A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Most hallom, hogy jövő hétre havazást mondanak!!!!! Jézusom!!! Ne!!!! Nem akarok hideget!!

Kép
gyorgyi33

Veronikusz!
Köszi!!! Majd utána nézek én is hol tudnám esetleg felhajtani! Nagyon aranyos vagy!

És persze mindenki!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi, én is pont ezt akartam írni, hogy vasárnap estére megérkezik a hidegfront és a 13-18 fokból, 3-8 lesz. :cry:

Eni: ismerősökkel dolgoztatunk, - csak én örök optimista vagyok. Azért nem kivitelezhetetlen.

Heni

Kép

Kép
cancan

Húú lányok, a jéghideg nem kéne....
Na de ha mégis összejön, nekem mindegy. Ancsa, meg aki nem 26-os busszal jön, mondjátok meg, mi a jobb.

T

mtunde

Nem baj a hideg, mi akkor is sétáltunk, van kesztyű. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Steffikém
Hajrá, kitartás, nekem nagyon sokszor volt ilyen, de ne aggódj, nem tud elapadni a tejed csak úgy, ahhoz kell min. 40 nap! Igyál, egyél sokat, pihizz, fejj és minden oké lesz!! Meg persze ne aggódj!!!!
De legrosszabb esetben is, ha nagyon aggódsz, hogy Martin éhen marad (nekem állandóan ez volt a parám, ami persze hülyeség, mert akkor sírna kajcsi után), max. előbb elkezdthetnéd a gyümik adását, nem? Vagy 6 hónapos korig semmit se szeretnél adni? Szerintem az a pár hét már nem oszt, nem szoroz és te is megnyugodnál!

Én a gyümit szerintem 4-5 hónap között elkezdem, mert hátha segít neki ebben a kakilás témában, mindig nagyon erőlködik szegénykém!

Én valószínűleg BKV-val megyek (majd kocsival jönnek értem), Margit-híd budai hídfőtől, szóval nekem a szökőkút jobb lenne, de persze ha többeknek jó az Árpád-híd, az se nagy gond. De még ez se biztos, szóval miattam ne változtassatok, én tartózkodom! :wink:

Na most rohanok aludni!
Ma van az utolsó született feleségek!!! :( :(
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
barimami

Sziasztok!!!

Steffi,
Ne ne izgulj!!! Próbáld meg lazán venni, bár elég nehéz, de ha úgy veszed, akkor lesz,
mintha nekem is több lenne!
Na meg szedem a csoda tabletát, Apa megy majd az újabb adagért! Talán segít.
Szóval szerintem igaza van Barbinak, hogy pihenj sokat, és ha ugy állsz hozzá hogy max kap gyümit, akkor lesz tej!
Én is így állok hozzá, max kipótolom! és így remélem kevesebbet kell!

Gabbó,
aranyos vagy, hogy érdeklődsz hogy vagyok!
Köszönöm jól. :lol:
Ez valami genetikai dolog lehet, és csak akkor jön elő ha terhes vagyok. Azt nem birja a szervezetem.
És hát Lara a Kútvölgyi nélkül nem jött volna létre, így ilyen háttér nélkül nem tudom, hogy merünk e tesókát vállalni, mert igen nekünk is nagyon fontos hogy ki a nőgyógyász, de nekünk az intenzívesek és a hematologus is borzasztó sokat segített.
Így nagyon nagyon drukkolok az egész korháznak!! Sok boszi energiát fordítok erre!!!
Júniusban kéne mennem kivizsgálásra, hogy mi lehet a gond, mert 2005 után, nem viizsgált hematologus, és most akarnak!

Ti jól vagytok?
Meggyógyultatok már?
Kérünk képet!

Barbi,
igen, ma volt az utolsó Született feleségek :cry:
És mi lett Michael-lel? és miért ütötte el a fogorvos? tipp?

Rita,
de jó hogy írsz ide! Olyan jó szakembertől is tanácsot kapni!
És nagyon nagyon szorítunk Nektek értetek,
persze kicsit önzőek vagyunk, mert magunk miatt is.
De tényleg szörnyű hogy mi van már ebben az országban!

Tünde,
Mi az Árpád híd budai hidfőéjnél lakunk a Főtérnél, és sajnos az 1 nem áll meg a hídon :cry:
Lehet hogy Apa el tud vinni minket, vagy oda is elsétálunk, csak hát ott a kocsik között. :cry: de hát megpróbálom megoldani, mert nagyon szeretnénk veletek találkozni!
Annál hogy hogy jutunk oda jobban aggaszt, hogy mit tegyek mert a délutáni étkezésnél sajnos általában pótolni kell, és ez beleesne a sétába, de majd megpróbálom előre hozni az étkezésket!

Remélem minél többen megyünk!!!

tényleg rossz idő lesz?
ne már akkor megint nem alszunk pár éjszaka.
Nekünk az elmúlt két éjszakánk nagyon rossz volt, de ma egész nap aludt Lara, így lehet hogy a mostani sem lesz könnyebb!

Mennem kell TündérLara felébredt!

Sírásmentes nyugodt éjszakát!

puszika

Ancsa

ancsaboszi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:42-kor.
Vendég

Sziasztooook!

Sokkal jobb a helyzet, hozott apa milupa tejserkentő teát, meg homeos bogyit, pénteken megyünk a Móriczra a gabonapelyhekért, de azt hiszem rájöttem miért kellett mostanában kicsit sűrűn kelni hozzá:
alul kibújt az első fogacskája!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbi, Ancsa!
Én még nem láttam a született feleségeket, de meg fogom nézni, légy sziii ne mondjátok el mi történt!!!!!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hali!

Barbi, ha bkv-zol, akkor a szökőkútnál, vagyis már a híd lábánál fel tudsz szállni a 26-os buszra, és az elvisz a szállóig.

Ancsa! Szerintem akkor gyere gyalog a hídon. Azt tudom, hogy nem áll meg a szigetnél a villamos, én arra gondoltam, hogy átjössz a Váci útig, a metróig, mert ott van a 26-os végállomása. De neked nem érdemes. Nyugodtan sétálj a hídon larával, mert van egy daló: " Hej Dunáról fúj a szél" és ez igaz! Ott tisztább a levegő, mint a házak között. Ha nem azsiget felőli járdán mész a hídon, hanem a másikon, ott tudom, hogy lépcső nélkül le tudsz sétálni a szigetre Larával. Bicikliút is arra megy. :)

Steffi! Akkor biztos ezért evett kevesebbet is Martin. Van ott tej, csak annyi, amennyit Martin kér :)

Barbi, igaz, a Szül.fel. véget ért, de jön Dr House!!! Imádom.

mtunde

Jaj Lányok!
Én is úgy mennék, de nálunk Kata minimum 4-ig alszik, de sokszok 5-ig is és akkor még össze kell őket szednem. Szóval sehogy nem érnénk oda még talán a séta végére se. Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt mindenkinek!

Steffi

Gratulálok Martinnak!!! Biztos édesen néz ki egy foggal. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Tünde!
Kicsit meg is nyugodtam persze. Ma reggel jól is evett :D

Györgyi!
Még nincs kint teljesen, csak egy kis rece, de tényleg cuki lesz! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Dorka Kristófját Isten éltesse!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

De szép idő van! Szép napot mindenkinek!
:lol:

Tünde,
Köszönjük, aranyos vagy! :lol:
igen, igen ha Apa nem tudna elvinni akkor gyalog megyünk, még Lara nem volt sokat sétáltunk át a szigetre. de az még + fél óra.
Szóval nekem is jobb ha a parkolóban találkozunk ezen a végén, mert akkor oda bárhogy megyünk is oda érünk!

Steffi,
de jó!!!
látod!!! Szuper! Gratulálunk a kis fogacskához!!!
ok, ok nem meséljük el! de szólj ha megnézted és már lehet beszélni róla!

Dorka,
Kristófnak nagyon boldog névnapot! Vagy nyáron tartjátok?

Veronikusz,
sehogy sem? :cry: és ha ott aludna? az felborítan mindent? hánytól alszik?

Barbi,
nincs egy Timi nevű barátnőd, aki táncol?
:lol:

Liliuska

és milyen lett a ház? képek?
megnézhetjük? :oops:

Majd ha még tudok jövök, de képzeljétek délután elmegyünk vamerre a Pilisbe sétálni, ahol jobb a levegő! Szóval most megyünk hosszabb útra Larával, kiváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni. Eddig csak a kórházakba kocsikáztunk. jÓ is ha megyünk máshova is, mert még összeköti a kocsit a rossz élménnyel!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Kép Megyek sétálni!

Kép Csinos vagyok?
:wink:

ancsaboszi

Ancsa!
Nagyon éééééééééédes! Lara Anna igazi kiscsaj. :D :D :D
Hát az altatás az elég nehézkes lenne, egy babakocsival és két csajjal. :lol: :lol: :lol: Kata meg úgyse aludna el ha ennyien vagyunk körülötte. 8) kb 1-től 3-4-5-ig alszik. Szofi ennel sokkal kevesebbet. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa

Mi mindenképpen oda megyünk, mert kocsival megyek és csak ott lehet bemenni. Úgyhogy talákozhatunk ott akinek ott jó. Aztán összesétálunk. :lol: Nagyon édes Lara!!

Barbi

Képzeld borzasztóan ki vagyok, mert az eddigi mai két etetés megint borzasztó volt. :cry: :cry: Másodszorra 60 g-t evett és az istennek se tudtam többet belenyomni, úgyhogy lefejtem és pohárból odaadtam neki. Szegény úgy útálja, de muszály. Meddig tart ez még???

Kép
gyorgyi33

Sziasztok lányok!

Bizony, azt mondják jön a hideg, de ez ne vegye el a kedvünket a sétától!!!

Barbi,
nekünk a gyümölcs-evés tette rendbe a kakilást, amióta délelőttönként eszik, minden nap van termés és nem erőlködik közben. A másik, amit adtunk neki 2-3 hónapos korában, a Protexin Restore, egy harmad tasakkal minden nap, nekünk az is nagyon bejött, a bélflóráját erősíti.
HELP, privi megy, elaludtam a Született feleségeket, mi volt benne????

Ancsa,
nem tudsz hozni termo-táskában pótlást? Nekünk van kis tasak a hátizsák zsebében, ha abba beleteszem az üveget, 2-3 órán át bírja, nem hül ki.
Gyönyörű Larababa! Menjetek csak a szabadba, vigyétek sokfelé!

Steffi,
millió pusza Martinnak, micsoda ügyes baba!!!

Masni
masni

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:42-kor.
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörű napunk van ma! Reméljük a héten még kitart... :D
Jövő hétre mondják a hideget.

ANcsa! nagyon aranyos Lara!! Olyan kis ruhát én is vettem Encinek csak lilában. Mi is szeretjük :) nagyon csinos...

Nem tudok mit írni, nem történt semmi extra....

Remélem mindenki jól van, és kihasználja a jó időt!!!! :D 8)
Vendég

Györgyi: Jázminnak boldog 3 hónapos hófordulót!!!!!! ( hú, ez de magyaros lett :oops: )
Valahogy az a nap, úgy bennem van... Tudod, akkor volt nekem is a kisműtétem...

Györgyi, Steffi: a világért sem akarok okoskodni - főleg, mert én nem szoptatok :cry: - de a gyerkőcök nyűgösek is, vagy csak ti aggódtok, hogy kevest esznek? Minek méricskéltek? Ha a babák nyugtalanok, nyűgösek, akkor megértem, hogy aggódtok, de ha nem, miért idegesítitek magatok , hogy mennyit esznek? Tényleg csak érdeklődök, nehogy megharagudjatok...... És közben nagyon irigykedek, hogy ekkora babát ( főleg Te Steffi) milyen érzés lehet szoptatni......

Lilluska:
az a téli építkezés nem lehetett semmi, de nagyon ügyesek voltatok!!!!!!

Tali: én még nem tudom, aznap jön egy volt osztálytársam, már olyan rég nem láttam és ő is pocakos, de ez még nem is lenne gond, mert úgy csinálom, hogy korábban jöjjön. Csak lehet, hogy Szandinak aznap lesz korija, onnan meg nem akarom, hogy hiányozzon. De lehet, hogy csütörtökön lesz. Meg persze időtől függ, mert nagyon hidegben Beni nem szeret sokáig babakocsizni.

Heni

Kép

Kép
cancan

Ancsa!
Nagyon csini Lara! :lol: :lol:

Masni!
Átadtam! :D

Heni!
Neked előre is boldog névnapot!
Az igazság az, hogy Martin 2-3 napot éjjel-nappal nagyon nyügi volt és keveset is evett. Én sem vagyok mérés párti, néha mérem csak a kiváncsiság kedvéért és az tűnt fel, hogy egyik nap még 160-180 ml-t eszik a másik pillanatban meg csak 80-100 ml-t. Elég megdöbbentő volt a különbség ezért kezdtem el aggódni, hogy esetleg azért nyügi mert kevés a tej és éhes marad, hiába eszik sűrűbben. De most már tudom, hogy nem ez volt, hanem jött a foga és szopizás közben vigaszt lelt! Ma is mértem és ma már 180-200 ml-t evett! Szerintem nem mindegy a különbség. A szoptatós kismamák legnagyobb rémálma, hogy kevesebb lesz a tej és azt mondják az okosok, hogy 3-6 hónap körül fordul ez elő, van aki észre veszi van aki nem. Megértem álláspontod, hogy feleslegesnek tartottad az aggodalmat és tudom én is, hogy már az is nagyon szép, hogy eddig csak kizárólag anyatejen élt, de azért az elég nagy törés a mama életében, ha hirtelen már nem tudna szoptatni és pótolni kéne! Hangsúlyozom, hogy ezzel sincs gond, csak ezt lelkileg valahol azért fel kell dolgozni és hát a férjemnek és a szomszéd csajnak hiába mondom úgysem értik meg így fordultam segítségért ide. Amit meg is kaptam és már úgy látszik rendeződött a helyzet, bár meglátjuk mit hoz az éjszaka.
Egyébként isteni dolog a szoptatás! Főleg, hogy fiam van! Amikor látom, hogy 'rácuppan' és elégedetten nyeli a tejcsit és közben néz rám a nagy szemeivel... Mondjam még?! :lol: Elolvadok! És persze nincs hari én tényleg megértem mit akartál mondani!!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
Köszönöm a köszöntést! :lol:
És értem én, megértem teljesen. Azért szerencsére közel 4 hónapig én is megtapasztaltam a szoptatás örömét. Hiába határoztam el, hogy a másodikat csak és kizárólag csak szoptatni fogom, nem sikerült. Szandi legalább az első két hónapban csak anyatejen élt. Benivel szinte az első perctől kezdve pótolni kellett. nem tudom mit csináltam rosszul, de szerintem semmit. Sokat beszéltem erről akkor R. Ágival is, szedtem a more milk-et, átmeneti javulás volt is, de aztán.....
Nektek gratula az első fogacskához!

Lara baba nagyon helyes kisnőci!!!!

Kivasaltam egy kupac ruhát... huh.... utálok vasalni :x

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Igazából rajtunk, újdonsült anyákon elég nagy a nyomás a társasalom részéről. Ugye mindenhol azt hallod, hogy az anyatej a legjobb, az legyen félévig csak blabla. DE: akkor sincs tragédia, ha valaki -rajta kivülálló okok miatt- nem tud szoptatni. Persze az más kérdés, ha nem is akar, de most itt nem erről van szó. Sokan felnőttünk-én is!- tápszeren, mégis egészséges, normális felnőtt lettem! Én nem vitatom az anyetej és a szoptatás előnyeit mindenki tisztában van vele, de ha esetleg úgy alakul, hogy nem tudtam volna szoptatni, hát nem hullottam volna romjaimra. Most azért nehezebb a dolog, mert már benne vagyok és hát tényleg isteni dolog! Mint mindennek a szoptatásnak is megvan a maga előnye és hátránya, így a tápszeres táplálásnak is. Biztos vagyok benne, hogy semmit nem csináltál rosszul, mint ahogy én sem csináltam valamit jól, egyszerűen így alakult, nem vagyunk -szerencsére :lol: -egyformák!
Milyen 'bölcs' vagyok ma este :lol:

Én is megyek vasalni :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

SZiasztok!

Én is vasaltam ma! :lol: :lol:

Heni

Én már írtam feljebb, csak biztosan nem figyelted. Én soha nem mértem egészen a múlt hétig. Illetve hetente egyszer mértem. Szóval most az van nálunk, hogy szoptatom és kb 5 perc után elkezd sírni nyűgösködni. Erre én abbahagytam a szoptatást, mert hát ugye sír, nem erőltetem. Igen ám, de azon a héten semmit sem hízott. A dokim azt mondta, hogy mérjem ilyenkor hogy mennyit evett. Hát kiderült, hogy megeszik 60 g-ot és akkor sír. Nekem meg fogalmam sem volt hogy ilyen keveset evett és a tejem is kevesebb lett emiatt. Mostmár rendben vagyunk, bár ma még sírogatott, de "beletömöm" a 130-150 g-ot és a héten már szépen hízott is. A dokim szerint ez azért van, mert reflexből nem akar szopizni, mert nem akar kakilni, vagy valami iylesmi. Van amelyik baba ezt megérzi, van amelyik nem és általában 3-4 hónapos kora között van ez. Sokan ennek hatására hegyják abba a szoptatást. Na de szóval mostmár figyelek egy ideig amíg vissza nem térünk a rendes kerékvágásba. Már jó lenne. Ja és köszi a köszöntést!

Képzeljétek ma háromszor orrszívó-porszívóztam Jázmint. Hallottam hogy szörcsög és jött is valami ki, de nem túl sok! Nincs semmi baja, jókedvű, nem lázas, mitől lehet??? Kinek volt már ilyen? És egyáltalán meddig kell szívni? Egyből jön, vagy később indul be? Én elkezdtem jött egy kicsi, aztán abbahagytam. Még mindig szörcsögött, de már nem jött semmi. Rosszul csináltam?

Kép
gyorgyi33

Györgyi: most, hogy írtad, már rémlettek a dolgok, csak nagyon felületesen voltam mostanában és ezért nem állt össze a kép. De örülök, hogy most már minden okés.
Szörcsögés: nem tudom, hogy Jázminnak is ugyanez lehet -e, De: Beninek már 3 hete van ilyen szörcsögése. Nincs megfázva, nem folyik az orra ( legalábbis kifelé) nem lázas, jókedvű, jól eszik. A doki megvizsgálta jól alaposan, azt mondta Kutya baja: az orrváladék hátrafelé folyik a torkán, ennyi. Ja! Viszont köhög, trutyisan. Nem sokat, általában reggel meg napközben párszor. Én is próbáltam neki szívni, de szinte semmi nem jött.

Heni

Kép

Kép
cancan

Hát szinte ugyanez van. Én azt hittem a tejet szívta fel. Csak néha köhint egyet egyet, a porszívóval meg semmi sem jött, mondjuk egy fél cseppnyi valami. Ez állítólag semmi. Remélem is. Lehet hogy csak száraz a levegő, az is kiválthat ilyen kis szörcsit. :roll:

Jó éjt mindnekinek!!!

Kép
gyorgyi33

Jázminnak boldog hófordulót! :D Istenem! Pedig most született. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi
Nálunk is 2-3x egy nap megy a hiszti kajcsi közben, nekem az vált be, hogy ilyenkor állva szoptatok, úgy, hogy közben zötykölöm őt a kezemben, meg ccsshhh-elek neki :lol: de ez tényleg bevált, ilyenkor megnyugszik, ráharap a cicire és akkor óvatosan vissza tudok ülni! én is lemértem egyszer, de nekem mondjuk 100 után kezdi el csinálni, de az se túl jó, mert ő 160 körül eszik, szóval én is erőltetem az evést utána és ezzel a módszerrel általában sikerül is...

Masni, Steffi
Ment privi!!

Ancsa
Timi, aki táncol? Hmm...most nem ugrik be. Mert ő ismer engem?
Lara Anna tényleg gyönyörű a képeken!

Tünde
Én is Dr. House rajongó vagyok, bár csak most kezdtem el nézni kb. 3 hete, de várom az új részeket! Igaz, néha nem bírok odanézni, nem bírom a műtétes részeket :D
Szerinted ha a Kolossytól jövök, akkor mi az egyszerűbb? Ha HÉV-vel megyek Árpád-hídig és onnan egyes vili, majd gyalog vagy busszal Margit híd budai hídfő, onnan vili, majd 26os busz...vagy most jut eszembe, hogy Kolossyn a 6os busszal elmegyek a Jászai Mari térig és ott felszállok a 26-osra!!! Na, bocsi, ezt jól megbeszéltem magammal :oops: :lol:

Akkor most szerdán 4 órakor a parkolónál? Én kenguruval jövök :roll:

KépKép
barimami

Jaj, a majd helyett vagyot akartam írni az Árpád-hídas opció után.. a bkv szövevényes hálója bekavart! :lol:
Jut eszembe, ma már vezettem kicsit, egész jól ment, bár nem sok kocsival találkoztam, holnap is megyünk gyakorolni apával, meg Danimanóval...

KépKép
barimami

Györgyi!
Az Oscillococcinum (vagy hogy a pitlibe írják) JÓ? Szerinted vagyek? A a csajokkal nem bírunk kimászni a köhögésből ami néha még orrfolyással is párosul. :oops: Meg láttam a TV-ben a STRODÁL-t. Ez köhögésre van. Talán ezt is meg kellene próbálnunk, ha gyerek is szedheti! Most éjjel Szofi "csendben" volt, erre Kata köhögte fel a Szofit. Át is kellett vinnem magunkhoz, mert úgy krahácsolt szegény. :cry: Nem igaz, hogy már mindenféle gyógyszerrel/kanalassal/vitaminnal tömöm őket és nem tudunk kimászni ebből a nyavalyából. :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Barbi, örülök, hogy rájöttél a jó megoldásra.
akkor 4 parkoló?

mtunde

Jaj lányok képzeljétek Jázmin beteg!!! ANnyira sajnálom m,ég nem volt semmi baja eddig. Jókedvű meg minden, vigyorog, de csupa takony!! SZívom neki, sűrű, nem is vizes. :cry: :cry: :cry: :cry: Annyira kész vagyok sosem volt még beteg gyerekem. :cry: :cry:
Fél 12-re megyünk a dokinénihez, majd megírom mi volt. Persze tudom hogy egy kis orrfolyásért nem kell aggódni, csak most van először és úgy sajnálom.

Veronikusz

A Stodal jó én azt próbáltam, az Oscilo izét nem próbáltam, nem ismerem, de az biztos, hogy sajnos nem ez az igazi homeopátia. Ezek egy csomószor nem használnak és az emberek azt hiszik, hogy hú ez nem is jó. Szóval bonyolult. Orvos nélkül ugyanúgy nem működik, mintha mondjuk normális gyogyikat ennél magadtól. :roll:
És pont az a baj a " normális" gyógyszerekkel is, hogy egy csomószor csak a tünetet gyógyítja és ez néha meg is szünteti a bajokat, de sok esetben mindig visszaesnek a betegek, amíg teljesen ki nem kúrálják őket. :(

Barbi

Nagyon találékonyak vagyunk!!! ÉN is szoptattam már állva. :lol: :lol: Elég vicces. Most lekopogom jó szopott tegnap este meg ma reggel. Illetve most csak levegőt nem kap szegény az orrától. :cry: :cry:

Kép
gyorgyi33

Na, most van időm írni is :)

Heni, merre fogtok építkezni? Budakeszi?
Steffi, jó, hogy megoldódott a gond, és Györgyi, remélem nálatok is átmeneti még ez a kis zavar.
Használjuk ki a jó időt :)

Tünde

mtunde

Györgyi
Ne aggódj, biztos minden rendben lesz, csak szívd a nóziját minden szopi előtt!
A múltkor nyilatkozott egy fül-orrgégész a tévében és azt mondta, hogy ilyenkor legalább annyiszor kell kiszívni az orrát, ahányszor pl. orrot fújsz, amikor meg vagy fázva, tehát minél sűrűbben! Meg azt is mondta, hogy fontos ilyenkor a friss levegő minden nap, az is segíti a gyógyulást! Plusz minden este lefekvés előtt szellőztetni kell, meg beindítani a párásítót... Hát ezeket a tippeket adta az a doki, remélem tudsz belőle hasznosítani valamennyit!

Tünde
Oké, 4kor a parkolóban, de azért kérünk 5-10 perc türelmi időt, ugyanis mi elvileg fél 4kor etetünk, persze el fogom csúsztatni aznap a dolgot, de lehet kések egy picit :roll:

KépKép
barimami

Sziasztok Lányok!

Nem olvastalak titeket vissza ezért Bocsika,nem sok időm van netezni.

Viktor már 120-akat eszik és este már tápszert kell neki adnom. Nagyon el vagyok keseredve.
Mit lehetne csinálni, hogy a szájpenész gyorsabban gyógyuljon???

Pedig nem ezek semmi olyat amitől ki jöhetne. :?
Létezik, hogy a tej elapadjon ilyen hamar??
Puszi mindenkinek
V

valentina

Ó, szegény Jázmin! :cry: Elhiszem, hogy a szíved szakad meg, annyira szörnyű még egy felnőttnek is , amikor nem kap levegőt, nemhogy egy kisbabánál. Mielőbbi jobbulást neki, reméljük, tényleg "csak" egy kis takony......

Tünde: igen, Budakeszin. Pár utcával arrébb.

Veronikusz: nektek is jobbulást, utálat ez a sok nyavaja.

Bár nekem egy szavam sem lehet, Szandi talán egyszer volt beteg ősztől és Benus is csak minimálisan volt náthás.

Heni

Kép

Kép
cancan

SZia Valentina!

Ha 120-akat eszik akkor miért kell neki tápszer? Doki mondta, vagy úgy látod hogy éhes. Jázmin egy hónaposan nem is evett mindig annyit.
Hát a szájpenészt nem tudom, nem ismerem. Szegényke. Mindenki szenved most!

BArbi

Képzeld én is hallottam ezt a tv-ben. :lol: Szívom is neki rendesen legalább fél róránként. Jön is kifelé szegénynek. :cry:

Kép
gyorgyi33

Jázminnak mielőbbi jobbulást! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hahó,
Jázminnak mielőbbi gyógyulást! Homeós orrspray-t fújsz neki? Állítólag nyugtatja a nyálkahártyát.

Veronikusz,
az oscilococconumot nekünk ajánlották, meg a Stodal szirup is jó álíltólag, szerintem próbáld ki, abból baj nem lehet :-)

Valentina,
a szájpenész nem attól jön ki, amit te eszel. Valamilyen úton módon (mellbimbóról, cumiról, stb.) Viktor szájába került egy baci és attól van a szájpenész. Amennyire én tudom fertőtleníteni kell mindent alaposan és elmúlik. Vagy van valamilyen oldat, amivel kenegetni kell a száját belül, de azt hiszem azt orvos írhatja fel.
Nem hiszem, hogy a tej ilyen hamar elapadna, szerintem próbálj meg pihenni és sokat inni!

Lányok,
sajna nekünk a 4 óra nagyon késői sétára :-(
Ahhoz, hogy hazaérjek max. fél6-ig, nekünk fél 5-kor el kellene indulnunk a Margitszigetről :-( Nagyon sajnálom, hogy nem tudunk menni, remélem, hogy nyáron már éberebb lesz a "főnököm" és mehetünk veletek!!!

pusza mindenkinek

Masni
masni

Masni!
köszi. Már vettem is volna ma Gazdagréten, ha nem futok sulykra. :( Pedig 12 előtt már ott voltunk, de 4 napig most zárva :oops: )

Cancan!
nem semmi építkezés a tiétek. :D Ha vennénk telket titeket fogunk hívni építkezni. :lol: :lol: :lol:

Valentina!
ilyen gyorsan tényleg nem apadhat el. Pihenj és igyál sokat!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Valentina

a szájpenész egy soor nevű gombaféle, a candida egyik közeli rokona. Az egész szervezetbe szívesen betelepedik, gyakran, ha nem sikerül kikezelni a száját, a popsikra is átterjed, a bélcsatornán át és piros, telepes-foltos-pöttyös kütéseket okoz, amelyek amolyan lukas-hámhiányos foltokként mutatkoznak meg és nehezen lehet tőlük szabadulni. Borax-glicerines gézlappal kell a szájából a telepeket ledörzsölni, nagyon nnehéz. Néha a dörzsölés után vérzhet is kicsit a szája, nyilván nem erősen lesmirglizni :) , a cumit minden alkalommal, az üveget kifőzni. A cicdet is éremes borax-glicerines oldattal vagy bórvízzel lemosogatni addig, amíg meg nem szabadulsz a gombától.
És kellőképpen bebugyolálva nagyon sokat legyen levegőn.
Egyébként miértis kap tápszert? Az nem egy egészséges dolog akkor, ha a baba a mamájától kizárólag neki készített személyreszabott tejet kap. Csak akkor van igazán jelentősége, ha valami miatt nincs anyatej vagy a mama nem szoptathat. Egyébként a tápszer egy gyári készítmény, emberek-gépek csinálják, profitot termel és nincs "mama-szaga". A 120 alkalmanként teljesen elegendőnek tűnik. És az csak fokozható az idővel. Ha mellétáplálsz, akkor nem lesz több tejed. Nem lesz annyi, amennyi kell majd.
Bocs, elég kategórikus voltam, csak segíteni akarok, de szeretettel üdvözöllek: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Veronikusz!
Hogy vagytok???

Györgyi!
Ti?

Valentina!
Hogy őszinte legyek én sem nagyon értem minek adsz neki tápszert, ha 120 ml-t eszik :?: Ki mondta ezt neked? VAgy úgy érzed éhes?

Képzeljétek: Martini átaludta az éjszakát! :oops:
Kicsit szégyellem magam,hogy csupa jó hírt tudok mondani, azért remélem nem utáltok. Vagy legalábbis nem nagyon. Tanulság annyi, hogy Martin azért nem aludt pár napot jól éjszaka, mert jött a foga. Gondolok mindenkire írjtáok meg hogy vagytok!!

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Csajok! engem lehet nagyon utálni! :lol:
Beni az első pillanattól kezdve nagyon jó alvó. Amikor hazajöttünk a kórházból 3 óránként ébredt éjszaka, de aludt is vissza. Kb. 8 hetes korától egyszer kelt hajnalban enni, s olyan 3,5-4 hónapos korától átalussza az éjszakákat, ami azt jelenti este 1/2 8, 8 - 1/2-9 től reggel fél7,7,1/2 8ig. Egyetlen egyszer volt olyan, hogy nagyon nyugtalan volt és óránként ébredt, amikor marha nagy szél volt. Na, akkor mellémbújva aludt csak nyugtalanul. És este lerakom a kiságyba, puszi, simi, nézelődik és elalszik. ( Na, nehogy azt higgyétek, hogy Szandinál is így csináltam.... Még 2 évesen is altatni kellett, - akkor fogadtam meg, hogy a másodiknál ilyet nem teszek )
Hasfájás abszolút elkerült minket - nem is értem, hogy lehettünk ilyen mázlisták.

Na, majd ha jön a fogunk, azt hiszem bepótoljuk az álmatlan éjszakákat.....
Ugye azért nem utáltok?????,

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Utálni azért nem utállak, de nagggggggyon irígy vagyoook rád emiatt!!!! :mrgreen:

Valentina!
Azt is hallottam, hogy evés után vizet kell adni neki és akkor az kimossa a szájából azokat a dolgokat, ami irritálja a szájpenészt (mert ugye a tejcsi sajna nem túl jó rá)

Steffi!
Az irigységem rád is kiterjed, kishölgy!!!! :roll:

Masni!
Kár, hogy nem jössz szerdán :(

KépKép
barimami

Na voltunk dokinál. Megkapta a bogyóit. Szegényke, jó sok trutyi kijö neki, de a torkának nincs baja, meg a hangulata is jó. Sajnos nem mehetünk néhágy napig a szabadba, nehogy ráfázzon. Valószínűleg úgy fázott meg, tudom is hog ymikor, hogy megizzadt, mert már meleg volt és én túlöltöztettem, aztán meg megcsapta a hűvösebb levegő. NA mindegy. Nem is jöhet senki hozzánk, míg meg nem gyógyul. Nem vészes, csak azt mondja a doki, hogy ilyenkor kell vigyázni, nehogy ráfázzon, vagy valakitől még hozzákapjon egy kis bacit. :( :( Remélem szerdáig jobban lesz, de sajnos ha nem és nem lesz nagyon jó idő, akkor nem mehetek vele. :cry: :cry: :cry: :cry: Na de reménykedem.

Masni

Kár hogy nem jössz. Ja és köszi a tippet, fújom neki szegénynek! :lol:

Steffi

Hát nálunk "dráma" van, de feljebb írtam. :roll: Na azért nem olyan nagy.

Kép
gyorgyi33

Barbi!
Majd eljön a Ti időtök is! :D

Heni!
Én nem utállak, csak áruld el mi a titkod???

Györgyi!
Jujj!!!!!!!!! Hát ez nem túl jó! Gyógyulgasson a kis beteg!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
:D :D :D deeeee jóóóóóóóó nektek! :D hüpp-hüpp. Mi még mindig nem vagyunk ilyen ügyesek. Szofi mostanában egyszer kel enni, de múlt éjjel 2-szer. :oops: Katát meg kétszer zavartam vissza éjjel az ágyába, mert mint Zrínyi kirohant a szobából. :lol: Reggel már a nappaliban aludtam, mert kitúrt Szofi az ágyamból, úgyanis most Kata köhögött annyira, hogy felébresztette. :cry: De azért jól vagyunk. Csak várom a hétfőt, hogy tudjak venni gyógyszert Gazdagréten.
Szóval nagyon ügyes Martin. :D :D :D

Cancan!
Neked is fúúúúúj! :lol: :lol: :lol: Hát persze hogy nem utálunk. Csak irígykedünk. Remélem a 3.-nál nekem is ilyen mázlim lesz. :lol: Pedig az elalvás az olyan mint a nagykönyvben.
Leteszem és alvás. :D

Györgyi!
Mielőbbi teljes gyógyulást Jázminnak! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Szeretnék elköszönni tőletek, mert a bizonytalan helyzetre való tekintettel kórházat és orvost váltottam. Nem szerettem volna úgy járni, hogy júliusban 8 hónaposan rohangáljak, hogy ki hajlandó levezteni a szülésemet. Annyi nehézség az egészben, hogy át kell jelentkeznem a szüleimhez, aztán a gyerekkel vissza.

Mindenkinek kívánok jó babázását és egészséget!
Köszönöm a sok segítséget amit eddig nyújtottatok nekem.

Sziasztok

Brigi
cukorfalat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?