A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Hahó,

Hát lányok, én bizony Panni 6 hetes kora óta SEMMIT sem vasalok... és mosni is csak 30 fokon szoktam... és a bőre olyan szép, hogy csak na... lusta vagyok, de ha egyszer nem kell, minek??? van elég dolog anélül is. A cumikat 2 naponta kifőzöm, (amíg kisebb volt, naponta), a rágókákkal együtt, de a vasalás... a férjem naponta vasalt ingben jár, épp elég... :D

Barbi,

hogy hány centi, azt úgy tudod lemérni, hogy konyhai papírtölrőt, (vagy WC papírt) kitekersz az ágyra, ráteszed a gyerkőcöt, filctollal húzol egy vonalat a papírtörlőre a buksijánál, aztán az egyik lábát egyenesre húzod, és oda is teszel egy filctollnyomot a papírra. Aztán gyerek le, centi elő, és voilá! :lol:

A Marczibányin most átépítés van, de majd szétnézek, ha kész. Sajálom, hogy nem erre laksz... :(

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok Lányok!

Valentina,
Remélem azért nem tünsz el, persze megértem, ilyenkor mind érzékenyebbek vagyunk. És hát biztos nem jól esett, hogy a lányok nem reagáltak, sajnos én ezt nem éltem át, így nem tudom, és biztos vagyok benne, hogy csak elkerülte a figyelmüket, remélem még ezt olvasod, és visszatérsz :lol: , mert tényleg egy nagyon aranyos kis csapat van itt.

És mikor is fogsz szülni? Kinél? Lehet hogy találkozunk! :wink:

Eni, Gabboka,
Én is drukkolok Nektek! :wink:
És remélem tényleg találkozunk.

Ha a Pici lányunk másként nem gondolja, akkor nekünk 24-én lesz a császár. És addig minden rendben lesz.
A múlt szerdai vérképem nagyon jó lett, mármajdnem a normális értéket közelítette a trombocita, így majd csak most kell menni szerdán megint vérvételre.
Gondoljatok ránk, hogy most is minden rendben legyen!

Mindenkinek további szép estét és egy átalvós éjszakát!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Melinda!
végül Zachár Erikánál maradsz? Én drukkolok, aztán jelentkezz ám!

Barbi!
Milyen turiban?! Én itt Kerepesen találtam egy csajszit, aki tök jó rucikat árul,
ezek is használtak, de komolyan nagyon jó minőségüek!!
Haj témában egyetértünk! :lol:
ja és vasalásban is! Az én párom is ingben jár, és egy este ha nekiállok, jó sokat ki kell
vasalni egyszerre... Most megyek is aludni, de a holnapi esti progi már megvan...
Ja és a nevetés dologban engem sem lehet átejteni!!! :lol:

Monacs!
Édi vagy! Már hiányoltalak egyébként! Mindig amikor kérdezni akarlak, megjelensz :P

Vica!
Köszi! Hány éves a keresztlányod? De jó Neked! Ja képzeld karácsonyra pezsgős lábfürdőt
kaptam (kettőt is...) Húgomtól+páromtól, minden évben eljátszák ezt idén harmadjára sikerült :?
Nekem ugyanazt az ajándékot venni. Bár ennél nagyobb bajom sosem legyen az életben!:wink: De most megfogadták, hogy jövőre összebeszélnek.
Jajj, hát ez a Réka-baba! :lol:

Jube!
Én is rég le akartam már mérni, tök jó ötletet adtál!!!

Ancsa!
Neked is megy a drukk, nem lesz semmi gond!

Gabi?! Csak nem????
Tündi?

Jó éjszakát!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
aranyos vagy, köszi.
:wink: Ránk fér!

Igen, igen,

Gabboka,
hol vagy?

én is csak azt tudom kérdezni.
:oops:
hogy csak nem? :wink:

Puszika

És szorítunk.

ancsaboszi

Sziasztok!
Meghozztátok a kedvem a képfeltevéshez, remélem sikerül. Kép Kép Kép

Kép
Kép
monacs

Steffi
Most látom, hogy beelőztél, mint mindig :D . Már megszoktam.

Milyen a lábfürdő? Csak pezseg, vagy masszíroz is valahogy?

Kép
Kép
monacs

Monacs!

Nagyon jól tetted!
Tündériek a gyerekek!

Ne fogd vissza magad, nyugodtan tegyél még fel képeket! :wink:

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Monacs,

Jó ez a kád? Mert mi még ezt nem vettünk. :oops:
Nem tudjuk eldönteni milyen legyen.
Az egyik barátnőm most szült, és Ő a vödörre esküszik, de tőlem annyira idegen, de most láttam róla képet, és úgy élvezte benne a baba a fürdést.

Milyen kádat érdemes venni?

Köszönöm

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Tündéri az összes baba, kérünk még képeket! Majd én is teszek fel holnap, csak ma már fáradt vagyok!

Barimami! Egyre ritkábban tudok bimbóvédő nélkül szoptatni, pedig állítólag egy idő után hozzászokik a "kiképzéshez"... Hát, ha 4 hónap alatt nem szokott hozzá, akkor szerintem nem is fog. Egyébként az egyik jobban bírja, a jobbal megy "műcici" nélkül is, a bal meg mostanában azzal is fáj... Szóval nem tudok tanácsot adni a váltáshoz. Én rendszeresen kenem.

Én is nagyon sok rucit találok Lénának turikban, ha érdekel valakit szívesen leírom, hol. Tudok az V., az I. és a VII.kerületben is!

Vasalás: mi 40 fokban mosunk, kivéve a pelenkát, mert azt 95-ön, és egyelőre mindent vasalok. Először az volt a terv, hogy Léna 4 hónapos koráig, úgyhogy lehet, hogy most már csak a bodykat és a pelust fogom...

Jóéjt mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Steffi,
A keresztlányom 11 éves, de nagyon jól tud masszírozni állítom hogy egy masszőr megirigyelhetné. (mondjuk az szeretne lenni) Pezsgő lábfürdő??? Hmmmmm... de jó is az!

Jube,
Tök jó az ötlet csak valaki jöjjön és fogja le a lányomat amíg mérem! :D :D

Azt el is felejtettem mesélni, hogy nálunk a tisztába tevés az egy nagyon jó program. :x Két emberes: úgy néz ki, hogy amíg leveszem a pelust addig kb. csak 3x fordul el és próbál meglogni, addig apa megpróbálja valamivel feltartóztatni hogy ne másszon el, aztán kis popsi törlés (nagy üvöltés közepette) utána jön a nehezebbik fele, a tiszta pelust feltenni, mert akkor aztán elszabadul a pokol. :evil: Mire beteszem a popo alá, addigra már fordul, a popsikrémmel menetközben kenem be, majd egy határozott mozdulattal becsomagolom!! :D (Apának kb. fél óra, nekem pedig 10 perc de akkor már nagyon mérges vagyok :) És persze a drága mindezen szertartás végén fülig érő szájjal vigyorog! Hát ez van!!!!

Ezt már én is akartam kérdezni: Gabboka merre jársz???? Jól sikerült a szilveszter??? Vagy netán beakarsz mindenkit előzni?

Monacs,
Gyönyörűek a gyerekek! Igenis kérünk még képeket!!!

Ancsa,
Átírtam a szülés idejét jan. 24-re: Jól olvastam ugye???

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok,
mindenkinek boldog új évet kívánok!!!!

köszi mindenkinek az elküldött pakolós listákat. így már minden sokkal egyszerűbb. :D

Valentina: szerintem csak rossz napot fogtál ki a kérdéseddel vagy senki sem tudott értelmes választ adni, mivel én sem tapasztaltam, hogy barátságtalanul fogadott volna bárki is itt, és mindig választ kaptam minden kérdésemre. (ki a legjobb szülésznő? elég megfoghatatlan kérdés pl. :? )

ma megyek UH-ra, úgyhogy megnézem az elkészült tablótokat!!!! :) :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Steffi, úgy néz ki, majd a mai találkozó után végleg eldől! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Monacs!
Aranyosak a gyerekek nagyon! A kis kád mekkora? Hol vettétek? Nekem is tökre tetszik.

Rakjon fel mindenki képet! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi kedves,
Oda tervezzük vinni Mátét babaúszásra ahová Ti jártok! Szerintem 3 hét múlva megyünk először, addigra Máté is betölti a 3.hónapot és apa is hazaér a síelésből.

Dorka,
megnéztem a Protexin Restore leírását, nagyon jónak tűnik! Hol lehet venni? Bármelyik gyógyszertárban?
És Te rendszeresen adtad neki, vagy csak akkor ha nem volt kaki?

Ancsaboszi,
nekünk van kád és vödör is, Máté a vödröt nem szerette. Akitől kölcsön kaptuk, annak a babája imádta 5 hónapos koráig ücsörgött benne. Nincs recept :)
masni

Masni!
Komolyan? Jajj, de jó!!! És ti is szombaton akarjátok? Van még csütörtökön meg kedden talán, de az nekünk elég késő mert fél 7-től van fél 9-ig és mi 7kor fürdünk utána altatás! Hát ez tök jó!!!! Úgy örülök!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!!

Vasalás:Én a textil pelusokon kívül nem vasalok semmit! Nekem nem is mondta a védőnő sem, hogy kellene!
Én is úgy vagyok, mint Jube! A férjem szakács! Mire kivasalom a kabátját, konyharuháit, kötényeit....

Vica!
Nagyon hasonlóak a lányaink! Én sem írhattam volna le jobban a pelenkázás menetét!! Nagy gratula a járáshoz!! Nagyon ügyyi Réka! És milyen szépen ül! Luca nem tud még mindig!! Ja! Képzeld, megrepedt Luca ínye alul! Már lehet kézzel érezni alatta a jó éles kis fogacskáját!!

A férjek meg: én minden nap utálom, hogy megy a férjem dolgozni, és egész nagy úúúúgy hiányzik, és úgy várom haza.... Szóval megértelek! :)

Két éves Okj- sd képzésre járok intézményi kommunikátor szakra! Nagy humbuk az egész suli, de ha már elékezdtem, befejezem!

Jube!
Képzeld el, nálunbk is hiszti hét volt! Én undok anyuka, meg fogtam, beraktam a kiságyba, és rázártam az ajtót! Most meg lelkiismeretfurdalásom van, mert nem hisztizett, hanem az ínye repedt meg, és az fájt neki! :oops:
Nálunk is többször volt hiszti hét, megszakításokkal, mire most megrepedt neki!

Durca!
Biztos mesés volt végre megfognod Borókát!! Ne hagyd magad! A nővérek szerintem a legtöbb helyen hajlamosak a dolgok könnyebb végét megfogni! Ami nem árt Boribonnak egésszségileg, azt harcold ki magadnak szerintem is!

Györgyi!
Fürödhet veletek Jázmin, csak ne nagyon sokáig, és uyanolyan hőmérsékletű vízben, mint egyébként! Próbáljátok ki! Nagyon jó!!

Gyönyörű az összes baba, és anyukája is!

Sok puszi: Dóri

Kép
nagydora

Dóri,

ma úgy tűnik, jobb a kedve a Manónak, de nem akarom elkiabálni. Fog szerintem még a kanyarban sincs, de majd kiderül.

Durca,

akartam mondani, csak kiment a fejemből, hogy a Dévény módszerről minden orvostól rosszat fogsz hallani. Azt mondják, hogy pszihésen tönkretszi a gyerekeket, mert úgy fáj. Na most ha ez így volna, nem üdvözölné Panni a gyógytornász lányt midnen lakalommal kitörő örömmel, hanem félne tőle.... Oda járunk már 3 hónapja, és mindig örül Panni, ha meglátja Timit. Valóban sír, és tényleg fáj neki, de egy perc alatt megnyugszik, és sokat javult, amióta oda járunk. És én úgy vagyok vele, hogy inkább most sírjon, mint hogy később nehézségi legyenek a mozgásban.

Van egy konkurálás a neurológusok és a Dévényesek között, mindekettő a másikat szidja. Én meg úgy vagyok vele, hogy elhordom Pannit a gyógytornára, és megcsinálom vele az összes feladatot, amit a neurológus felír. És lám, fejlődik is szépen, de én azt hiszem, inkább a gyógytorna segít....

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Vica,
Köszönöm, igen, jól láttad. :) Módosult az időpont január 24-re, ha csak a leányzó másként nem dönt! :lol: Szülésznő meg nincs, a doki azt mondta, hogy nem kell! Így nem választottunk, bár olyan kedves mindenki, hogy ez tényleg nehéz választás is!

Masni,
Köszönjük a tanácsot kád ügyben. Szerintem veszünk mi is mind a kettőt, aztán majd a Babóka eldönti, hogy melyik jön be neki jobban. :wink:

Ugye Te is a Sándor dokinál szültél?
Igen, megnéztem.
És?

Szép napot!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Lányok, nagyon éltetek az elmúlt 2 napban, 25 perc volt "gyorsan" végigolvasni :)

Vasalás: én nem vasalok, és babakorban sem nagyon tettem. Max a pelusokat. De rájöttem, hogy azokat meg 2 perc alatt leköpi és mennek a szennyesbe...
Viszont a nagymamámnál laktunk, és ő néha ellopta Bene cuccait vasalni :)
Szóval minden ruhát egyszer vasaltam, az első felvétel előtt. Mivel egyikünknek sincs semmi olyan dolga (pl gomba, stb) ami miatt fertőtleníteni akartam volna.
Én a fertőtlenítéssel is úgy voltam, hogy csak módjával. Alapos lemosás, meleg, szappanos vízzel persze mindig volt.

Durca, örülök, hogy ölelhetted Borókát.

mtunde

Sziasztok Lányok!

Emlékszem, hogy pár hónapja írtátok, hogy Budaörsön van valami Babadiszkont féle, ahol új, jó minőségű babakocsik vannak.
Mi ez a hely?
Hol találom meg.
Sajnos elfelejtettem.
És bár már kinéztük a Babakocsit, azért több helyen megkérdezném, hogy mennyibe kerül.
Köszönöm a segítséget!

Ancsa

ancsaboszi

Steffi,
igen, a szombat jó nekünk is! Jó buli lesz :-) Nagyon sokan vannak? Be kell jelentkezni?
Nem értem hogy tehetnek babaúszást estére, Máté már van hogy fél7-kor elfárad és fürdetjük, fektetjük.

Ancsa,
Jófej volt Sándor doktor a szülés közben, igaz velem könnyű dolga volt, olyan 20 percet töltöttünk együtt mire kibújt Máté, aztán összevarrt és ennyi. Nem alakult ki olyan bizalmi viszony közöttünk, mint mondjuk amit a "Vidásoknál" olvasok. Egyébként Vida dr. jókat mondott nekem Sándorról, mikor ultrahangozott és Nováky Rita is ezer éve ismeri.
Budaörsön a Matti áruház van, nem tudom arra gondolnak-e a lányok? A Gyár u. 2. alatt található, Trend2 mellett közvetlenül egy gyártelepen. www.matti.hu. Egyben van egy Kenguru Gold bolttal.
Nem forgalmazza az összes babakocsit. Te milyet néztél ki???
masni

Masni!
Hát ez tök jó! Igen ezt az esti dolgot én se nagyon értem, bár lehet, hogy mikor nagyok a babák... Mondjuk akkor meg azért nem, mert ha egy baba - jó esetben - hozzászokik, hogy 8-kor alvás, akkor eléggé kibillen attól, ha elviszük este úszira...
Mindegy, maradunk mi is a szombatnál, nem kell bejelentkezni, de szombaton bővebbet tudok majd írni! Bérlet sincs, alkalmanként kell fizetni. Tök jó, akkor 3 hét múlva találkozunk!!! :lol: :lol:
Nálunk apa megy majd be vele a vízbe, mert ő is fürdeti és úgy látom, hogy biztonságban érzi magát, én 1x próbáltam fürdetni, 2 hét volt mire kiheverte!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Bezsebeltem a dícséreteket, köszönjük :D .
Igen, nagyon jó ez a kád, mindenkinek csak ajánlani tudom! Szerencsére mi kölcsön kaptuk, mert ha jól tudom elég borsos ára van. Jó, hogy a gyerek tud pancsikálni és nem kell tartani. Dóri már akkorákat csobog a vízbe (rugkapál a lábával) és közben röhög. Ja,és ha nagyobb a gyerek akkor meg a túloldalára kell beültetni. Megpróbálom megkeresni azt a képet, amikor már Danival fordítva használtuk és felteszem. Csak most épp Dani ordít, mert nem akar ebéd után aludni, ŐRÜLET! Mindjárt visszajövök, csak lecsapom :wink: !

Kép
Kép
monacs

Na, újra itt vagyok. Másfél hónapja, mióta cumi nélkül alszik, azóta tök nehezen alszik el, ott kell vele ülni, ja és jó ha egy órát alszik, régen meg ilyen 3 órákat húzott le. Na, persze ha anyám van vele akkor szó nélkül alszik egyedül!!! Szét terrorizál minket. Mit lehet csinálni ilyenkor, nincs vmi ötletetek?

Lányok másik kérdés, akinek hasonló korú a gyereke, mint Dóri azoktól kérdezném, hogy ők egy nap hányszor és mennyit alszanak? Lehetséges hogy Dórinak kezd sok lenni a napi 3x-i alvás? Írjátok már le légyszi a napirendeteket. Előre is köszi!!!

Ja, és az ígért kép a kádról, mikor már nagyobb a gyerek:

Kép

Kép
Kép
monacs

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:47-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:48-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:48-kor.
Vendég

Sziasztok, megjöttem! :) A doki meg a szülésznő is nagyon ari és kedves volt! :) Majd a 33. héten kerül sor a kórházban a szemem vizsgálatára, és akkor fog kiderülni, hogy sima lesz vagy csaszi! :(

Tök ok a kiscsávó, erőteljesen mutogatott a mutatóújjával! :-)

Már 25 cm-ek vagyunk, gyönyörű a gerincünk, a kis szemünkkel már pislogtunk ezerrel....és még mindig fiúk vagyunk! :)

Úgyhogy most én (anyucika :) ) nagyon boldog vagyok!

Puszi

Kép
elizabeth25

Lizzy, emlékszem, amikor mi voltunk 25 centisek, meresztgettem a szememet, hogy hol van bennem ennyi baba... :wink: Akkor alig volt hasam, most meg elrepülök, mint egy lufi. :lol:

Gabboka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Paramanó hozzám képest lóizé. Fél éjszaka fenn voltam és agyaltam, meg az órát néztem, hogy elmúlnak-e a hasfájások. Persze, hogy elmúltak, amúgy sem lehetett mérni ezeket a keményedés-dolgokat... :roll:
vbea

Sziasztok!

Lilluska, ti mikor is akartok konkrétan belekezdeni a babaprojektbe? Mi tavaszt tűztük ki, mert ha most foganna meg esetleg (azonnal, rögtön, ami ugye nem valószínű :)) akkor őszi lenne ő is, és köszönjük szépen, abból már rengeteg van. Persze ha márciusban, akkor meg karácsonyi... Na de nyárig várjak???

Egyébként pont ma döntöttem el, hogy nem fogok parázni azon, hogy fogok autó nélkül terhesen-babakocsival közlekedni. Mert majd szépen midnig megkérek valakit, hogy segítsen. Be kell látnom, hogy most még nem tudunk autót venni, de nem köthetem ahhoz a babát... Bene elég nagyfiú, és még nőni is fog mire terhes leszek, azt gondolom, hogy majd megoldjuk. Mondjuk itthon nem szeretnék rostokolni, az biztos.

Elizabeth, tök jó!

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:49-kor.
Vendég

Lilluska

Hajrá!!!!

Enci
Nehogy ráparázz!!! Arra készülj, hogy nem fog jönni a 40.héten és akkor nem ér meglepetés, ha túlhordod, ami nem egy jó érzés. Én is tuti voltam, hogy előbb jön mégse. No para!!!
:lol:

Szoptatás-téma

Nekem azt mondták a kórházban a csecsemősök, hogy ha fáj a mellbimbóm, kenjem be anyatejjel a szopi után és hagyjam megszáradni, de semmi mással ne kenjem!!! Legyen egy kicsit szabadon. Nekem nagyon bejött. Már egyáltalán nem fáj. Ja és volt egy pozitúra ami valamiért nem volt jó, ha úgy szoptattam utána fájt az a mellbimbóm. Hát ezt a pozitúrát megszüntettem.

Sziasztok!

Kép
gyorgyi33

Hát, akkor lehet, hogy lemaradunk, mi még ott tartunk, hogy megbezséljük, mikor kezdjük. Ilyenkor az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Hiszen mit kell ezen megbeszélni? :) Na de azért úgy csinálunk, mintha tudatos családtervezés lenne... :)

mtunde

Sziasztok!
Tünde! Küldenél új katalógust??? Kösziii :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Rendi tőled, Györgyi. Most egyéb dolgok miatt amúgy is azt kívánom, hogy maradjon csak Beni minél tovább, mert elég felemás a helyzet nálunk. Kérek még minimum 2 hetet! Köszönöm. :D :idea: :!: :!: :!:
vbea

Eni!
Érted is izgulok! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hajrá BENI-ENI! Én 37+2nél szültem Szandit!!! :lol: Na, jó! nem hozom rád a frászt! :lol: De akkor is nagyon közeleg... Be vagy már csomagolva, ugye? És tényleg ne félj, mihelyt tudatosul benned, hogy igen, ez az, megyünk szülni és ott leszel a szülőszobán - teljesen másra fogsz figyelni, nem a félelmeidre. hidd el, ez így van! Olyankor ez kikapcsol és bekapcsol valami más, valami megmagyarázhatatlan! És Ági annyira jó fej, nyugodt, segít, bíztat. És még ugye lesz melletted 2 másik pasi is! :wink: :lol: Nem is akármilyenek! :wink: És a leendó harmadikat még nem is említettem.... Még így is húznád az időt? :lol: Úgyhogy csajszi MINDENT BELE!!!!!!
Lilluska! HAJRÁ!!!! :!:
JUBE! Holnap adom fel a bogyeszt! ma nem jutottam postára, azaz lusta voltam, de rákérdezek, szerintem csütörtökre már ott lesz!

Csajok! Másnak sem csináltak a 6 hetes kontrollon rákszűrést? Én amikor akkor rákérdeztem Vidánál, azt mondta "most nem lehet" majd 3 hónap múlva. Van akinek a dokija ezt letudta a 6 hetes kontrollon. Az hogy lehet akkor? 2 hete volt a küretem, a szövettan eredménye negatív, de attól még kéne majd mennem rákszűrésre nem? Bő másfél éve voltam :!:

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Az én dokim is azt mondta, hogy majd márc-ban menjek rákszűrésre, mert a kontrollon nem szoktak rákszűrést csinálni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabi!
Szerintem Te megszülted Sárit!!!!! :lol:

Durci vajon bennt van Boribonnal?! Biztos tök jó neki, hogy végre vele lehet ilyen sok idő és megpróbáltatás után!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Heni,
Az én dokim azt mondta, hogyha már nem szoptatok akkor menjek vissza és akkor csinálja a rákszűrést!! Úgyhogy úgy tervezem, hogy kb. 2 hónap múlva meglátogatom.

Szerintem is babázik Gabboka! :D Ennyi ideig nem szokott távol lenni!!

Lilluska,
Tök jó, remélem hamarosan jó híreket hozzol. Drukkolok!

A drága férjem mostanában egyre gyakrabban kérdezi, hogy mikor kezdünk hozzá a második babához. Én szeretnék nagyon, de előbb a sulit beakarom fejezni ill. hogy Réka egy kicsit nagyobb legyen. Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy mindig találnék valami okot hogy miért kellene még várni. De amint befejezem a sulit, akkor hajrá!!

Monacs,
"lecsapom" :D :D :D De drága!! Jó a kád! Tudom, hogy a lányok között van majdnem 2 hónap korkülönbség, de nálunk Réka már hónapok óta csak 2x alszik. Reggel felkell, játszik majd fél 10 fele elalszik (jobb esetben alszik 1 órát) aztán délután 3 körül megint. Aztán estig játszás!

Dóri,
Remélem, hogy akkor most már tényleg kibújik a fogacska és most már Luca is nyugodtabb lesz kicsit. Nekem is lelkiismeretfurdalásom szokott lenni, de van amikor már nem tudok mit csinálni csak sír és sír. Ilyenkor járóka, aztán kb. 10 perc után megnyugszik. Egyébként pocsék éjszakánk volt, nagyon nehez bújik ki a felső fogacska :cry: :cry:

Na megyek is mert sír

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Ahan, szerintem is, Gabbó és Sári már külön vannak! :lol: De majd mesélnek. Pénteken ctg, akkor rákérdezek. :wink:

Steffi, Heni - olyan jófejek vagytok! :D Igazából lakáseladásban vagyunk nyakig (tudom, nem a legjobb alkalom, de hát ez van), és bízom benne, hogy a következő két hétben lezongorázódik, legalább papíron. Aztán albérlet stb. Csak lenne vége... Beni meg jöjjön csak, amikor akar. Bár, akárhányszor írok egy hsz-t, meglátom a vonalzót, végem van. :shock: :shock: :lol:
vbea

Sziasztok!

Nekem csinált a doki rákszűrést a 6 hetes kontrollon!

Györgyi! Az anyatejjel való kenegetést nekem is mondták a kórházban, eleinte kenegettem is, de nem nagyon vált be. Asszem nálam inkább a levegőztetés lehet a gond. Annyira folyik még mindig a tejem, hogy éjjel-nappal melltartóban és melltartóbetéttel vagyok... És még így is kell pólót cserélnem... Lehet, hogy ezen fogok változtatni? Elárulod, hogy neked melyik pozició nem jött be?

Ja, a káposztaversenyen szerintem összességében megettem egy egész adag töltött káposztát, és nem lett semmi baja Lénának! Meg a múltkor ettem karfiolt és brokkolit, és attól sem! Lehet, hogy most már bátrabb lehetek?

Hajrá Lilluska, és ne gondolkozzanak a gondolkozók! :lol:

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jólindult a 2007-es éve!

Steffi! Jó lett a frizud ás Martin nagyon édes és nagyfiú! Te adtál már homeos bogyót a fogzásra? Mennyit kell egyszerre adni, 5 szemet? Kolos is nagyon nő, már nincs babamérlegünk csak digitális felnőtt mérleg és azon mérve már a 7 kilót is túlléptük...tiszta sószsák:)

Minden picúrka csodálatos, tegyetek fel képeket csajok, olyan jó gyönyörködni!!!!!

Durca! Biztosan nagyon jó érzés lehetett magadhoz ölelni a csemetédet, remélem azóta a szoptatást is megoldottátok. Drukkolunk továbbra is!

Vbea! Hihetetlen, hogy mindjárt szülsz, annyira elment az idő, igaz?

Györgyi! Aranyos Jázmin baba. Hogy álltok a kisasszony napirendjével, mármint arra gondolok, hogy az éjjeli-nappali dolgot sikerült-e visszaállítani?

Elizabeth! Örülök, hogy minden rendben Veletek!

Ancsa hát a Ti időtök is hipp-hopp eljön. Olyan jó, hogy ismét lesznek újszülött babáink és kismamáink :wink:

Gabboka már régen nem jelentkeztél, vajon miért? :wink:

Lányok Én bekeményítettem az éjszakákkal és már nem adok mindig cicit Kolosnak. Elkezdtem már Karácsony előtt a "projektet" és sikerült visszaaltatni cici nélkül is, hasra fektettem és simiztem. Így már csak egyszer szopizik éjjel, de még mindig felébred 2-3 óránként...pedig azt hittem, hogy ha nem kap enni, akkor nem fog felébredni. Így tegnap éjjel kipróbáltam, hogy hagyom sírni egy kicsit hátha visszaalszik....vissza is aludt, persze ott volt mellettem az ágyban és fogtam a kezét...hátha leszokik így már és tényleg csak akkor ébred fel ha éhes...próba szerencse.

Kaki téma: Kolos a mai napig minden étkezés után kakál. Szerintem amíg szopizik a kicsi akármi lehet és ha nincs a széklet minőségében nagyon eltérő dolog, akkor az, hogy hányszor kakál az mindegy. Nekünk mindig azt mondja a doki, hogy aki sokat eszik az sokat kakál :lol:

Vasalás: Én nem vasalom a dolgokat, inkább azt az időt a picúrra fordítom.

Dori, Vica nagyon ügyesek a babák, hogy elkezdtek járni...mostmár lehet rohangálni, hajrá :D
marcsim

Monacs,

napirendet kértél, a miénk vázlatosan ilyen:

8- kelés, szoptatás, játék
10-12 alvás
12- kis gyümölcs
12.30- séta
14- ebéd
14.30- játék
15.30-17.00 alvás
17-uzsi, játék
18 - séta
19.30-fürcsi
20-szoptatás, alvás

ez persze csak nagy vonalakban.
éjjel nincs evés, de kelünk 1szer-2szer cumi miatt. tehát van 5 evés, két séta, két alvás, sok játék.
ha nem borítom fel a rendet, és így zajlik egy nap, Panni kiegyensúlyozott és vidám. De pl. szerdán 16-re járunk gyógytornára, és hát mit mondjak... a szerda estéink kicsit gyűröttek.....

Heni,
biztos ideér, ha holnap adod fel, köszi.

mennyit isznak a babák ebéd után? Panni kezd hozzászokni a vízhez, de nem iszik sokat belőle.

köszi,
Jube

Kép

Kép
jube

Nehogy már Gabi megszüljön! Miért "bíztatjátok" ennyire lányok?
Még azért bőven van ideje, jobb annak a kiscsajszinak odabent.....
De tényleg GABBÓ MERRE VAGY??????

érdekes ez a rákszűrés akkor... ahány doki annyi felfogás....

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni! Inkább aggodalom ez, mint biztatás, hisz egy szobába akartunk kerülni... Kicsit tényleg rossz nem tudni, főleg azok után, hogy panaszkodott a vizesedésre. Remélem, rendben van velük minden, akárhogy is vannak. :oops:
vbea

Tünde, Lilluska, Vica - hajrá kistesó project!!!!! :lol: :lol: :lol:

Mi is szeretnénk harmadikat. először úgy voltam vele, legyen Benei 2-3 éves és akkor. De rájöttem, ha nem jön majd rögtön, meg ha elsőre is siekrül, akkor is már megint nagy lesz a korkülönbség és azt nem akarom. A kicsi korkülönbségtől meg most igencsak tartok, de Benus annyira nyugodt baba, hoyg hátha nem lesz vele gondom... Persze biztos mi is felborulunk majd fogzás és társai miatt, de most egyeneőre az írányítja majd a projectet, lesz-e építkezés idén vagy sem. Egyet biztosra tudok, mégegyzser nyáron me vállalok nagy hasat! Úgyhogy vagy most nyár vége felé kéne teherbe esnem ( ez a gyorsított változat ) vagy jövő év tavasz vége.....
Tényleg akinek kb. másfél év van a két gyerkőce között, mennyire nehéz velük? Illetve a terhesség mennyire volt fárasztó a másik kicsi miatt? Én úgy gondolom az első 1-2 év nehéz, de aztán nagyon jó,mert elvannak együtt. Jól gondolom??????

Heni

Kép

Kép
cancan

sorry a sok félreütésért......

GABBÓKA AGGÓDUNK ÉRTED! HA NETKÖZELBEN VAGY KÉRÜNK BEJELENTKEZÉST!!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Vica
Réka 3-tól mennyit alszik? és után este mikor teszed le? Azt gondolom mi most egy ilyen sehogy sem jó szakaszban vagyunk. Délelőtt alszik, ami nálunk is olyan fél 10h, után kb. fél 13-kor ez egy hosszabb alvása, olyan két órás, de én még le szoktam tenni fél 18h körül is, akkor csak olyan fél órát alszik, de nem bírná ki fürdetésig (jaj, remélem érthető vagyok). Na és ekkor már nehezen alszik el pár napja, úgyhogy arra gondoltam rá kérne térni a napi kétszeri alvásra.

Jube
Panna séta közben nem alszik el?

Cancan
Nálunk 2 év van a gyerekek között, hát nem egyszerű, bele kell jönni. Majd még írok, de megjött a családfő, aztán szájhúzás van. :wink:

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!!

Steffi
turi ügyben: van egy angol használt ruha a Nyugatitól nem messze (Bajcsin kell menni, bal oldalt lesz, asszem az első sarkon), ill. engem vittek többször olyan turiba, ami vhol a xii.ker-ben volt és egy pasi Németországból hozott cuccokat, amik tök jók voltak!

Zsófi
Hát akkor úgy látom, nekem is marad a bimbóvédő, nincs mit tenni!

Vica
Végül Danit nekem az asszisztens kérés nélkül lemérte, de nem vagyok biztos benne, hogy jól ,mivel 55 centivel született és most 55,5-öt mért! Ez szerintetek elképzelhető, hogy csak fél centit nőtt 5,5 hét alatt? Amúgy pelenkázással kapcs: nekem bennt a kórházban nagyon mondták, hogy mindig kajcsi előtt pelusozzam, de annyira sírt szegény, plusz evés után sose alszik el rögtön, így közben vagy utána szoktam, így teljesen nyugodtan tűri és bukni se bukik sokkal többet!!

Ancsa
Nem a Soroksári úton lévő babadiszkontra gondoltál? Én ott tudok egy babyoutletet, egyszer voltam, de azért nem szabad túl sokat várni tőle, mondjuk én találtam sok jó, olcsó dolgot, de csomó mindent ugyanolyan áron adtak vagy akár drágábban, mint máshol!

Marcsi
Nekem azt mondta a doki, hogy majd ha később Danit le akarjuk szoktatni az éjjeli evésről, akkor jó meleg teával váltsuk ki azt az egy evést! Még nem próbáltam, sztem én is majd 3 hónapos kora körül kezdem el!

A mosollyal kapcs. meggyőztetek, hisz csak szopi után produkálja!! zseni és punktum! :lol:

Pusssz mindenkinek, megyek mert megjött apa és fürdetünk lassan!

Barimami

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?