A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

de csak azért írtam mert kérdeztétek.
amúgy meg úgysincs tuti megoldás. én megtanítottam aludni samut, csak arra nem gondoltam, h a fogzás ill. étkezési szokások miatt nem alszik majd 6 hónapig. :? :? :? szóval asszem a gyerekbiznisz ilyen. ilyen nem alvós.
vannak praktikák, meg ötletek, de ami a tuti:

h

a gyereknevelésben csak a változás a biztos.

szal semmi nem marad ugyanolyan. ha van is egy rossz időszak, sanszos, h hamarosan vége lesz. :D :D :D és ez sok erőt ad:)
kerekpocak

engem most nem lehet lelőni.
szal zsu: van h a tesókocsival megyünk, de van h az ariával pl akkor samu motoroik, vagy ha csak jónás meg én nyomulunk. pl bölcsis napokon.

klári: de jó h jöttél, és hiányzunk!! gyere többször!!!

fatima: játszóház is ok, de tőlem hozzánk is jöhettek! a kégli üres lesz, van csomó játék, 20 nm gyerekszoba, meg gyerekbiztos (többnyire) lakás. kb 50 főig befogadóképesek vagyunk :)
de ha a táv a probléma az is ok. vagy ha inkább arany jános utcáznátok.

jónás 2 napja tart egy napirendet, tök jó. most úgy van h
f8kor kelés
11-kor eszik, játszik 12 ig
akkor eszik és alszik
f4ig
f4-f8ig nem alszik, nézelődik, elvan néha kicsit sír, de nem észes
7kor fürdés
f8 kaja
8-f4ig alszik akkor eszik és f8ig megint alvás

na kíváncsi leszek ez meddig marad???
kerekpocak

Jónásmosolyhoz gratula!

Klári! Hajráááá!!

Zsófi, igen a fél 8-as kelés az valóban jónak mondható, de nincs ez így mindig. Sőőt.
Éjszakai kelésben szerintem én vezetek, már számolni sem tudom.
Az egyszeri vagy kétszeri ébredésnek én annyira örülnék.

Tali!

Ha javasolhatnék valamit, szerintem ne egy lakásban töltsük az időt, ha szépen süt a nap és kinnt is lehetünk. Mondjuk egy játszón.
Az mindenkinek jobb nem, mint egy játszóházban?
Persze én mindenben benne vagyok, csak egy javaslat.

Zsófi, Jónásnak mi lenne a jó?

Kép
niki30

Igen, Zsófi egy gyereknél csak az a biztos, h. semmi sem biztos és semmi nem marad úgy. És ez szerintem mind a jó, mind a rossz dolgokra értendő.
Emma 6 hónapos koráig gyönyörűen elaludt egyedül. Nah ez azóta sincs így, pedig semmin sem változtattunk, egyszerűen ő igényelt belőlünk többet. Evvan, tudjátok!
De ugyanúgy hiszem, h. egyszer ő is átalussza az éjszakát!

Kép
niki30

Mindegy, majd csak lesz valami javulás- talán ha saját szobába költözik a kiscsaj! :roll: Azért köszi

Jó ötlet a "legeltetéses" tali, de sajna én nem sok mindet tudok kezdeni Emmussal a játszón. Járni nem tud, a homokot megeszi, szal nekünk csak a hinta maradna. Meg talán nehezebben tudnánk dumálni, mindenki rohanna a csemetéje után, nem?
Valami piknik-féleség?

na, jó éjt

Zsu
svs

többször nem ajánlgatom, de sztem egy lakásban, amig játszanak a babók joban tudunk beszélgetni.
kerekpocak

de nekem tényleg teljesen mindegy. mert jónás abban a korban van, h bármi jó. talán a játszóház legkevésbé.
kerekpocak

Sziasztok!

Zsófi! Gratula Jónás mosolyhoz!!! És tök jó ez a napirend!! Remélem ilyen is marad.

Tali: mi benne vagyunk, csak legyünk Pesten...

Petra ma már jobban volt, torokgyulladása és fosós-hányós vírusa van (hol szedhette össze???). Holnap kell visszavinni kontrollra. Szegényt úgy sajnálom, alig eszik, mondhatni semmit (fél adag táp és egy fél adag főzelék, de szopizik ezerrel csak azt nem tudom mit m sztem nem sok jön...), és sokat alszik. Már mondtam neki, h én azt a rosszcsont Petrát akarom vissza...De jó úton halad efelé.

Teri

KépKépKép
pruci

hellooooooooo

kesöbb irok többet,de most nagyon takaritok 8)
csak gyors velemeny tölem:tali igen :!: :wink: Zsófinal igen :!: :wink: csajok,ez olyan jo ötlet sztem,pont csaladias,valakinel otthon,van hely,en jatszohazba nem szeretnek menni,jatszora nem megyek,nekem meg ülni sem tud a gyerekem :lol: Zsófieknal meg leteszem es jol el lehetek mellette en is :D sztem ez nagylelkü ajanlat!
this is my opinion 8)

nekünk jövö7en elvileg barmikor jo,csak valamikor fogorvoshoz megyek,sztem hetfön.

na majd jövök meg

KépKép
evu

Szóval akkor játszó kilőve :cry: Oké értettem.
:lol:

Kép
niki30

ááááá eddig porszivoztam

Niki,en nem szeretnek menni jatszora,ill. nem megyek
attol meg lehet,hogy a többiek egyetertenek ezzel :D

na teregetes... :shock:

KépKép
evu

az esti 230g tápi után ma 4:47-kor ébredt a kiscsajom :shock: :roll:

Szonja tegnap volt 11 hós, gratula!!!!!!

Zsu
svs

de friss vagy Evu :wink: :shock:

Zsu
svs

szerintem tök jó a lakás, végre tudnánk beszélgetni, lehet etetni, pelenkázni, gyerekek egymással is ellennének, játszani is tudnak KORTÓL FÜGGETLENÜL!!!!

Az eddigi talikban is az volt a kevésbé jó hogy ahány gyerek annyifelé rohantunk és egy mondatot se tudtunk néha befejezni. Így lenne rá esély végre!!!!

Ja és Zsófiék lakása tök szép :wink:

Na megyek, döntsetek az időpontról. :lol:

Klári
Kép
ganti

A 11 és 7 hónapos babáknak boldog hfordulót!!! :wink:

Klári
Kép
ganti

tényleg :oops:

Isten éltesse Vanit is! :lol:

Zsu
svs

ISTEN ÉLETSSE SZONJÁT ÉS VANÓT!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

jónás 4-kor 10 percre kelt fel. ezalatt kiszipolyozta a bal mellemet, majd aludt tovább. és azóta is. :shock: :shock: :shock:
kerekpocak

:oops: :D köszönjük a köszönteseket :D

es termeszetesen mi is gratulalunk Szonjanak!!!!!

friss,igen,mert magas energiaszinttel ebredtem,hehe :lol:

Vani alszik eppen,ezert belehuzok,nagyon szep napot mindekinek!!!

Zsófi,micsoda jo baba ez a Jonas,remek!!! 8)

Zsu,de azota aludt mar Emmus,nem?Vanda elaldut fel9kor,es ebredt 6.30kor,ami nala korai,ö altalaban 7kor kel(fel ora Evu..na jo)

na lepek,pusszancs

KépKép
evu

Nekem is az a legszimpibb, ha Zsófiéknál talizunk. Ott jobban tudunk figyelni a gyerkőcökre és talán sikerül dumcsiznunk is. :) A játszó is jó ötlet lenne ebben a szép időben, de azzal tényleg az a baj, hogy kb Juli, Samu és Emma tud igazán játszózni. Tarek követi őket a sorban, mert ő is mindent tud, kivéve egyedül menni. Magyarul ha rájönne a mászkálhatnék, akkor bizony nekem is mennem kéne vele. A többiek meg kicsik még, Emmust leszámítva, aki mindent megeszik! :)

Na szóval, akkor úgy tűnik az eddigiek alapján a helyszin eldőlt! Hurrrrráááááá! :lol: :lol: :lol: Mostmár csak az a kérdés, hogy mikor legyen???? :P Kláriéknak csak szerdától jó (ha jól értettem), nekem a csütörtök nem OK sajnos. Tehát maradna a szerda vagy péntek! Ki melyikre szavaz??? Esetleg a péntek abból a szempontból jó, hogy akkor Teriék is már fent lehetnének Pesten. Kérdés, hogy Petra meggyógyul-e addig. Nehogy a legkisebb manócska elkapjon valamit. :roll: :? :roll:

És eddig a következők jönnének: Fatima, Zsu, Evu, Niki, Klári és talán Teriék.

Többiek??? Nelly, Ediske, Macarella???? (remélem nem hagytam ki senkit :? :? :? )

fatima

Vanómanó és Szonja!

BOLDOG HÓFORDULÓT NEKTEK!!!

fatima

péntek már nem jó, mert akkor jönnek csabáék.

tehát szerda??????????????????
kerekpocak

Nekem basszus nem OK a szerda!!! :( Akkor már inkább a csütörtökit mondom le, mert az nem olyan fontos!!! De a szerdát nem tudom máskorra áttenni. Jajjjj!!! Kezdőőőőőődik! :(

fatima

Nekem mindegy.
Szerintem az még fontos kérdés, h. hánykor.
Zsófi, Samu és Jónás hogy alszik, csak h. ne zavarjuk őket?!

Vanónak és Szonának pusziiii!!!

Kép
niki30

Szonjának :)

Kép
niki30

Samu nem lesz itthon Niki! Kérdés, hogy Jónás mikor fürdik, mikor fekszik, hogy azért akkor már ne legyünk ott. Én meg tudom azt oldani, hogy Tarek aznap korábban aludjon délután és akkor pl már 4-re mi ott tudunk lenni.

fatima

jó a csütörötk! szóval jónsá miatt ne fájjon a fejetek. nekünk tényleg mindegy, h mikor jöttök.
kerekpocak

ezt jól megaszontam.

szal csütörtök és jónás
kerekpocak

sztem nekünk is jo a csüt.

csajok,jön a parom anyukaja.meg jo,hogy szep tisztasag lett,hehe

köszi megegyszer(Uristen,ezt hogy irjak?) a köszönteseket 8)

KépKép
evu

nekünk jó minden, sz-cs-p, délelőtt és du is, 4-től ideális alvásügyileg a délután.

Lányok, ez a tali most tökre felvillanyoz!! És a szakdolgozati bírálatot is megkaptam, max. pont , 5-ös lett :oops:
(bocs hogy most csak magamról írok)

Remélem többetekkel találkozunk jövő héten! Addig is bekukkantok néha, ha már nem bírom a tanulást :twisted:

Klári
Kép
ganti

Klári, ez nagyszerű, szuper vagy! Maximáli pont, ez igen! :)

Akkor csütörtök?
Hánykor???

Kép
niki30

Sziasztok!

Mi csütörtökön tornára megyünk 11-re. Ha délután lesz megyünk, ha nem akkor átteszem máskorra a tornát. :lol:
Vagyis megpróbálom, de, ha nem jó máskor a csajnak akkor mi nem megyünk.

Edis

Kép
ediske

akkor csüt 3-4 körül?
kerekpocak

írok marcsinak és anitának is. jó?
kerekpocak

Éljen-éljen-éljen!!! :) Összejön a tali!!!! :lol: :lol: :lol:

Sztem legyen délután, mert az hosszabb és többet tudunk együtt lenni!

Akkor idáig a következőknek OK a csütörtök délután: Zsófi, Fatima, Niki, Klári, Edis, Evu.

Többiek???

fatima

Köszi mindenkinek a hófordulós köszöntést!
Főleg neked Zsu! :D

Most még Warsaw-ból írok, amint hazajöttem, és megszeretgettem a családomat jövök!

Vanónak is boldog hófordulót!

Nelly

Kép
breeki

Zsófi, jó :)

Nekünk is ok az időpont.

Kép
niki30

timinek is írok!!
kerekpocak

samu megint ír.
www.szeder.blogspot.com
kerekpocak

Na megjöttem lányok!
Csak kutyafuttában olvastam vissza, de ha jól láttam talit szerveztek, méghozzá Zsófiéknál, és ha minden igaz csütörtökön. Nekünk valószínűleg jó, de nem merek biztosat mondani, mert még nem vagyok teljesen itt.

Szonja is sokszor felébred mostanában, és sajnos 1x vagy 2x eszik éjszaka! Mint egy újszülött 3-4 óránként. :shock: Nem tudom miért lehet ez. Próbáltam nappal többet adni neki, de nem megy. Sőt mostanában gyakorlatilag a tízórait teljesen kihagyja, és uzsira sem jelentős amit eszik.

Hasonló korú babák anyukái Zsu, Fatima, Niki, Teri
írjátok le légyszi, hogy mikor, mennyit és mit esznek a babáitok? Sokszor már arra gondolok, hogy kevés neki amit eszik, és át kéne lassan szoktatni a mi étrendünkre. :?: :?: :?:

Nelly

Kép
breeki

Szia Nelly!

Jó lenne, ha el tudnátok jönni Ti is! :)

Szerintem lassan lassan nyugodtan etetheted azzal, amit Ti is esztek.
Én már szinte csak azt adom neki.

Nálunk reggeli: unalmas vajas kifli/zsemle + joghurt + sajt, néha sajtos croason vagy bundás kenyér

Tízórai vagy gyümi vagy egy kis bioköles
De van, h. nem igényel semmit

Ebéd: változó, sokfélét próbálok neki adni, de nem mindent eszik meg.
Kedvenc a bolognai és minden ami tészta

Uzsi is gyümi, csoki, keksz, ilyenkor belefér egy kis nassi.

Vacsi, szintén kifli/zsemle és társai, ritkán meleg kaja.

És ezt kiegészítjük az örökös cicivel :) Szóval ő nem is kap még kakaót, se tejet, hiszen a ciciből még megvan neki a meleg tejecske.
Éjszaka többször kéri, de nem evés céljából, csak visszaalvásra :cry:

Nelly cicizik még, nem is emlékszem? :roll:
Nem tudom miket adsz neki. Szerintem ilyenkor igénylik már a változatosságot, legalábbis az enyém igen.

Kép
niki30

Hello Nelly!

Mesélj majd, h milyen volt az út! És hogy boldogult a család többi tagja?

Emmus még bébikaján van, bár amikor vacsizunk meg reggelizünk, eszik egy kis sajtot, meg kenyeret. Ezen kívül:

reggel: szopi+ min 200g tápszer
tízórai: natúr joghurt (140g)
ebéd: kb. 200g főzelék (ha megeszi, amit mi eszünk, akkor az vagy bébikaja)
uzsi: min 210g gyümi (többet is megenne)
vacsi: 210g tejpép v. Holle gabona rizstejjel
este: min 220g tápszer

Pluszban újaban állandóan kunyerál (szó szerint kinéz mindent a szánkból :shock: :lol: ), ha mi eszünk vmit, így napközben nasizik még ezt-azt.

Ja, tali: nekünk is jónak tűnik!! :lol: (Köszi Zsófi. Írd már meg légyszi, h hol laksz pontosan- tervezem az útvonalat! :wink: )

Zsu
svs

Sziasztok!

Nelly! Nálunk kaja kb így néz ki:
reggeli: szopi, tápi kb 100g
tízórai: natúr joghurt gyümivel, vagy sajt kiflivel
ebéd: kb 200g főzelék, néha lecsusszan előtte pár kanál leves
uzsonna: gyümi v tejpép, néha túró rudi, de amit imád az a pont2 (ha jól írom)
vacsi: kb 200g tápi

persze nálunk is megy a folyamatos kunyi :lol: Mindent megkóstoltatunk vele, amit kér. Szereti még a kekszet, kölesgolyót, meg a puffasztott kukoricát.

Tali: hát nem tudom még, attól függ hogy lesz Petra.

Zsu! szupi az avatarod!!! Nagyobban is lehetne látni Emmust?

Én nagyon el vagyok keseredve. Szerdán voltunk dokinál, megállapította, h torokgyulladás és a fosós-hányós vírus, pénteken kontroll. Visszamentünk, minden ok, lassan kezdhetjük etetni, de nem kell erőltetni sem az evést, sem az ivást, annyit egyen-igyon amennyit kér. Ha nem múlna a láza, akkor hétfőn vigyük vissza. Húúú, megnyugodtam. Ezek után felültünk a vonatra, hazaértünk. Anyu közölte, h a gyerek nagyon bágyadt, nem tetszik neki, be a kocsiba, irűány az ügyelet. Ott megállapította a doki, h nagyon ronda vörös a gyerek torka és a kiszáradás szélén áll. Csak úgy engedték haza, h anyu kikunyizta h egész éjjel itatjuk, de ha nem iszik akkor reggel irány vissza és kapja az infúziót.
És akkor ezt a vidéki orvos miért nem vette észre? Miért mondta h minden rendben? Látnia kellett volna h mi a helyzet, nem 3 óra alatt jut el idáig egy gyerek, pláne h a vonaton ivott egy csomót (kb 2 dl-t). Én is biztos észrevehettem volna. De honnan tudjam mik a tünetek??? Még szerencse h hazajöttünk, m ott mit csinálnék?

Bocsi a kiakadásomért!

Teri

KépKépKép
pruci

Teri, ne hibáztasd magad!
Elképesztő, h. mennyire hozzá nem értő orvosok vannak.
:shock:
Szegény pici lány!

Kép
niki30

Hol van mindenki? :(

Kép
niki30

én itt!!!
kerekpocak

Köszi Lányok a reagokat. Hasonlóan eszünk mi is, csak mostanában éjjel állandóan kér enni, ezért gondoltam, hogy valami nem jó/elég neki.

Reggeli:150-180 tápi
Tízórai: kenyér sajttal, (de csak bohóckodik vele, morzsolgatja, szétdobálja) így gyümi Holle péppel
Ebéd: főzi 180-200, ha kér még utána tápi
Uzsi: gyümi Holle péppel
Vacsi: 80-100 főzi fürcsi előtt, utána tápi, mikor mennyi csúszik

Ezek után még éjszaka (na nem minden éjjel) 120-150 tápi akár 2x is!

Teri: nem semmi amik történnek veletek! Szegény Petrus, én a helyedben menekülnék föl Pestre. Tudom, te is ezen vagy.

Zsu: tegnap ment privi, nem kaptad meg?!

Jól sikerült minden, Apával nagyon ügyesek voltak. Nem tűnt úgy, hogy nagyon hiányzom, de ma amikor öltöztem hogy megyünk csavarogni, teljes pánikban volt, hogy itt hagyom. Eddig Apához akart menni sokszor, de 2 nap alatt visszaszokott hozzám! :D

Nelly

Kép
breeki

de jó, h megint vagy nelly!! remélem tudsz jönni szerdán.
mi jól vagyunk, 7végén leányfalun voltunk, szuper volt. samu imádja a dunát ("duda") a kertet, meg úgy általban, jónás hatamasat aludt a teraszon, meg anyuval. (nagyon egymásra találtak :))
ma meg holnap samu még itthon van, (végül csak kedd délben indulnak, mert csaba még 1et vizsgázik kedd reggel) aztán azt tervezem sokat fogok aludni.
kerekpocak

ANITÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!
kerekpocak

csak gyorsan bekukkantottam

Zsófi szerda??????? nem csütörtök? :roll:

Nelly: megkaptam, ma igyekszem válaszolni!
:wink:
szép napot mindenkinek

Zsu
svs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?