Tusi,
én is 100%-ban megértelek, néha én is besokallok, különösen most, hogy terhes vagyok. Sokszor vágyódom vissza a munkahelyre, aztán eszembe jut az a sok-sok stressz, és kicsit megnyugszom. Úgyhogy hullámzik, néha nagyon mehetnékem van, néha meg úgy érzem, soha többet nem akarnék dolgozni.
A fotók szuperek!!!
Henus,
én Veled is, Vernával is egyetértek. Mi is viszonylag lazán neveljük Marcit, nem hallja egyfolytában, hogy "nem szabad", mi is inkább magyarázunk. Felvisítani sosem szoktunk (attól max. csak megijed), akkor sem, mikor kést találunk a kezében (múltkor így jártunk, mikor a szülinapi bulin megterítettem, és persze a legélesebb kést szedte le az asztalról. Azonnal beszedtem az összeset, és beraktam középre).
Van olyan is, hogy megmutatjuk neki, mit miért nem szabad. Én pl. mikor nyírtam a szuperéles bőrvágó ollóval a körmeit, mindig oda akart nyúlkálni. Erre megmutattam neki, hogy szúr, az ujja hegyéhez hozzáértettem az ollót, persze nem szúrtam bele, csak finoman, hogy érzékelje, hogy mit is csinál az olló. Ez nagyon tetszett neki, így azóta mindig megbeszéljük, hogy megnézzük, mit csinál, ha előtte lenyírhatom a körmét. Ez az alkudozósdi sok más esetben is bevált.
Ugyanakkor ha valami az életét vagy a testi épségét fenyegeti (pl. az ollót, kést nem foghatja meg), akkor mi a visítozás helyett határozottan, kicsit emelt hangon rászólunk, hogy nem szabad. Aztán mikor már 15x is megcsinálja ugyanazt, akkor bizony van, hogy rákiabálunk - érdekes módon, abból ért, pedig ez azért tényleg ritka. Ok, nekem többször elmegy az agyam, de a férjem angyali türelmű, így a kettőnk átlag egészen jó.
Ugyanakkor én is vallom, hogy vannak alapvető szabályok az életben, amiket meg kell tanulni, ahogy Verna is írta. És ezekben nincs pardon. A másik oldalon pedig igyekszünk minden lehetőséget megadni neki, hogy a kis személyisége kialakuljon. Mostanában pl. a férjem segítségével szó szerint leszaltózik a fotel hátoldaláról. Nem szólunk rá, és nem tiltjuk, mert úgyis megcsinálja, így inkább segítünk neki, mielőtt a nyakát töri.
Tüccs,
Marci eddig imádott hajat mosni, de az utóbbi hetekben nekiállt ő is hisztizni, alig lehet lebírkózni, úgy üvölt, meg persze mászik ki közben.
Szantre,
jaj, a sarokvédők nálunk 1 hétig tartottak, azóta nincs egy sem. Pedig éles szélek vannak, de tényleg leesik mindegyik, semmi értelme. Ráadásul Marci 1mp. alatt letépi az összeset. Én úgy vagyok vele, hogy csak 1x megy neki a sarkoknak, aztán megtanulja, hogy figyeljen. Volt már ilyen, múltkor a kis halántéka mellett ütötte be a fejét az asztal sarkába, azóta jó messze elkerüli. Persze nem mondom, hogy én ennek örülök, és nem féltem, csak azt mondom, hogy semmi értelme feltenni, mert nem marad meg.
Ja, még a múltkor írtad, hogy szerinted nem fair a dokimtól, hogy elmegy szabira, mikor elvállalt. Na, hát az az igazság, hogy ú minden évben ugyanakkor megy szabira, aug. 2. felében, 10 napra. Mikor megtudtam, hogy mikorra várható Simi, rögtön tudtam, hogy ez lesz, csak nem mertem rákérdezni, mert féltem a választól. És igazából nem vállalt el, hanem magától értetődően elkedzem hozzá járni, mikor pozitív lett a tesztem, de a szülésről sosem beszéltünk. Úgyhogy végülis én az első perctől tudtam, hogy pont akkor nem lesz, csak hát reménykedtem valami csodában. Nekem igazából csak az esett rosszul, hogy kész tények elé állított a Gerő doktorral kapcsolatban, és hogy meg sem kérdezte, hogy kihez mentem volna. Mindegy, végülis a gyerek kijön így is, úgy is, azt a pár órát kibírom akármilyen orvossal. Egyébként nincs kétségem a Gerő doktor szakmai tudása felől, csak szerettem volna tudni, milyen szülésnél.
Verna,
nekem a korábbi mosógépem 1200-as fordulatú volt, én mindig azt használtam, és még nem ment tönkre (már 5éves elmúlt), igaz, felültöltős volt, aminek ugyebár 2 ponton van felsüggesztve a tengelye, így gondolom, strapabíróbb. A mostani 1400-as fordulatú, de nem lehet szabályozni, hanem automatikusan azon a fordulaton megy, amit az automatikája érzékel.
Tüccs,
én sem tudok segíteni. Szerintem ezt csak a doki tudja megmondani, mert terhesen egy csomó dolgot nem lehet használni.
Na, én pont ezért nem megyek víz közelébe terhesen!!! Akármennyire jót tesz! Pont a múltkor írtam erről, csak akkor a babaúszással kapcsolatban. Azt a sok suttyó, aki mindenféle nyavalyával simán belemegy a vízbe....
Giga,
Lilinek jobbulást!!!!!!!!!!!! Tényleg nem hangzik valami jól ez a gyulladás!!!!!
Pótlással kapcsolatban nem segíthetek, mert mi 2 hónapos kortól tápiztunk a tej mellett, és így utólag talán várhattam volna vele. Bár végülis nem bántam meg semmit, de még nagyon tapasztalatlan voltam, remélem, Simivel már jobban fog menni a szopi.

Kicsit álmos volt
Így "fürdött" a medencében
Az üdítőt csak villával lehet "inni"

elbújtam (cseszneki várnál)
kölyökpezsgőzés- mint a nagyok
Egyél, cica!
apa halat pucol, ismerkedem vele

a Kistesók