Judit!
Részvétem
Sajnos nekem 14 éves koromban halt meg apukám, tudom milyen rossz. Az ilyesmire sose lehet felkészülni, még ha nem is váratlan. Hanzi!
Akkor próbálok visszaemlékezni a napirendre
Szóval az tuti hogy mindíg épp eggyel nagyobb adagot vett mint mai a tápis dobozra volt írva, mármint az elkészített táp mennyiségét illetően, tehát amikor 3 hónapos volt akkor a 4 hónaposoknak valót és így tovább. Gyakoriságra pedig úgy volt hogy reggel kb 9-kor kezdte, utána szinte óraműpontossággal 3 óránként, tehát, 12, 15, 18, 21, 24 órakkor. Aztán kezdte elhagyni a 24 órait, ahogy kezdett előrébb jönni az elalvása, de az valahogy úgy történt hogy akkor már cska 5x evett a 6 helyett (a gyerekorvos legnagyobb megkönnybeülésére, aki rengetegnak találta a napi 6 evést) , de akkor 1x csúszott délután, tehát akkor nem 3 óra múlva kért enni, hanem 4, tehát kb evés volt 9, 12, 16, 19, 22 órakkor. Aztán isőnként változott a napirend, pl korábban kelt, előbb aludt, de a lényeg ze marad, napi 5x-i evés, kb 3 óránként, a tápszerre írt korának megfelelőnél egy hónappal több mennyiségben (tehát pl mikor 120 ml/alkalmat írtak akkor ő 150-et evett alkalmanként). Aztán 4 hónapos korától ebből 1 evés répa lett vagy más főzi, általában a déli evés, aztán valamelyik délutáni etetésre meg tejpépet kapott (eleinte HA pépet receptre, aztán később rendes nem HA tejpépet). Gyümölcsöt mindíg csak pluszba kapott, tehát két evés között pl rezselt almát, fő evésnek sosem mert nem lakott jól vele.
Ő így átaludta az éjszakát mindíg.
De hát nem mindne bab működik egyformán, lehet hogy nálatok ennyi nem elég neki.
Nálunk ez így 1 éves koráig ment kb, persze közben két evés lett főzelék és elhagytuk a tejpépet, helytte jött atúrókrém stb. 1 éves kora óta pedig cska napi 4x eszik, reggel, este tápszert, és közte 2x főzeléket. Na meg a nasikat persze nem számoljuk

Manó

Ő most 3-4 óránként eszik, akövetkező felállásban: 1-2 4, 8, 11, 14, 19. Tehát kimarad a késő esti evés, ezért ébredhet hajnalban. Felkelteni enni meg nincs szívem. Kisebb korában is este 9-10 körül evett legkésőbb. Azt nem is tudtam, hogy tejpépből is van HA. Azért nem mertem venni, mert amit boltban lehet kapni, abban van sovány tejpor és azt nekünk kerülni kell. De majd jól felíratok a doki nénivel