Új privát üzeneted érkezett!

A segítségeteket kérem:
itthon szeretnék kakaós csigát készíteni, de sehol nem találok receptet hozzá.
Ha tud valaki, írja meg!!!
Elõre is köszönöm Kép
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Nekem van egy kakaoscsiga receptem, nagyon finom.
3 dkg elesztot felfuttatunk langyos-cukros tejben, osszedolgozzuk 60 dkg liszttel, 2 tojassargajaval, soval, szukseg szerint tejjel. Ha mar egyenletes a teszta, akkor beledolgozunk 2 evokanal olajat. Kilesztezett edenyben, tetejet liszttel megszorvalangyos helyen ketszeresere kelesztjuk.
A megkelt tesztat lisztes deszkan ujjnyi vastagra nyujtjuk. megontozzuk 5dkg olvasztott vaj és 5 dkg olvasztott margarin keverekenek felevel. Megszorjuk alaposan kakaoval, majd porcukorral(tenyleg nagtyon alaposan, vastagon), majd feltekerjuk, mint a bejglit. Eles kessel jo ujjnyi vastagsagu szeleteket vagunk belole, a tepsiben szorosan egymas melle tesszuk oket. (magas falu tepsiben jo csinalni), megontozzuk a vaj-margarin keverek megmaradt felevel, és megsutjuk. amikor mar majdnem kesz, akkor kivesszuk a sutobol és vanilias cukorral izesitett forro tejjel meontozzuk. Visszateve a sutobe keszre sutjuk.
Jo etvagyat!
Eva
eva
 
 


Kedves Éva!
Ezermillió köszönet a receptért!!! Kép
Nem hittem, hogy ilyen gyorsan kapok választ, ráadásul ilyen pontosan leírtat.
Majd beszámolok az eredményrõl.
Szia
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 

 
 

Bogancsi! Nagyon szivesen. Nalunk az egyik kedvenc, hiszen nagyon hamar kesz van, finom, es jo sokat lehet ebbol az adagbol csinalni.
varom a beszamolot!
Eva
eva
 
 


Ne haraggudj Bogancsi, de már tele van a babanet mindnenféle topiccal, egy témára másik 100 akad.
És ez a kakaós csiga dolog, ezt meg lehett volna kérdezni a mit fõzzekben is nem?
Lassan olyan terjengõs lesz ezek miatt a babanet, hogy majd nem találjuk a lényeget.

De nem megbántani akarlak, mert arecept meg tényleg klassz .. csak ....

Timea
Tímea
 


Valóban meg lehetett volna nézni ott is, csak éppen még nem néztem át az összes topicot, mert nincs annyi idõm. Gondoltam az ötletek-tippek nem rossz hely.
Na, mindegy. Majd legközelebb...
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


szerintem kérd meg a Gabit, hogy rakja át az összes hozzászólást a mit fõzek topicba, biztosan megcsinálja, aztán töröltesd ezt a topicot.
Tényleg nem bunkó akarok lenni, de se szer se száma már a topicoknak és pont az ilyen topicok miatt veszik el néha a lényeg, ert az meber már azt sem tudja mit hol keressen, annyi van .....

Ne haragudj a véleményemért.

Tímea
Tímea
 


Fogalmam sincs, ki a Gabi és hogy lehet megkérni bármire is. Írd meg, vagy akár töröltesd is a topicot, mert én úgyis kimásoltam a receptet, nekem már nincs szükségem rá. (Csak azért jöttem most ide, mert láttam, hogy szaporodott a hozzászólások száma.)
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Sziasztok!

Megcsináltam a kakaóscsiga receptet, és nagyon finom lett!

Köszi! Kép
 
 


Gabi a Szerkesztõ, õt megtalálod a Szerkesztõ címû rovarban,.
Törlést, áthelyezést pedig csak az kérhet, aki létrehozta a topicot.

Timi
Timi
 


Bogancsi!!

Engem nem zavarKépKépKép
A recept is nagyon jóKépKép
Nekem sincs annyi idõm, hogy átolvassam az egész "mit fõzzek"-et, így meg megtaláltam ezt a jó kis receptet!!
Van akinek arra is van ideje, hogy...
Irigylem, õszintén!!!

Üdv
Zita
Zita
 


Kedves Zita, ha olvasod a mit fõzzek rovatot, akkor láthatod hogy a szemszögedbõl nézve lehetett volna nyitni külön babapiskotás, külön epres, aztán külön charlotte tortás topicot nyitni.
Azért nem lesz ideje az embernek, mert a sok feleslegesen létrehozott topic átböngészése egyszerûen idõ és türelem igényes. lassan tiszta káosz lesz.

Én nem hiszem hogyha ott kérdezte volna meg a receptet valaki, akkor nem kapott volna választ. csak ez így a legegyszerübb.

De lehet hogy neked van igazad, és tényleg az lenne a jó ha lenne még vagy 150 hasonló topic.
Timi
 


Szerintem ez a topic rég lesüllyedt volna, ha nem történik ennyi beirogatás ide. Amúgy én nem tudomm, hogy hogyan szoktátok, de én eleve azokat a topicokat nézem meg ami az Elmúlt napon címszó alatt van, ott pedig használaton kívüli topic nincs.
Különben a recept így engem is érdekelt, de nem néztem volna miatta érte át más topicokat....

Üdv: lidi
lidi
 


Sziasztok!
Nem hittem volna, hogy ennyire felkavaró lehet egy kakaós csiga recept Kép
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, a türelmet és a bíztatást!
Timi,
megyek Gabihoz és töröltetem a topicot.
üdv
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


KépKép

Ildi
Én is így szoktam! Ezért is írtam, ma meg is csináltam a receptet, fincsi is lett, de nem biztos hogy megnéztem volna az egész mit fõzzek-et, ha meg megkérdezed, akkor meg abba kötnek bele, hogy miért nem olvasod át , biztos írta már vki!!
Timi, ha nem érdekel miért írsz ide, nem másik 150et akarok, de ez most tényleg jól jött! Te fújtad fel a dolgot ennyire. Ez veszi el a idõt tõlünk, de néha idegesítõek az ilyen egymásba kötések!
Nem is vitatkozni akarok, de azt szoktam elolvasni ami érdekel, és ez pont az volt!
Miattam nem kell töröltetni, akit nem érdekel, ne olvassa el.
üdv
Zita
Zita
 


Még annyit hogy Bogancsi úgy kezdte segítséget kér. nem pedig leb*st.
bocsi
Zita
Névtelen
 


Sziasztok!

Láttam a szerk.ben hogy meglett a megoldás! Nagggyon jóóóKépKép

Timi, bocsi ha megbántottalak volna!

üdv
Zita
Névtelen
 


Sziasztok!

Tegnap összevissza kerestem a nagy port kevert kakaóscsiga topicot, de nem találtam, mert elfelejtettem a címét. Én épp tegnap sütöttem, de nem ezt a receptet, hanem annyival másabb, hogy hajtogatott tészta az alap. Ha valakit érdekel, és szeret kisérletezni, megadom a receptet. Nekem tegnap nagyon jól sikerült, és le is fagyasztottam a még meg nem kelt csigákból. (Remélem "kikelnek" majd...)

Szóval:
10 dkg lisztet + 20 dkg margarint összegyúrunk, ebbõl lesz a vajas lap. Kis téglalappá formáljuk, 1 órát hûtõben pihentetjük (én mélyhûtõbe raktam)

Közben:
40 dkg lisztet
2 dl tejet
1 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatott 3 dkg élesztõt
5 dkg porcukrot (szerintem több kell bele!)
1 csipet sót
2 tojássárgáját
reszelt citromhéját
5 dkg olvasztott margarint (szerintem csak amikor már a többi összeállt, akkor érdemes beledagasztani)
dagasztófejjel összegyúrjuk (ha van tálas mixeretek, akkor
ez egy álom, mert közben még el is tudtam mosogatni...)

40-50 perc kelesztés után elõszedjük a leveles betétet, kinyújtjuk a kelt tésztát, rátesszük a betétet, és összehajtogatjuk. Én kb. 3x csináltam, közben néhány perc pihentetéssel.

Utána margarinnal meglocsolni, kakaó és cukor keverékével meghinteni, feltekerni, és szerintem elég távol egymástól, tepsibe fektetni. Kb. 2x akkora lesz az átmérõje, mint kelesztés elõtt. Tetejére én tojássárgájás tejet kentem, oldalára olvasztott margarint. Amikor kisül, érdemes forrón tejjel megkenni, és vaniliásporcukkorral megszórni.

Sok sikert annak, aki ki akarja próbálni. (Én este hétkor kezdtem el, és fél tízre lett meg az elsõ adag, a többi a mélyhûtõbe került). Közben a gyerekek lefürödtek, két kelés között meséltünk, mosogattam, szóval nem olyan vészes a dolog.

Pkriszta
pkriszta (pkriszta)
 


Ezt is kiróbálom legközelebbKép
Köszi,
Zita
Névtelen
 


Csak annyit tennék hozzá, hogy közben a mirelit pici kakaóscsigák is kikeltek, és így is isteni finom lett. Én kb. 60 fokon "kelesztettem õket, kb. 20 percig, fagyos állapotról, utána kentem meg, és sütöttem 180 fokon. Ugyanolyan mint frissen, szóval érdemes akár dupla adagot is elkészíteni elõször! Gondolom dióval és fahéjjal is jó lehet.

Sok sikert!
Pkriszta
pkriszta (pkriszta)
 


Kriszta!
Tényleg finom lett, megcsináltam!!!
Kösz
Zita
Névtelen
 


Nekem egy kép kéne egy kakaóscsigáról! Ha van valakinek PLEASE küldje el erre a címre: blade83@freemail.hu
Névtelen
 


Pkriszta! Szia! Köszi a kakaóscsiga receptet, szuper!
Megsütöttem, és TELJES SIKEEEEER!
Köszi!

Mikoo
 
 


Ennyi buta libát!
Inkább örülnétek a jó receptnek, itt nyafogtok.
Brrrrr
Névtelen
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó