A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Brigi Kedves!
Neked is minden jót és a születendő babádnak is! Ha nem vagyok túl indiszkrét hol és kinél fogsz szülni?

Veronikusz!
:lol: :lol: Azért meglátjuk mit hoz a ma éjjel, de adja Isten, hogy mostanól így legyen, amit erősen kétlek, de majd elválik! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Brigi!
Nem te írtad, hogy a szüleid a Kútvölgyi felett laknak és nekik is 30 percet kell utazni a kijelölt kórházig? ami vhol Pesten van? hova mész akkor most pontosan? minden jót, sok boldogságot és jó egészságet!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi nem vagy indiszkrét szivesen elárulom. Flór Ferenc kórházban fogok szülni Kistarcsán. Voltam ma a kórházban és végigvezettek a szülöszobán gyerekágyon és minden szuper a szülőszobák nagyon szépek, 1 ágyasak és mindegyikben van kád, ahol lehet vajúdni és az egyik szobában egy szülőszék is van, ha esetleg ott szeretnék szülni.
Dr Kovács Réka lesz az orvosom.

Itt megnézhetitek a kórházat: kívülről szocreál, de belülről nagyon szép. http://www.florhosp.hu/

veronikusz: nem én írtam, az én szüleinm a 16. ker.-ben laknak, ők pont ehhez a kórházhoz tartoznak.

Köszönöm a jókívánságokat. Remélem minden rendben lesz a babával.
cukorfalat

Cukorfalat!
Ismerem a kórházat. Az egyik nagymamám ott lakik Kistarcsán, a másik sajnos ide került, majd nem sokkal később egy másikban meghalt. :oops: Tényleg nagyon szép. Megértem a döntésed. Minden jót nektek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi a válaszokat lányok.
Azért kap tápszert, mert nem elég neki az ami nekem van. Mind a két cicit kiszívja totálisan és utána kinkeservesen sír, hogy ő még éhes. Ha nem lakott jól akkor csak fél órát alszik.
Csak akkor alszik normálisan, ha tele a pocija :D

a glicerines nyavja nem használ neki, sajnos :cry:
mindenkinek jó éjt.
Valentina

valentina

Lányok, ilyenre még nem volt példa, mióta ide járok hozzátok. 3 napja még csak megnyitni sem volt időm a babanetet.
Szinte egész nap a szabadban vagyunk.

Cukorfalat: Minden jót nektek! Vigyázz magatokra!

Györgyi, mi már szerencsére abbahagytuk a szívást. Első pillanatban Sári orrából sem jött semmi, de ha megmozgattam jobbra-balra-le-fel a szívó végét az orrában, akkor nagyon beindult. Osztom Barbi véleményét, jól ki kell szívni, hogy ne maradjon táptalaj a baciknak a takony. Jobbulást Jázminnak! Nekünk kb 2hét volt a szívogatás.

Merci? Biztosan nagyon fáradt vagy. Minden o.k.?

Ancsa, micsoda csini kis nőcid van!

Sári túllépte az 5kilót. Kis zabagép.

Steffi, de jó, hogy jönnek a fogacskák! Micsoda nagyfiú! Pedig még nagyon emlékszem, amikor mentél szülni....

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Brigi!
Hát ezt nem hiszem el! Én Kerepesen lakok és az új rendszernek 'köszönhetően' esélyem van a Flór Ferenc kórházra. Kiváncsi vagyok milyen ott szülni, stb. A szüleid hol laknak a XVI. ker-ben? Csak mert én ott nőttem fel!

Gabi!
Nekem mondod? Egy hétig voltam itt téma, hogy mi lehet már... :lol: Pont ma mondtam én is a férjemnek, hogy már olyan nagyfiú! Egyedül alszik, jön a foga, forgolódik, őrület, hogy telik az idő! Lassan jöhet a kistesó... :lol: :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja Gabi! Nagyon ügyi Sári, hogy ilyen szépen eszik!!!! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Valentina! Épp írni akartam, hogy nekünk bejött a glicerin-borax, erre olvastam, hogy nektek nem :( Ennek a nyavalyának a felnőtt vállfaja szokott nekem is lenni, és nekem a Glycosept oldat jó rá. Azzal is ecsetelni kell. Csak fogalmam sincs, hogy babák kaphatnak-e olyat. Pedig az nekem 1 nap alatt leszedi, és Bene miatt amikor volt itthon a Borax, megpróbáltam azt is, és az nekem sem szedte le.
Remélem, hamar elmúlik!
A lányok itt nagymenők tejszaporítás témájában :) Jó huzatja lehet Viktornak, ha nem elég neki a 120 tej!

Lányok, engem is lehet utálni, Bene is kiskorától kezdve jól és sokat alszik. Ezek a Benedekek!!! De ha szerdán nem hozzák meg nekünk a meleget, nem kapnak névnapi ajándékot! :)

mtunde

Veronikusz:Sajnálom a mamádat :cry:

Steffi: Anyuék a Szénás utcában laknak a 16-ban. Bár még csak 4 éve.
Ha túl vagyok a szülésen, akkor jövök és mesélek. Idáig jót hallottam róla. Ma találkoztam 2 szülésznővel és nagyon kedvesek voltak. Megmutattak mindent, nekem nagyon pozítiv a benyomásom. A doktornő nagyon kedves.

Gabi: Köszönöm, megpróbálok vigyázni. Sárinak gratulálok, hogy ilyen szépen eszik . jó nagyra fog nőni :D
cukorfalat

Eni Benedek-je, hallod? Tessék követni a 2 druszád példáját és hagyni anyut aludni!!!!! :lol: :lol: :mrgreen:

Jaj csajok, olyan izgatott vagyok!!! Most kaptam sms-t a barátnőmtől, hogy útban vannak a kórház felé kb. 7-10 perces fájásokkal...... ( Vida- Keszegh Évi páros) Már ha Vida nem utazott el, mert úgy volt......

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Sajnos esténként műsor van, ezért nem tudtam jönni. Benőke, ahogy a nagykönyvben meg van írva este 6 és 10 között szenved a pocijától. Az utóbbi napokban talán kevesebbet szenvedünk, nem tudom hogy az Infacol vagy a meggymag párna, amit ma próbáltunk először….

Rita!
Még meg sem tudtam köszönni neked és Erzsikének, most megteszem, mert nagyon is sokat tettetek értem a vajúdás alatt! Pontosan azt kaptam tőletek, amit vártam, azt hogy ti bíztok abban, hogy meg lehet csinálni császár után is. Nagyon sokat számított a támogatásotok az egész nap során, ezért nem adtam fel már korábban és így volt esélyem legalább a természetes szülés közelébe kerülni! Kérlek, mondd el Erzsikének is, mert vele sem tudtam találkozni személyesen!
Szerintem a lányok nevében is mondhatom, hogy nagyon fogjuk sajnálni, ha ez a klassz szülésznő csapat nálatok szétmegy az átszervezések miatt!

Manóka, édesek a gyerkőcök! Ricsinek de huncut szeme van! Köszi, lehet hogy az lesz a következő, mert eddig nincs nagy haszna az Infacolnak. Ma vettem meggymagos párnácskát is, de az se túl jó.

Györgyi, köszi kipróbálom, mert ha a „liszteket” is pirítani kell, akkor már nem nyers :lol: . A tejjel nálam ugyan nincs gond, de nagyon kívánós lettem édesség ügyben, és ez legalább egészséges nasi!

Lilluska, Tóth dokinknál szültem végül (vagyis ő műtött), mert szombat éjszaka hazaért a síelésből és be is jelentkezett a kórházba, és mondták neki Erzsiék, hogy bent vagyok. Szóval vasárnap hajnal 2-kor hívta őt be Gabika és jött is! Gratulálok nektek, mármint én most hallom csak hogy tervezitek a következő gyerkőcöt! Hajrá!

Veronikusz, hát a „Jóban Rosszban” című szörnyűséges TV2-es szappanoperában (az a kórházas) Nándi (volt?) a gazdasági igazgató! :o

Eni, de drága a kisfiad! Én is azzal nyugtatom magam, amikor kézben altatom vagy visszateszem cicire, hogy olyan kicsi még. De tényleg! Mikor kényeztessem, ha nem most! Olicska így 3 évesen olyan nagyot nőtt hirtelen és ezért többet is várok el tőle, és külön kell emlékeztetnem magam, hogy kényeztessem őt is. Szörnyű vagyok!

Heni, Hol építkeztek? De izgi, és már nyáron-ősszel költöztök is, az nagyon gyors! És igen, picit utálunk :lol: !!! Különben ha ez a hasfájás elmúlik lassan én nagyon hálás leszek, mert eddig csak eszünk, alszunk és már nézelődünk picit, de igazából semmi gond Benivel!

Barbi, tejcsi nálunk rendben, átlagban talán 3 óránként eszünk, de lehet hogy több is. Éjszaka alszik 5-6-7 órát is Beni, de nappal is simán alszik 4-et és én bizony nem keltem fel! Nem kaptuk még vissza a mérlegünket, úgyhogy nem tudom mennyit híztunk, de csak hetente fogom mérni!

Steffi, és ilyenkor jól is esik neki a sűrű cicizés, mert az masszírozza a fogacskáját :lol: !

Kép

Képurl]
eszesmerci

A Babafalva nem küldi a vonalzómat, nemtudom lecserélni Benőkéét!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Merci!
Örülünk hogy jöttél és hogy minden rendben. Remélem mielőbb elmúlik a hasfájás! :oops:
te már vásárolgatsz? Nem semmi. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!

Egy kép a kis mosolygósomról:

Kép

Majd még jövök.

Annyian el vagytok tűnve!

Zsófi, Marcsi, Monacs, Dorka...és még sokan mások...merre?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

SZiasztok lányok!

Csak beköszönök. Mindenkinek jó hétvégét, hát most már én is dögrováson. Nekem a torkom kezdett fájni, meg a fejem, meg úgy mindenem. Szóval inkább gyógyulgatok, meg szívogatok. Szó szerint. :lol: Jázmin orrát. Na hát a francba ez van. Pusz mindenkinek, ha lesz erőm holnap jövök. :cry: :cry: :cry:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Heni, Benőt tanítjuk aludni. :wink: Barátnőd? Baba?
Gabbó, Sári tünemény. Fiunk rohan utána, most 4600 gramm. :lol: Jó hallani, hogy ti is igyekeztek sokat kinn lenni szabadban. Voltunk mi is, tegnapelőtt, tegnap, ma is megyünk valahova... :arrow:
Györgyi, Jázmin jobban van? Ki tudtok menni, vagy inkább az ablakot sem nyitod ki? :shock: Megnyugodtál valamennyire? Hogy lehet(ne) elkerülni, hogy a babák ne melegedjenek be. Nyilván felöltöztetem rendesen, ha kimegyünk, de adott esetben be az autóba - ki az autóból, boltba ki-be... Szóval elkerülhetetlen, nem? :?
Merci, láthatóan remekül helytállsz, jól bírod. Elismerésem. :roll: Ez a hasfájás, illetve ezek a nyűgös aktív ébrenlétek kora este - ismerősek. Tartsatok ki, csökkenni fog. :) Olicska hogy viseli? Tesó bejön neki? :idea: [img]

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 371.21.jpg[/img]

Marcsi, Monacs, gyertek!
vbea

Hátha most csatolja... Puszi mindenkinek. Kép
vbea

nagyon édes Sári és Benedek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Valentina,
a világért sem akarlak kizökkenteni, csak azt gondolom, hogy a kellő információ neked is jár, mint bárki másnak. Ha tápszert adsz neki, akkor mindig egy kicsit kevesebb lesz a tejed, ha másképp nem, de relatíve ahhoz képest relative, hogy mennyi az igénye. Azt mondod, hogy akkor, ha nem kap tápszert, akkor keveset alszik, mert éhes. Ilyenkor a legjobb, ha óránként teszed mellre, minél többször, annál jobb. Ha naponta 10-15-ször van cicin, az sem baj, mert csak néhány napig lesz ez az átmeneti, sűrű program. AS szervezeted viszont a sűrű cicizéstől értesül, hogy kevés a tej, hiszen állandóan ingerelve van, és elkezdi termnelni a tejet. Egyébként a tápszer sokkal nehezebben emészthető, mint a mamatej, többet vacakol el vele a babaszervezet, és ezért alszanak olyan jókat tőle.
Még jótékony tud lenni, ha éjjel többször szoptatsz, esetleg együtt alszol vele, mert éjjel olyanok a hormonális viszonyok, hogy inkább indítja a tejet, mint nappal. Olyxasmi módon, mint a növekedési hormon, ami éjjel dolgozik...
Szóval az infot átadtam, különben nekem lelkifurdalásom lenne, hogy hogyan lehet szaporítani a tejet, és én nem mondtam el. De mindenkinek az élete az övé és úgy alakítja a dolgait, ahogy akarja. Én senkit meg nem ítélek a döntéseiért, bárhogy csinálja is a dolgait. A legfontosabb, szerintem az, hogy az ember lánya úgy érezze, jó döntést hozott, és mindent megtett. ogy lelkifurdalás nélkül nézhessen vissza.
Bocs, nem kioktató akartam lenni, nehogy félóreértsd, szeretettel elmondtam amit tudok.
A Keszeg Éva szült valakit az éjjel a Vida doktorral, de nem tudom, hogy hogyan hívták, mert én is dolgoztam. Azt mindenesetre tudom, hopgy gyors szülés volt.
Merci: köszönöm a baráti szavakat, igen jól esett.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Rita, a barátnőm volt és második baba. :-) Akkor ezek szerint volt Vidadoki. ( még nem beszéltem a barátnőmmel )

Heni

Kép

Kép
cancan

Kedves Rita!
Teljesen egyetértek veled a tejszaporítással kapcsolatban, mégis olyan kellemetlen volt nekem is anno azt hallanom, hogy csak tedd gyakran a melledte és rengeteg tejed lesz. Nekem attól való félelemtől, hogy "egy ilyen pofon egyszerű dologra" se vagyok talán képes, teljesen leblokkoltam. Még orvos is mondta, hogy nem a tejelválasztással van nálam gond, hanem a fejemmel. Sajnos Katánál a szembeszomszéd rokonunk addig járt át hipnotozálni, míg magam is elhittem hogy nincs tejem és így Katát csak 4 hónapig szoptattam. Szofinál ott tartottam, hogy ha tápot adok akkor el fog apadni a tejem. Így nála bármi is történt, nem adtam, inkább óránként ment a szopizás. Ő 6 hónapig csak szopott, majd egy 5-6 napon át taró 41 fokos láz után kapott tápot és 8 hónaposan el is apadt. :( Szóval szerintem nem olyan egyszerű ez a szoptatás dolog, mert rengeteg egyéb befolyásoló tényező van. Mint pl. a nagynéném, akit Szofinál hónapokra ki is zártam. Én voltam az egész család számára a fekete bárány, hogy mért zárkózom el a világ elől, mért van a mobilom kikapcsolva, a kaputelefon kihúzva. Ha beosont a házba és az ajtónkon dörömbölt én még akkor sem egnedtem be már Szofinál. Remélem, hogy mivel a 2. gyereknél sikerült bebizonyítanom MAGAMNAK IS hogy igen is tudok sokáig szoptatni, így a 3.-nál ezt a áldott időszakot még tovább tudom majd nyútani. Remélem nem voltam bántó senki számára, csak tudom mekkora nyomás van ilyenkor egy újdonsült kismamán, de szerencsére Te is itt vagy nekünk Rita, hogy tudásoddal segíts minket, amit ezúton is nagyon köszönünk. (Sajnos kétlen, hogy bárhova is kerülünk a Kútvölgyiből, sohol máshol nem kapunk majd ilyen "útó-segítséget" mint most :oops: :cry: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Rita!
Köszönöm szépen a tanácsodat, megpróbálom hát ha segít.
Persze nem így állok a dologhoz, de mivan ha ez se segít?
Akkor mit tegyek??

A környezetemben senkinek nem voltak ilyen problémái.
Biztos velem van a baj,mert a szülés utáni bajaim is csak 1000 emberből 1nek van. :cry:

Olyan lehangoló az időjárás és ettől rossz kedvem is van.
Ha tudok még jövök.
És még egyszer köszönöm Rita.
V

valentina

Hahó,

csak most tudok reagálni az írtakra.

Rita,
"... drukkolok, hogy szükség legyen a munkámra...". A fórumból (is)kiderül, hogy ez nem kérdés, inkább úgy vetődik fel hogy a T. Illetékesek adnak-e rá lehetőséget, hogy gyakorolhassátok a hivatásotokat. Nem is tudok mit mondani, de hát mit is lehetne, amikor pl. ilyen eü-államtitkár van a tárcánál. :cry: El se jut az agyáig, hogy a születés előtti és alatti történéseknek micsoda jelentősége van, az pláne nem, hogy bizonyos helyeken a szülésznők és az orvosok nem pusztán technikai értelemben dolgoznak, hanem segítőtársak. Az meg végképp nem jut eszükbe, hogy egy csomó helyen viszont oda kéne figyelni, hogy a szülések - ahol nincs gond - ott ne is csináljanak, legyen háborítatlan. (Hiszen épp az a szlogen, hogy hanyagolni kéne a felesleges beavatkozásokat.) Ketté áll a fülem, hogy milyen helyek nevezik magukat bababarát kórháznak. De hát csak zúgolódhatunk itt egymás között.
Bocs, de ez kikívánkozott megint a soraitokat olvasva.
Minden jót az osztálynak, itt mega babáknak-mamáknak.
memme

Hello Csajszik!
Hát jó rég írtam Nektek, dehát mindig van vmi.
A nagy hír: Dóri elkezdett mászni. És tök profin csinálja az első perctől kezdve. Dani az elején fóka mászásba mászott, ő nem. Úgyhogy most fedezi fel a lakást, amit baromira élvez. Csak nagyon kell rá vigyázni, nehogy rálépjünk :) .

Merci
Még nem gratuláltam Nektek, de most megteszem, láttam a képeket, nagyon édes.

Gabboka
Sári is milyen nagy már, csak ámulok és bámulok. És ez a vigyor ...

Valentina
A legfontosabb NE STRESSZELJ!, úgy lesz ahogy lesz! Attól hogy folyamatosan ezen rágod magad, attól nem lesz több tejed, lazulj, és ami a legfontosabb próbálj meg sokat pihenni!!!

Igyekszem jönni, de ebben a jó időben csomót kint vagyunk játszótéren.

Kép
Kép
monacs

Eni
Benike nagyon édin somolyog a képen!

Gabbó
Sára nagyon aranyosan néz a fotón! Nincs photoshopotok? A piros szemet azzal egy kattintással ki lehet szedni!
Egyébként Zsófi mondta, hogy most egy hétig nem lesz és ne is keressük...

Györgyi
Jobbulást nektek! Elő a csodahomeós szereiddel és kúrálgasd magad, meg szegény Jázmint is, ahogy tudod!

Monacs
Majd kérünk képet a mászó Dóriról! :D

Merci
Nagyon ügyes babód van, hogy ilyen jó hosszan alszik már most!
Hasfájásra meg a szokásosat tudom ajánlani: PORSZÍVÓ VAGY HAJSZÁRÍTÓ! :lol: Én már ebben profi vagyok, mi Infacoltól kezdve Espumisanon át a meggymagpárnáig mindent kipróbáltunk, de az jött be egyedül!
És igazad van, kényeztesd, amíg lehet!! Dani már sajna kezd abba korba lépni, hogy ideje lesz "nevelni", azaz néha hagyom nyűglődni, mert teljesen elkanászodik a végén :roll:

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
barimami

Valentina,
tudom, mennyire esendő az ember ilyenkor. Ráadásul vannak olyan emberek, én is ilyen voltam, akiknek pont erre az időszakra esik amúgy is egy mélypontjuk. Fáradtságból, megfelelésből, a szülés esetleges feldolgozatlanságából, az élményből, a ráhárult hihetetlen felelősségtudat-érzésből...stb. sorolhatnám.
Az a gondolat még a lelked mélyén sem kell hogy megforduljon, de mi van ha nem...Mert minden anya, Te is tudod szoptatni a babádat, idáig is ment minden további nélkül és semmi bezavaró nem volt. Nem voltál lázas, nem voltál beteg, nem volt a babád beteg, nem ért hatalmas sokk. Tehát minden változatlan, csak fáradtabb vagy...hát tudod. Feküdj le, egész nap legyél ágyban, mintha beteg volnál, vedd a közeledbe a porontyot és phengess, hangolódj rá, senkinek ne akarj megfelelni... igyál sokat, és ha tudod, vond oda a párodat. Legyetek hármasban, mint egy nászúton. És szoptasd, amikor megnyeffen, és ha csak komfort-szopozni akar, tehát csak szerelmeskedni a Pindur, akkor engedd. Pár nap alatt megoldódik a dolog. Ha idáig ment, ezután is fog menni. És csak magadra, a belső hangodra hallgass.
Szeretettel: Rita
Szívesen levelezek magánban is, hogy ne tartsuk fent a többieket.
nováky_rita

Valentina, bízzál magadban, hogy menni fog. És ha mégsem, majd ráérsz akkor gondolkodni azon, hogy mi legyen. És legyél büszke magadra, hogy ilyen klasszul helytálltál a szüléskor és az azutáni nehéz napokban. Ez töltsön fel pozitív energiákkal, meg amit mi küldünk neked az éteren át :D :D :D ! Sokszor én is úgy érzem, hogy tök üres a cicim, de aztán mindig bebizonyítja Benő, hogy jól lakott. Ő is gyakran sír evés után. Van, hogy rögtön van hogy később fél vagy egy órával, de aztán mindig meggyőzöm magam, hogy a hasa fáj és így is van. Mert ha kicsi megmasszírozom, akkor egy picit csöndben van. Aztán újra kezdi a sírást, ha rossz napunk van. Különben ma szerintem óránként volt cicin (holnap be is durran sztem a mellem) és délután legalább 4 órán keresztül nyafogott a hasa miatt. Ilyenkor, ha már semmi nem segít, visszateszem cicire és azon alszik el és így legalább alszik picit. Bízom én is, hogy hamar beáll a viszonylag rendszeres evés, de addig abszolút hozzá alkalmazkodom. Olíviával szerencsémre sohasem volt szopizós gond vagy hasfájás. Evett, aludt ennyi idősen, de rá kellett jönnöm, hogy minden gyerek más és nem lehet kétszer olyan szerencsém. Szoptatás közben próbálj meg ellazulni picit, hallgasd a kedvenc zenédet, vagy pl. egyél néhány falatot, készítsd ki a kedvenc nasidat vagy néhány katona szendvicset, gyümölcsöt, igyál valamit közben. Élvezd te is, mint egy közös étkezést a babáddal. Mert szerintem, lehet élvezni, örülni neki, mert ez egy igazi csoda! Úristen ma is sírva tudok fakadni, ha eszembe jut, ahogy Olíviával az első szoptatások egyikénél azt mondja a kórházból az egyik csecsemősnővér – az aki segített mellretenni először is - ….Hallja anyuka, hogy hogy kortyol Olívia?…. És tényleg hiszen ő eszik, illetve iszik, és én táplálom. Nagyon meghatódtam ezen akkor! Szóval ez örök emlék marad, és én a mai napig ezt nagyon élvezem. Kívánom, hogy te is érezd ezt meg, legyen élmény mielőbb neked is a szopizás! De bárhogy is alakul, tégy úgy, ahogy neked jó, mert a lelki békédre és nyugalmadra van a legnagyobb szüksége Viktornak!

Monacs, gratula Dórinak! Mostantól végetek van :lol: !

Gabó, Eni, de jók ezek a mosolygós képek. Valami hasonlót már csinál álmában Benőke is 8)

Kép

Képurl]
eszesmerci

Valentina!

Hidd el, hogy nem Veled van baj. Ez szerencsétlen egybeesés, hogy pont veled történt meg szülés után ami történt. Én is szakkönyvi példaeset voltam a méhlepényemmel, ezért értem, mire gondolsz, de hidd el, hogy ennek nem TE vagy az oka.
Így alakult, és ezt valahogy el kell fogadni. Ráadásul ezen lassan túl leszel, lassan elmúlik az emléke. (lassan... Beszélj róla sokat, vagy írd ki magadból).

Ügyes vagy. Viktor nagyon nagy evő, természetes, hogy nem tudod azonnal ezt produkálni neki...
neked most jár a kényeztetés. És nem ez az az időszak, amikor reálisan tud gondolkozni magáról az ember.
Nyugi, JÓ ANYA VAGY, és ez nem azon múlik, hogy mit hogyan csinálsz, vagy mire vagy képes.

mtunde

Sziasztok!
Remélem a betegeskedők jobban vannak!

Brigi!
A Szénás utca a Csonka suli környékén van? Ott van egy Plus meg Mol kút? Kicsi a világ! A Flóros topichoz csatlakoztál? Én elkezdtem őket olvasni. Majd gyere! Vagy akár priviben is lehet, hogy a többieket ne zavarjuk :D

Gabi, Eni!
Ezek a mosolyok! :lol: Elolvadok! :lol:

Tünde!
Neked mi volt a lepénnyel??

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Rita!
Kár, hogy én anno valahogy nem találkoztam Veled, vagy kár, hogy Te nem értesültél róla, hogy ott bénázunk Pankával szopiilag. Merthogy az én kislányom egyáltalán hallani sem akart a ciciről. (2,25 kg volt, és egyből tápszert kapott, nekem meg 4. napra lövellt be a tej) Már az egész csecsemőrészleg próbálkozott, volt egy középkorú hölgy is (nem tudom, hogy hívják), ő kicsit "erőteljesebben", de senkinek nem sikerült rábírnia. Ha meglátta a cicit, már ordított (mondjuk evésileg most se sokkal jobb a helyzet :lol: ). Aztán még volt belőle félreértés is, mert egy másik csecsemősnek valahogy sikerült mellrevarázsoni a gyerekemet (bimbóvédővel!!!), és mondtam neki, hogy jé, pedig már fejreállva is próbáltuk, és még nem ment, és ez valahogy a csecsemősöknél rosszul jött ki. Ciki volt :oops: Aztán mondjuk kb. ez volt a tíz alkalom egyike. Már alig vártam, hogy hazajöjjünk, mert aszittem, itthon majd mi egyedül... (mert én egyébként is ilyen vagyok). Aztán fejtem. Azt sem tudom, ha szopizott volna, elég lett volna-e a tej, mert fejés mellett pótolni kellett. Nagyon szerettem volna szoptatni, két éves elmúlt Pannám, és még mindig képes vagyok ezen rágódni. :oops:

Bocs csajok, hogy már megint....:oops:

Valentina!
Nekünk is volt szájpenész, glicerin-borax volt, de nem nagyon múlt el, csak amikor már annyira megerősödött ay immunrendszere, hogy magától is leküzdötte. De a szájpucolás azért segített annyira, hogy ne terjedjen végig a bélrendszeren. mOndjuk nekem annyiból egyszerűbb volt, hogy a mellemet nem kellett állandóan fertőtleníteni.

Eni!
Ezt már szeretem, amikor már tanácsokat adsz :wink: MInt egy igazi, nyugodt anyuka. Akkor minden OK??? Benő igazi pasis :lol:

Monacs! Pont gondoltam, mi van Veled, régen voltál.

Durcáékkal vajon mi van :(

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:43-kor.
Vendég

Helló Lányok!

Hát ez hihetetlen, hogy ilyen sokan betegek vagytok, mamák és babák egyaránt, mindenkinek jobbulást és mihamarabbi gyógyulást kívánok! :!:

Sétálók, láttátok, hogy szerdára esőt mond a meteorológia? :(

Györgyi, jobban vagytok már?

Merci, nekem is van egy hasonló emlékem Danival. Imádom nézni az arcát szopi után, olyan kis elégedett és sokszor fennakad a szeme, annyira kiüti magát a kis mohó! :lol:

Steffi, ugye azért ezen a topikon is maradsz? :roll:

Már nem emlékszem, hogy ki írta azt, hogy gyümit adott a babájának és attól jobb lett a kakilás? ma reggel szegény megint eléggé szenvedett!

Ja, és valaki még az ősidőkben kérdezte, hogy milyen etetős/receptes könyvem van, hát ez: W. Ungváry Renáta: A kismama babkonyhája...bocsi, hogy csak most :oops:

Felrakok egy képet Dancáról, ami 3 napja készült róla anyáéknál a teraszon, ébredés után, amikor meglátta a nagyiját :lol:

Kép mosolymanó

KépKép
barimami

Hát én detto Lilluska. Biztos kihagyom a szerdai sétát. 39 fokos lázam van, a torkom KO. Szóval kész vagyok. Úgy szoptatok, hogy remegek mint egy kocsonya. Iszonyat. Na mindegy majd túl leszünk rajta. Jázmin egész jól van, már kevesebb a trutyi az orrában. Szóval ez van. Paff vagyok. Ráadásul annyira rosszul eszik, hogy háromnegyed óráig kell szoptatni, hogy megegyen 120-at. Ez most elég nehéz. Na jó abbahagytam a panaszözönt.Majd holnap jövök és beszámolok róla milyen jól meggyógyultam. Lilluska gondolok rád.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül...
A két kislányomat én is a Kútvölgyiben szültem. Jól olvasom most, hogy megszünik a szülészete? Sajna nem találtam meg pontosan, ahol ez le van írva, csak mintha néhány írásban erre utalnátok!
tudna nekem írni erről vki?
Előre is köszi!

Judit

mamiblue

Mamiblue!
hivatalosan még senki se mondta, hogy bezárják, de minden a bezárás mellett szól. Szóval még nem kell temetni a dolgot, de nem árt valami alternatívát keresni. Sajnos ez van, de mi azért pozitívan állunk hozzá és reménykedünk. :D :D :D ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

Kép
veronikusz

hello!

Köszi az infot! Akkor még van remény! Éppen most akartam visszamenni a régi dokimhoz, mert területileg a SOTE-éhoz kerültem, és a 2 nőgyógy klinika nem túl szimpi nekem, meg ugye a kútvölgyit már ismerem is. Csak azért kerestem közelebb kórházat, mert a 3. gyerkőc, és kényelmesebb lett volna, de 100 e -ret azért nem akarnék fizetni érte!:(

Judit
mamiblue

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:44-kor.
Vendég

Hahó,

május elejére várjuk a babánkat, de Kovács doktor, akihez eddig jártam lebetegedett, és lehet, hogy hamarabb szülnék, mint ahogy ő munkába állna. Gozár és Teleki doktorokat bízta meg helyetteseként. Tudtok róluk valami infot? Pl.: mennyire rugalmasak gátvédelem illetve alternatív - nem fekvő - szüléspózok, terén..
Köszi!
keila

Jaj szegénykéim, mennyien vagytok betegek! :cry:

Küldök Nektek egy kis pozitív gyógyító energiát! +++++++++++

Keila:
én sajnos nem tudok Neked ez ügyben segíteni, de hátha jön majd valaki - holnap biztos nagyobb lesz a forgalom.....

Mamiblue: nagyon szép nevük van a lánykáidnak :D

Holnap megyek egy kicsit nosztalgiázni a kórházba. Meglátogatom a barátnőmet és a 2 napos kisfiát! :lol:
Én annyira de annyira szomorú leszek, ha bezárják a szülészetet. Én már úgy járok oda, mintha otthon lennék ( tudjátók szülés után 2 hónaip még rendszeresen mentem Vidadoki nyakára az el nem múló vérzés miatt ) és Ági is olyan kedvesen fogadott, meg Rita is és annyira jó emlékeim vannak. Hol szülöm majd a 3. babámat, ha nem itt??????? :roll:

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan

most nem találkozunk bent, mert szabin vagyok :D :D . Rita
nováky_rita

Keila, sajnos én sem tudok segíteni, nem járok egyik általad említett dokihoz sem :(

Séta, ha ilyen rossz idő lesz, erőltessük??? :roll:

mtunde

Jó reggelt!

Jaj, szegény Györgyi, gyógyulgassatok, remélem tud valaki neked segíteni és tudsz pihenni eleget! :(

Tünde, hát nem tudom, lehet, hogy halasztani kéne, pláne, hogy ilyan sokan nem tudnak jönni! :( Fúj, de undorító idő vaaan most is!

Keila, én sem tudok segíteni, egyküket sem ismerem túlzottan.

Dani ma 6kor ébredt és szopi után már nem aludt vissza :( Most próbálom altatni, egyelőre még nem adta be a derekát...

Na jó, elég a sok szomorú emotikonból, valaki jöjjön valami vidám hírrel ezen a pocsék reggelen, pleaseee!

KépKép
barimami

Barbi, szerintem is halasztani kéne. Elég trutyi idő igérkezik szerdára is :( És Györgyi sem tud jönni :(

Ancsa, Eni? Ti hogy vagytok ezzel? Gondolom, a szélben ti sem hoznátok az aprókákat.

Jobbulást Lilluska és Györgyi, remélem, ma már jobban vagytok!

T

mtunde

Sziasztok lányok!
Tegnap annyira elmerültem az önsajnálatban, hogy el is felejtettem jobbulást kívánni szegény Györgyinek és Lilluskának.
Ez a hülye idő! :evil:

Nálunk szerintem beköszöntött a dackorszak, leánykám minden mondata a nem akarok-kal kezdődik. De azt már nem tudjuk meg, hogy mi az, amit akar, mert nyafogásba és bömbizésbe fullad a vége. Ma reggel összerajzolta mind a két tenyerét kék szövegkiemelővel, és nem jött le. Így mentünk bölcsibe.
És minden nap felkel fél hatkor. Mondtam neki ma, hogy egy nőnek az én koromban min. 8 óra alvásra van szüksége, az ő korában pedig 10-re. :D Fáradt vagyok....

Kár, hogy ilyen rossz idő lett, pedig gondoltam, hogy munka után apa kihizná Pankát a Margit szigethez, és én is odamennék, amikor sétáltok. Milyen jó meglepi lett volna!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Betegeskedők, hogy vagytok?

Képzeljétek Martinnak a 2. fogacskája is kibújt a másik mellé :lol: :lol:
Ez szintén magyarázza az utóbbi idők nyugtalanságát, és azt, hogy éjszaka 2óránként ébredt. Remélem ma jobb lesz egy kicsit.

Na majd írjatok!

Puszi

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok lányok!!!

Most olvasom vissza péntek óta a termést, de még így is le vagyok maradva... Rita nagyon jókat írt a szoptatásról, még visszább kell olvasnom, hogy mi volt a"gond"?
Amúgy jobbulást kívánok a betegeskedőknek!!!!!
/Nekem most éppen a fülem fáj./ Ez a szupi idő, meg nagyon hiányzott a gyógyuláshoz... :(

Keila, most szülsz először? Mert írod a gátvédelmet, stb.
Májusig (az még 1,5 hónap) meggyógyulhat a Kovács doki is...
A dokik neve ismerős, de sajnos nem tudok róluk... Lehet,hogy majd itt a fórumon lesz valaki, aki náluk szült.

:)

Mi még mindig nem kaptuk meg a panadolos figurát.. :( :(
Vendég

Sziasztok!
Györgyi, Lilluska - jobbulást kívánok nektek! El sem tudom képzelni, én valahova a béka izéje alá másznék kínomban. Ügyik vagytok, hogy gyűritek a dolgot. Györgyi, Jázmin meg fogja hálálni. :!:
Steffi, örülök viszont annak, hogy nálatok akad némi magyarázat a nyügis időszakra. Látod, nincs gáz. :wink:
Tünde, már múlt héten erősen gondolkoztam azon, hogy kihagyom a sétát. Kizárólag verőfényes napsütésben, vidámságban tudom elképzelni a dolgot. Ha vacak az idő, nem szeretem Benőt két háztömbnél messzebb (pl oxygen wellnessig :roll: ) vinni. Ha olyan, mint ma, a teraszra sem dugom ki az orromat... :shock: Hátha javul az idő, elég szerintem egy hetet halasztani. Addigra meggyógyul Györgyi is!!!
Kriszta, gyere te is, nem baj, ha így már nem "meglepi". Csúcs a csajod. Beninek 2-3 éves kora között tervezzük a kistesót. Frankó lesz, úgy látom. Már most látok rajta hajlamokat arra, hogy megy a maga feje után... Hétvégén mondta egy barátunk, hogyha hiszti, csak tegyük le a kiságyba, majd megnyugszik. Ühüm. Amikor belefullad az elkeseredett ordításba.
Barbi, Dancáról a kép csúcs! Ha az enyém meglátja a nagyiját, elszalad. :D
Heni, mesélj! :D

Hétvégén hugom esküvője. Elhiszitek, a hátam közepére sem kívánom a lelkes népeket, meg az utazást... :cry:
vbea

Sziasztok,

köszi a visszajelzéseket. Igen most szülök először, és rossz érzés, hogy minden bizonytalan - az osztály a dokik..Gondoltam hátha ti tudtok valami megnyugtatót mondani :)
keila

Keila!

Én "öreg" Kovács-páciens vagyok (12 éve szültem nála). Egy évvel ezelőtt volt egy akut problémám, amikor ő távol volt, és engem is Gozár doktorra bízott. Maximálisan elégedett voltam vele, emberileg és szakmailag is (egy kisműtétet csinált nekem). Ez ugyan más, mint a szülés, de ha minden kötél szakad, szerintem jó kezekben leszel nála. De május még messze van, remélem, Kovács dokinak nincs komoly baja, és addigra rendbejön!!!

Üdvözlettel:

Judit
gerbera

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?