A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Hát február nem irigyellek!!
Ági28

Szerintem erre gondolt Grillázs, erre a megmondjuk-ne mondjuk dologra. Nem?
Ami meg a nőnemű főnököt illeti, sajnos egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy empatikusabb. Néha ellágyulok, hogy női szolidaritás, meg ilyenek, aztán jön egy Horváth Ágnes, és a pofára esés.
február

Ági! Dehogy baj, hogy elmondtad a többieknek, hogy holnap lesz az inszi.
És miért cseszett le téged ma apánk?
cyprus

Ági, ez van, sajnos. Szerintem elég kevesen mondhatják el magukról, hogy be vannak betonozva a munkahelyükre. És asszem, az én helyzetem még nem is a legrosszabb.
február

Hát nálam sem tudják, én nem mondtam el senkinek itt bent. Bár egyelőre ez az inszemes időszak nem feltűnő, mert mondjuk ugye havi 5uh van, amikor igyekszem korán odaérni apánkhoz és akkor fél 9 körül beérek. Ami fel sem tűnik senkinek. Holnap az inszi napján bejövök dolgozni, mert csak 1-re kell mennem apánkhoz. Mondjuk most szerdára kivettem 1 nap szabit, valahogy úgy érzem, hogy ez most jól esne.
Úgy szúr a hasam, remélem nem repednek meg idő előtt a tüszők! Az egyik már 24mm-es volt!!
cyprus

Azért, mert húsevés nélkül mentem reggel,és az ösztradiolhoz meg kell a husika!! De azért nem volt komoly!! :-)

24mm? nem semmi! Inszemnél nálam is frappánsabban ment, de most már vérvételek is vannak, és így nem megy úgy a dolog.
Ági28

Ja!! Azért már engem is letolt egyszer, de megbocsát :) Egyed csak szépen a husikát.
A múltkor is ekkorák voltak, mondjuk a többi kicsit kisebb. Majd meglátjuk.
De még nagyon az elején vagy és majd belehúznak meglátod!!
Csak szépen tartsd be apánk utasításait. Szerdán már tényleg nem találkozunk:( Kár, hogy pont így jött ki, hogy mikor én befejezem az apánkhoz járkálást, ti akkor kezditek.
cyprus

Na mi van, mindenki pénzt keres? :cry:
cyprus

Bocsika nekem nem jött be a babanet! :-(

Igen nem is izgulok miatta, hogy nem fognak nőni. És egy petikéből is lehet gyerek! :-)

Pont most ettem meg a második adag husikámat!
Ági28

Jaj, ez a húsevés... :roll:
Nem tudjátok, nem lehet kapni valahol mondjuk rántott húst kapszulában? Annyi minden van már, utálod a halat, ehetsz halolaj-kapszulát, vagy nem bírod a fokhagyma szagát, beveheted a kivonatot kapszulában. Hússal mér' nincs ilyen? :cry:
Pedig még el sem kezdtem! Jobban félek tőle, mint az injekcióktól.
De most komolyan, van valami alternetívája a mértéktelen húsevésnek? Más fórumokon a túrót emlegetik.
február

Sajnos Dévai csak a húsra esküszik!
Ági28

Hát ez bizony baj... :) Ráadásul a karajt abszolúte nem támogatja a tb...
február

Sziasztok Lányok!
:D
l.andi

Nagyon rendes kislány vagy, ági! :)

Február! Dévai szeritn nincs más alternatíva. Ehetsz te más fehérjét, de neki csak a hús a jó. Legalábbis annak az adagnak meg kell lennie amit előír. Én úgy vagyok vele, hogy rá hallgatok, ha már ő az orvosom.
Ne parázz tőle annyira!! Nem tudom, hogy neked mennyit kell majd enni, de nekem napi 2 nagy szeletet kellett máig:) Tegnap már csaltam eg ykicsit, de előtte 9 napig becsülettel ettem. Amikor már nem akartam, akkor arra gondoltam, hogy milyen rossz volt mikor letolt és ezt nem szeretném megint. És az a lényeg, hogy negyed szelet reggel-délelőtt, negyed ebédre, negyed du,. meg este. És a cél lebegjen a szemed előtt.

Így van! Egy petikéből is lehet! Pénteken nekem még csak 2 volt, de azt mondta,hogy ez egy lesz. Mondom nem baj. Erre ma meg megkérdezi apánk, hoyg ugye tisztában vagyok az ikerterhesség veszélyeivel?
cyprus

Szia andi!!!!
cyprus

cyprus hány petikét is látott?

De szép isa lenne, ha receptre kapnánk a husikát!! :-)
Ági28

Persze, igazatok van, ezt a békát le kell nyelni (főleg a combját, rántva, reggel, délben, este evés előtt sok folyadékkal) :)
február

Reggel sokan voltak a dokinál.
l.andi

a bal oldalon van 2, a jobb oldalon meg 4!!!! Mondjuk a bal oldal 2 az a szép nagy, a jobb oldali 4 meg olyan 21mm-es volt reggel.
cyprus

Andi! Nem úgy volt, hogy 9-én mész? Voltál Dévisznél? Mit mondott?

Bocsi lányok, de eltűnedezik a netkapcsolatom meg a babanet is...
grillázs

Andi! Ezt most mondod vagy kérdezed?

Csak nem ott voltál te is? Ha kérdezed, akkor igen, elég sokan voltak.
cyprus

jajdebunkóvagyok. :oops:

Szia, Andi!
február

Cyprus!

Ez nagyon jól hangzik :)
Drukk neked ezerrel holnap!

Ági
Igen, a megmondom-e a munkahelyemen című kérdésre mondtam, hogy vesézzük ki :)

Február
Jó a túró is, de én is mindenkitől azt hallom, hogy inkább a husi. Sokan ajánlják még a tojást, egyes sajtokat is, de azokban nincs annyi mint a husiban!
grillázs

igen jó sokan voltak ma reggel sajnos!! Bár mi 3-an egymás után jöttünk,és siettünk!! :-) Azok szépek Cyprus! :-)
Ági28

Sziasztok lányok!
A mh-i dologhoz szólva ,éppen ma olvastam hogy :
Július 30, szombat, 13:10:01

Már nem csupán a terhesség bekövetkeztétől, hanem az annak érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől is munkajogi védelem, illetve munkaidő-kedvezmény illeti meg itthon a dolgozó nőket. A munka törvénykönyvének múlt havi módosítása ugyanis kimondja, hogy a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, vagyis a lombikbébi-program, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság időtartama alatt.

A törvény célja a gyermekszületések számának emelése, illetve azoknak a gyermeket vállalóknak a támogatása, akik a fejlett orvostudomány segítségét veszik igénybe a gyermekvállaláshoz. A reprodukciós eljárásban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat idejére tehát munkaidő-kedvezmény illeti meg a nőket. Ennek feltétele a lombikbébi programban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat igazolása a munkavállaló részéről, azonban – tekintettel az ezzel összefüggő információ érzékeny voltára – a dolgozó mérlegelheti, hogy a programban való részvételét a cég tudomására hozza-e, és igénybe veszi-e a munkaidő-kedvezményt, vagy a távollétet más módon, például szabadság kérésével oldja meg.

Csak évszám nincs ott.
capuccino

A hússal kapcsolatban,pedig nem hülyeség,hogy sokat kell enni.Az előző lombiknál a beültetés utáni 10.napon hyperstimulálódtam,mert csak lazán ettem a husit.
30mm folyadék volt a hasamban,persze Dévai doki jól lecseszett,miondennel ijesztgetett és választhattam a kórház és a hús között.Utóbbit választottam,tömtem magamba a rántott husit,hekket,vizet, és protein port és 2 nap múlva már csak harmada volt a folyadéknak.És szép lassan rendbe jöttem.De kellemetlen volt a has feszülés és a rosszullét.
capuccino

Capuccino!
Üdv újra itt!
Amit idézel az egy tavalyi jogszabálymódosítás, ami egy kalap kakit se ér. Szerintem. Nem rögzíti pl hogy milyen munkaidő-kedvezmény jár. Nyolc óra helyett 6? Négy?
És mégis hogy gondolják? Szólok a Dévisznek hogy adjon papírt arról, hogy lombikozok?
Nekem ebből a szempontból szerencsém van a háziorvosommal, de találkoztam már olyan dokival is, aki csak akkor ír ki, ha már félhulla vagy, egyébként rohanj melózni!
grillázs

Jut eszembe!
Cappucino! Megmondanád pontosan mikor is volt a beültetésed? Kicsit furán néz ki a táblázatban, hogy egy hete - ráadásul ezt a múlt héten írtam. Mikor tesztelsz?
És egyébként is hogy vagy?
grillázs

Igen, ez talán az infertility.hu-n is olvasható, azt hiszem.
sajnos, ha valakit határozott időre vettek fel, annak a szerződését minden indoklás és következmény nélkül egyszerűen nem hosszabbítják meg, amikor lejárt. :(
Nekem mostanában hosszabbították a szerződést egy teljes évre, remélem, mire lejár, már nem fog számítani.
február

Grillázs
Én sem tudom,van-e valóság alapja.De ha lenne,Dévai biztos mondaná és adna papírt.
A háziorvos engem is kiírt most is,nem problémázik rajta,de amikor mondtam neki,hogy erre hivatkozva nem lehet kiírni,csak ő is nézett ,mint a moziban.Ő is a pihire szavaz,vagy legalábbis a kímélő éetre a transzfer után.
capuccino

Hát ez a baj.
Nem fizetés nélküli szabi kellene - ahogy a jogszabály teszi lehetővé, hanem táppénz.
Arról meg nem is beszélve, hogyha rendes a doki, ha kiír táppénzre, akkor hazudik, mert kódot kell mellékelnie a rendszerbe ahhoz, hogy kiírhasson. A lombikot meg ugye nem írhatja...
grillázs

A beültetés 01.26-án volt.Tesztet lehet,hogy megcsinálom 02.14-én :-),akkor kell hívni Dévait is,és akkor mondja meg melyik nap menjek.Persze ,ha addig nem jön meg.
capuccino

A megmondom - nem megmondom kérdéskörrel kapcsolatban rájöttem, hogy mekkora mázlista vagyok... Nálam ez úgy működik, hogy felhívom a tanítványaimat, hogy hééé, ma nem jó az óra időpontja, halasszuk el, vagy tegyük át máskorra... :P Szóval a magam főnöke vagyok. Persze ez csak ideiglenes, de most nagyon jól jön!

Hahaha, Február, ez tetszik, bele kellett volna írni a Lombikpetícióba, hogy a karajra is kérünk támogatást... :lol:
Vagy megkérdezni H. Ági nénitől valamelyik interjúban, hogy van-e arra reális esély, hogy a lombikosok karajkedvezményt kapjanak... Milyen hülyén nézett volna... :lol:
noczi

Grillázs
És Te hogy vagy?Rendbe jöttél már?
capuccino

Ja, ez a másik. Fizetés nélküli szabadsággal állatira ki lettünk ám segítve.
február

Bocs, ez hosszú lesz. Az infertility.hu-ról:

Az Országgyűlés a 2005. június 13-i ülésnapján fogadta el a Munka Törvénykönyvét módosító 2005. évi LVII. Törvényt, mely
-felmondási védelmet biztosít az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés időtartamára (90.§(1)d) és
-mentesíti az abban résztvevőket a teljes kezelés időtartamára a munkavégzési kötelezettség alól (107.§)
A törvény magyarázata szerint indokolt, hogy az ilyen kezelésekben résztvevőknek az ezzel összefüggő kezelés időtartama alatt a munkavállalónak felmondani nem lehet. A törvény indoklása arra is magyarázatot ad , hogyan vehető igénybe az írásban igazolt kezelés időtartamára a munkaidő-kedvezmény: a munkáltató köteles a programban résztvevőket a vizsgálatok időtartamára - fizetetlen! - munkaidő-kedvezményben részesíteni.
Sajnos a törvény csak a jogi kereteket adja meg a munkajogi kedvezményekhez: a munkavállaló saját helyzetétől függő egyéni döntésétől függ, hogy
-beavatja-e munkáltatóját az orvosi kezelés szükségességébe, és igénybe veszi a törvény adta lehetőségeket, vagy
-a programban résztvevők által eddig is alkalmazott távolléti módok (betegállomány vagy szabadság) egyikével, de a munkahelyi közösség informálásának kizárásával jár a kezelésekre.
A törvény 2005. július 3-án lépett hatályba. A törvény és indoklásának a pontos szövege a következő:

2005. évi LVII. Törvény
A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. Törvény módosításáról
1.§ A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi törvény (a továbbiakban Mt.) 90. §-a (1) bekezdésének d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
(90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakba meghatározott időtartam alatt:)
d) a külön törvény szerinti, a terhesség , a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság (136. § (1) bekezdés)".
2.§ Az Mt 107.§ -a a következő új j) ponttal egészül ki, egyúttal a jelenlegi h) pont végén lévő írásjel pontosvesszőre változik.
107.§ Mentes (d a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól j
"i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára".

3.§ E törvény a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.
2005. évi LVII törvény indokolása
a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992.évi XXII. törvény módosításáról
A törvény elvi célja társadalmi szempontból a gyermekszületések számának emelése, egyéni szempontból azoknak a gyermeket vállaló személyeknek a támogatása, akik a fejlett orvostudomány segítségét veszik igénybe a gyermekvállalás elősegítése érdekében. Indokolt, hogy ne csupán a terhesség bekövetkeztétől, hanem az annak érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől illesse meg munkajogi védelem, illetve munkaidő-kedvezmény az érintett munkavállalókat.
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban Eütv.) 166.§-a tartalmazza az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások szakmai szabályait. A törvény e fogalom felhasználásával egészíti ki az Mt. felmondási védelemre vonatkozó szabályait, kimondva, hogy az ezzel összefüggő kezelés időtartama alatt a munkavállalónak felmondani nem lehet. Természetesen abban az esetben, amikor e kezelés orvosilag megállapított keresőképtelenséget eredményez (pl. kórházi bentfekvéssel jár) az erre vonatkozó védelmi szabályok érvényesülnek.
Indokolt az is, hogy a reprodukciós eljárásban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat is az Mt. 107.§-a alapján a munkavégzési kötelezettség alól - fizetetlen, ám a munkáltató által kötelezően biztosítandó - mentesülés esetkörébe tartozzon. A felek együttműködési kötelezettségéből levezethetően a munkaidő-kedvezményben való részesülés feltétele a lombikbébi programban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat igazolása a munkavállaló részéről. Azonban, tekintettel az ezzel összefüggő információ érzékeny voltára - a munkavállaló mérlegelési körébe tartozik, hogy a lombikbébi programban való részvételét a munkáltató tudomására hozza-e és igénybe veszi-e a munkaidő-kedvezményt, vagy a távollétet más módon, pl. szabadság kivételével oldja meg.
február

Nálam a munkahelyen az első kettőnél jól viselte a főnöknő,most a stimu alatt már többször húzta a száját,amikor mondtam,hogy ekkor később jövök,meg nem tudom bejövök-e.De nekem ez volt a fontos.
capuccino

Capuccino
Már jön az orromon a levegő! Juhééééé!
És hány petikét kaptál vissza?
Ez a február 14-i tesztelés jól hangzik, szerintem gizmixxx meg Szpandi is olvassa!

Február
Azért mondom, hogy nem ér egy lyukas cipőt se!
De mondjuk ha valaki fenyegetve érzi magát a munkahelyén, annak jó lehet. Mindenesetre szerintem ha az ember lánya bevallja és a doki még ki is írja táppénzre, akkor mákja van. No meg ha van szabija és azt használja, akkor is.
grillázs

Mint minden tv.,ha ad valami kedvezőt,a másik mondatban el is veszi.pl.a fizetetlen munkaidő kedvezmény
capuccino

H. Á. a karajkedvezmény nélkül is tud hülyén nézni. :twisted:
február

Irtó unszimpatikus nőci.Csak még szerintem ő is kerülhet ilyen cipőbe.
capuccino

Február, na igen, csak úgy tud... H.Á.rpia...
noczi

Grillázs, az előbb egy kalap kakit emlegettél :) és maximálisan egyetértettem azzal is. Gratulálok a szelelő orrlyukakhoz, ó, az élet apró örömei!
február

Lányok!
Én nem vagyok az idő előtti tesztelés híve, mert az Dévisz szerint se jó, ráadásul sok helyen olvastam hogy félrevezető, de gondoltam megosztom veletek:
A Wish-féle táblázat, amelyet én is előszeretettel szerkesztgetek, tartalmaz egy oldalmezőt (ez nem kerül fel, mert számítások vannak rajta) és ez kiszámolja, hogy a transzfertől számított hányadik napon kell tesztelni. Namármost: a progi a transzfertől számított 14. napot adja ki. Vagyis a január 26-i transzfereknél a február 9-et.
Én ezt egy kicsit korainak tartom, de a lányok régen e szerint a táblázat szerint tesztelgettek.
Mit gondoltok? Maradjon így, vagy időközben rájöttem hogyan lehet átírni a progit és akkor kijavítom annyira, amennyire mondjátok.
grillázs

H.Á.rpia... :lol:
február

február - rájöttem közben hogy nem megyek le annak a nőnek a szintjére :mrgreen:
grillázs

Jajtejóég, Grillázs, ez (H.Á.rpia...) nem neked szólt!!!
február

Ági! Te mint inszemen túlesett. Te meddig etted a húst a stimu alatt? Mert én tegnap óta lazítok.
cyprus

De már ma sem kaptam hormont, holnap meg ugye inszi.
cyprus

Grillázs
3 petikét kaptam vissza.Babonából a 2.nál már csak indulás előőt teszteltem.Már most is nehezen bírom.A jánosban úgy tudom a transzfer után 10 nappal kell visszamenni.
capuccino

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?