A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Anyukám nemrég pánikolva hívott, hogy éreztük mi is a földrengést? Azt hittem hülyül. Épp anyósomnál voltunk ( tőlünk 5 percre laknak ) de ott nem éreztünk semmit, itt viszont rezgett a szekrény, meg a mennyezet........

Eni, akkor mit kívánjak neked mára? Vagy holnapra? Végülis ha nagyon akarna már jöhetne Benedek, és a doktorbácsink is ügyel ma, nem?????? :lol: :lol: :lol: :lol: Legyen úgy, ahogy Te akarod!!!!!

Na, addig variáltunk,míg a barátainkkal elmegyünk ide a közelbe egy étterembe, lesz program meg vacsi. Nem akarok sokáig maradni, visszük Szandit is, mert jönnek az unokatesójáék is. ameddig ellesznek addig maradunk. Bár a lányomat ismerve, nem lehet majd lelőni éjfélkor sem. Benussal anyósék lesznek.

Heni

Kép

Kép
cancan

Kedves Lányok!

Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
De mit hittél mi van a szekrényben? :lol:
Én is pont szoptattam, de én nem kiabáltam a férjemnek, bár nagyon megrémültem, de Ő ismer már így jött be, hogy semmi gáz, csak földrengés volt. Kösz, 'csak' földrengés...

Heni!
Jó bulizást estére!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Heni,
mivel Steffi és én csak kölcsönösen egymást tuszkojuk előre bogyó ügyben, légyszi dobj fel egy érmét, és szólj, kinek a címét kéred priviben. Talán így fair.

Steffi,

én is tudok íratni jövő héten, de gondolom Neked ugyanúgy be kell menni a receptért, és megkérni valakit, hogy addig vigyázzon a babóra... kényelmesebb, ha kihozza a postás. :D

úgyhogy dönts, Heni, vagy döntsön Fortuna! :D

Durca,

igazán szívesen a telefonszámokat. Én a Dévény tornát nagyon ajánlom, akihez mi járunk, 4 szívműtött páciense is van. És olyan is, akinek a szülőcsatornába beszorulva lebénult az egyik karja, és 2 hetes kora óta jár. Nagyon sokat segít a mozgásfejlődésben.

Előttünk jár egy kisfiú, akinek ugyanaz a problémája, mint Panninak. Őt 10 hónaposan vitte el a Mamája, mert nem csinált még semmit, és nagyon látványos, ahogyan kezd helyrejönni.

És biztos van Felétek is valaki, aki ért ehhez.

Eni,

én is drukkolok, hogy akkor jöjjön Benedek, amikor szeretnéd! :) Gondolj bele, ha ma jön, minden évben lesz nagy szülinapi buli tüzijátékkal.. :D

BUÉK még egyszer,
Jube

Kép

Kép
jube

Jube

Nem én a recept felírást másképp intézem... A húgom üzemorvosa írja fel,merthogy ugye fogamzásgátlót nem csak a nőgyi írhat fel. Úgyhogy szerintem ezt meg is beszéltük!!! :lol: :lol: Heni akkor Jubénak címezd a gyógyit!

Puszi mindenkinek! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

29-én voltunk ultrahangon, néztük a tablót, mondtam a kisfiamnak, hogy keressen rajta ismerőst... először nem talált, de utána meglátott magunkat, és nagyon örült. Elkezdte kérdezgetni, hogy miért vagyunk ott. Nem volt egyszerű megmagyarázni, hisz nem érti még a világháló csodáit. :-)
Sok kismama várt UH-ra és CTG-re, nem volt köztük valaki? 10 óra körül voltunk ott.

Nagyon úgy néz ki, hogy kislányt várunk! Ez a férjem családjában csoda, hisz 60 éve nem tudtak lányt összehozni. :-) Vannak ikrek, új házasság, minden, de mindenhol fiúkkal vagyunk körülvéve!
Nagyon örülök, hogy szakíthatunk a "hagyományokkal".

Ja, a fiam teljesen lelombozódott, amikor a Tóth doki közölte, hogy kislány gyanús a történet... kivel fog focizni, kérdezte. :-)

A földrengést mi is éreztük, az epicentrum a mellettünk lévő településen, Gyömrőn volt a hírek szerint. Mi először voltunk ilyennek részesei, hát elég rémísztő volt, de szerencsére csak pár másodpercig tartott, és nem lettek a házban károk.

Én is a Gabinál szültem 6 éve. Hááát, nem volt zökkenőmentes a szülés, de ezt csak pár évvel az esemény után tudtam felidézni, mert akkor olyan örömmámorban úsztam, hogy minden szépnek számított. A lényeg, hogy a beöntés nekem teljesen hatástalan volt, ami miatt Gabi kicsit letolt (nem választott szülésznő volt), s ez akkor úgy maradt meg bennem, hogy a kitolási szakaszban hiába mondták, hogy úgy nyomjak, mintha székletem lenne, csak a hasamra nyomtam, ami így nem ért semmit. Így ez a szakasz elhúzódott, béna voltam, úgy kellett kipréselni belőlem a gyereket. Szegénykém fején volt is egy vérömleny, ami pár hét alatt felszívódott.
Határozott elképzelésem, hogy majd ha oda kerül a sor és beszéltem a szülésznő kérdésről a dokimmal, akkor Gabinál szeretnék ismét szülni, mindezt megbeszélve előtte vele, hátha sikerül az akkor okozott gátlásaimat feloldani, s gyors kitolási szakaszunk lesz.

Képzeljétek, már lassan két hete nem bírok kikecmeregni a megfázásból. Amikor már majdnem vége, ismét kerdődik a köhögés, tüsszögés. Már kezdek aggódni, remélem a picinek nem lesz baja tőle(m). Kedden megyek a Telekihez, majd jól kipanaszkodom magam. :-)

Hú jó sokat írtam. Ezúton kívánok Nektek és családjaitoknak egészségben és szeretetben gazdag új esztendőt! Remélem a lakótelepen lakó babák könnyen átvészelik ezt az estét. :o

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vali!
Ti hol laktok??
Én is ügyetlen voltam a kitolásnál, 3óra lett sajnos :( , és úgy kellett belőlem is kinyomni, de egyenlőre nincs lelki sérülésem :lol:
B.U.É.K.!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Enikő

Sírj csak sírj, az tuti jót tesz. :lol: Majd sírsz még a szülés után is. :lol: Amióta itthon vagyunk én sem ismerek magamra. Hihetetlen hogy dolgoznak a hormonok. De inkább arra készülj fel, hogy nagyon nehéz hallgatni, ha sír. Legalábbis nekem, de biztos Neked is az lesz. Szabályosan elkezd izzadni a tenyerem, meg remegni a gyomrom. Ezenkívül szinte semmit nem alszom, mert amikor csak megmozdul mellettünk a bölcsőben, már fennt vagyok és nézem, hogy nincs-e valami baja. Ha ezt nekem valaki mondja szülés előtt, tutira nem hiszem el, mert egyáltalán nem vagyok az az aggódós típus. Vagy mégis? :lol: Ja és én teljesen ráparáztam, hogy mikor jön már. Ugye 8-ra voltam kiírva és 15-én lett meg. Már mindenre azt hittem hogy szülünk. Meg mertem volna esküdni, hogy inkább előbb jön mint később, dehát ennyit a megérzésekről. Drukk neked, de még van is időd egy kicsi. :)

Durca

Dévény tornát mindenképpen ajánlom. Nagyon sok ismerősömnek segített!! Tutira nagyon jó. Minél korábban viszed annál jobb. Csak úgy tudom nehéz bejutni hozzá. De próbáld meg. Én azt hiszem mindenképpen elviszem megmutatni Jázmint, mégha semmi baja elvileg akkor is. Egy csomó mindent nem vesznek észre, viszont szülés közben szinte minden gyerek sérül valamilyen szinten. Nekem sem ártott volna anno.

A földrengés nem volt semmi. Itt a XIV-ben is lehetett érezni.

Steffi

Hihetetlen hogy már két hónapos a kisfiad, most szültél. Olyan gyorsan telik az idő. Fénykép?

Nem tudjátok, hogy mennyit kell kakilni egy kéthetes csecsemőnek? Eddig minden nap kakilt egyet vagy kettőt, most három napja szinte nem, vagy csak nagyon picit. Ez normális?
Ja és a ti babáitok mennyit bírnak, vagy bírtak ennyi idősen fennt lenni és nem sírni? Na jó többet nem kérdezek!

Mégegyszer BUÉK mindenkinek!!! :lol:

Kép
gyorgyi33

Steffi: Péteriben lakunk, Gyömrő és Monor között.
A szülés óta sokat merengek ezen a szituáción, s szeretném, ha a következő kitolási szakaszomat már ügyesebben csinálnám. :-)
Ezért gondoltam, hogy Gabival megosztom majd ezt az érzésemet, hátha könnyebben sikerül majd a nehezén túljutnunk. :-)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Györgyi! Teljesen normális a sok kaki is, a napokig nem kakilás is. Az első 2 hétben Beninek mindig volt a pelusában kaki, Tök csodálkoztam. Aztán ez leredukálódott napi egyre, most meg van olyan is, hogy 1-2 nap kimarad. Anyatejes babáknál bőven előfordulhat hogy 5-6!!!!!! napig sincs kaki. Szandi ilyen volt. Úgyhogy no para!!!!! Nincs légzésfigyelőtök? Ha nem gond, próbáljatok beszerezni egyet, sokkal nyugodtabb leszel ha tudod, hogy figyeli a babát. És az nagyon nem jó, ha nem alszol! Az hogy mennyit van fent / mennyit alszik ez is egyénfüggő. Általában szakaszok vannak, de közbe szólhat front is, nekik is lehet rossz(abb) napjuk. Amíg nem érzed, hogy ez "tuti nem normális" addig minden normális. Na, ez jól megmagyaráztam.
A megérzésekről annyit, én szept. 6-ra voltam kiírva. Amikor az anesztessel egyeztettem az edát és sorolta, hogy melyik napokon van Ő, aug. 28-án leintettem, hogy addig tuti megszülök. Ehhez képest szept.11-én bújt elő a fiatalúr. Én aug. 20-at tűztem ki a nagy találkozásra, még Vida mondta is, hogy aznap Pátyon van eljegyzésen, és megbeszéltük, hogy hazafelé felvesz( Mivel Budakeszin lakom) és mehetünk a kórházba :lol: :lol: :lol: Pedig aztán aznap volt front rendesen.....

JUBE! Jót nevettem fortunán! :lol: Még mielőtt olvastam, hogy Steffi azt írta küldjem Neked, feldobtam egy érmét és TE NYERTÉL!!!! Úgyhogy akkor küld priviben a címed légyszi!
A 3levél volt 5800, ha a két bontatlant + a felbontottat is elküldöm ( csak kevés hiányzik belőle ) 3500ért az jó Neked?
Na, mára eldugultam.
jövőre Veletek ugyanitt!

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Györgyi
Kaki ügyben nyugodj meg. Dórinál 4 nap volt a rekord, ekkor családi nyomásra felhívtam a doktornőt, aki megnyugtatot, hogy nála idáig 16 nap volt a rekord (vagyis egy babája ilyen sokáig nem kakilt :o ). Na, ez azért már brutál. Mostanában meg átlendültünk a ló túlsó oldalára, mert szinte minden pelusra jut több, kevesebb kaka.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Boldog Újesztendőt Mindenkinek!!!!!

Durca továbbra is rengeteget gondolok Rátok és nagyon sok puszit küldök Nektek!!!!

A földrengést Én is éreztem itt a III. kerületben, elég durva volt, mert még én sem tapasztaltam ilyet, bár a férjem nem érezte és utána nem is foglalkoztam vele és nem is tudtam, hogy az volt, csak hogy most beléptem ide, akkor olvastam.

Hú, jó sokat írtatok amióta nem jártam erre. Tegnap értünk vissza. Kicsit tartottam attól, hogy hogyan fogunk 6 nap távollét után visszaállni Kolossal, de nagyon jól ment. Pedig aztán a nagyszülőknél volt kényeztetés és kézben tartás, de szerencsére 6 nap még nem elég elrontani úgylátszik :lol:

Tegnap próbáltam először cumival itatni Kolost és nem hajlandó bevenni a cumit a szájába és szopizni. Különösebben nem baj csak furcsa. Volt aki már tapasztalt hasonlót? Többször is megpróbáltam és már a kezével ellökte magától, szinte nem is engedte, hogy a szájába dugjam és amikor betszmákoltam undorodva kiköpte :roll:

Na elkezdődtek a durrangatások, annyira rühellem, remélem az éjszakánknak nem fog betenni.
marcsim

Györgyi!
Ezt a vonalzót is lecserélem :lol: Martini holnap lesz 3 hónapos :lol: , egyébként tényleg nagyon szalad az idő, majd Te is észre fogod venni!
Apa még nem intézkedett, de még van pár óra ebből az évből és megpróbálok képet felrakni :lol:

Kaki: anyatejesnél normális ha jó pár napig nincs.

Vali!
Én is szoktam filozni és persze legközelebb minden más lesz! :lol: Gabi tényleg nagyon aranyos (mindegyik szülésznő, szerintem), egyszer ő csinálta nekem a CTG-t és nagyon kedves volt.

Marcsi!
Én ma próbáltam Martinit cumisüvegből itatni, kifejtem a maradék tejet és oda akartam neki adni, de egyszerűen nem ment. Igazi cicis babák! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Marcsim,

Panni sem fogadta el a cumit jó ideig. De hidd el, ha éhes, onnan is enni fog. Lehet próbálkozni néha, Panni végül elfogadta, iszik belőle nagyon kevés vizet, meg hígitott bébiételt, kis teát... szóval már nem utálja.

Heni,
privi ment,

Steffi,
nagyon köszi neked is a bogyikat! :)

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok Csajszik!

Nagyon beindultatok így az Ünnepek alatt, úgyhogy még visszaolvasni sem bírtam.

Csak azért ugrottam be, hogy nagyon boldog, nyugodt, egészségben és szeretetben gazdag Új Esztendőt kívánjak Nektek és a babákak! (A születendőknek is!) :lol:
Durca, Neked(tek) külön minden jót és egészséget, a jövő év csak jobb lehet!

Sok puszi mindenkinek,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

A földrengést én is éreztem, épp a töltöttkáposzta versenyen szoptattam az emeleten egy üres szobában. De annyira nem volt nagy, hogy mire lementem Lénával, már el is felejtettem. Ez a II. vagy XII. ker-ben volt, fent a hegyen. Összesen 10 pályamű érkezett, nagyon sokan voltak kis helyen, asszem ez Lénának kicsit sok volt, remélem nem teszi tönkre az éjszakánkat. Bár ha ez nem, akkor a petárdák vagy a bulik a házban... :evil: A párom már kérdezte, hogy tudok-e gyertyafénynél szoptatni, mert ő bizony lecsapja az egész ház villanyóráját, ha kell! :twisted: :twisted:

Györgyi! Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, én úgy hallottam, hogy naponta 5 ill. 5 naponta 1 is normális.

Cumisüveg: mi egész kicsin próbáltuk először, amikor bénáztunk a K-vitaminnal. Akkor nem jött össze. Aztán 2 hetes lehetett, amikor az anyunak sikerült, de elég nehezen. Majd sokáig semmi, és most karácsonykor gond nélkül elfogadta, egészen addig, amíg már csak nagyon kevés volt benne, az nem tetszett neki. Nem tudom, de lehet, hogy az is segített, hogy szoktam bimbóvédővel szoptatni, mert gyakran lesz sebes a mellbimbóm. Tényleg, erre nincs valakinek valami ötlete?

Na, megpróbálok erőt venni magamon és idén már nem jönni. :D Ha tényleg sikerül, akkor ismét BUÉK mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok Lányok!

Nagyon boldog, békés új évet kívánok mindenkinek!!!!
Ildi

Kép
ildi35

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon, nagyon boldog, békés, szeretetben gazdag új évet kívánok!

Szeretettel:

Ancsa

ancsaboszi

Új haj, még idén :lol: :lol:
Kép

Kép

Fürdés...
Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!!

Sok egészséget, örömöt, és boldogságot nektek az új évre, és egészséges utánpótlást!!
Csatlakozom a földrengéstől betojók táborához! Luca épp aludt, én meg azt hittem, mindjárt eltűnünk a föld alá! :P Nagyon rossz érzés volt!

Itthon ülök, és várom, hogy Apa haza érjen a melóból. NAgyon rossz így nélküle! :( Jó lett volna vele kezdeni az új év első pillanatát!!

Remélem, nektek jobban telt az éjfél!!

Jube!
Isten éltesse Pannit a feledik szülinapján! :D

Sok puszi: Dóri!

Kép
nagydora

Zsófi
te hogy oldod meg a váltogatást bimbóvédővel való szopizás és sima között? nekem az elején rettentően fájt a szoptatás, 2. hét óta bimbóvédővel soptatok, de fogalmam sincs, hogy lehetne visszaállni, nélküle eléggé fáj, mivel a kis Szopimarci ezerrel szív!!

Jube
lehet, hogy akkor a bimbóvédő segített nálunk, mivel 5 perc után már simán ment neki a cumiból való ivás (karácsonyi vásárlás miatt egyszer kapott lefejt tejet már) amúgy sima, játszócumit használtok?

Éjfél nálunk jól telt, férjem berohant a hálóba, hogy gyere gyorsan, azt hittem valami gáz van, kiderült, hogy csak beköszöntött 2007, én meg majdnem átaludtam! :lol:

Földrengést 2. kerületben is lehetett érezni, nálunk is a szekrény nyikorgott, bár mi nem asszociáltunk szekrénylakókra :lol:

Kakis pelus
nálunk meg pont fordítva van, napi 5x van kaki kb., de szerencsére minden verzió normális még ilyenkor.

Na megyek vissza az ágyba, ezekról a hajnali irogatásokról le kéne szokni, mert teljesen felpörget, aztán meg nem tudok visszaaludni!

És íme az első képek, amiket sikerült feltennem!! Juhééé!!

Kép kórházból hazafelé

Kép Dani 3 hetesen

Kép karácsonyozás mikulás szerkóban

Puszi: Barbi

KépKép
barimami

Steffi,
nekem azt mondták, hogy nem lehet hozzászokni a hőmérőzéshez. Ha nagyobb lesz akkor megerősödik eléggé és kinövi.

Cancan, Steffi
jó is ez a nosztalgia!
Mi, mikor éjfélkor Boldog évet kívántunk egymásnak nem azt mondtuk, hogy "jövőre veled ugyanitt" vagy ilyesmit, hanem hogy ebben az évbe lesz 1éves a kisfiunk! Nagyon szülők lettünk :-)
Egyébként Máté napra pontosan egy évre született: 2005. október 15-én beszéltük meg, hogy nem veszem be a gyógyszert aznap és 2006. október 15-én bújt ki a világba.

Cancan,
milyen tejpépet vettél Beninek? A mi doktornőnk nem nagyon támogatja a hozzátáplálást, a tiéd mit mondott?
(OK, nekünk még 1 hónap hátravan, csak gyűjtöm az infót)

Jube,
Panni egy kis angyalka!!!

Vbea, Gabboka,
mennek a drukkok, jajj de jó lesz nektek! Aztán mostantól jelentkezzetek be minden nap, hogy lássuk egyben vagytok-e még.

Valentina,
már mindenki leírt mindent, csak helyeselni tudok. Én pl. abszolút nem tudtam válaszolni egyik kérdésedre sem.

Györgyi,
Nyugi, én sem bírom hallgatni ha sír Máté. Más baba sírhat körülöttem, de ha meghallom a hangját azonnal kikapcs minden és csak a gyerek érdekel. Azért az idő előrehaladtával javul a helyzet, megismered a különböző sírásokat és aszerint jársz el. Van pl. hogy álmában nyökög és sírdogál, vagy valamit álmodik vagy fáj a pocakja és puki készülődik. Van hogy fáradt, van hogy éhes, stb. Nekem éjszaka a gáz, ahogy nyösszen egyet felébredek. Hallgatózom, megállapítom mi a pálya és vagy megyek etetni vagy próbálok visszaaludni. Az első hetekben én is szinte folyamatosan felébredtem :-)

Földrengés
Lányok, itt nagyon lehetett érezni! Mi kb. 4 km-re vagyunk Maglódtól, közel volt az epicentrum. Elkezdett remegni minden, először azt hittem, hogy a kazán fog felrobbanni, aztán mikor kinyílt a mosogatógép ajtaja rájöttem, hogy földrengés (a berhidai földrengést is átéltem, az is ilyen volt)
Gyerek, telefon felkap, futás ki az utcára.
Onnan hívtam apát, hogy mi történt, ő azonnal indult haza. Aztán mikor csönd lett, bevágtam a gyereket a kocsiba és el akartam menni otthonról. Ez persze nem sikerült, mert áramszünet volt és minden kapu motoros. Úgyhogy be a babakocsiba és séta.
Nem maga a földrengés volt a riasztó, az érzésre olyan, mint mikor a metrót érzed közeledni és remeg a föld a lábad alatt, hanem az a tény, hogy milyen kicsi vagyok a természethez képest. Akár egy perc alatt történhetett volna nagyobb baj is.
Apával meg is beszéltük, hogy megmutatja hogy kell áram nélkül kinyitni a kapukat hogy adott esetben gyorsan el tudjak húzni itthonról.
Anyám a II.kerületben is érezte a rengést. Kis adalék anyuhoz: felhív, hogy rendben vagyunk-e, épp akkor tettem a gyereket a kocsiba, mondom neki hogy minden rendben az ijedtségen túl, de megyünk el itthonról. Erre ő elkezdi mesélni hogy neki milyen érzés volt a rengés és kérdezgeti hogy nálunk hogy zajlott. Na, ekkor elszakadt a cérna és kiabálni kezdtem hogy ha nem gond nem hallgatom végig az élménybeszámolóját, mert a gyerekemet szeretném biztonságban tudni. Tipikus anyám...
masni

Sziasztok lányok és babák!

Azt hittem senki nem lesz újév első napján...

CSAJOK!
TEGNAP VÉGRE ELŐSZÖR MEGFOGHATTAM RENDESEN BORÓKÁT!!!!!!
HÚÚÚ...ELMONDHATATLAN ÉRZÉS VOLT,MINTHA NEM LETT VOLN SOHA GYEREK A KEZEMBEN..
PICIKE KIS RONGYBABA,BESZUSZAKOLTA MAGÁT A BAL KAROMBA ÉS SZERINTEM MEGÉREZTE AZ ANYATEJ ILLATÁT,MERT EZERREL TÖMKÖDTE AZ ÖKLÉT A SZÁJÁBA.
persze cicizés kizárva,még

Lányok, nez az ország még nagyon messze van a bababarát kórházas témától..az,hogy egy anya nem lehet mindig a gyereke mellett,ez azért gáz..parázok is a holnaptól,hogy egyserűen azt mondják: anyuka,mivel nem szoptathat,fejje le a ejet,aztán bízza ránk az etetést(hallottam már egy pár anyról,aki így járt)..
J,a és visszatették az orrszondát,modnván,hogy nem bír enni cumisüvegből..no,szerintetek,hogyan lehet etetni egy babát fekvő helyzetben,egy kicsit megemelve a fejét?Próbáltatok már biztos félig fekvő helyzetben inni,ugye? a fele kicsorog...és persze miért várják el a babától,hogy kapásból működjön a nyelőreflexe,ha élete 3 hetében szondán táplálták...
jaj,istenem,számomra ezek felesleges faxnik..úgy,ahogy tegnap a kezembe adták,úgy meg is tudo metetni..és miért ne próbálhatánám ki a szopit?!!

Bocsánat mindenkitől,hogy nincs más témám,és hogy nem is nagyon reagálok a hozzászólásokra,de ígérem egyszer a régi leszek.

Dévény Anna módszer tuti,hogy kell nekünk is,maximálisan elhiszek erről minden pozitiv megnyilatkozást,mert én sem hallottam rosszat róla.

REMÉLEM MINDENKI ESZIK LENCSÉT?!!!!!

BOLDOGSÁGOS ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok lányok!

Masni,
tepsis krumpli kivégezve! De ma lencse lesz, hogy sok pénzünk legyen idén!

Valentina,
remélem nem vesztetted kedved, kis türelem és meg lesz az eredmény!!! :lol:

Földrengés,
én nem éreztem semmit, mert pont sétáltunk a Tabánban....
Biztos nagyon ijesztő...

Györgyi,
én bab borsó,lencse és a k betűseket és (sajnos)csokit és semmi kakaósat nem ehettem, mert ezektől felszállt vagy görcsölt volna a Mackó is.

Már idén mondom, hogy mindenkinek BUÉK!
Hurcia

Kép
hurcia

Durca kedves egyszerre írtunk,

nagyon örülök, hogy vére átölelhetted!!!Jól csinálod, mert a nővérek sokszor a könnyebbik végét fogják meg a dolgoknak...lásd szonda...
jelzem, ez nem Kútvölgyis tapasztalatom...

Sok puszi nektek!
Hurcia

Kép
hurcia

SZiasztok!

Durca
Hát akkor jól kezdődik a 2007-es év!!! Undorító amit a legtöbb kórházban csinálnak. Tisztelet a kivételnek.

Steffi
Gyönyörűek vagytok! Iszonyatosan nagyot nőtt!! Moatmár valahogy én is megpróbálom lebutítani a képeket, hogy fel tudjam tenni ide. Úgy láttam Apával fürdött. Azt mikortól lehet? Mármint egy kádban fürödni vele?

Marcsi
Már éppen kérdezni akartam a többieket, hogy hol vagy? De ezek szerint minden ok veled.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Durca,
végre egy kis jó a múlt évre is :lol: . Remélem, sikerül "meggyőznöd" a kórháziakat, hogy az a legjobb a babának, ha Te eteted, nagyon drukkolok, hogy végre szoptathasd!

Steffi, Barimami,
nagyon szépek vagytok mindannyian, Babák és Mamik!!! :lol:

Györgyi,
kaki miatt tényleg ne aggódj, mi is ütöttük már az 5-6 napos nemkakilást, persze én is aggódtam akkor rendesen, de egy idő után beáll majd. Bence még most is van, hogy nem kakil 1-2 napig. Egyébként nekem mindkét gyerkőcnél nagyon bejött a Protexin Restore, másnapra mindig volt kaki, és egy harmad zacsi bőven elég ilyen piciknek.
Cancan-nal teljesen egyetértek a babafigyelőben, nagyon fontos, hogy Te is aludd ki magad és hidd el, tényleg sokkal nyugodtabb leszel, ha figyel helyetted "más" a babára. Én is csak ajánlani tudom!!!

Sajna, a lencse idén is kimarad, mert Bencus elszáll... :cry: Majd jövőre :lol:

Puszi mindenkinek,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Durci-drága! Nagyon örülök, hogy "sikerült". :D Fantasztikus érzés lehetett 3 hét után (először!!!)... jaj. :cry: Még egy kis kitartás, és ázik a lencse. :wink:

Csajok! A folyamatos illeszkedési kísérletek, és nyújtózkodások ellenére teljesen jól érzi magát baba odabenn, nem mentem Vidához bulizni szilveszterkor. Viszont most már tényleg nem értem, melyik nyilallás mit jelent. Nézem az órát. De van olyan, hogy 5 percig csinálja, utána elmúlik. Magyarul még nem szülünk. :lol:

Kezdődjön szépen az évetek! Boldogan, egészségesen. Puszi. :shock:
vbea

Helló Lányok, üdv. 2007-ben! :lol: :lol: :lol:

DURCA! Basszus, ne hagyd magad, erős, határozott csaj vagy, TE vagy Boróka anyukája én tuti kiverném a balhét!!!!!! De ez nagyon jó, hogy így zárult 2006!
MASNI: én megyek a a saját fejem után. Még nem beszéltem a gyerekorvossal, de második gyerek - az elsőt is szopi híján hamar elkezdtem hozzátáplálni és nem volt semmi gond. Valami natur rizspép a legelső és csak pár kanállal kapott, de nagyon ízlik neki. :lol: ( Talán nestlé...lent van a konyhában, nem tudom fejből.) Úgyis mindenki mást mond, védőnő-gyerekorvos, nálam mindig bejött, hogy meghallgattam a tanácsokat és úgy csináltam ahogy nekünk jó és kész.

Tegnap anyósék voltak itt nálunk Benivel, este fél 9 után letettem a kiságyba és reggel 7ig aludt. Akkor evett és még fél11ig visszaaludtunk. Éjjel 2 körül jöttünk haza ( Szandi addig bírta velünk én már majd lefordultam a székről olyan álmos voltam ) . Anyós nem akarta elhinni, hogy így alszik, azt mondta 15 percenként ment be megnézni, hogy lélegzik-e. Én mondtam neki, hogy nem lesz vele gondja! :lol: Tényleg, hihetetlen egy gyerek! csak akkor balhézik ha éhes, vagy ha nyomja a büfi a pocakját. Különben alszik, röhög és dumál! Ha tudom, hogy ilyen fiam lesz, bevállaltam volna ikreket is belőle!!!! :lol: :P :lol: lehet hogy ezért is fordul meg gyakran a fejemben, hogy szeretnék még egy harmadikat is és nem nagy korkülönbséggel.....
És akkor néhány tegnapi fotó:
Kép
Kép
Kép
Kép

Ja Steffi! Nagyon jó lett a hajad!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi, Dani így röhögött 3 hetesen? :shock: Nagyon cuki...

Heni, édesek vagytok, tényleg. Alig várom, hogy másik Beni is kibújjon... :lol:

Steffi, hajad szupi. Még rövidebbre esetleg, majd egyszer? :wink:
vbea

Nagyon jók a képek!! Remélem Nekem is sikerül végre feltenni. Kép Jázmin Kép Jázmin1

Kép
gyorgyi33

Sikerült!!! El sem hiszem én magam kicsinyítettem le! Lassan számítógépes zseni leszek! :lol:

Kép
gyorgyi33

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet!!!!

Durca!
Ne hagyd magad elhajtani a picitől! Nem is értem miért nem lehetsz vele,és miért nem szopizhat :?: Lehet hogy az jobban menne mint üvegből.
Olyan jó,hogy az év utólsó napján megfoghattad egy kicsit.
Nagyon sokat gondolok rátok,és remélem hamar rendbejön Boróka!

Steffi! Jó a frizurád,csini vagy! :wink: És milyen nagyfiú már Martin!

Cancan!
Gyönyörűek a gyerekek! Micsoda mázlista vagy! Beni egy kisangyal!

Mi itthon ünnepeltünk,bár nagyon szolidan,én már 9-kor el tudtam volna aludni :lol: ,alig vártam hogy éjfél legyen.Aztán persze éjfél előtt pár percel ébredt Rebeka kajcsizni,így csúsztott kicsit a koccintás is.Ja, és mivel nagy volt a zaj,így fél 2-ig nem is tudott visszaaludni.... :lol:

Mi nem szeretjük a lencsét,de amikor magunkba tuszkoltuk akkor sem volt hatással a családi kasszára :cry: ,így idén kihagyjuk!

Mindenkinek jó pihenést!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Györgyi!
csak most láttam a képeket nagyon szép kislány Jázmin!
Büszkék lehettek Rá!

És légy nyugodt,az első babánál mindenki nagyon izgul és félti a csöppséget.Teljesen természetes,hogy aggódsz érte.És hát persze a hormonok rátesznek még egy lapáttal.
Hamar bele fogsz rázódni!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

nálunk is volt nagy puffogás éjjel.... nem is aludt jól a Maki... (sem)

Barbi,

hol laktok? mi is a II. kerületben, a Marcibányi tér felé. Ti? hátha lehet közös sétát szervezni.... :?:

A lencse nálunk is ugrik, szegény Pannit nem tenném ki ilyesminek.. :D

Dóri,

köszi a félszülinap köszöntést! :) jó gyorsan elment az idő.

Panni nagyon hisztis, pedig olyan nyugodt szokott lenni. Szerintem megint a fogak mozgolódnak, de még mindig nem látszik semmi, pedig már vagy 3szor volt hiszti-hét, mindig azt hittem, majd most kibújnak.

Steffi,

csini vagy nagyon!

Nagyon aranyosak a babák, Jázmin, Beni, Szandi, és Martin!

Durci,

kitartás, és szerintem is kérdezz rá a szopira!!

na megyek a dolgomra...
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Barbi!
nagyon édes a kisfiad! Olyan mikulás cuccot én is kartam venni, de aztán lebeszéltek róla. A H&M-ben vettétek? Én legalábbis ott láttam.

Masni!
Én megérzésem szerint Martin pont egy éve foggant és rá 9 hónapra jött a világra! Olyan furcsa dolgok ezek! Hiszem, hogy nincsenek véletlenek!!!
Mi is készenlétben álltunk, ha jönne még.
Ti hova mentek végül babaúszira?

Durca!
Jó, hogy jöttél! Tök jó érzés lehetett!!!!! Az országról meg no comment... Sajnos mindehol vannak ilyen idióta, bunkó emberek!!!!

Györgyi!
Miből vetted észre, hogy apával fürdött???
:lol: :lol: Én a szőrös lábára tippelek! :lol: :lol: Egyébként nekünk olyan kádunk van, ami egyben van a pelenkázóval és Martini kb. 2 hete kinőtte, mert nem ért végig benne, úgyhogy azóta apa fürdette a nagykádban. Én kérdeztem a gyerekdokitól és azt mondta, hogy nyugodtan fürödhetünk együtt (én függővé tettem a 6hetes kontrolltól), de ne legyen több 15 percnél. Nekünk eléggé bejött, Manó imádja a fürcsit apával :lol: Én meg nézni őket :wink: Olyan szépek a fiúk!
Jázmin is nagyon édes!!!

Heni!
Köszi! :lol: Hogy csinálod, hogy Beni ilyen nyugodt gyerköc? Ezt nem értem, na mindegy. Szép a nagylány is!!!

Eni!
Olyan izgi!!!! És köszi, gondolkodom rajta! Meglátjuk, ha bejön a jó idő és Martin mennyire lesz markolászos :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jube, Mano!
Köszi! :oops:

Most komolyan ilyen nagy ez a Martini? Nekem még mindig picike... Mindig csak azt hallom milyen nagy... Biztos lehet benne valami :D Lassan a fejemre nő :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi! Jázmin tényleg csodás! :wink: Ügyi vagy...
vbea

Kifelejtettem Danit! Bocs, Barbi, ő is nagyon helyeske!!! :oops:

Kép

Kép
jube

Kifelejtettem Danit! Ne haragudj, Barbi, ő is nagyon helyeske!!! :oops:

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Annyira szépek a babák és a mamák is, csak ámulok és bámulok!

Györgyi,
örülök, hogy végre láthatjuk a kislányodat, nagyon kis szép! :lol:

Steffi,
Nagyon jó lett a hajad! :lol:
Igen, én is kiszurtam a nagy szörös lábat :lol:
És jó az a valami amiben Martin fürdik? Nem csúszik ki belőle?
és már nem fér el a kádjában?
Hú, akkor nagyon nő!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa!
Köszi, neked is :oops:
Szerintem mindenki kiszúrta a szőrös lábat - legalábbis remélem :lol:
Hát annyira nem nagyon tetszik, meg a hátránya, hogy max 8kg-ig lehet használni, Martin most 6,5... :oops:
De jobban szereti mikor apa tartja a karjában és úgy mosdatja. Szabadon van és nincs beültetve szerintem azért.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok lányok!

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az Ünnepek és Kívánom, hogy mindannyiotoknak Békességet, Boldogságot és Egészséget hozzon ez az új év, jobb legyen, mind az előző volt!

Holnap megyek a kórházba a 20. hetes genetikai uh-ra...meg beszélek Vidával a szemem miatt, tudjátok -8-as, de nem szeretnék csaszit :(, meg találkozom Zachár Erikával! :)
Drukkoljatok!

Puszi mindenkinek!

Kép
elizabeth25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:47-kor.
Vendég

Cinicini,

merre vagy? karácsonykor rájöttünk a Mamámmal, hogy mi ismerjük egymást! :D amikor utoljára találkozunk, kaptam Tőled egy Moncsicsit, és színházba mentünk! kb 20 éve... :lol:

Jube

Kép

Kép
jube

Köszönjüka bókokat, Steffi és Györgyi babái is tüneményesek!!

Steffi
Az a mikulás cucc elvileg Cherokee márkájú, amit itthon asszem csak az Auchanban lehet kapni, de én turiban szereztem (mint Dani ruháinak a 90 %-át!) :lol:
Amúgy a hajad tényleg jó lett, én se mertem sokat vágatni az enyémből, mert anniyra kényelmes, hogy össze tudom fogni és nem kell beállítgatni, plusz nem látszik, ha már nem annyira friss! Kinek van ideje kétnaponta hajat mosni :?:

Jube
Igazából mi most már a 3. ker-ben lakunk (Szépvölgyi útnál), de anyáéknál voltam, akik 2. kerületiek (Pálvölgyi cseppkőbalrangnál), de Marcibányi tér nincs messze tőlük! Amúgy a Cseppkő utcában (ahol anyáék is laknak) van egy hiperszuper játszótér, minden ottlakónak szívből ajánlom, tök új, modern, biztonságos és elkerített! De a Marcibányi téri művkp.-ban is van vmi szupi játszóház, nem? Persze ezek még picit távolabbi dolgok, de nem árt előre érdeklődni :)

Vbea
Hát igen, ő 3 hetesen már nevetett, a gyermekem egy zseni!!!! Igaz, a gonosz szakkönyvek próbálnak meggyőzni,hogy ez még nem tudatos mosoly, hanem csak önkéntelen reflex, de engem nem tudnak átejteni! :P

Egy butácska kérdés: azt, hogy hány centi a baba, hogy lehet lemérni? Vagy azt a doki szokta mérni? Én holnap megyek a gyerekorvoshoz, esetleg őt megkérjem?

Na megyek, mert halomban állnak a vasalnivaló babarucik!! (van, aki nem vasalja őket? örülnék, ha megygőznétek, hogy szükségtelenül fárasztom magam vele!! :? )

Barbi

KépKép
barimami

Sziasztok!
Barimami
Nagyon szép baba Dani (Danik már csak ilyenek :D ), na hát és az a mosoly... Ne hagyd magad meggyőzni :wink: !!!
Én nem vasalom a gyerekruhákat, utálok vasalni!!! Tudom, hogy egy lusta, trehány disznó vagyok, de képtelen lennék még erre is.

Cancan
Nagyon jók a fotók rólatok is ám!
És nem utolsó sorban Steffikém a Te hajad is szupi lett!
Jaj, és mielőtt kifelejteném Jázmin is nagyon tetszett!

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Tessék csak vasalni!!! :lol: Én vasalom, mert a védőnő azt mondta, hogy szinte nem is a mosás a lényeg, hanem a vasalás, mert az fertőtlenít. :D

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,

Mindenkinek mégegyszer BUÉK!!

Minden baba és mama gyönyörű!! (ne haragudjatok hogy nem sorolom fel a neveket nem szeretnék senkit kihagyni)
Nekünk egész jól telt a szilveszter, igaz fél 12-kor már azt hittem hogy leesik a fejem, aztán koccintás után húztam aludni.
Viszont nagy hír, hogy a drága kislányom rájött hogy mire való a két lába. :D (eddig is próbált sétálni, de azért a kettő nem hasonlítható össze) A tegnap délutáni program az volt hogy a családtagok felváltva sétáltak vele a lakásba persze mikor mondtuk hogy egy kicsit lekell ülni, hogy ne erőltessük meg a lábát elkezdett sikítozni. :x Úgyhogy folyt köv., róttuk a köröket. Szupi volt! Most már tudom hogy Dóri miért mondta, hogy egyre kevesebb ideje van mindenre!

Valentina,
Sajnálom, hogy így érzed, szerintem eddig és ezután is mindenkit szívesen fogadunk legyen az régi vagy új tag. Azért gyere hozzánk!

Füleske,
Én sajna nem tudok segíteni, mert én Hegedűs- Várnai párosnál szültem.

Dóri,
Én a MÜTF-re járok elvileg '"már csak" egy közgáz szigorlatom van hátra + a szakdoga és az államvizsga. Te hogy tudsz Luca mellett tanulni?? És Te hova jársz?? Remélem azért hamar hazaért a férjed, sajna tudom milyen rossz egyedül. Az én férjem ma reggel ment dolgozni és majd csak holnap reggel jön haza. :( :cry: Tudom hogy ez nem u.a. mintha a szilvesztert töltöttem volna egyedül.

Steffi,
Tök jó a hajad nagyon csini vagy! Képzeld itt van a keresztlányom és minden nap megmasszírozza a lábamat, hátamat!!!!!!!! :lol: :lol: Nagyon élvezem csak egy a baj, hogy holnap megy haza!

Durca,
Nagyon nagyon örülök, hogy sikerült végre magadhoz ölelned Boribont. Nagyon sokat gondolok rátok!

Heni,
Irigylésre méltó, hogy Beni milyen nyugodt gyerek!

Elizabeth,
Drukkolok aztán jelentkezz hogy mi volt.

Lilluska,
Ugye a harmadik babára gondolsz? Ha jól emlékszem Tünde is azt mondta hogy tavasszal belevágnak. Mindent bele!

Jube,
Hát ez aranyos, Moncsicsi!!!!!!!!! :D Nekem is volt!

Barbi,
Én a gyerekorvossal szoktam Rékát lemérettetni, már ha engedi. :? Én bevallom őszintén, hogy eddig minden ruhát vasaltam de mióta nem hordunk rugdalózókat azóta én csak a body-kat. :oops: Kicsit elfáradtam, meg azért annyira nem gyűrődik össze az a ruha. Ugyeeeeeee???? Tudom a fertőtlenítés stb......... De így is annyi vasalni valóm van.

Mindjárt felrakom a táblázatot is!

Na lelőttem magam!!

Puszi

Kép Séta közben Kép Réka nagy kádban pancsolt

vica10

Itt a javított!!

Kép Kép Kép

vica10

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: