Új privát üzeneted érkezett!

Segítsetek!

Panelben lakunk, a negyediken. A lakásban elszaporodtak valamilyen hosszúkás fekete bogarak. Elég nagyok, este jönnek elõ, repülni is tudnak. A házban lakók szerint "futrinka bogárnak" hívják és ártalmatlanok. Ez engem nem nyugtat meg. Mivel lehetne kiírtani õket? A gyerekek miatt nem akarok mindenféle vegyszert szétfújkálni. Már megnéztük az összes boltban kapható rovarcsapda dobozán látható képeket, de nem találtunk hasonló bogarat.

A másik problémám a "büdösbogarak". Ellepik az erkélyt, és néha még a lakásba is bejutnak. Nincs valami növény ami távol tartja õket?

Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném!

Kata
kata
 


Szia Kata!

Szerintem ezek a csótányokKépVagy inkább Kép
Egyáltalán nem ártalmatlanok!!!!,mert nagyon sok baktériumot ,vírust hordoznak,mivel mindent összemásznak.Szóval ha a kajára rámásznak,akkor könnyen mefertõzhetik.
Írtani csak vegyszerrel lehet,de nem javaslom,hogy önállóan tedd meg bolti készítménnyel,mert az könnyen bajt okozhat.Ez ált. vmilyen por,amit ki kell tenni.Csak ehhez ugye a gyerekek is hozzáférnekKép
A megoldás,ha csótányírtó céget hívtok.Ha nincs a közelben,megadom a mienk számát,mert õk sok helyre járnak az országban.De a panelekben írtanak,biztos van ott is cég.A dolog viszont csak úgy mûködik,ha mindenki írtat?mert ha nem,akkor odamenekülnek a bogarak és onnan újra elõ tudnak jönni.Ez évekig is eltarthat,minél elõbb kezdjetek hozzá!!!
A permetezés úgy mûködik,hogy körbefujják a szobák oldalát,és a kis lyukakhoz is befújnak,mint a Wc vagy a konyhai lefolyó.Mert ugye itt tanyáznakfõleg a dögök.Aztán egy nap múlva fel kell mosni,akkor megint aktiválódik a permet,aztán utána már nem is érzed.Ha tudod,akkor néhánynapig tartsd kordában a gyerekeket.De tedd meg,mert veszélyesebb,ha engeded a bogarakat szaporodni!

Ha nem vagy biztos a bogarakban,hívj szakembert,majd megmondja.Arrólmár hallottam,hogy bõrfutrinka éleht házban,de nem tömegesen,az nagy és nem panelben érzi jól magát.Permettel nincs gond,nálunk is csinálják.Amíg nagyon pici volt a Manóa,ddig nem engedtem,de már nem csinálok belõle problémát.Ja, a csótányok nagyonb sokfélék lehetnek.Ezért lehet,hogy hasonlítanak a dobozon levõkreKép


A büdösbogarak meg teljesen ártalmatlan poloskák.Egy hátrányuk van,hogy tényleg büdösek,haveszélyben érzik magukat.Ilyenkor rajzanak,de majd szépen eltûnnek.Sajna növényrõl nem tudok,ami távol tartaná õket.Lehet,hogy vmi közelben növõ növény miatt telepszenek meg ott éppen!Az erkélyen nem tartasz semmit?De lehet,hogy ott szaporodnak.Sõt,valószínû.Próbálj keresni az erkélyen apró kis gumókat,ált feketék.Ezek a peték.Ha ezeket elpusztítod,akkor minden ok.

Bocs a hosszúságértKép

Anyapoc
Névtelen
 


Hali,
szerintem nézz körül a Bábolna Bio honlapján. Õk aztán mindennel foglalkoznak. A múltkor rátvedtem a honlapjukra, sajna elfelejtettem a honlap nevét, de keress rá, biztos megtalálod.
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 

 
 

Rákerestem, [url=http://www.babolna-bio.hu/" TARGET="_top]Bábolna Bio[/url], a Szolgáltatások menüpontnál, ill. Termékcsoportoknál nézelõdj.
Írj, hogy mi a helyzet,
üdv
Zsóka

Zsóka
 
 


A csótányok a talpukon keresztül mérgezõdnek meg, mert ott van valami csatorna vagy mi ami bejuttatja a mérget a szervezetébe. Van házi csótesz meg német. Az egyik a nagy fekete hosszúkás1-3 cm-es panelok és egyéb lépcsõházak, meg csatornák lakói), a másik a pici max 1 cm-es (kollégiumok "kedvenc " lakója. ez utóbbi a lakásban szeret, Amaz elõbbi meg a csatornákban inkább


Ha a pici elszaporodnak akkor nagyon nehéz kiírtani õket, de ki lehet.

Viszont ahol gyerek van, mindenképpen érdemes a gyereket pár napra elvinni otthonról, mert a gyerek egy csomó mindent felszed a földrõl a szájába, és ezeket az írtószereket általában 3 napig nem lehet felmosni.
Bébé
 


Sziasztok!

Köszi a tippeket!

Anyapoc: ezek nem csótányok, nincs nekik olyan hosszú csápjuk és a két hátsó lábuk is jóval nagyobb.

Zsóka: köszi a címet már meg is néztem. Az alapján beszerzek egypár csapdát hátha jó lesz az "én" bogaraimra.
Még jó, hogy bio dolgok, a gyerekek elvitele nem megoldott.

Kata
kata
 


A bogarakról még valami: nem a konyhában - fürdõszobában vannak, hanem inkább a két szobában. Úgy vettem észre, inkább a száraz, meleg helyeket kedvelik.
Ráfújtam rovarirtót, hát elég sokára döglött meg. Van amelyiknek segíteni kell egy jól irányzott ütéssel.

Kata
kata
 


Kata

Közben utánanéztem a kisokosaimban,de a futrinkák is inkább a nedves helyeket kedvelik,ha be is mennek albérlõnek.Pl. pincébe.Egyszerûen fogalmam sincs,milyen állatot sikerült háziasítanotok!!!!

Ha tudok,teszek majd fel néhány képet,ha gondolod,hogy melyikre is hasonlítanak!

Addig hajrá!!!!

Anyapoc
Névtelen
 


Hahó!

Ilyen bogarak nálunk is jártak, fõleg kánikulás napokon, és a meleg szobákat szeretik, különösen este jönnek elõ vagy be. Nem csótányok. A csótány állítólag nem fekete, ezek viszont tényleg feketék szoktak lenni. És ezek gyakran repkednek, nem úgy, mint a csótány, ami csak képes repülni, de nemigen szokott. És hidegben nem jellemzõ ezen bogarak jelenléte. Nem is csak panelba mennek be, a szüleim családi házában a tetõtéri (nagyon meleg) szobában is voltak dögivel az egyik nyáron a legmelegebb estéken. Valaki egyszer azt mondta, hogy "fa-szú" a nevük. És hogy teljesen ártalmatlanok. Mi nem irtottuk õket, mert a meleg napok elmúltával automatikusan felszívódtak. Persze ha elszaporodnának, akkor pánikban irtani kezdeném õket, az tuti.
Minket most sokkal jobban bosszantanak az erkélyünkön állandóan megtalálható galambok. Odakakilnak, sõt, bejönnek az ablakon, és a szobákat is összekakálják. Kép Kép
Szné
 


Bogárfotó:
Kép

Megint itt vannak! A biztonság kedvéért kitettem néhány csótánycsapdát, de nem haraptak rá! Aki tud, kérem segítsen!!!

Kata
 
 


Sziasztok!

Minket a hangyák támadtak meg. Mit tegyek?!
Andrea
 


Kata!

Ez tényleg futrinka.Meg kellene talánlni a fészküket.Gondolkozom,mit is lehetne tenni.

Anyapoc

 
 


Kata!
Ilyeneket én is "nevelek" itthon, azaz este bejönnek hozzánk...Nem lehet, hogy nálatok sem lakók, hanem "csak" látogatók?

Nekem mindenféle hangyára, szép, nagy repülő fajtára is jó volt a Bio Kill. Beszkennelem a papírját, mert egyszerűbb, ha elolvasod. Én ősszel, mikor kezdenek behúzódni a lakásba a büdösbogarak, akkor ezzel szoktam befújni az ablakok réseit, és őket is taszítja. Azt nem tudom, hogy csótányra valóban hatásos-e, mint ahogy írja, de ha arra is ajánlják, akkor szerintem a futrinka ellen is jó.
Nekem még a pókok sem telepednek vissza, ha ezt használom. Ja, és szerintem ez a szer a "legbarátságosabb" az összes közül.
Szórófejes kiszerelésben kapható.
Én ezt kipróbálnám!

Csi/rettegek a bogaraktólKép/
Névtelen
 


Kép a Próbaterületen...
Csi
Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó