A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Neet!
Esztinek boldog névnapot!!!
ha ma ünnepel, persze...Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Borri,

Köszi a hozzászólást... de annak a remedisnak olyan nagy a szája az üvegnek, hogy egyenesen kiömlik belőle a cucc. a másiknak van adagolója és azzal szoktam hammmmm bekapni....

Tényleg Eszter nap van... boldog névnapot az Esztereknek...

Zsanci: hihetetlen édes a két fiad és mennyire hasonlítanak egymásra. Miért lett volna baj, hogy szoptatsz? hát ez már csak természetes egy ilyen kis bébi mellett. Remélem én is ilyen vagány mamika leszek.

Ancsi: azt hiszem vérszegénységet jelent...

Kép
Kép
johanna1975

Lányok!
a gyermekeink olllllyan SZÉPEK!!!!!!!Kép
Most néztem meg Beet képeit, KIRÁLY-Rulez!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ancsi,
nekem volt középidő tájt 2 hét, amikor nagyon megugrott a pulzusom (alap is magas, 80 körül van, akkor meg 115 körül volt), de elmúlt, a szívem állt át a több vér szállítására Kép de említsd meg dokinak. ÉS PIHENJ!!!! Tudom, hogy mindenki ezzel jön, de a BABA tényleg a LEGFONTOSABB Kép tegyél egyet a munkahelyedre, NE maradj bent későig, döntsd el, mi a fontosabb! És doki nem szokta ok nélkül mondani, hogy menj táppénzre, nekem pl. nem mondta annak idején Kép

Beetrix,
képek zseniálisak Kép jövő hetet megbeszéljük Kép

Mindenki, aki otthon maradt: biztos lesz folytatás, és akkor ti is ott lesztek KépKépKép
vera
kisün

Neet, mi az a video? (tagranyiltszemu pislogo szmajli) cd vagy dvd lesz belole, de nevnapra mar nem er oda sajna.

Ancsi, vernyomasom nekem se volt soha, de alvassal sose volt gond. Talan csak az utolso honapban, de akkoris csak mert kenyelmetlen volt a nagy poci miatt. Szerintem ha rosszul vagy, kerdezd meg a dokid, nem biztos, hogy csak a vernyomas miatt van.

Zsebi, Jucus, Johanna, Bori, Gigi melt kapott. Johanna megegyet, hogy a sajat kepeit is fel tudja tolteni Kép

Bori, orulok hogy sajat klubunk van, de legyen inkabb az akiklegkozelebbmarelozonapodamennek klub, jo?
moosejaw

Sziasztok lányok!
Nagggyon-naggyom jó volt a tegnapi tali.
Ismételten köszönet Bogárkának a lehetőségért, és Blaye-nak a fuvarért!
Még egyszer elnézés Kisüntől a sok popsikrém miatt!
Nagyon édes volt minden baba, gondoljátok el mondjuk 1 év múlva mindannyian csak rohangálunk a gyerekek után.
Megnéztem a képeket, nagyon klasszak, csak az a baj, hogy pont Beetrix és Lilla nincs rajta. Gyerünk közzétenni a többi képet is.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Irigykedve néztem Beet képeit, szuper lehetett a tali! És a kaják...

Neet!
Esztinek boldog névnapot!

Lányok!
Lassan elkezdjük a sétizést (ma még csak a körfolyósar teszem ki), hogy kell felöltöztetni a
dedet? Egy réteggel több, mint rajtunk? Kell takaró a kocsiba?? Help!

Manóka, aki-járatlan-az-öltöztetésben

Kép
Kép
manoka11

Jucus, Vera, Moose, köszi a hozzászólásokat. Ki kell tartanom, de megpróbálok pihenni.

TV: tegnap olyan kipurcant voltam, hogy szokásommal ellentétben bekapcsoltam a tévét. MTV1. te jó ég! egy olyan faszi volt benne, akit kapásból kiheréltem volna amiatt, amit a kislányával művelt. nem szabad tévét nézni Kép

ancsipancsi

Isten éltesse az Esztiket , többek közt Neet áramhajúját!

ancsipancsi

ESZTER mindekinek köszöni a gratulációkat! Kép
Aneamia= vérszegénység, vashiány. A leleten a hemoglobin szintet mutogatta nekem a dokim, hogy 120-170 között a normális, nekem 90 volt.... erre kaptam intravénásan a vasat 2naponta. És így a kezelés végére feltornásztuk 119re. Határeset, de így már rendbe jöttünk. (Ha a gyerek elszívja a vasat, az neki jó, de ha te kiürülsz, elájulhatsz, stb, és a végén már a gyerek sem bír mit elszívni... szóval nem vicc. Nem csak a vérnyomásban jelentkezik, hanem másban is késöbb a gyereknél is. De ha gond van, a doki biztos észreveszi, nem?)
neet
neet

Manoka!
tanulj a mi példánkból: NE ÖLTÖZTESD nagyon a babót. Ebben a szélben ne vidd ki, és ha nagymeleg van, lehet ö is pucér (csak pelus vagy max egy vékony pamut body). Sajna ezt saját börön kellett tapasztalnunk, mert azt nem tették hozzá, hogy a tied+1 réteg a babára csak télen igaz, nyáron nem. Eszter pl annyira nem fázós, hogy kimondottan melegelös vagy mi az ellentéte a fázós szónak... Kép ha én egy rövidujjúban érzem jól magam, ö ujjatlanban, és ha én ujjatlanban, ö egyszál pelusban. Alváshoz, akármilyen dögmeleg van, 1 vékony pelussal érdemes betakarni, az olyan fincsi, ahogy körbeölel egy vékony kis fehér cucc. Kép Én meg hülyén rátettem a plusz réteget, vörösre sírta magát, próbáltam etetni, ringatni, korbácsot pattogtatni, de semmi, majd levetköztettük és egy mp-en belül ragyogott a vigyor az arcán.
neet
neet

Ancsi!
Látszik, h nem voltál a talin! Eszter haja úgy megnött, hogy nem tudom punkosítani any more. Kép

Mooseapa, Gigi!
Naggyon gyanúsak vagytok... hol voltatok tegnap? Kép Együtt? Kép Remélem, mindenki jobban van! Drukk!
neet
neet

Neet, most néztem meg a képeket, és rájöttem, hogy már nem villámhárító Eszti haja Kép , viszont azt is észrevettem, hogy összejöttek Istivel!!! Mekkora kerítők vagytok!!!
Dóci meg milyen jókat hintázott. Soma meg mint egy ártatlan kis angyal ette a zöld golyót!!! Érdekes, hogy mennyi babát ismerek már képről Kép , mindegyik annyira édes!!
Volt egy babuci, aki egy kockás babakocsiban aludt, cumival a szájában. (Anyukáját nem láttam, biztos a mókusok előtt volt már akkor, a cumi miatt.) A babakocsi nem Bergon? Nekünk is elég hasonló kocsink van.

A pocakosok is mind nagyon szépek, a lenyuszizott mamák is, a babák is, szóval csak ámultam, bámultam!!!

Neet, a HGB adatom 115 lett (120-tól ok), RBC 3,6 (valami 4-től jó), RCT 0,33 (0,37-től jó). Doki azt mondta, hogy ezek kafa adatok, de hétfőn megemlítem neki a rosszullétet, hátha elküld vérvételre.

ancsipancsi

Sziasztok !

Sajnálom hogy ismét lemaradtunk a taliról. Örülök , hogy jól sikerült ! Kérhetnék vkitől egy jelszót , pls ?

Borri ! Aventes nekem bevállt , azt nem is kell lemosni .

Manóka ! Várom a szüléssztoridat ! Kép

Neet ! Esztinek boldog névnapot !
Babakocsiba nem fúj be , nem ? Épp azon gondolkozom kimenjünk -e délután....

Ancsi ! Jobbulást neked !

Kép
Kép
greenolive

Öööö...khm... szóval fel lehetne kérni íratozni a képeket? Ciki vagy mégcikibb, de van egy lányka, akivel a múltkor is meg most is jót beszélgettem és nem tom a nickjét és olllyanciki, nem merek rákérdezni, de ha felcímkéztek mindenkit, akkor már nem lesz égö... annyira.. pedig... na mindegy... legalább bevallottam...
neet, a béna
neet

Neet, én téged megismertelek, már csak a lányka nevét kell kinyomoznod!

ancsipancsi

Ancsi!
115ös hemo tényleg nem rossz, de azért oda kell figyelni.
És azt látnád, amikor Isti elfordult egy pillanatra és Vince lecsapott... vagy Eszti Vincére?Kép Szóval kialakult egy kis 3szög, remélem, lerendezik a fiatalok..KépKépKép

Green!
Sztem befúj. És messzire kéne mennünk. Inkább a kert szélvédettebb része, de azt is csak késöbb, még kivárok, mintha enyhülne. Mélcím jelszóügyben?

JELSZÓT küldtem Giginek és Borrinak, másvalaki? címet plíz!
neet
neet

Ancsi!
Az a cumis kiscsaj az enyém, de nem babakocsiban aludt, hanem bébihordozóban.
A cumira meg majd rájössz, hogy milyen jó dolog. Elöszőr mi is ellene voltunk, nem is vettünk, de itthon kb a második héten, amikor mindig cicin akart lenni, mert ha levettem sírt, előbányásztam a kórházi ajándékcsomagot és benyomtam a cumit a szájába, na onnantól kezdve csönd lett. El is neveztük a cumit hangtompítónak. És most már egyre kevesebbet van a szájában, mert kilöki, és a kezét gyömöszöli be.

KépKép
KépKép
lindicita

sziasztok lyanyok,
nagyon jo volt talalkozni veletek, mindenki nagyon helyes volt, a babak meg gyonyoruek... nagy-nagy koszonet Bogarkanak. mi total elfaradtunk: Benke az egesz delutani nezelodesben, en meg az oda-vissza 1-1ora setabanKép tenyleg, Neet, te gyalog mentel vegul a szoborparktol? mert akkor az babakocsival nem lehetett tul vidam: jarda egy szal se, vagy olyanamilyen...

csak most sikerult gep ele ulnom, mert tegnap ugye kidoltunk, ma meg dokineninel voltunk: 2 hos oltason. Benke meg se nyikkant, utana ranevetett a dokinenire. ja es 14 deka hijan 6 kilo es 61 cm. ez azert eleg szep.

akkor most igyekszem visszaolvasni...

ja es Esztinek boldog nevnapot!!!

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Képzeljétek Gréti azzal szórakozik velem, hogy lerakom hasra játszani, 2 másodperc alatt hátra fordul, így elkezd nyűglödni, akkor én visszafordítom hasr, és kezdi előről. 4x eljátszotta, most megyek ötödször.

KépKép
KépKép
lindicita

VÉgre sikerült megnéznem a szuper képeket!

Jucus
20170114224602

Green,
széltől óvni! Középfülgyulladás meg hasonló nyalánkságok Kép Meg tűző naptól is, nagyon érzékeny a bőrük

Öltöztetés: Neet mindent elmondott, Dócira ugyanaz igaz, ilyenkor sokkal rosszabb, ha leizzad és utána netán meghűl.
DE: ha eddig jól beöltöztettétek (Dóci mindig kedvelte, ha nem volt rajta sok ruha, ezért nem volt gond a még kevesebb), akkor fokozatosan vetkőztetni Kép
És nap ellen mindig sapka! Kép
UFF.

Moose,
mél ment.

Neet,
mél ment.

vera
kisün

Lindi,
nehogy gondot csinálj má' a krémből KépKép jut eszembe, majd jól behajtom rajtad legközelebb Kép

vera
kisün

Betegesen egész nap a gép elött ülök, zavarjatok má el a ...csába. Kép Levelezek ezerrel, meg itt osztom az észt, már fáj a hátam... mindenröl a szél tehet, mert nem mentünk ki, meg az önálló gyermek, aki vagy alszik vagy egyedül játszik, és ha magamhoz ragadom, rövid idö után a játékai után sír.... és ragaszkodik a letevéshez... és a kutyába se bírok életet lehelni, alszik egész nap a lustaság... na, kihúzom a kukát, meg fözni se lenne rossz....

Kisün!
Neked még írok mélt, azt lekapcsolom a gépet, mert reggel 7 óta itt ülök....bameg, 2 óra...Kép
neet
neet

Neet !
csatlosa@freemail.hu köszi .

Kép
Kép
greenolive

Lindi! Nekünk már most van cumink, úgyhogy rég a mókusok előtt vagyok Kép . Egy ilyen kisdedet képzelek el én is magamnak, ahogy majd a hordozóban csicsikál Kép és ez nem Bergon? Vagy ezek mind hasonlóak? Habár nekünk még csak a kocsi van meg, de lesz hozzá uo. színű hordozónk is. Nem lehet, hogy hagyod kicsit nyűglődni Grétit, és akkor vissza is tud fordulni majd?

Neet, láttam a képeket, csak azt hittem, hogy kronológiailag Vince volt előbb. Láttam, hogy tapizta is a lányodat :D :D :D:D:D::D:D:D

Jucus! Már akartam kérdezni, hogy használt-e neked a sok diéta(=kínzás). Most szülés után is csináltak cukorterhelést?

ancsipancsi

Sziasztok!

Még nem tudtalak végigolvasni titeket, de valaki lécci küldje le nekem a képek címét! Köszi!

Ildi
ildi76

Nem Bergon a bébihordozó, hanem Philippo Kids.
Hátról hasra még nem tud fordulni, bár már kétféle technkávalis próbálkozik.
1. Szépen lassan az oldalára fordul, és már nem sok kéne neki.
2. Mint a bolha hídba vágja magát és az oldalára billen. Innen se sok hiányzik az átforduláshoz.

KépKép
KépKép
lindicita

hali,

tudom hogy tudjátok hogy béna vagyok na de én annyira nagyon az vagyokKépmegkaptam a jelszót,
de mikor mgjelenik az az ablak és beírom kiírja hogy ERROR401!HEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!már meghalok a kíváncsiságtól és nem megyKép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Ha lefejt, de nem fagyasztott, csak hűtőben tartott tejet akarok adni a Picúrnak, azt fel kell előtte forralni, vagy csak a kívánt hőmérsékletre melegíteni?
Ma fejtem az egészet.

Kép
Kép
pipocska

Csak melegíteni kell.

KépKép
KépKép
lindicita

Pipocska!
Ne forrald!!! A lényeg pot forralásnál vész el!
Állítsd meleg/forróvizes bögrébe a cumisüveget
és pár perc alatt felmelegszik (csuklópróba)

Gigi!
passz, ennek elvileg menni kell.

Green!
Küldöm. Jucus, neked akkor nem kell már?
neet
neet

pot=pont...
neet

Sziasztok!

Én is tökre kidőltem tegnap, de jó volt kicsit kikapcsolódni!

RECCA!

Nem tudtam, hogy Te csináltad a zöld golyókat, nagyon fincsi volt! Nekem is küldd el légyszi a receptet mail-ben!
Ja, és most legalább élőben is láttam a hordozókendő megkötést az írásbeli instrukcióid mellé, ezért is köszi!

Egyébként Recca, meg Votiv meg mindenki nagyon szimpi volt és tök jól éreztem magam!

MOOSE!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtál jönni! Majd legközelebb!
Engem még érdekel a CD! De nekem is jó a következő taliig, ha megőrzöd addig!

ZSANCI!

Nyilvános szopizás szerintem tök természetes, főleg egy ilyen találkozón!

ANCSI!

Én sem tudtam aludni éjszakánként a terhesség alatt! De utána elmúlik!

ZOZI!

Rólam sem készült kép pocakosan! Vagyis csak egy pizsamás rossz minőségű!Kép

BOLDOG NÉVNAPOT ESZTI BABA!Kép Babarózsa! Neked is!Kép

Közben már megnéztem a képeket, köszi! Más is tegye majd fel, aki fényképezett lécci, azokra is kíváncsi vagyok!

Ildi
ildi76

Lányok!

Boldog ESZTER napot !!!!!!!!!

Irigyirigyirigy a tali miatt, de sebaj, én meg megszültem a szüléstörténetet Kép;
hosszú lett és kimerítően részletes, doc-ban 3 oldal!!!!!!!!!!!!!!

Ecce:
ada007

GERE LIZA HANNA CSODÁLATOS SZÜLETÉSE

PROLÓGUS

Kicsit szomorkásan ébredtünk 2005.05.16-án hétfőn reggel, mert mind a kettőnk első gondolata a fenyegető kórházi befektetés és későbbi indítás volt, mivel akkor jártam kismamaságom 42. hetének elején, hiszen Csodabogyónak elvileg 05.07-én, azaz előző szombaton kellett volna kikémlelnie a pocakból.
Nyákdugóm ekkor már negyedik hete elhagyott, 2-3 hete pedig bő egy ujjnyira nyitva voltam, tehát elvileg minden készen állt, csak a kis albérlő nem akaródzott még kibújni.
Az utolsó hetekben egyre fittebbnek éreztem magam, semmiféle előjelet nem észleltem, de azért nagyon reménykedtünk és agitáltuk a lánykánkat, hogy a hétfő esti befekvés szüléssel végződjön….és sikerült!!!!!!!!!!!!!

14:00
Délután kettőkor megittam a csodakoktélt, amit a Bába válaszol c. könyvben ajánlanak a szülés megindítására, no persze az összetevők némileg saját szerzeménnyé sikerültek: 1 dl ricinusolaj helyett 1 dl extra szűz olivaolaj, fél deci pálesz helyett fél deci portói félédes vörösbor, és 1 dl baracklé helyett 1 dl 100%-os eperlé….ezek voltak itthon és hát a szükség nagyúr ám J
Viktor baromi rendesen előkóstolta ám nekem és megállapította, hogy egész iható, amit az ízlelőbimbóim igazoltak is, nem volt vészes…..elvileg a hatása egy jó kis hasmenés, gyakorlatilag nálam ez nem jelentkezett, viszont 5 óra felé keményedéseket kezdtem érezni, az első 3 között szabályosan 10 perc telt el, szóval kezdődött a reménykedés…

18:00
6-kor elindultunk a H-ba, Vik vállán és hátán a pakkal elbandukoltunk a metróig, majd felpattantunk a 7-es buszra….közben folyamatosan figyeltem a keményedéseket, de egyszercsak elmúltak kb. a Kosztolányinál L

19:00
A kórházban a szülésznőm várt, beszámoltam neki a történtekről, persze ő is elkezdett reménykedni, hogy hátha-hátha, úgyhogy usgyi szülőszobára NST-re…..eredmény lehangoló, gyermek bealudt, keményedések elmúltak, szívhang túl egyenletes, gyakorlatilag nyugalmi….
No sebaj, szülésznéni megvizsgált, szűk két ujjnyi méhszájat állapított meg….összedugtuk a fejünket, tanakodtunk, hogy mi legyen, végül egy lightos beöntés és egy fenékinjekciónyi méhszájpuhító no-spa mellett döntöttünk (méhszáj nagyon vaskos volt még ekkor), hátha elindítja útjára Tündérbogyeszt…

20:00-23:00
Mindeközben Vik kint ült a szülőszoba előtt, ekkor már fél 10 volt, rágta a körmét, próbál olvasni, én meg ki-ki szaladgáltam hozzá, vittem a híreket, mint Hermész, hogy mizu velünk.
Kis fazonigazítás után beöntés, ami -lévén még soha nem volt részem benne- szuperérdekes élmény volt…a vizsgálóban megtörtént és a szülésznéni a vajúdóig való csöpögésmentes eljutás utáni 5-6 perces tartogatást írt elő….
Hát, mit mondjak, asszem az 5 perc megvolt, de hálóinget azt cseréltem utána J
NST-re fel, mivel halovány kis rendszeres keményedéseket éreztem, kiderült, hogy ezek ugyan 5 percesek, de túl rövidek….a vizsgálat szerint kicsit mintha puhult volna a méhszáj, ezért még egy no-spa szuri, valamint meleg zuhany után döntésre kellett vinni a dolgot, hogy elmenjünk e aludni, azaz Viket hazaküldjük e, vagy pedig szülünk….

23:30
Keményedések felerősödtek (még mindig semmi fájdalom), rendszeres 5 percesekké váltak, így Viknek szóltunk, hogy nosza szülünk, öltözhet….
Felöltötte a csini zöld műtősruhát és becuccoltunk a szülőszobába….ekkor mintha elkezdett volna fájni, de a menstruációs görcsök mellett elbújhatott ez a fajta fájdalom…
Egy óra múlva vizsgálat…

2005.05.17 00:30
Mintha kicsit vékonyodott volna a méhszáj, mostmár bő 2 ujjnyi volt, de ez még mindig lópikula…kaptunk még egy órát hármasban, a fájások még egy kicsit erősödtek és 3 percesekké váltak…
Szülésznéni ekkor kezdte el emlegetni a burokrepesztést, hátha az előrelendít a dolgokon.

01:15
Doktor néni megérkezett, megvizsgált, megállapította, hogy az előző heti vizsgálatnál már majdnem ennyire nyitva voltam, azaz semmi haladás…ht kösz, ezt én is tudtam, mivel gondoltam fájdalom nélkül nagyon nincsen tágulás…
Ahogy vizsgált megemlítette a burokrepesztést…..és abban a pillában spontán meg is repedt a burok (no, gondolom kicsit az ő keze is benne volt, de sebaj)…

01:15 – 02:15
Egy órát kaptunk, ha addig nem jönnek hatékonyabb fájások, akkor be lett ígérve az oxitocin….L
3 perces fájásokkal nagyon örömködtünk egymásnak, zenét hallgattunk, ha jöttek a fájások Vikre rátámaszkodtam, masszírozta, simogatta a derekamat, lélegeztem nagyokat, elmúltak, utána viccelődtünk, dumáltunk….rettenetesen örültünk mind a ketten annak, hogy most már van fájdalom is, úgy éreztem a fájások is hatékonyabbak lettek, szóval reménykedés volt ezerrel….Közben azért nyomasztott a gondolat mind a kettőnket, hogy KisBotrányt így kikergetjük, nem hagyjuk a saját tempójában jönni……ugyanakkor a rásegítés mellett állt az a tény, hogy 42. héten voltunk….

02:15-03:15
Vizsgálat után kiderült, hogy még mindig vaskos a méhszáj, semmi haladás…doktornéni, szülésznéni egyöntetűen oxit javasolt, mert szerintük félő volt, hogy ilyen tempóban mama és baba is elfáradhat a végére….
Szomorú voltam, Vik is bizonytalan, de mivel még soha nem szültnk, úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk…hiszen ők a szakemberek és hát úgy mentünk be a szülőszobára, hogy Vikkel megegyeztünk, hogy természetes szülés ide-vagy-oda elsősorban a dokiban bízunk, nem okoskodunk…
Szóval oxi bekötve, jöttek is az egy perces megafájások, köztük egy perc szünet…na, ez már fájt! Természetesen ekkor már le kellett feküdnöm a karomba kötött branül miatt, ami nem is volt olyan vészes, tekintve, hogy eddig végig róttam a köröket a szülőszobában és azt hiszem már fáradt is voltam egy kicsit.
Vik a jobb oldalamon a fejemnél állt, szorítottam a kezét fájások közben, itatott néha, meg törölgette a homlokomat…mondta, hogy lassabban lélegezzem, meg ilyesmi, de nem nagyon fogadtam el tőle, inkább a szülésznő hangjára figyeltem, de ekkor zseniálisan csak úgy elkezdte ő is a légzés ütemében a kézfejemet fújni, és az biza baromi sokat segített…no duma, csak csendes, odaadó támogatás…végig ezt kaptam Tőle, és ez rettenetesen sokat jelentett J

03:15-04:15

Méhszájvégre elvékonyodott és egy óra alatt kitágult négy ujjnyira, juhéjjj…igen ám, de nem akart eltűnni teljesen, a felső része rátapadt kismukk fejére….szülésznő fektetett mindkét oldalra, meg hátra, ekkor már tolófájásaim voltak, de tolni ugyi nem szabadott, mert nem teljesen tűnt el a piszok méhszáj…ekkor megérkezett dokinéni…(utólag derült ki, hogy szülésznéni hívta telcsin, mert nem bírt el a méhszájmaradvánnyal a buksin)..
Vik utólag mesélte, hogy eléggé necces volt ez a rész, neki még a lába is rmegett, olyan erősnek tűntk a fájások….én semmire nem emlékszem, csak arra, hogy egyszercsak jött a kitolás.

04:15-05:16
Dokinéni kézzel megpróbálta felpasszintani az ottmaradott részeket, majd nyomnom kellett párat és végre eltűnt…
Ekkor már világomat nem tudtam, a fájások összeértek, de ezek az oxis tágulásos szakaszhoz képest megkönnyebbülésként értek…komolyan, ezután már jött a kellemes része, végre aktív(abb) résztvevője lettem a szülésnek…
Liza Hanna azt játszotta, hogy kijött, aztán visszacsúszott….ekkor dokinéni (aki először azt hitte, hogy a gyermek köldökzsinóros, azaz a nyakára, vagy valami egyb részecskéjére rá van tekeredve, az húzza vissza) más választása nem lévén hasba könyökölt és 4 tolófájásra megérkezett Liza Hanna, akinek nem a kzs volt a kis testére tekeredve, hanem a kezecskéje volt a feje mellett, azaz SUPERWOMAN-ként, szalutálva érkezett meg.

05:17
Ahogy kibukkant (láttam a fejét bebeee, csak nem tudtam megsimizni, mert jött a köv. fájás) először lekakálta, meg lepisilte a szülésznénit, majd amikor rám akarták tenni, akkor a hasamat is….azaz bemutatkozott….J
Köldökzsinórját apája vágta el (szerinte nem is volt olyan porcos, mint amire számított), majd ott helyben a szülőszobán megfürdették, felöltöztették (előtte leszívták a nyákot, mert rengeteget nyelt), apukája kezébe rakták egy takaróba csomagolva, aki alig látott a könnyeitől…
Mindeközben én a szülésznénivel, meg a dokinénivel társalogtam, közben megnéztük a lepényt, összevarrták az icipici 3 öltésnyi gátsebet, amire csak a kezecske miatt volt szükség.
1,5 órát az IKEA szobában töltöttünk együtt, KicsiLizzi szopcsizott 2-3 kortyot, aztán bealudt, elvitték, én pedig megittam 1 liter vizet, feléltem a szüléshez bevitt csokikészletet, majd engem el gyerekágyra, VikApát pedig útjára bocsátották haza…
A szülés krónikáját mostanra bírtam (05.24) összeszedni, mert csak halovány részletekre emlékeztem, időpontok nélkül, de végül csak összeraktuk Vik és a szülésznő segítségével J

EPILÓGUS

Eufóriát nem éreztem, azt hiszem ez ejtőernyős tantusz lesz valamikor, hogy van egy kislányunk, viszont varrás közben már azt kérdeztem Viktől, hogy mikor jöjjön a következő J
10-kor már talpon voltam, mentem a kicsilányért, de még le sem vizitelték, így 11-kor kihozták….addig lezuhanyoztam, tudtam kicsit meg nagyot wc-zni….Liza Hanna pedig végig velem volt.
Szopival sokat küzdöttünk, de ma már profin megy, kicsilánynak beadtak 10 antibio adagot a strepto miatt L(branült kapott a kezébe, amit csak harmadjára sikerült beszúrni, az első kettőnél kint pityeregtem amíg ő bent bőgicsélt, harmadjára berontottam, hogy csak úgy szúrhatják, ha én fogom J), csecsemősök nagyon aranyosak és kedvesek voltak, sokat segítettek.
05.21-én szombaton az utsó adag antibio beadása után jöhettünk haza…felüdülés volt J

Angyalka négy óránként eszik, szopi két ciciből peluscserével, böfivel együtt 45 perc, éjszaka egyszer tálalunk pótvacsihoz, szóval panaszunk nem lehet.

BOLDOGOK VAGYUNK. ENNYI.
ada007

nagyon orulok, h izlettek a zold golyobisok. es Somanak halaKép meg az utokor szamara is "megorokult"KépKép
nem volt tul sok otletem, mit is vigyek, mert eleg behataroltak a lehetosegeim: sutonk nincs + en semmi olyat nem ehetek, amiben gabona van, igy ilyeneket nem is csinalok.
azert ott nem birtam magammal, es vetkeztem kicsit: megkostoltam azt a tortat, amin tobbfele gyumi volt (Ficanka, az a te muved? - nekem nagyon bejott!!); meg Bogarka kakaos sutijet is (hmmmm...). szemeztem nagyon a tesztasalival is, de valahol megalljt kellett magamnak parancsolni...

es akkor mindjart bepotyogom ide a receptet is...

Coolio
recca

Kép
ada007

Ada, nagyon szep a pici lany, es nagyon ugyesek voltatok KépKépKép

Coolio
recca

Ada,
gyönyörű! KépKépKép

Neet,
mars el a géptől Kép
kisün

Ada!

Köszi a történetet, biztos sokat dolgoztál rajta!
Édes a picurka!

Ficánka!

Mi ugye nem beszéltünk?

Ildi
ildi76

a recept a zold bogyokhoz:
1dl viz, 30dkg cukor, 30dkg sovany tejpor (pl. turista), 25dkg kokuszreszelek, 25dkg margarin, keserumandula aroma, egesz mandula
a vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjuk a tejport, a kokuszreszeleket, a margarint es az aromat. 1 napig allni hagyjuk a hutoben. masnap golyocskakat formalunk, mindegyik kozepebe 1 mandulat teszunk. kokuszreszelekbe hempergetjuk.

Coolio
recca

Beetrix, jok lettek a kepek!

Zsanci Kép, majd legkozelebb. egyebkent Igi nagyon belopta magat a szivembeKép

Ildi, az azert bant, h a kendokotest nem neztuk meg vegul, de egyszercsak radobbentem, h mar mennunk kene, es akkor el is szaladtunkKép
Timirol nagyon tetszik az a kep, a hordozoban.

Moose, Bori, tenyleg rossz, h nem tudtatok jonni vegulKép. de maris egy (ill. 2) ok, h legyen meg talalkozo! Kép

Moose, pocakfilmet enisenis! de raer a kovetkezo taliraKép. akkor ez meg egy ok?

Coolio
recca

Zsanci,
ne zavarjon, nekem sem fura, hogy az egyik tanárod a férjem KépKép de tényleg, majd legközelebb jól elviszem Karcsit is, és akkor szokhatod Kép

vera
kisün

Sziasztok!

Már előttem ugyan mindenki elmondta, de tényleg szuper volt a tegnapi tali. Kép Még mindig extra írigy vagyok ezért a szép kertért.

Kár, hogy Bendi elég nyürgi-bürgi volt, vagy aludt, vagy nyafizott Kép, de remélem a legközelebbi talin jobb lesz. Kép

Elküldtem a levlistára a fotók elérhetőségét amit én+férjem csináltunk. Kép
Aki nincs rajta a levlistán az szóljon és elküldöm mélben. Egy-két otthoni kép is belekerült, remélem nem bánjátok. Kép

Boldog névnapot az Esztereknek! Kép

Amúgy képzeljétek a férjecském mostanában nagyon aranyos, igazi kis apuka, múltkor kicsit kivoltam rá akadva, hogy nem foglalkozik velünk, de mióta beszéltünk erről, azóta tök édi, nem csinálja azokat a dolgokat, amiért panaszkodtam neki, magától megnézi, hogy van-e valami a pelusban és tisztába teszi Bendit, meg sokat foglalkozik vele, meg tegnap is szabit vett ki, hogy el tudjon vinni minket a talira...Kép szóval teljesen odavagyok Kép

ruz
ruzicsky

Bogárka!
Mi is köszönjük még egyszer a talit! És külön köszönjük, hogy hétfőre tetted szerda helyett és így mi is tudtunk menni! Kép

Vinci megkapta ma reggel az oltásokat, végre kicsit felszusszanunk, mert a következő jó sokára lesz... Egyébként kicsit sírt a másodiknál, de hamar meg tudtam vígasztalni (ilyenkor csak bújni akar, annyira édes!!!)

Votiv,
beadtam neki a homeos szert, sikerült tegnap megszerezni.

Beet,
Megnéztem a képeket, nagyon jók! Kép És köszi, hogy minket is lefotóztál!

Lindi,
Oda- és visszaút: Kép Majd írok mélt...

Sziasztok! Blaye
blaye

Ada!
Ilyen ritkán fordul elö velem, de sírtam a szüléssztoridon, jajjj. Kép Nagy gratula mégegyszer mindhármótoknak, a dokiknak, szülésznéniéknek pedig úgyszintén. Ha jól olvasom, megdolgoztattátok öket is. Kép

Bogárka!
A sebtapaszt is köszi, ezt nem is írtam még. Kép

Igen, én voltam, aki gyalog a Szparktól, de szép idö volt, és a járdatalanság már ismerös volt, képzeld el Bogárkáék környékét még elhagyatottabbnak és elvadultabbnak és még 5 km-re kijjebb a várostól, na ott lakunk mi. Kép Van olyan szó hogy kijjebb? Így kell írni?

Vincének gyógypuszik! :x
neet
neet

Neet,
Köszi Kép
Most éppen alszik, utána átadom neki.

Ada,
Tényleg nagyon szép a történetetek, köszönjük, hogy leírtad!
blaye

Ruz!

Én rajta vagyok, de megint nem kaptam levlistát! Elküldenéd a képek elérhetőségét? Köszönöm!

Ildi
ildi76

Sziasztok!

Ada: nagyon szépen sikerült leírni, ahho képest, amire másnap emlékeztél az egészből Kép

Neet: Látom szomorú sorsom, itt leszek sokat csütörtöktől én is, ha apa dolgozik majd Kép

Jucus: A gyerekruhákban már este elmerültem, reggel ki is mostam, megvan az esti TVnézős program Kép Vasalni fogok. Nem találtad meg véletleünl a zöld cipit? Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?