A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Kép

Kép
jube

Kedves Steffi!

Névnapod alkalmából kívánok Neked minden jót!

Kép

Sok szeretettel: Móni

Kép
mÓni

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a köszöntést, nagyon kedvesek és aranyosak vagytok, hogy gondoltok rám! Különösen, hogy a húgom simán elfelejtett felköszönteni :cry:

Képzeljétek ma voltam a 6hetes kontrollon. Minden rendben van szerencsére.

Durca!
Sipi nagyon aranyos volt! Jó sok kismamája van megint!

Szonibaba és mindenki!
Képzeljétek míg vártam Sipire (manó is velünk volt) addig arra járt Vida és emlékezett rám! Pedig amikor bennt voltam akkor 2x látott a vizit során! És leállt kérdezte, hogy vagyunk és dicsérgette Martint, teljesen elbűvölte a kismanó! Olyan aranyos ez a Vida!
Ha nem lenne orvosom, tutti, hogy lecsapnék rá! Nagyon kedves volt! Ez kell a nőknek :lol: :lol:

Na puszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja ez elfelejtődött...

Dorka!
Nagyon édesek a manók!
Ja és ne pirulj Martin 6170gramm volt tegnap! :lol: :oops:
De én ennek csak örülök, nyugodtan utálhattok :lol: :lol:
Pénteken leszünk 2 hónaposak és lesz oltás! :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

A mai :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca!

:D :P :P Köszönöm szépen a szopihoz a tanácsokat. Szeretném minél tovább szoptatni. Megnyugtattál, akkor 6 hónapos koráig marad az anyatej, és nem figyelek :twisted: :twisted: :twisted: a nagyszülői nyomásra. :roll: Habár, kapok hideget-meleget, hogy miért "kínzom" és csak a cici van. :lol:

De, szerintem is ez a legjobb, és legalább védi a betegségektől, legalábbis ezt :shock: olvastam.

Jube! Szia!

Én vagyok az a csajszi, aki pont utánad szűlt! Milyen szép nap is volt (igaz 12 órás vajúdásom kicsit sok volt, :evil: de mégis). Habár, te is sokat szenvedtél. És egyszer CTG is találkoztunk.

Emlékszem, milyen pici volt Panna, most pedig kis vasgyúró! Nagyon szép baba lett. És tényleg, ilyen sokat meg tud enni (300grammot?) Mi csak 150-170-esek vagyunk. :wink:

A hintáról: azért válnék meg tőle, mert nincs kihasználva, és szeretnék venni egy járókát, és arra kellene a pénz. Amúgy, sürgesd meg a hintát, mert mindjárt kinövi, és amúgy nagyon jó, mert nagyon nagy tudású szerkezet.
Rengeteg funkciója van: zenélő körforgója alatt színváltós vízben halak úsznak, zenél, van benne szélhang, tengercsobogás, eső hang. és nagyon sok funkció, állítható hintázási idővel.stb

Tényleg, ha van valakinek nagyméretű járókája...

Kérdésem lenne, hogy az éjszakai szopizásról érdemes leszoktatni a babát, vagy később majd leszokik róla?

Kép
eva1

Segítség!

Kétségbe vagyok esve. Már tegnap este, de ma is az esti szoptatás után véres volt a pelus, amit odateszek Kolos feje alá, hogy amikor szopizik ne follyon szét mindenhová a tej.
Van olyan, hogy véres a tejci? Vagy mi a fenétől került oda vér????
Kolos ugyanúgy szopizott mint eddig, kellett neki a tej.
Fejtem egy kis tejet még szoptatás után, de az teljesen tiszta volt. Lehet, hogy a mellbimbóm vérzett, de nem éreztem hogy fájna és nincs is kirepedve.
Nem hinném, hogy Kolos szája vérezne.
Valaki esetleg már tapasztalt ilyet?
Teljesen ki vagyok bukva.... :cry:
Ráadásul reggel észrevettem, hogy az ágyában lévő peluson is ilyen barnás színű volt a bukás, valószínűleg a tegnap este lenyelt vér miatt lehetett. Az is fura, hogy csak este van és amikor a bal mellemből szopizik.
Lehet, hogy közrejátszik benne az is, hogy nem olyan régen a tejcsatornám elzáródott az egyik nyilásán kint a mellbimbómnál...nagyon tanácstalan vagyok és félek :(

Ki tud ilyen szoptatás ügyben esetleg tanácsot adni, kihez forduljak?
marcsim

Marcsim!

Ne ijedj meg, szerintem a cicid "lehetett" a vér oka, nem a babával van a baj! Igaz, nekem nem volt ilyen, de ha rendben van a baba ne agódj.

Amikor nekem a szoptatással gondom volt, becsomosodott a cicim és megíjedtem én a La Leche Liga kerületben hozzám tartozó tanácsadóját hívtam fel ( a honlapjukon ott vannak a tanácsadók telefonszámai). Nagyon segítőkészek voltak, érdemes keresni őket, ha gondod van. Itt megtalálod őket: http://www.lll.hu/
eva1

Marcsim!

Ne ijedj meg, szerintem a cicid "lehetett" a vér oka, nem a babával van a baj! Igaz, nekem nem volt ilyen, de ha rendben van a baba ne agódj.

Amikor nekem a szoptatással gondom volt, becsomosodott a cicim és megíjedtem én a La Leche Liga kerületben hozzám tartozó tanácsadóját hívtam fel ( a honlapjukon ott vannak a tanácsadók telefonszámai). Nagyon segítőkészek voltak, érdemes keresni őket, ha gondod van. Itt megtalálod őket: http://www.lll.hu/
szia
eva1

Marcsim!

Most megtaláltam jobban az oldalt: itt jobban láthatók a tanácsadók: http://www.lll.hu/babamama

Én a Káposztásmegyeri csoporthoz tartozó Diószegi Eszterrel beszéltem telefonon és nagyon aranyos volt.

szia
eva1

Steffi:nagyon boldog névnapot, Marcsi:nagyon boldog szülinapot kívánok!

Jube!
Köszi a linket,jót nevettünk!!!

Etetőszék:
Peg-pérego prima pappa rocker.Dönthető háttámlás,állítható magasságú,ötpontos biztonsági öv,dupla tálca,fékezhető kerekek,és hinta funkciós. Összecsukva magától megáll.Mi nagyon szeretjük Rebekával!
Nem is meséltem,hogy hétvége óta szépen eszeget tejpépet és gyümölcsöket. Olyan kis ügyes!!! És persze a székében csücsül!

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok,most megyek szunyálni,már alig látok!

Mindenkinek nyugis hosssssszú éjszakát kívánok!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Marcsim!!
nekem volt ilyen, a dokik szerint az az egész, hogy az erős vákum hatása miatt elpattant egy pici ér, mármint a mellben, nem a gyerekben. Én is majd szívinfraktust kaptam.

Réka
Vendég

Marcsim, nekem is volt ilyen. esti szoptatás után, fel sem tűnt, hogy a gyerek durvábban harapott meg, majd hajnalban kezdtünk el apával pánikolni, mikor a következő szoptatásnál megláttam, hogy véresett büfizett fel. úgyhogy ne aggódj szerintem sem.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok Lányok!

Ildi , Marcsim:
nem tudom melyikőtök kérdezte az alvás, evés dolgot - tegnap csak átfutottam nagyjából az írtakat. Benedek ugye hétfőn volt 11 hetes, 3900-el született most majdnem 6 kg. Kap cicit és pótlást is - sajnos utóbbiból többet. Nem tudom mennyit eszik egyszerre, de ha csak tápszert kap akkor sem eszik meg 130-max.150-nél többet. Van hogy 3 óránként , van hogy 4,5 óránként eszik.
Nappal ő kint van a nappaliban egy magasított járókában, és csak este kerül a kiságyba. Evés, büfi, puszi és hasra rakás ( cumival) és elalszik. Ez eddig bevált - remélem így is marad. Ha 10 körül eszik utoljára akkor bírja reggeleig, ha elalszik már a 7 óra körüli fürcsi +evés után akkor kel hajnalban. Úgy látszik nekem egyik gyereknél sem sikerült konkrét menetrendet kialakítanom, de nem is ragaszkodom hozzá.
Steffi: Így utólag is BOLDOG NÉVNAPOT! És igen: Vida doki már csak ilyen. Baromira tud hízelegni..... :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Jó reggelt!!

EVA1! Örülök,hogy segíthettem!!!!

MARCSI!Biztos,hogy a melled a bűnös és nem Kolossal van baj,főleg,hgy ugyanúgy evett,mint eddig.Biztos,ráharapott,amit te már észre sem vettél,mert edzett a cicid.
De hogy megnygodj a la leche liga szoptatási tanácsadóját nyugodtan felhívhatod,nagyon értenek hozzá és biztos kapsz megnyugtató választ!!!

ja,és képzeljétek tegnap jóslófájásaim voltak,elég rendesen,egséz nap,de most mintha szünetelne..van ilyen?
Monacs banya,nagy szakértő azt mondta,hogy tuti jóslófájások, úgyhogy szerintem drukkoljatok,hátha a jövő héten megszülök.

üdv,mindenkinek,majd még jelentkezem!!

durca

Kép

Kép
durca

Eva1, Cinicini, Manoka köszi a választ!

Eva1 próbáltam hivni az LLL tanácsadóit, de eddig egyik sem vette fel a telefont:(.

Cinicini, Manoka és Ti mit csináltatok utána, szoptattátok ugyanúgy a sérült mellből? Elmúlt gyorsan?
marcsim

Durca, irigykedem a jóslófájásaidért, remélem, majd a következő babánál én is érzek valamit :)

mtunde

Marcsim,

nekem is volt ilyen. Sőt, már a terhesség alatt is vérzett, reggelre 2 nagy vérpaca volt a hálóingemen a mellemnél... gondolhatod, hogy betojtam. Aztán meg a kórházban a 2 napos babócám sugárban hányta ki a vért, amit a mellemből szopott.

Nekem a rutascorbin segített. Erősíti az ereket, nem pattannak meg a melledben. A dokim elküldött a Mamma Klinikára is (Kapás utca, biztos adnak beutalót, ha kérsz), de nem volt semmi baj, csak érgyengeség. Rutascorbinból én 3x2t kezdtem szedni, aztán fokozatosan csökkentettem, de szedtem hónapokig. C vitamin van benne rengeteg, recept nélkül kapható.

Eszti,

nagyon köszi, lehet, hogy nekünk is olyan lesz, csak nem hintázós.

Eva,

nem emlékszem Rád :( ne haragudj. Melyik szobában voltál? Emlékszem egy magas szőke lányra, akinek besárgult a kisbabája, egy szőkére (talán ő vagy Te?) és egy fekete szemüvegesre.

A hintát meg nem merem sürgetni, a férjem távoli rokonai hozzák, majd ideér egyszer.... amúgy én úgy tudom, 11 kilót bír. tévedek?

Panni mostanában utál este sétálni, üvölt a kocsiban.... MITŐL???? eddig nagyon szerette, tehát nem a vastag ruha, nem a sötét.... kiakadtam tegnap nagyon, annyit bőgött, hogy este nekem is eltört a mécses....

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Durca, ez tök jó! Izgulok! :D De jó neked!
Én pont ilyenkor szültem Zsombit, mint amennyi hetes most te vagy, bár én nem jóslófájásokkal kezdtem, hanem magzatvízzel. Kérdezted, ő hol született. Vida, Kútvölgyi. Nem véletlenül vállalom inkább a távolságot. :lol: Akkor még Bp.-i lakosok voltunk. Forgatókönyv? :roll: Nincs. Annál rosszabb azt hiszem nem lehet, ahogy Zsombival kezdődött. Elkezdett ömleni a magzatvíz, férjem Kaposváron dolgozott épp, összes rokon vidéki, és még össze sem voltam pakolva.
Totális pánik. Felhívtam egy kecskeméti barátnőmet, hogy jöjjön el értem, és vigyen be a kórházba. Azonnal jött. Tudni kell, hogy a Kerepesi út-Veres Péter út csatlakozásánál laktunk. Át a városon, férjem kikapcsolva, azt sem tudom, mit pakoltam be hirtelen.

Szóval, ha vmi hasonló történik, arra számítok, akkor is beérünk. Autópálya van, ha dugó lesz a városban, hívunk mentőt. Nemtom. Az egyetlen baj, a férjemnek nem olyan a munkája, hogy félbehagyhatja, ha megengedi a főnöke. ha dolgozik éppen, az lehet a legnagyobb baj. Azért kell imádkozni, hogy ne dolgozzon!

Steffinek tegnapra, és azért mára is boldog névnapot!!!

Marcsinak pedig boldog szülinapot!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Steffi, Marcsi!
Istenke éltessen sokáig Titeket!

Nahát tegnap bent voltunk császkálni a városban! Majd megszakadtam, mire hazaáértünk. Nem jó már ez a kenguruban hordozás!
Ja, és a Millenáris közelében voltunk, és bementem, mondbán, Jube ilyen tájt szokott sétálni, és erre összefutottam Satukkal!
Mondta, hogy most is csak véletlenül van ott. Nagyon el van havazva, de puszil mindenkit, és majd ír!

Orsi!
Nálunk is az egyik védőnő csinálja! nAgyon klassz! Majd ha egyszer itthon lesz a férjem, megkérem, hogy szkennelje be amit kapunk, a fogásokról, és akkor elküldöm neked, ha szeretnéd!

Ja, Lucámat a nagykádban kell fürdetni, mert annyira pancsol, hogy mindíg úszik a szoba!
Nagyon aranyos volt! Majd rakok fel képeket!
Ja, és még hogy egy picit büszkélkedhessek, már csak egy kicsi választja el attól,. hogy másszon! Csak rá kell még jönnie, hogy kell rakni a kezét meg a lábát!
( Most sem figyeltem rá egy pillnatra, és egyszer csak a lábanál van! ) :D :D
Olyan büszke vagyok!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Felhívtam ma a Tóth doktor asszisztensét és jövő héten megyek hozzá. Remélem minden renden lesz. Mikortól lehet hallani a kis szívét? Okt. 26-án volt az utolsó mensim.
Mesélnétek nekem a doktor úrról? Kedves, figyelmes türelmes?

Előre is köszönöm
Brigi
cukorfalat

Tudom, hogy a fürcsis kép homályos egy kicsit, de azon látszik talán, mennyire pancsol Luca!

Kép

Kép

Kép
nagydora

Szia Brigi!

Én csak is szuper lavituszokban tudok róla beszélni! :lol: :lol: Bármilyen kérdésem volt, mindig mindenre türelmesen válaszolt. Néha esetleg túl komolynak tűnhet, de ettől ne ijedj meg, mert ez általában a farádtságnak tudható be. Szerintem nagyon rendes pasi és nagyon EMBERI. Sőt, humorérzéke is van, ami nem elhanyagolható szerintem. A szülésem előtt 3 évvel volt egy kisebb nőgyógyászati műtétem amit Ő csinált, a bizalmam azóta töretlen iránta. Hogy szülés közben milyen, arról nem nagyon tudok mit mesélni, mert nálam olyan simán és gyorsan ment minden, hogy neki nem is kellett beavatkoznia. Úgy gondolom nincs okod az aggodalomra, szerintem jól választottál! Én ha még egyszer szülnék, csakis nála tenném!

Kép
ildi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:00-kor.
Vendég

Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Remélem nekem is simán fog menni.
Most beszéltem az anyukámmal (még nem tudja, majd az orvos után szeretném megmondani neki) meg van fázva, viszont szobaton megyünk hozzájuk. Szerintetek mondjam le inkább a találkát? Vagy ha vigyázok, akkor nem lesz baj és talán el sem kapom?

(Bocsánat, ha kusza voltam, de remélem értitek, hogy mit szerettem volna kérdezni)
cukorfalat

Cukorfalat!

Szerintem nyugodtan menj el anyukádhoz! Csak ne állj el, mikot tüsszent!
Egy kis c- vitamin, és mehetsz bátran. Szerintem!

Puszi

Kép
nagydora

Brigi!

Ha egy kis nátháról van szó nyugodtan menj el anyukádhoz szerintem. Pláne, ha most akarsz neki beszámolni az unokáról! Viszont, ha valami vírusos nyavajáról van szó, akkor vigyázz! (Hűűű, most micsoda "okos" dolgokat bírtam mondani :lol: :lol: )

Mi az, hogy simán fog menni?! Hát, hogy mehetne másképp!!! Csak pozitívan!!

Kép
ildi35

Brigi!

Az jutott eszembe, hogy Te ezek szerint nem is tudod, hogy néz ki a Tóth doki? Menj fel a www.europmed.hu honlapra és ott az Orvosaink címszó alatt rákereshetsz. Majd meglátod milyen huncut mosolya van!! (És szerintem tök szép szeme :oops: :oops: )

Kép
ildi35

Köszönöm. Elvileg csak egy megfázás, ill. a telefonba azt mondta, hogy a kollegái is mind meg vannak fázva. Végülis én is emberek között dolgozom bármikor bármit elkaphatok.

Nem láttam még az orvost, megnéztem, aranyos, tényleg huncut a mosolya, de gondolom az életben más.
Elvileg még most nem akarjuk elmondani, de lehet, hogy nem bírjuk majd.

Szerintetek jövő héten hallani fogom már a kis szívét?
cukorfalat

Sziasztok!

Lilluska! Köszönöm a meghívót, megkaptam!

Cukorfalat! Én nem ismerem túl jól Tóth dokit, de a 4D ultrahangot Ő csinálta Nekem annak idején a Kútvölgyi rendelőintézetében. Nagyon kedves volt, és tényleg megnyugató a kisugárzása. Meg Ő is olyan vicces fiú :lol: Azt hiszem, ha Vida doki nem tudott volna vállalni, akkor Őt válaszottam volna...

Steffi! Jobb későn, mint soha... úgyhogy BOLDOG NÉVNAPOT! Ja, és nagyon jók a képek, olyan szépek vagytok, mint itt mindenki....

Szépe napot, a köd ellenére is!

Ildikó
Vendég

Dóra: Te írtad tegnap, hogy a Gozár dokihoz jártál, de a Mészárosnál szültél. Ez miért volt?
cukorfalat

Szia s Ildi. Én is a Vidát szertettem volna, de tegnap azt mondta a telefonba, hogy jövő augusztusban szabadságon lesz. Ezért gondoltam,hog yakkor keresek egy másik orvost. Pedig én nagyon a Vidát szerettem volna.
cukorfalat

Cukorfalat!

Az a helyzet, hogy Gozár doki nem tudott bejönni a szülésre, és Mészi volt az ügyeletes.
Akkor nagyon haragudtam Gozár dokira, de tudomásul vettem, és megértettem, hogyneki is van, és szüksége is van magánéletre.
De attól függetlenül, váltottam Mészire.

Hányadik hétben is vagy?

Kép
nagydora

Sziasztok Anyukák és Kismamák!

Először is, kicsit megkésve de annál több puszival kívánok Steffinek nagyon, nagyon boldog névnapot!
Marcsinak pedig nagyon nagyon boldog születésnapot!!!

Látom nagyon sokat írtatok, de sajnos most nem nagyon tudok válaszolgatni! :cry: Mert most is kéne mennem tanulni, este spanyol dogát írok :cry: de helyette itt ragadtam. Olvasgattalak Titeket! Pedig pakolnom is kéne, mert lassan elkezdjük a babaszobát!

Remélem mindenki jól van!!!

A nagy karácsonyi készülődéshez küldök két honlapot! Meg aki színezni szeretne!

http://gportal.hu/gindex.php?pg=5086505 ... 05278cb6ba

http://www.kisalfold.hu/cikk.php?id=355&cid=104022

Lenne egy kérdésem! Emlékszem nem is olyan rég beszélgettünk a mellszívókról, hát nálunk lassan aktuális lesz, hogy vegyünk egyet. Mit is javasoltatok? Úgye mindenki Avent párti volt? Vagy rosszul elmlékszem? És elektromosat? Vagy kézit?
Köszönöm szépen!

Ha tudok még jövök!

Vigyázzatok magatokra!
És puszi mindenkinek.

Ancsa

ancsaboszi

Durca-haver!!! Jaj, nagyon drukkolok, hogy Monacsnak igaza legyen, meg neked is... Simán lehettek már jóslók. Amúgy is volt százas a múltkor, én már abban is reménykedtem, attól függetlenül, hogy fogalmam sincs, mit kell, hogy jelentsen. :mrgreen:
Ancsa, mi kézi aventet vettünk. Még nem próbáltam ki. :lol: De, aki eddig használta, mindenki meg volt vele elégedve, "itt is". Ja, babaszoba. Holnap elrepül a kanapénk barátokhoz, eddig ez akadályozott minket abban, hogy némileg áttologatva a bútorokat összerakjuk a kiságyat, pelenkázót. Már két hete itt áll dobozban. Úgyhogy hétvégén csináljuk mi is a babaszobát. :wink:
vbea

Sziasztok!
Ancsa! Nekem Medelám volt, kézi. A kórházban is azt ajánlották. Ráadásul feleannyiba kerül, mint az Avent.A gépi akkor kell, ha sokat fejsz. Nálam egyébként jobban bejött a kézi fejés, legközelebb pedig az aventet fogom kipróbálni, valószínű úgyis a kézi fejés lesz az alap... a fejőkkel meg kisérletezhetek.
brigi! Nyugodtan menj el anyukádhoz szerintem is. Most mindenhol elkaphatod, nem kell hozzá anyuka sem, de egyébként ha meg elkapnád sem kell aggódni. Kicsit jobban megvisel majd, esetleg több napig tart kiheverni, mert a szervezeted közben a babát védi, ő nem kap vírust :)
Asszem a szívhangot 8-10 hetesen lehet hallani, most még csak a doki látja, hogy "dobog".

Tünde

mtunde

Ja, elfelejtettem!
Durca, ma én is dolgozatot írok, de csak kicsit :) egész jól haladok!

mtunde

Dóri: Milyen a Mészáros doki? Rajta is gondolkodtam. Rossz lehetett, hogy az az orvos akihez jártál 9 hónapon keresztül nem tudott ott lenni a szülésnél. Én is biztos mérges lettem volna.

Elvileg az 5. hétben vagyunk.

Tünde: Köszönöm és megnyugtattál. Így nem fogok izgulni a vendégség alatt.
Nekem már az is megnyugtató, ha a doki látja a kis szivét.

Nem tud valaki esetleg valamit,hogy mi van akkor, ha idén jelentkezem terhesgondozásra, d jövőre szülök, akkor is kell fizetni a kórháznak?
cukorfalat

Sziasztok!

Durca BANYA
Hajrá azokkal a fájásokkal!!! Aztán remélem kapok felhatalmazást, hogy tájékoztassam a csajokat, ha lebabázol :wink: .

Cukorfalat
Anno kérdeztem a szülésznőmet, hogy ő melyik orvost ajánlja (barátnői megbízás miatt), Ő Tóthot és Sipost mondta. Úgyhogy biztos jó választás lesz. Ja, én szednék Elevitet, ha esetleg még nem kezdted el, immunrendszeredet is erősíti és ugye a babának is kell.

Marcsim, Steffi
Isten éltessen mindkettőtöket!!!

Lányok, ki hogy áll a karácsonyi ajándékötletekkel? és a megvalósításokkal?

Monacs

Kép
Kép
monacs

Cukorfalat,

először is gratulálok a pocaklakóhoz.
Nem bírom megállni, hogy le ne írjam, én is eredetileg Tóth doktor páciense voltam. Úgy alakult, hogy a 37 héten toxémia (terhességi mérgezés) miatt sürgősen meg kellett szülnöm Balázst.
1 nappal a teljes rosszullétem előtt felhívtam, hogy nem érzem jól magam, és magas a vérnyomásom. Azt mondta, vagyek be magne b6ot és diaphillint, amit a gyógyszertárban kaphatok. Ő akkor pont nem volt Pesten, ha rosszabbul vagyok, menjek be az ügyeletbe.
Éjjel/hajnalban nagyon nagyon erős gyomortáji görcsökkel már végül nem is őt hívtam mert szólt, hogy ő ki lesz kapcsolva, hanem a fogadott szülésznőmet, Várnai Gabikát, aki szólt, hogy azonnal rohanjunk a kórházba. MOLVAREC doktor volt az ügyi, így csupa nagybetűvel,és 1150 re megvolt a kis Balázsom. Azóta is nagy felkészültséggel és figyelemmel követi az egészségem.(Nagyon ki voltam fizikailag.)
Tóth doktorral is elégedett voltam, nagyon profi szülész, és rendes volt a terhesgondozáson, mindent türelmesen elmondott, csak velünk pont így alakult.
Molvarec dr pedig nagyon ott volt ezért is ajánlom mindenkinek. Bár nem annyira humor Harold mint Vida doki
:lol: :lol: :lol:
További jó pocakosodást!

Hurcia

Kép
hurcia

Cukorfalat, gratulálok!!! Ne idegeskedj, ne görcsölj semmin, az eü-i törvénymódosításon meg pláne ne! Ez egyelőre tervezet, magyarul ebben a pillanatban SENKIRE NEM VONATKOZIK. Érthető, hogy aggódsz, mi is. De egyelőre nem tudni semmit. Szóval addig ezen ne rágódj! Most figyelj magatokra. :wink:
vbea

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, azt hiszem a nehezén már túl vagyok. Aranyosak vagytok, hogy foglalkoztatok vele. Amúgy holnap kapjuk az elbocsátó szép üzenetet...

Cukorfalat: 7 hetesen voltam az első ultrahangon, akkor még csak a petezsákot lehetett látni, de a szívhangja már tiszta volt. Fantasztikus érzés! Hajrá! :-)

Mellszívó: nekem annak idején elektromos volt, de nem jött be, mert nagyon szétszedte a cicit, és nem volt oylan hatékony. Sztem is a kézzel fejés a leggyorsabb, és a legeredményesebb.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok,

mellszívó téma:
én 4 hónapig fejtem, minden egyes szoptatás után, mindkét cicit porosra. Medela mini electricem van, szerintem megérte az árát.

én is Molvarec páciens vagyok, szerintem is bátran rábízhatja magát bármelyik kismama. nagyon alapos, rendes, és amit ő megenged a terhesség alatt, az TUTI, hogy nem okoz gondot.(amúgy meg nem csak humor dolgában különbözik Vida dokitól :D)

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Kismamáknak hajrá,megy a drukk!

Jube!
Szerintem jó választás lesz az etetőszék,mi tényleg nagyon szeretjük,nagyon praktikus.

Nekem is avent kézi mellszívóm van és nagyon jó,gyors és kíméletes.

Rohanok,most ennyire futotta!

Jó éjszakát mindenkinek!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat.
Az eü törvény módosításra kiváncsi leszek, bár bízom benne, hogy engem nem fog mér érinteni. Sajnos nem biztos, hogy ki tudnánk fizetni 100000 Ft-ot a kórháznak.

Hurcia: Sajnálom ami veled történt, de örülök, hogy végül minden jól alakult.

Szerintetek ha mégsem szimpi az orvos akkor még válthatok?

v30: Elvileg én 6 hetes leszek jövőhéten, de remélem mi is látjuk majd a kis szivét.

Tényleg csinélnak mindjárt uh-t is? Vagy csak vért fognak venni?

Köszönöm a gratulációkat, bár én még csak csendben örülök.
cukorfalat

Mégegyszer köszi lányok a segítséget és a bíztatást!

Végigtelefonáltam akit csak lehetett, és végülis arra a következtetésre jutottunk, hogy biztos hajszálér repedés miatt alakult ki. Úgyhogy elkezdtem szedni a rutascorbint és megnézzük segít-e. Bár napközben nem volt semmi gond most a bal cicimmel majd éjjel leszek kiváncsi, hogy előjön-e megint.

A védőnőm még nem találkozott ilyennel, vagyis azt mondta, hogy a legelején szokott ez előfordulni, amikor még nem jó a szopási technika. De én biztos vagyok benne, hogy ezzel nincs gondunk, hiszen pillanatok alatt kiszopizza Kolos a 150-eket.

Mindenesetre megkönnyebültem, mert mindenki azt mondta, hogy ez biztos, hogy nem árt a babának.

Csak a kis vérszívóm nehogy hozzászokjon a végén a "piros" anyatejhez :roll:

Cukorfalat! Gratula. Én sem ismerem nagyon Tóth dokit, de nekem ő csinálta az összes uh-ot és szimpatikus volt, néha még viccelődött is :wink:

Nekem kézi Medela fejőscuccom van, amit ki lehet egésziteni elektromos kütyüvel is. Szerintem érdemes olyat venni ami kézi (ez nem drága) és ha szükség van rá, akkor bővitheted is. Nekem bevált a Medela. Ami még jó benne, hogy az elektromos részt hozzá meg sem kell venned, hanem lehet bérelni hozzá a szerkezetet és a kútvölgyi kórház is tud ilyet bérbe adni, de egyes patikák is tartanak ilyet.

nyugodalmas jóéccakát!
marcsim

Sziasztok lányok!!

Fájások sehol,csak farkast kiálltottam!!
De nagyon bízom benne,hogy a jövő héten megszülök..ugyanis drága dokim legújabb bemondása az,hogy csásázr után túlhordás nincs,azaz dec.11.után császár..
Hétvégén Mikulás buli lesz nálunk,remélem meghozza a hatását!

Jelentem befejeztem a szakdolit,már csak ki kell nyomtatni és beköttetni.

VBEA! Haverkám!!Neked külön köszönöm a drukkolást!!! Milyen ágyat vettetek? Gondolom nem a legnagyobbat a lakás méretei miatt..
Mi anno egy gagyi,szimpla 70X140-eset vettünk ,nem is bántam,mert amennyi időt ott töltött a lányom,rágtam volna a kefét,ha horror pénzt dobunk ki..
ja és tegnap megnyertem egy licitet: 6500ért vettem egy vadi új(10.000.-Ftos) szagtalan pelenkakukát..férjem nagy örömére :D :D
[b]MARCSI!

Örülök,hogy megnyugodtál,biztos,hogy semmi különös nincsen.De jól meg tudják ijeszteni az embert ezek a kölkök,ugye?

MONACS BANYA!
Ajándék verzióimat ismered,oda jutottam,hogy csak a gyereknek veszünk,nek iviszont egy konyhát.Persze Tamást megint elkapta a megalománia,akkor már ne kis konyhát,hanem ő látott nagykonyhát,fából 30.000ért.Persze!! :twisted: :twisted:
Ja.és képzeld a babázós szett elfogyott,nem is lesz már iylen az országban :cry: :cry:
bezzeg ettől nem lett szomorú tabymaci,én viszont igen.
Ja,és mit hozott meglepit tegnap a Mankának Bécsből? KÉT KALÓZKARDOT MEG GEY KALÓZKAMPÓKEZET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerinted? :roll: :roll: :roll: :roll:

MELLSZÍVÓ

Aki szoptatni szeretne,annak elengedhetetlen készülék,nekem avent kézi volt(és marad is),nagyon meg voltam vele elégdve,bár én sima kézzel is megtanultam és mit mondjak,az is bejött,persze azzal horror mennyiséget nem lehet kifejni,vagyis ki lehet,de inhüvelygyulladás és őszülés mellett :D
Én olvastam valahol,hogy egyes helyeken van még fejőasszony :lol:

MTÜNDE!
De jó ,hogy írtál,mintha mostanéban kicsit ritkábban tetted volna..
Hogy megy a torna,illetve a szoktatás Benének?
ja ,és biztos vagyok benne,hogy másodszor nem fog a méhszájra tapasni a méhlepényed,ez tuti,kétszer nem törtnéthet meg veled ugyanaz :wink:

Akit kifelejtettem, ezer bocsánat,jövök még,csak most megyek bevásárolni Mikulásbulira!!!
hogy miért nem indul meg a szülés ennyi császkálástól? nem tudom..
üdv,durca
[/b]

Kép

Kép
durca

na most ez a 37 hét ugye tudjuk,hogy lehet már 38hét és 3 nap!!!!!
tudom megőrjítelek benneteket!!!!!!!!!!!

ja GABBÓKA!!!!!!!!!!!

Nagyon bátrak vagytok,de bátraké a szerencse!!! Biztos,hogy simán fog menni minden,veled sem történhet meg ugyanaz mégegyszer!!

na,pá

Kép

Kép
durca

Sziasztok,

Cukorfalat: lehet orvost váltani, én is így kerültem ide, mert a MArgitban kezdtem, de ha orvost váltasz, akkor szerintem egyben kórházat is kell váltani, mivel nem túl szerencsés, ha az ember összefut az elhagyott orvosával. :?

amúgy a héten kérdeztem a dokit, hogy ők tudnak-e már valamit ezekről a változtatásokról, de azt mondta, hogy teljes homály.
tegnap viszont terhestornán azt hallottam más kismamáktól, hogy állítólag 30 km-es körzetben kell 3 kórházat kiválasztani majd és abból kell majd választani.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!
Durca, igen a múlt hét végén keveset voltam, mert suliban ültem :)
Ja és igen, van eredménye a beszoktatásnak, a 6. alkalommal Bene végig maradta a tornámat, mert nem sírt 10 perc után. Csak az anya szót nem volt szabad kimondaniuk előte. Mikor érte mentem, kicsit csunyán nézett rám, hogy azért tudjam, hol a helyem.
Most megyünk megint. Remélem, megint minden rendben lesz.
Durca, azzal tisztában vagyok, hogy 2x csak nem történik ugyanaz, de ha túlhordom, és nálam is tuti a császár emiatt, akkor megint nem érzek egy nyomi fájást sem... :) Na majd másnap a műtét után folyamatos lesz a fájás :)

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?