2004.03.25 20:40
2004.03.25 21:53
2004.03.26 09:07
Mondjuk ha egy kaját kiváltok dél körül, tán az se tragédia, tekintve hogy Miksabucc az utóbbi időben sokszor kb. 2 óránként szopizott. Na szóval ha egyet kiváltok, akkor még 4 óránként fog. Ekkora babánál asszem ez is lenne a normális, nem?
), úgyhogy azt hiszem mindkét változatot érdemes vele megkóstoltani, a reszeltet és a pároltat is, nem? A párolt az tulképp olyan, mint a kompót. Végülis fő a változatosság
Kicsit problémás vagyok, úgyhogy bocsika... 2004.03.26 09:25
Marcus most tápiból 200 ml-t eszik, de még nem bírja ki a 4 órát (max 3.5). Almával meg max 1-et. Almát én is fogom neki pároltan adni, ha krumplival keverem majd. Ezen a linken van egy-két jó recept (ismerem a lányokat, nálunk bevált
): http://web.axelero.hu/lappantyu/babaindex/babakonyha.htm 2004.03.26 12:38
Hát igen, nem kis darab. Délelőtt volt a védőnő is, teljesen el volt hűlve, hogy mekkorát nőtt. És mondta, hogy nagyon ügyike, hogy már forog, mert azt csak 5 hónaposan kéne
Ellenben nem tetszik neki, hogy nem szeret hason lenni, de mit csináljak
2004.03.26 13:47
), Kriszta! Bizti, hogy jól mondja a védőnő és 5 hónaposan oda-vissza kéne forogni? Mert aszerint Miksabuckó le van maradva, de szerintem meg tiszta ügyi, és nincs lemaradva. Mondjuk hátról hasra billenve már majdnem hason fekszik, és még mindig nem billen egészen át. Csináltam képet erről, majd felteszem, de az ember elvitte a CF-kártya-olvasót.
Ez az időpont nekünk kifejezetten jó lenne. Meg végülis elég messze van ahhoz, hogy szabaddá tudjátok tenni magatokat addigra. Többiek?
Közben elővettem egy másik kiskanalat, mert hogy az eredetit vissza sem akarta adni, gondoltam, majd én a 2. számúval adagolom a kaját. Nahát azért is nyüszített, pedig az 1. számút még mindig ott szorongatta a krumplis mancsában
Nem volt könnyű, no
: ha a karomban tartom, szerintetek mibe kapaszkodik? Hát a fülembe, de keményen ám
A másik fájdalmas művelete, hogy újabban szopi közben markolja a bőrt a mellemen, közben a kis körmöcskéit belevájja teljesen. Hiába rövidek, baromira fáj, és már tiszta véraláfutás vagyok. Próbáltam igazgatni a kezét, mást adni a kezébe, úgy irányítani, hogy a pólómat fogja mondjuk, de az ilyen beavatkozásoknál meg abbahagyja a szopit. Büdös kölök...
2004.03.26 20:09
Én már nem bírok a gyermekemmel, állandóan forog össze-vissza, a játszószőnyeg mellől két percenként kell összeszedni
Ja és már a pihenőszékből is mászna ki állandóan
Meg hipózom minden nap az előkepelust az alma után rendesen
De ma megevett egy egész almát és nagyon ízlett neki
Csak hogy kiülhessek a teraszra meg aztán a paron lehet sétáltatni
2004.03.26 22:31
merta férjemnek olyna munkahyely hogy verseny szezonban soha nem tud semmit előre. Pl még nem tudják hogy a jövő héten utaznak e Olaszországba. De azt sem tudja még m,elyik versenyben indulnak. Elvileg ha a porsche kupában akkor neki azok a hétvégék nem jók amikor forma 1 van, hiszen annak a előfutama Európában + Amerikában. tehát p l amikor a knadai vban az jó. De van olyan hogy kimarad egy verseny , szóval mindne totál bizonytalan. Így ránk szervezni kb áprilistól szeptemberig képtelenség. nem véletlen volt az esküvőnk márciusban Emamm eg októberi lett, lényeg hogy szezonon kívül
2004.03.27 13:57
Van már neki etetőszéke? Szerintem most már érdemes lenne venni, ha kalimpál a kanállal, azt mégis könnyebb takarítani, mint a hordozót
Hanzi, gondolom nálatok is ilyesmi a téma
OFF: Hanzi, megjegyzem 100 ft-al volt drágább a pelus, mint a cégnél, 2700 valamennyi volt...no comment.
2004.03.27 20:42
Az etetőszéket különben mennyi idős koráig lehet használni?
Simán elveszi, meg a mobiltelefonokat is lenyúlja, aztán meg nyüszít értük
Ő is baromira sokat mocorog, úgyhogy most már 4*4-es a habtapiszőnyege. Viszont kúszásgyanús a gyermek, hason valahogyan tapicskol és simán halad valamennyit. Ha a lábát megtámasztjuk hátulról, akkor pedig elindul kúszva, mint egy kis felderítő katona
De hogy fog így hízni?
Aztán ebéd a Hadikban Dunakeszin (ötletszerűen, mert lekéstük a kompot
), és Miksa tök jól viselte. Mondjuk zengett az étterem a sikongásától, de nagyon édes volt, és a pincéreknek is tetszett
ha valakit érdekel, mexikói hét van, a hétvégén pedig mexikói buli mexikói kajával
2004.03.27 20:57
csak azt volt hajlandó megenni amiben volt egy kis hagyma, só stb, és ilyne cska a nestlé 8 hónapos kortól való kajái. Illetve a 6 hónapso kortól valókban is van jó. Dea hipp nagyobbaknak való kajái tökéletesen ízetlenek, úgyhogy mi ekkor feladtuk a bio dolgokat. Úgyhogy én azóta is a nestlére esküszöm
És a nestlé sárgarépa és a sárgarépa-burgony apüréje is szuper! Viszont sütőtök burgonyával pl cska a hippben van, a nestlé nem gyárt sütőtököt. Úgyhoyg szerintem ebbőla káét fajtából nyugodtan evhettek neki, a nestlé is agyon van ellenőrizve attól hogy nem bio hivatalosan. 2004.03.28 08:50
Nemcsak hogy átaludta, hanem egyenesen fél 9-ig durmolt, már épp kezdtem aggódni. Azért ez így maradhatna
.Azért próbáljátok meg elintézni, hogy jó legyen az időpont, mert bár mi pl. elég rugalmasak vagyunk, de lehet, hogy valakinek nagyon bezavarna, ha tali előtt pár nappal új időpontot kellene kitalálni. Akkor mi számolhatunk ezzel? 2004.03.29 08:52
Miksának fogacskája van!
Vitaminoskiskanál koccant egyet az este, holott a déli etetésnél még híre hamva sem volt a fognak. Neki is estünk a gyereknek a zseblámpával, úgyhogy láttuk is a kis fehéret alul
. A két középső közül a bal az első. Szóval az elmúlt héten hiperfejlődést produkált a gyermek, megfordult, megkezdte a kúszást, és fogat is növesztett
Tán ezért is ébredt, nem? Mondjuk ma is volt kaja 3/3 2-kor. Szerintetek a második fogacska mikor bújik elő? 2004.03.29 13:22
Hogy a másik mikor jön, ez ugyanúgy változó lehet, mint az első. Reginek szinte az elsőtől nonstop jöttek, tehát kb egy hónap múlva már ott volt a másik is. De hallottam már olyat is, akinek egy foga volt egy éves koráig!
De azért az a jellemző, hogy pár hét múlva jön a következő is
2004.03.30 20:10
. Úgyhogy Hanzika, szerintem lemásolta Marcust
Remélem ezért nem aludt az éjjel egészen fél 2-ig egyáltalán. Nem volt sétagalopp, mivel ketten voltunk a papa nélkül, de ma nappal azért végül kialudta magát a büdös kölök. Azért is volt húzós, mert már baromira nyűgös volt egészen délutántól, meg ma is délelőtt, szóval már nem nagyon látok. Na majd ma iccaka alszok
. Mit gondoltok? 2004.03.30 20:25
A fiúk telepatikusan beszélgetnek egymással, most már tudom
Te vettél már Miksának fogkefét?
Szirom, nagyon javaslom nektek is! Jövő hét sütőtök, aztán jön a krumpli (főzi almával, répával v. tökkel). Tejtermékeket én egy éves koráig ugyebár nem fogok adni, meg addig HA tápszert kap, az allergiám miatt ugyebár. Akkor csinálnak majd nála vértesztet és ha rendben, jönnek a tejes dolgok
Ezért is furcsa, hogy van olyan bébiétel 4 hósnak, amiben van túró!
Amíg nem ül stabilan, nem akarom beletenni. Egyelőre a pihenőszékben eszünk
Ja, és ma fél 7-kor kelt a fiam, csodálkoztam is nagyon
De legalább többet aludhattam
Egyre szarabbul vagyok miatta, úgyhogy bár április közepén kellene mennem, kiharcolok egy eheti kontrollt a dokival. Úgy, úúútálom!
Kell majd menni egy istentiszteletre (mint esküvő előtt) és 3 alkalommal elbeszélgetésre az esemény előtt. Én az esküvő előttiket is élveztem, úgyhogy nem gond
Viszont a keresztelő mise alatt lesz (reformátusoknál így szokás) és végig kell állni. Már előre félek (csakúgy mint az esküvőn).
2004.03.30 20:27
Még mindig 3-4 óránként eszik, éjjel egyszer kel, amúgy meg egy angyal, azt csinálok tőle egész nap, amit csak akarok. Persze a család másik két tagjától nem, mert amit hagynak maguk után, azt délutánig teszem rendbe
2004.03.30 20:31
Séta? Majd talán gyakrabban, ha már nem kell ennyi göncöt felvenni, mert ugye ha én sétálok, kiesik az egész nap, mert mire hazajövök, ebéd, és már mehetek Regiért. A kétszeri fel-le öltözésről ne is beszéljünk
Úgyhogy igazából nem nagyon vágyom ki, csak ha nagyon nagyon ráérek...2004.03.30 20:41
De beszereztük a répát és a sütőtököt is, amiből lehet, abból Hippet.
Már nem csak partedli van rajta, hanem egy nagy pelus alatt van az egész gyerek
Azért az nagyon klassz, hogy Máté ilyen nyugis kölyök. Bár végülis én sem panaszkodhatom, csak időnként vannak nyűgösebb időszakok. 2004.03.30 21:38
Csak én olyna lusta vagyok hogy általában úg yis haygom
Na aztán nagyon begyorsított a lelkész, gyorsan vége lett.
2004.03.31 13:39
Nekem a hasonfekvős tetszik, úgy tűnik, tök jót pihen Máté. Miksa sosem fekszik így.
Egyesek kilógnak, de hát nem lehet mindenki M betűs
Mondjuk most talán megkönnyebbült, mert átaludta újra az éjszakát, egészen reggel fél 9-ig.
Ja, és alig kente össze magát, mert olyan jól betakartam egy textilpelussal, hogy alatta maradt a keze
Ilyen Miksa, amikor valami rettenetesen érdekli
2004.03.31 19:54
2004.03.31 20:32
Nálunk is szokott ilyesmi rácsodálkozós pofi lenni
Manapság a kezét bűvöli így, megy számolgatja az újjait. Azért nem szeretném, ha két évesen már számolna százig
Megint hallgathatom majd, hogy éjszakánként sír álmában
Majd jelentkezel
Egyébként átvállalom Regit, ha gondolod ;-) Én mostanság a macska miatt is sűrűbben takarítok. Általában hetente kétszer. De mivel kicsi a lakás, ezért porszívózás-felmosás hamar kész. Portörlés, fürdő heti 1x-i projekt
Megjegyzem, hogy utálom a rendetlenséget... pedig tudom, hogy szoknom kell, mi lesz még itt később
Gondokodtam abban is, mert anyu ágáról van evangélikus pap és ha nem vállalták voltna a református templomban, a végén az lett volna. De így megoldódott
Meg nekem is jobb
Nálunk mindkettőnknek hamar kijöttek a fogai, így vszleg Marcus ezt örökölte. Én vszleg veszek majd neki fogkefét. Gondolom a szájkitörlést pelenkával kellene végezni. Egyelőre még nem csinálom, de már más is mondta.
A hegyre (meredek utca egy saroknyi) alig bírtam felvonszolni magam. És a dokinő sem kecsegtetet semmi jóval - kaptam lóbaszásnyi gyógyszert a szívemre (ilyenkor magas a pulzusszám nagyon) és jövő szerdán lesz meg a véreredmény, akkor kiderül, hogy mennyi gyógyszert kell a pajzsmirigyemre szedni. Ezt utálom - viszont szeretek oda járni, mert az a kórház, legalábbis ők, nagyon gyerekcentrikusak, kedvesek. Ma is volt ott egy ikerpár kisfiú, hát csúcs volt
Viszont azon kuncogtam ma is ott magamban, hogy lassan 30 évesen nem "rúgtak" még onnan ki - de hát szabad orvosválasztás van, nem?
Marcus már alszik, itt nyafizott, aztán apjáján beájult. 2004.03.31 21:54
2004.03.31 21:56
2004.04.01 09:55
2004.04.01 12:28
2004.04.01 13:13

2004.04.01 13:25
Meg nemrég mikro a közértnél dobálták a raklapokat
De most megúsztuk. 2004.04.01 19:11
Bevallom férfiasan, kicsit irigyellek... néha hiányzik a munka nekem.
Marcusra már most jók a 74-es cuccok.
Kicsit húzós nap volt, mert a 11-es etetés után elmentünk a Klauzál u-ba a fritőz alkatrészéért, ami elromlott és megcsinálták, aztán a Rózsadombra anyatejcsiért Edithez, akitől szoktunk kapni és onnan Budaörsre. Fél 3 lett, mire kiértünk. Rögtön körbevették anyósom kolléganői, minket meg lezavartak enni
Aztán vásároltunk is, de közben fel kellett szaladnom, mert a pici nagyon sírt (melege volt). Leötltöztettem, megvígasztaltam, nem volt utána semmi gond. Sőt, kapott egy játékfigurát (legoszerű) kölcsönbe a játékosztály beszerzőitől
Nagyon tetszett neki! Negyed 5-kor jöttünk el, még bementünk Ádám munkaheylére is a 12. ker-ben, majd Újpesten Ildihez egy kis tejcsiért, így 6 volt, hogy hazaértünk. Marcus nem sokat aludt, így gyors fürdetés, etetés és fél 8-kor be is aludt (azt is nagy sírós-rívóssal, átmentem anyuékhoz és haza kellett szaladnom) Krisz, Micskoval is találkoztam
2004.04.01 20:06
2004.04.01 20:41
És a Metróban nincs gyerekruha? Ha már anyósod ott dolgozik, akkor nektek ott érné meg a legjobban, nem? Vagy hülyeségeket gondolok?
Mi a C&A-ban vettünk Miksának tök jó kertészgatyókat, meg kockás inget, ilyesmit.
De szerintem most azért már nem nőnek olyan ütemben, és remélem, hogy jól lesznek a cuccok.
Aranyos
És jobbulást, mert figyelmetlen barom módjára azt nem írtam a múltkor.
Meg nyáron van a szomszéd utcában egy barom, aki valami szar óccsó riasztót tett a házába, na az néha visít.
Tejem nekem is volt és van elég, nem az a baj, annyit ehetne, amennyi belefér. De azért élvezzük, hogy kajáltathatjuk kicsit délben, olyan aranyosan kajcsizik, hogy meg kell zabálni
Az éjszakai ébredés meg úgy tűnik, megtetszett neki, mert bár nem minden nap, de azóta is gyakorolja.
Asszem nekem is az tetszik jobban. Az ember volt a Brendonban, ott súgták meg, hogy a jövő héten lesz akcióban székecske olyan színekben, amilyenek már mennek ki a divatból
Hát annyira akkor sem tudták elbaltázni szerintem
Egy másik topikban láttam egy-két hónapja, hogy többen vettek 29-ért, akkor a sötétkék-vajszínűt, és a sárga-világoskéket akciózták. 2004.04.02 07:33
Ő ugye ért a dolgokhoz
Egyébként Marci legtöbb ruháját ő is a CundA-ban veszi
Meg aztán, hiába dolgozik ott, nem kapja olcsóbban. És köszi a jókívánságokat!
2004.04.02 07:47
Máté két napja háromszor ébred éjjel az egy helyett! És mindig zabál ezerrel....nappal nincs változás, ugyanúgy eszik...viszont két napig picit fosizott is, meg egyszer az ovitól hazáig üvöltött, és nemtom miért. (tőle ez bazi szokatlan) A fogát már mondta más is, de szerintem még nem, mert egyáltalán nincs bedagadva, bár tény, hogy nyáladzik, meg rágja az öklét, de azt már legalább másfél hete.
) meg is fogta azokat
(bölcsesség, nagyon okos leszek
) 2004.04.02 09:05

(hogy kell csinálni a túl vigyoris képet?)
Kristóf ugyan ezeket produkálja, mint Máté. Nyál ezerrel folyik, minden vizes és lucsog a nyáltól

Pótolom ígérem
Se kocsink, se jogsim

2004.04.02 09:06
Leredukáltam a szénhidrátbevitelt egy kicsit, húst hússal, na jó, húst salátával falok egész nap
Nem igaz, hogy ez se használ... 2004.04.02 12:47
Sok erőt! 

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|