A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok !
Manó ! Gratulálok Zsomborhoz ! Szép nagy baba és nem semmi milyen gyors szülés volt ! Kép

Kép
Kép
greenolive

Manó,
fantasztikus gyors szülés volt Kép, most már gondolom párod sem bánja az előadást KépKép Zsombor, üdv közöttünk erre a napsütéses szép nyári világra Kép

Ara,
én rákérdeztem, és ugyanazt a választ kaptam, mint Gigi (amennyit gondolok), szerintem te is kérdezz rá bátran, a szülésznők már megszokták a kérdést Kép

Moose,
induljatok neki Kép szerintem ha minden kötél szakad, akkor úgyis meg tudtok állni útközben, lehet, hogy érdemes kinézni valami jó kis megállót B-tervnek, de az is lehet, hogy végigalussza az utat... amikor mi nagyobbak voltunk (5-6 évesek) és Osztrákországból jöttünk haza, akkor gyakran este indultunk, és mi gyerekek végigaludtuk az utat Kép

vera
kisün

Oxi,
szia Kép hihetetlen, hogy még szoptatás mellett is kiküldött tudósító tudsz lenni Kép

Ficánka,
szurkolok, hogy minél hamarabb elinduljon Kép

vera
kisün

Gigi,Fic!
Köszi az infókat. Nem az első gyermek már van egy 11 éves lányom, aki császárral született, mert faros volt, szóval ha úgynézzük és minden jól megy rendes szülésileg első élmény lesz. Õ is kislány. Már nagyon várjuk ezt a bébit, tavaly is volt egy terhességem, de sajnos a 14. héten spontán vetélésem volt, nagyon nehéz volt túltenni magunkat, de remélem ez a béby méginkább feledteti a rosszat.

Manóéknak gratulálok, jó lenne ha mindenki ilyen gyorsan szülne!

ARA
ara

Moose!
Szerintem is le lehet nyomni sokkal többet, Petrával 1,5 évesen lenyomtuk az 5 órát Ausztriába megállás nélkül, pedig ő már akkor nagyon aktív volt, és ő is amolyan sajtkukacka Kép Én is meglepődtem, hogy milyen jól bírta Kép (persze ebből fele időben aludt Kép

Lenocs!
Én csak teázok, mert nekem az Petránál nagyon bejött, és azt mondják ekkora korkülönbségnél a 2. alapból is nagyon gyors lehet, így nem akartam még a homeoval is bekavarni. Arnicat viszont vettem, akik szedték alig véreztek szülés után, úgyhogy azt mindenképpen kipróbálom Kép

Szerintem babája válogatja, hogy milyen erősen szívnak az első napokban. Petra amilyen picinek született olyan turbóerővel szívott, és a kórházból való hazajövetel napján már volt, hogy 100-at evett. Ezért nem is kellett fejnem a kórházban. Kép

Oxi!
Üdv újra itt! Örülök, hogy jól vagytok, majd ha van időd mesélj részletesebben is! Kép

Fic!
Mindjárt írom Manó telszámát! Kép

Bogárka (38+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Koszi a tippeket lanyok, kozben megneztem egy csomo utvonaltervezot, es egyik 3:50-et irt (ez nagggyon gyanus), ket masik 6esfel, egy meg 7esfel orat az utra, ugyhogy akkor egy nap alatt is meg lehet oldani (emlekszem heteve vonattal mentunk, nem volt veszes), dehat nem tudom, a csajom hogy birna. Fic, Augsburg lenne, Munchen mellett kicsivel, tudod, ahonnan a kalandozo magyarok anno visszafordultak. Imadom, engem mar multkor is ott lehetett volna hagyni Kép bar Ausztriaban is barhol szivesen elvesznek... szoval nem biztos, hogy apat ra lehet venni, es talan jobb is, ha nem megyunk, mert en meg itthon sem tudok vigyazni a lanyomra, az elobb csuszott le az agyrol fejjel elore szegenykem, pedig mellette ultem, csak elbambultam, es tegnapelott meg a kanaperol, ugyhogy tenyleg bunrosszanya vagyok, r.h.dt figyelmetlen, egy gyerekre sem tudok itthon vigyazni, mi lesz kettovel vagy harommal egy jatszoteren?
moosejaw

Sziasztok!

Sikerült nagy nehézségek árán ide is eljutnom és írnom nektek Manóról és fiunkrók Zsombiról. Mint már a hír eljutott hozzátok Manó egészséges kisfiút szült Nekem reggel 8.28 perckor. A kicsi jelző bár nem is igazán illik rá mert 3.88 kg-t nyom (ezt fénykép is tanúsítja), illetve 57 cm hosszúra nőt a pocakban. Mind a ketten nagyon jól vannak.
Most egy pár szót írok az előzményekről is mert gondolom mindenkit ez érdekel.
Tegnap délután voltunk benn a korházban NST vizsgálaton de semmi különös nem volt. Kecskeméti Vera (akinek nagyon hálásak vagyunk mindenért) mondta hogy egy kis esti "romantikával" akár már meg lehetne indítani a szülést. Ezek után még csavarogtunk egyet (pizza, fagyi stb) majd hazaérve megbeszéltük hogy majd holnap folytatjuk a "romantikát", ha addig nem indulna meg. Manó pillanatok alatt el is aludt. Az este nyugodtan telt mint eddig mindig. (Forgolódás, wc töbszöri meglátogatása, gondolom ez sokmindenkinek ismerős). Majd reggel 4 orakor ismét ébredés, hogy fáj a pocakja. Próbálta a bevált dolgokat, hogy elmúljon a fájás. De csak nem akart, ekkor jött a forró vizes fürdés, de már ez se segített. Ekkor már egy kicsit tanácstalanok voltunk mert sűrűn jöttek a fájások (kevesebb mint 2 perc, és 50 másodpercig tartottak, így felhívtuk Verát. Õ meghallgatott minket, bár egy kicsit kétkedve fogadta mondatainkat, de megbeszéltük hogy 7-re bemegyünk a szülészetre. Míg beértünk a kórházba addig sem csillapodtak a fályások, szegény Manó ott nyögdécselt mellettem ülve és Én semmiben nem tudtam neki segíteni csak abban hogy minnél hamarabb beérjünk. 6.50 kor vették fel 2 újjnyi tágulással, majd egyből NST gépre kötötték. Mire vége lett a vizsgálatnak (kb ugye 20 perc) Vera valami ráérzéstől fogva megvizsgálta még 1x. És ekkor már 4 újjnyi volt a Drága. Na ekkor már mindenki nagyott csodálkozott hogy ez hogy lehet. Engem behívtak és szóltak Kocsis doktornőnek, hogy itt az idő a sietésre mert ez már egy megindult szülés. Szegény éppen időben érkezett, szintén hitetlenkedve. 3/4 8 kor elment a magzatvíz ami nagyon szép tiszta volt. 8 körül a doktornő is megérkezett, így mindenki megnyugodott, még Manó is. Így már szabad utat engedtek a szülésnek. Manócska nagyszerűen együttműködött a doktornővel meg Verával így kis gátmetszéssel ,ami szükséges volt a Zsombi nagysága miatt is, 8.28 percre megszülte első Fiúnkat!!!!!
Én még mindíg a hatása alatt vagyok, majd elsírtam magam többször is míg ezeket a sorokat leírtam.
Hát röviden ennyi ennek a 4 és fél órának a krónikája.

Mindenkinek köszönjük a jókívánságokat amiket már telefonon továbbítottam is, mert a Drága még most sem képes nyugton maradni és pihenni. Így kénytelen leszek este bemenni hozzá és altatót vagy valami hasonlót keverni a vizébe. (Ez csak vicc volt)

Legyetek jók és ha van kérdés akkor megpróbálok válaszolni addig is amíg Manó és Zsombi haza nem jönn (ami elvileg sazombat)

Sziasztok
mikee

Szia Gigi!

Nem tudom, hogy amit előzőleg írtam mailt, azt megkaptad-e, mert nem válaszoltál.
Nehogy félre érts, nem az a baj, hogy nem írtál, csak lehet, hogy nem kaptad meg, és akkor lehet, hogy ezt sem kapod meg.
Mindegy, felteszem a babanetre is, hátha ott meglátod.
Nem tudom mennyi időd van olvasgatni.
Nekem most per pillanat nincs.
Már vagy 4-5 napja nem is voltam, sajna.

A LÉNYEG, hogy 3 napja megjött a csepp amit küldtél, és nagyon jó.
KÖszönöm, köszönöm, köszönöm, és ezt írhatnám még ezerszer.
Tényleg örök hála.
Szinte teljesen megszűntek a bendő-bajok.
Igaz, úgy adom, hogy szopi előtt infacol, hogy tudjon büfizni, utána pedig a 15 csepp sab simplex.
Ez pedig valahogy a görcsöket szüntetheti meg, mertz a kis lábikóit huzza, hogy tudjon nyomni, de bömbi nélkül, jókedvűen.
Hát azóta vannak nagy mosolyok, meg csendben szemlélődések, akár 1-2 órán keresztül is. Ami eddig ugye bömbike volt.
Mégegyszer nagyon köszönöm, és bocsánat, hogy csak most írok, de egy csomó ügyintéznivalónk volt, és nem jutottam a géphez.

Puszi: Pipocska + nemhasfájós Marcika

Manónak, és Oxinak Szívből gratulálok!

Kép
Kép
pipocska

Manópapa!
Köszönjük a nagyszerű beszámolót erről a nagyszerű szülésről, a nagyszerű feleségedről és a nagszerű fiatokról!!! Kép Kép Kép
Nagyon ügyik vagytok, és tényleg hihetetlen ez a gyorsaság, így elsőre Kép
Manónak add át sok puszinkat!!!
És... én sem bírtam ám nyugton maradni a szülés napján, állandóan telefonálgattam, sms-eket írogattam, fel voltam dobódva, úgyhogy ez teljesen természetes! Kép Pláne ilyen szuperszülés után!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Manónak hatalmas gratula!! Kép Én is ilyen szülést szeretnék majd! Kép

Lehet, rosszkor írom, de tud valaki tanácsot adni, hogy mikor érdemes 4d uh-ra menni, és hova?
Praxis, vagy 4dultrahang-os címre?
Tudtok esetleg mást is?

Előre is köszönöm!

25+5
mkatus

sziasztok!
Manó és ManóApa és ManóZsombi!
Nagy nagy gratula, és Zsombi! üdv ezen a szépséges Föld nevű bolygón!! Ezt Igi üzeni!!!!Kép
Zsebi!
sztem holnap is talizhatunk...vmikor délelőtt, miután feldobtuk bátyót az oviba!!!
Oxi!
Újra otthon!!!! Isten hozott! Látom, te menekültél a kórházból...Kép
Bogárka!
Most rajtad a világ szeme!!!Kép No, és persze Ficánkán!!!!Kép
zs.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mikee, alias Manopapa, koszonjuk a gyors beszamolot. Nagyon ugyesek voltatok. A kepet viszont elfelejtetted csatolni, latod? Kép

Bogarka konnyu nektek telefonalgatni ilyen pikkpakk szules utan. En is fel voltam dobva meg a ketoras oromkodesnel, de aztan csak csendben, kimerulten punnyadtam...
moosejaw

Sziasztok!

Sokadik próbálkozásra sikerült felvarázsolnam pár képet amit kértetek. Nekem ezek tetszettek a legjobban. Van 2 videó is azt majd valahova felrakom és megírom nektek. Addig is jó Babavárást vagy Jó Nevelgetést!

Egy újsüttetű APUKA!!!!
Kép
Kép
Kép
Kép
mikee

Mikee!
Ezek a képek csodaszépek!!!!! Gratula a mamának mégegyszer!!!!! Kép Kép
Látom az első képen, rögtön lestoppolta magának a cickót!!! Kép
Hogy tudsz gépelni fél kézzel????? Kép Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsebi!
Autóügyileg hogy álltok? nincs kedved beugrani Manóhoz holnap?? Csak úgy meglepizni...Kép
Akinek ilyen rövid volt a szülése, az legalább a látogatók rohamát állja!! Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Először is, bocs, hogy bepofátlankodok a klubba. Aktuálissá vált a szülész – orvos választás, ebben szeretném a segítségeteket kérni. A hozzászólásokat olvasgatva Bardóczy dr. szimpatikusnak tűnik, de van néhány kérdésem, amire nem kaptam választ (de lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen). Nagyon örülnék, ha az alábbiakban tudnátok segíteni:

1.
pamleny

szia!
én csak az utsó kérdésre tudok válaszolni, mert nem dr. B. volt a dokim. Nálam más orvos semmilyen vizsgálatot nem végzett. Lehet, h szerencsém is volt, mert mikor bementem, a dokim épp egy szülés vége fele tartott, tehát ott volt...
És ha van kedved, nyugodtan maradj a klubban!!! Kép
zsanci

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia Pamleny,

Én Bardóczynál szültem, ha adsz egy e-mail címet akkor válaszolok a kérdéseidreKép

Zsanci, ne is bosszants, apa elvitte a gyereküléstKép rendszeresen eljátszuk, hogy benne marad az autóba és elmegy több napra én meg ülés nélkül maradok. Így jár az akinek 2 autóra jut egy ülés, most lesz az ideje, hogy veszünk még egy ülést előbb utóbb úgy is kellett volna. Én így sajna csak csütörtökön este tudok legkorábban látogatóba menniKépKép

Manópapa nagyon aranyosak vagytok, és Manó is nagyon jól néz ki, le a kalappal előtteKép
Zsombiról pedig ne is beszéljünk, nagyon szép formás baba.
zsebi2004

Zsanci, nekem van közvetlen BKV járatKép úgyhogy ha megbeszéljük akkor mehetünk látogatóba, a busz ott tesz le minket.
zsebi2004

Mkatus!

Én is a praxisban voltam 4D-n a 12. és a 19. héten, legközelebb a 30-on megyek / 28-32 között esedékes, ha jól tudom/. Nagyon rendesek, kb. 20 percig tart.

Mikee! Gratulálok nektek, nagyon édes a pici!

ara
ara

Elszállt, amit az előbb írtam, pedig amúgy is olyan kevés az időm, és most írhatom újra!

ManóCsaládnak Nagy Gratula!!! Nagyon szépek vagytok a fényképeken (főleg Zsombi Kép), és Manón egyáltalán nem látszik, hogy éppen szült és fáradt lenne... Sok boldogságot!

Oxi,
Te meg már otthon masszírozod KisVikit, olyan jóóóóó neki! Kép

Én szintén itthon töltöm ezt a hetet, de a programom: szilárd ételek bevezetése című. Az almát már megeszi a Kishaspók, de a krumplit nem szereti, pedig anyatejjel turmixolom, hogy ismerős legyen az íze...

És megérkezett hozzánk hétvégén a kidobott kismacsek, akit a környéken találtak. Sajnos férges (inkább nem írom le, hogy hogyan derült ki), kapott macskagyógyszert, de én aggódom, nehogy megkapjuk (orvos szerint nem lehet), kb 5 másodpercenként mosok kezet fertőtlenítővel... De azért aranyos, és nagyon örül, főleg a kajának, de szerintem ez most így normális. A lakásban lakó macskánk nem tud erről a kerti cicáról szerencsére, mert nagyon féltékeny lenne. De Vinci mindkettőre nagyon vigyorog, tetszenek neki!

Fic,
Azon gondolkoztam, hogy Vincének milyen vicces lesz mondani, hogy az a kisfiú a mamája ölében Vince Kép... Most már légyszi szülj, mert nagyon izgulok értetek!

Bogárka,
Érted kevésbé izgulok, mert tuti gyors szülésed lesz az előzőből kiindulva, de azért Neked is nagy drukkkk!

Blaye
blaye

Én is én is akarok Manót látogatni!!!
Bár nekem a csüt. jobb lenne...

Manó!
Ha majd olvasod (vagy Manóapa közvetít):
Látod, mikor Petra albumát nézegetted csodálkoztál, hogy hogy lehet így kinézni/vigyorogni szülés után! Na látod, hogy lehet!!! Kép Klasszak vagytok!!! Kép

Mi lassan indulunk dokihoz... izgi... lehet, hogy az utsó (?)...Kép

Bogárka (40mínusz10)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Manó!
Te gyorsabban szülsz, mint ahogy én olvasok: Kép Indult azzal, h mit csinálj, h megszülessen, majd mit, hogy 1 napig még ne, egyebek, erre eljutok a sztoriig (Manópapa, köszike) és a képekig, jajj de ügyik voltatok!
GRATULÁLOK és mielöbbi hazatérést!

Akik még nem rohantak ennyire a dolgok elibe, azoknak üzenem, hogy a babás szerek (fürdetö, stb) addig is beszerezhetöek, amíg baba és mama aHban lógatja a lábait, papa addig elmehet a védönénihez, aki felírja. Nálunk így volt. De volt olyan, akinek a Hban írták fel, ez nem tudom, min múlik.
És ha épp nincs mivel, tényleg a sima víz is jó fürdetni, de ha 1 nap kimarad, akkor sem döl össze a világ.

Jucus!
Örülök, h anyukád jobban van!

A gyors szüléssel kapcs.véleményem: tökjó lehet, mivel én 20 órát töltöttem ezzel, ami picit tán sok volt, vagy inkább pont annyi, amennyit Eszter igényelt. Kicsit rövidebb is lehetne, mondjuk 10 óra, de az ilyen párórás pikpak szülés alatt nem lenne idöm felfogni, mi történik velem. (Mondjuk egyébként sem, de az más kérdés. Kép)
Hülye hasonlat, de amikor külföldön éltem, sokkal jobban szerettem busszal hazalátogatni ill. visszamenni, hogy legyen idöm átállni, mert a repzin erre nincs idö. Értitek, mit akarok ezzel mondani, ugye? Nem mintha választani lehetne, hogy egy vagy huszonegy órán át szülsz, de ha lehetne, valami köztes idöt választanék. Teccikérteni?
Ti? Vélemény?
neet
neet

Manó!
Te gyorsabban szülsz, mint ahogy én olvasok: Kép Indult azzal, h mit csinálj, h megszülessen, majd mit, hogy 1 napig még ne, egyebek, erre eljutok a sztoriig (Manópapa, köszike) és a képekig, jajj de ügyik voltatok!
GRATULÁLOK és mielöbbi hazatérést!

Akik még nem rohantak ennyire a dolgok elibe, azoknak üzenem, hogy a babás szerek (fürdetö, stb) addig is beszerezhetöek, amíg baba és mama aHban lógatja a lábait, papa addig elmehet a védönénihez, aki felírja. Nálunk így volt. De volt olyan, akinek a Hban írták fel, ez nem tudom, min múlik.
És ha épp nincs mivel, tényleg a sima víz is jó fürdetni, de ha 1 nap kimarad, akkor sem döl össze a világ.

Jucus!
Örülök, h anyukád jobban van!

A gyors szüléssel kapcs.véleményem: tökjó lehet, mivel én 20 órát töltöttem ezzel, ami picit tán sok volt, vagy inkább pont annyi, amennyit Eszter igényelt. Kicsit rövidebb is lehetne, mondjuk 10 óra, de az ilyen párórás pikpak szülés alatt nem lenne idöm felfogni, mi történik velem. (Mondjuk egyébként sem, de az más kérdés. Kép)
Hülye hasonlat, de amikor külföldön éltem, sokkal jobban szerettem busszal hazalátogatni ill. visszamenni, hogy legyen idöm átállni, mert a repzin erre nincs idö. Értitek, mit akarok ezzel mondani, ugye? Nem mintha választani lehetne, hogy egy vagy huszonegy órán át szülsz, de ha lehetne, valami köztes idöt választanék. Teccikérteni?
Ti? Vélemény?
neet
neet

na, az a biztos, ha 2x megy el az ember... Kép
neet
neet

Sziasztok!

Csak kapkodom a fejem a történések után!

Oxi!

Üdv itthon! Gratulálok nektek még1X!
Csomósodás nálam is volt sajnos sokáig! Forró vizes zuhany és fejés közben masszírozás segíthet!

Manó és Manópapa!

Nagyon gratulálok nektek is! Szupik a képek! Jó nézegetni Õket!

Pocakosoknak megy a drukk tovább!Kép

Ildi
ildi76

Neet,
Igen! Én is mindig busszal jöttem haza, és így volt idő az átállásra!
A szülésnél nekem azért nem okozott prb-t, hogy visz. gyors volt, mert egy hetet késett (legalábbis ahhoz képest, amit tudományos módszerekkel számoltak ki), szóval az alatt az egy hét alatt én "lelkileg" már szültem (ha van ilyen Kép), meg volt sok jóslófájás, és ez összességében engem felkészített a nagy eseményre, amikor tényleg a karomban tarthattam...
blaye

Bocs, off leszek.
SOS NYUSZIMENTÖK!
Egy húsvéti nyuszit le akarnak vágni. Kép Ha valaki be tudja fogadni, és komolyan gondolja, írjon nekem mélt, plíz! neet kukac freemail vagy citromail pont hu. Mindkettö jó, csak hol ez nem megy, hol az...
Ez a hete van hátra. Ha addig nem lesz gazdi... Kép
Én befogadnám, de Marcim vadászkopó, nem a legjobb párosítás... Kép
neet
neet

Manóapa: nagyon aranyos Zsombibaba. És Manó is milyen szépen mosolyog. Gratulálok nektek és öröm hallani, hogy Manó ilyen aktiv. Remélem én is ilyen leszek. Üdv. neki és várjuk vissza hamarosan őt. (nekem a most már tisztán anyuval c. tecccccik nagyon)

Lányok: lehet, hogy a babám próbálkozik lejebb kúszni, folyamatosan mozog, ficereg. És nekem ez közben nagyon fáj, de sajna ezek még nem azok a fájások. Pedig már mindig örülök neki. Kérdésem egy olyan fájás, az mennyire erős? tudom hülye a kérdés? de egyszerűen nem akarok úgy járni, mint Manó, hogy azon aggódom, hogy odaérek-e én, a dokim és a szülésznőm.... bár azt hiszem Manó extrém gyorsan adta elő ezt a mutatványt. Ugye ez nem szokványos.

Énis szívesen csatlakoznék a látogassuk meg Manót c. csapathoz. Remélem addigra már látogassuk meg Ficánkát is benne lesz a projektben.

Pipocs: örülök, hogy Marcin segítettek a cseppek. Majd lehet, hogy én tőled kérek tanácsot hasfájás ügyben, mert te addigra már igazi szakember leszel.

Kép
Kép
johanna1975

Mikee,
tökjó ismét egy apukát olvasni a szülésről!!! Kép Gratulálok még egyszer, a fiatok csodaszép Kép

Neet,
hidd el, semmiért nem cserélném el az én 4,5 órás vajúdás+szülésemet egy 10 órásra Kép Sajnos nálunk a macsekok meg a kutyák szerintem a kaját látnák nyusziban...

vera
kisün

Sziasztok!
Egyből kiszúrtam a képeket Manóékról, csodálatosak, és én most épp bőgök, de semmi gond! Kép

Sétáltam egy nagyot, utána aludtam egész délután, most meg túl vagyok a vacsi készítésen, fincsi görög salátát csináltam. Kispapi még sehol, úgyhogy most tudok szabadon bőgni és visszaolvasni! Kép

fic.
ficánka

Fic: vicces, hogy a fájásokat várjuk. Kicsit morbid, valahol...

Nálunk sincs még kispapi és vacsi dettó kész. Én is pihentem, na jól össze vagyunk hangolva, kár hogy nem egy helyen szülünk. :-))

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Neet!

Azt hiszem te írtad egyszer, hogy előfordult, hogy a Vigantolt elfelejtetted beadni.
Olyankor másnap két cseppet adtál, vagy azt kihagytátok?

Ha nem te írtad, akkor bocsi.Kép

Kép
Kép
pipocska

Mkatus: én Praxisban voltam 4D-n és Õket melegen tudom ajánlani. Azon belül is a Györffy Mátyást, valahol az interneten találtam rájuk. Googleba ird be, hogy praxis+ ultrahang és már adja is a találatot. De valahol itt babaneten is vannak. Én kétszer voltam 21.héten és 33.héten. Nagyon jó dolog és szerintem érdemes. Persze sokan cáfolják... De nekem megnyugtató volt és annyira de annyira édes kép van babócáról, hogy ez már megérte. Mosolyog rajta és gyönyörűséges. Úgyhogy én csak a menetelre tudok biztatni.

Kép
Kép
johanna1975

Kisün!
Köszi, hogy szurkolsz, remélem hamarosan összejön! ÚÚÚÚgy szeretném már! KépKépKép

Ara!
Drukkolok, hogy most minden rendben legyen és legyen egy csodálatos szülés-élményed!!!!! Kép Gratulálok a nagy lányodhoz!

Moose!
Látod, milyen sokan bíztatnak, hogy menjetek! Az a rész gyönyörű, TESSÉK ELINDULNI! Kép És én úgysenem hiszem el, hogy Te bűnrossz anya vagy, ez hülyeség! Nyúl nagyon aktív, aztán ahogy ügyesedik, megtanulja, hogy hogyan lehet elkerülni az eséseket. Ez is hozzá tartozik! Szerintem is le lehet érni 6,5-7 óra alatt (vagy fel, v. mittomén), még megállásokkal is. Vannak az út mentén tök jó kávézók, azt kár kihagyni! Nekem nagyon tetszettek, mert olyan kis nívósok és hangulatosak, mintha vendégségben lenne az ember. Meg én imádom a kávét. Kép De tényleg, ne hagyjátok ki!!!! Mikor és mennyi időre?

Mikee!
Köszi, hogy megosztottad velünk a történeteteket, én is bőgök most, de az külön tetszik, hogy Te is tök őszíntén beszélsz az érzelmeidről is! Kép Gratulálok nagy Zsombor fiatokhoz! Kívánom, hogy legyen minden nagyon rendben (hogy is lehetne máshogy), és legyetek nagyon-nagyon boldog család mostmár így hármasban! Kép Remélem, a kezed is szépen gyógyulgat! Meg azt is remélem - de ez már önzőzés -, hogy még odabent talizhatok Manóékkal, mert már én is nagyon szeretnék úgy mosolyogni a szülőszobában, mint Manó az első képen, pociján a kisfiával! Kép

Zsanci!
Remélem, hamarosan mi is "bluggyanunk"! Kép

Blaye!
Köszi, nagyon jól esik nekem, hogy ennyien drukkoltok meg izgultok értünk! KépKépKép
Férges cicus-ügyben, lehet, hogy nem ártana elővigyázatosságból bevennetek egy-egy gyógyszert! Nekünk is volt a kiskutyinknak (még otthon anyuéknál), és akkor bekaptuk a bogyeszt, aztán asszem 2 hét múlva újra kellett egyet, és így senkinek semmi baja nem volt. Persze, simán lehet, hogy amúgy se lett volna, de minket ez így megnyugtatott. A patikában tudják, mit kell adni.

Neet!
Én abszolút értem, amit írsz. Mégis inkább gyors, mint lassú szülést szeretnék, nem mintha ezt megválaszthatnám. Aztán utólag majd végiggondolom mégegyszer, és akkor újra értékelem a véleményt, oksi? Mert én még nem vagyok mérvadó, remélem hamarosan az leszek! Kép
Nekem védőnéni olyan kis ügyes és alapos, hogy legutóbb, amikor itt volt, hozott egy csomó receptet magával, amit majd akkor kell kiváltani, amikor megszületik a babóca, van közte mindenféle kence meg vitamin, a leendő dokinénitől van. Merthogy a védőnő és a dokinéni egy épületben vannak. Nálunk így van, és ez tök jó! Úgyhogy már betettem a bőröndbe, hogy akkor odaadjam kispapinak vagy anyukámnak, aki bevállalja. Meg ott a H-ban is van egy patika, lehet, hogy ott is el lehet intézni helyben, nem igaz?
És igen, tovább olvastam Blaye hozzászólását, és lehet, hogy én is azért gondolom, hogy jobb lenne már gyorsan túl lenni rajta, mert már nekem is volt jósló, meg telnek a +napok, és már felkészültem(tünk), amennyire lehetséges.

Ildi!
Köszi a drukkot! Kép

Johi!
Az tényleg nagyon fájdalmas, amikor lefelé igyekszik. Legalábbis én azt hittem akkor, hogy ez már az. Azóta tudom, hogy van annál kicsit kellemetlenebb is, ami hosszabb ideig tart, és görcsösebb, és akkor még semmit sem tudok az igazikról ... Na sebaj, akkor is AKAROM AKAROM AKAROM MÁR! Kép

fic. (40+4)
ficánka

Sziasztok!
Megjöttünk a dokibácsitól, annyira jó volt! Kép A váróban megint senki, már minket vártak, ilyenkor dokibácsi mindig poénkodik, sztorizgat, most felidézgettük Petra születését, amire egyébként bámulatosan jól emlékszik Kép

Na a lényeg: méhszáj még zárva, viszont felére meg van rövidülve, és állítólag nagggyon puha, ami azt jelenti, hogy gyorsan fogok tágulni. Úgyhogy monta is dokbácsi: első jelre nyomás! Kösz Kép!

Most 23-át beszéltük meg, hogy akkor megyek legközelebb, de azt mondta nem lepődne meg ha már nem találkoznánk ott a rendelőben. Nst-re kedden kell mennem, igazából én már azt is kihagynám... vagyis jó lenne pont aznap reggel elindulni Kép

Szóval kezd izgi lenni a dolog, bennem egyébként ma többször is motoszkált az az érzés, hogy már nincs több hétvégénk így 3-asban, úgyhogy ki tudja. Erre most beszélek a barátnőmmel, akik szombaton itt voltak nálunk, és ő is azt mondja, hogy neki szombaton olyan érzése volt, hogy ez az utsó hétvégénk 3-asban ... Na? Kíváncsi vagyok bejön-e mindkettőnk megérzése.

Johanna!
Nehéz leírni, hogy milyennek kell lennie, nem tudom Te mennyire görcsöltél mikor menstruáltál, na olyasmi, bár nekem először pár órán keresztül csak keményedett, aztán az első olyannál, mikor már megálltam a szobába befelé menet, akkor azt mondtam, hogy na ez már fájás, induljunk. És innentől volt 4,5 óra.

Neet!
Teljesen megértem amit írtál, ezért sem szeretnék én se villámszülést Kép

Bogárka (38+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Johi!
Tényleg nagyon egy hullámhosszon mozgunk. Kép És igen, én is sajnálom, hogy nem egy helyen szülünk, mert valami nekem azt súgja, hogy nagyon egy időben leszünk! Ha mégsem, és én beelőzök, akkor nagyon örülnék, ha meglátogatnál a H-ban! Persze az lenne a legjobb, ha még Manó is ott lenne, akkor egyszerre két mamát és babát tudnátok látogatni. Kép
Igen, furán hangzik, hogy a nagy fájásokat várjuk. De tényleg úgy van ez, hogy akkor tudod, hogy van értelme a fájásnak, tudod, hogy mindegyikkel egyre közelebb van a NAGY PILLANAT. És ezt már mindketten nagyon várjuk, úgyhogy ez így rendben van. Kép
fic.
ficánka

Bogárka!
De izgi!!!!! Ezek szerint van esélyünk a talira odabent! Jaj, de jó! KépKépKép Örülök, hogy minden szépen alakul!

Én holnap megyek NST-re, jön velünk a kispapi is, mert eddig még nem találkozott a dokival, meg a H-t sem látta. Hátha bíztató híreket kapok végre, és nem azt, hogy "szép, zárt méhszáj, még ... hét"! Már elég ingatag a hangulatom, nem depis, csak hamar bőgök, főleg, ha ilyen képeket látok ... és nincs itthon csoki!!!!!!
ficánka

Bogárka!
Nálam is igy volt...Kép csütörtök este szinte szóról-szóra ezt mondta doki bá, és pénteken szültem...Kép emlékszem ,amikor odamentünk a szülőszobára és kijött, nem is kérdezett semmit, csak intett, hogy menjek, én meg elkezdtem magyarázni, ő meg mondta, h tudtam, h maga az!!! Kép Kép
Nekem is jó a csütörtök, és akkor már lehet, h Ficánkát és Bogárkát is meglátogatjuk...meg a többi kiskrapekot!!!!
Ja, Bogárka, még egy közös pont: a második gyermekünk mindkettőnknek FIÚ!!! Kép Kép
Ficánka!
Ma majdnem én is bőgtem a képek láttán!! De visszatartottam...Kép De akkora pocakkal, mint ami neked van, már én is mindenen bőgtem, még a Tom és Jerryn is...Kép
Zsebi!
Szóval akkor nekem is jó a csütörtök!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok lányok!
Először is gratulálok Manónak és Zsombinak! Hát ez extra gyors szülés volt. Nekem 16 órás volt, és én szívesen beneveztem volna egy ilyen gyorsra.

Ficánka, Bogárka, Johanna! Ti mikor akartok már szülni? Ki is a soros?

Újra itthon vagyok, Szolnokon voltam megint egy pár napot pihenni, aztán az egészből nem lett semmi, mert mindig ilyenkor találnak meg munkával, de legalább nyugisan meg tudtam csinálni.
Szombaton meg itt voltam anyukámék és vigyáztak Grétire, úgyhogy szabad volt az egész délutánunk. Elmentünk a Széchenyi fürdőbe. Annyira jó volt lubickolni egy kicsit, meg áztatni magunkat a meleg vizecskébe.
Utána elmentünk egy kínai étterembe vacsizni, aztán kimentünk Szentendrére fagyizni. Tiszta romantika!

Homeo szakértők!
A gazdagréti patikán kívül hol lehet oltás kivezető bogyót kapni? Itt nálunk a Rózsakertben árulnak homeós cuccokat, de oltásosat nem, és Gazdagrét nekünk nagyon messze van.
Mikor kell ezt egyáltalán beadni a babának?

KépKép
KépKép
lindicita

Manó család!

nagyon szupik vagytok!Manó anya és kis Manó a gyors szülés-születés miatt,Manó apa pedig a gyors képes beszámoó miatt!Szeressétek nagyon egymást és neveljétek egészségben,boldogságban kis Manót!Kép

Jucus
20170114224602

Lindi egy másik forúmon ezt mondta a Lengyel Boglárka homeos gyerekorvos oltásokkal kapcsolatos kivezetőkról nozóda egyenlő kivezető:

"MMr nozódának hívják az oltáskor adható nozódát, a Lajos u-i patikában (Aranysárkány) meg lehet vásárolni a golyócskát. Havasinét, a patika vezetőjét keresse, ő pontos tájékoztatást ad erről a nozódáról. Ha a Gazdagrét könnyebben elérhető Önnek, akkor a Gazdagréti Patikában Eigner Dórát."

Kép
Kép
johanna1975

Baba-mama látogatók: hol talizzunk és mikor? elvileg nekem is jó a csütörtok, ha addig nem szülünk... Johi és Zsebibaba

Kép
Kép
johanna1975

Lindi, merre laktok? Hátha tudunk valahol találkozni, akkor szívesen megveszem neked a bogyókat a patikában.
Lányok még valakinek hoemos füzet másolatban, voltam ma megint a patikában de nem adtak, marad a másolás, megyek munkába csütörtökön és akkor beindítom a gépezetetKép
zsebi2004

De nekem csütörtökön csak az este jó (kétségbeesett szmájli), mert délután dolgozóba kell mennem (sírós szmájli). Brühühü Kép
zsebi2004

Csajok!

Ki is írt az 5 literes natur almaléről?Mintha szabolcsit írt volna és különböző ízekben.Én vettem,de Kiskörösit és nem volt választék,viszont 100%-s,no cukor,stb..papírdobozos,csapos.Akkor most mi van?

Jucus
20170114224602

Lindi!

A Teréz krt-i patikában is talán van bogyó.Ott is sok mindent tartanak!

Juc
20170114224602

Sziasztok!

Köszönünk minden szépet és jót mit kívántatok nekünk. Most értem vissza az esti látogatásból a nagymamákkal. Mindenki oda volt meg vissza. Jár be a kórházba egy fényképész csajszi a babákról képet készíteni. Mi rendeltünk reggel tőle 3 képet keretezve 1000 pénzért. Nagyon megérte mert nagyon jó képet készített a fiunkról. Majd megpróbálok 1 szerezni mert a nagymamák és keresztanyák egyből elragadták a képeket. Így ismét rendeltünk 3. Szerintem nagyon megéri, mert nincs jobb dolog a naygmamák szemében a könycseppet látni. Szóval mindenkinek ajánlom!!!
Manócska nagy elfáradt ami most már estére meglátszott rajta, de hangja vidám volt és büszke. Zsombi mindenkinek be lett mutatva de Õ csak ásitozott és elszenderült. Így vissza lett vive a helyére.
Köszönöm kedves jókívánságaitokat a kezemmel kapcsolatban. Azzal minden rendben, 8 újjal gépelek most így viszonylag gyorsan megy a gépelés, csak néha ütök mellé mert nem látom a kötéstöl a betüket. Vakon még nem tudok gépelni. Kép
Mondtam Manónak hogy tervezitek a látogatást holnap és szeretettel vár titeket. Csak ha lehet egyszerre mert még szerintem holnap is fáradt lesz amit ugyan nem fog bevallani.
Na most iszom egy sör Zsombi egészségére és én is álomra hajtom fejemet, mert azért hosszú volt ez a nap, még akkor is hogy milyen nagyszerű volt Manó a szülésnél.
Sziasztok jó éjt mindenkinek!!
mikee

Zsebi! A II. kerületben lakunk, úgyhogy ez a Lajos úti nincs olyan messze. De ha itt sincs, akkor mindenképp elmegyünk Gazdagrétre, mert csütörtökön van oltás, és azt hiszem előtte 1 nappal kell már az első adagot beadni.
De azért köszönöm szépen!

KépKép
KépKép
lindicita

Jucus, én írtam és a Kiskőrösi ugyan olyan jó. Ja és láttam rengeteget a Kiskőrösiből - csak alma - a Fehérvári úti piacon alul az önkiszolgáló zöldségesnélKép Nekünk is az van most.
zsebi2004

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?