Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi, nem ide akartam, az ismerjük meg egymásban van, ha érdekel, ezt a topicot hamarosan kitöröltetem.

Bocs még egyszer

Kata
LadányiKata (ladán
 


szia!

nálunk a menü 24-én általában mindig Halászlé, rántotthal, krumplipüré, vagy sült krumpli. nálunk a gyerekek nagyon szeretik a halat, és hogy ne kelljen szálkázni, nekik külön szoktam tonhalat is csinálni. Nálunk a férjem és a gyerekek is nagyon szeretika z eszterházi tortát, valószínû, hogy az lesz.
25-én töltött dagadót szoktam, vagy töltött csirkecombot, rizsával vagy krumplival és ha nem marad halászlé akkor tyúkhúsleves szokott lenni.

nálunk ez lesz a menû, ha csak nincs valami más kivánság.

szia Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Sziasztok! Nagyon örülök ennek a topicnak.En azt hiszem hogy egy leveles tesztaba csomagolt lazacot fogok kiprobalni iden. Nem reg olvastm egy ujsagban es nagyon könnyünek tünt.Legalabbis valami olyat szeretnek, ami nem sok idöbe kerül. Persze ha van valakinek valami jobb ötlete nagyon örülnek neki.Ket kicsi mellett ugyanis nehez csodakat fözni.
 
 

 
 

Nyuli!

Szia! Múltkoriban vettem lazacot, most a mélyhûtõben pihen, de igazán egyetlen recept sem fogott meg, mert mindegyikhez füstölt lazacra lett volna szükség, nekem meg olyan natúr fajta van. Örülnék, ha le tudnád írni azt a lazacos receptet. Köszi szépen!

Pirus
 
 


Kata, akkor hát itt vagyok.
A sütõtök krémlevest én úgy csinálom, hogy póréhagymát dinsztelek, majd sárgarépát reszelek bele (lehet egy pici fehéret is), megpárolom, aztán jöhetnek a st-darabok, kis párolás, vízzel felöntés, só, bors, esetleg húsleveskocka és ha megfõtt jöhet a turmix. Amugy mindig máshogy fûszerezem, de a majoranna kiváló. Ha nem elég édes, pici mézet is lehet bele.

A kacsa asszem töltetlen lesz, hacsak addig el nem múlik a terhesség-eleji szagérzékenységem. Amugy valami fokhagymás spékelés is lenne...

Ja, és desszertnek valami gesztenyepürés könnyûmegcsinálnit szeretnék. Van valami ötletetek?

Nyuli! A lazacos engem is érdekelne!

Köszi
Mikoo
 
 


Lazachoz:
én általában friss nem füstölt lazacot szoktam venni.
Legegyszerűbb recept:
A lazacderekat (gondolom neked is filé van) felszeletelen kb. 7 cm-es darabokra. Előmelegítem előtte a sütőt kb 200 fokra (gáznál ez 6-os). Tehát a felszeletelt lazacdarabokat beleteszem egy vékonyan beolajozott tepsibe. Sózom, borsozom és rányomom egy citromnak a levét. Majd, ha már kellő meleg lett a sütő beteszem (nem lefedve) kb 30 percre... ennyi idő alatt könnyedén megsül.

Héjában sült burgonyával, és kapormástással tálalom.
Nagyon egyszerű, és gyorsan kész. nem kell sokat a konyhában ácsorogni.

Ha érdekel bennetek megírom a krumpli "receptjét", és a kapormártásét is.

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


imádom, amikor a rendszer így kódolja az ékezetes betüket Kép

Orsi
KépKépKép
 
 


Kihagytam a sütõtöklevesbõl a tejszínt!
Szóval azt is teszek bele, de finom joghurttal, tejföllel vagy kefirrel is!
 
 


Mikoo!

Egyszer próbáld ki szerecsendióval ízesítve is a sütötökkrém levest.

bigacsiga Kata

Lányok az Ötletárban is gyüjtöttünk Karácsonyi recepteket:
[url=http://www.otlettar.try.hu/" TARGET="_top]http://www.otlettar.try.hu/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok. Icsilya, hol lehet Bp-en friss lazacot kapni?
Elka
elka
 


Elka!

A Tesco-ban a zöldséges részlegnél van a halaspult, ahol akváriumban úszkálnak a halak. Ott a jégen van egy csomó tengeri herkentyû, biztosan lazac is van.

Kata
LadányiKata (ladán
 


Kösz Kata! Amugy én halat sem evö; vegetáriánus vagyok, de ez a pecept olyan jónak és egyszerünek hangzott, meg ez a férjem kedvence is, ugyhogy megpróbálom.
Elka
Elka
 


Elka,
én az Auchanban szoktam venni, de a Tescoban is biztosan van. Tényleg nem valami ördöngősség Kép
Igazán jól akkor jársz, ha egészet veszel, és otthon filézed ki (amihez azért nagyobb gyakorlat kell), mert az ottani filék még a lazac esetén is szálkásra sikerülnek, de mivel elég nagyok a szálkák, így sok gondot azért nem okoz.

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Megnéztem az ötlettárat, SZUPER!
Azért a levelestésztába csomizott lazac még mindíg érdekelne!
Mikoo
 
 


Sziasztok lanyok! Örülök,hogy tetszik nektek is a lazac levelestesztaban ötletnek. Neki latok masodszor is, ugyan is egyszer mar leirtam, de nem vette be a gep.Hozzavalok: egy leveles teszta, 1 tojas, 350g lazacfile, 4 szer mangoldlevel, a halpürehez: 250 g lazacfile, 190 ml tejszin , es 1 evökanal kapor, so, bors, liszt, szaraz vermut, citromle. A halpürehez valo lazacot összekockazom es a tejszinnel berakom a melyhübe 20 percre. Közben a mangoldot sos vizben megfözöm es lecsöpögtete. Kiteriteni a mangold leveleket es betekerjük a lazacot, amit elötte soval, borssal es citromlevel izesitettünk. A lazacpüre hozzavaloit lemixeljük es soval,borssal, es a vermuttal izesitjük valamint a kapor hozza. Keteritjük a tesztat rarakjuk a fele halpüret, ra a halfilet, arra ujra a halpüret es összetekerjük. Tojassal megkenjük es 40 percig sütjük. Sok sikert mindenkinek hozza es jo etvagyat, remelem nem okozok senkinek majd csalodast az izevel kapcsolatban. En is most fogom elöször probalni, de szerintem sem hangzik rosszul. Meg annyit,hogy nalunk a levelesteszta kicsit vekonyabb. Sziasztok es varom majd a hireket es eredmenyeket.
 
 


Jaj bocsanat elfelejtettem,hogy brokkoli es kapor szosz illik hozza. A kaporszoszhoz: vajon fel hagymat kell dinsztelni, hozza 65ml feher bor, 300 ml huslevesle es 250 mel tejszin, valamint 2 kanal kapor hozza. Soval, borssal es citromlevel izesiteni. Bar lehet,hogy masfele kaporszosz is passzol hozza.
 
 


Sziasztok!
Eszembe jutott még egy kifejezetten ünnepi étel, a gesztenye krémleves!
Viszont nem tudom a pontos receptjét. És nincs benne az ötlettárban sem - megnéztem!
Egy étteremben ettük, és csak egyszer próbáltam utánozni, nem lett ugyanolyan bár nagyon finom volt.
Nagyon híg, fõzött pudingba turmixoltam a gesztenyepürét, pici rummal, vaníliás cukorral, aztán még mazsolát és kandírozott narancshéjat fõztem bele. Lehet hogy valahogy tejszínnel csinálták az étteremben...
Ha valaki tudja a "profi" receptet lécci írja meg.
Köszi
Mikoo
 
 


A kapor mártáshoz: ha tesztek bele egy ici-pici cukrot, az nagyon jól kiemeli a kapor ízét.

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Lányok! Köszönöm szépen a lazacos recepteket! Nagyon jónak tûnnek, ki is próbáljuk mindegyiket! Mondtam is férjemnek, hogy mi mindenre nem jó ez a fórum. Egyébként mi most várjuk elsõ gyermekünket, aki várhatóan január végén születik. Így karácsonykor nem hiszem, hogy nagy dõzsi, sütés-fõzés lesz, de a halászlé és lazac nem marad el! Én is az Auchanban (Dunakeszi) veszem a lazacot, és mindig nagyon szép friss. Van filé és egész lazac is. Jó étvágyat mindenkinek a karácsonyi menûkhöz!
Pirus
 
 


Nálunk a menü csak másodikból áll, mert nem nagyon vagyunk levesesek, másrészt annyira szeretjük a halat hogy nem akarjuk hogy a leves foglalja a helyet a hal elõl.

Szóval olyan rác féle ponty meg fokhagymás vajas csuka szokott lenni és ezeknek a filé változtatival is.

A rác féle pontyot azért így írtam, mert mi nem lecsósan csináljuk, de a hagyma meg a bacon tejföl-a receptbõl - ... az marad.
Köret: sajtos sült krumpli és krumplipüré ...


Sütinél: beigli nincs, azt csinál a szomszéd -összejárunk, jóban vagyunk nagyon- és ugyis mindenki csak egy szelet erejéig szereti.
Viszont van sajtos pogi meg figurás keksz, mézes zserbó, és édes aprósütik amiket szépen kidiszítünk.
De a sütikre a karácsony alatt általában rá sem tudunk nézni, mert mindenhol csak eszünk eszünk ...

Mom

Ui. egy jó tanács: ha valaki olyan ételt csinál, amit még elõtte soha, próbálja ki, nehogy a Szentestét tegye tönkre egy nem sikerült vagy egy nem a mi izlésünknek megfelelõ vacsi, mert ez sajna a pakliban benne van.
Mom
 


Sziasztok, egy könnyû lazacos recept, baromi látványos és finom:
Lasagna tésztát megfõzöl, de nem túlfõzöl,
egy õzláb formába folpackot teszel, és rétegzed a következõkkel:
1-1 arányban elkeversz mascarpone és ricotta sajtot kaporral, tárkonnyal és bazsalikommal.
Ez az elsõ réteg, utána ismét tészta, majd egy réteg föstült lazac, amíg el nem fogy a hozzávaló, a teteje tészta. Mennyei!
Névtelen
 


ez a recept bármilyen szélesmetélt tésztával jó? milyen az a ricotta sajt? én még nem is hallottam róla. a lazacot fel kell darabolni / aprjtani elõtte?
Névtelen
 


Kedves Névtelen Kép

szélemetélttel nem lesz annyira látványos a dolog, és kivitelezni is kicsit nehezebb, de ha jó a tészta, akkor ugyanolyan finom. A ricotta egy olasz krémesebb típusú sajt. Általában mindenhol megtalálhotó (talán a sarki fűszerest leszámítva), viszonylag nagyobb kiszerelésben árulják, és a hűtőpultban keresd. (amit én ismerek, annak enyhe piramis alakú a csomagolása, fehér, kék betűkkel). A lazacot felesleges felvágni, mert a füstölt lazac annyira puha, és omlós, hogy könnyedén szeletelhető lesz a kész ennivaló.

kedves eredeti Névtelen Kép, aki a receptet küldted, elnézést, ha helyetted válaszoltam... ha valamit másképp gondolsz, javíts ki Kép

Orsi
KépKépKép
 
 


Lányok, könyörgöm, küldjön valaki nem halas receptet is, léci-léci-léciiiiii Kép
Nagy izgalommal nyitom ki minden nap ezt a topicot, mert én is szeretnék idén beújítani, de nálunk a halat tömör undor fogadja (minden formájában).
Tudtok mondjuk sertés vagy csirke receptet valami különlegeset, de olyat, amit azért két kölyök mellett is el tudok készíteni? A gyerekekkel együtt heten leszünk (mondjuk Bálint jól elvan az anyatejjel), úgyhogy hat emberre kell fõznöm. Én nem nagyon eszem húst, de családunk négy húsevõ fiútagja biztos nem örülne valami nyúlkajának. A salátát szeretik, de húsnak lennie kell.
Egy jó levest is szeretnék készíteni.
Nálunk évrõl évre húsleves és rántott hús hagymáskrumlival, salátával a menü. Általában gyümölcstorta és beigli van. A gyümölcstorta kimondottan a bátyám kedvéért, mert õ 24-én ünnepli a szülinapját is. Idén ezt a tortát is lecserélném valami másra (õ legfeljebb kap bolti gyümölcstorta szeleteket). Egy szó, mint száz roppantul unalmas huszonkilencedik éve ezt enni karácsonykor. Tud valaki segíteni?
Köszönöm! Ja, és még azt szerettem volna megkérdezni, hogy nektek hogy jut idõtök ilyen bonyolult halas cuccokat elkészíteni? Mi mindig az utolsó pillanatban is ajándék után koslatunk... Kép
Puszi, Dorka
 
 


Kedves Dorka és mindenki más!

Én már évek óta csinálok karácsonykor (is) tésztában sült fasírtot. Nagyon egyszerû elkészíteni és mutatós is, ráadásul eddig mindig sikert is aratott a vendégeknél is, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, úgyhogy nem is muszáj épp 24-én megcsinálni.
SZóval: egy bolti leveles tésztát kell felengedni, és kb. cm. vastagságúra nyújtani. Ebbe kerül bele a
1.szokásos fasírthús (nálunk ez darált sertés/pulyka, dinsztelt hagyma, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, tojás és némi áztatott kenyér jól összedolgozva)
2. szintén darált hús, dinsztelt hagymával, mazsolával és/vagy párolt zöldségekkel, pici borssal, paprikával, tojással, áztatott kenyérrel)

A tésztát össze kell csukni/tekerni, de úgy, hogy belülre ne nagyon jusson tészta (tehát nem beigli), lezárnia végeit, megszurkálni a tetejét, hogy kijöhessen a gõz, forró sütõbe tenni és kezdteben alufólia alatt, majd anélkül sütni. 30-40 perc lehet a sülési ideje.

Salátákkal nagyon fini Kép

Márti
 
 


Elveszett a hozzászólásom! Kép

Dorka!

Tárkonyos pulykaragu leves. És gombával töltött csirkemell tekercs? És saláták.
Vagy ha a gyümölcsös husokat szeretitek, akkor javaslom a tejszínes, mézes, gyömbéres barackos csirkemellet, az annyira könnyen elkészíthetõ. (Csak a férjem nem szereti Kép )

ÉN idén azért is csinálok halat - láttam a piacon, hogy lehet kapni paprikát, paradicsomot, úgy hogy nálunk a ragu leves után rácponty lesz!

Norci
 
 


Kedves Dorka és mindenki más!

Én már évek óta csinálok karácsonykor (is) tésztában sült fasírtot. Nagyon egyszerû elkészíteni és mutatós is, ráadásul eddig mindig sikert is aratott a vendégeknél is, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, úgyhogy nem is muszáj épp 24-én megcsinálni.
SZóval: egy bolti leveles tésztát kell felengedni, és kb. cm. vastagságúra nyújtani. Ebbe kerül bele a
1.szokásos fasírthús (nálunk ez darált sertés/pulyka, dinsztelt hagyma, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, tojás és némi áztatott kenyér jól összedolgozva)
2. szintén darált hús, dinsztelt hagymával, mazsolával és/vagy párolt zöldségekkel, pici borssal, paprikával, tojással, áztatott kenyérrel)

A tésztát össze kell csukni/tekerni, de úgy, hogy belülre ne nagyon jusson tészta (tehát nem beigli), lezárnia végeit, megszurkálni a tetejét, hogy kijöhessen a gõz, forró sütõbe tenni és kezdteben alufólia alatt, majd anélkül sütni. 30-40 perc lehet a sülési ideje.

Salátákkal nagyon fini Kép

Márti
 
 


Bocs a duplázásért, elõször kiírt vmi errort, utána meg nem tudom, hogy ment el kétszer is! REmélem, a recept legalább elnyeri vki tetszését, ha már így tolakszik Kép

Márti
 
 


Elveszett a hozzászólásom! Kép

Dorka!

Tárkonyos pulykaragu leves. És gombával töltött csirkemell tekercs? És saláták.
Vagy ha a gyümölcsös husokat szeretitek, akkor javaslom a tejszínes, mézes, gyömbéres barackos csirkemellet, az annyira könnyen elkészíthetõ. (Csak a férjem nem szereti Kép ), pedig isteni.

ÉN idén azért is csinálok halat - láttam a piacon, hogy lehet kapni paprikát, paradicsomot, úgy hogy nálunk a ragu leves után rácponty lesz!

Norci
Norci
 


Bocs a dupláért!
Ha v.kit érdekel akkor majd a receptet is írom.

Norci
 
 


Dorka Kép
A halas ételek elkészítése semmivel sem tart tovább, mint bármely másik.

Javasolni akartam neked a ragu levest, de látom Norci már megtette Kép Bármilyen raguleves nagyon finom karácsonykor (csirke, sertés, vad).

Ha a fiúk szeretik a gesztenyét csinálhatsz gesztenyével töltött csirkét, vagy csirketekercset. Viszont ezt a receptet gondold alaposan meg, mert elég nehéz étel, viszont nagyon finom.
A párom is eléggé húspárti, így nálaunk alapvetően mindig elég húsos ételek vannak.
Ha olyat szeretnél csinálni, ami könnyen melegíthető, akkor csinálj valamiféle mártásos húst. Ha érdekel nagyon szívesen leírok neked néhány receptet, vagy elküldöm mailben.

Lányok Kép nekem kipróbált, jól bevált, mézeskalács recept kellene. Ha valakinek van ilyen, akkor kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm.

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


[url=http://www.mindmegette.hu/main.php?app=valogatasok/valogatasok.php&v_id=22" TARGET="_top]http://www.mindmegette.hu/main.php?app=valogatasok/valogatasok.php&v_id=22[/url]

Ismeriket az internetes receptes portálokat??? Itt egy válaogatás, de ha valakit több érdekel, akkor megadom azoknak a címét, emelyek nekem beváltak.

Dorka Kép a wellington szűzpecsenye, egyike a legegyszerűbb étleknek, és melegen-hidegen egyaránt fogyasztható Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Orsi!

Mézeskalács recept nekem is kellene, a költözéskor elvesztettem, a juhtúrós pogi receptemmel Kép

Bár nõvérem azt állítja, hogy az a Horváth Ilonában levõ mézes pogácsa recept volt, amit én mézeskalácsként sütöttem minden évben. Azért ha tud v.ki akkor várom!

Norci
 
 


Orsi!

Mézeskalács recept nekem is kellene, a költözéskor elvesztettem, a juhtúrós pogi receptemmel Kép

Bár nõvérem azt állítja, hogy az a Horváth Ilonában levõ mézes pogácsa recept volt, amit én mézeskalácsként sütöttem minden évben. Azért ha tud v.ki akkor várom!

Norci
 
 


Kép A Horváth Ilona egy jó szakácskönyv Kép megnézem mi van benne, ilyen név alatt. De én valami valódi mézeskalács receptet keresek.

A mézeskacsácsnak még meg is kell karácsonyig puhulnia? vagy azonnal fogyasztható???

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Dorka!

Ugyan nem kifejezetten karácsonyi,de nálunk évekig bejött: sajtos hús. Sertés karaj szeleteket kiversz, sózól, szerecsendiózol (õrölttel, vagy lereszeled). Utána kevés zsiradékban hirtelen átsütöd. Ezután tûzálló tálba teszed, a hússzeletekre sajtszeleteket teszel (sima trapista), jó bõven, meglocsolod tejföllel. Ha sokat csinálsz, mehet emeletesen is. A végén lelocsolod a zsiradékkal, amiben sült a húst. Befeded alufóliával, és sütõben átsütöd, megolvadjon a sajt. Én úgy csináltam anno, hogy még napközben megcsináltam a sütõbe rakásig, és ez utóbbit már csak frissiben. Köretnek meg párolt vegyes zöldséget és krumplipürét csináltam, ezek bírják elõre is (mondjuk nálam az elõre délelõtt volt többnyire, evészet meg vacsi).
Ami klassz még a párolt zöldséggel, hogy ha marad belõle, akkor este keverni kell hozzá egy majonézt (2 tojássárgája bele 2 kiskanál mustár, jól elkeverni, utána jön nagyon lassan 2 dl olaj, majd a végén pici só, porcukor, citromlé), feleresztve tejföllel-kefírrel, és rá a zöldséggel, megvan másnapra a franciasalálta.
Munkaigényesebb, de végül is nem olyan bonyolult a hidegtálas 24-i vacsora: kaszinótojás, sonkatekercs, sajttekercs. Ehhez krémeket kell kotyvasztani, tojásosnak fõtt tojássárga az alapja, bele vaj, mustár, só, bors. Tormásat kinyomott sima ecetes reszelt torma, bele besamelmártás. Ez utóbbi a tojásosba is mehet, dúsítani. (vaj forrósít, bele liszt, majd tejjel felereszt). Körözött meg szokásosan (túró, tejföl, vaj, só, pirospaprika, kömény, apróravágott vöröshagyma). És aztán lelkesen lehet töltögetni-tekergetni a sonkaszeleteket, sajtszeleteket, a krém dekorálni is jó. És klassz hozzá fenti franciasaláta.
Gyerekeim mindig imádták az ilyen ízeket, látványos is, tulajdonképp mégse tart olyan sokáig, mint gondolná az ember, és ha maga csinálja, messze nem olyan drága, mint ahogy a bolti alapján rögzül a fejünkben.

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

Na, egy jó mézeskalács receptre vevõ lennék... A tavaly december elején sütött figurák január végére "puhultak" meg. Kép Kõmézes...

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Mézeskalácsreceptet és olyat amit ki is próbáltak írtak az Ötletek Tippek alatt az "Ünnepi készülõdsék" ...c. topicban.
Azt hiszem "fut" a topic most is.

Dorka, mézes csülök avagy inkább csánk, hasonló a tésztában sült csülök (csánk). Isteni mindkettõ, férfiak kedvence.
Ja és a frankfurti leves sok sok virslivel.

Ha érdekel valamelyik receptje szívesen leírom.

Artha
Névtelen
 


Sziasztok!

Lányok, én nyitottam a topicot, de elbénáztam, mint látjátok legfelül. Kértem Gabit, hogy javítsa ki, és tegye ide át kezdésnek a nyitólevelemet, de úgy néz ki sajnos még nem volt ideje rá, pedig nagyon örülök, hogy így beindult a topic. Úgyhogy (maximum kétszer lesz meg,) engedelmetekkel ide másolnám a nyitó levelemet az én karácsonyi menümmelKép


Lányok!
Eddig keresgéltem, de nem találtam hasonló topicot, sõt azt sem, hogy hol kéne nyitni, ezért bátorkodtam itt.

Segítsünk egymásnak ötletekkel, ki mit fõz karácsonykor esetleg olyan menüket is, amit a kicsik (fõkéként egy év felett) is ehetnek.

Nálunk egyenlõre a következõ az elképzelés

- valami finom elõétel (sajttál, mellé ropogós keksz, kagyló)
Van a Tesco-van egy konzerv kagyló páclében 600 ft és 3 konzerv van egy csomagban, 1-2 bõven elég belõle.

- Krémleves valószínû valami gyümölcs (bár én nem de a fiúk szeretik)

- töltött pulykacomb. (csak az a baj, hogy tavaly mivel töltöttem, azt elfeledtem, de gomba, áztatott zsömle, egy kis máj, fõtt tojás hagyma (a gomba alá) petrezselyem volt benne)
köretnek talán krumplipûrét/krokettet/burgonyafánkot gondoltam Aztán kéne még mellé valami borban párolt gyümölcs (a férjem szereti).

- na a desszert. Tiramisura gondoltam, vagy valami egyszerûre (pl almáspite, mert a törpe imádja)

- aztán bejgli persze, és csak diós a mákost a férjem nem szereti, de lehet hogy idén lesz, hátha jobban alszik a kölök tõle

- csinálok házilag baileyst, a névnapomra csináltam, elég ligt lett, (1,5 l baileys lett belõle, és 2,5 dl rum (most majd wiskey lesz) volt csak benne.

No, ez az ötletem elsõre.

puszi: Ladányi Kata
LadányiKata (ladán
 


Lányok!

A mézeskalács engem is nagyon - nagyon érdekelne, mert friss házasként egyszer csináltam (felbuzdulva elsõ közös karácsony), hát a habdíszítés se sikerült rajta, lelepult, és barnára sült, hát a kalács meg ehetetlen volt. Jöttek Csabi szülei, Apósom felkapott egyet, Csabival egyszerre üvöltöttük: neeeeeeeeee, de hõsiesen nekiesett. Rágta rágta, rágta...hát nem sikerült neki. Na meg hát a kölök is biztosan szívesen enné.. Valaki ügyes írjon!!

Most találtam dísznek jó ötletet a fára: van egy hógolyó nevû kerek fehér puffancs édesség, (olyan mint a zizi csak nagyobb és gömb alakú), azt felfûzni láncnak a fáraKép

Kata
LadányiKata (ladán
 


Mennyibe kerül egy kg lazac? Tudja valaki?
Névtelen
 


Most láttam a Metro-ban, 200 g-os, szeletelt kiszerelésben, füstölt lazacszeleteket (Kb. 6 szelet)= 1010 Ft akciósan!!
Névtelen
 


Kedves Névtelen, könnyebb lenne veled beszélgetni, ha aláínád a hozzászólásokat Kép
A lazac: mi tavaj karácsonykor kaptunk az Auchanban frisset, melynek valami csoda folytán az ára csak 700 Ft/kg volt, ami mind a mai napog érthetelen számomra. A normál ára valahol 1500-2000 Ft/kg körül mozog.
A füstölt lazacszelet drága. Amit akciósan láttál, nagyjából annyi. Bár az ár függ a szelet nagyságától is, a kisebbek olcsóbbak.

remélem tudtam segíteni

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Nekem van egy nagyon jó puszedli receptem. Igaz, hogy nem igazi mézeskalács, mert méz nincs benne, de nagyon-nagyon finom és egybõl puha és sokáig eláll. Az igazi mézeskalácsok közül nekem egyik sem jött be eddig, a méztõl mindig nagyon kemény lett és megpuhulni sem akart.

Akkor a recept: (egy 3 dl-es bögre kell hozzá)

Karamellszirupot készítünk:
1 bögre cukrot megpirítunk
1 bögre vízzel felöntjük, felfõzzük.

1 kg sima liszt
1 cs. szalakáli
1 kocka Ráma
1 cs. fahéj vagy mézeskalács fûszerkeverék
1 bögre kristálycukor
Ezeket összedolgozzuk.
+ 4 tojássárga
1 bögre tej
és a karamellszirup (melegen).
Ismét jól összedolgozzuk.

Így egy lágy tésztát kapunk. 12 órát állni kell hagyni.
Állás után még egy kevés liszttel összedolgozzuk, hogy nyújtható legyen. 1 cm vastagra kinyújtjuk, szaggatjuk, forró, elõmelegített sütõben sütjük. (Én 175°C-on sütöttem 10 percig.)

Ha kisült a tetejére a következõ masszát kenjük:
4 tojásfehérjét 1/2 kg porcukorral kikeverünk és pár csepp citromlevet vagy ecetet teszünk bele. Rákenjük a kész puszedlire.

Száradás után, fémdobozban hetekig tárolható. Jó sütést!

Panka

 
 


Sziasztok,
Ime egy mezeskalacs recept:
25 dkg porcukor, 0,5 kg liszt, fel csomag sutopor, 3 tojas,3 ek mez, 1 kk torott fahej es szegfuszeg
A lisztben elkevert sutoport, cukrot, tojast, mezet, fahejat es torott szegfuszeget osszegyurjuk es rovid ideig pihentetjuk. Azutan gyurodeszkan kb. 1 cm vastagsagura nyujtjuk es kulonfele alakura szaggatjuk Megkenjuk tojassargaval es kikent tepsiben sutjuk.
Ha ez nem felel megKép, itt sok erdekes es finom receptek talaltok. En mar sokat kiprobaltam tenyleg jokKép
www.webcuki.hu
Mas: En karacsonyra kacsat terveztem olivabogyoval.
Eloetelnek nem kell mindig levest fozni, ha nincs sok ido nagyon finom salatakat tudok irni. En Franciaorszagban elek es itt nem is igazan kedvelt a leves.
Ami nagyon finom pl, ha megfozom a zoldsegeket mint amikor levest keszitek, de egeszben es utana osszeturmixolom majd beleteszek egy kis tejszint.
Ha valakit erdekel meg irok recepteket.
Ponty vagy pisztrang pl isteni finom foliaban is. En bevagdosom vekony szeletekre, fokhagymat teszek bele ( miota a fiam nem hagy sok idot csak a hal melle foliaba teszem a fokhagymat) nehany vajdarabkat, tejszint vagy tejfolt kikeverve borssal soval es megszorva feldarabolt kaporral-csak kevessel, mert utana nagyon elveszi a hal izet.
Mara ennyit
Aniko
dufi
 


Elfelejtettem meg a kacsahoz.
Krumplit pucolok es felkarikazom nagyon vekonyra.
Sozom, borsozom nem nagyon, csak izlessel, majd felszelek ot-hat gerezd fokhagymat.
Bevajazok egy magasabb tepsit es lerakom az elso sor krumplit. Raszorok reszelt sajtot es fokhagymat, majd ujra
a krumpli, sajt fokhagyma, egesz a tepsi tetejeeig.
Ha kesz, felontom az egeszet tejjel, hogy ellepje a krumplit
es mersekelt tuzon kb egy orat sutom. Hosszu kest lehet beleszurni, megnezni kesz-e a krumpli.Nagyon jol mutat, ha kiontom a tepsibol es felvagom kockara.
Jo etvagyat
Aniko
dufi
 


Aniko Kép
ez a webcuki tényleg egy nagyon jó kis oldal, én ezt eddig nem ismertem. Az én kedvenc honlapjaim:

www.mindmegette.hu
www.konyhamester.hu
www.mr-mixer.hu --> itt nagyon jó kis koktélok vannak Kép

böngésszetek a receptek között Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Anikó!
A mézeskalács receptet kipróbáltad már? CsAK azért kérdezem mert tavaly a netrõl leírtam egy mkalács receptet, de nem sikerült, megdagadtak és szétfolytak az alakzatok a sütésnél.

Kata
SFKata
 


Sziasztok!

Tudok egy jó répás-kesudiós karácsonyi süti receptet. Kicsit vadul hangzik, de nagyon finom és sokáig eláll. Én francia hagymaleves csinálok, lehet, hogy nem igazán karácsonyi, de nagyon szeretjük. A másodikat még nem tudtam eldönteni, találtam egy egyszerûnek hangzó gesztenyés pulyka receptet is, de még nem tudom, hogy nekem mennyire jön össze ez a két dolog. Próbálta már valaki?
És ami nekünk nagyon bejött, hogy a krumpipürét tejföllel csinálom + egy pici szerecsendiót is lehet beletenni.

Loncsi
Névtelen
 


Loncsi Kép
te hogyan csinálod a francia hagymalevest. Érdekelne a receptje, kérlek add meg nekem.

köszönöm

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó