Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi, állati klasszak a mézeseid! Fõleg a hosszúkás fenyõfa, olyan Greco-san nyújtott. A csillgforma meg kifejezetten jó, ha nem arányos, szimmetrikus csillag nincs is. Nincs sokféle forma, mégis a cukormáztól olyan, mintha ezerféle lenne.
Olyan ügyik vagytok, már alig várom, hogy eljöjjön a szombat és süssünk!!!

Norci, nem baj, ha nem ünnepi, csak be kéne tömnöm egy pár éhes szájat, és valami 10 perc munka, a többit a sütõ elvégzi típusúra gondoltam... Lehet hogy maradok az egybefasinál.

Puszi:
Krissi
 
 


Sziasztok!
Most fedeztem fel ezt az oldalt es nagyon tetszik! Sok jo oteletet kaptam maris Toletek! Valoszinuleg nalunk tarkonyos pulykaleves lesz (meg soha nem csinaltam; most olvastam itt az otletet! Kép ) es utana valoszinuleg rantott hal es gombas sajtos tekercs pulykabol vagy disznohusbol (mivel a ferjem nem szereti a halat)...
Ja es eletemben eloszor felbuzdulva az itteni sikereken megprobalkozom a mezeskalaccal es termeszetesen lesz beigli! Kép Hmmmmmmm

Lenne egy kerdesem. Mi az a szalakali? ... Tobb receptben is szerepelt itt, de en nem tudom, mi az...

Sziasztok, Danimama
 


A szalalkáli olyan,mint a sütöpor,csak hamarabb fejti ki a hatását (de gyorsabban is bomlik),ezért a gyorsan sülö sütikbe ezt raknak tésztalazitónak,emelönek.Asszem,a szódabikarbóna is ilyen gyorsan készülökbe való inkább,de van,aki nem birja a sütöport,az a lassubb sülésü tésztákba tehet helyette szódabikarbónát.(szalalkálit viszont inkább ne:-) )

 
 

Henke! A csirkés recepthez: próbáld ki ezt is.
(majdnem ugyanaz mint a recepted, csak kicsit pikánsabb és a hús omlósabb lesz!)

Enyhén kiklopfolt csirkemelleket áztasd (lepje el) be fokhagymás sós tejbe kb 1 órára (de lehet több is).Tûzálló tálat vajzd ki, rakd egymás mellé a lecsöpögtetett húst és a reszeltsajos, tejfölös + 1 tojássárgája masszával kend be. 20 perc múlva (mikor piros a sajt) kész.
Üdv: Szofi
Szofi
 


Zsuzsi!

Ügyes vagy nagyon!
Szép lett a kalács! Kép

Krissi!
Akkor a rakott zöldbab recept:
olajon pirítasz hagymát, rádobod a darált husit, együtt pirítod, fûszerezed, mint a pörkölteket, só, bors, majoranna, pici pirospaprika. Kivajazol egy tûzálló edény beszórod zsemlemorzsával az oldalát, sós vízben fõtt zöldbabot és felvágott fõtt tojást keversz össze a husival, ezt bele az edénybe, tetejére teszel tejfölt, sajtot és sütõ, míg össze nem sül.
Nagyon finom étel.

Szofi!
ÉN is ilyen husit csináltam hétvégén, csak pulykamellet, egész éjjel áztatva fokhagymástejbe, husit beborsozva, sózva, tejföl, sajt, tojássárgája nélkül, ez is isteni lett Kép

Danimama!
Sok sikert a pulykaraguhoz Kép Nálunk is az lesz.

Henke!
Még egy egyszerú recept: pulykamájat forgasd meg majorannáb, majd tekerd körbe bacon szalonnával, majd sütõ. Tálalhatod krumplipürével, krumplisalátával (fõleg petrezselymes, tejfölös tojásos változattal, aminek a másik topicban írtam a receptjét), vagy egyéb könnyú zöldsésges dolgokkal.

Norci
 
 


Sziasztok!
Engem a gesztenyés pulykamell receptje érdekelne. Elõre is köszi: TR
 


Heni!

Most látom neked senki nem válaszolt, nos:
máz sütés után kerül a kalácsra. Ha nem mázzal, hanem mazsolával, dióval, mogyoróval díszíted, akkor sütés elõtt.

Norci
 
 


Heni!

Most látom neked senki nem válaszolt, nos:
máz sütés után kerül a kalácsra. Ha nem mázzal, hanem mazsolával, dióval, mogyoróval díszíted, akkor sütés elõtt.

Norci
 
 


Ezen minap en is elfiloztam sutes kozben. Hogy a nyers tojasfeherjet kenem a sutire, aztan majd hetek mulva meg megesszuk? Es kozben nem hutoben van. Napersze problema megoldodott, mert suti elfogyott hamar, de a dilemmam megmaradt. Szerintetek?
 
 


Áfonya Kép
Jó gondolatok Kép De én úgy gondolom, hogy a kiszáradás miatt így már nem lesz veszélyes... talán.
De azt is meg lehet tenni, hogy éppen csak megsütöd a mézeskalácsot, kikapod, megdíszíted, és mint a habcsókoknál visszanyomod a sütőbe néhány perce. De ennél a megoldásnál minden az időzítésen múlik, nehogy kemények és ehetetlenek legyenek a sütik.

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


-A megszáradt tojásfehérjétõl semmi bajotok sem lesz (ki van próbálva sok-sok éve)

A mázzal kapcsolatban:
- én máznak azt hívom, amivel sütés ELÕTT kenem be, (tojás sárgája és egy kis tejszín, vagy tej): ettõl barnább és fényesebb lesz a kalács, és a mogyoró, dió stb. jobban ráragad.

SÜTÉS UTÁN jöhet a fehér díszítés: 1 tojásfehéje 10 dkg porcukor, lehet egy kis (étkezési)keményítõt is belerakni. Ezt nagyon habosra verni.Én nem habzsákkal és zacskóval nyomom, hanem zsírpapírból csinálok kicsi tölcséreket (nem kenõdik annyi szét belõle. Nagyon gyorsan kell dolgozni, mert ha jól dolgoztatok, akkor pillanatok alatt szárad. Ha utólag rakjátok rá a diót, mandulát, stb.. akkor egy-egy ilyen fehér pöttyel kell ráragaztani (ugyanúgy mûködik, mint bármely ragasztó, csak ehetõ az egész)

Üdv: Szofi
Szofi
 


Lányok!

Nincs idõm végigolvasni, SOS!
Lementettem Míra receptjét, meddig kell pihennie a tésztának? Ugye nem muszáj hûtõben?

Köszi
Solya
 
 


Lányok, de jó, hogy ezt tisztáztuk! Ha nem mondjátok, rányomjuk a fehéret sütés elõtt!!!!!! Ennek egyébként mennyi ideig kell száradnia?

Norci, nagyon köszi a receptet! Kenyér is megy vele?

Puszi:
Krissi
 
 


Solya!

én csak 2 órát pihentettem, de a frigóban!

-Krisz-
Névtelen
 


Henke, nagyon tetszik a recepted, mennyi ideig sütöd a húst, és honnan tudom hogy már átpuhult de még nem száradt ki? vagy levet fog ereszteni a husi? egyszer valaki azt mondta hogy a csirke ilyesformán megsütve rengeteg levet ereszt.???

Azt hiszem a Te receptedet csinálnám meg karácsonyra, mert anyuék ugyis csukát meg pontyot készítenek, akkor meg még én is azt csinálak?

Míra
Míra
 


Krissi!
Szívesen, a rakott zöldbabhoz igen megy a kenyér. Vigyázz az arányokra, túl sok husit ne tegyél bele, mert akkor zsíros lezs.
Azóta eszembe jutot egy csomó darálthusis recept még:
- rakott kell káposzta
- rakott káposzta
- hortobágyi palacsinta (bár én az jobb szeretem úgy hogy apróhúsból megcsinálom a pörkölt alapot és utána ledarálom)

Norci
 
 


kell káposzta=kelkáposzta

Norci
 
 


Sziasztok!
Elore is ne haragudjatok, mert ide off a tema.
Kisfiam holnap utan lesz 1 eves. Abban szeretnek tanacsot kerni, hogy van-e vmi olyan unnepi etel receptje vkinek amit baba is ehet. Tehat nem tejszines, gombas stb. De megis vmennyire unnepi lenne....
Megegyszer ne haragudjatok, hogy belekavarok itt a karacsonyi menu tervezesebe, de hatha tudtok segiteni...
Koszi! Danimama
 


Krumplipürét habzsákból sütöpapirral bélelt tepsibe nyomsz és kicsit megpiritod,ez a hercegnöburgonya.Szép és szerintem nem pirul meg annyira,hogy a baba ne tudja elnyammogni.Vagy az ö adagját nem piritod,hanem valami formába öntöd és kiboritod,igy elég szép lesz,nem?


Sziasztok Lányok!

Ezt a tavalyi karácsonyi topicba írtam egyszer, de látom megint téma, beírom mégegyszer.


Helyesbítenék a szalakáli is sütõpor.

A lexikon szerint:
Nagy zsír és cukortartalmu tészták lazítására szolgáló, ált. alkáli karbonátot és savanyú alkotórészt tartalmazó keverék. Lazító hatását a sütés alatt felszabaduló széndioxid rittkábban ammonia adja.

-----

a sütõpor natrium-hidrogén-karbonát
a szalakáli amonium-hidrogén-karbonát

A rövidebb ideig sütött tésztákhoz mint a mézes is, célszerübb szalakálit használni, mert könnyebben elillan és így a rövid sütés idõ alatt eltud távozni a tésztából.
A hosszab ideig sütött süteménynél meg van idõ a sütõpornak elszállni.
A szalakálit jobb frissen venni és nem otthon tartogatni, mert meleg helységben elég hamar tönkre megy.

Egyébként a natrium-hidrogén-karbonátot a köznyelvben szódabikarbónának hívjuk.
Ha nincs otthon se szalakáli, se sütõpor nyugodtan tegyetek a tésztába szódabikarbónát azzal is gyönyörüen megsül.

Mind a három sütõszernél a mennyiségre érdemes vigyázni, mert nagyon kiérzõdik a tésztán ha túl van adagolva. A szalakáli amonia ízü, a másik kettõ meg olyan szappanos ízü lesz.
Szóval inkább kevesebb mint több.
a sütõpor nem 100% natrium-hidrogén-karbonát tartalmu!!!

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az infot a kencével kapcsolatban! Hát persze, hogy sütés elõtt kentem fel, fura is volt. Kép Na de a következõ adagnál ügyesebb leszek! (Mert valahogy mégis elfogyott Kép)

Fokhagymás tejbe áztatás nálunk is favorit! Sõt, ezt a tejfölös-sajtos cuccot felkarikázott krumplira is lehet tenni (+sütõ), csodás! Másik könnyû, de érdekes köret, hogy kisebb krumpliszemeket bevagdosol, mintha fel akarnád karikázni, de egyben hagyod. Így teszel alá valami zsiradékot (vajat, olajat, olivát, stb), fûszerezed és sütöd meg, ez is nagyon finom! És látványos is.

Májas receptet is köszönöm! Sajnos a bacon nálunk csak ízesítõ lehet.
Ráadásul férjuram csak a csirke- (esetleg pulyka-) mellet, illetve a sovány sertést, sovány marhát eszi... Semmi comb vagy ilyesmi. Viszont a hortobágyit imádja, de csakis szárnyasból! Én viszont a zöldbabot, rakva, pörköltnek, fõzeléknek, levesnek... Kép

Míra! Örülök, hogy tetszik! Sajnos se idõt, se pontos mennyiséget nem tudok mondani, én érzésre szoktam! Kb 15-20 perc (???), és nekem nem szokott levet ereszteni, illetve az jól összekeveredik az öntettel. Talán ezt megelõzendõ kell bepanírozni a sajtba??? Sõt, egyszer valahol olvastam, hogy sütés ELÕTT nem szabad besózni a húst, mert a só vizet von el és ez szárítja ki. Nem tudom, mert ez a tejszínes cucc annyira finom, hogy nem is sózom (és a sajt is valamennyire sós), és biztos nem szárad ki, finom puha marad. De ha biztosra akarsz menni, áztasd be elõtte!
(Én amúgy azért szeretem ezt a receptet, mert nem igényel semmi elõkészületet, csak minden friss legyen hozzá, és férj reszeljen töménytelen mennyiségû sajtot! KépKépKép) Nekünk tejszínnel (pl Parmalat fõzõtejszín) ízlik igazán, de tejföllel is finom.

Még egy trükk: sima natúr sült vagy grillezett husi is feldobható egy kis tzatzikivel = tejföl + fokhagyma + reszelt kígyóuborka! Vendégek is odáig lehetnek tõle Kép


Még valami a mézeskalácshoz: én abszolút kezdõként elkövettem az összes lehetséges hibát. Konzekvenciák:
- pontosan mérd ki az adagokat
- azért kell pihentetni, hogy ne ragadjon, és szintén ezért elég gyors és lisztezett kézzel-felületen kell dolgozni
- egy nagy adag tészta sokáig eláll, nem muszáj aznap megsütni Kép Bocsánat, ha ezek evidensek, nekem nem voltak azok KépKépKép

Darált húsból lehet nyárson sültet esetleg (hurkapálca, tojással kevert fasírtféle ráhúzgálva, sütõben), vagy "mexikóit":
ehhez keress nagyobb bevközpontban külföldi ételes polcot, van mexikói fûszerkeverék - a darált husit ezzel készíted el (mint egy milánói alapot), és beletöltöd kukoricalepénybe, mintha palacsinta lenne (kapható mint fent). Vékony csíkokra vágott rántott husi is mehet bele (idõnyerés végett mirelitbõl, sütõben sütve Kép) Tálald szószokkal (sajtmártás, csípõs... mind készen kapható) Friss saláta illik hozzá. Ezt egyébként nem én találtam ki, sógornõm találmánya Kép. Fõleg izgi, ha a vendégek állítják össze maguknak a tekercseket.

Na megyek, mert osztom itt az észt, pedig nem vagyok egy mesterszakács (sajnos) Kép

Sziasztok: Henke

(nagyon megéheztem)
 


Danimama, szerintem ami szeret a kicsi, és már eddig is adtál neki azt adjad neki. A krumplipürében van tej, ha eddig nem adtál neki ne most kezd el, nehogy kiütéses ünnepek legyenek.
Szóval ha szépen megterítesz és az õ pici tányérjába a kedvenc fõzelékét teszed, biztosan nem fog reklamálni hogy abból egyen amit Ti, mert neki az a lényeg hogy veletek egyen. legalábbis nálunk így volt. És ha nem tud még rágni, akkor ugyis félig pürésíteni kell neki az ételt, akkor meg nem muszáj már azt ennie mint Ti, mert uygis másképp fog kinézni.

Lídia
Névtelen
 


Lányok ezer köszi a válaszokért! Ude csak az írhat aki rendszeres látogatója a topiknak?
Üdv: TR
 


Rita Kép Ezt meg honnan veszed?? Bárki, akinek van ötlete írhat... Kép Írj te is Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Danimama!

Husit eszik már a legény?

Az enyém is 14 hónapos, nálunk töltött pulykacomb lesz. Vízbe áztatott zsemlével (tejjel jobb, de nincs nagy különbség), apróra vágott petrezselyem, olajon pirított, apróra vágott (esetleg darált) máj, fött tojás (amennyi fehérje a pici adagjába jut!!)fűszerek, meg amit otthon még találsz. Kérdeztem én is a lányokat itt valami fantáziásabb töltelék receptért, egyenlőre itt tartok. Mellé tört főtt krumpli a husi szaftjával. Levesnek valami finom gyümölcskrémleves, lsd. fenn pl a gesztenye,sütőtökkrémleves kifejezetten a picinek is jó. Aztán a bejgliből is ehet már nyugodtan.

Puszi: Kata
LadányiKata (ladán
 


Kedves Orsi!
Sajan, ötlet hiányában kértem fentebb a segítségeteket, de sajna választ nem kaptam. Szóval engem valamilyen gesztenyés pulyka receptje izgatna, ami nem töltött. tud valaki ilyet?
Elöre is köszi szépen: TR
 


Rita Kép én sajna nem tudok ilyet, mert nem szeretem a gesztenyét, vagyis a masszát nem. És az egyetlen recept amit ismerek az töltött... de ha kéred, azt szívesen megosztom Veled Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Orsi!
Köszi szépen, az van dögivel. Asszem akkor a saját fantáziámra kell hagyatkozzak... Majd meglátjuk hogy nem dõl-e ki kis családom!
Üdv: TR
 


Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a méteres sütihez a tésztát lehet vízespiskótából, az feljön és átsül eléggé az õzgerincben?

Rita!
Üdv itt. Minden topic mindenkié.

Norci
 
 


Rita,
en egyet irtam, abban a gesztenyen kivul mas "toltet" nem nagyon van. Vagy milyenre gondoltal, amiben van gesztenye es megsem toltott?
 
 


Sziasztok!
Koszonom a kiokositast szalakali ugyben. Kép
Szinten nagyon szepen koszonom a tanacsokat a szulinapi kajaval kapcs.-ban.
Lidia! Teljesen igazad van! Tenyleg ertelmetlen olyan ebedet fozni neki amit nem annyira szeret. Azt hiszem csinalok egy fincsi husilevest abba teszek neki brokkolit (ez a kedvenc)- o ezt eszi. Magunknak meg vmit utana.
Kata! Igen eszik mar hust. Nagyon jo otlet a toltott recepted is. Koszi. De egyelore az meg neki szerintem szaraz.
Koszi megegyszer! Kép

Rita! Ahogy most forgattam az egyik receptkonyvemet (Frank Julia: A Te szakacskonyved) talaltam 2 db gesztenyes receptet. Egyik sem toltott es azt irja, hogy szarnyasok, vadak melle ajanlja! az egyik gesztenyefank; a masik gesztenyes kaposzta. Ha nincs meg a konyv vagy barmelyik erdekel, ird meg es leirom a receptjet!

Sziasztok, Danimama
 


Sziasztok, rengeteg karácsonyi receptet találhattok itt, aki még nem tudott találni kedvére valót esteleg kukkantson bele.


Momo
Momo
 


Vagy a Stahl Judit féle kajcsikat is ki lehet próbálni, én párat már megcsináltam, egyszerûek pikánsak, klasszak.

Stahl Judit receptek

Momo
Momo
 


Sziasztok!

Én is megcsináltam Mira receptje alapján a mézes sütit. Tényleg klassz lett.Ízre is, formára is.
A díszítést a lányom csinálta.
Teszek fel én is egy képet, amolyan kedvcsinálónak, ha valaki még mindig gondolkodik rajta, hogy hozzáfogjon-e. Kép

Kép

Kata Kép

KépKép


KépKép
 
 


KataKép nagyon szépek, a kicsi lányod nagyon ügyi! Épp formán gondolkoztam, mit lehetne még késsel egyszerûen kivágni, és látom, hogy a házikó, meg ajándékdoboz milyen jó ötlet. Könnyû kivágni és díszíteni is. Mi vasárnap sütünk, de képet sajna nem tudok felrakni, viszont elmesélem majd milyen lett!

Krissi
 
 


Sziasztok!!

Én is megcsináltam a mézeskalácsot!!! Sajnos nagyon kemény lett, de az íze finom. Beraktam műanyag dobozba, hátha puhul. Valószínű a sütőmmel van gond, mert elég olcsón vettük a tűzhelyet, mert hirtelen döglött be a régi, és SOS kellett az újKép

LadányiKata
LadányiKata (ladán
 


Áfonya, hol találom a te receptedet? Ugy látszik átsiklottam felette, bocsi. Nagyon érdekelne. Üdv: TR
 


Kata007!
Klasszak a kalácsok, bár akinek ilyen nagylánya van, meg gondolom többféle formája és habzsákja is, úgy könnyû Kép

Ja és jó kis "hagyományt" teremtettem Kép

Norci
 
 


Nekem tök jó sütõm van mégis kemény lett.De betettem dobozba mellé almát tettem és megpuhult.Úgyhogy valaki elmondhatná mit rontottam el ha kemény lett.Mira receptje volt,pontosan kimérve az adagok.Köszi Gabi
Névtelen
 


Gabi Kép
Az első adag nekem is kemény lett. A sütőn régi, de nem ezen múlik.
1. Nem szabad nagyon vákonyra nyújtani
2. Nem szabad sokáig sütni

A második adagom már tökéletes Kép A nem sokáig sütni, tényleg csak pár percet jelent, mert utána kiszárad és megkeményedik.

Remélem segítettem
Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Mi is kész lettünk, hááááát.... hulla fáradt vagyok. Ha tovább sütöttük, barna lett és kemény, ha csak néhány percig, akkor puha és tejeskávé színû.
Lányok, a máz holnapra megszárad?? Nagyon jó lenne... Kipróbáltuk szezámmaggal. Nagyon klasz lett, ahogy a barna csillagon és angyalkán a fehér szezámmag meg-megcsillan. Azokra mázat se tettünk.
Mi két adagot csináltunk és rengeteg lett. Pedig vágtunk késsel hatalmas darabokat is ajándékba.
Szóval, köszönöm a receptet, ezentúl minden évben csinálunk, úgy megtetszett!Kép

Boldog Karácsonyt!

Krissi
 
 


Sziasztok!

Köszi a dícséretet! Kép
Most evés nélkül híztam... Kép

Norci!
Tényleg!
Engem a képeid ragadtak meg, azért fogtam hozzá. Kép
Na meg megmutattam a lányomnak a képeidet, hogy vállalja-e a díszítést. Kép

Ja, és nekem is száraz lett, de tálba raktam, jól benejlonoztam, és ma már egész klassz puhák lettek.

Kata Kép

KépKép


KépKép
 
 


Kata007!

Kép
Ha sikerül a méteres tortám arról is teszek fel képet, hátha abba is belejön mindenki.

Mira a receptet mégegyszer kösöznjük!

Aki az általam közé tette tárkonyos pulykaragu receptet csinálja végül, írjátok meg milyen lett és milyen sikert arat a családban!

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Norci

Ui. Van egy szuper Újévi lencsefõzelék receptem, ha érdekel valaki Karácsony után közzéteszem-
 
 


Lassanitt az év vége!
Biztosan mindenki jó volt Kép és mindenhol sok Kép lesz a fa alattKép.

Holnapra még jó sütés fõzést kívánok Kép de aztán irány a pihizés.

Aztán gyûjtsetek rõt a szilveszterre,Kép hogy jövõre is jókat fõzhessünk beszélgethessünk és segíthessünk egymásnak!

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!!

Kép

Míra
Míra
 


Sziasztok!

Megcsináltam a bejglit! Finni lett, csak megint túl jót akartam (mint minden évben) és szétrepedt a sok tölteléktõLKép

Puszi: Kata

Nem tudtok valami finom málna-krémleves receptet? Vettem málnát, meg tejszintKép
LadányiKata
 


Az elõbb béna voltam, de most remélem jó lesz!!!

Tehát:

Lassan itt az év vége!
Biztosan mindenki jó volt Kép és mindenhol sok Kép lesz a fa alattKép.

Holnapra még jó sütés fõzést kívánok Kép de aztán irány a pihizésKép.

Aztán gyûjtsetek erõt a szilveszterre Kép, hogy jövõre is jókat fõzhessünk beszélgethessünk és segíthessünk egymásnak!

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!!

Kép

Míra
Míra
 


Vajon az ékezetes betûk miatt miért tett ilyen krix-kraxokat?


Mira
Míra
 


Sziasztok!

Jaj lányok hogy jártam!!!Kép
Dupla adag bejglit akartam sütni, de elfogyott a lisztem és "okosan" teljeskiörlésû liszttel pótoltam (1,6 kg-ból 40 dkg volt ). Na az állaga nagyon jó lett, de az íze elég érdekesKép Annak ellenére, hogy úgy érzem eltoltam az egészet, 7 rúd lett, mégis már 6 szeletet megettem...Kép Lehet, hogy az összeset nekem kell megennem?
Szóval ilyen hibába ne essetek!!!!

Norci: én már kipróbáltam a ragulevesedet, nagyon finom lett! a tárkonnyal tényleg óvatosan kell bánni!

Még milyen hagyományos sütit lehet sütni Karácsonyra?

üdv: zsuzsi

én is gondolkodom a töltött pulykacombon (gesztenyével, meg töltelékkel)

Hol lehet nem annyira drágán szép piros lazacot venni? (A Tescoban 899,-Ft/kg-ért lehet kapni magyar lazacot, de az nem piros, szerintetek az jó? )
zsu26
 


Zsuzsi,

mi a Tescoban vettünk elég sokat, és annak nagyon szép a húsa Kép Nem lehet magyar lazc, mert a mi klimánkon nem él meg Kép
Szerintem vegyél ott nyugodtan!

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Sziasztok!
Tegnap fejeztem be a harmadik adag mézeskalács sütésemet, már több mint 600 darabot festettem meg Kép Én szeretem a kicsi formákat, legalább 15 félét csináltam. A legjobban a gyerekjátékból kölscönvett figurák tetszenek mindenkinek: biztos ismeritek azt, amiben a kockába macit, malacot, kutyát, ökröt, kakas is van benne.
Pénteken volt 3 éves a kisfiam, ésolyan tortát csináltam, amit a 2002-es augusztusi Praktikában láttam: a torta tetején egy tengerpart van, ahol macik pihennek napernyõ alatt, a többi részén vízben úsznak a gumimacik. Fantasztikus lett!
Timi
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron