A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy kevés de jó minőségű spermaszámnál melyik módszert érdemes választani????
gizmixxx

Gizmixxx, azt legjobban a Dévai tudja sztem.
beber

Ó Cyprus de jó, hogy itt vagy már! Hogy emnnyire gyorsan egy az idő tényleg, hisz nemrég még az első előtt álltál és már a másodikon is túl vagy? Azért én remélem, hogy mégsem jön meg majd tájékoztass mi van! Azért ebben az inszemben azért jó (már amennyire jó lehet az ilyesmi), hogy olyan gyorsan jön a következő próba, hogy észre sem veszi az ember és benne van. Hát ez lehetetlen is, hoyg ne élje bele magát az ember, legalábbis nekem nem sikerül soha semmiben. Mindenesetre tényleg az nagyon klassz, ahogy Te is írtad, hogy már csak 2 hét és újra indul az egész! De még az is lehet, hogy nem :wink:
beber

remélem a betűcseréim, kihagyásaim miatt érthető amit írok, csak mindig verem a klaviatúrát mint az őrült és nem nézem mit írok visszaolvasni meg nem szoktam. Szóval bocs érte :oops:
beber

Szia beber!

De aranyos vagy, hoyg így örülsz, hogy "látsz"!
Hát igen, rohan az idő, de egyébként a Dévainál ez volt az első inszem. Mert én ugye a Szabolcsból jöttem át hozzá. Majd kiderül, de már úgy vettem, hogy kész, holnap tuti beállít Miklós.

Látom Ti viszont jól vagytok és szépen növögettek. Jól vagy egyébként? Jól viseled?
cyprus

Ja! Bocs, lemaradtam, h eza 2. Akkor is gyorsan megy az idő!
Ó, jól vagyok köszi! Most épp az a bajom, hogy túl jól, a hasam fájdogáláson kívül más nem nagyon van-na jó, magamra tudok erőszakolni egy két tünetet, de a cicim sem feszül annyira már-szóval jól viselem. Olyan "rosszagyomrom " érzésen kívül semmi más nem nagyon van, szóval úgy néz ki azon szerencsések közé tartozom akiket nem visel meg az első időszak (remélem ez az oka). Növögetünk, növögetünk, én is szépen fejlődök mit ne mondjak... :oops:
beber

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt :roll: és Dévainál is a múlt hónapban jártam előszőr, amikor én is a januári listára kerültem fel 14-es rajtszámmal. Előtte a Forgácsba jártam 2 inszem volt meg és hiába könyörögtem már nyáron időpontért, mire másfél hónapja megkaptam már csak áprilisra kaphattam a 2-es sorszámot. Náluk csak 20-at támogatnak most havonta. ..Szóval ezért mentem át, sikeres ICSI-s pár javaslatára a Dévaihoz. Remélem már minél hamarabb kiderül a jöv évi támogatási rend, mert engem megőrjít ez a bizonytalanság... :?
Volt valamelyikőtöknek fagyi baba próbálkozás a Dévainál? Úgy hallottam, ott jobbak az esélyek a bébilétre:)) :wink:

ja és még egy infó:

Your signature number for this petition is 1172.
(ezt kaptam válaszul a petíció aláírását követöen:))
:D
szpandi

Szia Andi! Bocs a rövidítésért, lehet nem is Andi vagy :oops: Mind1, most nekem Andi :lol: .
Szóval, hol jobbak az esélyek a bébilétre? Mondjuk én fagyibébiről nem tudok nyilatkozni, mindensetre a "friss áru" mindenhol jobb, így itt is kisebb az esély a fagyisnál, de sokaknak már úgy is sikerült biztosan. Szóval nem tudok sokat mondani erről majd megteszik mások biztos.
Viszont bíztatásul mondom, hogy én is egy "sikeres ICSI-pár" női tagja vagyok, úgyhogy hajrá!
Két inszem után lombik lesz, nem mentek végig a haton?
beber

Szia Beber!

Az Andi stimmel, nagyon kreatívan! :lol: A fagyisnál eddig 2 szempontot hallottam, ami miatt jobbak az esélyek:
az egyik, hogy amelyik kibírja a fagyasztást és a felengedést, az már jó erős lehet eleve...
a másik pedig, hogy nem stimulálnak, hanem természetes ciklusba teszik vissza, így nincs a szervezet agyonhormonozva, csak a megtapadást segítik gyógyszeresen...
persze ez lehet csak "okoskodás" is...
Nem kell, amennyiben az andrológus úgy nyilatkozik, a törvényben is benne van valamilyen körmönfonatos módon. Sajnos páromnál alaktani hiányosságok vannak és hiába volt mindig 30 és 98 milliió között a koncentráció, illetve határeset a motilitás, a fejecskék max. 2%-a volt eddig jó mintánként :(

Nagyon köszönöm a bíztatást... az ismerőseimnél 4 éves a baba és herebiopsziával sikerült Dévainak az akkor még csodaszámba menő beavatkozás...
szpandi

Ajha! Hú, nem semmi lehet ez a herebipsziás! Na de milyen jó ilyeneket olvasni! Mármint, hoyg így is tényleg sikerül Hihetetlen dolgok ezek tényleg.
SZóval, fagyiügyben nem nagyon tudom mi az állás, nem tudok okosat mondani, úgyhogy hallgatok :oops:
Hát abból a 2%-ból nem is kell csak egy pár darab, úgyhogy rendben lesz minden. Nálunk 1 millió volt a spermakonc. És hát minőségileg sem fényes, dehát látod :wink: Mármint a vonalzóm :lol:
beber

Ja Beber!
így ismeretlenül is örülök és drukkolok a babának és nektek!
szpandi

Ó köszi! Én is nektek, de a legjobb helyen vagy a Dévainál, úgyhogy nem is kell az én drukkom :wink:
beber

Beber, nem is értem, ha valakinek 6 inszem után ICSI-t kell csinálni, akkor miért kell végigkinlódni a 6 alkalmat? Nektek gondolom ezek szerint végig kellet csinálni...Nekem még a Forgácsban azt mondták, hogy 5millió megfelelő sperma nélkül igazán neki sem állnak az inszemnek...de mindegy is most már mind a Te, mind a mi szempontunkból! :)
Örülök, hogy így kezdőként a chaten rögtön egy pozitív eredménnyel futhattam össze:)) :D remélem nem lett túl tárgyilagos a jelző :oops:
ezt egy újabb kedvező jelnek fogom fel... :D
szpandi

Lehet valamit félreérthetően írtam, de nekem nem kellett 1 inszem sem, rögtön belecsaptunk a lecsóba a lomikkal. 1 millió spermával aztán végképp nincs mit "inszemelni" :( Igen, ilyen pozitívakat tessék olvasgatni! Azt még le sem írtam neked, hogy elsőre sikerült. A csattanót a végére tartogattam, hogy még lelkesebben indulj :lol:
NA de persze ez nem mindig van így, az elsőnél még felfogható ismerkedésnek a dolog. Hisz spontán sem mindig sikerül elsőre, itt is akkora az esély, nekem szerencsém volt és bejött, beleestem a 25%-ba :wink: Úgyhogy tényleg hajrá!
beber

Nem haragszol ha megkérdezem, mennyi petesejtet tudtak kivenni és mennyi termékenyült meg, ill. mennyit raktak vissza?
szpandi

Andi, dehogy haragszom, ez itt egyáltalán nem indiszkrét kérdés :lol:
Szóval, tízet szívott le, hetet tudtak megszúrni, abból négy termékenyült meg amiből a második napra maradt három végül. A háromból kettőt kértünk "vissza", a maradék egyet megsemmisítették.
beber

1109. voltam az aláírásban...mehetne jobban is!!!

puszi mindenkinek, gonoltam, benézek..
egyébként megy a meló ezerrel, jól le is fáradtam már most -pedig még csak másfél hete dogozom..- Nagy a hajtás, főleg a végzősöknél.

Ma voltunk a szövettanért... Semmit nem találtak. Jövő héten kontroll és megbeszélés, a Kaáliba csak jövőre jutunk be egyáltalán átlépni a küszöböt is!!!!!!!!!!!!! ez kiborító.
Egyébként viszonylag jül vagyok, bár néha csak úgy rámjön a sírhatnék, és akkor hagyom.... :( :cry: MÁskor meg eszembe sem jut, min megyünk keresztül, előre nézek, nem hátraaaa...

Szorítok mindenkinek, a babásoknak meg szép nagy pocót kívánok!!!
pusza, anna
madaran

Sziasztok!

Ma reggel is negatívat teszteltem:-( Viszont még mindig nem jött meg. Holnap kell mennem UH-ra. Nem sok jóra számítok.

Kedves Andi!
Üdv köztünk!:-) Nyugodtan tedd fel a számodra indiszkrétnek ható kérdéseidet. Ha annyira húsbavágó lenne, biztosan szólunk:-)) Sok sikert!

Kedves Madaran!

Jó látni itt téged!:-)

Beber:-)

Cyprus!:-)
Látom, Te is visszataláltál hozzánk:-) Azért agyon ne hajtsd magad a melóban!

Kagyló!:-)

Gízmixxx:-)

...és a többi fel nem sorolt Sorstársnak is szép napot!:-)
modrooka

Szia Modrooka! Számolj ám be az UH eredményéről! Sosem lehet tudni! :wink: Nagyon várom!
beber

Ja, megjött a várva várt hányinger! Hú de nem jól voltam reggel! :lol:
beber

Jó reggelt!

Neked persze jobbat kívánok beber, de azért nadon irigyellek ám azért a fránya hányingerért:) Mit nem adnék érte!!:)
Remélem azért nem olyan vészes a dolog.

Modrooka! Hát persze, hogy visszatalálok, nem akarlak ám én elhagyni titeket, de tényleg iszonyat ami most zajlott körülöttünk.
Most már leszek rendesen, ÍGÉREM! Nagyon szorítpk neked, addig azért van remény míg nem jön meg. Tegnap végül nekem sem jött meg, de majd ma biztos már megmutatja magát. Így hétfőn Dévainál kezdek. Jön valaki reggel?
cyprus

Hja, nem bánom ám én a háyningert, még mosolyogtam is közben a férjemnek. Na annyira jól nem voltam, de télleg nem baj. Ha már a cici nem fáj, legalább valami van. Bár tudom ha semmi nem lenne az sem lenne baj.
beber

Sziasztok!
szpandi: a fagyibabával pont az a baj, hogy nem biztos, hogy felolvad, és akkor eltelt megint egy hónap, hogy nem kaptál vissza senkit. Amúgy a sikerességi aránya kisebb, mint friss emrióké, számokra nem emlékszem. Egyszer valaki azt írta, hogy tök mindegy, hogy mi a statisztika, mert ha neked sikerül, akkor az neked 100%. Ha nem sikerül akkor 0.

modrooka: hát nagyon szurkolok. amikor nekem jött meg úgy, hogy a 21. napon, azt hittem a világ dől össze. és totál meg voltam győződve, hogy sikerült. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy ha most mégsem sikerült neked, akkor lebegjen az a szemed előtt, hogy ennek oka van. És hidd el, előbb-utóbb sikerülni fog. Azért még drukkolok, vannak még csodák... :) Jelentkezz, ha tudsz.

madaran: annyira optimista vagy, hogy feltöltöd a lányokat. Engem tuti. :)

beber: nekem is van kiskönyvem, megkaptam a beutalót tarkóredő mérésre, már csak meg kell várnom, hogy betöltsem a 11 hetet, utána lehet jelentkezni rá.
Hányinger nálam is van, de ahogy eszem, elmúlik. Illetve amíg eszem, addig nincs. Jól be is lakmározom. Aztán ugyanúgy visszajön. De egy cseppet sem bánom :D

gizmixx: azt, hogy milyen módszerrel termékenyítik meg a petesejteket, nem mi választjuk, hanem az eredményektől függ. Sőt, az aznapi, vagyik a pungi napján lévő petesejtek száma és spermium mennyisége a meghatározó. Ha jól emlékszem, akkor egy petesejtre 350ezer kiskatonának kell jutni egy sima IVF-hez. Ha ennél rosszabb az arány, mondjuk két petesejt van ugyanennyi katonára, akkor automatikusan ICSI lesz.

cyprus: hogy vagy? remélem nem jött meg ;)

Ági: dolgozol? Sikerült megtudni, hogy hanyadik vagy a listán?

Kép

Kép
boszti

Szia Boszti!!! Nálam is így van a hányinger téma, úgyhogy állandóan eszem így én is szépen fejlődök :lol: Majd letol a Dévai, de én meg megmondom neki, hogy azt mondta a védőnő, hogy a vékonyak többet híznak, míg az asszonyosabbak kevesebbet. Na, én épp az utóbbi vagyok, de a védőnő annyira tiltakozott, hogy elhittem, hogy nem. Bár a Dévai meg pont aszonta, hogy csak szól előre, hogy vigyázzak, mert asszonyos típus vagyok (és hát tényleg). Úgyhgy majd jól megmondom neki :lol: !
beber

nekem a védőnő azt mondta, hogy 8-10 kilót hízhatok. már felszedtem 3-t, így nagy bajban leszek. jól meghízom azt hiszem :cry:

Kép

Kép
boszti

én is hármazt híztam (vagy négyet) de ez most gondolom leáll, ui. gyanítom azért van mert 2 hónapja meg sem mozdulok, előtte meg futottam meg mindent csinálta,m. Meg azért a hormonkezelés is biztos adott egy kilót. Szóval ez lehet, mert nem szoktam "csak úgy" hízni. De tojok rá. 8 kiló??? Na ennyir emég a Dévai semdurvult be :) Hát az én védőnénim azt mondta, hogy egyek amit megkívánok, csak annyi, hogy csoki süti ne legyen állandóan. Laborab majd kitől kapok beutalót, mert a védőnőben fel sem merült. AZt mondta, hgy vagy ad a nőgyógyász vagy a körzeti. És az eredményeit majd a nőgyógyász beírkálja a kikskönyvembe. Ő ezt kéri...
beber

nem tudod nálatok hogy megy, mi felénk a védőnő az beutalókat. adott egy rakás vérre, vizeletre, apának is vérre. és azt mondta, hogy minden beutalót ő fog adni, nem a doki. kivéve az amniót, amit én külön kérek, mivel még 34 éves vagyok, nem kötelező, de az ICSI és AHA miatt mindenképpen kérem.
elüldött fogorvoshoz, belgyógyászhoz, ekg-ra. úgyhogy a következő két hétben minden nap megyek valami vizsgálatra...

Kép

Kép
boszti

Hát nálam ilyenről szó nem volt...EKG-n az elmúlt 3 hónapban 2x voltam. Belgyógyhoz elmegyek a körzetihez. De a nálunk beutalót nem adnak semmire, mármint a védőnő. Remélem a hepatitist is nem kell majd újra csináltatni, mert láttam azt is kell szűrni a terhesség x. hetében.
beber

Én meg ma felhívtam apánkat, és dec 12.-én megyek hozzá, hog ymetudjam miket kell megint megcsináltatom. :-)

Boszti sajna nem tudom még mindíg hányadik vagyok,de e miatt már nem is akarok telefonálgatni.
Ági28

boszti,
köszi az infókat a fagyibabákról...gondolom a végén úgyis Dévai megmondja majd a "tutit", illetve akárhogy is lesz Ő az irányadó...Egyébként nekem most lettek meg a véreredményeim és biztosan kitér a hitéből, ha meglátja a 10,3-as koleszterinemet. Bár a háziorvosom nem írt fel rá gyógyszert, mert a TSH-m meghaladja a 4-et így szerinte inkább ott emeljük a gyógyszeradagot, így az majd, mint oki kezelés leviszi a koleszterint is...remélem igaza lesz...(a gáz csak az, hogy most is 3szor szúrtak meg hogy levgyenek pár kémcső vért...de hát a cél a fontos, a többi nem számít...)remélem nem parázom majd túl az egészet, főleg a Dévai riogatásaitól tartok kicsit...
mindenkinek egészséges növekedést kíánok (legyen az baba, vagy még csak petesejtek a pocóban, zigóta a csészében...:))

mondrooka! így újként is nagyon drukkolok az UH-ra!
:lol: :lol: :lol: :)
szpandi

szpandi: legutóbb nekem is magas volt a koleszterinem, ingatta fejét, de aztán nem volt semmi. a lombikot megcsinálta. sikeresen :)

beber: nekem vérre is adott beutalót, hepatitiszt is nézik, meg szifiliszt is meg még egy csomó mindent. ekg-t nekem is csináltak, de minden leletem apánknál van, így ez nem elfogadható, kell nekik a lelet.

Kép

Kép
boszti

köszi boszti,
1 kicsi kaviccsal kevesebb:))mármint a lelkemen...azért diéta ezerrel +szobabicikli+halolajkapszula...
szpandi

andi a halolajkapszula mire kell??
Ági28

Elvileg nagy mennyiségben van benne omega3 zsírsav, ami növeli a jó koleszterint és csökkenti a rosszat...erre jó a Flora proaktív is, csak diéta mellett abból nem lehet elég sokat enni, hiszen kenyeret (rozs, tönköly) is csak nagyon módjával lehet eszegetni. És ugye ki az a marha, aki kanállal eszi a margarint:))
Persze a legjobb az lenne, ha minden húst és állati eredetű ételt hallal pótolnék, csak hát nem igazán szeretem. max. a rio mare tonhalat eszem meg zöldsalival, paradicsommal hagymával elkészítve...na meg a hekket, csak annak nincs most szezonja...
szpandi

Ó anyám! Köszi Boszti! Nem is a vérvételek érdekelnek, az aztán már tényleg rutinból megy, de tökugyanezek megvoltak most. Még olyan egészséges kismamák tuti nincsenek mint a lombikosok, valaki egész életében nem megy keresztül ennyi és ilyen vizsgálatokon. Nekem ráadásul 3 hete ismét volt egy teljes belgyógy kivizsgálásom EKG-val, vérrel, vizelettel, szemészettel mindennel mert életbiztosítást kötöttünk és persze nem fogadták el a "dévais" leleteimet pedig lefénymásolták nekem. Szal' már ennyit télleg nem jár az ember betegen sem orvosokhoz! Na majd megkérdem Dévait ha megyek , hogy miket akar tőlem, aztán a háziorvosom majd kiírja a vizsgálatokat remélem. Addig vizsgálnak már, hogy tényleg valamit találnak, úgy szokott lenni :twisted:
beber

andi köszi a választ. Én most akupunktúrára járok, úgy próbálok a köv lombikig legalább 15 kg-t lenyomni.
Ági28

Ági: a halolaj, így az omega3 fokozza a stressztűrő képességet is. Vagyis jobban bírod a stresszt, ha fel vagy töltve omega3-mal. És növeli a potenciát illetve a kiskatonák minőségét (vagy mennyiségét ezt most nem tudom, de ajánlják a biológusok) szóval szedjed csak te is. a dm-ben lehet kapni kedvező áron, csak bazi nagy a kapszula

beber: na igen, ezzel szerintem más is így van. a védőnő sem feltételezi, hogy bármilyen betegségem lenne, de neki kötelessége friss leletekből dolgozni, ezért elküld újra. szerintem apánk nem adja vissza a leleteket, mert az kell neki is a nyilvántartásába, hogy a kifizetésekre jogosult legyen az oep felé.

Kép

Kép
boszti

beber: vittél pisit a védőnőnek? én vittem és valami gyorstesztet csinált is, hogy nincsenek bacik benne meg fehérje meg még valami, csak nem tudom mi.

Kép

Kép
boszti

Ja, nem adja vissza, én csak kölcsön akartam kérni, hobemutassam őket a biztosítónak, de nem adta, azt mondta ha meghalok infarktusban mondjuk az latatás miatt és nincs meg a negatív EKG-m akkor neki gáz. Na, ez érthető. De persze megint előjött belőle az optimista :D
Ja, mind1, ez a legkisebb baj csak annyi ilyen felesleges hülyeség van ami felesleges pénzekbe kerül. Nem baj, az a lényeg, hoyg azért kell mert terhes vagyok :lol:
beber

egyszer voltam nála, és akkor mondta, hogy sokszor a paciensek tévedésben vannak, mert a leletek nem a pacienseké, hanem az orvosé. A paciensnek, max a másolata jár.
Ági28

Ági,

Nem sok az a 15 kiló? És mennyi idő alatt?

Nekem is mondott 1-2 kilót Dévai...mondjuk én féltem, hogy többet akar majd, de állítólag ezt minden alkalommal elsüti majd, hiába fogyom le az általa megkívántat.

Bár más vélemények szerint nem jó fogyózni mikor az ember babát szeretni...de pl. barátnőm 2 év kemény próbálkozást követően, többszöri túlstimulálás után mikor már azt mondta hogy minden orvos mehet ahova akar, nekiállt egy káposztaleves diétának, majd rögtön, spontán módon teherbe esett:))
szpandi

Na ilyen káposztaleveses spontán terhességet kívánok mindenkinek! :)

Kép

Kép
boszti

Ajvé, fogyasztani is akar Dévai? Azt hittem csak a terhesség alatti túlzott súlygyarapodásért haragszik. Hát, "agyonszadizza" a csajokat ez a Jóember :shock:
beber

Bizony hogy! De mindegy is, csak legyen eredménye!
szpandi

Éljen a potenciiális káposztaleves:))
szpandi

Á nálam nem sok az a 15 kg. Főleg nem 3 hónap alatt. Egyébkáént legalább 25 kg van rajtam. Úgyhog yártani nem árt. És most ebben a 3 hónapban csak magammal foglalkozom.
Ági28

Ági,

Neked ilyen könnyen megy le?
szpandi

Akuppal szerencsére nagyon könnyen, bár most még csak a héten kezdtem, de a tavaly nyáron két fónap alatt ment le 13.
Ági28

Ja Boszti, nem kellett vizeletet vinnem a védőnőnek. És nem mondta, hogy legközelebb kellene. Megmérte a vérnyomásom, súlyom, ennyi.
beber

Ági
Az nem semmi, nagyon ügyes vagy:)) De azért csak óvatosan a megvonásokkal...Nekem ugyan ez kb. 1/2 év...tehát savanyú a szőlő :wink:
szpandi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?