A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:50-kor.
Vendég

Na, szóval Cancan hát szerencsére nekem az elején amíg nem rázodott össze a kis család, addig komoly segítségem volt anyós személyében (talán emlékeztek is rá, írtam is hogy bolgár). Én először a két gyerekkel akkor maradtam, mikor Dóri már 3,5 hónapos volt. Hát nem egyszerű, most azért is parázok a napi 2xei alvásától, mert akkor például nem is egyszerre fognak aludni. Akkor egy perc szabadidőm sem lesz. A másik meg, hogy Dani nem egy halkszavú, úgyhogy tuti felordíbálja majd. Hát nem tom.
De reméljük az idő nekem/nekünk dolgozik és megtérül majd az energia :wink: .

Tudjátok ki tünt el nagyon, Veronikusz!!! Vajon talált már pótnagyit? Ha olvasol, akkor pötyögj már pár sort!

Pelenkázás
Nekem a védőnő azt mondta, hogy kaja után pelenkázzam, mert a kajálás meghozzhatja az ihletet. És tényleg nagyon sokszor van, hogy kajálás közben rotyog a pelus :) .

Hú ma milyen sokszor írtam, el vagyok ájulva a teljesítményemtől, máskor jó ha csak végig tudlak olvasni Titeket!

Monacs

Kép
Kép
monacs

Lányok :lol: miután jól berúgtunk A Doktorúrral, muszáj volt kialudnom magam, bocs... :lol:

Na, komolyan ne vegyétek!!!!!!!!

Egy ismerős házaspár felhívott minket, hogy van-e kedvünk a víkendházukban szilveszterezni, egy mátraaljai kis faluban, és hirtelen felindulásból elmentünk. Jó volt, nem bántam meg, bár olyan ócska, rázós utakon mentünk, hogy volt pillanat, amikor azt hittem, ott fogok szülni, de végül is egyben megúsztuk, ja és félóránként megálltunk pisilni :roll: !

Köszönöm, hogy hiányoltatok, nagyon jól esik ám!

Elég hevenyészve olvastam vissza az írásaitokat, sorry érte, pótolni fogom, de mivel holnap ovi, és ma még vasalnom kell az ovis cuccokat, sajnos mindjárt le kell lépnem.

Azt láttam, hogy Steffi nagyon szép, tök mindegy, hogy régi, vagy új haja van-e!

A kis Mikulásos Barimami fotó is nagyon tetszik! Monacs, Jube, Györgyi, Heni képei is nagyon édesek, illetve a képeken a gyerkőcök!!! remélem én is hamarosan feltehetem a kétgyerekes képeimet!

Hastársaim jól vannak?????

MINDENKINEK [color=violet]KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG, MOSOLYGÓS, EGÉSZSÉGES, BŐSÉGES 2007-ET![/color]

Jövök minden nap, már nem utazgatok ADDIG többet!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Éljen, éljen, megvan Gabboka :D :lol: :)

Lányok, segítsetek: ti mit csináltok a babával mikor késő délután már nyűgös?
Nálunk 1 hete az a rendszer hogy Máté 5 felé eszik, aztán úgy 40 perc múlva már nyüglődik, látszik hogy álmos de nem tudom elaltatni. Akkor még szórakozunk egymással egy kicsit, majd apa kiadja a parancsot, hogy fürdés. Megfürdetjük, masszírozgatjuk, aztán be a szobájába, evés és altatás. Ennek következtében 7 körül már alszik. Igaz, alszik másnap reggel 8ig, úgyhogy nem panaszkodom, csak azt gondoltam ha ki tudnánk húzni az evést és alvást 8ig, akkor hátha nem ébred fel éjjel csak hajnalban.
Mit csinálok rosszul?
masni

Sziasztok,

Vbea,
Még be sem költöztettek és már el is adjátok? Hát ez nagyon szomorú!! :cry:

Jube,
Tök jó a napirendi vázlat. Este 8-tól reggel 8- ig szinte fel sem kell Panni? Na én szeretnék egy ilyen éjszakát! Képzeld kipróbáltam hogy lemérem azzal a technikával Rékát, csak egy baj volt, hogy mire bejelöltem hogy milyen hosszú, addigra már a fél papír a szájába volt és persze szét tépve. :evil: Úgyhogy feladom, majd leméri a védőnő!!

Monacs,
Délután kb. fél órát esetleg 1 órát alszik (de az már tényleg nagy szó) Viszont utána tömény ugrálás, játszás, forgás amitől annyira elfárad, hogy 3/4 7-kor már megy fürdeni és 1/2 8-kor pedig már durmol! :D Kb. 2 hónapja csináljuk így és ez tök jól bevált. Sajna az éjszakáink elég kakik, mivel folyamatosan mozgolódnak a fogacskák, bekenem az ínyét de folyt. köv sírás és csak a cicin nyugszik meg. Ja jut eszembe ma estére kibújt a felső fogunk is! :D :D

Gondoltam ha lecseng a fogacska kibújása megpróbálom átszoktatni az éjszakai cumira. Legalábbis arra hogyha felébred akkor ne a cici keljen neki, mert szerintem nem éhes, hiszen csak kb. 3 percig szopik aztán horkol tovább.

Marcsi,
Mennyi ideig sír ilyenkor? Nálunk az a baj, hogy ez azért nem jön be, mert mikor múltkor ott aludt köztünk, akkor én is eljátszottam hogy hagyom sírni, de az én okos kislányom ilyenkor addig forgolódik és harapdál, keresgél amíg cicit nem talál. :? De lehet hogy nekem is tovább kellene próbálkoznom. :)

Barbi,
Nálunk ugyanez volt a szitu, hogy 3 hónappal később lemérték Rékát és akkor 54 cm-t mértek (53 cm-vel született) Úgyhogy én már nem hiszek nekik. Bent vagytok a táblázatban! :D

Lilluska,
Nagyon szépek a gyerekek!

Pelenkázás: nekem is azt mondta a védőnő, hogy kaja előtt tegyem tisztába, de nálunk mindig evés után volt kaki. Úgyhogy mostanában mindig kaja után van a program.

Gabboka,
Örülök, hogy egyben vagy és persze annak is hogy itt vagy!!

Na megyek tanulni...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Olyan jó olvasni a babás beszélgetéseiteket, de sajnos én már jól elfelejtettem, hogy pontosan mikor, mit és hogyan csináltam.
A fényképek meg egyszerűen csodálatosak!!!

Szereténk 4D-s UH-t csinálni majd, ha itt van az ideje. Ti mikor csináltattatok? Van esetleg ötletetek, hogy hol találunk megfelelő helyet?

Köszi, hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Marcsi!
Én adom neki a chamomillát, kb. 2 hete, de előtte egyeztettem a gyerekorvossal és ő szabad pályát adott. Mivel ez homeos cucc, nincs benne semmi szer, csak kamilla, ami nyugtatólag hat a babákra. Olvastam a fogzásnak is, és azt írták, hogy hónapokkal a kibújás előtt jel lehet a nyáladzás, ököl betolás a szájba, és az éles sikítás, ha hozzáér. Én azért is gondolom, hogy ez az, mert szopi után nyomja be az öklét a szájába és nem hiszem, hogy azért mert még éhes :lol:
Tehát én adok neki 2 bogyót du. 2-kor és olyan 6-7 körül, ezért ez valamennyire megnyugtatja és könnyebb altatni is. Bár ma tök jó volt a séte, fél 12-kor volt szopi, 3/4 1kor mentünk sétálni 3-ig és mint a kisangyal aludt végig!
Kolosról fénykép?? :wink: Légy sziiii! :lol:

Barbi!
Az nekem messze van, az Örs környékén nem tudsz valamit?!

Jube!
Ti kétszer mentek sétálni? Mióta csináljátok így?!

Monacs!
Tényleg tök jó sokat voltál ma itt!!
:lol:

Pelenka: én mindig kaja után pelenkázok és napi úgy kb 4-5x, viszont éjszaka nem és csak akkor cserélek reggel pelust, ha felébredt.

Gabi!
Jó, hogy itt vagy! És megint olyan szépet írtál, hogy én csak vörösödök! :oops: Köszi :oops:

Vica!
Nem semmi a kislányod! El tudom képzelni a mérés szitut :lol: És még nem írtad le, hogy mit hittél mi van a szekrényben, amikor földrengés volt :P

Szia Vali!
Mi a soroksági Brendonban csináltuk, 12.500 Ft volt, így kaptunk 1képet, DVD és egy mappát valamint vittünk videokazit és arra is rá lett véve. Mi nagyon meg voltunk elégedve, a szonográfus A-tól Z-ig megnézte Martint és nagyon alapos volt! Ja és mi a 28. héten voltunk, de változó, hogy ki mikor megy!Hha újra csinálhatnám mégegyszer elmennék a vége felé mondjuk a 36. héten! Tudod már a nemét? Ha nem akarod majd tudni?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vali!
Nem soroksági, hanem Soroksári... Bocs.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szuper Gabbóka, hogy előkerültél.... már aggódtunk. Bírtad volna az első verziós szilvesztert, mi? :oops: :lol:

V30! ( húúú, nem árulod el a keresztneved? ez olyan komoly....) SZóval: a 22.-28. hét környékén a legjobb menni, mert akkor már elég fejlett ahhoz, hoyg szépen lásd, ugyanakkor még pici és jól be lehet fogni. A legtutibb a Praxis rendelőben a Hajdú doktornő, amit ő nem vesz észre az nincs. Én uygan még nem voltam itt, de csak jókat hallottam róla. A Brendoban és a Mammutban voltam, ott inkább mozizás az egész.

Köszi a korkülönbséges tapasztalatokat, majd meglátjuk.. A mostani házunkban is lenne hely, de addigra Szandi sulis lesz, és mindenképpen külön szobát akarok mindenkinek, és a lehetőségét annak is, hogy pótnagyink is legyen - habár vannak nagyszülők, de az egiyk állandóan elfoglalt, a másikat meg a másik unokák is igénybe veszik, szóval amoylan kedves-aranyos pótnagyit szeretnék beszerezni addigra, hogy én se boruljak ki. Egyenlőre ettől( mármint az építkezéstől ) függ mikor jön a harmadik, de én a kicsi korkülönbség felé hajlok.
Lilluska: nagyon szépek a gyerkőcök, és tényleg összenőttek. Gondolom milyen jó nekik, együtt rosszcsontkodnak. Kicsit sajnálom, hogy Szandi ebből kimaradt, mert még nem nagyon tud mit kezdnei az öccsével.

Lányok utálni fogtok, de én nem ismerek olyat, hogy nyűgös, meg nem alszik.... ( kopp-kopp) Számomra is hihetetlen, de egy áldott jó gyerekem van. ( el ne kiabáljam ) csak akkor sír ha éhes. De akkro nagyon. Ha nyomja a pociját a büfi akkor panaszkodik de nagyon, de ez más, meg kell zabálni lyenkor ( is) . Persze azért Ő is tud nyűgösebb lenni, de a majdnem 4 hónap alatt egyszer sem volt rázós időszak. De biztos lesz majd olyan is.
léptem fürcsizni

Heni

Kép

Kép
cancan

Kedves fotós Anyukák,

Nagyon édesek a babák! Félek, kihagyok valakit ezért írom így.

Vica,
Egyszerűen csodálom a lányodat, mennyire jól mozog és cuki!!!Gratulálunk a felső foghoz, Balázsnak most már meg van duzzadva a felső inye is, de még hiszti nem volt. Viszont nagy előszeretettel HARAPJA a cicit minden szopinál a két alsó fogával.

Zsófi,
írtad Neked is nemrég volt mellgyulladásod, nekem is volt még kb. 5 hónaposan is. Nekem a napi 3x1 Algopyrin és a fejés segített ( és sokat tettem rá a Manócskát). A bimbóvédővel kapcsolatban pedig ne izgasd magad, mi 5 hetes koráig csak bimbóvédővel szopiztunk, és ma majdnem 7 hónaposan megint elő kellett vennem, mert már vérhólyagot harapott a jobb cicimre. Így kevésbé fáj, és nem hagyjuk abba a szopit a felénél hurrá. Csak tudod én is paráztam, hogy júúj bimbóvédővel megy csak és fúú ez nem lesz így jó, mindenki lebeszélt róla, de most már erős Léna is és így is kiszívja nem?, szerintem ne izgasd magad, tök jól csinálod.

Barbi,
Képzeld, én egy ideig még a bugyit is vasaltam, de most megmakacsoltam magam, átestem a LÓ túloldalára, és semmit sem vasalok. Hajtogatok és pikk pakk be a szekrénybe. A baba kb. 8 órát tölt átlagban egy egy rugiban vagy pizsiben, és én utána dobom a szennyesbe. Nem bírnám, mert egyre több és több. Az elején azért még én is vasaltam de besokalltam és most JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ . De lehet, azért ha már nagy leszek, visszaállok a vasalók táborába. 

Barimami,
A mérés ügyben nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az első 6 hétben nem szokta megmérni a babákat, mert a szüléskor a feje búbjától mérik és beleszámolják az összes hajlatot, mert nem nyújtják ki a kismanókat a szülés megrázkódtatása után. Általában a 6. hétre érik el azt a „magasságot” a rendes méréssel, mint mikor megszülettek. Tehát Dani tökéletes méretű és lehet nőtt 3-4-5 cm t is.

Most már irány a szunya!
Szép estét!

Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!

Gabóka, itt is örülök, :lol: hogy előkerültél, már nagyon aggódtunk érted! De tudod Enivel, csak őnző okokból 8) , hogy már nem is találkozhatunk Veled. Mikor mész CTG-re?

Masni,
Hát akkor tényleg nem volt Veled sok dolga a dokinknak. Velem annál több, szegénykém még a nyaralás előtt is azon aggódott, hogy én ne aggódjak! Olyan aranyos. :) Én embrileg is nagyon sokra tarom Őt, és orvosnak is nagyon, nagyon jó! Tavaly mikor ugye az intenzíven voltam, minden nap jött hozzám, és utána hívta a férjemet, hogy, hogy vagyok, mert ugye őt csak este engedték be. Úgyhogy szerintem nagyon jó orvos, mindig annyit mond amennyit kell! Csak akartam tudni, hogy Neked mi a véleményed.

Igen, köszönöm, erre gondoltam, ezt írtátok régebben, ezt a budaörsit, de sajnos megnéztem, és nincs itt olyan amit szeretnénk, mert igen már kinéztük Peg-Peregot szeretnénk!

Nem tudjátok hol lehet még olcsóbban? van valami babakocsi bolt a Lehel téren is, de mi a neve? Segítség!

Monacs,
Szóval ezt a kádat ajánlod? És nem is kell fogni? És nem csúszik le a baba? De ez tényleg jó, hogy később is lehet használni, bár akkor már inkább menne a nagy kádba nem?
Köszönjük a képeket, mindkét Gyermeked tündéri! :wink:

Elizabeth,
Nagyon jó ilyeneket olvasni! Legyél is nagyon boldog! Sok, sok puszi Neked és a kis Pocaklakódnak is!Mi is veled örülünk!

Eni,
Hogy vagy? Pocak? Ma is fent leszel? :wink: Akkor majd gondolok rád, mert éjszaka én is felébredtem, nem is tudtam visszaaludni, hányingerem volt, és azon idegeskedtem, hogy Ti már be vagytok pakolva én meg nem.

Hú, lakáseladás? Az nem semmi!!! És akkor utána még albit is kell keresni? Hát nem irigyellek, akkor sok sok erőt Nektek! És szorítok, hogy kapjál még bentről két hetet, ahogy kérted! :lol:

Marcsi,
Már rég láttunk képeket Rólatok! Kérünk egy két karácsonyit!!!

Barimami,
Aranyos vagy köszönöm, hogy TE is reagálsz a kérdésemre. Ott a soroksári úton már mi is voltunk még pár hónapja, és ugyanaz a véleményem mint Neked! Nem szabad tőle sokat várni! Nem is megyek oda többet, mert az eladó is rosszat adott el :( , pedig aztán neki kéne hozzá értenie!

Lilluska,
Nagyon jó ez a kádas kép! Tündériek!!

Vali,
Megértelek, én is nagyon féltem tőle, hogy hova menjek 4D uh-ra mert nagyon sok rosszat hallottam ezekről a helyekről. Aztán a Barátnőm volt a Brendonban, a váci útiban, és ott nagyon aranyosak voltak vele, aztán mi is megkockáztattuk és oda mentünk mi is, és annyira aranyos volt a doktornéni, a 27 héten voltunk, de szerintem célszerű menni a 28 héten, mert akkor már tuti nyitva van a szeme. Mi aztán elmentünk még a 34 héten is, mivel nagyon kíváncsi voltam rá, hogy mekkora, mert a korházban nem mérték meg a súlyát, mert a uh-s doki nagyon sietett. 34 héten már elég nehéz nézegetni, mert kevés a hely, de nagyon kis édes volt. Vagyis hát nem is olyan kicsi mert a 34 héten volt 2779 g a mi pici hercegnőnk!
A 34 héten már nem az a doktornő volt aki először, de Ő is kedves volt, és amig nem lett jó kép, addig nem adta fel.
Szóval én a 28 hetet javasolnám és a váci úti Brendont, és itt akkor menjetek, mikor Brassoi Ildikó van (Ő nagyon alaposan vizsgált, még a köldökzsinórt is megnézte, hogy rendesen áramlik e, ezt azóta és előtte sem nézte más)

Na megyek aludni, mert holnap kórház!

Mindenkinek szép, csendes éjszakát!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Hurcia! Köszi szépen, tök jól esett, amit írtál! Igazából csak az elején izgattam magam, hogy Léna hozzászokik, meg nem jó ez így neki, meg a csapból is az folyt, hogy csak végszükség esetén... Most meg látom, hogy tud nélküle is szopizni, viszont azt gondolom, hogy inkább vele, mint sehogy... Szóval köszi a bíztatást! :lol: Az viszont elkeserít, hogy még mindig lehet mellgyulladás... :shock: Na mindegy, eddig mindig elmúlt 2 nap alatt, és az algopyrin, fejés, sok szopi segített. Meg néha hűtőfürdő, csak zuhany változatban, mert nincs kádunk... Hát, az elég kegyetlen dolog... Állni a hideg víz alatt :x

Szép álmokat mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Ancsaboszi!
Babadiszkont néven rá tudsz keresni a neten.Remeélem sikerül!!!!

Bocsi Lányok ,csak ennyire futotta,de majd jövök,holnaptól indul a nagyoknak a suli,így talán több időm és energiám lesz!

Jó éjszakát mindenkinek!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Ancsa! A Lehel téri bolt: www.babadiszkont.hu Kis zegzugos bolt, de jó sok minden van! Ajánlom a bababolt.lap.hu oldalt, ott jó sok boltot találsz! Jó keresgélést!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Vica
Köszi a táblát! :)

Steffi
Sajna az Örs felé nem vagyok bejáratott annyira turi ügyben, de ha nem ruha kell, onnan nem messze van a Minimanó, ami sztem egy tök jó bababolt, voltál már? Illetve még Ikeában szoktam venni babacuccokat, csomó gyerekholmijuk van viszonylag olcsón!

Cancan
Rettentően irigyellek, én néha már komolyan szégyellem magam, annyira mérges tudok lenni szegénykémre, amikor éjjel egyszerűen nem hajlandó visszaaludni vagy nappal bőg folyamatosan... Ha rájöttél, hogy mi a sírás elleni titok, AZONNAL írd meg!!!! :D

Vali
4d-n mi a Váci úti brendonban voltunk, azért a pénzért elég sok mindent nyújtanak, plusz kapsz pontokat, amit le lehet vásárolni (ha van kártyád, amit ingyen lehet igényelni és akkor ingyen kapsz katalógust is) nekünk jó volt, bár az is igaz, hogy a neve is az, hogy babamozi, lehet, hogy ha egy kórházban csináltatod, ott komolyabban veszik, bár mi biztosak voltunk abban, hogy egészséges, így tényleg csak élvezkedni mentünk :lol:

Hurcia
Nem tudom,hogy ez véletlenül volt-e, de két külön választ írtál barbinak és barimaminak. most lerántom a leplet titkos éneimről, mindkettő én vagyok, csak másképp írtam alá, de ha megnézed a felhasználót, ugyanaz! :D Köszi amúgy a válaszokat, vasalás ügyben pont elszántam magam, hogy leteszem a vasalót, amikor piros pöttyök jelentek meg a nyakán, így most megint eszeveszett vasalásba kezdtem :?

Ancsa
Egy barátnőm a Baby Planetben vett babakocsit, ott rettentő nagy a választék, viszont elég drága. Én kettőt vettem (egyet nekünk, egyet anyáékhoz), mindkettőt használtan, de újszerű állapotban, az egyiket egy bababörzén, a másikat meg neten!! Az internet sztem nagyon jó, csak kinézed milyen tipust akarsz, rákeresel és nagyon nagy a kínálat, én egy vadiúj pegperegot vettem, amit nem is használtak és bolti árnál 25 ezerrel olcsóbban!!

Na megyek reggelizni, mivel nem tudom, hogy attól, hogy nem eszem rendesen néha vagy hogy stresszelek, de a tejem rettentően változékony!! Tegnapelőtt még egy mellből szopott 150et, tegnap este meg 2-ből alig tudtam kipréselni 100-at!! Nektek ez hogy van?? Mennyire változik a tejmennyiség?

Na, most ennyi fért bele, szép napot mindenkinek!
Barimami, alias Barbi :wink:

Ja, itt van még néhány szilveszteri kép!
(amúgy apukám természetfotós, ezért vagyok így elárasztva ilyen jó kis fotókkal! :lol: )

Kép

Kép

KépKép
barimami

Jó reggelt!
Csak felültesen sikerült visszaolvasnom és most csak egy kérdés is fér bele, mert ordítás van.
Vica
Jól értem, hogy Réka akkor napi kb. 2x 1h-t alszik?

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Monacs,
Panni nem alszik a sétákon, csak nagyon nagyon elvétve. Többnyire nézelődik, vagy panaszkodik, hogy nem tud mozogni a sok cuccban.

Steffi,
azóta megyünk 2szer, amióta este sötét van. Az esti fix pont, mert megyünk Apuci elé a Millenárisba. A Belvárosban dolgozik, elmetrózik a Moszkváige, bejön a parkba, sétálunk egyet, aztán irány haza. De akartam, hogy kis napot is lásson Panni, ezért megyünk délben is. Az utcánk istentelen meredek, úgyhogy jó kis fenéktorna feltolni a kocsit... na este nem én szoktam, de délben... a hátamról csorog a víz....

Barbi,
a piros pöttyök a nyakán nagy eséllyel a melegtől vannak. HA túlöltözteted, így reagál a szervezet. Panninak is sokszor volt, mert paráztam, hogy megfázik.

Vica,
általában futok (vagy a férjem fut) éjjel 12 és 4 körül a cumi miatt. De ma, trárá, 8tól 6og egyhuzamban aludt. El sem hiszem....

Masni,
óvatosan kérdem, mi van, ha hagyod kicsit bőgni? Tedd le 5kor aludni, és szánj rá egy 20 percet. Nézd az órát, és csak max 5 percenként menj be, adj neki cumit, vagy simizd meg a buksiját, és aztán hagyd ott. Ha fáradt, el fog aludni. Panninak én 30 percet szoktam adni, ha addig nem alszik el, elhiszem, hogy nem álmos. De általában 5 percen belül elalszik, ha otthagyom. A nagymama be szokott hozzá rohangálni, hogy jajsír, akkor viszont nem alszik, mert nem hagyják. És tudom, rossz hallgatni, de vagy sír 5 percet (10, 15,20 percet) és utána vidáman ébred, vagy egész este nyűglődik ő is, meg Ti is.....

A tej meg valóban nagyon változó, de a babák éhsége is. Panni pl. reggel nem eszik (annyira... :lol: ) sokat, mint este. de valahogy beállt, hogy akkor több tej is van.

Mi a Mammutban voltunk 4Dn a 26. hét körül, és szerintem alapos volt a dokinéni, sokáig nem is láttuk 4Dben, mert a szervi bajokat csak a sima UHn lehet látni, úgy nézte egy csomó ideig. Amikor végzett, akkor moziztunk. :)

Biztos a Csalogány utcai babbolt a legolcsóbb, de a hapsi a szövegével megkéri az árát... :D

na befejezem a kisregényt,
Jube

Kép

Kép
jube

Steffi, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ha te éjjel nem pelusozol, nem ázik át a pelus reggelre? Én se szoktam, de reggel mindig öltöztetés van, mert átázik!

KépKép
barimami

Barimami! Ugyan nem tőlem kérdezted, de mi sem pelusozunk éjjel. Léna 8 körül kap egy pelust, aztán reggel 7 körül. És nem ázik át. De hallottam már olyat, hogy ez más fiúknál? De lehet, hogy ez hülyeség...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Steffi,
a chamomilla tényleg nagyon jó a babáknak és tökjó, hogy adod neki, egyébként a pocakfájásra is jót tesz. A homeós doktornéni azt mondta nekünk, hogy az adagja 5 bogyó minden esetben, akkor is ha pici babáról van szó. Szerintem nyugodtan adj neki 5 bogyót, feloldva pici vízben, nem lesz semmi baja. Aztán ha nagyon fájdogál az ínye, akkor 2x5 helyett emelheted 3x5 bogyóra a napi adagot.

Vali,

mi a 22.héten voltunk, de később jobb lett volna, mert akkor ducibbak már a babák. Egy ismerősöm a 36. héten volt, ő kicsit megijedt, mert a baba ekkor már nem fér bele a képernyőbe :-) és nagyon látszik a magzatmáz.
Mi a Praxisban voltunk valamilyen Mátyás nevű orvosnál, ő is nagyon alapos volt.

Ancsaboszi,
örülök, hogy ilyen jó a kapcsolatod Sándorral, biztos a szülés is szép élmány lesz vele!
A Lehel tér 1/b-ben van a babadiszkont, abban nem vagyok biztos, hogy ott van-e PP babakocsi. Mi anno használtan vettük, azt csináltam, hogy beírtam a keresőbe a babakocsi nevét + ár, vagy +eladó és kijött mindenféle hirdetés. Mi végül ismerőstől szereztük be féláron, és kb. 1 hónap múlva így adtuk tovább. De a neten is ki lehet fogni jó áron és tényleg alig használtan babakocsit és hordozót is. A PP-t én csak akkor ajánlom ha nem nagyon göröngyös az út felétek, itt nálunk pl. használhatatlan volt és váltanunk kellett terepkocsira.
És tényleg a Csalogány u-i boltnak is van honlapja, ott jók az árak, a pasi viszont egy katasztrófa. Mikor a kórházban voltam és megkértem anyut, hogy ugorjon le megvenni a szopis-melltartót a pasas felhivatott engem telefonon, mert szerinte rossz méretet kértem. Ő már csak tudja, egyszer sem látott még :-)

Jube,
az igazság az, hogy én nemigen bírom bőgni hagyni, de van egy apja aki ilyenkor megbirkózik a feladattal :-) Ha hagyjuk és bejárunk hozzá simizni, akkor gond nélkül végigbőg 1 órát. Alvás meg nix. Ilyenkor feladjuk, visszük fürdeni, enni és még nehezebb elaltatni :-(
Mindegy, lehet hogy az én gyerekem már 6 felé fáradt. Gondolom ahogy nő úgy bírja majd jobban az estéket.

Barimami,
én régeben egy számmal nagyobb pelust adtam rá éjszakára és úgy nem ázott át. Nekünk egyébként csak a Libero jött be, az összes többiből kipisil.

Tündériek a babák!!!!!!!
masni

Sziasztok,

Hát igen az én lányom olyan mint egy felhúzott duracell nyuszi!! Most épp a szódás ballont csókolgatja :lol: és persze az egyik cipőjét már el is hagyta.

Vali,
Mi a 4D UH-ot a Praxisban (a pasinál, ha jól emlékszem Győrffy Árpád) csináltattuk a 25. héten. Tök jól látszódott minden. Először megnézett és lemért mindent és utána kezdődött a mozizás. Igaz Réka elég szégyenlős volt még az arcát sem akarta megmutatni, de aztán addig nyomogatta a hasamat hogy végül megadta magát. Elvileg 20 percig tart de mi kb. 40 percet voltunk bent. Kaptunk CD-t rajta kb. 15 db kép + kazettát. 10 000,- ft pénz volt. Nagyon alapos volt a doki! Csak ajánlani tudom!

Steffi,
Szekrény: 2 hete iszonyatosan rosszat álmodtam és azóta minden szarra megijedek. Fogalmam sincs hogy mit hittem, csak azt láttam hogy mozog a szekrény, de csak az. Mivel még nem volt szerencsém földrengéshez (és remélem hogy nem is lesz soha) ezért elképzelni nem tudtam, hogy mi az. A sógornőm egy szinttel lejjebb volt és semmit nem érzett csak röhögött hogy hülye vagyok. Aztán kiderült hogy még sem vagyok hülye, mert mozgott a föld, de természetesen a szekrényben semmi nem volt! :lol: (nagy bánatomra)

Hurcia,
Éjjel sajnos én is észrevettem, hogy elkezdett harapni Réka. A cicim szoptatás után annyira fájt és mikor megnéztem akkor láttam, hogy tiszta piros. Bevallom őszintén és most lehet hogy rossz anya vagyok de éjszaka már nem élveztem annyira a szoptatást!! :cry: :cry: Viszont jobban aludtunk hogy kibújt!

Barbi,
Egyél rendesen mert a tej mennyisége ettől is függ, ja és persze sok folyadékot kell inni. A gyerekorvos nekem javasolta, hogyha szeretem a levest akkor egyek sokat, mert az is serkenti a tejállományt. És nekem bejött a mai napig!! Csak most már kezd leves undorom lenni! :? A képek nagyon jók. Én sem szoktam éjszaka tisztába tenni Rékát csak ha felébredt!

Monacs,
Igen, Réka csak 2x alszik egy nap, az alvás hossza mindig változik. Most hogy jött a foga kevesebbet aludt és nagyon nyügi volt! Egyébként én ebéd után szoktam sétálni vinni és akkor van a délután alvás. Még a kapun ki sem toltam a babakocsit és már alszik is. Ilyenkor addig alszik amíg sétálunk általában 1 vagy másfél órát.

Jube,
Éjszakára irigyke vagyok!

Na megyek, rendet rakok a lakásban

vica10

Ja tényleg valami Mátyás nem Árpi!! :D :D :D

vica10

Barbi!
Én olyan 7körül pelusozom este (plusz-minusz fél óra) és reggel 7-8körül. Eddig nem ázott át egyszer sem, bár ti még nagyon az elején vagytok és akkor nekünk is átázott 1x-2x akkor ha észrevettük éjjel akkor átpelusoztuk. Szerintem függ a pelenkától is, nem akarom reklámozni, de én esküszöm a Huggiesra.
Ja és továbbra is édi Dani!:lol:
A tejcsi nekem is változik, az tutti, hogy a stressztől kevesebb és ráadásul a baba is megérzi! Az elején nekem is annyi volt folyt össze-vissza azóta azért beállt, és ha egyhuzamban alszik mondjuk 6 órát akkor azért érzem, hogy tökre feszül, de egy idő idő után a tejtermelés beáll a baba igényeire! Ne aggódj, szerintem van elég! Szoptass mikor kéri vagy ahogy te csinálod. Nem tudom igény szerint vagy órára szoptatsz?!
A minimanónál törzsvásárló vagyok! Bár ott szerintem elég drágák a rucik! De mindegy írtam már, hogy itt van egy csajszi aki árul használt rucikat, meg ha valami alkalom van akkor én még a H&M-be szeretek nézelődni/vásárolni és a C&A-ba. Múltkor olyan cuki sapit vettem és overált a C&A-ba! Majd teszek fel képet, ha érdekel valakit...:wink:

Jube!
Én is gondoltam, hogy kimegyünk apa elé a buszhoz, de én félek a sötétben, elég gyér a közvilágítás... :? Majd,ha világosabb lesz este is, még pár hónap :lol:

Gabi, Eni?! Remélem jól vagytok!

Durci?! Biztos Boribonnál volt éjjel!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Masni!
Hú, kösz most megnyugtattál! Apa elég ferdén nézett rám mikor elkedztem adni Martinnak a chamomillát, azt hitte, hogy direkt kábítom a gyereket, hogy csendben legyen! pedig csak nem akarom, hogy szenvedjen! Múltkor véletlenül 3-at adtam neki és ugyan viccelödött, de látszott, hogy nem nagyon tetszik neki...
És akkor reggel meg este adjam neki?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jube! Feladtam a bogyeszt, elsőbbségivel, ajánlva - holnap meg kell hogy kapjad!

Nekem is kéne valami könnyű, lapra csukható babakocsi, de olyan amiben tud aludni is - csak arra az esetre kell, ha megyünk vásárolni, csavarogni és Benit is visszük. gyorsan-könynen be tudjam dobni a kocsimba. Van egy nagy Bergon amit itthon használok, de ez hatalmas, nehéz, igazi terep babakocsi. Tudtok nekem valamilyet ajánlani?

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Vica! Éjjeli sírnihagyás témára visszatérve nálunk az van, hogy letesszük fél9-kor aludni, akkor alszik úgy 23.30-ig olyankor nyöszög és hasrafordítom, ha az sem jó akkor hagyom sírni, de nem sír tovább 10 percnél és visszaalszik. Aztán felkel 01.30 körül és akkor szopcsi. Aztán megint felkel 3 óra múlva akkor megint hagyom nyüglődni (max 5 perc és elalszik) és aztán 6-kor szopcsi és alszik 9-ig. Remélem ezek a nyüglődések idővel elmaradnak és akkor tök jók lennének az éjszakák is. Szóval szerintem ahogyan Jube is írta nyugodtan hagyhatod sírdogálni 5-10 percig és ha nem nyugszik meg akkor megnyugtatod és újra próbálkozz. Szerintem azért nyűgik mert felébrednek és nem tudnak egyből visszaaludni, meg kell nekik tanítani, hogy maguktól aludjanak tovább.

Éjjel én sem teszem tisztába. Elég gyakran átnedvesedik reggelre a pelus, de annyira nem vészes. Szerintem sokkal rosszabb lenne, ha éjjel felébreszteném a pelenkázással. Nekünk is a Huggies vált be éjszakára, de lehet hogy kipróbálom a pempersnek a sleep and play-es változatát. valaki próbálta már?

Steffi! Én is úgy hallottam, hogy nyugodtan lehet 5 bogyót is adni egyszerre és én úgy tudom, hogy egy nap akárhányszor...én próbáltam 3 bogyóval és 4 bogyóval, de nekünk nem nyugodott le tőle jobban.

Barimami! Biztos hogy nemcsak fél centit nőtt a picurkád! Teát még nem próbáltam adni neki, egyelőre vízzel próbálkoztam és csak napközben, de be sem kapja a cumisüveget...úgyhogy még ahhoz először hozzá kell szoktatnom az úrfikámat :roll:

Egy kép a zongoraművészről :lol:

Kép
marcsim

Barbi,

ha Panni eszik éjjel, mindig kifolyik a pisi. garantált. Hogy Huggies, Libero, Pampers, tesco, Babylove vagy akármilyen más, tökmindegy. Vagy ez, vagy a pelenkázás. megjegyzem, furcsa módon nem zavarja, ha pisis, alszik ugyanúgy tovább reggelig.

Heni,

nagyon köszi!!!

Nekünk chicco kocsink van, a Trio CT 0.1-esnek egy régi, (2002-es) már nem kapható verziója. Szerencsénk volt vele, nagyon olcsón vettük, mert már utolsó, kiállítási darab volt. Könnyen csukható, szuper felszereltséggel kapható, könnyű. az újak nagyon drágák..... de hátha használtan meg lehet venni valahonnan.

http://bababolt.echt.hu/ebl/general/print?mid=25804

és ahogy olvastam, itt nagyon sokaknak van 2 vagy több kocsijuk. nekem ez az egy van, és sosem hiányzott előle semmi.

na megyek,
Jube

Kép

Kép
jube

Steffi,

nyugtasd meg apát, a chamomilla csak segíthet, ártani nem tud és semmilyen kémiai anyagot nem tartalmaz, mint a gyógyszerek. Van egy gyógyszertái kiadványok a homeós bogyókról babáknak, ha nem felejtem el (szólj rám!) akkor elviszem babaúszásra. Benne van az összes bogyó, mikor-mire-mennyit kell adni.
Ha 2x adod, akkor reggel-este érdemes. És ne fémkanálban old fel a bogyót ill. abban add neki, hanem műanyagban!

Marcsim,
nekünk nem jött be a Pampers, mert annak fix a derékrésze, nem gumis. De van akinek meg az a jó!

Cancan,
Mi még nem vettünk esernyőkocsit, de már megnézegettem. A Chicco CT0.1, a Bébé Confort Loola meg a Peg Perego Aria a legkönyebbek, olyan 5-6 kg. Aztán van a Graco-nak is a Mosaic meg nekem nagyon tetszik a MacLaren is. Persze az összeset aranyárban mérik, érdemes használtat nézni. A múltkor a Brendonban le akciós volt a Chicco, azt hiszem 25ezer Ft körül adták.
masni

Sziasztok Lányok! :D
Egyben, feszülten és idegesen és álmosan... :? Persze egy szavam ne legyen, mert az, hogy baba alszik avagy nem, egyelőre nem befolyásolja az életemet. De sokadik napja nem alszom éjszaka. Konkrétan órákig fenn vagyok, és a plafont nézegetem, vagy hallgatom, hogy horkol a Férj. :shock: Ennyi panasz még belefért. :wink: Amúgy minden ok, csak a hasam fáj, ami állítólag jó, mert készülődök.

Gabbó, Ancsa, annyira jó, hogy jól vagytok/jól vagyunk. Csak így tovább! :arrow: Ancsa, a peg-perego szerintem szupi választás, és millió helyen lehet hozzájutni, én nem ódzkodom (így írják?!) a használt cuccoktól, Beninek is van egy csomó. Én barátnőmtől kaptam egy pierre cardin hordozós babakocsit, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen rendi volt, és nekünk ezzel nem kellett foglalkozni (mármint anyagilag). Amit Heni is kérdezett, az engem is érdekel. Egy ún második babakocsi. Tudom, hogy Tündének pl chicco-ja van. Szerintetek egyún sport/második babakocsinál feltétlenül szükséges, hogy vízszintesig dönthető legyen vagy majdnem? :shock:

Vica, te is aggódsz, mint Ancsa. Tudjátok, ez a lakásmizéria legalább eltereli a szülésparámról a figyelmemet. :lol: Amiben lakunk, azt áruljuk, mert határos időn belül el kell indítanunk az újjal kapcsolatos hitelkérelmet, ehhez pedig mostanit el kell adni. Na most ez vagy 2 hét, vagy 2 hónap... Ezért lehet, hogy hamarosan költözünk. Egyelőre albiba, októberben újba. Tudom, nem vagyunk komplettek, de sajnos az élet hoz néha ilyen dolgokat, amiket muszáj intézni, ha tetszik, ha nem.

Mindenesetre, ha van valaki ismerősötök között, aki 13. kerületben keres helyes, 2 éve átadott 31 nm-es lakást, az szóljon. :wink: Lakásról ennyi, bocsi mindenkitől az offért.

Még-még-még képeket a babákról!!!
Pusziiiiiiiiiiii.
vbea

Steffi, édi tőled, hogy aggódsz... figyelmes vagy nagyon. :wink: Nem írok most többet, mert hülyét kapok, ha a vonalzóra nézek. :lol: :lol: :lol:
vbea

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok!

Marcsi

A napirend egész jó, mert éjszaka szopi után szépen visszaalszik. Napközben még szenvedünk, mert ha nem alszik el szopi után nincs az az isten, hogy megnyugodjon és csak sír, hiába minden. Hát még próbálkozom. Egyébként az a tapasztalat, hogyha sírni hagyom, akkor 5-10 perc múlva elalszik, ha elkezdem nyugtatgatni, akkor órákig is húzhatjuk ezt a mizériát, a végére meg már olyan fáradt, hogy szopni sincs ereje. Hát nem tudom...

Zsófi

Nekem akkor nem volt jó a szopi, ha a jobb mellemet bölcsőtartásban kapta be úgy hogy a lába a bal mellem felé volt. De ha megfordítom és a lábai a másik irányba néznek, akkor ok.

Vali

Én a 29- héten voltam 4D-n. Semmit sem láttunk, remélem ti szerencsésebbek lesztek. :lol:

Kép
gyorgyi33

Eni! Húzz zsákot a fejedre! :lol: És gépelj vakon!!! :lol: :lol: Gyere csak nyugodtan közénk én ugyanezt csináltam..... Nekünk is jó érzés izgulni Miattad, Te meg legalább kiadod magadból a feszültséget.

Jövőhéten megyek be a Kútvölgyibe - viszem vissza a babamérleget, Tessék szülni!!!!!!! :lol: :lol: :P
Babakocsiról: nagyon függ mmilyen körülményű utak között akarod használni. nekem van egy nagy tepejáró, de ezt képtelenség a baz nagy autónkba is betuszkolni - legalábbis komol,y feladat és férjemnek tele van a t...e ( bocs) ilyenkro. Szanditól maradt egy graco-nk amit imádtam, de valami elromlott, mert nem lehet összecsukni, Ha nem sikerül vele valamit kezdeni muszáj lesz vennem mégegyet iylen autós-bevásárlós-kirándulós esetekre. Olyat keresek, amiben tud aludni is, kényelmes, nem kell, hogy esernyőre csukható legyen.
Babúszók:
most hívtam a babaúszásos csajszit. azt hittem mehetünk a jövő héten, erre 2-3-4 hét itthoni gyakorlás kell előtte. Szoktatni kell a 30 fokos vízhez, ha 15 percet elvan benne fázás nélkül akkor oké és a buksijára kell csurgatni a vizet a "hoppá" jelszóval. Úgyhogy ezzel számoljatok, hogyha még nem tudnátok.

Heni

Kép

Kép
cancan

bocsi a sok hibáért :oops:
Eni - elfelejtettem: én úgy bírlak amiért így parázol :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Elfelejtettem megkérdezni, hogy kinek cumizik a babája? A doki azt ajánlotta, hogy az megnyugtatná, mert állandóan szopna, de mindíg nem ehet, így is sokat eszik. De! Kiköpi. Hogy cumiznak a babák, mit kell csinálni, hogy ne köpje ki? Nem akartam szegénybe tuszkolni folyamatosan. :?

Barimami

Annyira ismerős vagy a képen. Nem ismerjük egymást valahonnan?

Kép
gyorgyi33

Györgyi,

Panni nagy cumis, a NUKot szereti,a z Aventot kiköpte.
De a cumi kétélű fegyver, mert sokszor szuper, de éjjel futni, mert kipottyant, és anélkül nem alszik... nem olyan jó....
de mindent összevetve én nem bánom, hogy cumizik, mert nagyon nyugodt. ha cumi van, minden OK. :)

Kép

Kép
jube

Nálunk is a NUK a nyerő - bár az aventosat is elfogadja. ( az csak azért volt szimpi, mert van hozzá védő így a táskából kivéve nem kell mosogatni ) de formára szerintem jobb a NUK.
Nálunk csak alvásnál kell, elalszik aztán kiköpi. Ezért nem szokott kelni, ha nincs a szájába. Illetve még kaja után én szoktam neki adni, mert állandóan az öklét gyömöszöli be és akkor meg kijön a kaja.
Györgyi! Próbáld úgy, hogy fogod neki egy kicsit a szájánál - de csak lazán, ne nyomd , csak tartsd - vagy ha sokszor kiköpi erősen, akkor add neki vissza és rá fog jönni, hogy tud vele kezdeni valami avagy sem.

Annyira szép idő lenne, - de nálunk kegyetlenül fúj a szél. :cry:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Igen, nekem van chiccom még, és lapra csukható, nem vízszintesig dönthető, de Bene kényelmesen tud benne aludni ha úgy alakul, még mindig. Szerintem nem is kell vízszintesnek lennie, ha már nem újszülött, mi 4 hónaposan áttettük ebbe, hogy ne szakadjak bele a bkv-zásba.
Jók a használt kocsik, sokat lehet spórolni :)
Benus is nagy cumis, már maga tezsi be magának, bár éjjel néha inkább sír, de leginkább fel sem ébred, ha nincs cumi. Szóval nekünk a MAM jött be, cumisüvegben is, cumiban is. (a szélesnyakú üvege jött be)
T

mtunde

nekem ez a kocsim van, csak kék-kockás huzattal.

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/chicco?cid=26584

mtunde

Sziasztok!

Nekünk is NUK van. Tehát akkor csak tartsam ott aztán egyszercsak rákap. Mondjuk egyszer-kétszer már sikerült, amikor következő nap próbáltam, mintha elfelejtette volna szegénykém és előlről kezdhettük. :lol:

Képzeljétek mi történt!!!!

Szokásos sírás, hiszti, semmi sem használt. Betettem a kiságyba, hogy most már nem tudok mit tenni, mert csak sír. Aztán elkezdtem neki énekelni. És képzeljétek MEGNYUGODOTT!!! Az iszonyatos hangomtól. Aztán abbahagytam az éneklést és kb. 5 perc után megint elkezdett sírni. Apa bevitte a magnót a szobájába. Jó kis Jazz zene be, Jázmin meg elaléltan figyel, aztán elalszik!!! El sem hiszem annyira örülök. Remélem nem csak egy napig tart a csoda! :lol:

Kép
gyorgyi33

Köszönöm a 4D-s jótanácsokat, felírtam mindent, majd ezeknél utánaérdeklődök, hogy jelenleg mi, hol, mennyibe kerül.

Heni, minden üzenetemet alá szoktam írni (legalábbis remélem), Valinak hívnak, a V30 a születésnapomom ragadt rám (szerveztek egy meglepi bulit a barátaim, a levelezésben ez volt a tárgy, a buli fantasztikus volt), a bejelentkezéskor jobb nem jutott az eszembe.

Steffi, szeretnénk tudni a kicsi nemét, Tóth doktor azt mondta 29-én, hogy nagyon lányos, de még nem biztos. Ennek nagyon örültünk urammal (náluk 60 éve nincs lány), viszont Ákosunk húzta a száját, mert így kivel fog focizni? - kérdezte :-)

Mi Ákost cumiztattuk, ha jól emlékszem 2 éves volt amikor "ottfelejtettük" a mamáéknál a cumit. Volt akkor sírás, de másnapra már nem is emlékezett a dologra, a mamán meg nem kérte számon. :-) Nekünk nagyon bejött, szerintem a kicsinél is lesz cumizás.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!!

Csak gyorsan jövök, felületesen olvastam vissza!
Györgyi!
Luca sokáig öklendezett a cumitól, de aztán egyszer megpróbáltam azzal nyugtatni, és bejött! Én viszont nem vagyok hajlandó éjszakára a szájába adni, csak ha sétálunk, vagy megyünk valahova! Nekünk lóg rajta egy színes fagyöngyökből készült cumitartó izé (aminek csatt van a végén, tudod!? :D ) és azt nagyon szereti rázni, harapni!
Luca is sokáig csak Halász Juditra volt hajlandó megnyugodni!!

Képzeljétek, ma voltam vizsgázni! 4- es lett! Pedig semmit nem tudtam! És két órát aludtam!

Lucámnak alul az első két fogánál felrwepedt az ínye! Szóval van program!

Sok puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Györgyi, hát ez szupi! Azt hiszem, mostantól énekelni fogsz éjjel-nappal. Mégiscsak anyuci az anyuci. :wink:

Dóri, ügyi vagy! :D
vbea

Jó és szép napot!

Ancsa,Eni! Én végülis 10-én megyek először ctg-re, meg egy kis motozásra is. :lol: Eredetileg 8. lett volna, de imádott férjem dógzik aznap rendületlenül, és nem engedi már így ekkora hassal, vizesen, hogy elinduljak kocsival egyedül.
Eni, én Zsombit 36+6 napos állapotomban szültem :shock: :wink: , ez most jutott eszembe, hogy a vonalzódat láttam, de azért ne sz.rj be! Kitartás, várjatok meg engem is Ancsával! A 24.-e az nagyon jó lesz nekem is!
Vali, én is már elfelejtettem mindent, azt sem tudom most, hogyan kezdenk hozzá az öltöztetéshez :oops: ...na, majd csak visszajönnek az emlékek.

Heni, naná, hogy elmegyünk Budakeszire! Megszületés után, ha már kicsit összeszedtük magunkat, be a kocsiba, és ott vagyunk cakkundpakk. Csokit is viszünk! :lol:

Györgyi, az éneklés az nagyon jó ötlet!!! A Te hangod neki a legszebb a világon! Nálunk a Tavaszi szél vizet áraszt... volt a favorit, mindig használt! És jó az a cumi is! Kicsit tartod a szájában, csak rájön, mire való.

Tiszta izgi, most megyek, és beindítom a mosógépet, benne Sári ruhái.

Barimami, te nagyon helyes, illetve szép anyuka vagy! Szülés után így kinézni...no comment :wink: .

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Györgyi! Én is mostanában próbáltam Kolosnak cumit adni, hátha megnyugtatja, de Ő sem hajlandó szopizni. Először Aventessel próbáltam, azt még egy másodpercig sem tartotta bent, aztán a MAM-os cumit volt hogy akár fél percig is szopizta, de kiköpi utána, mert szerintem idegesíti, hogy nem jön belőle semmi hiába szívja :lol:
De biztos meg lehet tanítani rászoktatni őket, ha nagyon akarja az ember...én annyira lehet, hogy mégsem akarom.

Nyugodtan hagyd sírni elalvás előtt 10 percig Jázmint, sajnos Kolos is mindig sírva aludt el pici korában (és van hogy most is) és pont ugyanígy voltunk, hogyha felvettem vagy vigasztaltam akkor még tovább huzodott az egész program és még nehezebben aludt el. Nehéz tudom és sajnos nem is lehet megszokni, én legalábbis a mai napig szenvedek amikor sír. Majd lehet, hogy a második gyerkőcnél már megszokjuk

Az nagyon jó, ha az ének megnyugtatja Jázmint, énekelj neki sokat. Én is rászoktam, pedig iszonyú hangom van, de Kolos szereti és ez a lényeg! A zenére való altatást Mi is kipróbáltuk, ideig-óráig működött persze ez nem jelenti azt, hogy Jázminnál ne válna be huzamosabb ideig :wink: Nagyon ötletesnek kell lenni és mindent be kell vetni az alvás érdekében!

Durca! Remélem ezért nem jelentkezel, mert ott vagy Boróka mellett amikor csak tudsz és minden rendben van! Várjuk azért nagyon a híreket!!!!

Dóri! Tudhatunk valamit Kiscsillagról?

Reggel csinált apa egy képet az én karom és Kolos karjának az összehasonlításáról. Sajnos a képen nem nagyon látszik, de lassan vastagabb lesz a karja, mint nekem :lol:

Kép
marcsim

Sziasztok!

Először is szeretnék Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet kívánni!

Sajnos még nem tudtam visszaolvasni a hozzászólásokat, úgyhogy azokra most nem is tudok reagálni, viszont a tanácsotokra lenne szükségem.

Pannival nagyon nehezen megy az evés. Már lassan 1,5 hónapja elkezdtük a hozzátáplásást, és mégis legtöbbször kínszenvedés az evés. Eddig volt türelmem, de ma elszakadt a cérna. Nem kiabáltam vele, meg semmi ilyesmi, csak eltörött nálam a mécses, hogy miért nem akar rendesen enni. Ráadásul már a szoptatás sem egy leányálom, mert egyfolytában jár keze-lába, belemarkol a cicimbe vagy a karomba, néha jól össze is szorítja az ínyével a cicimet. Szóval most kész vagyok. Múlt héten 10 dekát veszített is a súlyából, de megtömni csak nem lehet. Ettől függetlenül minden evés után jól elvan, egyáltalán nem üvölt.

Ne haragudjatok, hogy ezt most így rátok zúdítottam, de tanácstalan vagyok.

Durca, két oldallal ezelőtt olvastam, hogy mi van veletek. A ti problémátok semmi ehhez képes, úgyhogy szégyellem is egy kicsit magam, hogy az apró-cseprő gondjaimmal jövök, mi ez a tietekhez képest, úgyhogy neked aztán semmi okod szabadkozni.

Lányok, köszi, hogy meghallgattatok és ha valakinek van valami okos tippje, azt nagyon köszönöm előre is.

Puszi Mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Györgyi!

Ügyi vagy! :wink: Látod,tudod Te hogy mi kell Jázminnak.Remélem máskor is bejön az éneklés.
Cumiról már mindent megírtak a lányok így no comment.

Lányok!
Akkor pontosan kinek-mikor-hol-mennyivel tartozom a tablóért???Bocsi de már elvesztettem a fonalat :lol:

Eszti

Kép
Kép
mano4

Egy pár kép rólunk!

Kép

Kép

Kép

Kép

Többet most nem teszek fel,mert még meguntok :lol:

Kép
Kép
mano4

Eni, Gabi!
Tényleg jó lenne, ha mondanátok, hogy milyen sütiket szerettek és akkor most e hónapban lesz tali valahol? Mintha valaki bevállalta volna...

Cumi: én cumiellenes vagyok, de ez pszichés dolog (szülés előtt megmondtam, hogy nem igazán akarom és a szülők kértek listát, hogy miket vehetnek, amire a cumi NEM volt felírva, mit gondoltok ki vett mégis?!! Anyósom!!!) Egyébként nincs is rá szükség, szerencsére jól elvagyunk nélküle is.

Ének: én is szoktam énekelni! Egy dalcsokor is van: gaudeámus igitur (remélem jól írtam :oops: ), bújj bújj zöld ág, kis karácsony, nagykarácsony, hupikék törpikés és a legújabb a tavaszi szél. Ciki, nem ciki, ha nagyon nyüglődik 2x eléneklem neki és a 2. kör végénél már nyugodt! Nekünk még a baba zene 2. is tök jól bejött!

Heni!
Köszi a babaúszos dolgot. El is halasztottuk jövő hétre. Addig még van 1,5 hét addig szoktatjuk, bár nekem a nőci azt mondta, hogy elég csak locsolgatni a fejét.

Masni!
eLMONDTAM APÁNAK A CHAMOMILLÁS DOLGOT,és áldását adta :P
És kösziműanyag kupakban oldom fel!

Képzeljétek ma voltunk a 3hónapos oltáson. Tök jól viselte, bár most nagyon sírt :?

Puszi mindenkinek!

Valaki küldje már el nekem a tablót (juhaszsteffike@fibermail.hu), mert új gépünk van és a másik winchasteren van a tabló. Kösziiii!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi,

ha elfáradnál az éneklésben :), Panninak nagyon bejött a babazene, mind a 4 megvan nekünk mp3ban egy CDn, 46 dallamocska, arra alszik napközben. (Éjjel nem). Ez kiszűri a többi hangot, és nem ébred fel, ha rámolok. De van Vivaldi babáknak cdnk is, az is jó, az Anyukámnál Clayderman zongora, a másik Nagyinál Enya és Mike Odlfield megy. szóval az ilyen relaxos zenék nagyon jók... :D

Marcsim,
aranyos a fotó rólatok nagyon! :)

Durca?

Kép

Kép
jube

Mano

Nagyon szépek a gyerekeid!!! És mennyire hasonlítanak egymásra!

Steffi

Hát én is cumiellenes vagyok, mert a védőnőm azt mondta amikor még várandós voltam, hogy nem éppen szerencsés a szoptatás miatt. Vettem egyet, meg egy cumisüveget is, és jól eltettem a szekrény legaljára, de azért biztos ami biztos legyen. Most már azt mondja a védőnő, hogy annyit eszik, hogy nyugodtan cumizhat, mert nem zavar be, viszont valami kellene ami megnyugtatja, mert állandóan jár a szája. :lol:

Csajok!

Hozzátok mennyit jár, vagy járt a védőnő miután megszületett a babátok?

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?