Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tudom kicsit szokatlen itt ez a téma, de végül is a gyerekeinket is érintheti majd.
A vélemányeteke lennék kiváncsi hogy mit gondoltok errõl a dologról. Ugyanis Huntington is következõ nagy háborút a civilizációk háborújának aposztrofálta (iszlám-nyugati civ.)és Nostredamus is emlegetett egy 3. világégést..
Persze isten ments ettõl minket, de ahogy alajkulnak a dolgok könnyen lehet belõle.
Az a borzasztó hogy Irak bármit csinál-ha van fegyvere, ha nincs- már eldöntött tény a megtámadása...
Miért? AZ OLAJÉRT. Ugyanis az olajkészletetk erõsen fogynak és 15 ev múlva már a túlnyomó része arab területeken lesz. Usa most gyorsan még meg akar kaparintani egyet.
Persze Szaddam is egy borzasztó diktátor, de miért hagyták meg az Öbölháború után-akkor reálisabb lett volna a leszedése.
Miért nem zavarja Usa-t Észak-Korea akinek van nukleáris fegyvere? Ott miért nem akar rendet tenni. stb, ezer dolog van még pl. USA nak vannak a legtöbb tömegpusztító fegyvere, de õt senki nem ellenõrizheti..

Eza támadás pedig szerintem egy végeláthatatlan erõszakspirálhoz vezet(ha már nem kezdõdött most ept. 11, Afganisztán, terrorcselekmények itt-ott Irak..Mi lesz még a Földön??

Ti mit gondoltok errõl?
 
 


Úgy látom senkit nem érdekel a téma. Nem baj majd úgyis kiderül.
Reménykedjünk hogy mégse lesz
 
 


Nos... Most értem csak ide.
Szerintem Bush csak azért emlegeti folyton Irak megtámadását, mert otthon túl sok intéznivaló lenne.
Viszont mivel az amcsik roppant nehezen viselik az emberveszteséget, aligha fognak nagyszabású hadmûveletekbe belemenni.
Mivel Szaddam bácsi aránylag hatékonyan kirtotta maga körül a konkurenciát, pillanatnyilag nem lehet megbuktatni, max. meggyilkolni. De elõtte jó lenne "legyártani" az Adu Ászt, aki szimpatikus, nyugatbarát és izraeltûrõ politikát folytatna, megbékítené a népet és felvirágoztatná Irakot. Elsõ tippem Gandalf lenne, esetleg Dumbledore professzor...
Észak-Korea meg azért nem zavarja õket, mert ugye koreai terroristák nem térítettek el repülõt mostanában. És nagyon-nagyon cinikusan: ha semmit nem tesznek, Kim Sze Dzsong mellõl éhenhal a népe, és a dolog el van intézve.
Bizonnyal velemszületett optimizmusom mondatja ezt, de szerintem van annyi eszük a nagykutyáknak, hogy nem csinálnak világháborút.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 

 
 

Borcsa, hogy írtál! Sajnos Bush nem csak beszél a megtámadásról hanem 99% hogy támadni is fog. Tuti ha az ellenõrök nem találnak semmit, akkor se ogja a többszázezer térségben állomásozó katonáját egy -bocs fiúk!-kal hazarendelni.
Sajnos!
A kiképzett irakiakkal pedig ugyan az történhet mint Bin Ladennel!!Õt is a CIA képezte ki még az oroszok ellen Afganisztánban, aztán most persze nagyot néztek hogy a "kutya a gazdája kezébe harapott".
Szerintem azért borzasztó ez a támadás mert az ENSZ alapokmányát sérti: más ország belügyeibe való be nem avatkozást... Milyen dolog az hogy ahol nem tetszik a vezetõ, akkor odamegyek és mint a népek megmentõje leverem õt, és az emberemet odarakom.. Mondom ez nem véletlenül van pont Irakban, itt van az olaj. Koreában pedig semmi sincs.
Ez pedig az ENSZ amúgy is szinte jelentéktelen szerepét tovább csökkenti a nemzetközi politikában.
A világháború pedig nem úgy kezdõdik hogy akkor most rajta, indul, hanem fokozatosan terjed ki.

Szerintem akkor se szabadna most Irakot megtámadnia Amerikának. (Egyébként a 70-es évekbeli Irak-Irán háborúban pont az USA fegyverezte föl Irakot!!)
Na mindegy majd kiderül
 
 


Én abban bízom, hogy Huntington könyvét Bush is olvasta. Aki azt elolvasta, nem tud nem venni tudomást a veszélyrõl. Én is félek, de ugyanakkor kicsit bízom is, mert az USA egyszer már lerohanta Irakot, akkor is a 3. Vh kitörésétõl féltünk, és mégsem lett semmi, csak Irak szívott egy nagyot. Abban bízom, hogy Irak elég kicsi ország az USA-hoz képest, és hogy a Huntington által felvázolt csatlakozások nem következnek be. Kína pl még nem elég erõs. De láthatóan gyûjtögeti az erõt, sajnos.
A másik: Irak valóban veszélyes. Persze nem csak ez az oka a támadásnak, nyilván jól jönne USA-nak az is (anyagilag), ha egy olajhatalmat legyõzne. De bízom benne, hogy ennyiért talán nem kockáztatnának. Szóval szerintem ha lépnek, annak valóban komoly oka lehet.
Ezzel együtt én nagyon félek ettõl a lépéstõl, és ennek következményeitõl. NAGYON félek. Esténként úgy alszom el, hogy ösztönösen végiggondolom (bármennyire eszelõsségnek tûnik is), hogy ha menekülnünk kéne valahová (bár logikusan ez nem túl valószínû, hisz egy ilyen háborúban a menekülés nem segít), akkor mit vinnék a gyerek számára, hogy szedném össze hirtelen a legszükségesebbeket... Aztán kezdem magam nyugtatgatni, pl fenti szövegekkel. Ezzel együtt ebben a hónapban már nagyon sokszor álmodtam háborúval. Kép

Egyébként én az araboktól is félek. Huntington könyvébõl az is kiderül, hogy a "mindenki él nyugodtan a saját térfelén, és nem piszkálja a másikat" sajnos nem túl jó taktika a civilizációnk életben maradásához, mert sajnos két nagy civilizáció (az iszlám és a kínai) várja, hogy mikor tûnünk mi épp nagyon elkényelmesedettnek (most). És akkor esetleg támadnak is. Ez - ismerve õket - nagyon is valószínû. Tehát bármilyen veszélyes is, mégis szükséges a folyamatos erõfitogtatás.

És mit is ír még az a könyv? Úgy emlékszem, a legfontosabb "tanulság" az benne, hogy nekünk kéne megújulnunk, mert akárhogy is nézzük, a saját társadalmi problémáink azok, amelyek elgyöngítik a mi civilizációnkat. Szóval a világmegváltás most nagyon aktuális lenne.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!
Nagyon jól megfogalmaztad a dolgokat! A civilizációnkról én is ilyesmit gondoltam de nem tudtam jól megfogalmazni. Az is érdekes hogy te hogy látod milyen szemszögbõl a támadást. Ez is érthetõ.
Én mégis talán a megnemtámadás mellett lennék. Nekem Bush nagyon butának tûnik- a tanácsadóival együtt. Sajnos az emerikai elnöknek neme kell észkombájnnak lennie. Elég a jó ismeretség meg a drága látványos kampány.
Igen, és szerintem minden egyes Big Brother adás egy-egy szög a nyugati civilizáció koporsójába. Meg valahogy kifordultak önmagukból az emberek. a Szép új világ topikodból is ez derül ki, már megtárgyaltuk a Claudia sók kapcsán.
Jó hogy leírtad a félelmeidet. Én is így érzek. Szerintem 10 év múlva lesz ha lesz, de addig pedig bárhol lehetnek terror-cselekmények. Pont ezt is akarják az arab fundamentalisták hogy sehol se érezd biztonságban magad.

Egyébként az Usa iszlám szövetségeseinél (Szaud A, Jordánia, Pakisztán, Törökország) ha nagyon akarnák egy óra alatt megdönthetnék a vezetõt valami radikálisra. A kérdés hgy a katonák meddig hajlandóak õket szolgálni, mikor csatlakoznak egy keményebb vezetõ alá. És ott is a nagytöbbség békében akar élni.
Iszonyú nehéz kérdések ezek.
Ugyanígy szerintem sose lesz megoldása a palesztin- zsidó kérdésnek sem mert mindkét oldalon akkora áldozatok vannak már hogy egyik se tud engedni, megbocsájtani.Az erõszak meg gyûrûzik tova..

Más: már Európa idõjárása is teljesen megzavarodott, és ki nem írta alá a kiotói egyezményt? USA Vajon miért?
 
 


Adrienn!
A világmegváltás helyett én inkább vacsorát kérnék!
A férjed

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Végül is, az eléggé látszik, hogy az iraki beszámolónak a kutya se hisz. Az ENSZ-megfigyelõket viszont Szaddam pajti fúrja, mondván hogy kémkednek. Ami alapvetõen röhej: hát persze, hogy jelentést írnak az iraki fegyverekrõl - ezért mentek, nem?

Nem katonákat kéne oda képezni, ez eléggé fölösleges egy olyan országban, ahol a fiúgyerekek géppisztolyt kapnak az elsõ szülinapjukra. Politikusokat, ráadásul úgy, hogy ismerjék-tiszteljék az iszlámot, de ismerjenek mást is, hogy semmilyen irányban ne legyenek fanatikusak.
Fanatikusból sajnos spontán is túlkínálat van.
Az USA külpolitikai finomságáról csak annyit, hogy
a szép "szabad" Amerika megszületéséhez csak egy kontinens lakosságát kellett gyakorlatilag teljesen kiirtani. Azóta is mindenrõl a puska jut eszükbe. Viszont az elnökök apránként rájöttek, hogy a nép szereti, ha fenyegetõznek, bombáznak, bevonulnak ide-oda, viszont megzuhan a népszerüség, ha halnak a katonák. Úgyhogy igazán komoly háborút most se fognak viselni.
Környezeti tudatosságot meg nem lehet elvárnni ott, ahol a mamutvállalatok dobják össze a kampánypénzt. Mivel a Föld zárt rendszer, maguk alatt is vágják a fát, ha ropog, majd észre is veszik tán.

Kína fóbiám egyáltalán nincs: amennyire én látom õk már megfódították a világot, egy lövés nélkül. Gyakorlat: nézd meg a számítógéped különféle alkatrészeit. 90%-on fogsz találni kis "Made in China" feliratot. Minek akkor durvulni?

Adrienn férje! Ha idefértél, a vacsi már készülõben volt! Kép

Borcsa
KépKépKép
 
 


Sziasztok
1. A piacgazdaság egyik hátulütõje, hogy folyamatos gazdasági növekedéssel mûködik csak. Ez meg ugye nem lehetséges. Amikor csökkel, vagy csak éppen a növekedés csökken. (!!!) Máris lépni szoktak.
2. A háború gazdaságilag a leg felvirágoztatóbb a távoli országot megtámadó egyben gyõztes országnak. Fõleg ha embervesztesége sincs.
3. A globalizáció eredménye a szélsõségek felé vonulás. Gazdagok és a szegények eltávolodása a végletekig. Vajon akar e a világ többi része, nyomorogni, csak azért, hogy megmaradjon ilyen magasan, vagy emelkedjen a nyugati világ magas életszinvonala? (magyarul meg elfelejtettem... Kép )
4. Kép Mit tesz Ön?

Szerintem amig nem engedik az autógyárakat áttérni a vizhajtású motorokra, addig van esély a háborúra. Amig támadják az arabokat, addig azok mérgesek lesznek, és ellentámadnak (terror), amig ellentámadnak addig az amcsiknak mindig az lesz az érzésük, hogy szabadon csendõrködhetnek a világ felett, mint NagyTestvér. Brrrr

 
 


Kaptam egy aláíróívet, azaz egy háborúellenes nemzetközi peticiót, amit az UN-nek továbbítanak minden 500. névnél. Aki kér, szóljon, szívesen átküldöm, ha alá akarná írni valaki. (Én egyetértek, és alá is írtam.)

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!
Elgondolkodtam a témán, és ellentmondásos érzéseim voltak. Én az amerikai viselkedést, és legfõképpen propagandát nagyon elítélem. Nem sok különbség van az ottani és a régi szocialista kondícionálás közt, ahogyan Orwell is bemutatta. Az a felfogás, hogy Amerika a világ ura, a fensõbbrendnû propagandája számunkra sok rossz régi történésre emlékeztet. Miközben tehát játsza a világ urát, komoly gazdasági válság elõtt el, a túltermelés csapdájában. Na és az olaj! Igen az nagy úr. Diktátorok sok országban vannak, emberek nagyon sok helyen élnek nyomorogva és megalázva, de ha nincsen érdekük, akkor becsukják a szemüket. Az araboknál lévõ helyzet "rendezése" inkább az ország bekebelezése lenne, olyan vezetés elfogadtatásával, aki biztosítja a további olajat. Nem tudom azt hinni, hogy harmadik világháború legyen. Bár ha ilyen bénán rendezik az országunk katonai helyzetét, akkor ha valami gond van, akkor rohanni fogunk, hogy beléphessünk.
Timi
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem a lényeget már leírtátok, nekem is hasonló érzéseim, gondolataim vannak.

Sajnos szerintem 100%, hogy az USA megtámadja Irakot. És úgy gondolom, hogy ebben az olajnak van a legnagyobb szerepet.
Tény, hogy Szaddam Huszein diktátor. Még azt is valószínûnek tartom, hogy vannak tömegpusztító fegyverei. Sõt sejtés az is, hogy a terrorcselekményeket is támogatta. De hány afrikai országban van diktátor, polgárháború és ott Amerika nem akar igazságot szolgáltatni???

Az olaj marha jó üzlet addig, míg a motorok, autók más üzemanyaggal nem mûködnek. De hányszor lehetett már újjításokról hallani, vízzel, villannyal, stb. mûködõ autókról. Ezek eltûntek a süllyesztõben. Az olajlobbi erõsebb, nem érdekük más technikára áttérni.

Timi, az utolsó mondatodhoz annyit, hogy sajnos(?) NATO tagok vagyunk, és nem most léptünk be a NATO-ba. És ehhez sajnos kötelezettségek is társulnakKép
A csehek katonákat is küldenek, mi még nem tartunk itt.
Persze nem szeretnék most Taszár közelében élniKép

Hallottátok, hogy valami iraki ezredest fogtak el a zöldhatáron? Kicsit félelmetes, nem???

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Igen, sajna Magyarország mindig "jó" érzékkel lép be a szövetségi rendszerekbe. (két vesztes világháború)
De a Nato egy alapvetõen védszövetség, csak akkor kellene aktivizálódni a többi tagnak ha valamelyiket megtámadták. Õ nem indíthat háborút-elvileg.
Ha figyelitek a híreket tudjátok hogy terrorista csoportok felbukkanásától félnek Európa nagyvárosaiban. Ez szerintem is valószínû, de ez a hír már a lakosság felkészítését (arabokkal szembeni elõítéletek erõsítését) is célozza.
Már Blair is õszre akarja tolni a háborút, mert nem találtak semmi bizonyítékot, ill. Londonban találták a ricint és megijedtek.
Szerintem akkoris iszonyú nagy baromság lesz Bush részérõl ez a háború. Túl magabiztos, kapzsi és buta. NEm méri fel hogy hova gyûrûzhet ki, mi lehet ebbõl.Ha nem is lesz világháború, könnyen olyan helyzet lehet a világon mint pl. Izraelben.

A HVG-ben volt egy cikk egy egyházi Nostredamusról
kinek ha nézzük a jóslatait akkor még két pápa lesz a világvégéig- vagy legalább is a katolizmus végéig.
Nagyon érdekes idõszak jön és szívbõl kívánom hogy ne legyen háború sehol!!!
 
 


Amit most írt alá Meggyessy az egy iszonyú nagy ba
klövés!!!Sõt mondhatni balf*szság!! Ilyen hazug, ostoba, átlátszó szöveget!! Most is az utolsó csatlósok lehetünk!!Gratulálok! Nagyot csalódtam a Péterben!

Népszabi, mai:

"urópa kormányainak közös felelõssége, hogy az Egyesült Államokkal egységben nézzen szembe az iraki fenyegetéssel, és kikényszerítse Szaddám Huszein rendszerétõl a lemondást a tömegpusztító fegyverekrõl – hangoztatja José María Aznar spanyol, Jan Peter Balkenende holland, José Manuel Durao Barroso portugál, Silvio Berlusconi olasz, Tony Blair brit, Leszek Miller lengyel, Anders Fogh Rasmussen dán és Medgyessy Péter magyar miniszterelnök közös írása. A nyolc európai kormányfõ állásfoglalásának teljes szövegét az alábbiakban közöljük.

Az Egyesült Államok és Európa közötti köteléket közös értékeink jelentik: ezek a demokrácia, az egyéni szabadság, az emberi jogok és a jogállamiság. Ezek az értékek Európából indulva keltek át az Atlanti-óceánon azokkal együtt, akik az Egyesült Államok alapításánál bábáskodtak. Közös értékeink ma minden eddiginél nagyobb veszélynek vannak kitéve.

A szeptember 11-i támadások megmutatták, milyen messze készek elmenni a terroristák – közös értékeink ellenségei – azért, hogy lerombolják azokat. Ez a gyalázat valamennyiünk elleni támadás volt. A közös elvek védelmében határozottan kiállva az Egyesült Államok és Európa kormányai és népei messzemenõen mutatták meggyõzõdésük erejét. Ma jobban, mint valaha, a transzatlanti kötelék szabadságunk egyik garanciája.

Mi európaiak olyan kapcsolatot építettünk az Egyesült Államokkal, amely kiállta az idõk próbáját. Az amerikai bátorság, nagylelkûség és elõrelátás is közrejátszott abban, hogy Európa megszabadult a nácizmus és a kommunizmus, az elnyomás két olyan formája alól, mely sok pusztítást okozott földrészünkön a XX. században. Ugyancsak az Európa és az Egyesült Államok közötti tartós együttmûködés révén sikerült garantálnunk földrészünk békéjét és szabadságát. A transzatlanti kapcsolat nem eshet áldozatul a jelenlegi iraki rezsim világbékét fenyegetõ konok törekvéseinek.

A mai világban minden korábbinál fontosabb, hogy megõrizzük egységünket és összetartásunkat. Tudjuk, hogy a terrorizmus és a tömegpusztító fegyverek elterjedése ellen vívott mindennapos küzdelem megingathatatlan elhatározottságot és szilárd nemzetközi összetartást követel mindazon országoktól, amelyeknek drága a szabadság.

Az iraki rezsim és tömegpusztító fegyverei egyértelmû fenyegetést jelentenek a világ biztonságára. Ezt a veszélyt az ENSZ világosan felismerte. A Biztonsági Tanács konszenzussal elfogadott 1441. számú határozata valamennyiünket kötelezi. A prágai NATO-csúcstalálkozón és az Európai Tanács koppenhágai csúcstalálkozóján mi európaiak újból megerõsítettük az 1441-es határozat, az ENSZ nyújtotta keretek igénybe vétele, és a Biztonsági Tanács iránti támogatásunkat.

Ezzel világos, határozott és egyértelmû üzenetet küldtünk arra, hogy megszabadítjuk a világot a Szaddám Huszein tömegpusztító fegyverei jelentette veszélytõl. Egységesnek kell maradnunk, miközben elérjük, hogy Szaddám Huszein rezsimjét lefegyverezzük. A nemzetközi közösség szolidaritása, öszszetartása és eltökéltsége adhat esélyt arra, hogy mindezt békésen lehessen megvalósítani. Erõnk az egységben rejlik.

A tömegpusztító fegyverek és a terrorizmus kapcsolata beláthatatlan következményekkel járó fenyegetést jelent. Olyan fenyegetést, amelynek mindanynyiunkat aggasztania kell. Az 1441-es határozat Szaddám Huszein utolsó esélye a békés leszerelésre. A nagyobb konfrontáció elkerülésének lehetõsége az õ kezében van. Sajnálatos módon ezen a héten az ENSZ fegyverzetellenõrei megerõsítették, hogy Szaddám Huszein folytatja a félrevezetés, a tagadás, az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatainak megszegésének régóta folyó gyakorlatát.

Európának nincs vitája az iraki néppel. Valójában éppen az iraki nép a jelenlegi brutális iraki rezsim elsõ számú áldozata. Célunk megõrizni a világ békéjét és biztonságát annak elérésével, hogy az iraki rezsim feladja tömegpusztító fegyvereit. Kormányaink közös felelõssége, hogy szembenézzünk ezzel a fenyegetéssel. Ennek elmulasztása felelõtlenség volna úgy saját polgárainkkal, mint a nagyvilággal szemben.

Az Egyesült Nemzetek alapokmánya a Biztonsági Tanácsot bízta meg a nemzetközi béke és biztonság megõrzésének feladatával. A Biztonsági Tanács ennek úgy tud eleget tenni, ha hitelességének megõrzése érdekében biztosítja határozatainak teljes betartását. Nem engedhetjük meg, hogy egy diktátor rendszeresen megsértse ezeket a határozatokat. Ha határozatait nem tartják be, a Biztonsági Tanács elveszíti hitelét, és ez a világ békéjének gyengüléséhez vezet. Biztosak vagyunk abban, hogy a Biztonsági Tanács tudja mi a felelõssége."

Az a vicces hogy Amerika mindig is magasról lesz*rt minket, mi meg így nyaljuk a feneküket.

Ez olyan mint amikor 41-ben hadat üzentünk Amerikának. VAn ma kb. 3 hasznáható harci gépünk, 25 jólképzett, felfegyverzett katonánk.
Legalább a "jólbevált" német-barátságot követtük volna, de nem... Magyarország mindig hihetetlen
érzékkel szól bele a világtörténelembe!!
 
 


Ha Amerika ismerné a mi XX. századi történelmünket, aligha fogadná el szorgalmas csatlakozásunkat. Amit egyébként most se kért tõlünk a kutya se, akárcsak az elsõ és a második világháború idején. Magyarország akkor is önként nyalt be a leendõ vesztesnek.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Bogi!
Te hittél a Medgyessynek valaha is????????
 
 


Azért NATO tagként nem nagyon van más választásunk, mint tartani az USA-val. Az egy másik kérdés, hogy jó-e, hogy NATO tagok vagyunk.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory!
Ez nem NATO tag kérdés!
Izland is tagja a NATO-nak, szerinted mikor írják alá?Ez nem is a NATO közös álláspontja!
Nikie, politikai kérdésekbe most nem megyek bele. Ez egy csúnya külpolitikai baklövés szerintem, FÜGGETLENÜL a politikai oldaltól! Ha a Viktor lépte volna akkor is ugyan ezt írnám!
 
 


Ha Viktor lépne ilyet, benne csalódnék. Medgyessyben nem csalódtam, tõle nem vártam semmi jót. Kép

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy írtátok már de az egész háborút a amcsik csak azért csinálják, hogy a fegyverjeiket el tudják adni, ilyen egyszerû az egész, csak sajnos ezzel sok országot belekevernek.
Hallotátok, hogy az izraelliek likvidálhatnak bárkit aki izraell ellen van. Ebben a világban élünk és sajnos ide szültük a gyerekeinket is, hogy mi lessz itt nem tudom, még nem nagyon volt idõ elolvasni titeket miket írtatok ez csak az én véleményem.
Amúgy itt a háború ellen vagytok a másik fórumon meg buzdítják az anyákat a körülmetélésre, mit szóltok?
 
 


A kettõnek mi köze egymáshoz? Az egyik topikon az aziránt érdeklõdõk valóban a körülmetélésrõl vitatkoznak, vallási felhang nélkül, egészségügyi szempontból. Na és? Attól még nem lesz háború.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Igazad van a háború komoly dolog! Csak mi nagyon kis emberek vagyunk ehhez és ha fejen állunk akkor sem figyel ránk senki ezügyben. Itt minden a pénzrõl szól, minden. És ez a szörnyû az egészben.
Tényleg nem kell összekeverni a két témát de engem felháborított az is persze nem az egészségügyi okai miatt.
Na mindegy úgy látszik hogy csak én vagyok ilyen aki ez zavar.
 
 


Eszter, igaza van az Adrinak. Mi zavar téged? A vallásuk? Nehogymár itt is ezt kezdjük.. 2003 van!! Mikor lesz már ennek vége?Még burkoltan se!!! A Nobel- díjasainra büszke vagy? A 13-bõl 10 ilyen vallású..

A pénzzel kapcsolatban pedig igazad van!! Sajnos majdnem minden errõl szól..
 
 


Igazad van tényleg hadjuk ezt a témát, sajnos ez a baj hogy csak nagyon kevesen látnak a dolgok mögé. Tavaly tavasszal se értettek meg az emberek semmit. Meg is lett az eredménye.
Igen 2003 van és magyarországon lakunk. A Nobel- díjasok, Kertész Imre. Gratulálok nekik. Az egyik gazdagítja a másikat, errõl röviden csak ez a véleményem.
 
 


Kedves Eszter!
Légy szíves, és még burkoltan se eressz itt antiszemita szöveget! Sajnos vannak fórumok, ahol lehet ezt csinálni, de szerencsére a Babanet fóruma nem olyan. Itt fõleg kisbabás anyukák vitatkoznak, a társaság összetétele tehát politikailag eléggé vegyes, így elképzelhetõ, hogy sokakat nem csak zavar, de személyesen sért is, ha itt felüti a fejét az antiszemitizmus.
A politikai fórumok némelyikén összejött sok olyan ember, aki felült a Csurka-féle összeesküvéselméletnek. Ha gondolod, javaslok neked néhány fórumot, ahol a burkolt vagy nyílt zsidózást elviselik. (De elõre mondom, hogy azokon a fórumokon elég bárdolatlan és kocsmai a stílus. Az passzol ugyanis a leegyszerûsített politizáláshoz.)
Bocs, ha kemény voltam.
Adrienn

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Ezt érdemes megnézni. Kép

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


[url=http://www.stopesso.com/funstuff/nose.html" TARGET="_top]http://www.stopesso.com/funstuff/nose.html[/url]

Ezt: [url=http://www.stopesso.com/funstuff/nose.html" TARGET="_top]http://www.stopesso.com/funstuff/nose.html[/url]

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Köszi de nem vagyok antiszemita. Ismerek sokat belõlük de én nam tartozom közéjük, õk tényleg nagyon szélsõségesek nekem nincs bajom a cigányokkal, se más népekkel ha nem bántanak én sem bántom õket, sõt még zsidót is ismerek igaz csak félvér de vele sincs semmi bajom tök normális csaj.
Még mindig nem értetek semmit.
Egy példa: egy imerõsünk bankba dolgozik, elég jó beosztásban, de miért mert azt hazudta hogy félvér, de még így sem fog soha nagyobb beosztásba kerülni mert nem tiszta. Érted ezt? Tehát akkor ki az antiszemita már boccs. És ez tény bizonyított dolog ez megtörténik. Sõt még a tévében is láttam egy interjút ahol a fõrabbi vagy ki nyilatkozott a magyarországi zsidóságról és azt mondta, hogy itt nem jók mert nagyon keverednek velünk és így nem lesznek tiszták, ami már nem jó. Ezt a saját fülemmel hallottam. Akkor ez nem antiszemitizmus? Vagy az nem baj ha õk mondják csak ha mi?
Gondolom van gyereked mert nekem is van és szeretném ha nagyon jól tanulna erre tettem fel mindenemet még dolgozni se hiszem hogy elmegyek vagy csak délelöttre mert a gyerekkel sokat kell majd foglalkozni, mert gondolom te is tudod ha nem tanul soha nem viszi semmire, gondolom ebben nem különbözünk te is a legjobbat akarod a gyerekednek, ez normális dolog, de 20 év múlva hova megy dolgozni beáll egy céghez a sok diplomájával, nyelvvizsgájával a 25 ember után. Ez van. Ezen is el lehet gondolkodni. Talán már egy kicsit remélem megértesz engem.
 
 


Nem. De ne fáradj, sose fogom érteni. Nem is igazán érdekel a téma ilyen megközelítésben.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok mindenki!
Jöttök szombaton? Mi megyünk családilag: apraja-nagyja.
Gyertek!

mikoo
 
 


Engedélyezték a béketüntetést!
 
 


A folytatáshoz elõször bemásolom ide az eddigi hozzászólásokat. Íme:

Névtelen:
"Irak ellen megindult hajnalban a háború. Hol lesz itt szép új világ????
Az érzéketlen @tv2 riportere azt mondta hogy reméli a háború gyors és fájdalommentes lesz. Egy háború SOHA nem lesz fájdalommentes.
Késõbb egy nálunk élõ iraki ellenzéki mondta ha Amerika biológiai fegyvert vet be, Irak atomtámadással válaszol.
Nagyon félek. Mindenhol vannak irakiak a világon és elég fanatisták ahhoz, hogy bizonyos feladatokat végrehajtsanak.
Hol van a szép új világ? Mire céloz az iraki elnük amikor márc 20-ról az ördög napjáról beszél??????
Mennyire eltörpülnek ennek tudatában a kis gondok problémák."


Adrienn:
"Ez a háború két ellenszenves fél között dúl, csak azon szurkolok, hogy mi ne szívjuk meg miatta. Én is félek, ugyanakkor próbálom megnyugtatni magam azzal, hogy az amerikaiak magabiztossága nem lehet alaptalan. Utálom õket emiatt a szemét háború miatt, de mivel az arabokat, az irakiakat is nagyon veszélyesnek tartom, így csak azon "szurkolok", hogy gyorsan nyerjen az USA, aztán kérõdzzön csöndben az extraprofitján, akkor már majd nem akarok róluk tudomást venni, mert forog tõlük a gyomrom.
Irak szerintem nem tud atomtámadással válaszolni. Ha lenne atomfegyverük, az USA nem lenne ilyen bátor. Egy kis olajért nem kockáztatná az egész országot. Néhány, terrorcselekményben elpusztuló amerikai állampolgár még belefér nekik, de atombomba pusztítását azért nem reszkíroznák.
Szóval a józan ész azt mondja, hogy ez is - mint a többi mostanában - egy gyors imperialista háború lesz, a túlerõ hamar nyerni fog, a média meg jó nagyot kaszál a közvetítéseken. Hányinger."


Névtelen: "na jó de ha nincs atomfegyver akkor miért támad, ha meg van akkor meg ???? no komment
Mert ahogy hallottam azért van a háború, mert Sz H. sorozatban nem vette figyelembe mar 12 éve az ENSZ határozatokat, és most végül is az atomfegyvereken borult ki a bili."


Adrienn: "Haha! Kit érdekel, mit mondanak? Õket magukat se. Kár megszólalniuk. Tiszta cinizmus, ahogy a pofánkba hazudnak. Ennél már csak az lenne cinikusabb, ha kerek perec megmondanák, hogy "megyünk lebombázzuk Irakot az olajért".
Hogy Iraknak vannak mindenféle veszélyes fegyverei, azt elhiszem, és az USA ezügyben biztosra ment, hisz ezen fegyverek egy részét épp õk és más nyugati országok szállították Iraknak az Irak-Iráni háború idején, mikor az USA - akkori érdekeinek megfelelve - még Szaddammal jópofizott."


Vacskamati: "most olvastam egy viccet(?) errõl.
Riporter: Van arra bizonyítékuk, hogy Iraknak atomfegyverei vanna,?
Bush: Igen, megõriztük a számlákat."


okoska: "Adrienn , "kicsit" hianyosak az ismereteid!
Amerikanak nincs szuksege az iraki olajra, van nekik elegendo! Texasban, Alaszkaban meg vannak hatalmas fel sem tart olajmezok!
Szaddam 200.000 artatlan kurdot olt meg tobbek kozott!"


Szeretettel: "Azért ne felejtsük el, hogy Irak 12 éve kb. 120 ENSZ ÉS BT HATÁROZATOT sértett meg, 12 éve diplomáciával nem megy semmire Senki.
Többek között Irak népének többsége kényszerbõl szereti Saddamot, már csak azért is mert az ország 65%-a éhezik, miközben évente 300 tankot gyárt Irak.
A külföldön élõ Irakiak többsége örül hogy Amerika beavatkozik és szerintem elsõsorban erre kéne nagyobb hangsúlyt helyezni (pl: Ausztráliában a 100.000 iraki kisebbség képviselõi közleményt adtak ki, melyben örültek hogy kisérlet van Saddam eltüntetésére).
Másrészrõl Saddam nevéhez kb 3 millió ember halála fûzõdik, amit a kurdok, perzsák és a SAJÁT NÉPE ellen tett, többek között különféle vegyi fegyverek bevetésével (pl: mustárgáz)
Irak embargó alatt van, csak élelmiszert és gyógyszert adhat el az olajért. A franciáknak, németeknek és az oroszoknak nem kellett volna az olajért illetve hitelbe termelõberendezéseket adni, amivel rakétákat, veszélyes fegyvereket tudnak gyártani. (Ugyanis egy sivatagi ország kecskepásztora nem úgy születik hogy kapásból kiképzett szakember és építtet egy gyárat ahol fegyvereket gyártanak)
Ehhez kellett az is hogy az iraki tudósok külföldi tanulmányokat végeztek, márpedig nemcsak az USA-ban, hanem több európai országban, túlnyomórészt Franciaországban.
Az oroszoknak 8 milliárd dollárral tartozik Saddam, persze hogy kézzel lábbal tiltakozik a háború ellen, mert ha megy az iraki rezsim, akkor a kutya nem fogja neki kifizetni a pénzét. És akkor a németekrõl és a franciáról nem beszéltem.
Amerika az olajának jelentõs százalékát nem is az arab országoktól szerzi, mint ahogyan ezt sokat képzelik. Elõször is neki is vannak jelentõs olajmezõi (pl: Alaszka), de Mexikóból és Venezuálából is komoly adag érkezik.
Egyébként miért van az, hogy Irak esetleges megszállása után a francia olajcégek már gusztustalanul helyezkednek, úgy kell õket leállítani! Aztán csodálkoztak mikor Amerika leállította SÕT KITILTOTTA A TORTASZELETBÕL!
Amúgy ez a háború akkor lenne "igazságos" ha ezután Izrael és Palesztina ügye következne! A zsidóknak ki kéne húzni a 30 éve megszállt területekrõl és a kb. 21100 BT és ENSZ HATÁROZATOT betartani amit ennyi idõ alatt megsértettek és leszartak.
Nincs fekete és fehér!
Sáros és még sárosabb van! Ha Amerika agresszor akkor Saddam mi? Egy kedves bajuszos bácsi aki az ártatlan kis pofikájával tagadja hogy segítette és segíti az Al-Kaidát és épp atombombát gyárt?
Nyilván mert azt mondja: NEM , higgyük is el neki!
Amúgy meg nem az a lényeg, hogy egy budapesti kis diákocska anyucival meg apucival a BMW-bõl kiszállva mit érez Irakkal kapcsolatban, meg az a sok barom aki tüntetget több magyar városban a kis polgári gömböcskékkel együtt!
Az elmúlt 20 évben miért nem tüntettek és foglalkoztak az éhezõ iraki nép miatt? Vagy esetleg nem tüntetni kéne, hanem a kis polgári köröcskék helyett a fizetésük részét inkább jutassák el a Vöröskeresztnek a szenvedõ irakiak számára!
LEHET VALAMIT TENNI! Nem pedig rágódni hogy Amerika mit csinál és mihez van joga!
Nem vagyok Amerika párti, saját véleményem van, de meg kell érteni a politikában nincs igazság!
Se ezen se a másik oldalon!
Üdv "


Névtelen: "Szerintem Amerikát, a vezetõk mögött álló elitre gondolok nem a kurdok és az elszenvedett igazságtalanságok hozzák lázba, hanem az üzlet. A többi csak rizsa amivel megindokolják a háborút."

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


okoskának: Ugye ezt nem gondolod komolyan?
Az olaj hatalom. Hatalma pedig nehogymá' másnak is legyen!

szeretettel-nek: egyetértek abban, hogy nem fekete-fehér van, hanem sáros és sárosabb. Számomra mindkét fél ellenszenves, de a leginkább az zavar, hogy miattuk most háború van és veszély. Meg az, hogy az USA már megint visszaél a hatalmával, és hogy a gépezet (a hazugsággépezet) most is mûködik.
Egyébként Irak mennyivel rosszabb, mint Észak Korea? Annyival, hogy Észak Korea nem egy potenciális olaj-nagyhatalom.
Innentõl kezdve ne vegyük már komolyan a porhintést. Legalább legyünk tudatában, hogy mikor hazudnak nekünk.

Névtelennek (utolsó hozzászóláshoz): teljesen egyetértek.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Az Oregon Center for Public Policy által készített összeállítás.

1. Hány százalékát adja az Egyesült Államok lakossága a Föld lakosságának?
6%
2. A világ vagyonának hány százalékával rendelkezik az Egyesült Államok?
50%
3. Melyik ország rendelkezik a legnagyobb olajkészlettel?
Szaúd-Arábia
4. Melyik a második legnagyobb olajkészlettel rendelkezõ ország?
Irak
5. Világszerte évente mennyi pénzt költenek fegyverkezésre?
900 milliárd dollárt
6. Ebbõl mennyi jut az Egyesült Államokra?
50%
7. Az ENSZ szerint az USA katonai költségvetésének hány százaléka biztosítana alapvetõ megélhetést a teljes emberiség számára?
10%
8. Hány ember vesztette életét háborúban a II. Világháború óta?
86 millió
9. Mióta rendelkezik Irak vegyi és biológiai fegyverekkel?
Az 1980-as évek óta.
10. Irak saját maga állította elõ ezeket a vegyi és biológiai fegyvereket?
Nem, az anyagok és a technológiák az amerikai államtól származnak, valamint részben Angliától és magáncégektõl.
11. Elítélte az Egyesült Államok az irak-iráni háborúban az irakiak gázhasználatát?
Nem.
12. Hány embert ölt meg gázzal Szaddám Husszein a kurd Halabiában 1988-ban?
5,000
13. Hány nyugati állam tiltakozott akkor ez ellen?
0
14. Hány gallon "Agent Orange"-t (feniltartalmú, rovarirtószerként is alkalmazott vegyi anyag) használt az USA a vietnámi háborúban?
17 millió.
15. Van bizonyított összefüggés a szept. 11-ei terrorista támadás és Irak között?
Nincs.
16. Becsült adatok szerint hányan haltak meg az Öbölháborúban?
35,000
17. Hány tonna használt uránium maradt Irak és Kuwait területén az Öbölháború után?
40 tonna
18. Az ENSZ felmérései szerint mekkora volt a rákos megbetegedések arányának növekedése Irakban 1991 és '94 között?
700%-os
19. Az USA állítása szerint Irak katonai fegyvereinek hány százalékát semmisítették meg 1991-ben?
80%
20. Van-e bizonyíték, hogy Irak fegyvereit önvédelmen és elrettentésen kívül másra is tervezi használni?
Nincs.
21. Hány áldozatra számít a Pentagon egy esetleges iraki beavatkozás esetén?
10,000
22. Ennek hány százaléka lesz gyerek?
Több, mint 50%
23. Hány éve hajt végre az USA légitámadásokat Irak ellen?
11 éve.
24. 1998 decembere és 1999 szeptembere között az USA és Anglia háborúban álltak Irakkal?
Nem.
25. 1998 decembere és 1999 szeptembere között hány kiló robbanószert dobtak Irakra?
Közel 10 millió kilogrammnyit.
26. Hány éve született a 661-es ENSZ határozat, mely szigorú szankciókat léptetett életbe Irak exportjára és importjára?
12 éve
27. Mi volt az 1000 születésre levetített halálozási ráta az iraki gyerekekre 1989-ben?
38
28. Mi volt az 1000 születésre levetített halálozási ráta az iraki gyerekekre 1999-ben?
131 (ez 345%-os növekedést jelent)
29. Számítások szerint hány iraki halt meg 1999 Októberig az ENSZ szankciók eredményeként?
1,5 millió
30. 1997 óta a szankciók következtében a becslések szerint hány iraki gyermek vesztette életét?
750,000
31. Kiutasította-e most Szaddam a fegyverzetellenõröket Irakból?
Nem.
32. Hány fegyverzetellenõr volt Irakban 1998-ban?
300
33. Közülük hánynak volt problémája a hatóság ellenállása miatt?
5.
34. Beengedték-e a fegyverzetellenõröket a Ba'ath párt központjába?
Igen.
35. Az ENSZ fegyverzetellenõreinek korábbi vezetõje szerint Irak tömegpusztító fegyvereinek hány százalékát találták semmisítették meg 1998-ban?
90%-ot.
36. Be akarja-e engedni Irak a fegyverzetellenõröket az országba?
Igen.
37. Hány ENSZ-határozatot szegett meg Izrael 1992 óta?
Több, mint 65-öt.
38. Hány ország rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel?
8.
39. Hány nukleáris robbanótöltettel rendelkezik Irak?
0.
40. Hány nukleáris robbanótöltettel rendelkezik az Egyesült Államok?
Több, mint 10,000-rel.
41. Melyik az egyetlen olyan ország, mely használt már nukleáris robbanótöltetet?
Az Egyesült Államok.
42 Hány nukleáris robbanótöltettel rendelkezik Izrael?
Több, mint 400.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Igen sajnos Adrienn, ez így van.

Mélységesen elszomorít, hogy emiatt az idióta Bush miatt még hányan fognak meghalni, irakiak, de amerikai katonák is. Leállítani pedig tuti nem fogja, mert hiú a végtelenségig, és nehogymár Amerikának kelljen bocsánatot kérni, stb. Ha a fene fenét eszik ia végigviszi a háborúját, kerül amibe kerül.Hány ártatlan ember hal majd meg, azt õt abszolút nem érdekli, mert-gondolja-úgy is szaporák mint a nyulak..

A villámháború nem sikerült?? Hát persze, normális ember nem hihette hogy sikerülni fog.

Nem üdvözlik õket hõs megmentõjükként? Persze hogy nem, mert 91-ben már cserbenhagyták az iraki felkelõket. Akkor pedig az Öbölháború kapcsán simán el lehetett volna Szaddamot távolítani az iraki ellenzékiek segítségével. Akkor a kutyát nem érdekelte a helyzet..Utána félmillió embert öletett meg Szaddam.

ENSZ Bt felhatalmazés nélkül belefogni, ez is egyértelmúen mutatja hogy Bush magasról tesz mindenkire. A BT pedig bezárhatja a kapuit. Az a világrend, és a hozzá kapcsolódó viszonylagos stabilitás megbukott, ami 45 óta múködött. Semelyik agresszor államot nem lehet megfékezni,a nemzetközi jogra hivatkozva mert az USA ugyan azt csinálta, ugyanúgy szegte meg a fennálló rendszert.Mostmár tényleg a katonai hatalom és hogy ki kivel van jóban-fog dominálni, ez lesz az új rendezõelv, ami igencsak ingatag.

Jó, tegyük fel, hamar véget ér ez az ügy, (de ezt sem hiszem), de mi lesz a következõ? Meddig lehet az atom, vegyi, biológiai fegyverek árnyékában élni és elkerülni egy totális nagy háborút, mikor az önmérséklet már kiveszõben minden oldalon??

Az USA fogg nemzeti hõst csinálni az araboknak Szaddambõl és meg lehet majd a dzsihádjukat is érteni.

Szóval borzalmas dolog kezdõdött el. Ez szerintem csak az elsõ kõ, ami ki tudja milyen lavinát indít el.

Névtlennek szeretettel-nek,
nagyon el vagy tájolva, olvasgassál a témáról többet.
 
 


Igen, Bogi egyetértek, csak nem tudom, most kezdõdött-e ez a dolog. Az USA mindig ilyen volt. Állandóan háborúzik valakivel, a II. VH óta. Néha pár évre megszakítja. Kb. annyi idõre, míg új ellenséget talál. Igazi agresszív nagyhatalom. Egyelõre nagyon erõsek, úgy tûnik, mindenki esélytelen velük szemben, fõleg a náluk felhalmozott pénzkészlettel szemben. De már egyre gyûlnek a nyugati országokban azok az emberek, sõt lassan országok, akik az USA-t szívesen látnák igen-igen meggyengülni. Mert már vérlázító, ahogy uralkodnak az egész világ fölött. Egyre leplezetlenebbül. És én kezdem úgy érezni, hogy õk azok (nem az USA maga, hanem a pénz "szövetsége") akik igazán veszélyesek a világra.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Hát sziasztok!

Én sem örülök ennek a helyzetnek. Nem értek a politikához. Annyit tudok, hogy féltem a gyermekem aki most lesz 6 hónapos. Nem látok a jövõbe és elképzelni sem tudom mi vár majd rá.

sasha

Kép
 
 


Lassan két év elteltével szeretném újraéleszteni ezt a topikot.

Abból a szomorú apropóból merem ezt tenni, hogy sajnos egyre jobban úgy néz ki a helyzet, hogy az iraki háborúnak sajnos lesz folytatása.

A kis elmebeteg orangután (bush) bejelentette, hogy elképzelhetö, hogy a következö célpont Irán lesz.

Nekem személyesen semmi kétségem nincs afelöl, hogy még az idén, de legeslegkésöbb jövöre meg fogja támadni Iránt vagy É-Koreát. Szerény véleményem szerint mindkét ország már régóta birtokolja az atombomba technológiáját. Arról sincs semmi kétségem, hogy gondolkodás nélkül be is vetnék egy adott szituációban.

Szerintem, ha ölbetett kézzel várjuk az eseményeket, a világ éppen egy mindent elpusztító háború felé rohan.

Lenne valakinek vmi ötlete, hogy mit lehetne csinálni?

Nekem gyerekeim vannak, mint ahogyan majdnem mindenkinek közületek is.
 


sziasztok CSAK ANYIT ERRÖL HOGY SZERINTEM NEM LESZ MERT MINDENKI TUDJA HOGY NEM LEHET GYÖSZTES CSAK MINDENKI VESZITHET.SAJNOS MÁR MINDEN ORSZÁG RENDELKEZIK ATOMTÖLTETTEL,LEGALÁBIS ATÖBJE.CSAK REMÉNYKEDNI TUDUNK HOGY ÖKIS ESZT AZ ELVET TARTJÁK SZEM ELLŐT.SZIASZTOK.
 
 


SZIASZTOK UGY LÁTOM NEM SOK EMBERT ÉRDEKEL EZ A TÉMA. AMI SZERINTEM IGEN CSAK SAJNÁLATOS!!!
CSAK ENYIT SZERETEM VOLNA MONDANI.
 
 


Remélem lesz 3. világháboru!!!!!
LEGALÁBB KIHAL A FÖLD!!!!!!
HURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....
 
 


hali
szerintem jelen pillanatban már nem irak a hunyó hanem irán. sajnos ugy néz ki a helyzet hogy lesznek vele problémák. azt szokták mondani hogy a történelem ismetli önmagat, hát éen azt tapasztalom hogy ugyanaz a totojázás van most irán körül mint anno a hitleri németországnál volt. Azt hitték. hogy Hitler ugysem mer háborút inditani. Tudjuk a következményeket Kép(.
Remelem a "fejlett europa" es az usa " nagy emberei " mielőbb meglátják a helyzet súlyosságát,es tesznek valamit.

Hajrá

ps: Yoko te nem vagy normális
 
 


ha belegondolunk abba, hogy a történelem során nem telt úgy el 10 év, hogy ne lett volna valahol háború. Ez most is így van, valahol mindig van valami gubanc. Az első és a második világháború között 20 év telt el. a 2. óta már 60 év, szóval hamarosan várható, mert elég sok országnak van gubanca a másikkal, csak nézzük mo és szlovákia helyzetét ilyen kis konfliktusok sok helyen vannak, és ha elindul a lavina, akkor mindenki becsatlakozik,nah valahogy így indul el egy világháború, a béke korszakában összegyűlik a sok gyűlölet, és valahogy le kell ereszteni.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó