A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Johanna!
Ne utáld!!! Szeresd meg! Mert innentöl (vagy már korábbról is) igenis mindenre neked kell figyelned! A gyerekedre, a zapára és magadra, és az összes aprócseprö ügyre, ami sehol nem számít munkának, de mi tudjuk, hogy nagyon is az! Kitartás, csak 60-70 év, és vége! Kép (Nagyon cinikus, de komolyan nézö szm.)
neet
neet

Johanna,

Ha arról beszélsz amit a kerület plusz ad a XI.kerületi lakosoknak: akkor a nyomtatványért be kell menni, ott kitölteni és rögtön le lehet adni. A születéstől számított egy éven belül bármikor beadhatod az igénylést. Ha kellenek pontos adatok szóljál és megíromKép

zsebi
zsebi2004

Johanna, és vidd magaddal a születési ak. másolatát is a kőcnek. És az ügyfélváró közepén vannak kitéve a nyomtatványok, ott lesz.

ancsipancsi

Zsebi, nem mondod? már hipp-fiam is??? ááááá
micsoda utálékok
pelenkás korban kezdik az embert rászoktatni az édességre!
- én a mai napig ettől szenvedek Kép

Moose, nem haragszom, de azért kérek vivijót, irgumburgum! Kép

votiv 8)
votiv

Bori, most olvastam, hogy renbdbejöttél, huhh, de jó, nagyon örülök. a tücsökzene jól hangzik! bár Istók még elég pici hozzá, na sebaj, majd ha megnő.

ápropopó, Bogárka, kérlek igazíts útba, lassan mehetnénk a Rubinba babaúszni, és Ti oda jártatok Petrával, ugye?

Orsi! mi ismerjük egymátst Kép húgoddal általánosba és gimibe is együtt jártam Budaörsre (bár itt már nem egy osztályba), sőt, Kelenvölgyben majdnem egy utcában laktunk (mi a Ringlóban, nektek pedig nem onnan volt a bejárat)
mesélj a babádról! kisfiú, kislány? rakj fel képet is!
emailt is írok majd, csak most melóznom kell...

votiv 8)
votiv

Neet, mindjárt lesem, danke!

Zsani, Boris hogy viselte a babajárgány elvesztését? remélem nem vette zokon. a kocsi csudajó, minden nap du. kinn karikázok vele a környéken, és a végén még fel is tudom cipelni a 4ikre! Kép Igi körmöcskéi?

votiv 8)
votiv

Sziasztok !

Neet ! Köszi a jelszót ! Megnéztem a talis képeket , irigykedek ám ! Kép

Ada, Manoka ! Nagyon jó volt olvasni a részletes szüléssztorit . Eddig azt hittem könnyű szülésem volt Kép , de a tiétek egyenesen szuper volt !
Manóka gátmetszés nélkül , hát csúcsszuper ! Kép

Kép
Kép
greenolive

Johi, természetes, hogy nézik a streptot az "utolsó kenet"-nél (jól hangzik Kép)
ezért veszik le

votiv 8)
votiv

Blaye, kedves vagy! Kép

biztos Vinci is szeretni fogja a gyümiket! lehet, hogy köv. (vagy azutáni) talin már együtt gyümiznek a fiaink? Kép

votiv 8)
votiv

Zanza!
köszi a receptet!
zs.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv: a Johi és az utolsó kenet is jól hangzik....

Köszi lányok a válaszokat, akkor űrlapért befáradok az Önkorihoz, amig egyben vagyok...

Neet: a 60-70 év is jól hangzik, eddig bele sem gondoltam, hogy még csak most jön a neheze... jaj, jaj... de milyne jó lesz.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna, de azért kérdezz rá, hogy a Bocskain van-e nyomtatvány, mert ennek az igénylése más épületben történik.
Mi egyébként nem hoztuk el előre a lapot így csak egyszer kellett menni.
zsebi2004

én a bocskairól vittem haza egy nyomtatványt előre Kép), de írták is rajta, hogy valami tűzoltó utcában kell majd igényelni

Votiv! Ringló utca rules. sokat sétálok ott, ha lekésem a buszt Kép)

ancsipancsi

Votiv, Green: köszönjük a dícséretet Kép, Istinek egészségére váljék a sok gyümi

Neet: kösz a szopikaja tippet, sajna valami olyat ehettem, ami nem jó Kiskőcnek (fene a reformbelemet a valagnyi barnakenyérrel, melasszal, paradicsommal, zabpehellyel, meg mittoménmivel), úgyhogy ma csak grízes-tészta meg rizs meg virsla lesz a menü Kép

Apukámnak biza igaza lehet, hogy most 3 hónapig el lehet felejteni a salátákat, meg az összes heppemet és ehetek húslevest, meg paprikás csireszt, meg rántott husit, meg társaikat....ezeket annyira nem szeretem, dehát Csodabogyóért megeszem még a fűrészport is....

....és belegondoltam ám, hogy mi lenne, ha HannaBébi még hasfájós is volna...amúgy istenigazából...brrrrrrrr

tali: nekem a Feneketlen tó is megteszi, tényleg nem kell nagy dínomdánom, csak néhány kókuszgolyszli, meg pár doboz vaníliás karika Kép

Oxi: nem akarsz még szülni??????

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr de mérges vagyok....most telefonált VikApa főnöke, hogy holnap biza be kellene mennie dolgozni, mert nagy gázok vannak......grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Elvileg azt mondta, hogy nem megy, de tudjátok, ez lehet az a helyzet, amikor muszáj neki....szegénykém teljesen el van kenődve Kép

Na, megyek, megvigasztalom.
ada007

szijjasztok!
Votiv!
B nem keresi a verdát, mert a helyére odaállitottam egy porsche 911-est, aztán meg apum felhozta a régi babakocsiját, mert az kisebb, de mégis teljesen dönthető, megpróbálkozunk ezzel is, mert Igi a nagyot nem szereti...
Aztán meg úgyis veszem az új esernyőverdát...már nagyon mosolyog a szám...Kép Kép De sajnos a múltkor nem volt a kikában, pedig a katalógusban van...Kép
az új konyhai rabszolgám pedig nem rabszolga, hanem rabszolga hajcsár, és ÉN vagyok a rabszolgája...Kép
zs.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!
Köszönjük mindenkinek a gratulákatKép

Ficánka!
Egyetértek, otthon vajúdni a legjobb, főleg ha közel laktok a kórházhoz, és gyorsan beértek. Nekem nagyon bejött ez az otthoni dolog, szerintem sokkal elviselhetőbb volt mint a szülőszobán vagy a vajúdóban.

Tali: nekem is bárhol jó, csak lehessen pisilni és kezet mosni.

Képzeljétek, mekkora gáz van nálunk: kiderült, hogy a házban lévő körfolyosókat felújítják, és pont a mi emeletünkkel kezdik, állítólag már jövő héten. Ez pedig jó nagy zajjal és porral fog járni, legalábbis a bontás része biztos, és az egész eltart vagy egy hónapigKép És most kétségbe vagyok esve, hogy mit csináljunk???KépKépKép A szüleimhez nem akarok kiköltözni, mert ők 25km-re laknak Pesttől, és azt nem tudnánk megoldani, hogy Adi minden nap kijöjjön. Talán a nagybátyámmal beszélek, ő itt lakik a XI. ker-ben családi házban, lehet, hogy hozzá kell becuccolnunk (ha sikerül megoldani, akkor csak napközben (8-4-ig dolgoznak), és aludni hazajövünk. Szerintetek nagyon megviselné Emmát a sok hercehurca?

Manóka, a naggggyonszomorú

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!

Csak bejelentkezem röviden. Hálistennek minden rendben van, Márcselló gyönyörű, nő, mint a bolondgomba, és természetesen egy zseni.

Ha valamikor az Isten háta mögé (XXII. ker.) szerveztek talit, írjon valaki egy mélt légyszi az orsolka@hotmail.com-ra, szívesen elmennék az überfinom hiperhízlaló saját készítésű, csak komoly cukorfüggőknek ajánlott raffaelloimmal együtt. Ugyanis ha van időm, olvaslak benneteket, de hát nem mindig van, így a társalgóból nem biztos, hogy időben értesülök a taliról.

Csók,
O.
orsolka

Votiv és Zsebi,
HIPP kaják egy részében, főleg a bio-cucokban NINCS cukor. Tapasztalat, sőt, itt van a kezemben, olvasom: hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Bio: kis alma, alma-banán, banán-őszibarack. Másik dolog: fontos a FOKOZATOS bevezetés. Kép
Szerintem várd meg, amig kakál egyet, hogy mennyire tud az emésztése megbírkózni az új kajával, és csak akkor adj neki másfélét. Gondolj bele, most kap először szilárdat Kép én annak idején 2-3 hétig napi 1 kávéskanálnyival emeltem az almaLÉ mennyiségét, és csak utána kapott reszelt almát... mondjuk én picit korábban kezdtem, 4 hós volt, és 5 hós korában kapott először "szilárdat," - meg Dóci anyatejen kívül SEMMIT nem nyelt soha (tehát se vizet, se teát, se semmit) és annak a mennyiségét is kávéskanalanként emeltem, eleinte 1-1 hét volt az új kaják közt. Ha banánnal gond lenne - kicsi székrekedést okozhat - akkor próbálkozz almával. Ja, és ne ijedj meg, ha zöld lesz a kaka, normális... no meg a szaga Kép

Manó,
gyönyörű szülés, egyébként még az enyémnél is gyorsabb volt Kép bár nekem legalább a fájásos része kimaradt Kép látod mit tesz egy kis különdrukk KépKép
Felújítás KépKépKép szerintem valószínűleg kevésbé viselné meg Emmát a hurcolkodás, mint az állandó zaj, no meg gondolj magadra is, ideges anyuka nem jó anyuka Kép

vera
kisün

Kisün, szerintem kb. fel is soroltad az összes HIPP cukormentes kajákat Kép
A 4 hónapos kortól adhatókból valóban van néhány cukormentes, de sajnos kevés már például a sárgabarack is cukros, de amit 6 hótól lehet adni meg utána az már mind cukros.
Bruninál is 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, mondjuk én mindíg dupláztam a kanáladagot és őszibaracklével kezdtem.

Ha gondok vannak a széklettel akkor lehet semlegessel kezdeni például őszibaracklé (az alma és banán fognak)
zsebi2004

Manóka,
igaza van Kisünnek, a nagy zaj, por, kosz jobban megviseli a babát, én is átcuccolnék rokonokhoz napközben. Nálunk is felújítanak a szomszédok, de egyezkedtünk, hogy milyen időbeosztásban és így nekünk ez teljesen elfogadható. Úgyhogy ne legyél szomorú, inkább hagyd ott a munkálatokat és legyetek nyugalomban. Kép

Építőiparban dolgozó lányok (Fic és Ancsi),
ez komoly? De ugye Ti nem rakjátok a téglát, csak valamilyen szervezőmunkát láttok el?

Votiv,
Igen, szerintem együtt fogják falni a gyümit a következő talin a fiúk! És persze a lányok is velük! És így nekünk, öregeknek marad a csokissüti, kókuszgolyó és egyéb antiegészséges finomságok!
blaye

Ancsi!
Kérdeznék valamit mivel Te voltál tegnap a h-ban: hogy néz ki az említett szülésznő (Vera) ? Azért lenne fontos mert nem tudom hogy vele beszéltem-e vagy nem egy más ügyben!? Köszi!!!Kép
zozi

Sziasztok!
Sz.r éjszaka után sikerült 11-ig aludni, azért ez még nálam is kiemelkedő. Tudom, mehetek a mókusok elé, de mentségemre szolgáljon, h tényleg nagyon vacakul aludtam! Na, nem panaszkodom, kék az ég és szikrázóan süt a nap Kép

Zsanci,
köszi a tanácsot kendő-ügyben Kép, de mi az a minimanó, én olyan tudatlan vagyok! Borisznak isteni a dumája, biztosan sokat nevettek otthon!

Bogárka,
ugye milyen aranyosak ezek a nagyon pici ruhák? Persze az természetes, hogy mi csajok tudjuk ezt értékelni, de még a kedvesemnek is tetszenek ezek a legkisebbek. Pl. a talin vettem egy kék pólót, nincs benne méret, csak az, hogy újszülöttre való, összehasonlítottam a 62-sel, és még annál is kisebb, hát az nagyon tetszett neki. Így szoktatjuk magunkat hozzá, hogy kb. mekkora lesz a kismukink.
Gyertek mindenképp tornára, persze, ha jól vagy és Petrának is van kedve! Kép

Ruz,
KÖSZI a listát! Kép Neked sikerál ezt betartani? Én eléggé utálom a ropikenyeret ... asszem inkább hagyom szikkadni a rendeset. De tényleg, hogy működik a gyakorlatban?

Moose,
a védőnőm szerint úgy 4-5 hós korától ajánlott a külön szoba, de ő igencsak túlaggódós, túlszabályozós fajta, én meg megyek a fejem (és az ösztöneim) után, úgyhogy nem mindig hallgattam rá. Szerintem minden életkorban jár néhány nap (hét) kellemetlenséggel a külön szoba, de biztosan meg fogja szokni, gondolom, itt is fokozatosan és nagy szeretettel kell közelíteni a cél felé. De biztosan lesznek nálam sokkal okosabb hozzászólások is a tapasztalt mamiktól, azért Kép
Ja, és cipő-ügyileg nézd meg esetleg a bebicipo.hu-t (állítólag jó minőségű és ocsó)

Zsebi,
Te is nézd meg a bebicipo.hu-t, bár én csak olvastam az nlcafén, hogy az jó és olcsó, tapasztalatom zéró, úgyhogy ne haragudjatok, ha mégse jó! Ezekben az új outletekben nincs ilyesmi?

Neet,
Zanzi is ezt tanácsolta, meg én is azt gondoltam magamtól, hogy fokozatosan (mindig ez jön be) fogok próbálkozni majd a szopi alatti ételekkel. Tök jó, hogy Tőletek mindenféle okos tanácsot kapok, IMÁDOM ezt a társaságot! Kép
A MÁV az nagyon gáz, nem lehet arrafelé INTERCITY-vel menni?

Ancsi,
tényleg Te is építőipar? Na, nem olyan drága az a mobilklotyi, vagy nekünk sikerült jó szerződést kötnünk!? Nekünk mindig volt 5-10 kihelyezve az építkezés ütemétől függően, meg is bűntettek volna minket, ha ezt nem biztosítjuk. Különben - most már bevallom - arra gondoltam, hogy felhívok 1-2 emberkét, hátha sikerál valahogyan ocsón megúszni ... csak vártam a fejleményeket.

Votiv,
hajrá a tejecskéért, és ne pánikolj, Te is nagyon vékony vagy (persze apát nemtom), de van genetika is a világon. Isti teljesen jól és egészségesen néz ki, nem minden babának kell hurkásnak lennie! Akartam is kérdezni, hogy hogy csináltad, hogy olyan szép lapos lett a hasad? Mi a titkod? Kép

Manóka,
szerencsére nem lakunk messze, a Petőfi híd pesti hídfőjénél, szóval autóval gyorsan beérünk. Azért persze nagyon kiváncsi vagyok, hogy is lesz ez az egész. A kedvesemnek már mondtam, hogy nem fogunk nagyon sietni, és már akkor kitörte a frász, ő elég aggódós ebben a témában. Még beszélnem kell vele, hogy nyugodjon meg. Sikerült megoldani a lakás-problémát? Ez tényleg nagyon rosszkor jött, "az iskoláját nekik"! De azért ne legyél szomorú, mert azt Emma megérzi, és akkor ő is szomorkodni fog! Ehhez küldöm Kép

fic.
ficánka

Zsebi, nagyon koszi a cipokurzust Kép Es hol vetted ezt jofajta labbelit? (Vagy irtad, csak mar erre sem emlekszem...)

Manoka, ez tenyleg szornyu Kép Csatlakozom Kisunhoz, inkabb naponta cuccoljatok at, minthogy a zajban es porban maradjatok. Ugyis utkozben is alszik majd valoszinuleg a lanyka. Mellesleg ha idegeskedsz, az is apaszthatja a tejcit, vagy segithet egy jo kis mellgyulladast osszeszedni. Ja, de en mar nem ugatok bele a cicitemakba, bocs.

Kisun, a szeklet majdnem barmilyen szinu, szagu es allagu lehet, ami mind normalis (asszem talan csak rozsaszin, viragillatu, sziromformaju nem volt meg nalunk Kép viszont mostanaban gyakori a barna bogyotermes, valszeg tul sokat nyulaztam a gyereket, ezert ragta szet a kisagyat is...)

Asszem mostmar senki nem fog velem baratkozni, de nekem a hajam egnek all a gyumi-tol. Vagy ez a normalis anyukaknal, hogy mindent beceznek? Es megint velem van a baj? Es a zoldsegeseken is mindig kiakadok, mert nem parit, salit meg ubit, hanem paradicsomot, salatat meg uborkat akarok vasarolni. Erdekes, a tali egyaltalan nem zavart, bar en mindig pikniket irok. Meg a szopi sem, sot.

kekecmoose
moosejaw

Sziasztok!

Votiv!

Szerintem jól teszed, hogy elkezded a hozzátáplálást! Nem kötelező 6 hónapos kortól kezdeni, jobb a megérezésekre hallgatni!
Egyébként Timcsi combkörfogatát ne mérd Istiéhez, Õ egy DonnaTonna más babákhoz képest!Kép

Én meg azthiszem tápszert fogok adni Timinek! Nincs már annyi tejem, hogy a gyógyszerbevétel után külön lefejtet tudjak adni neki, meg talán jobb is, ha ilyenkor azt kap, ki tudja mennyi gyógyszer megy át a tejjel!
Csak a hülye patikuscsaj olyat adott, ami 2 hó múlva lejár! Reggel megkóstoltam és tök keserű az íze! Aztán nem mertem odaadni Timinek! Normális, hogy keserű?

Kisün!

Tudsz nekem mondani valami helyet a XI. kerben ahol lehet kapni olyan lemosható Habtapi lapot, amit neked van?
Köszi!

Ildi
ildi76

Neet, Moos!

Nagyon kööszi a képeket. Mostmár tényleg nagyon fáj a szívem, hogy nem lehettem ott.

Bébik gyönyörűek, és a mamik is.
Neet, Esztikének mennyit nőtt a haja az első talihoz képest.Kép

<font color="0000ff">Lányok!

Nagyon fontos! SEGÍTSETEK!!!!

Nem tudom, hogy nagyobb korban is előfordul-e, ugyhogy a kisebb babások talán jobban tudják, vagy a többiek ha visszaemlékeznek.
Marci most 3 hetes.
Probléma: megetetem, büfizünk, minden ok, leteszem, és elkezd nem is tudom mit csinálni.
Olyan minha hányni akarna, de nem jön ki semmi.
Viszont látványnak olyan mintha fulladozna.
Nem mkinden alkalommal csinálja, és van, hogy miután leteszem aludni, rá fél órára jön elő nála.
Én már az őrület határán vagyok, rettegek, hogy megfullad.
De mitől lehet? Csak anyatejet kap.
Olyankor mindíg felveszem, hogy függőlegesben legyen, és egy kicsit megütögetem a hátát.
Attól elmúlik.
De mi van, ha ez akkor történik amikor alszunk?
Már csak ezért sem merem külön altatni.
A baj az, hogy éjszakára nem nagyon szeretném hasra tenni, oldalt nem lehet a csípője miatt.
/legalábbis ezt mondta a csecsemős a kórházban, mert le van neki tapadva a farfekvés miatt, és terpeszpelust kell hordania/
Háton meg jön az öklendezés.
Mi a bánatot csináljak?
Vagy egyáltalán mi lehet ez?
Hány hetes kortol lehet a nózit leszívni?
Lehet, hogy tele van neki trutyival, és azért öklendezik?
Vagy azt látnám?
Írjatok valami okosat légyszi.</font>

Egyébként minden más rendben van.
Tegnap voltunk védőnéninél méreckedni.
20 nap alatt 800 g-ot hízott.
A védőnéni azt mondta, hogy kicsit sokat eszik.
Pedig 2-3 óránként szopizik, éjjel meg 3-4-5. Mikor hogy.
Elvenni nem fogom tőle a cicit szopi közben.

Kép
Kép
pipocska

Zsebi,
utánanéztem (spájz és hipp.hu) a rend kedvéért, és a hipp-cukrozás azért ilyen formában nem teljesen igaz: 12 gyümölcsből 4 tartalmaz hozzáadott cukrot: erdeigyüm.+alma, gyümölcstál, sárgabarack, ananász. A másik 8 nem. A teljes kiőrlésű gabonás + gyümölcsös kaják (4 fajta) szintén NEM tartalmaznak hozzáadott cukrot. a tejpépek és a desszertek igen. ELőbbiekről személyes tapasztalat: sokkal enyhébb a cukrozottságuk, mint egy átlagfelnőtt édesszájúsága Kép ld. én Kép de nagyon finomak KépKép
Azért így már nem annyira rossz a helyzet, ugye? Kép

vera
kisün

Blaye,
én egy generálkivitelező cégnél dolgoztam, és egy adott projekt gazdasági vezetője voltam. Magyarul: kb. 10 fős csapatból mindenki mérnök, csak én gazd.-is, így minden ilyesmi az én feladatom (szerződések, számlák, jelentések stb.). Imádtam, mert sokféle feladatom volt, csak fiúkkal voltam nap mint nap (korábban sok nő egy nagy szobában - SZÖRNYÛ - menzeszfüggő hisztis irigy p.csává válnak még az amúgy normális nőcik is), és részese voltam egy alkotó folyamatnak, ahogy a földmunkáktól eljutottunk a 130 család beköltözéséig (pl.) ... szóval erről szólt munkailag az utóbbi kb. 4 évem.
fic.
ficánka

Ildi,
Bocs nem engem kérdeztél, de milyen habtapi lapra gondolsz?

Pipocska,
ha tele lenne az orra, akkor szopizás közben is gond lenne, mert akkor ott vesznek levegőt.
Szerintem mindenképpen kérdezz rá a dokinál, hülyeséget nem szeretnék mondani, ha komoly akkor megnézeti szakemberrel.

Ficánka,
Köszi a tippet, megyek gyorsan megnézemKép
zsebi2004

Pipocs, lovesem sincs, en mindenkeppen megkerdeznem a gyerekdokit, es szereznek egy legzesfigyelot. Azt meg ne hagyd, hogy a vedono hulyesegekkel idegesitsen, a havi 1 kg gyarapodas tok normalis. Nyul is ugy csinalt, aztan hathos kora korul ez megallt es nagyon lassan valtozik. De a dokink mar joval elotte megmondta, hogy igy lesz, szoval nem parazunk semmin.

Ildi, vannak izesitett tapszerek (pl. babanos meg ilyesmi), de ha Timi meg csak anyatejet kapott eddig, meg nem tartotok a hozzataplalasnal, ne aggodj, izleni fog neki. Nyuszi meg most is ugy nyakalja, hogy orom nezni, pedig o mar mindenfele edes gyumolcsot (meg valszeg hozzaadott cukrot?) eszik. Ha megsem izlik neki, akkor meg veszel masikat. Receptre irhatja a doki egyeves korig, addig olcsobb. Egyebkent meg ket hetig sem tart egy doboz, nem ket honapig, de maskor esetleg figyeld meg a datumat vasarlaskor. En meg sose neztem meg...

slendrihanmoose
moosejaw

Kisun, jol megaszontad Kép A husosakat nem nezted vegig? Meg a joejtdesszert tipusuakat?
moosejaw

Ancsi!

Ugyanarról a fertötlenítöröl beszélünk!

És milyen volt az a Jucus-féle csaj?Debella?

Votiv!

Én is megvárom még a 4 hós oltást és elkezdem a gyümiket mert:olyan sok fini gyümölcs lesz már akkor és az új zöldségek és ha legalább egy hamit kiváltok akkor sokkal szabadabban tudunk mozogni!

Tudom,menjek a ...mókusok elé!

Jucus
20170114224602

Pipocs,
nálunk ilyen nem volt. Így csak hasonfekvésről: Dóci kezdettől fogva csak hason hajlandó feküdni, és soha semmi baj nem volt! Megnyugtatásomra volt légzésfigyelőnk. Kép

Moose a kekec,
én általában nem szeretem a mindennapi szavak becézgetését, de csak magamnál zavar, ha más csinálja, az nem Kép

vera
kisün

Ildi!

Habtapi van a régi Madrina most Brendonban .Ha nem tudtok eljutni akkor valamikor mi megyünk biztos arra és hozok neked ha kell.

Jucus
20170114224602

Na jóóóóóó Kisün előtt - meg a HIPP előtt is, de előttük kevésbé - meghajlok.
Ezek szerint nagyon megragadt bennem az a pár féle amiben cukor van, illetve valószínűleg csak a mostaniak vannak az emlékezetemben, meg a szekrényben, amik 7-8 hónapos kortól adhatóak és a tejpépek amik viszont mind cukrosak.
DE az is az igazsághoz tartozik, hogy ez nem befolyásolt abban, hogy ne adjak BruninakKép
zsebi2004

Moose,
magamból kiindulva szóbecézésileg: én is a falra mászok a koviubi pörinokivaltól és társaitól. Beszéd közben nem is használok ilyesmit, viszont itt írás közben gyorsan akarom "mondani" ezért rövidítek, meg rövidítésképpen becézek. Sztem így vannak vele a többiek is!
fic. a békítő (pííííísz!)
ficánka

Jucus,
mondom én, hogy egy klubba tartozunk Kép

Ildi,
Brendonban láttam eddig csak. Kint a budaörsi teszko mellett Kép

Zsebi,
olyan habtapiról van szó, mely nem tartalmaz kis kivehető részeket... meg hozzáadott cukrot sem KépKépKép bocs, de ezt nem tudtam kihagyni, HÜJE vagyoooooook Kép

Moose,
végignéztem. Jóéjt desszertek mind tartalmaznak hozzáadott cukrot. Húsos cuccok általában azért nem KépKép Én a cukor-dolgot úgy 7 hós koráig tartottam szigorúan (innen is tájékozottságom), utána már nem annyira, főleg mert annyira kis mennyiségben van bennük, hogy tényleg alig érezni Kép meg qrvulok rendesen Kép

vera
kisün

Zsebi,
igen, későbbiekben már van. De szerintem nem vészes Kép meg hát tényleg nem ezzel kell tömni a gyereket... én pl. mindig feláldozom magam, és eleszem előle KépKépKép

vera
kisün

Blaye! Nem rakom a téglát, én magam vagyok az Kép

Zozi! Nem tudnám leírni, hogy néz ki Kép Olyan 165 magas lehetett, mahagóni vörös hajjal, különös ismertetőjegyei közé tartoznak a szőke mellett a ZÖLD tincsek a hajban! Kép Nagyon aranyos volt, és igen határozott, szóval nem olyan mézes-mázas.

Moose, attól függ milyen költségvetéssel dolgoztatok, és mekkora volt az építkezés Kép . És persze, természetesen (ez főleg az ellenőröknek szól), van ám nálunk is mindig vécé, meg vízvételi hely! Kép A gyümikre Kép általában én is gyümölcsöt mondok, de van, hogy elszólom magam. Lehet, hogy szeretetből becézzük őket.

Ildi! De ez a tápszer receptes? Mert receptre vegyél, ne csak úgy. Én bármikor ettem tápszert, mindig édeskésnek éreztem (gyerekkoromban), keserűnek soha.

Jucus! a te-féle csaj helyes volt, dehogy debella! ne légy hülye!!! Kép Kép Kép megjegyeztem az arcod, mert sok fotót láttam már rólatok. viszont Soma nem soma volt, és a kis Panka se ő volt, úgyhogy nem ti voltatok Kép
a fertőtlenítő ügyben meg aszittem, hogy mások a sterilizáló folyadékról beszélnek, és erről jutott eszembe a kézfertőtlenítő zselé.

ancsipancsi

Zsebi II.,
egyébként Hipp-függőségem moose-nak köszönhető Kép szóval őt kell hibáztatni,

Moose,
hallod???? KépKépKép

vera
kisün

Pipocs!
Mi is szoktunk öklendezni...sztem a sok tej.
Olyan meg nincs, hogy "túl sokat hizik a gyerek". Vagy van?????????????? Kép
Az én fiam 0-1 hónapos kora között 2 és fél kilót hizott, utána majd' egy kilót, utána már csak felet, majd megint egyet...igy jutottunk el az első szülinapjáig, amikor 12 kiló volt. Most 3 évesen olyan 14-16 kiló között mozog és egyáltalán nem dagadt. Ugye nem?????
Szóval én is indulok a mókusok elé, de sztem néha oly' épületes baromságokat lehet hallani védőnőktől, hogy azt fel kéne karistolni vhova!!!
Ennél már csak az jobb, ha doki mond ilyet...Kép
És ismét irány a mókusok elé, de én NEM fogok adni SEMMIT a kölöknek 6 hónapos kora előtt, ha nem muszáj. A semmit azt jelenti, hogy homeóbogyót és édeskömény teát esetleg, bár mostanság (kopp kopp) nem fáj a hasa...(a bűvös 3 hónap)...
Votiv!
Arra figyelj nagyon, h a sárgarépa fog, de nagyon!!!!Én anno adtam egyszer a B-nek viszonylag sokat, mert izlett neki, és utána 5 (!!!) napig nem kakilt, és a végén nagy nehezen kijött, és szegénynek vérzett a popija!!! (hülye anyja!!!!) szal, sárgarépával én jól megszivtam anno...Kép
kiss-kiss

Kép

ZsanciKép
zsancikant

mi van? (fejet hirtelen felkapo szmajli) en nem tudok semmirol...

azt meg vegkepp nem ertem, amit Ancsi irt, asszem az elso ket mondatot atruhazom Ficre.
moosejaw

Zozi, nekem van fényképem Kecskeméti Veráról Kép ha gondolod, átküldöm ha adsz egy email címet és akkor biztosra be tudod azonosítaniKép

Kissün Kép Kép Kép

Habtapi: nekünk olyan van amin számok vannak, nincsenek nagyon kis darabjai, de szerintem mire a babáknak foguk lesz, adiggra nem maradnak egyhelyben tehát a habtapi addigra értelmét veszti. Legalább is nálunk így volt amíg megmaradt a habtapin addig meg nem voltak fogak illetve csak elindultak, amikor meg mászni kezdett akkor feleslegessé vált a habtapi mert fél percen belül lemászott róla. Azóta elcsomagolva figyelnekKép
zsebi2004

Lyányok!
Légzésfigyelő-ügyben kérdés: az ANGELCARE hangközvetítő+mozgásérzékelő rsz. nevű szerkezet használható kókuszmatrac alatt?

Ancsi,
szóval tégla ... Kép Te is olyasmiféle vagy, mint én vótam, igaz? tényleg, meddig dolgozol, mintha jún.20.-át írtad volnal? mekkora is a Pocaklakód? kben ezek nagy építkezések általában, a ktg. vetésről inkább nem beszélek (voltak siralmas tapasztalatok). eddig is sajnáltam, hogy nem tudtál jönni a talira, de most mégannálissokkaljobban ám! Kép
fic.
ficánka

Zs, en sargarepaval kezdtem es nem volt semmi gond. Csak marhaul befogta a legtobb ruhajat. De ha tenyleg ilyen veszelyes, akkor kovetkezo nyulnal majd inkabb almaval kezdek. Mokusokat meg megusztad, ugyes vagy sztem es kesz.
moosejaw

Moose,
én már közben magamra is vettem. Ancsi biztos munka közben ír, és gondolom zavarják a hülye kollégái, ezért elvesztette a fonalat! Kép
ficánka

Fic: igen, hasznalhato.

Zsebi: en nem csomagoltam el, ugyhogy a gyerek nyugodtan kiszedegetheti a betuket es szetraghatja. Lehet hogy azert is olyan valtozatos mindig a kakaja, mert tenyleg mindenfelet megeszik (papir, fa, muanyag) Kép
moosejaw

Ficánka! Az angelcare honlapján leírták, hogy használható kókusz matrac alatt is, mi is ilyen matracot fogunk venni (és ilyen figyelőt), de még azt is megtudtuk, hogy ezek a matracok néha silányak (kevés bennük az anyag), és a kiskőc benyomja a testével, és luk lesz benne. Érdemes 10-12 eFt-ot rááldozni inkább.
A babuci 6 hónaposnál kicsit idősebb, ma kezdem a 29. hetet, mert 28+0 vagyok Kép

Ja, és tökre aszittem , hogy Moose is uezt dolgozta. Igen, a főnökök/kollégák zavarnak, milyen szemtelenség, mi? Kép Kép Munkaidőben zavarni Kép

Moose, ne engedd nyúlnak, hogy felfalja a habtapit, mert később rákap a keményebb műanyagokra is, és akkor fog majd igazán bogyózni.

ancsipancsi

Ancsi!
Zöld csikok???? Máris imádom!!!!Kép
Nagyon szimpi, ha vki be mer vállalni zöld tincseket!!! Kép
Nekem anno, 20 évesen, kék csikok voltak a szőke, hosszú hajamban...Régi, szééééép idők!!!
Bárcsak ismát fiatal és gondtalan (gondatlan) lehetnék!!!!!
zs, a zöreg

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Moose, Ancsi,
köszi, örülök, hogy használható, mert ilyet sikerált a kedvesemnek beszerválni, a kókuszmatrac meg már megvan, csak el kell érte menni.

Ancsi,
mi a NOVETEX-nél szereztük be a kókuszmatracot, ott 12.700,- Ft, láttam én is olcsóbbat, de azt nem találtam túl jó minőségűnek. Itt meg nagyon jó minőségűek a cuccok, ha érdekel, küldök elérhetőséget (neten is vannak biztosan). És még közel is van, de azért én nem hozom el gyalog, majd szombaton a kispapával.
Jó nagy pocid lehet, ha már most nem kényelmes a lábmosás, mi lesz később? Van pocis képed? Akkor mostanság mentek UH-ra, igaz?
ficánka

Pipocs,

az enyém is csinálja néha ezt az öklendezés-szer?séget. Fektesd hasra. Mindkét gyerekem hason alszik kezdetektôl fogva, és semmi bajuk. Max könnyebben kijön a böfi, és nem fulladnak meg, ha buknak egy kicsit. Kép És sztem is vegyetek vagy kölcsönözzetek légzésfigyelôt, hogy nyugodt legyél. Egyébként az én babusom is ennyit hízott pont, de senki sem mondta, hogy ez túl sok lenne. Mer' hülyeség szerintem. Kép. Szép, kerek, egészséges (még nem kövér szerintem). Nnnnna.

Bori
borri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?