Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnék segítséget kérni, olyan szülõktõl vagy szakemberektõl,akik ezzel foglalkoznak,vagy ilyen gyrmekük van.Lehet-e egy 8 hónapos gyermek hyperaktív? Mirõl lehet felismerni,vagy mennyi idõs korban lehet diagnosztizálni?
Testvéreméknél megszülettett a várva -várt Viki baba,aki elsõ perctõl kezdve más,mint a többi baba.Mióta megszületett alig alszik,(10 perceket)nincs alvás igénye.Hasfájós volt,azt hittük azért sír,aztán elmúlt és ok nélkül is sír órákig azóta is.Nem köti le semmi 1 percnél tovább,akaratos és látszik rajta az agresszivitás is.Nõvérem 8 hónapja szinte nem aludt.Magáthibáztatja(és ráadásul mindenki azt mondja,hogy csak el van kényeztetve.)Mert ez alegegyszerübb.Lassan a házasságuk is zátonyra fut.Vajon tényleg hyperaktiv a gyerek? Merre induljunk, kihez forduljunk,mert egyre mélyülnek a gondok?
Kérem segítsen aki tud!! Minden tanácsot,hozzászólást örömmel vennénk!
Köszönettel: Krisztina
Névtelen
 


FIMOTA KÖZPONT
ide lehet jelentkezni kivizsgálásra
[url=http://bio.univet.hu/SALVE/fimota/fim_kozpont.htm" TARGET="_top]http://bio.univet.hu/SALVE/fimota/fim_kozpont.htm[/url]

csatlakozás a hiperaktív gyerekek levelezõlistához
[url=http://bio.univet.hu/SALVE/fimota/lista.htm" TARGET="_top]http://bio.univet.hu/SALVE/fimota/lista.htm[/url]

dr. László Zsuzsa: Az örökmozgó gyerek
könyv a hiperakzívitásról
[url=http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/pedagog/modszer/fimota/" TARGET="_top]http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/pedagog/modszer/fimota/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia!
A honlapok mellett keresd meg a Túl az elsõ heteken topicban Pelét, hátha õ is tud vmit mondani, merre induljatok el. Biztos, hogy hiperaktív? Nem vmi más az ok, hogy ilen? Ezt ki mondta? Látta orvos? Egyébként én úgy tudom, ilyen korán még nem állítható fel diagnózis.

Ágci

Kép
 
 

 
 

Esetleg elvihetnék a HRG-hez (én õket ismerem), vagy a Gézengúzhoz (õket nem), esetleg a Korai Fejlesztõbe (ez ingyenes), ha bp-iek, õk meg tudják nézni, van-e valós jele problémának a mozgásában, reflexeiben (kóros reflexek), ami esetleg oka lehet annak, hogy olyan a baba, amit leírtál. Ha valódi oka van, az valahol a mozgásban megmutatkozik (nem kell ehhez megkésettnek lennie, elég ha egy két reflexe nem kornak megfelelõ). Ezek nem pszichés, lelki problémák többnyire, a következmény a családra pszichés. És sokszor fõleg ha nagyon pici korban van elkapva, rengeteget tudnak segíteni is.
De az is lehet, hogy csak ilyen, kicsit többemberes, de ha tényleg alig alszik, az nem normális. ELnézést, hogy írok (tudom már megint beparáztatom a népet), de nem véleltlenül teszem. Bár néha tényleg nem értem, mi értelme. Kép
Ha egy baba a normálisnál többet ordít, van ébren (ez persze szubjektív, de ha szinte sose alszik, napi hat óránál kevesebbet, és a nap nagy részét átordítja, az ebbe a kategóriába esik), akkor nem szabad hallgatni azokra, akik szerint ez normális, csak a kedves anyuka nem elég strapabíró, vagy a gyerek elkényeztetett.
Ilyesmi tüneteknek lehet oka valamilyen szenzoros érzékelésprobléma is.
De ha nincs is semmi probléma vele, akkor is legalább meg lesz nézve, és volt egy felesleges kör vele, de inkább most, mint késõbb derüljön ki, sokkal hamarabb kellett volna. Mert amit egy év alatt még korigálni lehet, azon kétévesen, sok évesen már csak finomítani lehet, és azt is csak nagy küzdések árán.
A HRG tipikusan ilyen hiper, más, eltérõ fejlõdésû gyerekekkel foglalkozik. És az eltérõ fejlõdés már ilyenkor megmutatkozhat, csak a dokik elbagatelizálják a szülõ panaszait.

Keke
Névtelen
 


[url=http://www.nexus.hu/lkhrg/index.htm" TARGET="_top]http://www.nexus.hu/lkhrg/index.htm[/url]
Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó