Új privát üzeneted érkezett!

Az elöbb már ugyan leírtam az ötletek részben, hogy én mit használok a mellem kidörzsölődése ellen: 3 hónapos a bébim, eddig csak szenvedtem minden nap, mert olyan erösen szívja a bimbómat, hogy szinte mindig felsérti a börömet, néha meg is repedezik, gondolhatjátok, hogy fáj. A múlt héten láttam a patikában egy szoptatós kismamáknak való MAMILLA MELLÁPOLÓ kendöt, ami megelözi a mell kidörzsölödését, kisebesedését. Én is vettem egy dobozzal (100 db-os, 950Ft)meg egy utántöltöt is (azt hiszem, az kb.750 Ft volt, szintén 100-as), és nekem nagyon bevált! A popsitörlöhöz hasonlóan müködik, de mindenféle börpuhító anyagok meg vitaminok vannak benne, egyáltalán nem szárít, söt! Megkéredeztem a védönöt is erröl, látott már ilyet, azt mondja, szuper, állítólag a baba szájpenészének megelözésében is segít, és semmi íze nincs
Ja, és ezután nem kell már testápoló vagy mell-lemosás sem. Szóval nyugodt szívvel ajánlhatom mindenkinek.
Melinda
 


Az elöbb már ugyan leírtam az ötletek részben, hogy én mit használok a mellem kidörzsölödése ellen: 3 hónapos a bébim, eddig csak szenvedtem minden nap, mert olyan erösen szívja a bimbómat, hogy szinte mindig felsérti a börömet, néha meg is repedezik, gondolhatjátok, hogy fáj. A múlt héten láttam a patikában egy szoptatós kismamáknak való MAMILLA MELLÁPOLÓ kendöt, ami megelözi a mell kidörzsölödését, kisebesedését. Én is vettem egy dobozzal (100 db-os, 950Ft)meg egy utántöltöt is (azt hiszem, az kb.750 Ft volt, szintén 100-as), és nekem nagyon bevált! A popsitörlöhöz hasonlóan müködik, de mindenféle börpuhító anyagok meg vitaminok vannak benne, egyáltalán nem szárít, söt! Megkéredeztem a védönöt is erröl, látott már ilyet, azt mondja, szuper, állítólag a baba szájpenészének megelözésében is segít, és semmi íze nincs
Ja, és ezután nem kell már testápoló vagy mell-lemosás sem. Szóval nyugodt szívvel ajánlhatom mindenkinek
Melinda
 


nagyon bevált a Csöpi szájjal szabájozható mellszivó a kismama saját maga tudja szabályozni a szivás erõsségét és igy fájdalommentes az anyatej szivás fontos hogy kifözhetõ sterilizálható elfogadható az ára mellszivó cumisüveggé alakitható. (WWW.ranyakuveg.hu)
csöpi
 

 
 

Segítsetek!
Megmentenétek, ha javasolnátok valamit, túl sok a tejem. Kisfiam négy hónapos, szopik rendesen.Kétnaponta egy liter anyatejet leadok.Egész nap fejek, mert ha nem, bedurran, és begyullad.Alig alszom, fáradt vagyok, már nem bírom. Pedig még szeretném szoptatni,de így nem megy tovább!
Kösz:Marika
Marika
 


Marika!

Mindenképpen csökkentened kell a fejés gyakoriságát, mert minél többet fejsz, annál több tejed lesz! Én anno az ikreimmel voltam úgy, hogy napi 2 liter tejem volt, amibõl 3-4 dl volt a kifejt, a többit megették a gyerekek. Én fél év után untam meg a dolgot, és akkor elhagytam a fejést. A mell tud alkalmazkodni, ha nem fejsz, nem lesz annyi tej. Ne rögtön egy az egyben hagyd el, de csökkents le a fejések mennyiségét (azaz csak akkor fejj, ha sok idõ telt el, pl. reggel ha éjjel aludt a baba és nagyon sokat hagy) Alapvetõen az kell, hogy maradjon benne valamennyi, ne ürüljön totál ki. Én mondjuk olyasmit csinálnék, hogy meghagynám a reggeli (szabaduljak meg tõle jellegû) fejést, és az estit, hogy éjjelre ne maradjon benne, de a többit elhagynám. Ha ez sikerrel megy, akkor néhány nap múlva (kb. egy-két hét) újabbat lehet elhagyni. Fontos a fokozatosság.
Nem akarok hazudni, talán a hideg vizes borogatás (?) az ami még apasztó hatású, de erre nem esküszöm. Nekem anno a napi 3-4 dl pluszról való leálláshoz elég volt a fejések ritktása majd teljes elhagyása, és nem durrant be tõle.
Sok sikert!
Ildi

Ildi
 
 


ILDI!
Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Én is gondoltam, hogy valami ilyesmi a megoldás. Az az igazság, hogy félek attól, hogy ha nem fejek, akkor begyullad. Már háromszor volt ilyen, magas lázzal, vörös cicikkel...
Veszek egy nagy levegõt, és csinálom tovább és megpróbálom csökkenteni a fejést.Hátha...
Marika
Marika
 


Szia MArika!
Anno én is ugyanebben a cipõben jártam. Nekem az ügyeletes orvos javasolta egy alkalommal, mikor már ki kellett hívni, annyira begyúlladt, mert egy éjjelt végig mertem aludni fejés nélkül, hogy tegyek rá hideg vizes borogatást, és csökkentsem a fejést. Sõt a végén én teljesen leálltam a fejéssel. A lényeg, hogy tényleg fokozatos legyél, és hogy tedd rá a hideg vizes kendõt.
Ja és nem árt megfigyelni, hogy milyen ételekre, italokra indul be még jobban. Nekem anno a szûrt almalé volt ilyen (és persze a Laktoherb teát és egyebeket felejtsd el).
Üdv: Bobo
Bobo
 


Sziasztok Ildi és Marika!
Ne haragudjatok hogy közbeszólok,de egy barátnõmnek is azt mondták a kórházban hogy borogassa,(mert nagyon feszült meki)és most ott tart hogy alig van teje.Pedig nagyon sok volt neki.Én is iszonyú sokat szenvedtem annyi tejem volt,(1hónapba kb 25-30 litert vittek el az anyatejgyüjtõbe)megpróbáltam kevesebbet fejni,és be is gyulladt.A nõgyógyászom azt tanácsolta hogy várjak még két három hónapot,és utána egyre kevesebbet fejjek.Most a babám 9 hónapos,és csak este és reggel fejek.Nem akarod leadni?
Ha nem Pesten laksz,akkor is van rá megoldás.Nagyon nagy kincs!

Üdv.:zmariann
zmariann
 


Marika!

Nálam ugyanaz a helyzet mint nálad, naponta fél liter "felesleges" tejem van. Nálam az vált be, hogy nem kézzel, hanem géppel fejek.Az Avent Isis mellszivot használom, ez kb. 10 perc alatt kiüriti a mellet, és teljesen fájdalommentes. Ugyan elég drága a készülék (13 ezer), de megéri, hidd el. A tejet pedig ne apaszd, mert a kicsinek késõbb szüksége lesz az egészre valószinûleg. Szóval kitartást és ha esetleg vennél ilyen mellszivót, akkor kiváncsi lennék az eredményre!
Minden jót: Helga
Helga
 


Sziasztok!
Remélem valaki még elvetõdik idõnként erre, és ad néhány jó tanácsot! A 3 hónapos uhokahúgomról van szó. Eddig kizárólag szopizott, hiperaktív nagyanyai és védõnõi próbálkozások ellenére: bármit próbáltak cicin kívül a szájába adni, nem nyelt, hanem köpött. Kb. 4 napja viszont kiköpi és kézzel "megcibálja" a cicit, és amikor a sógornõm újra a szájába adná a bimbót, öklendezni kezd. (Ezt telefonos beszámolókból tudom, mivel kb. 120 km-re lakunk egymástól.) Ebbõl számomra érthetetlen módon arra következtettek, hogy kevés a tej, és a nagyi(!) elment a dokihoz, és íratott tápszert. De Dancsa baba nem hajlandó megenni! Remélem valaki tud tippeket mi lehet az ok, és mi ilyenkor a teendõ.
Köszönettel: Bori, az aggódó nagynéni

Borcsa
KépKépKép
 
 


Szia Bori!
Ne aggódjatok, ez egy elég gyakori jelenség 3-4 hónapos babáknál, lényeg a türelem, amilyen gyorsan kialakul ez a "szopási sztrájk", olyan gyorsan el is múlik. Nem kell tápszerezni, mert az könnyen a szopizás rovására mehet. Érdemes felhívni az LLL-t, õk biztos többet tudnak segíteni, mint a védõnõ. Telszámuk: 214-33-09
 
 


Bori!

Éppen hasonló problémákra panaszkodtam az Anyaság téma alatti Szoptatás topikban. Nézz át oda, kaptam néhány hasznos 5letet, és arról is megnyugtattak, hogy ez ebben korban másokkal is elõfordult.

BMárti

BMárti
 
 


Mindenkinek,aki érintett!

Szülés után attól tartottam,hogy nem lesz elég a tejem.
Egy cikk akadt a kezembe,MINDEN CSEPP KINCSET ÉR!címmel
Ez segített,hogy ne adjam fel a fejést,ami bizony sehogy sem ment eleinte.A férjem bíztatott,amíg én a címet (akár egy mantrát)hajtogatva fejtem a cseppeket...
Azután egyszer csak spriccelt a tej,egy-két sugárban,majd beindult derekasan.
már nyolc hónapos a kislányom,és még mindig szopik !
Úgyhogy kitartás,sikerülni fog !
Virág
 


Sziasztok!Tudna nekem valaki abban segiteni,hogy még igy,terhesen hogyan védekezhetnék a mellbimbóm hámlása ellen?Fürdésnél dörzsölöm,utána bekrémezem(mert viszket is a hámló bõr)de nem merem sokáig krémezni,mert úgy tudom,a hónapok alatt felpuhitott bõr késõbb hátrány lesz a szoptatásnál.Most töltöm a 31.hetet,ha valaki tud,kérem irjon nekem:hulxtina@freemail.hu
Nagyon köszönöm elõre is!!:-)
Névtelen
 


Sziasztók!Tanácsot szeretnék kérni olyan anyukáktól akik hasonló cipőben vannak vagy voltak mint én:Kisfiam Ákos 23 hónapos és még szopik.Már nem azért hogy jól lakjon inkább csak lelkileg kell neki.Egyszerűen imádja!Sajnos amikor pici volt lusta szopó volt és mindíg elaludt rajta.Nem szándékosan alakítottam így de a mai napig úgy alszik el hogy cicivel.Próbáltam adni neki cumit,cumisüveget,pelenkát,plüss állatot de nem szokott hozzá egyikhez sem.Csak a cici kell neki.Az apját imádja de nem hajlandó vele elaludni.Próbáltam azt is hogy lefektetem és kijöttem a szobájából de addig sírt amíg hangja volt és rángatózott mert behergelte magát.Nem az zavar hogy szopik mert nekem természetes hanem hogy jövő hónapban kezdjük a bölcsödei beszokást és félek hogy ott az alvással próblémák lesznek.Azt is próbáltam hogy nem adtam neki cicit azt elalváshoz de olyan volt mint egy zombi és azt meg nem tudtam nézni hogy szenved.Amúgy nagyon anyás,az apjára és más gyerekekre féltékeny és azt tudom hogy ő maga soha nem fog róla lemondani.Sőt mintha érezné hogy már nem nagyon akarok neki adni még jobban kéri és sokkal bújosabb lett egy ideje.Mit csináljak hogy a kis lelke se sérüljön és hogy valahogy lassan leszoktassam magamról?S.O.S!!!!
Kecskeméti Erika
 


Szia, Erika!
Szuper, hogy még mindig szopizik a fiacskád! Kép (Az én Ráhelem is, ő 22 hónapos.) A szopi és a bölcsi általában nem szokta zavarni egymást. Úgy értem, hogy ha az elalvásnál nincs jelen a mama, a babák nem szokták kérni a cicit, különösebb gond nélkül elalszanak. Én úgy gondolom, hogy a bölcsi miatt amúgy is jobban szüksége lesz rád a manónak, én adnám továbbra is a cicit, a fennmaradó időben nagyon sokat jelenthet neki, a lelkének, na meg az új kórokozókkal szemben is jót tenne. (Néha már én falramászom az állandó szoptatástól, éjjel, nappal szopik, most fél 8 van, és eddig túzás nélkül ma kb. 10-15-ször szopizott Recsi, de tudom, hogy neki szüksége van rám. És azért nem jellemző, hogy állandóan rajtam lóg. Kép) Szóval én még semmiképp nem szoktatom le. De ha úgy döntesz, hogy elválasztod, akkor van egy "Hogyan válasszunk el?" topic. Sok sikert a zökkenőmentes beszoktatáshoz. Kép

Virág
Virág
 


Szia Erika! Az én kisfiam 27 hónapig szopott, és 19 hónapos korától bölcsibe járt. Nem volt semmi gond, pedig itthon ő is nagyon sokáig csak szopival aludt el. Amikor érte mentem a bölcsibe, eleinte az előtérben mindig gyorsan szopiztunk egyet, nagyon vicces volt Kép De amikor nem látott engem, eszébe sem jutott, nagyon jól elvolt a kis barátaival, és jobban aludt, mint otthon.
Egy idő után már nekem is fárasztó volt, hogy mindig a cicin lóg és csak így alszik el, és elkezdtem vele megbeszélni a dolgot. Magyaráztam, hogy már sok foga van, már tud enni-inni, mint a nagyok, a szopi azoknak való, akik még nem tudnak (ez kegyes csalás volt Kép), mutattam neki a játszón a pici babákat, akik csak szopizni tudnak. Megbeszéltük, hogy megölelem, és úgy alszunk el stb. És nem is sokára sikerült nagyjából "közös megegyezéssel" abbahagyni a szopit, pedig én is azt hittem, hogy mi már így maradunk. Kép Viszont ha el akarnád választani, szerintem is csak a beszoktatás után tedd ezt, azt a kis időt féllábon is kibírod! Kép
Sok sikert! Klára
 
 


Szia Erika!
Szerencsesnek mondhatom magam. 15 honapos a lanyom, a legtobb ejszakat atalussza. Ugy gondolom, hogy a sajat igenyeid ugyanolyan fontosak, mint a gyereke.

Akarmilyen modon probalod leszoktatni arrol, hogy a cicin aludjon el, tiltakozni fog (eloszor). Ez termeszetes, ahhoz van hozzaszokva. Mi is tiltakoznank, peldaul ha ego lampanal kellene elaludni mostantol.
Azt tudom tanacsolni, barmit valasztasz, ragaszkodj hozza, kovetkezetes legy. Ha Te nem vagy biztos abban, hogy jol dontottel, o is megerzi.

Van egy olyan modszer ami sok gyereksirassal jar, de nem addig sir,amig el nem alszik. Az a lenyege, hogy mindig ebren teszed le. Megpuszilod stb. es jo ejszakat kivansz. Csak ot perc utan mesz vissza, NEM VESZED FEL, hanem visszafekteted, megint puszi, jo ejszakat, es a szobat elhagyod. Ezutan 10 perc mulva, majd 15 percenkent mesz vissza. Ezzel megnyugtatod (elvileg - az en babam meg jobban sirt), hogy meg mindig ott vagy. De azt is megtanulja, hogy a sirassal nem eri el azt, hogy kiveszed.

Ez a modszer nem illik mindenkinek, sokan ellenzik a gondolatat. Viszont tenyleg bevalik, valakinek nehany nap alatt, vagy 1-2 het utan. En ugy ereztem, hogy nincs mas valasztasom, valamit tenni kell. Szoptatas- ringatassal is orakig sirt szegeny. Mellemen elaludt, letettem sirt...

A masik tortenetem az, hogyan szoktunk le az ejszakai szopirol.
Tizhonaposan en is meg ejjel ketszer szoptattam. Ekkor megkertem az apjat, hogy ha ejjel 1 elott ebred fel (es o epp nincs munkaban) o menjen be hozza. Apa kivette a kisagybol es az oleben nyugtatgatta. Az elso ejjel 5-10 percig tartott, nehany nap utan mar csak 1-2. En tovabbra is szoptattam, ha apa nem volt itthon. Amig aztan egy ejjel kiprobaltam. 5 perc utan mar fel akartam adni, oke szoptatok, es akkor aludt el! Ez igy ment a masodik ejszakan, a harmadikon pedig ataludta a szopi idejet.
A masodik szopirol nehany honappal kesobb ugyanigy, apa segitsege nelkul, szoktunk le.

Szerintem se beszoktataskor probalkozz, vagy joval elotte, vagy utana.

Kati
 
 


Kíra!
Ez a név a tiéd vagy a kislányodé?
Az én lánykámat is így nevezzük.
Becenévként tudnál valami aranyosat ajánlani?
Anikó
Névtelen
 


Szia!

Az én nevem, annak idején (még oviban) nem volt könnyű élni vele, de ezzel ma már szerintem nem lesz gondja a kislányodnak :-)) Vannak becenevek, mi nem nagyon használtunk, kivéve talán a Kíruka!!
 
 


Sziasztok!

Csak ámulok és bámulok. De jó annak, akinek sok a teje... Talán nálam nem is a mennyiséggel van gond, inkább azzal, hogy a kicsi kiköpi a cicit. Bimbóvédővel még valahogy megy a dolog, d eaz meg nekem nem nagyon tetszik.
Azt hittem, végre két hetesen szopikázik anélkül, és 1 és 1/4 óráig volt felváltva a mellemen, aztán mérés után kiderült, kemény 10 ml-t "szopizott" is. (szerintem, csak cumizott, azt sem tudom, milyen a szipás, mivel Ő az első babám) Utána meg cumiból 70 ml-t... Fejek, ahogy csak tudok, már zsong a fejem. Maga a fejés jóval könnyebb, ha szopizik a baba. (A kézi valahogy jobban megy.) Ezt onnan tudom, hogy ma (vagyis tegnap Kép ) bimbóvédővel szopizott 50ml-t és utána "gyosan" lefejtem 70ml-t.

Létezik olyan, hogy egy baba, 5 perc mulva "elfelejti" a bimbóvédő nélküli cicit? Megtanulhat még anélkül szopizni? Totál kétségbe vagyok esve, és nem akarom tápszerezni, ha egy mód van rá. (Persze most még kénytelen vagyok, de igyekszem csökkenteni a mennyiséget...)

Tudnátok segíteni valahogy?


Előre is köszi,

Dica (nakiez@index.hu)
 
 


Sziasztok, nekem sem ártana valami jótanács.
Ma 3 hetes a fiam és 3 ciciből (a végén még vissza teszem az elsőre) max. 50-60 gr.ott, esetleg egy kiadós alvásom után 80-at eszik. Több nincs. Ez is egy jó órába telik ha nem többe. Mindenhol azt olvasom hogy ha csurig szívja (teljesen csurig ugye nem megy, mert egy-két csepp mindig marad) akkor majd igy folyamatosan nő a hozam. Hát nálam nem. Vagy csak türelmetlen vagyok. Jelenleg még várok egy elektromos mellszívóra hogy esetleg egy szopit kihagyva ténylegesen lemérjem mennyit "termelek", mert a digitális mérlegünkben sem bízom, mellesleg csak "alvó" babát mér precizen. Urtica Urens-et is nyomom magamba, eszem rendesen iszom literszám a vizet, meg mellé napi 1 liter Laktoherb, Fitolac -mikor mi- is elfogy.
Lehet még valamit tenni? Vagy várjak még??
Az az érdekes hogy ált. a bal cici majdnem duplája a jobbnak, "hozamra" is...

Van valakinek hozzászólása? Esetleg hasonló?
Köszi a válaszokat
 
 


Timili!

Gyere át ebbe a topikba: Anyaságról >> Szoptatás, ez az igazi, élő szopitopik. (ez itt valahogy ittragadt)
Egyébként röviden:nyugodtan szopizzon csak egy órán át az a baba, szabad neki, nyugi, türelem, kitartás. Mérleg kidob.Kép
Ildi

Ildi
 
 


Ildi,
Kép "Mérleg kidob." KépKépKép

Timili,
igen, gyere át! Kép Amíg átmásolod oda, gondolkodom. Kép

Addig is: Mérleg tényleg kidob, és csak a babára figyelni: jóllakottnak látszik-e, nyugodt, kiegyensúlyozott-e.

Virág
 


sziasztok
nem ártana némi jó tanács
Majdnem 3 hónapos a fiam.Naponta 4-szer szopcsizik. Ez elegendö? Az utolsó alkalommal viszont már mindkét ciciböl kap és az sem elég neki, cumisuvegböl kell pótolni. Minden szopcsi után fejem a mellem, mégsincs több tejem.ittam a laktoherb teát, de csak a hasam indult meg töle a tejem helyett.
Van valakinek valami ötlete mit kellene talán máskép csinálni?
Titimke
 
 


Titimke! Kép

Az Anyaság cím alatt van egy élő Szoptatás topic. Szerintem gyere oda és tegyed fel a kérdésedet, vannak nagyon tapasztalt anyukák, ők biztosan tudnak segíteni!

Edit
 
 


szia Edit!
Megkeresem. Köszi.
Titimke
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó