Új privát üzeneted érkezett!

Hogy ne csak a rossz tapasztalatokat oszthassuk meg, és a jó oldalt erõsitsük, ime a másik oldal! Kép

II. kerület, Retek utcai posta. A biztonsági õr mindig segit bejutni a babakocsival.

Október 6. utca sarkán levõ CBA-ban, a pénztárnál soron kivül elõre tessékeltek, 8 hónapos terhesen.

Szintén terhesen rendszeresen elõfordult, hogy a várbusz sofõrje intett a távolból, hogy ne siessek, mert megvár.

Moszkve téri BKV pénztárnál mindkét nyitva levõ ablakból jelezték, hogy menjek elõre a picúrral.

BKV ellenõrök ha gyerekkel vagyok sokszor továbbintenek ellenõrzés nélkül.

Ennyi jutott hirtelen eszembe. Irjatok ti is sokat. A pozitiv dolgokat is meg kell jegyezni, nem csak a rosszakat. És mielõtt valaki megjegyezné, hogy az egymást segitõ viselkedésnek kéne a természetesnek lennie: sajnos nem az. Amig nem lesz az, addig pedig dicséret azoknak akik mégis segitenek.

Zsunya

 
 


Budafoki DM: kendõben vittem a picurt, kinyitották a másik pénztárt, hogy ne kelljen sorbaállnom, és a biztiõr visszatolta a bevásárlókocsimat.

Bartok Béla Tétényi sarkánál levõ posta: itt is segíti a biztiõr a babakocsis ki- és bejutást.

Hordozókendõvel+hátizsákkal közlekedve rengeteg segítõkészséget tapasztalok. Helyátadás, hátizsák-felsegítés, szatyor megfogás (visszaadássalKép)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Tetszik az 5let, igen is tegyük szóvá a jó dolgokat is! :-) Máshol már írtam, de ide is leírom, mert nagyon örültem neki: már a KIKA-ban is lehet kölcsön babakocsit kapni, mint a Brendonban. Ez nagyon sokat jelent nekem, aki a babakocsival már nem tudok BKV-zni, de kendõben még kényelmesen el tudom vinni a gyerkõcöt az üzletig. Nem saját tapasztalat, de azt írták rá a másik topikban, hogy már az IKEA is gondol erre.

BMárti

BMárti
 
 

 
 

Egyszer a Rossmannban maszkaltam nagy pocakkal. Egy eladolany egyfolytaban jott utanam, bevallom, eloszor azt hittem, hogy azt nezi, hogy nem lopok-e el valamit.Aztan kiderult, hogy segiteni akart, csak nem mert megkerdezni... Kép Nagyon kedves volt, mivel nem tudtam hajolgatni a hasamtol, mindent- ami lentebbi polcokon volt- o vett le nekem. A vegen pedig kaptam tole egy kis szormok mozgoszemu reklamfigurat, mondvan, hogy jo lesz majd a kicsinek. Annyira jolesett...
Eva
Eva
 


Sziasztok!
Az Ikeában is van ugyan kocsi , de egyáltalán nem kényelmes , olyasni , mint a bevásárló kocsi.Szóval az egész fém.
Mi is voltunk vasárnap a Kikában és tök jó volt , mert válszthattunk a b.kocsik között , mert szerencsére olyan is volt amit dönteni lehetett. És hát egy négy hónapos babcit nem igazán akarnék ültetni.

Itt is leírom , hogy a Budakalászi Corában van egy "Babaszoba , ahol lehet kezet mosni , pelenkázni , még mikró is van a bébiételnek. És persze kényelmes ülõalkalmatosság a szopihoz! Mi kipróbáltuk!Kép

Szióka
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!
Egészen kedvet kaptam a Corához Kép
Az IKEA babakocsi valóban nem kényelmes, de nekünk 10 hónaposan már megfelelt. A baj csak az, hogy nem mindegyiken van biztonsági öv.

A távolsági buszon mindig azonnal átadják nekem a helyet a kenguruban a babával. Múltkor a felszállásnál láttam, hogy középen van hely, de elöl azonnal felállt egy férfi, hogy átadja a helyét. Mondtam neki, hogy köszi, de van hely hátul. Erre õ: igen, de innen könyebben le tud majd szállni Kép

helló
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Ma épp bénáztam a babakocsival (min 10 kg üresen + 10 kg baba + 10 kg macskaalom), és egy szembejövõ bácsi segített nekem! És elsõre jó helyen emelte meg a kocsit, nem csukta össze az alvó gyerekemet!
Ez a Bikás parkban történt.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Sziasztok! Életem egyik legnagyobb pozitiv élménye volt, amikor 1-2 hónapja, majd ezután 1 hete a váci OEP-nél Lukács Katalin ügyintézõ olyan kedvesen és részletesen kisegített és felvilágosított, hogy az ma már csak elenyészõ. Azt terveztem, ha visszamegyek beszélni fogok a Fõnökével, mert ezt a típust szaporítani kell. Fáradt és álmos volt, de nyugodtan és türelmesen segített, amíg én a majdnem 3 éves fiam után rohangáltam és próbáltam megérteni. Örülök ennek a topicnak. Puszi Naán Kata...Naanok@vnet,hu
NaánKata
 


Kata,
Örülök, hogy ilyen pozitív élményed volt egy OEP-es elõadóval. Ha akarsz beszélni a fõnökével, akkor inkább írj egy levelet a pozitív élményedrõl, ezzel sokat "segítesz" az ügyintézõnek is. Tudod, a hiearchia miatt, az írásnak nyoma marad. A váci kirendeltség vezetõ nevét pedig telefonon meg tudod érdeklõdni.
-egy ügyfél centrikus köztisztviselõ-
Névtelen
 


Bocs, törlöm, és a negatívumokhoz teszem a hozzászólásom. Most vettem észre, hogy annak van egy külön topik.

BMárti

BMárti
 
 


Szia Naán Kata!
Egyetértek veled. Szerencsés vagy, hogy kellemes élményben volt részed ügyintézés közben.
A hivatalos elbánásra nem nagyon jellemző amit leírtál. /Amúgy a "népnevelés" mindannyiunk közös érdeke./ Ezt a pozítiv visszajelzéssel gondolom megvalósítani. Biztatlak, hogy ha: ha nem is érsz rá visszamenni, azért egy köszönő-dícsérő levelet bátran dobj fel az igazgatónak, tudja meg ő is milyen munkatársai vannak. Még így útólag is hasznos lehet...
Kiss Lenorka
Kiss Lenorka
 


Sziasztok!

Ez talán nem tartozik teljesen ide - bár végül is egy kedves gesztus volt. Pár hete Miskolcon voltunk, és benéztünk a piacra. Egy idős nénikét hallgattunk, aki vkinek a figyelmét nagyon fel akarta hívni. Szegénykém kb. 2 percig próbálkozott, mire észre vettem, hogy nekem szól, bár meglepődtem, mert - először lévén Miskolcon - a nénit még látásból sem ismertem. Ezután kedvesen a pocakomra nézett, és azt mondta: "Ne haragdujon kedves, hogy így ismeretlenül zavarom, csak látom, hogy áldott állapotban van, és csak azt kívánom, hogy az Isten áldja meg." És megsimogatta a karom. Egy kicsit zavarba jöttem, de megköszöntem neki.
Jól esett. Kép

Kriszta
 


Sokat írtunk már az ikeáról, én most egy rossz tapasztalatot szeretnék leírni, ahol az ikea részéről jó volt a kezdeményezés, csak hát sajnos a szülők....

Mostanában építettek az étkezők mellé egy gyermek ugrálót ami ingyenes, nyitott, biztos tudjátok melyikre gondolok.

Ami a gond: Nagyon sok gyereknek nem veszik le a cipőjét a szüleik és úgy ugarálnak a kitett játékokon. Igaz nincs kiírva, de egy cipősszekrény oda van rakva.
Nagyon rossz nézni hogy a pl. a felfújt plüss huzatú matracon cipővel ugrál némelyik gyerek, aztán egy baba mászik ugyanoda ...

Tudom hogy ez valahol apróság, de nem értem miért kell mindent tönkretenni? Már most látszik a rengeteg cipőlábnyom a világosabb huzatokon, ősszel ha csatak lesz használhatatlanok lesznek?!

Én azt hiszem ebben a korban a gyerek még azt csinálja amit a szülő mond. A szülő viszont nem mondja. Vajon ezeknél a gyerekeknél cipővel ugrál a gyerek az asztalon meg az ágyon?

Az ott dolgozók azt mondták hogy azért van kint a cipősszekrény hogy lássák oda kell betenni a cipőt. Volt olyan anyuka aki nagyon udvariasan kérte az egyik szülőt vegyék le a cipőt de öntudatos apuka felháborodottan kiabált hogy csak ne rendezkedjen ki maga stb...

Néha nem értem magunkat felnőtteket, mire vannak a bababarát helyek ha mi hagyjuk tönkretenni őket?????????
 
 


Én is láttam már párszor cipős gyerekeket ugrálni, de én nem voltam olyan bátor hogy szóljak a szülőnek.
De teljesen igazad van!

Én sem szeretem ha a gyerek a metrón meg ilyen helyeken a székeken ugrál a koszos cipőjéval, utána meg más leül rá a tiszta ruhájával.

Sajnos minden ami közös arra valahogy nem figyelnek oda az emberek.

Biztos vagyok benne a hogy a szülő aki engedi hogy gyereke cipőstől ugráljon az ikea játékain, otthon már a bejárat előtt leveteti a cipőt a gyerekkel.

Móró
Móró
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó