A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Keila!

Kovács dokit kérdezted a kórház,-osztály sorsát illetően?
Tudott mondani valami biztatót? vagy még mindig semmi ... :(

Friss infokra ki vagyunk éhezve!
:!:
Vendég

Helló Lányok!

Hol vagytok ebben a jelzőt nem illető időben?????? :shock: :shock:
Mi ez a nagy pangás??????

Most jöttem a Kútvölgyiből - voltam kicsit nosztalgiázni, meglátogattam barátnőmet és a 3 napos kis Eriket! :lol: :lol: Olyan nyugi és csend volt az 5. emeleten, minta hétvége lenne. Gondolom már érezhető ez a nagy kalamajka, bizonytalanság. Aki most kispocakos inkább biztosra megy.....
Csajok ENI, GYÖRGYI! Nem fogjátok kitalálni kibe szaladtam bele a recepción!!!!!!!! Naaaaaaa??????? Lehet tippeket írni priviben. Hehe :lol: :lol: :lol: :lol:
.....Nem, nem a doktorbácsinkba ( vele is fél pillanatra, de rohant tovább ) hanem .........................................Ágiba!!!!!!!! Úgy megörültem neki. Visszajött. Mától. Teljes a káosz, nem tud elmenni, senki nem tudja mi lesz :cry: :evil: úgyhogy várakozó álláspont.
Hogy enné meg a fene ezeket a nagyokos politikusokat..... :evil:
Áh, nem kezdek bele..........
Du. nem leszek, megyünk korizni a kisasszonnyal.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

találka nálunk is rizikós lett, és most nem az idő miatt...
Bejelentkeztek anyumék és húgomék Benét megköszönteni nevenapjára. Biztos a jó időt akarják tőle kicsikarni :D

Szóval délután otthon kéne lennem, hogy ideiglenes rendet és tisztaságot vágjak a lakásban... amit megpróbálok Bene felkelése után is fenntartani...

Párocskám pont ma reggel hagyott egy szerelmeslevelet az ebédlőasztalon:
"Reggeli közben szétnéztem a nappalin és elgondolkoztam, miért is várjuk el Benétől, hogy rakjon rendet maga után??? Szeretlek"
Hát ilyen a 4,5 éves házasok élete.... :D

őszíntén mondva sokszor egyszerűen semmi motivációm nincs magunk után sem rendet vágni, mert Bene-szélvész megjön, és... Pedig, a mi pocainkhoz nem nyúl... az bizony a mi sarunk...

Ja, és persze enni is kell adni a népnek... 6-ra jönnek, munkából :evil:

kriszta! Hiszti... No comment. Én Benét otthon csak hisztis pi¤aként emlegetem.... :wink: És még a NEM-et nem is tudja mondani...

mtunde

Nyugi Tünde, szerintem ezzel nem csak Te vagy így.... :wink:
Nekem egy 5 évesem van és hát elég erősen próbálom/juk belenevelni a "magad után tessék rendet hagyni"elvet, hol így sikerül, hol úgy. Ha rájön a kistündér szerep, akkor képes a szobájában és a nappaliban is rendet rakni, hogy meglepjen. De ez ritka.... És van egy férjem , aki el lett kényeztetve ezen a téren - pedig régen rendmániás volt! De jó lenne, ha ebből valami megmaradt volna.
Meg az a nagy igazság annyi sz...r gyűlt össze, ki kéne erősen selejtezni a dolgokat. Azt mondják a nagyokosok, amire 1 éven belül nem volt szükség, arra nem is lesz ....
Ha költözünk így fogok selejtezni.

Séta: szerintem napoljuk lányok, többen nem tudnak jönni és ebben a szar időben nincs értelme összeszedni egy jó kis megfázást. És még az én tündéri Benedekem sem lenne boldog, ha overállba beöltöztetve kéne órákat a babakocsiban feküdnie.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Eőször is üdv az újaknak!! Nem nagyon tudok visszaolvasni bocsi. :(

Csajok már jobban vagyok, bevetettem minden "tudományom" és egy nap alatt meggyógyultam. :)) Már csak a fejem fáj! De azért meleg szoba, pihenés, stb. Szegény Jázmin is jól van változatlanul. Viszont már csak 3-4-szer szívom az orrát egy nap. Képzeljétek már elment a hangja a sok sírástól. Annyira sajnálom! És enni sem akar úgyhogy kapja pohárból a maradékot. A doki azt mondja azért, mert nyeli is a szmötyit és nem tud emészteni. Tegnap pl. 3-szor kakilt. Azért nála ez nagy csúcs.
Szóval a sétát tutira kihagyjuk, majd legközelebb. Olyan jó lett volna, de az idő is szar. Hát ezek vannak, megyek fekszem amíg Jázmin hagy. :))

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Keila: Én május végére várom második gyermekünk érkezését, és Teleki Doktorhoz járok, ill. nála is szeretnék szülni. Remélem lesz még rá lehetőségem. :?
Ő amolyan úriember típus, eddig mindenben segített, maximálisan meg vagyok vele elégedve már 8. esztendeje. Sztem inkább kérdezz akár privátban is, szívesen válaszolok, és segítek Neked!

Brigi: és is Tarcsához tartozom alapjáratban, bár remélem nem lesz rá szükségem, de majd lehet, h megkereslek privátban, ha gond lesz a szülés helyével. :-(

Más: Képzeljétek, hogy jártam tegnap... szombat délután óta nagyon kevés és enyhe magzatmozgást tapasztaltam, s hát eléggé megijedtem. Mivel Miskolcon voltunk, bementem az egyik kórházba, s kérni akartam, h nézzünk egy szívhangot, h legalább megnyugodjak, hogy nincs gond, csak lustább most a kicsi fiam. Egy fiatal doki volt, aki kb. 8 percen keresztül ecsetelte, h nem tud velem mit kezdeni, mert nincs vérzés, nincs görcs, nincs veszélyhezeznek jele stb. Teljesen kiakadtam, mondtam, h csak egy fél perces szívhangot nézzünk, h magamat megnyugtassam, dehogy akarok én befeküdni, vagy vizsgálatot stb. Erre a válasz: hiába nézi meg, az nem jelenti azt, hogy egy perc múlva is lesz a magzatnak szívhangja... S ezt vagy háromszor elmondta!
Teljesen kiakadtam, annyira megalázott, hogy már majdnem fordultam ki az ajtón, amikor az egyik szülésznő mondta, h most akkor meghallgatjuk a babát, h megnyugodjak.
Szerencsére minden rendben volt, a szíve 138-140-nel vert, ami tudom, hogy tökéletes, de annyira megaláztak abban a 10 percben, hogy bőgve mentem ki a kezelőből.

Ja, és ki volt írva, h bababarát szülészet! Köszi!

Pont azon gondolkoztam, hogy hasnoló szituban, ha az ország másik feléről esne be egy kismama, a Kútvölgyiben mit csinálnának vele... nem tudom elképzelni, hogy hasonló cinikus viselkedést is mutatna bárki a kórházból! S megint felvetődik, h pont ezt a csapatot kell szélnek ereszteni. Mérhetetlenül szomorú vagyok!!!

No, kipanaszkodtam magam, bocs! :-)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Te szegény! Az eszem megáll az ilyen orvosokon. Minek megy az ilyen zsülész-nőgyógyásznak, egyáltalán minek tanul orvosnak?
Köszi........
Menjen a francba - én elküldtem volna......
Különben is a pasi nőgyógyászok nagyon jól tudják elméletben a dolgokat és amikor az aggódó kismama már az agyukra megy a "hülyeségekkel" akkor mint egy lemezt bekapcsolják magukat.... de abba nem gondolnak bele, mi lenne, ha ez a kis élet BENNÜK fejlődne és valaki velük bánna így...... :cry: :cry: :cry:

Nekem egyszer imádott dokibácsim beszólása is rosszul esett, és ezt meg is mondtam neki, de nagyon aranyosan kivágta magát.
Mondtam neki, ha tudná, hogy milyen érzés ( mármint a nagy pocak, a baba mozgása , az ezzel való félelmek ) erre azt válaszolta: Higgyje el, a fél karomat odaadnám, ha egyszer érzehetném!!!!..... No comment..... :lol: :lol: :lol: pirospont

Na, mennem kell tényleg.
puszi
Györgyi, örülök, hogy jobban vagy!!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:44-kor.
Vendég

V30!

Nagyon sajnállak, az a miskolci doki meg mehet a 'csába. :twisted:
Hogy lehet ilyet csinálni??? Ő azért van,hogy segítsen.
Marha jó, köszönjük ezt az egészségügyi ellátást!!! :evil:
SZerencse,hogy az a szülésznő kezelésbe vett.
Vérlázító! És ha éppen szültél volna?akkor mit mond? menj a saját dokidhoz?mert ő nem lát el,,, vagy mi? :evil:
Vendég

Betegeknek mielőbbi teljes gyógyulát!

Cancan!
ez a "fél karomat is... " nagyon tetszik. Aranyos krapek. :D Különben érdekes, mert egyszer nekem Mészi mondta úgyanezt. :!:

Vali!
milyen empatikus bunkóóóóóó :twisted: :twisted: lehetett.

Mi meg voltunk a gazdagréti gyógyszertárban. Teljesen megkavart a nő, de nem mondom hogy hülyeségeket mondott. Szerinte addig nem is fogunk megyógyulni, míg tejtermékeket és hút eszünk. Azt mondta, hogy most diétázzunk egy kicsit, mert a laborban is ezekben tenyésztik ki a bacikat. :idea: :?: Úgyhogy most növényi tejet kellene vennem, de még nem találtam. :( Homeos orrcseppet vettem, meg grapefruitmag-olajat is. Bár ez utóbbit azt mondta nem szabad adni ilyen picinek, mert nekik túl erős. :idea: :?: Kaptunk még echinacea bogyót + egy másikat is, most azt kell szedni feloldva 10 percenként. (kicsit kivitelezhetetlennek tartom de mindegy) Szegény Szofinak úgyanis most a takony (amit szívok is) valahogy ráment a szemére. Dunsztom sincs hogy hogyan. Mind a két szeme erősen csipás. Az egyik homeos bogyó, ha jól olvastam akkor erre van. Egy nap múlva kell hívnom a csajt és az otthoni számát is megadta, ha valami baj lenne. Ez nagyon jól esett és megnyugtató. Azért mielőtt mindenki valami borzasztóra gondolna, azért nincs akkora nagy vész, jó a kedvünk, csak ez a kis folyamatos taknyolás nem múlik, pedig a köhögés egészen jól elmúlt. Ennyi. Remélem ezek hatnak. Megyek is a köv. dózist beadni. :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz

Hát teljesen igaza van annak a nőnek. :roll: Jobbulást nektek is.

Kép
gyorgyi33

Veronikusz!
Szójás tejre gondolsz? Olyat az intersparban lehet kapni, de szerintem kaisers-ben, auchan, cora ilyesmikben.
Gyógyulást!

Vali!
Hát no comment erre a -mondjuk ki- hülyére :twisted: Amikor ilyeneket hallok, beindul a fantáziám, hogy hogy kéne őket móresre tanítani :evil:
És hol is laksz pontosan??

Györgyi!
Rólatok álmodtam. De Jázmin nem is Jázmin volt, csak tudtam,hogy ő az, de nem úgy nézett ki :shock:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok!

Györgyi, Liliuska,
Örülök, hogy már jobban vagytok!
Továbbra is vigyázzatok magatokra!

Képzeljétek, Az egyik barátunk kedvese 37 hetes és tegnap este óta kórházban van, mert toxémiás tünetei vannak :cry: :cry:
És Ő is Kovács doktor betege
És hát tőle tudjuk, hogy a doktorúr nincs jól, és lehet hogy már nem is megy majd vissza dolgozni, Ők ezt az információt kapták.
Ma osztották el a dokik egymás között a Kovács doktor betegeit.
Ő a Teleki doktorhoz került.
Nála ki szült? Vélemény? akár priviben is, hogy meg tudjam nyugtatni a barátunkat!
Köszönöm szépen!
Mielőbbi gyógyulást kívánunk Kovács doktor úrnak!

Szegény lány, nem lennék a helyében, toxémiás tünetek és más orvoshoz kell menjen mint akihez végig járt!
:cry:
Nagyon nagyon szorítok nekik!
Baba jól van, szívhangja jó!

Tünde milyen a baba?

Nagyon rossz éjszakánk volt, és a nappalunk is az!
:cry: Az előbb tettem le, de már fel is kelt, fáj a poci :cry:
így mennem is kell.
Csak gondoltam beugrom
hogy igen, én is egyetértek azzal hogy akkor legyen jövő héten a séta! Csak legyen mindenki egészséges és legyünk minél többen!

Mennem kell!

Ha még tudok jövök!

mindenkiknek sok puszi

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa!
Nagyon szorítunk nekik! :oops: :cry:

Györgyi!
Miben van igaza? A hús + tejben?

Steffi!
De béna vagyok. Ma voltunk Szofival a Corában és én 3-szor mentem végig a tejes soron de nem láttam csak biotejet, de azon is boci volt. A pitlibe. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jaj!
Szegény Lara baba. Gyógyuljon meg mielőbb! :cry:

A Kovácsot sajnálom. Párszor voltam nála és nagyon aranyos. Neki is jobbulást, bár ha így elosztották a betegeket akkor az már valami komolyabb lehet. Szegény. :cry: Remélem minden rendben lesz vele! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa!
Érdemben nem tudok segíteni, de drukkolok a barátaidnak!!!!
A nappal nekünk is nagyon nyügi volt! Sétálni se tudtunk egyfolytában esik ez a hülye eső :x

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek!

Mi jól vagyunk. Kolosnak kibújt már alul két kis fogacskája és emiatt a nappalok egy kicsit szenvedősek, szerencsére az éjszakák nem vészesek. Elkezdtük a hozzátápit is, szép lassan. Nincs osztatlan sikere, de majd idővel gondolom hozzászokik.

Ancsa, Keila! Én Telekinél szültem és csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó orvos és nagyon jó ember! Szakmailag hatalmas tudású és én úgy gondolom, hogy ha nem Ő lett volna az orvosom szerintem császár lett volna a vége, de Vele meg tudtam szülni természetesen. Szóval ne aggódjatok kismamik, akik átkerültetek a doktorúrhoz, nagyon jó kezekben vagytok! Ha vannak kérdések akkor nyugodtan írjatok priviben, válaszolok, ha tudok!
marcsim

Jaj, köszönöm lányok, ezt tényleg megnyugtató hallani. Viszont annál rosszabbak a hírek Kovács dokiról - nekem csak 4-5 hetes kimaradásról beszéltek..
de hogy én is hozzájáruljak a fórumhoz egy kis információval - a mai legújabb hírek szerint megmarad az osztály :D
keila

Megmarad a kútvölgyiii??????????Yupiiiiiii!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok!!!

Köszönjük a biztató szavakat!

Marcsi írtam privit!

Igen valószinű hogy az idő miatt ilyen kis nyügösek
:cry:
de hát ezt a felnőttek sem bírják hogy a hömérséklet 15 fokot ugrik egyik napról a másikra.
Nem hogy a pici manók.

Steffi,
és milyen az a tej?
Nem ihatok rendes tejet már egy ideje, és úgy hiányzik.
:-(
van valami olyan ami hasonlít a tehéntejre, és mégsem az
:lol:

Keila,
Tényleg????
de jó!!! De jó!!! :lol:
ki mondta?
Annyira jó lenne!!!
Én nagyon szorítok értük!!!

ancsaboszi

Marcsi!!!!

Már azt hittem véglel eltűntél olyan nagyon régen voltál. Pont ma akartam megint rád kérdezni. :)) Gratula a fogakhoz és tehetnél fel képeket, már nagyon régen láttuk Kolost!

Steffi

Húha. Mit álmodtál?? :lol: :lol: :lol:
Nektek is gratulálok a fogakhoz.

Veronikusz

Igen arra gondoltam. A tehéntej a közhiedelemmel és a kampányával szemben nagyon egészségtelen. A szójatej is, mivel minden szója ami itthon kapható génlezelt és mindenbe nyomatják még a májkrém is tele van vele. SZóval inkább rizstej, hamár tej. De a legjobb a kecsketej! Tehénből csak a joghurt kefír jó. Ha valaki beteg sok "jobb" orvos azonnal tejmentes diétát javasol. Ja és a hússal szerintem nincs baj, csak ilyenkor amikor beteg valaki oda kell figyelni, hogy mit mivel eszünk. A húst nem jó csak salátával, nem krumplival meg ilyesmi, mert a fehérje és a szénhidrát, meg a keményítő együtt nehezen emészthető és nem ezzel kell terhelni a szervezetet, hanem a gyógyulással. Ha pl. nehéz hét előtt állo próbálok így enni szétválasztva mert tényleg több energián lesz. Na jó nem osztom tovább az észt és nem okoskodom. Bocsi. :oops:

Ancsa

Hát ANcsa tudom hogy ez nem vigasztal, de nekünk is szarok az éjszakák mióta Jázmin beteg. Hajnal felé többször felkel és le kell szívni az orrát mert nem kap levegőt rendesen! :cry: :cry: Ja és inkább rizstejet igyál, az is lehet kapni és legalább olyan rossz ízű mint a szója. :lol: :lol: Én imádom a tejet, de már régóta nem iszom, de ezt írtam Veronikusznak.

Keila

Hú!!!! Honnan tudod???? Tuti??

Kép
gyorgyi33

Györgyi,

Igen, ez nem vigasztal, de az hogy TE már jobban vagy az igen!
:wink:

Meg az víditana még fel ha minden baba jól lenne!!!

szóval ezek a tejek nem fincsik?

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Keila!

Ez tuti?????Ki mondta??? 100%??? :D :D :D
De jó!!!!! Már csak azért is,mert most hajtunk rá a "kistesó-project"-re.. :D
Szóval én fizetek is, csak maradjon meg az osztály is!kórház is! dokik is!szülésznők is!
Hurrá!!!!!!!!Na a mai nap jól végződik........ :D

puszi mindenkinek

Kovács doktor úrnak jobbulást kívánok! :D Ő is ott volt a szülésemnél...nagyon aranyos. :D

Rita! Majd várjuk az infokat a doktor úr hogyléte felől..
Vendég

KEILA: Honnan ez az info????????

Csajok nem akarok vészmadár lenni, Keilának legyen igaza, bár lenne Istenem - de nekem ÁGI MA mondta, hogy teljes a káosz, nem tudnak semmit, ezért is kellett visszajönnie.
Most akkor mi van?
Inkább ne éljük bele magunkat .........

Heni

Kép

Kép
cancan

Györgyi!
Tudom hogy jót akarsz, de ÉN NEM BÍROM FELDOLGOZNI AGYILAG, hogy a tej az rossz. :oops: Nekem máshogy van kódolva az agyam. Akkor a mi gyerekünk is káros dolgokat szív magába az anyatejjel. (tartósítószer, szinezőanyag, a sok E stb) Vagy nem? :? :shock: és a bocsinak is káros? :D úgy tűnik én tejbe fogok belehalni. :lol: :lol: :lol: IMÁÁÁDOM. Bár én a húsért is oda vagyok. Azt mondják a nullás vérűek ilyenek. ha nem eszem húst akkor olyan mintha nem is ettem volna. Tiszta kínzás. :P
Ja! és kérlek! OSSZD AZ ÉSZT! :lol: én örülök neki! mint ahogy annak is, hogy már jobban vagy. Jázminnak jobbulást! :oops:

Ancsa!
Én még nem ittam növényi tejet, de ki fogom próbálni. A homeopátiás szerint finom édes. :idea: :?: Madj meglátjuk. Veszek ilyet is, meg olyat is (szója, rizs)

Keila!
De jó lenne! Honnan az infó? :D :D :D

Kovács dokinak jobbulást!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hát lányok, remélem, marad az osztály :)

Jó lenne biztosat tudni, mert én már kerestem magamnak egy pótorvost is :) De ha nem muszáj, nem váltok kórházat, hanem megyek inkább a kútvölgyibe lehetőleg Tóth dokihoz, remélem, ő marad :)

Na majd meglátjuk, mi is lesz.

Tej: Hát erről nem tudok lemondani :( De a jhús-zöldségköretben én is tapasztaltam, hogy energikusabb vagyok.

Tejet viszont imádom, és csak a tehéntejet :( Ancsa, semmit nem ihatsz??? nekem 2-3 decit naponta engedett a védőnőm.

Rita, te mit tudsz szülészet ügyben?

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:45-kor.
Vendég

Veronikusz

Amit írtam csak a tehéntejre vonatkozik és nagyon jól írtad, ezt bekódolták az agyunkba, a kőkemény gazdasági érdekek miatt. Mi lenne, ha ez kiderülne? Összeomlana a világ mezőgazdasága, állattartása, stb. NA mindegy. Az anyatej más. Mint ahogy a kecsketej is jó pl. Egyébként kb 3 hónapja hozott nyilvánosságra az unió egy felmérést. A babák illetve gyerekek "szennyezettségét". Hát durva. Már az anyaméhben egy csomó szart kapnak általunk és nem tudod megvédeni őket. Pl. DDT-t találtak rengeteg babában, gyerekben, pedig már mikor betiltották!!!! Nem is találkozhatott vele szinte már az anyja sem. Sajnos nagyon durva de ilyen világban élünk. Súlyosan butítanak és mérgeznek minket. :cry: :cry: ÉS nem nagyon van mit tenni.

Lilluska

Nagyon édesek!!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Olvasom a jó híreket, ez tuti? Most aztán teljsen elbizonytalanodtam, mertha megmarad, akkor inkább a Kútvölgyibe mennék. Jól megkavartak, mit ne mondjak.

V30, ha ott szülök, akkor szivesen elmondom a tapasztalataimat.
Én egyébként a Dél-pesti kórházhoz tartozom, de több ismerősőm is mondta, hogy oda inkább ne. Így esett a választásom a Flor Ferenc kórházra.
cukorfalat

Hű Keila!
Ez nagyon jó lenne! Kitől?

Cukorfalat!
Szerintem ne mondd le a kistarcsai kórházat. Biztos, ami biztos. Tudom, hogy nagyon nehéz dönteni, de mi van, ha mégsem marad a Kútvölgyi. Can-canhoz hasonlóan kissé szkeptikus vagyok.

Cancan! Bocsi, hogy csak most: Boldogságos névnapot!!!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Szép napot mindenkinek! :D

Lilluska nagyon jók a képek, és a jelmezek is aranyosak.

Legyünk optimisták és bízzunk abban,hogy megmarad a kútvölgyi!! :D

Cukorfalat, bocs de nem emlékszem,hogy kihez jártál a kútvölgyibe? ki volt a dokid?
Vendég

Sziasztok Lányok! :)

Gyorsan bekukkantottam ha nem gond. :)

Veronikusz
Szofi már egy éves lesz??? OOohh mintha tegnap született volna... Hogy repül az idő!!! :shock:

Marcsim
Kolos is már fél éves múlt?? Aztaaa!!! De rég jártam erre. :oops: :oops:
Durcáékról tudtok valamit????

Pusszi

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem tud e valaki a szülés felkészítő tanfolyamokról amit a kórház szokott indítani
Válaszotokat köszönöm Orsi

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Az osztály megmaradását a sógórnőmnek tegnap újságolta a kútvölgyis kezelőorvosa, én pedig egy ottani szülésznővel beszéltem, aki ugyanezt a bíztató dolgot mondta.
keila

Szia kiscsillag!

Millió puszi a páros pocaklakóknak! Úgy örülünk nektek!

Györgyi,
tényleg szörnyű, hogy a legnagyobb odafigyeléssel és jószándékkal is mennyi minden vacakot eszünk meg! És hiába mondják az okosok, hogy ezt ki lehet védeni, szerintem nem lehet. Max. ha a sivatagba költözünk és gumókat ásunk ki a földből... Sajnos erre megy a "fejlett" világ és nem tudunk ellene tenni.
A tejjel kapcsolatban még az merült fel bennem, hogy ezeknek a dobozos, csökkentett zsírtartalmú tejeknek nem sok közük van a tehéntejhez, amennyire én tudom, már minden kivontak belőlük. Akkor sem szabad inni?

Veronikusz,
hogy vagytok?

Steff,
gratula a fogacskákhoz!

Lilluska,
mennyire édesek ezek a jelmezes manók!!!!!

Masni
masni

Szia Kiscsillag!
De jó hallani rólatok. :D
Igen. Már ilyen nagylány Szofi. És olyan mamás. :D Még mindig csak akkor nyugszik meg, és alszik sokszor vissza, ha a mellkasomra fektetem. Ha elmenyek a szeme elől akkor meg jön utánnam, mászik fel a lábamon.

Lilluska!
Nagyon jók a jelmezek. 8)

Cancan!
Sorry. Boldog névnapot! Ez az állnév :wink: megzavart.

Masni!
Köszi. Megvagyunk. Láttam zab-, szója-, rizstejet a DM-ben. :shock: :shock: :shock: 600Ft/liter. Ez horror. Mi egy héten minimum 8-10 litert megiszunk. Azért csak tejre ennyit? Most keresek ennél olcsóbb üzletet. Nincs valami tippe valakinek? METRO? vagy hol nézzem meg?
Szofi éjjel nem volt jól. Vagy egy órát bömbizett. Nem kérte a tejet sem. Szörcsögött is. Végül kapott Panadolt és rá negyed órával (apuci vállán beájult). Nem tudom mitől volt. Én még a fogára is gondoltam. Szemei? Nem tudom. Néha úgy néz ki, hogy jobb. Remélem a DU-i alvás után sem lesz olyan csúnya.
Viszont így, hogy éjjel nem akart enni, csak reggel evett 6kor. Öröm az ürömben? Vagy pozitív gondolkodás? Inkább egyen éjjel is kétszer, csak ne legyen beteg. Kata néha köhög és folyik az orra, de csak éppen hogy. Én viszont rohamszerűen meg karok fulladni a köhögéstől ami hol hurutos, hol száraz. :?: :? :shock:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

SZiasztok!

Kiscsillag gratulálok a "dupla-áldáshoz"!!! :D :D
"Biztos tök jó érzés,hogy egyszerre két piciny élet növekszik benned. :D

Borsa!

A tanfolyamokról szokott lenni prospektus, a kórházban az ötödiken van a nővérpultnál. Legalábbis anno én onnan kaptam, de ha van szülésznőd már esetleg, akkor kérjél tőle.
Nagyon sokféle előadás van, és mindegyik más-más időpontban.
SZüléselőkészítő,-szülőszobalátogatás,-apásszülés stb....
Hányadik hónapban jársz???Ha mész ultrahangra az ötödiken, ott kérdezd meg nyugodtan!!!

Keila!

Nagyon örülök a jó hírnek!!!!!!!!!!!!És ezzel nem vagyok 1ül. :D :D

ja! végre mi is megkaptuk a panadolos figurát! egérkés! :lol:
Vendég

Tünde, Ancsa és még akit érdekel!
http://www.biosystem.hu/shop.html
az akció menü alatt van 470Ft-ért natút rizstej ill. 500-ért zabtej.
Félek ennél olcsóbban nem találok.
Ancsa! A 3.kerületben vannak. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Keila.köszönjük a jó hírt, de én azt mondom, hogy nyugtával dicsérjük a napot.

Én ma olyan híreket kaptam, hogy április 1-re fog eldölni, hogy marad-e az osztály, ha marad, akkor milyen feltételekkel és kiket láthatnak el. Szóval engem nem nyugtatott meg, de 2 hét múlva már okosabbak leszünk.
cukorfalat

Kiscsillag

Bár nem "ismerjük" egymást, de sokat szorítottam neked és gratulálok!!!! :lol:

Borsa

Sajnos már nem emlékszem pontosan, de mintha hétfőn és csüt. délután lennének, minden hó elején. De ha felhívod a kórházat megmondják.

Masni

De rég voltál. Hát nem tudom. Én inkább nem iszom. :roll: Csak nagyon nagyon ritkán, mondjuk nyaraláskor egyszer-kétszer egy évben. Inkább zöldtea. Pedig hogy imádom a tejet. :roll:

Veronikusz

Szegények!! Gyógyuljatok!

Barbi

Hogy Vagytok? Szopi? Nálunk teljes a káosz, most a betegség miatt nem eszik így másfél óránként próbálom etetni. Király. Teljesen kész vagyok már. :(

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Még mindig taknyos Jázmin? Neki mit adsz? Gondolom szívod az orrát! Jobbulást szegénykének! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi,
aranyos vagy, hogy hiányoltál, hétvégén vendégsereg volt nálunk, tegnap pedig dolgozni mentem, Máté pedig a nagyijánál volt napközben!

Masni
masni

Sziasztok!

Steffi,
Nagyon jók a képek! Majd én is küldök, de valamiért nem tudok privit küldeni. ne hogy megkérdezd hogy miért!! :lol: :lol: Jól vagytok?? Olvastam, hogy most már lényegesen jobbak az éjszakáitok. Rékának is kibújt a 7. foga, úgyhogy most eljutottunk arra a szintre, hogy este 7-től 1/2 4-ig alszik egy húzzamba! Hipp hipp hurráááá!! :lol: :lol: Nem tom hogy meséltem e, de Réka egyedül sétál. A játszótéren simán elengedi a kezemet és uccuuu neki. Én meg kapkodom a fejem. De legalább így elkezdtem ledobálni a kilóimat!! :lol: :lol: Babakocsi???

Veronikusz,
Tényleg, Szofi mindjárt egy éves lesz!!! Olyan jó, hogy anyás. Réka bárkivel elmegy bárhova. :roll: Szerintem ez azért van, mert sokat vagyunk társaságba!! De azért Ő is tud bújni! :D :lol: :lol:

Lilluska,
Nagyon aranyosak a gyerköcök a jellmezekben!!! Gondolom sikert arattak!

Tej téma: én is keményen tej párti vagyok!!! Napjában megiszunk 1 - 1/2 1 liter tejet!!

Egy kérdés: Réka nem iszik meg semmilyen tápszert, viszont a tejci állományom vészesen fogyóban van illetve Réka hanyagolja a szopit. Ilyenkor mit lehet csinálni?? Hozzá teszem, hogy túró rudit, krémtúrót, danoninot ezerrel nyomja befelé. Amiket fent írtatok azok milyen tejek???

Puszi: Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Lilluska!
Tök aranyos a kis cica és a kis dino!!!! :lol:

Mindenki jobban van???

Barbikám!
Nagyon el vagy tűnve!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Vica!
Kösziii :lol: Írtad kicsi lányod bátorságát! Nagyon vagány kiscsaj!!! Nekünk meg már két fogunk van!!! :lol: Ügyes Réka, hogy már ennyit alszik!! Nekünk is hiper-szuper jó volt az éjszakánk, fél 12kor, 3kor és csak reggel 7kor ébredt. Most is aludt 2től 4-ig és bevallom őszintén én is hunytam vele egy kicsit. Kicsi másfél órát :oops: Hétvégén kinézzük a babakocsit és 2hét múlva megveszük, ápr. 7-én egészen konkrétan! :lol: Amúgy minden rendben? Képecske jöhet gmail-re is!

Durcáékról lehet tudni valamit? :cry:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Veronikusz

Még taknyos. Nekem azt mondta a doki, hogy ez a takony nem múlik el pár nap alatt, mert nem tudják fújni az orrukat. Persze szívom neki. Már azért kevesebb és sűrűbb. Háromféle gyogyit szed. Kalium bicromikumot, Kalium muriatikumot és Nux vomicát. Hosszú leírni, hogy mi mire jó, meg a doki tudja igazán. Röviden: AZ első kettő a takonyra, utóbbi meg hogy ne fázzon vissza, meg a tüsszögéses típusú náthára jó. És persze a szokásos kúráben kell szedni.

Vica

Nem semmi a csajszi! Mostantól futhatsz utána. :lol: :lol:

Steffi

Azt hittem már te is eltűntél mint Barbi. Jó hogy simák az éjszakák, nekünk most nem túl jók éjszaka is szívni kell az orrát. :(
Durcáékról senki semmit sem tud. :(
Ha meg lesz a babakocsi akkor tudsz jönni sétálni ugye?

Kép
gyorgyi33

Vica!
7. fog??? Jól belehúzott Réka. Mi még mindig csak a 4.-nél tartunk, bár nem merek a szájába nyúlni, mert piszkosul tud harapni és a felsők meg az ínyétől alig látszanak.
Réka már tényleg elindult? Az szuper! :D Szofi lusta. Ő megelégszik azzal, hogy Katát nézi. Persze kapaszkodva már pakolja előre a lábacskáit. :lol: (de laposkúszásban bárkit lekőröz :lol: :lol: :lol: ) Hát nem egyformák a gyerekek. Kata már 11.hónapos kora előtt elindult. Biztos azért, mert nem volt kit bámuljon. :lol: :lol: :lol:

sírás mentes, nyugodt éjszakát mindenkinek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

ezt most találtam HASFÁJÓS BABÁKNAK:

Chamomilla akkor alkalmazható, ha a csecsemő élesen sikongat, nagyon nyugtalan, dühös, a fájdalmat nehezen tűri, nehéz megnyugtatni. Az ilyen gyerek állapota melegre és ringatásra javul.

Erős, görcsös hasfájás esetén Colocynthis adható, ha a panaszok a has masszírozására vagy a baba behajlított lábainak a hasra nyomásával enyhülnek.

Dioscorea a szere azoknak a gyerekeknek, akiknél hirtelen kialakuló és periodikusan visszatérő hasgörcsök tapasztalhatók, amelyek erősödnek, összegörnyedve és enyhülnek hátradőlve, illetve a hát masszírozására.

Lycopodiumot tanácsos adni, ha a babának igen kifejezett a haspuffadása és ha az anya által elfogyasztott ételek ezt a puffadást és a görcsöket jelentősen fokozzák.

A fent említett négy szer valamelyikével az újszülöttkori hasfájások 95 százaléka enyhíthető.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Bocsánat-bocsánat, itt vagyok ,csak olyan sok program összejött, de olvastalak titektet, csak hát az írás ugye elmaradt!! Volt sok vendégem, védőnő, rokonok, minden! :lol:

Steffi
Juj, de jóóó! Éljen a könnyű babakocsi!!! :D
Ment privi!

Györgyi
Örülök, hogy jobban vagytok, nálunk szopi közbeni éles sikítás és bőgés roham továbbra is napi kétszer van a délelőtti, ill. kora du.-i etetésnél, egyébként meg picit nyűgibb az etetések között, de teljesen jól fejlődik, most is 1 hét alatt 230-at hízott! De én is picit gyakrabban etetek, mert néha érzem, hogy nem eszik eleget, de ez max 2,5 órát jelent, tehát max 7 etetés naponta. De biztosan hamarosan helyreáll Jázmin is, nem?! Gondolom a betegség rátett még egy lapáttal!

Lilluska
Édesek a gyerkőcök, tiszta Panadol reklám! :lol:

Veronikusz
Hú, de jó ez a homeós táblicsku, gyorsan el is mentettem, köszke!! :)

Éljen a Kútvölgyi, reménykedjünk!!!

Jó éjt mindenkinek!!

KépKép
barimami

Lilluska, gyógyulást neked, sajna míg az antibiotikum hat az is 3 nap, de talán már jobban vagy! Nagyon profik a jelmezek!!!!

Györgyi, neked is jobbulást, ezen sajna csak az idő segít!

Keila, Gozár dokiról én csak jót hallottam eddig, fiatal, modern felfogású, bármit meg lehet vele beszélni. Telekinél szültek többen közülünk, biztos segítenek. Amennyire én tudom szüléspózok ügyében a doki szava „döntő”szóval az ő támogatásuk kell, viszont gátvédelemről inkább a szülésznőkkel kell beszélni, mert az ő türelmük és támogatásuk szerintem fontosabb ezügyben, mint a dokié. Talán ha Nováky Ritát (ő szülésznő a kórházban) kérdezed, ő biztosabbat mondhat.

Veronikusz, hát nektek is jobbulást, kemény lehet ilyen gyakran adni a bogyókat, de remélem segít! Köszi a hasfájós tippeket, csak az a baj, h Beni sokfle tünetet produkál és mindig másra nyugszik meg. Azért veszek mindegyik bogyóból.

Tej ügyben egyetértek Györgyivel. A rizstej litere 600 Ft- körül volt (DM is kapható) mikor én ittam tavaly, de igazából csak müzlihez meg kévába, mert azért nincs sok köze a tejhez. Jól fel kell rázni mielőtt iszod. Egy olasz márka, olyan zöldes színű rendes tetrapack doboza van. Olicskának rizstejet adtam egyéves korától a reggeli müzlijéhez és abból főztem tejbegrízt is neki. A kecsketej sztem finom frissen, de ilyenkor még nem nagyon kapható. A biopiacokon kb 400 Ft litere, de csak tavasztól kapható, amikortól már szívesen legelnek a kecskék odakint. Ezt mondta nekem a termelő. A MOM-nál általában lehet kapni a szombati biopiacon, de én idén még nem voltam. Talán Barbi írta hogy volt már, lehet hogy tudja hogy kapható-e.

Borsa,
A tanfolyam menete a kövi:
I. Terhesség - minden hónap első szerdája
II. Diétás. Étrendi tanácsok - előzetes egyeztetéssel Tel.: 325-11-00 / 7140 mellék Rezes Katalinnál
III. Szülés, Együttszülés – minden hó első csütörtök
IV. Gyermekágy , szoptatás – minden hónap 3. csütörtök
V. Szülőszoba látogatás – minden hónap első kedd
Az előadások 17:30 kor kezdődnek és általában a földszinti előadóban vannak, de én felhívtam mindig a szülészetet (325-1100 / 7203 mellék), hogy biztosan lesz-e előadás aznap.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Megjöttünk a síelésből már vasárnap este, csak azóta kicsit sokat kellett pakolásznom, de már végigolvastam az 1 hét termését. Nekünk jó volt, nagyon szép volt az idő, Léna nagyokat aludt a babakocsiban, mi meg tudtunk síelni.

Megpróbálok néhány dologra reagálni, de nem ígérem, hogy mindenre sikerül.

Először is üdv az újaknak, és jobbulást a betegeskedőknek.
Aztán meg remélem, hogy tényleg megmarad a szülészet, de asszem én most inkább a "hiszem, ha látom" oldalon állok.

Sétálni mi is megyünk, de tényleg inkább jövő héten kéne, hátha addigra szebb idő lesz! A Margitsziget nagyon jó!

Merci! Örülök, hogy sikerült a vödörben fürdetés!

Lilluska! Tündériek a gyerkőcök!

Marcsi, Steffi! A fiúk beelőzték Lénát, neki még nincs foga. Marcsi, le tudod írni, hogy miket eszik Kolos? Léna már kóstolt almát, banánt, sütőtököt meg őszibarackpt, de egyik se jött be neki igazán. Várom az ötleteket!

És még valamiben kérnék tanácsot. Léna nem hajlandó cumisüvegből inni tejet. A síelés alatt volt, hogy reggel fejtem, és az anyukám adta volna neki oda tízóraira, de nem kellett neki. Biztos hogy már éhes volt, mert mire én odaértem a szállásra szoptatni már fél1 volt és előtte reggel 7kor evett! Aventes cumisüvegünk van, újszülött cumival. Gondoltam, hogy kicsi rajta a lyuk és késsel kivágtam, akkor ivott egy picit, de aztán megint nem. Próbáljak meg más formájú cumit venni? Vagy adjam fel? Annyira nem fontos, csak nemsokára elmentünk volna hangversenyre este és az anyósom vacsiztatta-fektette volna.

Jóéjt mindenkinek, most már megint jövök gyakran!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?