Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ebben a topicban ötleteket várnék, arra, hogy hosszabb kocsiúton, azonkívül, hogy gyakran megállunk, milyen játékokkal, tudnánk lefoglalni egy 3 éves gyereket. Akinek van tapasztalata, kérem írjon, hogy mit érdemes bepakolni, milyen játékokat, vagy mit lehet akár szóban is játszani egy 3 éves gyerekkel, utazás közben.Az út kb. 8 óra, ráadásul két egymást követo napon ismétlodik, tehát nagyon sok jó ötletre lenne szükségem a meglévok mellé.
Elore is köszi! Ja és sürgos, szerdán már indulunk! M.
M.
 


Barchobázni nem szerettek?
Persze egyszerüsített formában.

Üdv Atiapuka
Atiapuka
 


Kedves M!
Szerintem vigyetek magatokkal néhány mesekönyvet, esetleg meskazettát, zenét, amit szeret. Mi is szoktunk barkochbázni (így kell írni?), meg autókat, házakat, villanyoszlopokat stb számolni, színeket, formákat kerseni az út mellett (pl. ki lát elöször vmi pirosat?). Van egy csomó versike, amivel megpróbálhatod lekötni. Láttam egy ismerösnél olyan rajzcsomagot, ami direkt utazáshoz való. A gyerek kötényszerűen a nyakába akasztja, lehajt egy "rajztáblát", van hozzá papír meg olyan ceruzák, amit nem kell heygezni, csak "hámozni", mindez jópofa tokban. Fogalmam sincs, hol vették, úgyhogy tényleg sokat segítettem vele, nem? Ja, az én fiaim kedvenc szórakozása, hogy kérdezgetik az autómárkákat és a közlekedési táblákat. Ennek persze az apjuk nem annyira örül, mert én kocsi-ügyben béna vagyok.
Jó utat és jó szórakozást Nektek!!!Kép
Emese
Emese (emese)
 

 
 

Mi ugyan csak 400 kilometert szoktunk utazni, de azt kethavonta, ugyhogy tapasztalatom van rengeteg. Nalunk a fiam ulese elott van ( az enulesem hatara felszerelve) van egy kis jatektarto, ( nehany " zseb") Es abban a kedvenc autoi a dinoszauruszok, meg miegymas, egy kis ragcsalnivalo, egy kis innivalo. Visszuk magunkkal a TEsz-vesz varost is, es abbol szokjtam olvasgatni. Aztan szamoljuk az autokat, neha a legot is elvisszuk magunkkal, ha pedig a leanyom nyugoskodni kezd, akkor vegig enekeljuk az osszes ovodaban tanult dalocskat. ( Az en fiam imadja, ha az autoban enekelhet). Viszont vigyetek kisparnat!!! ( Nekunk hiaba van a gyerekules, a fiam ha elalszik a kocsiban , szegenykemnek dol jobbra-balra a feje, a babaules fejtamlaja nem tudja tartani) Lehet erre speci nyakravalo parnat iis kapni(mi is megvettuk, nagyon jo) Az en egyebkent nem tul jol alvo fiam minden uton elalszik.
Jo utat!!
Eva
Eva
 


Sziasztok!

Én olyat szoktam játszani a fiammal, hogy ö is kiválaszt egy autómárkát, meg én is. Utána számolgatjuk. Az gyöz, akinek elöbb összejön a 10. Utána új autómárkákat találunk ki.

A másik: Egyikünk mond egy betüt, s azzal a kezdőbetüvel kell a másiknak mondani állatot, gyümölcsöt, autómárkát. Persze tudom, ezt azért 3-4 éves gyerköccel még nem lehet csinálni.

Üdv Atiapuka
Atiapuka
 


Sziasztok!
Nekünk van egy remek "csendes könyv"-ünk.
Sajna külföldrõl való, de házilag is könnyen elkészíthetõ. Az egész textilbõl van és úgy néz ki, mint egy meseköyv. azoldalakon egyszerû feladatok vannak. Tépõzáras, (rögzített) gombolós, fûzõcskézõs stb. Pl.: Almafa, alatta kosár, a fán tépõzárral felerõsített almák (piros filc anyagból). Bele lehet gyûjteni az almát a kosárba, azután vissza a fára. Megszámolni, sorba rakni...
Ezt visszük magunkal mindenhova ahol hosszasan várakozni kell vagy nyugton ülni. Remekül elvan vele a lányom + fejleszti a kézügyességét, stb..
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Szia Malacka!
Nagyon jo pofi lehet az a kis könyv! Honnan van?
Szerencsere az en fiammal meg nem gond az utazas, altalabban atalussza az utat. 2hetes kora ota utazgatunk vele, eleg sürün es sokat, de eddig meg nem volt gond. Most 15honapos, es mostanabban ugytünik hogy mar nem alusssza at az egyesz utat. Ugyhogy hamarosan nekem is lekell öt foglalnom a kocsiba.

Jok az ötletek, meg többet irjatok.
Sziasztok Mobevik
mobevik (mobevik)
 


Sziasztok!
Textilkönyvet itthon is lehet kapni, magyarul. A saját szememmel láttam. Sajna, nem boltban, hanem a barátnömnél, de majd megkérdezem, hol vette.
Üdv: Emese
Emese (emese)
 


Köszi Emese!
Engem erdekelne, mert felkeltette az erdeködesemet! Olyan laporelos (remelem jol irtam) könyvet vettünk, de sajnos lebuheralja rola a "celofanos" reszt, a lenyeget, a kepeket!
Szoval szetszedi a draga!
Mobevik
mobevik (mobevik)
 


Emese! Engem is erdekelne a textilkonyv! nagyon jonak hangzik, a fiam biztos nagyon szeretne!
Koszike
Eva
Eva
 


Sziasztok!
Tényleg nagyon jónak hangzik ez a könyv. Ez juttatta eszembe, hogy én is találkoztam már valami hasonló játékkal. Ez egy Mickey egér, amin a gyerek megtanulhatja az öltözködéshez szükséges dolgokat. Tehát: gombolni, tépozárazni, cippzározni, cipot kötni, csattolni stb.Ez egy kb. 30 cm-es egér, csak az ára elég borsos, kb. 3 évvel ezelott került 5 ezer Ft-ba.
Én indítottam ezt a topicot, és a tapasztalatom az volt egy 12 órás autó út alatt, amelybol kb. 2 órát aludt a lányom, hogy a mese- és gyerekdal kazetták igen beváltak, illetve vittem egy A4-es méretu rajztáblát, amin kiválóan tudott rajzolni, színezni. A másik módszer, amivel mikor már nagyon nyugi volt és épp eltévedtünk, úgyhogy mi is elég idegesek voltunk, a nyalóka volt. Lehet, hogy ezen sokan felháborodtok, hétköznapi életünkben édesség ellenes vagyok, illetve nagyon megválogatom, mi az amit édességként adok neki, de éppen ezért mert neki a nyalóka kuriózum ezért nagyon jó volt ilyenkor, mert addig " befogta" a száját, és nem nyuglodött. Tehát végso megoldásként mindenképpen jó volt.
Sziasztok!M.
M.
 


Eva, Mobevik!
Megkérdeztem a könyvet. Persze, nem emlékszik már pontosan, de bababoltban vette (Bébiker?). Szóval, ne könyvesboltban keressétek, hanem a babacuccok között. Többféle is van, az egyik "sima" mesekönyv, a másikban van egy kis figura (pl. nyuszi), amit ki lehet venni, és minden oldalon más-más helyre berakni. Pl. házikóba, autóba, ágyba stb. Remélem, valamit segítettem.
Emese
Emese (emese)
 


Köszi Emese! Remelem sikerül rabukkanom!
Mobevik
mobevik (mobevik)
 


Sziasztok!
Örülök, hogy ti itthon is láttatok hasonló textil könyvet, mert a miénk külföldről származik, és előbb utóbb vissza kell adni a tulajdonosának. Nagyon strapabíró (valóban mosható), még jónéhány gyerkőcöt kiszolgál... Ha nekem lenne egy varni tudó, ügyes, idősebb nőrokonom, akkor megkérném, hogy csináljon ilyet, szériában:-))
Aki rátalál a könyvre, adja meg a bolt pontos címét.
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Szia Malacka!
Én szoktam a gyerkőceimnek varrni, és láttam is külföldi katalógusban ilyen könyvet, de a kép alapján azért nem tudnám összehozni. Megnézhetném valahol a tietekét? Hátha az alapján össze tudnék dobni egyet. Elég sokat utazok a fiammal, heti rendszerességgel, szóval jól jönne.
Liesel
Liesel
 


Szia Liesel!
Budapesten laktok? El tudsz látogatni valamely délután a Kosztolányi Dezső tér közelébe? Ott van a stúdiónk, szívesen megmutatom, fénymásolóval lemásolom az oldalakat. Ha nem tudsz ellátogatni, vagy megfelel neked úgy is, beszkennelem, és elküldöm e-mailen.
Üdv.
Malacka
Malacka
 


Szia Malacka!
Nem Budapesten lakunk, de szoktam bejárni. Küldd el e-mailben a pontos címet. Az időpontot is tudjuk akkor egyeztetni.
Üdv,
Liesel
liesel (liesel)
 


Most nézem, hogy az email cím és profile nem elérhetőt ír ki, pedig kitöltöttem a címem. De leírom ide is: liesel@posta.net
Liesel
 


Sziasztok Lányok!

A könyvesboltban lehet egyfajta ehhez hasonló könyvet kapni.
Három könyv mint a leporello olyan anyagból és spirálkötésü.
Az egyiken telefon tárcsa van, a másikon óra, a harmadikon cipo cipofüzovel.
Tudom ez nem az mint amirol beszéltek csak picit hasonló.

A másik:
Olyan boltban ahol fa játékokat és ovodák számára felszereléseket árulnak vannak elore kilyukasztott kartonok abba is lehet gyakorolni a cipofüzést masni kötést. Nálunk Újpesten ezt a boltot O.V.I. boltnak hívják.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Bigacsiga Kata!

Hol van ez a bolt Újpesten?

Malacka!

El tudnád nekem is küldeni e-mailben? A címem: dormouse@freemail.hu Előre is köszi!

Üdv: Pele
Pele
 


Lányok!
Textilkönyv: Bébiker, XIX. kerület, Üllői út!!!
Bababolt a Határ úti metrónál az Europarkban.
Névtelen
 


Pele!

Az Újpesti zöldségpiac hátoldalán ahol a 47-es busz jár. A Hungária biztosító mellett.
Az utcát megnézem majd térképen csak most lent van a kocsiba.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Lehet, hogy késõn írok,de lesz még nyár... A dalok nagyon jók nálam végsõ estben, amikor már nagyon türelmetlenek a hosszú egyszerû dalocskák válnak be, amik bõvíthetõk a gyerek fantáziája alapján. Ilyen pl.: Az én elmentem a vásárba félpénzzel, A gazda rétre megy, Egyszer egy királyfi mit gondolt magába.... (Ha tudtok ilyet még írjatok!) A nagyobbakknál nagyon jó a szólánc (mindig az utolsó betûvel kell mondani egy szót, eleinte bármilyet, és ha már jól megy lehet szûkíteni) Mi nagyon szeretünk menni, mert ilyenkor össze van zárva a család és nagyon sok mindenrõl lehet beszélgetni.
Egyébként fontos, hogy néha meg kell állni, nem csak a pisilés miatt. Ha lehet, mindig játszóteres pihenõt választunk, hogy legalább 10 percre tudjanak egy kicsit mozogni. (Egy másik topicban már írtam, hogy jó lenne több ilyen hely Mo-on is)
Szofi
 


Sziasztok!

Látom rég nem járt ebben a topicban senki, de azért szívesn megosztom veletek amit most találtam a neten. A www.kiskaloz.hu weboldalon árulnak kimondottan kocsiba, autos utakra használatos játékokat az elsõ évek kategoriában. Mi az utazó napraforgóval kacérkodunk.

Macimama
Névtelen
 


Köszi, Macimama, nekem epp jokor jött a tanacsod!
Netti
Netti
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó