Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Ikres Anyukák! Segítsetek abban, hogy milyen a jó iker babakocsi, mit kell tudnia, esetleg ha konkrét típust is tudnátok ajánlani, nagyon megköszönném. Esetleg tudtok-e olyan kocsit, amit lehet két külön kocsiként is használni, ha ketten megyünk sétálni majd velük. Kiságy, járóka, stb. ugyanez. Amikor még nem tudtam, hogy ikrek lesznek, a hagyományos pelenka mellett szavaztam, de most kicsit elbizonytalanodtam. Mi a tapasztalatotok? Szívesen fogadnék más praktikus ikres tanácsokat is. Pl. fel lehet-e venni két kengurut egyszerre egy alapállásban 52 kilós nonek. Métneki Júlia könyvén kívül tudtok-e még más forrást ajánlani iker ügyben? Még csak 17 hetes terhes vagyok, de még életemben nem izgultam ennyire. Köszönöm: Cicus
Cicus
 


Cicus!

Ezer helyre írtál, nehéz így mindenre szétszóran válaszolni. Javaslom neked símán az ikrek topicot, ott vagyunk rendszeresen, és könnyebb egy ablakból válaszolgatni.
Mindenesetre én most épp ide írok neked, és igyekszem mindenféle kérdésede válaszolni.

Először is gratulálok! Ne légy tőle nagyon megijedve, nem törvényszerűek a problémák.

Rólam, és a helyzetről mindent megtalálsz fenti topicban, azokat nem írom ide.
Van egy web-page, ahol szintén vannak még ikres dolgok is, bár szerintem on-line-abb fenti rovat. De azért ideírom:
http://w3.swi.hu/mama-baba/ikrek.html

Na, nézzük csak a kérdéseket.
Az AFM-m már oly rég volt, hogy ezt most nem fogom fejből ideírni, bár tuti, hogy nekem nem írogatott a kórház miatta. Amúgy a magasabb az jogos, de nem tudom mennyi az annyi.
Mindenesetre inkább ne izgulj, az biztos nem jó, ha túl sokat izgulsz.
A veszélyeztettség bélyege jár, a kórházba fektetés rémét lebegtetik végig, az én dokim 36. hétig hagyott szabadlábon. Én akkor egyetemista voltam, diplomamunkaírás, államvizsga stb. plusz a nagyobb gyerek, de mindez bírható volt.
Kocsi ügyben is megtalálod amiket írtunk, én nem vettem ikret, mert egy már volt, ahhoz vettem egy kb. ugyanolyat, és szét ill. össze lehetett szerelni.

GYED és GYes dolgokból tuti nincs kettő, anno nekem még várandóssági volt, ami a családi pótlékkal egyezett meg a terhesség alatt, de abból is csak egyet adtak meg a terhesség alatt, és a másodikat utólag adták. Alapelv, hogy amit az anya "részére" (munkából való kiesés stb.) miatt adnak, az mindig csak egy, ami a gyerekek után jár, az a kettő. (szemétség, mert 3 évi GYES-t minimum spóroltunk az államnak, dehát ez van.)
Nem tudom hogy állsz anyagilag, én nem voltam túl eleresztve, de azért inkább nem mosogattam a pelusokat. Kezdetre nadrágpelust vettem, később csak éjjelre, nappalra meg betétpelenkát. Ez utóbbi akkoriban azért még jóval megfizethetőbb volt.
A két kengurut nem tudom, hogyan akarod, olyat láttam, hogy egy kenguru, meg egy baba kézben. Nekünk két kengurunk volt, de akkor a párommal együtt mentünk.
A babakocsiról még annyit, nagyon függ attól, hol laksz, liftben, járműveken a dupla széles kocsi nem igazán használható.

Az ikerterhesség fő kockázatait leírtad már, ráadás még, hogy sokszor lesz császár belőle, a babák állapota, avagy fekvése miatt. A ill B-ként kezelik őket, az A az, aki közelebb van a kijárathoz. Neki fejfekvédűnek kell lenni, hogy normál szülhess.

Tipikus dolgok, hogy esetleg a méhszáj nem marad zárt, ezért megelőzendő összevarják, de nem törvényszerű, nekem ilyen nem volt. Van még olyan, hogy nagy különbség - akár 1 kg is- lesz a babák között. De azt hiszem ezekről sokat olvashatsz a M. könyvben.

Hú, azt hiszem elég rémisztő lehettem ,pedig nem volt szándékomban. Sok rosszat hall az ember, de bízni kell, és optimistának kell lenni, mert sok sima eset is van, reméljük a tiéd is ilyen lesz.

Na, most elsőre ennyi, ha vannak még konkrét kérdéseid, bátran írj, lehetőleg egy helyre, javaslom továbbra is az Ikrek topicot.

Szia, kitartás:
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Cicus!
iker-ügyben nem vagyok kompetens, csak textilpelus-ügyben. Ha nem vagytok túl jól eleresztve és/vagy környezetvédő vagy (lásd én), szerintem használj textilpelust. Nincs vele annyi gond, ahogy azt a nadrágpelenkát használók szokták harsogni!! A pelenkázás ugyanannyi időt vesz igénybe, utána bedobod egy flóraszeptes vödörbe, (fertőtlenítőben ázzon mosásig, az a lényeg). Ma már mindenkinek automata mosógépe van, azt hiszem, hát egyszerűen csak be kell dobni a mosógépbe. A lényeg: előmosásos programon kell mosni, 90 fokon. Én a gyerkőc fél éves koráig vasaltam a pelust, ez az egyetlen negatívum és kulimunka a szememben, mások ezt az időt 3 hónapra taksálják. Vasalni nem a gyűrődések és a szépség miatt kell, hanem a vasalás szintén fertőtlenít. Neked pedig dupla mennyiségű pelust kell(ene) vasalnod. Mi nappal textil-, éjjel nadrágpelenkát használtunk-használunk, így havonta kb. 1000 Ft-ot (!!!!) költünk nadrágpleusra. Mosni meg úgyis mos az ember, eggyel több adagot kimosni nem nagy többletkiadás! Ja, és ha a textilpelus mellett döntesz, ajánlom az Ágnes mosható ás Ágnes eldobható pelenkabetétet, nélkülözhetetlen!
Akármelyik pelus mellett döntesz, egy a lényeg: egészséges babákat kívánok!
Zsóka
Zsóka
 

 
 

Zsóka!

Nem a kötözködésképpen mondom, de elárulnád, mivel mosol? Meg mennyivel több ivóvizet eresztessz emiatt a szennyvízcsatornába, ill. mosószeresen a természetes élővizekbe? Most én tényleg nem tudom, hogy melyik mennyi környezeti terhelést jelent, tényleg azért kérdezem, hátha te tudod.

Ikreknél szerintem a vasalgatás eleinte nem nagyon megy, csak ha van elég segítség. Ikreknél lehet spórolni a drága babakocsi és egyéb szükséges avagy szükségtelen dolgokon. És ide sorolnám a tápszer kérdéskörét is, szoptatni kell és lehet, itt már az is spórolás.

Szia:
Ildi
Pethes Ildikó
 


Ildi!

A tápszert adó anyukák többségének ez nem kényelmi döntés volt, sokan valóban nem tudnak szoptatni ezért adnak tápszert a babának. Én is szoptattam volna, de nem ment, helyette csomó pénz ment el a tápszerre, csomó macera, csomó idő, szóval nehogy azt hidd hogy mindezt azért csináltam végig mert nem volt kedvem szoptatni...
Egyébként én úgy hallottam hogy csak kevés ikres anyuka tudja szoptatni mindkét babáját sokáig, de persze ebben nem vagyok kompetens.
Szerintem a pelenka az amin nemigazán szabad spórolni, és nem nagyon tudom elképzelni hogy olcsóbb lenne a textil ha minden vele kapcsolatos kiadást összeadnál. (Mosás, vasalás villanyszla mosópor, fertőtlenítő , ráfordított idő, plusz gondolom a ruha sokkal gyakrabban lesz pisis, kakis.

Zorkanya
Zorkanya
 


Szia Ildi!
Természetesen igazad van, a mosóporos (szennyes) víz is terheli a környezetet. DE: a nadrágpelusok előállítása, gyártása is, utána pedig az a rengeteg szemét. Egy könyvben volvastam vhol, kiszámították, hogy egy gyerek két éves koráig hány (azt hiszem 2) tonna nadrágpelust termel. A 2 tonna persze rengeteg, de gondolom, tele állapotban számolták... :)) Eszembe jutott, hol olvastam a két pelenka környezetvédelmi szempontból való összehasonlítását: a Zöldköznapi Kalauzban. Természetvédelemről, környezetvédelemről szól, mindenféle témát érint (az élelmiszerszínezékektől kezdve a nadrágpelenkán át a természetes rovírtirókig). Egyébként heti kétszeri mosással jelent többet nálunk a textilpelus használata.
Egyébként nem vagyok megszáállott környezetvédő, inkább kicsit csóró, azonkívül pedig tényleg nincs a textilpelussal sok gond, akkor minek költsek nadrágpelusra csak a kényelemért? Inkább veszek abból a pénzből mást a gyereknek... (Egy apró megjegyzés: a fiamnak soha nem volt popsikiütése vagy ilyesmi a pelustól.)
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Sziasztok!

Zorkanya, nem akartalak bántani, sem téged, sem más tápszerrel kényszerült szülőt. Inkább csak bíztatni szeretném Cicust is, hogy lehet ikreket is szoptatni. Bár ő nehezebb helyzetben van, mint én voltam, mert nekem ők már a második terhességből voltak, így a szoptatási "kudarc" és abból való okulás már az elsőnél megvolt. (na azért 4 hónapig ő is csak anyatejes volt, meg 13 hónapig szopott)
Egyébként azt hiszem, rengeteget számít az Anyuka hozzáállása szoptatás ügyileg.
Pelenkaügyben valamennyire mindenkinek igaza van, bár a vasalást órabérben kiszámítva kitudja mi jön ki. Én nem hiszem, hogy ikrek mellett jut valakinek erre kezdetben energiája, és inkább a közbenső mo.-t tartom jónak- bár nem tudom, ma még olyanok-e az árviszonyok, mint 4 éve-. Azaz éjjel nadrágpelus, nappal meg elég az olcsóbb betétpelenka.
A popsikiütés alkati dolog, állitólag anno én semmi mosószert nem bírtam, akkoriban pedig nem nagyon volt még más lehetőség. Anyám a mai napig emlegeti, hogy azóta reumás a keze, neki még mosógépe sem volt. Amúgy az első gyerekkel nekem se, talán ezért sem próbálkoztam sose a textilpelussal.
ja, még az is eszembe jutott, hogy az sem mindegy, ki hogyan használja a pelusokat. Vannak akik napi 10-15 db nadrágpelust is elhasználnak, pedig szerintem épp az a jó ezekben, hogy nem szükséges az első pisi után kidobni.
Na, már megint sokat rizsáltam.

Sziasztok:

ILdi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!
Ha valaki nélkülözni tudna egy kiságyat(esetleg pelenkázoval)nagyon-nagy örömet szerezne.
Aki tud segitsen! sos-sos-sos-sos-sos-sos-sos-
e-mail:alomkep@freemail.hu
Erika
 


Égető szükség lenne csecsemő holmikra,rugdalozóra,kisingre,stb.
Segitsen Valaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOS-sos-SOS-SOS-SOS-SOS-SOS-SOS.
e-mail:alomkep@freemail.hu
Erika
 


Babakocsi szervízt keresek! Aki véletlenül tud ilyet kérem minnél előbb irja meg a címet a megadott e-mail címre.
Sürgős! A baba bármikor érkezhet


--------------------------------------------------------------------------------
Gyöngyi
 


Sziasztok,
Ugyan az ikrekhez csak annyi közöm van, hogy a kishúgom ikreket vár vidéken és megbízott, hogy kerítsek neki egy full-extrás, használt ikerbabakocsit Budapesten.

Ha valaki tud segíteni, kérem írjon egy rövid mail-t a panelectron@axelero.hu címre.

Előre is köszönöm,
Iszály József
Névtelen
 


Sziasztok!
Barátnõmnek, aki hármas ikreket szült keresek babakocsit
ahol egymás mögött ülhetnek.
Nagyon sürgõs lenne, kérlek írjatok erre a címre:
jasznyomda@matavnet.hu
köszönöm: Kriszta
Jász Kriszta
 


Hármas ikrek részére vennék babakocsit.
Sürgös!
Írjatok a lajos.toth@freemail.hu címre!
Köszönöm: Ági
Névtelen
 


Sziasztok!Szegeden ismét iker klub.Szerdánkén sok szeretettel várjuk az ikreket és /leendõ/szüleiket.Készségfejlesztõ játékok,programok,elõadások,bemutatók.
300ft páronként,vagy kedvezményes bérlet
mariann98@vnet.hu
Bakosné Ági:06204823435
Névtelen
 


Sziasztok!

Fa, rácsos kiságy szuper minőségben eladó. Állítható!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó