Új privát üzeneted érkezett!

Szeretném megtudni, hogy ha egy levilágítóban dolgozom, ahol nyomdai filmeket hívnak elõ, az ártalmas lehet-e a terhesség alatt?
Névtelen
 


Szia!
Hát az is számit, hogy mióta dolgozol vegyszerekkel. Mennyire illékony. (elméletileg tudnom kéne pontosan, dehát) Szerintem nem tesz jót, ahogy semmi vegyszer nem. Nem tudod magad átkérni a mondjuk PS feldolgozásra, vagy csomagolásra? Valami nem konkrétan vegyszeres dologra? Ha már nem vagy abban a helységben, már az is sokat számit szerintem. Bár tudom, hogy a levilágitóban nem éppen a humánum a jellemzõ. :-(

egy grafikus
Névtelen
 


Szia!

Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál! Végsõ soron tördelõ-szerkesztõ vagyok, de az irodában (persze külön helységben) van a levilágító. Elég ritkán vagyok ott, de mégis aggaszt a dolog. A két vegyszer: G333c Rapid fixer, G101c Developer.

Szia: Ági
Névtelen
 

 
 

Sziasztok!
Én meg nyomdai fotós vagyok eredetileg Kép
Babásan ugyan már nem dolgoztam ezek között a jó büdös löttyök között, de a barátnõm és sok más régi kolléganõm úgy dolgozott végig a terhessége alatt a sötétkamrában, hogy szerencsére semmi bajuk nem lett. Használni biztos nem használnak az egészségnek, de tán nem is ártanak, mert pl. az Athenaeumban nagyon jó munkahelyi dokink volt, mégsem helyezték át a várandós anyákat más munkahelyre. Ha montírfilmet mosnál le acetonnal, az más téma lenne Kép, de szerencsére errõl szó sincs Kép Tördelõként kevergetned sem kell a vegyszereket, így a kontakt ekcéma eshetõsége sem áll fenn. És, gondolom, klíma is van, ha nem is az emberek, de a gépek miatt Kép
Említsd meg a terhesgondozáson a dokinak, hogy hívó és fixír van a közeledben, kérdezd meg mit szól hozzá! Ha eltanácsol a melótól, akkor még mindig kérhetsz bent áthelyezést vagy maradhatsz táppénzen is szülésig.

Örülök, hogy majdnem-szakmabelivel találkoztam Kép

ildikó
ld
 


Van egy táblázatom az adalékokról, ha érdekel valakit megpróbálom betenni ide. (tudjátok az E... betûs dolgokt az kajcsikon) .
Névtelen
 


Szia Névtelen!

E-khez már van egy direkt topik! Ott az is megvan, mennyire veendõ komolyan a táblázat!

Ildi

Ildi
 
 


Ildi, Érdekes hogy mindenre van külön topic, csak épp az ember nem találja. Nekem elég lassû a gépem és a keresés az meg aztán borzasztó lassú.
Tehát azért jobb lenne ha valami olyan címe lenne a topicnak amirõl felismerhetõ mi is van benne.
(a múltkor találkoztam az aaa topicban viccekkel. Jó név nagyon!!)

És nem véletlen hogy annyi topic nyílik egymás hegyén hátán, mert össze-vissza nyitogatnak topicokat az emberek.

Amúgy meg jót akartam a táblázattal. Ha Te nem hiszel neki az meg a Te dolgod.
Névtelen
 


Szia!

Tessék: Anyaságról: - E 123 és társaik. Anyukák, vigyázzatok!
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/6400.html?" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/6400.html?[/url]

Hát ha ez nem felismerhetõ... de én is jószándékkal javallottam erre azt a topikot.

Ildi

Ildi
 
 


Szia Névtelen!
[url=Itt]http://www.babapont.hu/bamenu/ecsalad/enyit.html[/url] találsz egy korrekt összeállítást az adalékanyagokról. Az a köröztetett csoda sajnos egy vacak elektronikus levélbomba. Élen a rákkeltõ citromsavval.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


[url=http://www.babapont.hu/bamenu/ecsalad/enyit.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/bamenu/ecsalad/enyit.html[/url]
Névtelen
 


Namégegyszer:
itt
Névtelen
 


Ti tényleg tudtok így élni, hogy többszáz adalék számát a fejetekben tartva vásároltok, és nézitek, h. mi van a zacskón? Erre se idõm, se energiám nem lenne, ráadásul folyamatos lelkiismeret-furdalással küzdenék, hogy már megint mérgezem magunkat, mert úgysem lehet elkerülni ezeket. Szerintem ez valami pótcselekvés, én nem ettõl gondolok valakit jó anyának, ha ezeken stresszeli magát és a környezetét.
Névtelen
 


itt szó sem volt arról ki a jó anya meg ki nem az.
Valakinek fontos valakinek nem. Mindenki másban hisz, hogy Te miben az a Te dolgod. Senki sem bírált senkit, nem kell félreéertelmezni a sorokat.

Valaki a vego kaját eszi más meg húst hússal. Valaki megnézi az E-ket valaki nem. (amõgy elég a "legveszélyesebbekre" figyelni abból csak pár van)

Azért mert érdekel a téma valakit még nem biztos hogy a rabja is lesz.

Csákó!
Névtelen
 


Sziasztok!
Több, mint valószínű, hogy nem jó helyen kérdezek, de most regisztráltam és nem tudom hol lehetne...
A kérdésem az lenne , hogy szerintetek ártok a az epilátorozással a baba bőrének (sajnos elég sok szőr van rajtam, a hasamról is azzal szoktam leszedni).
agika24
Ózd
 
 


Szia!

Nem tudom elképzelni, hogy ártanál vele! Ha én az asztmatikus köhögésemmel nem ártottam, akkor te nem hiszem, hogy fogsz. Van orvos a családban és azt mondta, hogy ne aggódjak, olyan jól be van ő ott párnázva, hogy semmi baja nem lehet. Amivel árthatsz, azok inkább az olyan kemikáliák, amik a vérbe átkerülnek. Meg mielőtt bármi hétköznapitól eltérőt ennél vagy innál (gyógyszer, gyógynövények, stb), járj utána, hogy milyen hatásai vannak. Állítólag a hajfestés sem jó, én átálltam Hennára, de lehet, hogy nem is nagyon van jelentősége, nem tudom...
Kérdezz nyugodtan, sok anyuka szívesen fog neked válaszolni. :)
Boldog babavárást! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó