A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

mindenki sztrájkol?
kerekpocak

úgy látszik zsófi sztrájkolnak a többiek..... :lol:

annyira jó, h feltetted szirka blogjának az elérhetőségét. azóta is ha van egy kis időd, azt bújom. korábban nem hallottam a családról....
vmi elképesztő amit megtesznek ezért a kislányért, midnen tiszeteletm az övéké. azt hiszem mi eddig is rengeteget foglalkoztunk a gyerkőcökkel, de most aztán olyan új ihleteket kaptunk szirkáéknak köszönhetően. és neked is egy óriási puszi, h megosztottad velünk.
hogy álltok a pakolással? nyugisabbak a napjaid? névválasztás eldőlt?
és köszi a köszöntést is :lol:
Vendég

BOLDOG 4. HÓFORDULÓT DRÁGA SZONJA BABA!!!!

Kép

Kép
viky30

S/NIKI: Nagyon Boldog Szülinapot!!! Gratula! Meg a két szép gyerkőcödhöz is, jó fiatal anyuka vagy. :lol: Hát igen, ők a legszebb ajándékok.
Kép

Örülök hogy Szabinál minden okéééé!!!!!!

Én nem sztrájkolok, csak rövid egynapos hétvége volt és nem jutott sok mindenre idő. Remélem a többiek is jönnek!!
Én még teregetek, főzök, sétálunk és talán utána......

Kép
viky30

sziasztok,

köszi Zsófi olvasgattam a blogot!
igazából a módszerek, játékok abszolute nem ismeretlenek, hiszen ezt csináljuk mi is nap mint nap ;)

a pelenkátlan módszer, meg az okosbaba nekem sokk.
mondjuk ebben a helyzetben az okosbaba nyílván más célt szolgál és nem zseniképzést, így teljesen elfogadom, sőt elgondolkodtatott, hogy hogyan tudnám bevetni Lizinél :wink:

alapvetően szerencsésnek tartom a kislányt amiért ilyen szülőkhöz érkezett, és amiért azért nem annyira veti hátra a DS mint gondolták - ezalatt azt értem, hogy ha maga az állapota súlyosabb lenne, akkor azért sokmindenre nem lenne képes, amit egyébként megtanult.

sajnos a mi esetünk totálisan más.... Lizinek alapból nehezebb minden! :?
neki küzdenie kell azért is hogy egyáltalán figyelni tudjon a sok zenebonától ami a buksijában megy az epi miatt (ahogy a doktornéni mondta :) )

szóval csak azt akarom kihozni az egészből , amit gondolok, érzek, hogy Szirka is az élő példája annak, mire képes a gondoskodás és a szeretet, és jó h most jutott el hozzám is mert épp kezdtem ellustulni :oops: :oops: :oops: :oops:
és most motivál, hogy gyerünk, csináljuk!

Liza pedig - bár nem efféle blogja van, és nem szerepelt a tvben, de szintúgy sztááááááááááááááááár (mircike, öööö bocsánat!!!!!! tündérkisfiú szavaival élve) :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
lmkata

de nagyon megnyugtató volt az is - számomra - hgy még az ilyen erőfeszítésekre képes szülők is el-elfáradnak a sok feldatban, és bizony néha nagyonis elegük van belőle!
mert ez a helyzet velem is, és már kezdtem szégyenkezni magam előtt miatta :P :P :P :P :P :P :P

na tessék, fel is ébredt a kis sztárom! :) megyek uzsiztatni.
lmkata

Viky: köszi a gratulációt! :)

Nelly

Kép
breeki

Boldog 4. hónapfordulót a kis gyönyörű szemű Szonjának!!!

Zsófi: olvastam, és olyan sokat gondolkodtam a Jónás néven. Nekem nagyon tetszik. Különleges, mégis egyszerű. És ha egyszercsak kipottyant a fejedből, akkor biztosan nem csak úgy. :wink:

Kata: nekem olyan furi, mikor Lizu betegségéről írsz, mert csak akkor jut eszembe, hogy neki nem is olyan egyszerű. A rohamok is hogy minden nap vannak, hihetetlen. Olyan erős csajod van. És ha ránéz az ember, akkor csak a gyönnyörű mosolyát látja, meg az érdeklődő szemeit.

Fú, nem is tudom mit, kinek akartam még írni, majd eszembe jut. Csak még rólunk gyorsan annyit, hogy Viki, nálunk kb 2 napig tartott a kommandózás. Azóta, egy kis varánuszunk lett. 4kézláb közlekedik, olyan érdekesen rakosgatva a kezeit.
És megnyugtatásul azoknak, akik szerint nem kéne állítani, jelentem, feláll ő magától is. Semmi erőltetés nincsen benne. :wink:
Szóval, megyek is, mert már semmi nincsen biztonságban.
Ma sikítozva zsdanált fel alá a hideg kövön. Olyan édes volt. Élvezte. Én nem annyira. :lol: :wink:
Puszi:

(mi nem sztrájkolunk) :wink:

Vajon Reniékkal mi lehet??? Újabb modell születik, vagy egy kis kukisuk lesz?? Nem tud róluk valaki valamit???

Mindenkinek puszi, mostmár tényleg rohanvás....

Kép

Kép
b79andi

andi, köszi!! valszin marad is a jónás. már legalábbis így hívjuk.
megszületett a legeslegjobb barátnőm kislánya, kemény 1.5 óra alatt, saját pólójában szült mert még átöltözni se volt ideje. pedig első baba. angliában szültek és -tudom, hogy sokan nem értetek egyet vele- de nekem nagyon bejön az ottani szemlélet.

ami ott, nem "különleges" hanem alap: a szülés nem betegség, tehát szülésznő vezeti le, orvos EGYÁLTALÁN nincs bent, csak ha komplikáció van. ha nem igényl a kismama akkor nem vizsgálják meg óránként csak amikor arra van szükség. MINDENKI gátvédelemmel szül- a barátnőm sem repedt pl (kivéve ha orvosilag indokolt a gátmetszés).
a babát amikor megszületik, nem veszik el hanem 1-2 órán át az anyukánál hagyják. ha nem indokolt nem szívják ki az orrát, és pl lemérni is csak majd sokkal később mérik le. nem mossák le, csak letörölgetik. az anyuka ha komlikációmentes volt a szülés AZONNAL hazamehet, ill. max 1-2 napot bent tölthet. CSERÉBE viszont mindennap védőnő, gyerekorvos és szülésznő megy ki hozzá.

és ezek nem azok a kérések, amiért magyarországon harcolni kell, hanem ez az alap. és ez nem csak anglia, hanem ny európa. sokkal kisebb is a császármetszések száma. és a nők nem félnek a szüléstől. én ezt azért vágynám- már mint ezt a szülést- mert nekem sajnos nagyon rossz volt. pl együtt vajúdni 2 szülő nővel. én nem féltem- rettegtem. az állandó vizsgálatok, a mesterséges minden. és nem éreztem magamat 1 pillanatig sem biztonságban. sokal szívesebben szültem volna háborítatlanul, csendben, csabával és egy szülésznbővel, aki figyel rám ha kell, és nem ha nem kell.- és nem a doki a hibás, hanem a szemlélet, a rendszer.

tudom, h sokan nem osztjátok a véleményemet. nem is vitaindítónak szántam, hanem csak kiírtam magamból. mert eddig nem zavart a császár most viszont igen, mert pl megfosztva érzem magamat egy élménytől, az azonnali szoptatástól és attól, h csaba lássa a fia születését. és azt gondolom, h ha nem vagyok totál terrorban a szülésem alatt akkor ez máshogy alakulhatott volna. igazolt tény h a félelem hatására nem tágulnak az anyák. és nekem 11 óra alatt 1 ujjnyira sikerült..

na mindegy.
kerekpocak

[quote="lmkata"]
írta:
lmkatamert ez a helyzet velem is, és már kezdtem szégyenkezni magam előtt miatta

ne hülyéskedj már! le a kalappal előttetek!

ugye tudod, h nem azért írtam fel szirka blogját, h piszkáljalak vele, hanem, h ti is, mi is erőt merítsünk belőle? remélem így vetted!

és naná h liziribizli sztár!
kerekpocak

[color=red]SZONJÁNAK NAGYON BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!!!!![/color]

felálláshoz, mászáshoz nagyon nagyo gatrula és puszi juliska ügyes buksijára!!!!!!!!! ez igen!! farkas csinálta ilyen viharos sebességgel a dolgokat. meg amint azt korábban olvastam, a kedves mama volt még ilyen turbó?? :) :) :)
kerekpocak

Kép Kép
kerekpocak

Andi, Zsófi: köszönjük a hófordulós köszöntéseket!

Nelly

Kép
breeki

sziasztok....

Zsófi megkaptam a fülest.... elolvastam...., tudom, h ez rám vonatkozik...
nagyon nagyon sokat gondolkoztam, h mit is írjak....
Elöször is gratulálok, h a barátnőd ilyen szerencsés alkat, h ilyen könnyen szül...
Aztán nagyon nagyon sajnálom, és szégyenlem, h én ilyen gyáva, béna, problémás eset vagyok,h nem mertem bevállalni ez a csodaeümódszert.....valszín a probléma velem van, és az engem körbevevő nőkkel...
Megint más elsőt szülni, és menni az ismeretlenbe, és többediket, és ismerve, h milyen alkat vagy...
Ami mellettem szól, h:
[quote] írta:„mindeki ott szüljön, ahol biztonságban érzi magát”

A másik, angol eü:
Nem minden arany, ami fénylik...
A puding próbája az evés....
Aztán, ahogy Mo.-n, és Bp.-n belül is nagyon változó – kórházfüggő dolgok vannak-...

Még írhatnám, de inkább nem teszem, mert lehet, h ami most jönne bántó lenne...., na meg a hormonszintem – most éppen szoptatok, nem terhes vagyok..- sem a megfelelő...
Az mindenesetre jobban tetszett volna, ha úgy írod...képzeljétek a bnőm megszült..., és „e” negatív tapasztalataival szemben ő nagyon elégedett volt..., és milyen pozitív élmény volt számára a szülés..., szal vmi hasonló, így egy kicsit bántó volt nekem.

Még annyit, ha nagy ritkán benéztem: Viki nagyon tetszik amiket írsz!!!!!!!
mazsolák

[quote="mazsolák"]. írta:mazsolák elolvastam...., tudom, h ez rám vonatkozik...

EGYÁLTALÁN NEM RÁD VONATKOZIK!!!!!!!!!!!!!

ESZEMBE SE JUTOTTÁL EDU MIKÖZBEN ÍRTAM. már bocsánat de tényleg.

TUDOD MIRE VONATKOZOTT???

hogy nekem 11 órán át egy rohadt labdán kellett ülnöm. hasamon a szívhang figyelővel.

hogy SENKINEK EGY kedves szava nem volt

hogy nyomatták az oxitocynt.

hogy óránként 3an fogtak le és úgy vizsgáltak. egy giga tűvel szurkáltak, kézzel tágítottak.

hogy nem láttam samut amikor megszületett. nem szoptathattam meg.

hogy csaba sem volt bent.

és mindez azért mert ISZONYATOSAN FÉLTEM, RETTEGTEM, MERT FÜGGÖNNYEL VOLTAK ELVÁLASZTVA A SZÜLŐ NŐK ÉS ÉN 3 SZÜLÉST HALLGATTAM VÉGIG.

és erre a barátnőm most úgy szült ahogy meg van írva a nagy könyvben. és ezért NEM kellett küzdenie. nem kellett SZÜLÉSI TERVET írnia. nem kellettt ácsingóznia. gyötrődnie. lelkiismeretfurdalást éreznie (hogy hazamegy 2 nap után. - nem nevezték felelőtlen anyának. stb)

szal edu. nagyon sajnálom h magadra vetted. én csabával 2 napja örlődöm azon h MI MIT SZÚRTUNK EL, HOGY CSINÁLHATTUK VOLNA MÁSHOGY, H A SZÜLÉS-SZÜLETÉS NE TRAUMA LEGYEN. mert nekünk az volt. senkinek nem kívánom.

és te eszembe se jutottál. nem tudom, ezt miből vetted le. én azt írtam le, h angliában, meg ny európában alap az, ami nekem nem járt.- a háborítatlan szülés. és ez rólam, csabáról, meg samuról szólt.
kerekpocak

[quote="kerekpocak"]t írta:kerekpocakudom, hogy sokan nem értetek egyet vele-

tudom, h sokan nem osztjátok a véleményemet.

én itt nem rád vs angliára gondoltam. hanem arra, h tudom, h a topiklakók közül, sokan nem gondolják azt, h jó hamar hazamenni a kórházból, jó ha van bent doki, jó ha végeznek vizsgálatokat stb.

nem TE JÁRTÁL A FEJEMBEN! egy pillanatra sem. és bocsi h így jött le. de sztem a levél tartalmából kiderül, h ÉN vagyok végtelenül frusztrált és elkeseredett és nem írok szemétségeket ezt felhasználva bújtatva egy harmadik személy ellen, főkleg nem úgy, h az a valaki a 3. gyerekét szülte épp és minden tisztelet neki jár, nem pedig cseszegetés.

ennyire szemétnek tűnök??

komolyan mondom. ez most rohadt szarul esett. én csak ki akartam írni magamból, a saját szülés élményem tarumáját. h basszus, ny európában úgy működik alapból minden, mint amire itt a dúlák, kismamák, születés hete stb ácsingózik.

és még 1x kihangsúlyozva: ESZEMBE SE JUTOTTÁL EDUS. főleg nem a te negatív tapasztalataid.

és nem csak angliáról: ny európáról beszéltem. és a hangsúlyok is totál máshol voltak.

na mindegy. ezt nem hiszem el.
kerekpocak

[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocak
és ezek nem azok a kérések, amiért magyarországon harcolni kell, hanem ez az alap. és ez nem csak anglia, hanem ny európa. sokkal kisebb is a császármetszések száma. és a nők nem félnek a szüléstől. én ezt azért vágynám- már mint ezt a szülést- mert nekem sajnos nagyon rossz volt.

itt volt a hangsúly.
kerekpocak

Hahó! Itthon vagyunk, mert a gyermek 39 fokos lázat produkált, persze a négy napban mentünk volna "nyaralni". Úgy látszik direkt erre időzíti, mert egyébként nem hajlandó beteg lenni, és egy kis szabit adni az anyukájának a munka alól :)

Kata: Sok blogot olvasok, van egy-két olyan, amit szívesen linkelnék ide is érdekességképp. Szirka anyukájának kitartásából és humorából nagyon sok erőt lehet meríteni, egy egészségesnek is. A peluskérdés az egyetlen, ami nekem is tök fura, de nyilván olyan szintű figyelmet fordít a babára, hogy megoldják valahogy. Én meg se próbálnám :)
Liza egy tündércsillag kislány, és még mindig áll az ajánlatom, hogy linkellek ám titeket a hihetetlenül olvasott blogom szakirodalmában, ha gondolod :) Amúgy tényleg olvassák sokan, magam is meglepődöm. Napi 200 katt, heti 1500 átlag :shock: :wink:
Zenebona a buksijában. Ez olyan ari. Eddig is úgy képzeltem, amikor a képeit nézem, hogy tűnődik közben és zenét szerez. Olyan ügyes kislány, és ti is olyan ügyesek vagytok. !!!!!!!!!!!!!!!!!

Edus tündérem szia!!! Prolaktinszint látom az egekben :) Nem szólok bele, mert ebben a kérdésben - ritka eset hehe - de nincs véleményem. Mivel nekem jó volt a kórház, ezért nem is filóztam az ellenkezőjén. Nyilván csak tapasztalatból lehet érvelni. Neked is más volt, Zsófinak is más. Plusz habitus, plusz hormonok, jaj olyan bonyesz :) Remélem jól vagy a sok fiúval! Hiányzol innen nagyon! (Titkár is.) :wink:

Zsófi: A Jónás annyira édes. Írok (valamikor) privit, mert két kérdésem is van (iskolás) :)

Mindenkinek puszi, apukáknak is :) Hogy ez miért jutott eszembe, nem tudom. Bocs, ha valakit idegesítek :) Most ideges vagyok a láz miatt. Semmi más tünet nincs. Mondtam Mirkónak, hogy biztos valami baci van benne. Őszerinte maci. :) Egy bumblum maci van bennem, anya :)

A.
tündérkisfiú

Zsófi pocakostündér :) :)

Amúgy meg: :cry:
Annyira sajnálom, de tényleg komolyan, hogy nem volt jó élmény neked a szülés. El se tudom mondani. Írd ki magadból, mást úgyse lehet tenni, hiszen a másodiknál már kész helyzet elé állít titeket az előző császár. Ha valami értelmes érvet tudnék mondani legalább..., de csak az a közhely jut eszembe, hogy lehet, hogy így volt jó valamiért.

A.
tündérkisfiú

anita: köszi!!!!

de most h megint elolvastam. egyre gyötör ez. ennyire félreérthető voltam???? esküszöm egy pillanatara se villant be edus. és őszintén szólva anglia se. én ugyanezt hallom hollandiáról, belgiumról és németo.-ról stb. én a saját dolgaimat akartam kiírni. most annyira szar a hangulatom, h azt elmondani nem tudom. tényleg megforul az ember fejében, h minek ez a topik, amikor mostanában csak a konflikt van belőle. ha nem csak arról írok h minden nagyon szép és jó, akkor jönnek a következmények. el vagyok keseredve. és nem is tudom h mit csináljak. megyek is.
kerekpocak

Hát én sem akarok igazán beleszólni, DE azért leírom egy kicsit a véleményem:

Szerintem Zsófi, kicsit - nem nagyon :wink: - dolgoznak benned a hormonok. Tényleg egy kicsit egyértelmű volt nekem is az írásod. De lehet, hogy ez csak itt ebben a környezetben. Mert kire másra gondolhatna az ember.
DE: biztosan nem rájuk gondoltál, nem is tehetnéd, hiszen bármennyire is őszinték vagyunk, azért nem mindent írunk ide le. A történet úgy kerek, ahogyan azt mi a kis családunkban megéljük, az okok nem mindig kerülnek erre az oldalra. Szóval ezzel pl Fatimával kapcsolatos konfliktusomra is gondoltam. Véleményt mondott, anélkül, hogy mindent ismerne.

Fú, lehet kicsit bonyolult voltam, de a lényeg, hogy nem ismerhetünk minden körülményt. Nekem pl hasonló szülésem volt, mint a barátnődnek. És én itthon szültem. Nem feltétlenül ország függő ez a dolog, sokkal inkább ember. Mindenki máshogyan szül. Mindenkinek más az igénye.
Sajnálom, hogy neked ilyen rossz tapasztalatod van a szüléseddel kapcsolatosan. Az pedig tény, hogy nálunk előszeretettel választják az orvosok a császárt. És hogy más kórházban is így állnak e hozzá, azt nem tudom, de a Jánosban igen. Ennek többször fültanuja voltam.
A barátnőm pedig máig bánja, hogy őt nem császározták meg, mert szerinte sokkal jobb lett volna. De nem mi döntünk.

És abban Tündérkisfiúval egyetértek, hogy:
[quote="tündérkisfiú"]l írta:tündérkisfiúehet, hogy így volt jó valamiért.

Furi, hogy úgy tűnik pang a bloggunk, aztán végre egy kis mozgás, és akkor bumm.... csattan valami. Hormonok??? Hm???? :roll: :roll:

Kép

Kép
b79andi

Lehet, nem ez a legmegfelelőbb alkalom, de máskor nme biztos hogy lesz időm feltenni képet.

Maja lesz az új Schummaher, Alonso, Kimi, Hamilton - nem tudom eldönteni, de lehet mindet megelőzi. :wink: :wink:

Kép

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok Lányok!

Na tessék, már megint robbant egy bomba :( .
Én sem szeretnék véleményt alkotni, csak egyetlen megjegyzést tennék:
Biztos vagyok benne,hogy Zsófi nem szeretted volna megbántani Edut. DE én is magamra vettem volna. Emlékszem,volt már egyszer egy kisebb vita emiatt,mert csodálkoztál, hogy Edu miért jön haza szülni :arrow: gondolom ezért is gondolhatta Edu, neki szántad amit írtál.
Én mondjuk soha nem vágytam arra,hogy orvos nélkül szüljek és már másnap hazajöhessek a kórházból. Nekem kellett az a pár nap bent, és kellett az orvosom jelenléte is. Meg azt sem tudom,hogy gátmetszés nélkül hogyan tudnék most pelenka nélkül létezni, mivel a 4150 grammos fiam 38 cm-es fejátmérőjével tuti egybemosott volna alul két nyílást(elnézést a fogalmazásért..).
Borcsit én is rettentő nehezen szültem, rendesen megszenvedtünk mindketten, Borit szó szerint kirángatták belőlem, szóval tudom mit érezhetsz. Én valahogy nem érzem azt, hogy fenékig tejfel az eü angliában. Sőt... Bár saját tapasztalatról nem tudok beszámolni
Kívánom, hogy Jónás születése valamennyire elfeledtesse veled a rossz emlékeket. A császár már biztos?
A barátnődnek gratula!!!!
Na, ahhoz képest,hogy csak egyetlen megjegyzést akartam írni... :roll:

ÚJRA A RÉGI VIDÁM,DUMCSIZÓS, PLETYIZŐS, BABÁZÓS JÁNOSOS TOPIKOT AKAROOOOM!!!!!

KépKép
logi

Sajnálom nagyon, hogy érzékenységünk által sokszor félreértjük mások mondandóját, holott annak teljesen más az üzenete! Azért vagyok ilyenkor szomorú, mert én is érzékeny vagyok és együttérzek Eduval aki megbántódott és Zsófival is aki nem akart ilyen érzéseket kelteni. Azonban jó ha kiírjátok magatokból!!!!! Nem szabad semmilyen rossz érzést benntartani, át kell adni a helyet a jóknak!!!

Edu: A helyedben én is hazajöttem volna szülni!!! Én képtelen lennék egy idegen országban világra hozni a babábat, akárhány éve éljek is ott. Függetlenül mindentől!!! Nekem az orvos volt a fix pont és benne bíztam, nem érdekelt a kórház és pont azért gondoltam, hogy elkerül majd egy kellemetlen szülési élmény, mert tudom hogy ő hogyan vezeti le és lelkileg is támogat, kímél a fájdalomtól.

Zsófi: Sajnálom hogy ilyen negatív élmény volt az ami a legcsodálatosabb is lehetett volna. Ezért nehéz lehet feldolgozni, hiszen úgy érzed hogy kimaradt valami az életedből. Megértem, de visszacsinálni már nem lehet és oka sem biztos hogy van vagy nem lehet meglelni. A helyedben én keresnék egy olyan kórházat budapesten ahol a te általad álmodott körülmények már működnek. Van ilyen több is és nem szuperdrágamagánklinika. Gondolkodtál már rajta? Vagy a dokid annyira fontos neked?

Kép
viky30

Hihi Andi, nagyon cukkancs Maja Juliska :lol: .

...szeressük egymást gyerekek, mert minden percért kár......la la la la la................................ :wink:

KépKép
logi

De hogy én is visszatereljem a hangulatot a vidám, dumcsizós kerékvágásban gyorsan írok valami másról!!!

Andi: A legjobbkor tetted fel Maja fotóját!!! Ez a kislány egyre gyönyörűbb!!! Jópofa ötlet ez a dobozbabújás. :wink: Igazán ügyes hogy már álldogál magától. Nálunk még mindig megy a kommandózás, de kaptunk anyukámtól szőnyeget mert arra gyanakodtunk hogy mivel csúszik a kis lába nem tud rendesen mászni. Beni is próbál felállni. Mitől ilyen kis izmosak a gyerekeink? :lol:

Zsófi: Samu írtó édes ahogy az asztal tetején kreatívkodik. A gyönyörű mosolya mindig nagyon-nagyon tetszik!!!!

És egy jó hír mára: megszületett Evu kislánya, aki esetleg nem jár a szülészetisben!!!!!!

Képzeljétek rendeltem a babaszoba.hu hirdetés alapján 10 zene CD-t Beninek és sokat hallgatjuk! Eddig csak a Babazene volt, de már nagyon hiányzott valami más is. Ovis dalok, 100 folk celziusz, Alma együttes, Disney slágerek, Füles Mackó stb. Csak 250 ft volt/db. Táncikálunk, én dúdolok a hamis hangomon és ebben a rossz időben ez nagyon kellemes!!! :wink:

Kép
viky30

MIRKÓNAK JOBBULÁST!!!!!!!

Kép
[quote]
írta:
Egy bumblum maci van bennem, anya

Hát ez annyira édes szöveg!!! Igazi aranyköpés!!!

Kép
viky30

DRÁGA MIRKÓ GYORSAN GYÓGYULJ MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Samu tüneményes!! Már rajzolgat? Marcinak én is adtam ceruzát, de inkább rágcsálja :roll: ,nemigen köti még le a firkálás.

no felkerekedünk és lemegyünk a kertbe. :D

KépKép
logi

Jaj, Andi!!!!

Mirkónak jobbulást!!!! Lehetne minden nap egy Mirkó aranyköpéssel kezdeni????

Samu kis kreatív. Mindig alkot valamit. Olyan édes kis mosolygós, hogy meg kell zabálni!!!!

Azt akartam még kérdezni, hogy azt olvastam, hogy a más kaját érdemes dél körül adni a babának. Majám viszont délben nem hajlandó enni. A más kaját csak 4 után fogadja el, eszi szívesen. De akkor hogy fogom később rászoktatni az ebédre??? De most meg nem tömhetem meg!!!! Akkor az evésre sem tudom rászoktatni.
Hagyjam, majd lesz valahogy???

Kép

Kép
b79andi

Viki, hogy lehet a CDket megrendelni???? Mi is akarunk!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Andi: evéshez nem tudok hozzászólni, Beni haspók bármikor eszik. :oops:
Cd-kről küldtem e-mailt az itt megadott címedre.

Kép
viky30

Csajok! Mi van mostanában mindenkivel???
Talán ez a szar depis idő? Vagy mi???
Sajnálom, hogy megint akadt 2 olyan topikos, aki összezörrent! :(

Röviden csak annyi a véleményem (amit Andi is írt), hogy sajnos kénytelenek vagyunk úgy reagálni bizonyos hozzászólásokra, hogy nem ismerjük a teljes sztorit, szitut stb.
Ez az átka az írásnak, amikor nem látod a másik arckifejezését stb!
Pl engem most nagyon váratlanul ért, amit Zsófi írt, mert nem tudtam, hogy ennyire rossz élmény volt neki a szülés és annak a körülményei. Azt hittem, hogy nem bánta a császárt. Erre kiderül, hogy nagyon is bánja és most is szomorú, amiért újra így kell világra hoznia a babájukat.
Sajnálom, hogy így érzed Zsófi és kívánom, hogy a helyére kerüljenek az érzelmeid mire jön Jónás baba. :)

Nem utolsó sorban biztos vagyok abban, hogy Zsófi nem akarta megbántani szegény Edust, aki valahol érthető okoknál fogva magára vette a dolgot. :(

Legyen SZENT A BÉKE CSAJOK!!!

És ezzel nem azt mondom (írom), hogy csak bájologni kell egy ilyen fórumon, mert én igenis szeretem, ha szabadon és mindenféle sus-mus nélkül leírhatjuk a véleményünket. Persze úgy, hogy mást ne bántsunk meg vele. Vagy ha igen, akkor gyorsan kérjünk bocsánatot! :)

fatima

Jobban van a gyermek, nem tudom mi baja, dokihoz csak kettőkor kerülünk.

Zsófi semmi bántót nem írt szerintem, direkt elolvastam még egyszer. A kórházról sose volt rossz véleménye, aki régóta olvassa őt, az megfigyelhette, hogy mindig Zsófi az első, aki a János kh védelmére kel, ha valaki indokolatlanul negatív színben tünteti fel. A rendszerről írt. A szemléletről. A kórház ma Magyarországon (mindegyik) tisztára mint egy pisiszagú hivatal. Az eü rendszer bonyolult, kőkorszaki. Emiatt a rendszer miatt nagyban szerencsefüggő, hogy valaki jól érzi-e magát ugyanazon a helyen, vagy sem. Neki nagyon nem volt szerencséje, és ettől mélységesen rosszul érzi magát. Ezt írta le szerintem.

Amúgy szerintem (és direkt sokszor leírom, hogy szerintem, mert más szerint lehet, hogy másképp van, és én ezt elfogadom) szóval szerintem a viták nagy része figyelmes olvasással megelőzhető. Úgyhogy én mind doktor fel is írok mindenkinek figyelmes olvasást. Gyerek mellett, munka mellett, férj mellett, stresszesen, menstruáció előtt és alatt, olvassunk kérem figyelmesen. Azt dobta ki a gép, hogy nők vagyunk, és nekünk kurvára sok mindent kell egy időpillanatban csinálni, mégpedig jól. Mondjuk négy pasi mellett felmentése van Edusnak :)

Na a mai észosztásom is megvolt. Enélkül nem bírok nyugodtan aludni :)
A.
tündérkisfiú

Sziasztok Lányok, és köszönöm!

Sajnálom, h félreértettem, és magamra vettem, de talán azért volt, mert ez már többször feljött, h mért megyek haza szülni..., innen nyitva volt a kapu..
és én akkor is már leírtam, h én nem vagyok egyszerű eset...
Mint írtam mások vagyunk, van aki megszül 1-2 óra alatt, v aki szenved, több órán át vajúdik. NEm mondhatom, mert Zsig után már könnyebb volt, és ott is megvolt szülés utána a probléma, csak ő 3000g volt, szemben Zsomborral, és Milossal, akik hamar jöttek (2-3 óra alatt kibújtak), viszont hozzám képest nagyok voltak, vittek midnent odabent..
és mint Zsóka is írta, nem mindegy a gyerek mérete, fejátmérője. ... És egy rossz szót nem szóltahtok, mert mind Zsombornál, mind Milosnál rajta voltak a gátvédelmen, és Milosnál én kértem,h vágjanak, mert nem bírom megszülni. Mint kiderült 37 cm fejátmérős buksija volt. Lehet,h repedtem is volna, és mondták mindketten, h nem tudtam volna megszülni gátvédelemmel, jól éreztem, és jó h szóltam.
Sztem különben nincs fájdalom nélküli szülés, csak van aki 2-3 v 4-6 óán, v 10-12 órán át szenved, vajúdik, alkati kérdés. Ja igen, én is olvastam nem egy nőről, aki azt írta, fájdolgált a dereka, és megszült...De el kell fogadnunk, h mások vagyunk....

Ahogy te nem tágultál, mert úgy érezted magad abban a környezetben, lehet, h én meg itt nem tudtam volna megszülni... Arról nem is beszélve, h terminus előtt érkezett, és így sem volt kicsi baba Milos.
A másik, ahogy Viki is, és én is annyiszor írtam, én a doki miatt mentem haza, választottam a kórházat. (A dokim pl előtte egy másik kórházban dolgozott, amiről szintén megoszlanak a vélemények, de ha nem váltott volna, akkor valszín ott szülök, mert én a doki után mentem, ill most már szülésznő után is!!!!!!!!!!) Szal ami miatt én a Jánost választottam:doki+szülésznő!!!!!!!!!!!
Én is sajnálom, h így élted meg a szülést, vajúdást - Zsiget én is a függönyösben szültem majd 14 órás vajúdás+ majd 30 óra nem alvással, így tudom, h mit érezhettél - és nagyon remélem, h Jónás feletteti mindezt. És én is úgy tudom, h vannak kórházak Bp.-is, ahola a császárnál is ott lehet az apuka.

Szóval ez több mindneről szól, és valóban nem látunk egymásba, nem tudjuk, mit szerethetett volna írni a másik. Én annyira nem bántottam meg, de mint írtam valóban nem esett jól.
Ill ahogy Andi, Fatima írták, nem tudunk mindent, talán mert nem is lehet leírni, meg nem is akarunk mindent leírni....Nekem pl volt a szülés után a dokimmal egy beszélgetésem, amit azóta is dolgozok fel magamban foylamatosan...és még mindig benne vagyok, idő kell, h feldolgozzam....

na megyek, mert Zsomb rángat, csak gondooltam, reagálok, nehogy azt higgyétek, h harag van bennem. Mert nincs, és így jó, h kiírhattam én is magamból.

Mirkónak jobbulást, gyógypusszok! (Zsuk)

ja és bocsi, h jöttem, és port kavartam.....nem akartam, így mindenkitől elnézést, bocsánatot kérek!!!!!
mazsolák

Csajok,olvassátok el az alábbi levelet, én olyan jót nevettem rajta :lol: :

Levél a szőke nő anyjától

Kedves lányom!

Lassan írom levelem, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni. Már nem ott
lakunk ahol eddig, mert apád olvasta, hogy a legtöbb baleset az otthontól 20
km-es körzetben történik, úgyhogy elköltöztünk. A házszámot sajnos nem tudom
megírni, mivel az előző lakók magukkal vitték, hogy ne kelljen a címüket
megváltoztatni.
Az új házban minden nagyon szép és jó. Mosógép is van, bár nem működik
valami jól. Beletettem a ruhát, meghúztam a láncot, és azóta nem láttam
belőle semmit. Mindent összevetve nem rossz itt. A múlt héten csak kétszer
esett az eső, egyszer három, egyszer meg négy napig.

Elküldtem a kabátot, amit kértél, de apád szerint a gombok miatt túl nehéz
lett volna a csomag, úgyhogy levágtam mindegyiket, és beletettem őket a
kabát zsebébe.

Az a lüke bátyád valamelyik nap bezárta a kocsikulcsot, és több mint két
órába telt, míg apádat és engem kiszabadítottak az autóból.

A nővérednek ma gyermeke született, de még nem tudjuk fiú-e, vagy lány, így
azt sem tudom megírni, hogy nagynéni vagy nagybácsi lettél.

Képzeld! A szomszéd beleesett a pálinkáshordóba. Néhányan megpróbálták
kihúzni, de ő hősiesen ellenállt, és megfulladt. Szegény embert 3 napig
hamvasztották.

Máskülönben nincsen sok újság, minden a megszokott mederben folyik.

Csókol szerető anyád

Ui. Akartam pénzt is tenni a borítékba, de már le volt zárva.

:lol: :D :lol:

KépKép
logi

amikor azt írtam, h sokan nem értetek velem majd egyet, pont arra gondoltam, h pl zsóka- akinek nagy babái voltak, esetleg néhányan a frissen babások között.

én elolvastam újra a hszemet és őszintén nem értem h mi lehetett benne bántó, v mi lehetett olyan, még ha tegyük fel genya akartam volna lenni (?????) amin meg lehet bántódni.

talán egyszer megkérdeztem h miért jön edu haza, pusztán KÍVÁNCSISÁÉGBÓL és nem azért h bíráűljam v cseszegessem. aztán nem emlékszem h erről én bármikor is hosszasan napokon keresztül témáztam volna.

senki nem tudja mert nem részleteztem h nekem milyen volt a sztülés minmt élmény, mert nem akartam a kismamákat megijeszteni.

az én ny európás hszem arról szól h mennyire frusztrált, fájdalmas és elkeseredett vagyok. igazából olyasmire vágytam volna mint amit anita írt. h írd ki magadból, biztos így volt jó stb. nem azt , h "hát igen, sértő és gonosz hsz volt" meg h ezzel meg azzal megsértettél.

őszintén? önző módon csak a saját érzéseim vezették a kezeimet amikor gépeltem. senki más nem fért a gondolataimba.

többször leírtam h nem vitatkozni akarok, nem azélrt írom. csak egyszerűen fáj h nekem a szubjekítv zsófinak ilyen volt. amikor lehet háborítatlanul is szülni. nem akartam erről eszmét cserélni, győzködni, vitázni.

azt hittem lehet élrezni a hsz hangulatát. a fájdalmat, elkeseredést. h nem szoptathattam samut. h csaba nem látta a szülést. és álmomban nem gondoltam, h ezzel másokat megbánthatok, ill. h azt váltom, ki h hát igen igen genya voltam.

most én csak magamról írtam. nem volt másnak hely.

és őszintén szólva az eddigi vitáknál, amikor éreztem azt, h van hibám, van helye a bocsánatkérésnek meg is tettem. most nem érzem semmilyen szinten magamat hibásnak. borzasztó rosszul esik az a feltételezés h egy frissen szült 3 gyerekes anyukát direkt szántszándékkal, csak a magam kényére kedvére csak úgy, mert unatkozom direkt jól kiborítom. és h ez többekben felmerül.

akkor valkóban engem nagyon nagyon rosszul ismer itt mindenki. és ezen nekem kell elgondolkodnom.
kerekpocak

és köszönöm anita, h értetted, h én a magyar egészségügy és zsófi akkori viszonyát taglaltam és nem mást.

nagyon nagyon!!!
kerekpocak

Sziasztok!

A kicsi Szonjának nagyon boldog hófordulót!!!

Maja nagyon kis édes! tuti leelőzi majd a nagyokat!:lol: :lol: :lol:

Samu olyan kis cuki ahogy ül az asztal tetejlén és kreatívkodik! Jó neki h ilyen ügyes, kreatív anyukája van. Bezzeg én...pálcikarajz és kifújt a rajztudományom. :oops: :oops: :oops:

Viki! Engem is érdekelni h hol szerezted a cd-ket. Ha lehet még olyat. :oops:

Én nagyon meg tudom érteni Zsófi problémáját a kórházzal és társaival. Nekem elég hosszú volt az út, h a Jánosba kerültem, de szerencsére nekem csak jó élményem van az egész szülésról. Hisz nekem volt egy vetélésem 3 éve, és a Honvédban műtöttek. Úgy volt, h uannál a dokinál fogok szülni, egyik tanítványom anyja ott csecsemős, megbeszélte a dokival, aki közölte h elvállal persze, menjek be, de ne az ambuláns rendelésére hanem fel az osztályra. Egyik reggel bementem, erre jól lecseszett a doki engem is meg anyukát is, és közölte, h ő mégse tud vállalni, m május-júniusra már minden "hely elkelt" (mindezt október! elején, amikor kiderült, h 6 hetes terhes vagyok), és jól elzavart. Bár közölte, h ő szívesen megvizsgál, és járhatok hozzá terhesgondozásra, meg minden, de a szülést majd az ügyeletesnél. Hát én ezen annyira kiakadtam, h bánatomban elmentem az sztk-ba és szerencsémre belefutottam egy tündéri doktornénibe, aki akkor még a Rókusban volt. Majd amikor az megszűnt, ide beszélte meg a szüléseit. Na én jól betojtam, m csak rosszat hallottam a szülészetéről, és így is indultam neki az egésznek. Szerencsémre pozitívan csalódtam benne.

Tudom, h ez nem ugyanaz a szitu mint amit a Zsófi írt, de az egészségügyről való véleményét én ezek átélése után osztom.

Teri

KépKépKép
pruci

Kicsi Mirkónak nagyon sok gyógypuszi!!!

Teri

KépKépKép
pruci

Elszomorító ez a sok "félreértés" mostanában itt a topicban, és én csak pár gondolatot fűznék a fentiekhez

anno amikor csatlakoztam a szülészetes topichoz hihetetlen kedves, őszinte, segítőkész és nyitott anyukákat ismertem meg sokak személyében, köztük EDUST és ZSÓFIT. telis tele voltam aggodalmakkal, félelmekkel - korai vérzések, hematoma a méhemen belül a pár milliméteres szabi közelében....- és bármikor fordultam hozzátok, TI mindig jöttetek és segítettetek, megnyugtattatok. ezeket soha nem fogom elfelejteni és nagyon értékelem, mert sajnos az igazság az, h a tágabb család, rokonság és baráti körből nem érkezett annyi +++ energia, együttérzés mint TŐLETEK.
ezek után én NEM HISZEM, H TI EGYMÁSNAK BÁRMIKOR IS BÁRMILYEN FORMÁBAN FÁJDALMAT OKOZHATNÁTOK!!!!

sajnos egyre kevesebb olyan emberke él ezen a földön, akiről elmondható, h őszinte, segítőkész, empatikus.........vigyázzunk egymásra!!!!

ennyit szerettem volna csupán és remélem, h hamarosan az a + hangulat fogja uralni a topicot!!!!
Vendég

egy nagyon más téma: árulom a cybex i go kengurunkat egy jó ideje és elvinnék 15.000,- FT-ért. gondoltam, mielőtt rábólintok, felajánlom nektek is, hátha vkinek szüksége lenne rá. vadi új, egyszer sem használtuk, szabi nem maradt meg benne. a brendonos ára 24.000,- ft. ha holnapig nem jelentkezik senki a fórumról, akkor odaadom az érdeklődőnek.
Vendég

Lányok, bennem nincs harag, egy félreértés volt, és kész. És nem is várok bocsánatkérést, mert valóban nem kell, nincs miért.

Zsóka, szőke nő anyukája tetszett!!!
mazsolák

megszületett ma a 2. vanda, zizi kislánya is.
kerekpocak

Lányok, köszönjük a hófordulós köszöntéseket!

Az a baj, szerintem, hogy itt sokan beleképzelik magukat az adott témába, és ha van benne számukra negatív, azon meg is sértődnek, pedig nem nekik, és róluk szól. Én ezt érzem itt az első pillanattól kezdve. :roll:

Nelly

Kép
breeki

Nahátakkor ugorgyunk :)

Gyermek jól van, valami torokfertőzés, gyulladás, nemtom, Bioparox. Már nem is lázas, úgyhogy itt őrültködik nekem.

Kivel mi van? Kicsik, nagyok?

Farkasnak boldog névnapot! :)

A.
tündérkisfiú

A Jónás héber eredetű férfinév. Jelentése: galamb.

Névnapok
március 29-én
szeptember 19-én
szeptember 21-én
november 12-én
november 18-án
november 20-án

Híres Jónások
Jónás – Ószövetségi próféta a Bibliában
Beliczay Jónás prédikátor
Bubenka Jónás tanár
Cseh Szent-Péteri Jónás író

Hát ez engem annyira érdekelt, muszáj volt utánna néznem. Még nincsen Jónás nevű ismerősöm. :wink: :lol:
És Zsófi tökre jól sikerült választani, mert áprilisi lesz a baba, és november a hivatalos névnap.
Nem úgy mint mi, Majám születésnapja: ápr. 14. névnap május1, plusz akkor van gyereknap, húsvét.... Még jó, hogy karácsony és mikulás télre esik. Legyen már a gyereknek ajándék az év más napján is. :wink: :lol: :lol:

Remélem nem hagysz minket el!!!!!!!! Kreatív Samu képek nagyon hiányoznának, és már lassan pocakos fotót is kérhetünk tőled!!!! :wink: :wink: :lol: :lol:

Anita!!!! ha már ilyen aktív vagy, mikor kapunk képet, a rég nem látott kisfiadról??????

Kép

Kép
b79andi

Farkasnak boldog névnapot!!!!

Azt mondta a Stohl buci a tvben, hogy gáz ilyen nevet adni a gyereknek. :roll: :twisted: :twisted: Szerintetek ez normális pali???? No és a Buci???? Az nem gáz????

Kép

Kép
b79andi

No még egyet tőlem:

Lányok, eddig nem mertem bevallani, de mostmár kéne egy kis tanács. Elromlott a gyerekem!!!!!!
Rettenetes éjszakáink vannak. Most 12X :!: :!: keltünk éjjel. Óránként kel, és semmi más nem nyugtatja meg, csak a cici. Őrülten ragaszkodik hozzá, bújik, túr érte, és nem ereszti.
Már úgy alszunk, de én ezt nem bírom. És hiába vagyok mellette, hiába cici a szájában, akkor is óránként kel.

Először azt hittem a foga miatt van, de semmi jele. Nincsen bedagadva, nincsen semmi. Plussz ez már kb egy hónapja tart, és egyre durvább.
Pedig előtte az én gyerekem tudott aludni, 1x keltünk éjjel. És jól aludt, nem volt semmi baj.
A nappali alvásokkal nincsen gond, akkor akár 2 órát is képes aludni, de éjjel....
Szerintetek mi lehet??? Mit tegyek??? Vagyis mit lehet tenni???

Egy nagyon fáradt anyuka

Kép

Kép
b79andi

Minden hasonlóság vélt vagy valódi személyekhez csak a fantáziában létező képzelet, valamint az esetleges véletlen műve.

Na ezt a szöveget kellen írni.... :roll: :roll: :wink: :wink: :lol: :lol:

Anita: Kivel mi van?? Örülök hogy Mirkó meggyógyult, de annyira jó lenne ha ezt illusztrálnád is egy képpel!!!! :wink:

Lányok!!!! Csúúúúcs ez a kúszás dolog! Annyira édes a fiam ahogy utánam küzdi magát egész nap! :lol: Ha megyek teregetni a másik szobába odajön és matat a kis kezével a lábamon, ha leülök a géphez akkor is és próbál felmászni rám. Apa meg annyira boldog volt pár napja!! Amikor hazajött zörgött a kulccsal, Beni már arra felfigyelt és amikor belépett elindult ezerrel felé és mosolygott! "Ez volt az első elészaladás!"

Ja és tegnap leraktuk a kiságyat mert húzza fel magát, nehogy kiessen. Még nem sikerült csak félig állni, de már bármikor produkálhatja egészen.

Na nálunk ezek az új hírek.

Többiek??

Kép
viky30

Hello Mindenkinek!

Ha Tarek úrfi engedi, akkor szeretnék most egy jó hosszút írni. :)

Először is DRÁGA SZONJÁNAK BOLDOG 4. HÓFORDULÓT utólag is!

Mirkó nagyfiúnak meg további gyógyulást kívánok!

És akkor rólunk....

Képzeljétek nincs okom panaszra!!!! :lol: :lol: :lol:
Tarek egy tündér mostanában! :) Végre elmúltak az étkezéssel kapcsolatos rémálmaink!!! Eszik rendesen és a pocija sem fáj. Egy igazi kis huncut bestia lett belőle. Non-stop foglalkozni kell vele és minden 10. percben újat kell neki mutatni, mert ő egy igazi érdeklődő baba, aki hamar megun mindent! :lol: :lol: :lol:
Újabban amióta nem 1 óra az evés, hanem 15 perc, reggel 5-kor már ébredezik. Hál'Istennek általában tudom még a nagy ágyban mellettem egy picit nyugton tartani 6-ig vagy fél 7-ig. A korai ébrdés persze őt is és engem is elégé lefáraszt estére, így sajnos a fürcsi előtti 1 óra már eléggé nyügis szokott lenni. :(

Apropó KÉRDÉS!!!! Miért van az, hogy újabban (kb 1.5 hónapja) fürcsi után ordít amikor pelenkázom és öltöztetem!?! Már gondoltunk arra, hogy esetleg fázik, így jól befűtöttük a szobát, aztán úgy döntöttünk, hogy inkább nem is visszük be a szobába fürcsi után, hanem maradunk a fürdőben, hogy ne érje hőmérséklet különbség, környezetváltozás stb, de sajna nem jött be. Pedig olyan finoman törölgetem, szinte csak simizem és mégis ordít, mint a sakál!
Van valakinek hasonló tapasztalata????? Mit csináljunk, hogy ez megszűnjön? Mert a fürcsit imádja, de mindig úgy elromlik minden, amikor kiveszem a vízből!!!! :roll: :cry: :roll:

Újabb kérdés...
A tápit evés előtt mennyivel lehet előre elkészíteni? Csak mert éjjel amikor ébred nagyon tudja ám követelni a hamit ( :lol: :lol: :lol: )és tök sokáig tart vizet forralni, lehűteni, elkészíteni stb. Jó lenne lerövidíteni a folyamatot. :)

Na szóval minden OK velünk! :) Rengeteget nevetünk és végre egyre többet mozog az én lusti nagyfiam! Többet van mostanában a földön és már nemcsak 2 másodpercig hajlandó hason lenni. Fordulni egyelőre csak balra szeret, de "gyakoroljuk" a jobbat is! :)
Elmondhatatlanul sokat "beszél" és sikongat és imádja ha harapdálom a combiját. :)

És képzeljétek!!! Végre alszom többet! :) Vasárnap óta apasztom a tejemet. Eleinte nagyn szar volt. Feszültek a melleim, mint az állat és nehéz volt kibírni, hogy csak éppen annyit fejjek amennyit muszáj. A gyógyszer dologzik rendesen. Már nem is annyira tej van a melleimben, hanem inkább olyan vízszerű valami. Remélem szép lassan végre az is elfogy.

Úgy érzem most kiegyensúlyozott vagyok! Nincs annyi stressz és mintha Tarek is így érezne! :)

Na ezt elküldöm...

fatima

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?