Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni a gyakorlott és kevésbé gyakorlott háziasszonyoktól.
Hamarosan saját otthonunkba költözünk, ahol a mosást kizárólag automatával tudjuk megoldani. Nincs régi fajta, keverõtárcsás mosógép, centrifuga, kád. Na jó, van egy kis mûanyag kád, dehát az nem sok mindenre elég. Szóval Lányok, hogyan kell automatában mosni? Mindent bele lehet tenni? Mindenféle anyagú rucit, csak hasonló színûek legyenek? És ha nincs egy mosásra való adag? Akkor várunk, míg lesz? Gyapjú pulcsit a selyemblúzzal? És milyen trükkök vannak, amiket érdemes alkalmazni?

Köszönöm szépen a segítségeteket!

Mosó Masa
Mosó Masa
 


Mosó Masa. Ha új gépet vesztek akkor adnak hozzá (benne a dobozban) használati utasitást, amiben van egy táblázat, hogy melyik programmal mit lehet mosni. Van külön kimélõs program meg gyapjú program is. Valószinûleg lehet csak öbliteni és csak centrifugálni is. Nálunk ez az oldal ki van ragasztva a mosógép fölé. (gyengébbek kedvéért) Kép
A legtöbb szines ruha nem engedi a szinét. Azt valahogy megtanulja az ember felismerni, hogy melyik az amelyik mégis. Nálunk van fehér, világos és sötét kupac. Valóban más igy, mert kell egy kicsit várni. De sokkal kevesebb macera, és fáradtság, mint áztatni és keverõtárcsással mosni.

Sok sikert hozzá!
Sárkány
Sárkány
 


Mosó Masa!
Ha még nem vettétek meg a gépet, akkor érdemes olyat választani amiben van 1/2 adagos mosás. Az IGNIS mosó-szárító (ami nekünk van) az olyan.
Üdv.
Malacka
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat.

SárkányKép Ez jó ötlet, mármint kiragasztani a táblázatot. Azt hiszem ezt a tanácsot megfogadom. Már tanulmányoztam egyszer (régebben), hogy milyen táblázat van hozzá. Sajnos nem volt túl részletes, de majd kitapasztalom.

MalackaKép A mosógép már megvan, nászajándéknak kaptuk. Remélem nincs semmi baja, mert már két éves házasok vagyunk és a mosógép még a dobozában vanKép

Köszi még egyszer, hogy írtatok. Ha lesz még kérdésem a gyakorlat alapján, akkor majd még jövök!

Mosó Masa
Mosó Masa
 


Sziasztok!
Almafoltot szeretnék kimosni világos és sötét ruhából.
A cloroxot nem merem használni, nehogy kifakítsa a ruhát.
Van ötletetek? Az Ariel-es áztatást és mosást már próbáltam géppel is, kézzel is, de a folt nem távozik.Kép
Móni:Kép)
Névtelen
 


Nekem mindenféle foltra bevált a Vanish adalék, és a Vanish szappan. És színes ruhákhoz is nagyon jó a Clorox kímélõ hypó, tényleg nem veszi ki a ruhák színét.Arielt használok mindezek mellett, de az önmagában az ilyen foltokhoz még 60 fokon sem elegendõ! (Nem úgy mint ahogy a reklámban szerepel!) Az almafolt hagyján, majd ha már a répa meg a paradicsomfoltoknál tartotok!Kép

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Norcsi! Nem hagyján az almafolt. Kép Én se tudom kiszedni semmivel PiciLaci egyik rugijából, ami ráadásul sötétkék-fehér vékony csíkos, szóval nem hipózható. Próbáltam már a Clorox kímélõt, és a Vanish minden formáját, sõt, egy Dr. Beckmann elõkezelõ zselét is. (Az utóbbi más foltoknál nagyon tuti!) Nekem nem jöttek be, mindezek közül egyik se használt az almafoltra. Régebben én is Arielt használtam, de amióta Lacika kanalas kajákat eszik, azóta örökké speciális folttisztítási módszerekkel kell kinlódnom, akkor meg minek vegyem meg a kapható legdrágább mosóport?! A répa tartalmú babakaják foltja ellen az egyetlen mûködõ módszer (a Clorox-on kívül), ha azonnal, még mielõtt beleszáradna a ruhába, mosogatószerrel átitatom, és jól átdörzsölöm. Attól szépen kijön.

Móni! Ha sikerül valamivel kiszedned azt a fránya almafoltot, feltétlenül írd meg, hogy mi volt, ami használt ellene!

BMárti

BMárti
 
 


Folttisztítás otthon
[url=http://www.cleanszolg95.hu/Clean/folt.htm" TARGET="_top]http://www.cleanszolg95.hu/Clean/folt.htm[/url]

A gyümölcsfolt eltávolítása
[url=http://www.cleanszolg95.hu/Clean/folt.htm" TARGET="_top]http://www.cleanszolg95.hu/Clean/folt.htm[/url]#gym

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó