Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

3,5 évesnak tegnap a játszótéren elkezdett vérezni az orra. Természetesen rögtön hazaindultunk, de mire hazaértünk beleszáradt a polócskájába.
Azonnal be a mosógépbe, de nem tudtam kiszedni. Utána kézzel is probáltam, de nem jött ki.
Sajnálom kidobni a polót.
Ti mit csináltok??

Bora
Bora
 


Bocsi az elírásért:

3,5 éves kisfiamnak...
Bora
 


Bora,
Elvileg hideg vizzel, sima szappannal kijon, de hat ha mar mosogepben mostad, akkor mindegy. AMi otletem meg lenne, az a Vanish szappan. Ha feher a polo, megprobalhatod kifozni, hatha...
Zsuzsi
 

 
 

Nekem az Ultra Derm vált be nagyon. Hideg vizzel, akár mosás után is. Sajnos elég nagy gyakorlatom van ebben.

 
 


ha nem rögtön hideg vizzel és normál szappannal próbáltad, nem fog (valószínű) kijönni.

a meleg víz valami kémia folyamatot indít el a hemogl-nal (ha jól emlékszem) és az eredmény: tartósan beleszi magát a ruhába.

Ha nem akarod kidobni akkor esetleg próbáld meg valami dekorációs ötlettel feldobni, mint a hőre puffadó festék vagy valami hasonló.

itt lenn a kreativ lányok biztosan tudnak segíteni.

M
Névtelen
 


Folttisztítás otthon
http://www.cleanszolg95.hu/clean/folt.htm
vérfolt
http://www.cleanszolg95.hu/clean/folt.htm#ver


Ha ez sem megy, lehet kapni vértisztító mosóport is.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszönöm, Lányok a tippeket!

Ezek szerint elrontottam, hogy mosógépbe raktam??
Megprobálom kiszedni valamivel (a polócska fehér), ha nem sikerül...legalább legközelebb okosabb leszek...biztos lesznek még ilyen apró balesetek a játszón...

Köszi

Bora
Bora
 


HI!
Tapasztalatom szerint is frissen, hideg vizzel esetleg szappannal jön ki jol es utana mar csak nehezen. De azert ugy remlik, hogy idövel azert kijön.
Vagy marad a folteltavolito ollo?Kép
Remelem, azert sikerül mas modszerrel is kiszedned a foltot!Kép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


ha fehér a poló talán hypózható is. talán.
vagy valami dekoranyagból varrjál rá mintát. és akkor meg is oldotad a foltproblémát, és ne kellett mindenféle drága cuccot összevásárolni hátha kijön valamivel.

én most a vanish-sal vagyok jgy. vettem ezt a folyékony vackot, de semmi látható eredménye nincs.
és volt vagy 800 Ft.
Névtelen
 


Lehet kapni "Dr.Beckmann" márkájú folttisztító folyadékot. Szennyeződésenként más-más tégely van. Ebben létezik vérre is. Eddig én a rozsda és a tinta folttisztítót használtam, ami tökéletesn kivette a foltokat egy pillanat alatt. Gondolom a vérre is ugyanilyen hatásos. Ez egy 50ml-es müa flakon és a DM-ekben kb 500 ft körül van az ára.
Névtelen
 


Helyesbítek. A "Dr.Beckmann" folttisztítók 399 ftba kerülnek.
Vanisht soha nem fogok ismét használni. A paradicsom foltot akartam kitisztítani a ruhából. A folt maradt, viszont az anyag színe megfakult Kép
A folttisztítóból vettem 'ketchup, mustár, szószok'-ra valót és a foltok rögtön kijöttek (kár, hogy az anyag színe nem jött vissza).
Névtelen
 


Sziasztok!
Van egy Amwayes mosóporom, amivel nagyon sok durva foltot kiszedtem már, vért is. Egy kevés mosóport összekeverek nagyon kevés vízzel, így egy massza lesz belőle, ezt a foltra öntöm, hagyom megszáradni, utána be a mosógépbe és kimosom rendesen. Csodákra képes, bár elég drága, de ha féltett darabok megmentéséről van szó, akkor megéri. Sokszor még a színes ruhához is jó, bár némelyiknek megfakítja vagy kiveszi a színét. Ez konkrétan az All Fabric Bleach nevű mosószer, de talán ki lehet próbálni más oxigénnel fehérítő mosószerrel is a módszert.
Kalinta
 


Kalinta!

Csak a pontosítás kedvéért, az All Fabric Bleach nem mosópor, hanem oxigén alapú (ponotosan hidrogénperoxid alapú) mosást fokozó, mosószer adalék.
Innentől kezdve, ha töményen teszed a színes ruhára nem kell csodálkozni, ha a ruha kifakul vagy elvesziti a szinét. Ez természetesen nem a szer hibája. Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Hm...
A vér már csak olyan, hogy ha kifolyik az emberből, akkor ha meleg éri azonnal megalvad és mindenféle alkotórészre bomlik, szóval én nem ismerek ilyen okos mosóporokat, de míg fiatal koromban menstruáltam és a bugyim véres lett, akkor tapasztaltam ki, hogy a hideg víz és a szappan (minél egyszerűbb szappan) viszi csak ki a foltot. Később a babáimnál a kakifolt ugyanígy működött, szóval kaki, vér= hideg víz szappan, utána mehet a mosásba.
 


Hidegvíz+ só.
De ami tuti kihizza, az a fojékony venish.

Kép
 
 


száradtam is kijön, emlékszem a mensis bugyikra, először hideg vízben áztatni, aztán mosószappan

Kép
 


Bora írta:Sziasztok!

3,5 évesnak tegnap a játszótéren elkezdett vérezni az orra. Természetesen rögtön hazaindultunk, de mire hazaértünk beleszáradt a polócskájába.
Azonnal be a mosógépbe, de nem tudtam kiszedni. Utána kézzel is probáltam, de nem jött ki.
Sajnálom kidobni a polót.
Ti mit csináltok??

BoraSzia!

Nekem bevállt egy olyan módszer a foltokra, hogy mielött beleteszem a mosógépbe a foltos ruhát, kicsit bekenem vanish mosószappannal. Eddig bármilyen foltnál bevállt.
 


Köszönöm a tippeket! Az All Fabric Bleach tényleg csodaszer. Egy csapásra tökéletesen eltűnt a folt. Ahogy Kalinta írta, töményen a foltra szórtam, kevés vízzel pépesítve. A szintén Amway PreWash folttisztító nem használt.

Szép napokat!
smile
Budapest XI. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: