A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Murr! Kép Majd figyellek. Kép Még nem tudom mi lesz rajtam, de az biztos, hogy fehér, vagy világos színű nadrág, meg ha jó idő lesz, szintén világos ujjatlan felső. Szemüveges vagyok, és barna hajam van. Kép

Szülésznő: háát nem tom, végülis jó lenne ha ott lenne velem valaki. De ha választok, akkor azt hívogatni is lehet, hogy mikor érdemes indulni a kórházba, nem? Tényleg, és amikor bemegy az ember, akkor ki vizsgálja meg? Mert a sógornőm most szült, ők az utcsó pillanatban értek be szándékosan, mert az első szülésnél boldog boldogtalan megvizsgálta, és mind elég durván.
Itt mi a szokás?

Tényleg a szülésznővel érdemes végigjárni a szülőszobát, vagy inkább ne, csak eltántorodik az ember? Azért kérdem, mert amikor a sógornőmhöz mentünk a kórházba, akkor vele egy szobába volt egy anyuka, aki még magának se volt képes egy pohár vizet adni, olyan gyenge volt. Kép Ez elég ilyesztően hatott. Kép
Itt mi a helyzet, ha rosszul viseli az ember a szülés utáni időszakot? Mert itt nem lehet bennt a kórteremben az apuka...
mkatus

Jó reggelt!
Grétinek ma megint szerencsés napja volt, ugyanis ma mentünk volna védőoltásra, de előtte mentünk a gyógyszertárba az oltóanyagért, mert mára rendelték meg. A háromból csak kettő érkezett meg, és hát pont az első nincs meg. Oltás így megint elnapolva.

Proone! Én a harmincadik hét körül választottam szülésznőt, de szerencsém volt, hogy ráért. Általában hamarabb szoktak.
Szülés előtt legalább 4 héttel már találkozol vele,mert ő csinálja az nst-t.

KépKép
KépKép
lindicita

<font color="0000ff">Lindi!
Köszi az infót!
Csak azt nem írtad, hogy mi a módja a választásnak. Besétálok a kórházba csak úgy és...? Hogy kell ezt? És ha választok szülésznőt, akkor neki is illik fizetnem a szülésért, mint a dokinak?</font>

KépKépKépKép
proone

Bogárka! Nagyon édesek a gyerekek, nagyon jó ez a kép!

Mkatus! Szülésznőt szerintem bármikor lehet hívni, én legalábbis hívogattam. Szülés előtt is, amikro már különböző jelek voltak (nyákdugó, vérzés), meg a szülés napján is többször, így már várt mire mi beértünk.
A kórházban az ügyeletes doki megvizsgál érkezéskor, de utána már csak a fogadott szülésznő és a saját dokid.

KépKép
KépKép
lindicita

A választott szülésznő bejön veled a vajúdóba is, és ott ül az ágyadnál, amig papi nem jöhet??? Volt vakinek ilyen tapasztalata??? Engem érdekelne...
nekem túl gyors volt...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

A kórházban vannak felkészítő tanfolymok, ahol egyik lakalommal ott van egy csomó szülésznő, ott ki tudod választani, melyik a szimpatikus. Vagy itt a beszélgetésekből, vagy a dokid ajánlj egyet, hogy kivel szeret dolgozni. Nekem a dokim ajánlott kettőt, és én az itteni beszélgetések alapján választottam ki. Dokim megadta a számát, felhívtam, és megkérdeztem, hogy el tud e vállalni. Megnézte a határidőnaplóját, és szerencsére igen. Akkor megbeszéltünk egy időpontot, és bementünk hozzá a kórházba a férjemmel ismerkedni. A szülőszobát is megnézhettük volna, de pont teltház volt.

KépKép
KépKép
lindicita

Bocs a hülye írásért, de apjuk ül a nagy gépnél, én meg az ágyon hasalva laptopozok.

Zsanci! Én voltam kicsit a vajúdóban, illetve kellett volna lennem, de én kimentem a férjemhez a szülőszoba elé. De amikro bent voltam, akkor sem volt ott a szülésznő. Szeritem ha valaki ott van sokáig, akkkor is csak néha néz be.

KépKép
KépKép
lindicita

Látod Bogárka, akkor mégsem kellett volna az a szülésznő...Kép
A gyermekek ügyesek!!! És nagggyon édik!!!!!!!!!

Lindi!
Szóval ágyon hasalva nótbukozol?????????? Ez igen....Tudsz élni!!! Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

<font color="0000ff">Köszönöm Lindi!
Így már minden világos! A keddi előadásokra járok, a 23. hetemben lesz egy olyan című, hogy Szülésznők a szülőszobán. Gondolom ezen lehet majd szülésznőt választani..?</font>

KépKépKépKép
proone

Sziasztok, nagyon kevés időm van két gyerekőc mellett, szóval mély nyomot nem igen hagyok asszem a topicban...
Fiam 3-4 órákat alszik, igazán nem sírós, szóval még jó gyerek. A ma éjszakánk viszont kicsit megborult volt, mert nem ébresztettem 11-12 között, így kétóránként evett. Most zombi vagyok. A nagy meg ölég anyátlan. (én a nagyot is ébresztettem az utolsó etetéshez, ehhez pedig tök jól be tudta magát lőni. Ráadásul nem is ébrednek fel igazán ilyenkor, csak kajálnak).
Szóval szülésznő: Az elsővel nem volt, nem gondoltam utána sem, hogy fontos, azért sure ami sure most választottam.És nagyon jó volt, szinte ő csinált végig mindent. Az első szülésemnél az egész kórház megturkálta a lyukamat, most csak a szülésznő, a doki is csak a repesztésnél. (mondjuk a villám tempó miatt). És nagyon sokat számít, hogy hogyan dolgoznak együtt a dokival..
Amúgy furcsa dolog ez a gát dolog, mert én most kezdek szarul lenni, pedig gátmetszésem sem volt, csak egy öltéssel egy inci-finci repedés. Most meg jön kifele a varrat és szenvedek, mint a kutya, irritál a rohadék.
Bogárka, szépek a gyerekek nagyon, gratulálok!

megyek, sziasztok
Kép
lenocs

Bogárka: édes Petra ahogy szeretgeti tesókát. Hasonlítanak jócskán egymásra. Tündériek mindketten.

Lenocs: nagy lányod mennyi idős? nagyon szép csaj.. a baba meg jól kifeküdt. zombinak én is zombi vagyok. Kiscsaj állandóan sír... na jó ez nem igaz, mert most aludt vagy 3 órát egyben. Hú ez jóóóó..

Kép
Kép
johanna1975

Ha már a gátról volt szó, akkor megkérdezem, hogy mennyire fáj kitolás alatt? Vagy nagyobb a fájdalom, mint a gát környéki feszülés?
mkatus

Mesi,
akkor te vagy a következő, hajrá neked, akkor már bármelyik pillanatban meglehet a babó Kép

Moose,
y, de Proone már megelőzött Kép Macskaallergia szerintem is másként néz ki, védőnőnek meg fityisz, szerencsére nálunk nem akadékoskodott a macsok miatt... mondjuk mi jól elrejtettük őket anyukáméknál Kép

Proone,
úgy megy, hogy kiválasztod a szülésznőt, megkapod a mobilszámát (nekem doki adta meg), és felhívod. Õ nem fog meglepődni, mert állandóan hívják Kép Akkor megbeszéltek egy időpontot, amikor bemész hozzá a kórházba, körbemutogat, és megbeszéltek mindent a szüléssel kapcsolatban. Az NST-t is ő fogja majd a végén csinálni, szóval lesz alkalmatok összeismerkedni. Érdemes gyorsan dönteni, mert hamar betelnek Kép

Katus,
tudom, hogy ezt még nagyon nehéz elképzelni, de szülés közben a gátad lesz az utolsó, ami eszedbe jut Kép szóval ne aggódj! Kép

vera
kisün

Blay
Nem tudom, most hogy van, de 5-6 évvel ez előtt a doki nénink azt mondta pici Andrisom allergiáira, hogy 3 éves kor alatt csak végszükség esetén végeznek allergia tesztet, és ráadásul annak az eredménye se ad hosszú távú útmutatást, mert a picik sok mindent kinőnek, és helyette újabb allergiákat szedhetnek össze.
Proone
Én kb. 3 hete választottam szülésznőt. Elmentem arra a bizonyos keddi előadásra, amin a 4 emberből, akiket a dokim ajánlott egy sem volt ott, ott vol viszont másik 3, aki nekem nem volt túl szimpi. Megkérdeztem az előadás végén tőlük, mikor találhatnék meg valakit a nekem fölírt nevek közül, és azt mondták, a csütörtöki kismama klubban. Végül ott sikerrel is jártam. Ott is kivártam az előadás végét, és helyben megkértem a nekem szimpi bábát, vállaljon el. Nov.1.-re vagyok kiírva, ez június elején volt, és szerencse, hogy ilyen korán megkerestem, mert az augusztusra és szeptemberre kiírt kismamákat sorba irányította át a kollégáihoz. Bár az is igaz, hogy ő nagyon népszerű. Engem megnyugtatott, hogy nem vállal túl sok kismamát egy időpontra.
Bogárka, Lenocs
Ennyi gyönyörű gyereket! Igazán büszkék lehettek rájuk! Nagy nagy gratula!
Pussz mindenkinek:

Murr
murr

Bogárka, Lenocs!
Tündériek a tesók!
Én is akarok tesót Emmának!!!

Kép
Kép
manoka11

Ada!
Pihenőszéket nézzétek meg az Auchanban, mi ott vettük 5000ft-ért, igaz nincs rajta olyan lelógó játék mint Bendién, de anélkül sem rossz.

Kép
Kép
manoka11

Bogárka , Lenocs ! Nagyon jók a képek , látom jól fogadták a kistesó érkezését !

Manoka ! A kék macis ? Én is néztem múlt héten , végül nem vettem meg . Még gondolkozom .

Kép
Kép
greenolive

Moose! Köszi a jelszavakat!!! Gyorsan meg is nézegettem a képek egy részét, csak sajna nem tudom megállapítani róluk hogy ki kicsoda!

Ahogy olvastam van egy listád az első tali embereiről. Át tudod küldeni? Esetleg az újabbakról nem akarsz ilyet csinálni? Kép

Dorka

Kép
szdorka

Zsanci!
Amíg én a vajúdóban voltam két csajszi is volt ott, akiknek már ott volt a szülésznőjük, de még nem mentek be szülőszobára. Igazából őket látva gondoltam csak, hogy jó lenne, ha én se lennék egyedül. Aztán a szülésnél már nem lett volna senkire szükség. Papi meg a Balogh elég biztonságot adtak... különben is azokban a percekben, amit a szülőszobán töltöttünk (kb 1 óra) már csak Maszat létezet és én...Kép

Katus!
Gát: ebben is teljesen más tapasztalat:
Petra: pici volt, és vágtak is, a tolófájás sem volt intenzív, és a gátat egyáltalán nem éreztem
Doni: 800 grammal nagyobb volt, valami iszonyú erővel tolta magát kifelé, és mivel gátvádelem volt (nem volt szabad nyomni mikor jött a feje meg a vállai), nagyon éreztem, hogy feszít. De ez tök jelentéktelen, mert tudod, hogy mindjárt ott szuszog a hasadon Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Dícséreteket, gratulákat köszönjük, a gyerkőcök nevében is!!! Kép
Lenocs! Te lánykád és fiacskád is gyönyörűűű!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Blaye!
Már annyiszor akartam kérdezni, hogy mit jelent a neved, de akkor most végre kiderült.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Moose, bocsi az elköpésért, de amilyen hígagyú vagyok nem esett le, hogy te ezt direkt titkolod, szóval bocsi.

Bogárka, Lenocs nagyon szépek ezek a tesós képek. Kép

Nekem is jó volt, hogy volt választott szülésznőm, mert már az NSt-k alkalmával összetegeződtünk és nagyon jó volt, hogy olyan valaki is volt ott, akivel nagyon közvetlenül tudtam beszélni, valahogy más volt, mint a dokival és ő ha nem is minden percet töltött velem a 16 órából, de nagyon sokat és tényleg mindent ő csinált szinte. Kép

ruz
ruzicsky

<font color="0000ff">Murr!
Köszönöm! Megnézetm a neten, minden hónap második csütörtökjén van ilyenkismamaklub, ugye? 7-én megyek a dokihoz, ha ő nem ad telefonszámot (mert eddig nem adott), akkor elmegyek az előadásra, hátha ott lesz. Kettőt mondott nekem a doki, azt is mondta, hogy kettővel nem szeret dolgozni, de azt nem mondja meg, kik... Hmmm...</font>

KépKépKépKép
proone

Csajok!
Mindenkinek üdv.

Lenocs, Bogárka!
Tesós képek ennivalóak!

KOSZMÓ: (föleg KiborítóMoose szakértönek, de másnak is szólKépKép
Lehet a krémet recept nélkül is kapni? Mert Kiborítóan nem írják fel, csak a tisztított napraforgóolajat ajánlják, de aki próbálta, az tudja, annyit ér, mint a kézrátétel. Kaparászni próbáltuk, de csak finoman, eredmény: koszmó maradt, pirosság meg megjelent.Kép
Szóval ha nem lehet recept nélkül, felíratná nekünk valaki? Licitálhatunk is, nekem egy ezrest is megér, hogy végre túllegyünk rajta. (Tyü, neet a nagyvonalú anya..)
Köszi mindenkinek.
neet (nagyvonalú...)
neet

Proone! A dokitól kérdezted már, hogy kit ajánl? Csak azért kérdem, mert magától az enyém se mondta, viszont amikor kérdeztem tőle, akkor 5-öt is felírt. Felhívtam az egyiket, és még befértem Kép
mkatus

6 hetesen SZTK-ban voltam és 10 hetesen mentem el magándokihoz. Akkor vagy 40 percet foglalkozott velem, nagyon sokmindent elmondott, pedig szinte semmit nem kérdeztem. Szülésznőket is magától mondta, de nem adott elérhetőséget. Most viszont rá kell kérdeznem, mert nem írtam fel és csak az egyiknek a keresztnevére emlékszem már csak. Kép Júli 7-én megyek UH-ra és dokihoz is. Remélem, akkor még nem lesz túl késő a november végi szülésemmel...

KépKépKépKép
proone

Mi volt a keresztneve? Hátha tudok segíteni... Én szeptember 22-re vagyok kiírva, úgyhogy nem hiszem, hogy te lekéstél volna. Nekem azt mondta, hogy csak a júliusa van betelve.
Az első sorokat mintha én írtam volna. Nekem is így kezdődött. Kép
mkatus

Sziasztok!

Bocsi,hogy ide pofátlankodom de van egy eladó Hauck márkájú esernyő kocsim dönthető a hátámlája öt pontos őv van benne .Tavaly nyáron vettük a Brendonba és csak két hetet használtuk .
Ára:11000ft.
Újpesten van a kocsi.
Kép
Zsuzsi
szuszoka

<font color="0000ff">Mkatus!
Jolán a keresztneve. Gondolom, Nyulas Jolán, mert a dokim vele szerepelt egy cikkben, de nem vagyok benne biztos... ...én már semmiben nem vagyok biztos, inkább a dokit kérdezem. Úgyis megyek hozzá jövő héten. Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Sziasztok!

Gf vagyok, és gondoltam itt az ideje keresni valami infót a Szt. Imréről, ha már egyszer októberben vendégeskedni fogok ott... :-)
Próbálok majd visszaolvasgatni, hogy minél jobban megismerjelek Titeket. Na meg a kórházat.
Amúgy első babánkat várjuk, aki valószínűleg leányzó lesz.
Van itt valaki, aki október elejére van kiírva?
Lassan el kellene kezdenem előadásokra járnom nekem is keddenként. Ki szokott még innen járni oda?

csao
gf
gombfoci

<font color="0000ff">Gombfoci!
Szia!
Én november végére vagyok kiírva, én is a Szent Imrében fogok szülni.
Keddi előadássorozatra most kedden kezdtem el járni. Egyébként a 2005/2006 téli babások oszlopos tagja vagyok, ha van kedved, nézz be oda is: https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/198925.html
Ja és ha nem ismernéd véletlenül, a Szent Imre honlapja: http://www.imreszul.itx.hu/

Proone
18+2</font>

KépKépKépKép
proone

Proone, én is Bardóczy dokinál szültem, és nekemis két nevet mondott, a Jolánt és a Verát, de nekem Vera szimpatikusabb volt. De a Jolán is nagyon profi.

KépKép
KépKép
lindicita

Recca, és koszmósok Kép!

Nekünk igenis m?ködött az olaj. De nem ám akárhogy. Olaj a fejre, egy órát várni, aztán s?r?fogú fés?vel kapirga. Tökjól lejön. Mondjuk gyerek nem bírja nagyon sokáig, de max. két részletben szabadítjátok meg tôle. Nekünk is maradt egy kicsi... Vagy akkor nem koszmó volt? Kép

Bogárka, Lenocs!
Szép tesók!

Tegnap olyan migrénem volt, hogy meghaltam fél napra. Még szerencse, hogy épp itt volt a babysitter-barátnôm, és nme kellett gyerekeznem, meg aztán apát is hazariadóztuk. F?, senkinek sem kívánom. Boa!

Moose, mélcímem: borilakikukacinvitel.hu Köszi.

B.
borri

<font color="0000ff">Lindi!
Köszönöm! Akkor már tudom a másik nevet is. Kép

Proone</font>

KépKépKépKép
proone

<font color="0000ff">Úgy nézem a Kecskemétiné Nyíregyházi Vera ott lesz a jövő keddi előadáson. Ugye róla beszélünk? Ha szimpi, akkor odasomfordálok hozzá az előadás végén. Kép
Valahogy irtózom a telefonálástól...</font>

KépKépKépKép
proone

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?
Kérdésem: be lehet e vinni apát a szt.Imrébe az uh-ra?
Mert ugye egyszerre 2 kismama öltözik, vetkőzik.
HA valaki tud ebben segíteni, előre is köszi!

Cicabo

Kép
cicabo

Cicabo!

Ha délutánra kértek időpontot, akkor igen. D.e. nem biztos, mert akkor bárki jöhet és elég nagy szokott lenni a forgalom.

Kép
Kép
rheya

Lányok, biztos nagyon buta vagyok és már milliószor leírtátok, de pontosan hány órakor lesz jövő kedden az előadás? Köszi!
zozi

<font color="0000ff">Minden kedden 18 órakor kezdődik az előadás. Ezen a honlapon meg is találhatod, mikor milyen előadás van és kik szokták tartani:
http://www.imreszul.itx.hu/szulesfelk.html#eloadasok</font>

KépKépKépKép
proone

Cicabo,
Mi "rendszeresen" a férjemmel együtt megyünk ultrahangra a bártfai utcai rendelőbe. kedd és csütörtök délután, akkor apa is bemehet, lehet telefonon időpontot egyeztetni, nem kell várakozni. Teljesen kulturált.

Zozi,
A keddi előadások 6-kor szoktak kezdődni. érdemes nem az utolsó pillanatban érkezni, mert sokan szoktak lenni.

Üdv, Móni, 30

KépKép
nonni

Köszönöm Proone!
Máris nézem Kép
zozi

Na most egy csomó buta kérdésem van,mert nem tudok visszaolvasni rendese sak hézagosan.
1.LINDI!

Mit jelent ?

2.Neet!

Van koszmókrém?

3.
Már nem tudomKép
És úgy sza..á áztunk a játszón,hogy még a bugyink is vizes volt.

Jucus
20170114224602

<font color="0000ff">Én is láttam pár sz..á ázó embert a játszótéren, kapkodták össze a homokozóból a játékokat.
Én meg bentől élveztem a vihart - nagyon szeretem nézni az esőt. Kép Gonosz vagyok? Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Jucus! Mi vaaan?
Ez kb olyan mint a két kalóz beszélgetése:
- Mennyi?
- 40.
- Mi 40?
- Mi mennyi?

KépKép
KépKép
lindicita

Nem is kalóz, hanem matróz, de mindegy.

KépKép
KépKép
lindicita

Jucus!
Nekem nincs, neked van? Mennyiér? Kép
neet
neet

Lököttek!Kép

Azt írta Lindi,hogy tudja már,hogy mit jelent Blaye neve.De most már én is tudom mert visszakerestemKép

Juc
20170114224602

Green!
Nekünk nem kék a pihenőszékünk, hanem zöld és egy zsiráf van rajta, lelógó játékok nincsenek.
Amúgy hogy vagytok, mostanában csak read-only vagyKép

Na megyek Fábryt nézni!

Kép
Kép
manoka11

hali,

képzeljétek,ma azért nem voltam mert egész nap vásárolni voltamKép Kép Képés most olyan boldog vagyokKép és már mindenki minden kérdésre válaszolt,így nekem nem maradt semmiKépmost akkor mit mondjak???????????

moose,
én is olvastam a kismamában sztármamát és meg is lepődtem hogy a B.Zs a dokija,mert nekem úgy rémlett hogy itt írta valaki hogy a 6 hetesen talizott vele a dokijánál de az nem a B.Zs volt!most vagy csak nála szült de nem ő a dokija?????????vagy én vagyok tiszta hülyeKép
fehomályosítod szegény diplomás dilis gigikétKép???????????????

cupp
Vendég

bogárka,
tesók olyan édik hogy kész vagyokKép
most már tényleg el kell beszélgetnünkKép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?