Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Teljesen új társalgó vagyok, de rosszullét-ügyben máris sok hasznos tippet találtam, köszönöm.
Szeretnék tanácsot kérni Tőletek, mert bár még nagyon kicsi a babucim (6.hét a hasamban), máris van egy komoly gondom. A főnöknőm láncdohányos, idegesebb napjain annyit cigizik, hogy még az "alapállapotú" kollégák is rosszul vannak tóle. Szerencsére nem egy szobában ülünk, nagy is az irodája, de a mennyiségi füstölés miatt nagyon zavaró a szag. Szerintetek hogy lehetne diplomatikusan elintézni, hogy csökkentse a mennyiséget illetve milyen szigorúságú igényeim lehetnek a főnökömmel szemben? Nagyon várom a tanácsaitokat főleg, ha esetleg volt köztetek olyan hölgy, aki maga volt cigis munkatárs.

Előre is köszönöm és jó pihenést a hétvégére!

KGKinga
kgk
 
 


Kinga!
Tudja a főnököd, hogy terhes vagy?
Én nagyon sokat dohányoztam, de ha kismama volt a közelemben akkor eszembe nem jutott volna rágyújtani. Sőt sokszor volt, hogy olyan barátnőm jött hozzánk, akiről tudtam, hogy utálja a füstöt és előtte sem gyújtottam rá, vagy ha már nem bírtam kimentem az erkélyre. Pedig én voltam otthon, de akkor is így láttam helyesnek. Most már 3 éve nem dohányzom, mert a terhesség tervezése előtt leszoktam, aztán a szoptatás miatt, most meg 6 hetes terhes vagyok, úgyhogy egy jódarabig még nincs cigi. Azért 1-1 szálat elszívtam a szoptatás befejezése és mostani terhességem között, de mióta tudom, hogy baba lesz egy szálat sem.
Kérdésedre a válaszom, én nem sértődnék meg, ha megkérnének, hogy ne gyújtsak rá. Hivatkozz a terhességedre és túlozz egy kicsit a cél érdekében. Mondjuk, hogy a cigfüsttől folyamatosam hányingered van és kavarog a gyomrod, amitől meg nem tudsz a munkádra koncentrélni. Vagy lehet, hogy tényleg így van?
Amikor leszoktam a cigiről a főnököm, akivel egy szobában dolgoztam láncdohányos volt és én megkértem, hogy csökkentse a mennyiséget, mert nem tudok úgy leszokni, hogy füstben ülök. Tényleg sokkal kevesebbet dohányzott, de azért sokszor kértem. Én mint volt dohányos megértem, hogy nem könnyű ennek a kérésnek eleget tenni, de kutya kötelességünk.
Az nem lenne megoldás, ha megkérnéd, hogy egy távolabbi szobába helyezzen át? Már ha egyáltalán van erre lehetőség.
És hogy "milyen szigorúságú igényeim lehetnek a főnökömmel szemben" kérdés szerintem ebben az esetben nem főnök/beosztott kérdés.
Kriszta

Kép

KépKép
 


Szia Kriszta!

Ne haragudj, hogy ilyen arcátlanul sokáig nem válaszoltam, de egyszerüen nem voltam gépközelben. Ami volt, az sem müködött / ezen nincs ékezet/.
Köszönöm a megértő hozzászólást. Igazából én is valami hasonlót érzek a dologgal kapcsolatban. Most azt eszeltem ki, hogy megkérem, csukja be az ajtaját, ha rágyújt, remélem, észben fogja tartani. Tudod, az az igazi gond, hogy már reflexből cigizik, szerintem sokszor nincs is tudatában, hogy már megint rágyújtott. Kellemetlen az is, hogy a hosszú évek cigizésétől már a falak is füstszagúak. Attól nem félek, hogy a kollégák ne támogatnák ezt a kis keresztes hadjáratot, mert őket is zavarja ez a mértéktelen füstölés - mikor megkaptuk ezt a főnököt, meg sem kérdezte, hogy nem zavar-e minket ez a kis addikciója. Márpedig a válasz igen lett volna....
Na, most jól kipuffogtam magam, de az ünnepek után tettrekészen megyek dolgozni és remélem, hogy sikerrel járok.
Gratulálok a hathetes töpikéhez, most már mi is a hatodik-hetedik hétben vagyunk. A legnagyobb élmény jelenleg, hogy hétfőn voltam először ultrahangon és már ver a szive!!!!! Ez valami csoda! Akkora, mint egy almamag, de a szive már müködik. Ha már találkoztunk, téged is megkérdezlek, nem ismered-e véletlenül Patai Kálmán dokit, II. Női Klinika.

Hát, még egyszer köszönöm és ha addig nem akadnánk össze, NAGYON BOLDOG ÚJÉVET!

Szia!

Kinga
kgk
 
 

 
 

Szia Kinga!
Mi a helyzet cigi ügyben? Sikerült előrébb jutni? Beszéltél a főnököddel? Én azóta újra dohányzom, de csak szilveszterig, ugyanis elment a baba és sajnos már nincs mire vigyáznom, de januártól újra megpróbáljuk és persze cigi nélkül.
Én úgy tudom nem lehet nyilvános helyen dohányozni és szerintem a munkahely az. Ott is kéne kijelölt helynek lenni. Persze magyarországon a törvényeket nem azért hozzák, hogy betartassák. Ezt csak úgy megemlítettem.
Pataki dokit nem ismerem én a HIETE-n fogok szülni (remélem), ahol a fiam is született.

Boldog Újévet nektek is és vigyázz a kis pocaklakóra.
Kriszta

Kép

KépKép
 Kép

KépKép
 


Szia Kriszta!

Le vagyok sújtva a történés miatt, nagyon sajnálom a babádat. Vigyázz magadra, szerintem ilyenkor a minél több pihenés a gyógyir. Aztán január 1-től hajrá előre!!!!! Biztos hamar összejön a töpike.
Ma egyébként volt egy kis görcsöm, de egy csepp vér sem volt, szerinted ez rossz jel? Azért megijedtem.
Köszi, hogy rákerestél a dokimra. Nem baj, hogy nincs róla semmi, mert biztos vagyok benne, hogy nála maradok, nagyon lelkiismeretes orvos és egyáltalán nem a pénz érdekli. De ha szerencsém lesz és megmarad a baba - látod, azért kicsit félek, hogy elmegy - akkor szivesen referálok, hogy milyen.
Cigi-ügyben majd a jövő héten lesz előrelépés, mert hála istennek ezen a héten végig zárva voltunk, úgyhogy hétfőtől folyt.köv.
Irj, hogy vagy és ha addig nem találkozunk, BUÉK!!!!!

Szia!

Kinga
kgk
 
 


Szia Kinga!
Én jól vagyok, köszi Kép
Ne izgulj a görcsök miatt, az természetes. Nő a méhed és ezért fáj, később jobb lesz.
Most megyek, mert itt vannak a keresztszülők, de még jelentkezem
szia
Kriszta

Kép

KépKép
 


Sziasztok!

A törvény úgy szól, ha jól tudom, hogy egyszemélyes irodában lehet dohányozni Kép

GyeZsu
 
 


Sziasztok!
A kérdésem nem ebbe a topikba való, de mivel dolgozó (leendő) anyukák olvassák, megpróbálom:
Most GYÁS-t kapok, tulajdonostársam és egyben munkáltatóm most akar megszabadulni tőlem. Persze közös megegyezéssel. Azt szeretném tudni, hogy lehet-e egyáltalán. Hogy értsétek: nem akarok így maradni, csak nekem nem tűnik hivatalosan jónak, hogy az ember lánya otthon van babával, de azért felmond ill. közös megegyezik. Munkaügyben ennyire nem vagyok jártas.
 


Kyrandia!
Írj egy emilt a következő címre: szakbarbar@freemail.hu

Nekem is ő segített egy hasonló kérdésben.

Kép
Kép
Kép
 
 


Juborka,
Köszi, megpróbálom!
 


Kyrandia
Itt talán több infót találsz, szerintem tedd fel itt is a kérdésed
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html
Szerintem nem mondhat fel. Közös megegyezésbe ne menj bele. Ha Ő mond fel és ez legális, amit kétlek, akkoris végkielégítés jár ami 5 év után 2 havi fizetés.
Kriszta

Kép

KépKép
 


Nem tudom miért nem sikerült belinkelni az ANYASÁGRÓL / GYES vagy GYED? topikot szerettem volna idetenni

Kép

KépKép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó