A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Kép [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok,

csak annyi, hogy

ANYÁK NAPJA ALKALMÁBÓL ÉLJEN, HOGY VAGYTOK!

M.

Kép

Kép

Kép
memme

(A kép és ami utána jön, egybe van szánva).

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!
A havi 1 szabadnap kb úgy néz ki, hogy átlag havi 1 hétvégén egyik nap azt mondom, én még nem kelek fel, férjem meg rendesen ellátja Benét, játszanak, stb. Könnyű a dolgom, hiszen már 1,5 éves, nem kellek hozzá, tejet iszik reggel. Korábban is volt ilyen, akkor meg tápot evett, de sokáig ő visszaaludt délelőtt, és akkor legfeljebb én is ledőltem még. (kb 1 éves koráig) Szóval ez inkább olyan spontán rendszer, hogy néha pihizek. Apa megérti, mert tudja, hogy kell az ilyen.
Most viszont mi is eljöttünk nagyimhoz anyáknapjára :D Elég szar érzés, apjuk otthon dolgozik. Mi itt. És én nem erre vágyom ilyenkor. Dehát most ez van. Úgyhogy azért minálunk sem fenékig tejlfel mindig :)
Ja és a hétvégékhez hozzátartozik, hogy hétköznap meg egész nap enyém Bene, este is sokszor :(

Anyáknapjára minden jót.

mtunde

Mielőtt Anya lettem

Mielőtt Anya lettem
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem,
Addig aludtam amíg akartam
És nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játekokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam
Sosem váltam boldoggá egy egyszerû mosolyon.
Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szivem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kivül van.
Nem tudtam milyen nagyszerû érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén
Minden 10 percben, hogy megnéezzem minden rendben van e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság elvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.

Heni

Kép

Kép
cancan

sziasztok!
Bocsi hogy eddig nem jelenkeztem de egész nap a lakást szépítettük, festettünk, fúrtunk, faragtunk, és hát végre alakul...
Nem tudok mindenre reagálni amiket írtatok, de végig olvastam őket :D

Egyébként köszi a bíztatást, ami azt illeti ránk is fér mert ez az idő igencsak lelombozza a hangualot...

Holnap megyek uh ra meg ctg re kiváncsi vagyok mi lesz, remélem a kisasszony jól érzi magát odabent de azért iparkodik kijönni mert már nagyon kíváncsiak vagyunk rá :D

Emano kitartást kívánok neked!
A betegeknek jobbulást!
Az anyukáknak meg hogy rengeteg örömet leljenek a kis manókban
Sok puszi mindenkinek!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

[color=red]Én is szeretnék nagyon boldog anyák napját kívánni minenkinek!![/color] :lol:

Köszönöm a jókívánságokat nagyimmal kapcsolatban, már jobban van szegény!

Nem tudom, h ki írta, talán Heni, te voltál, de én is láttam a tévében, h Horváth Csaba nyilatkozta, h a János kórház nem alkalmas a feladat ellátására és szerinte az lenne a megoldás, ha a Kútvölgyi lenne a hangsúlyos kórház és a János megszűnne, mivel költségesebb lenne a Jánost felújítani teljesen! Hát ebben igaza van, bár még midig nem vagyok benne biztos, h a Kútvölgyi egyedül el tudná látni azt a sok beteget!! De a jelenlegi megoldásnál minden jobb!!!

Ancsa, köszi, anyucim már jobban van, a hangján is hallatszik, h már nem olyan elkenődött, mint a baleset után! Kenguruval kapcsolatban, mi most kipróbáltuk a Quinnyt és tényleg jobb, mint a Brevi, még mindig tartja a babánk fejét és sokkal jobban ül benne Dani, jobban tartja a testét is! Gondolom drágább, de érdemes a legjobbat venni, mert sokáig fogjátok használni szerintem!

Steffi, juj, de jó, akkor jövő hétvégén tali!! :D Sajnálom, h Martinit így megviseli a fogzás, furcsa, de Dani 3 napja csodásan alszik, nem tudom, hogy lehet. Bár azt olvastam, h elvileg fogzáskor 3-4 napig szoktak nagyon rosszul aludni, aztán megint jól 3-4 napig. Szóval felkészülten várom a rossz éjjeleket, addig meg próbálok aludni, amennyit csak lehet! :)

Zsófi, te is jössz bababörzére? Mi bipiacon kb 12ig voltunk, szerintem pont elkerültük egymást! :roll:

Györgyi, hát büszke is lehetsz Jázminra, nagyon ügyike!!! Hihetetlen, h már ennyi idősen négykézlábra állt!! :shock: :shock:

Bocsi, de megint fel kell raknom képet! :oops: :roll: Mi ma először adtunk almalevet Dancának, íme az eredmény:

Kép brrrrr
Kép fintor
Kép fúúúúúj

KépKép
barimami

Barbi!
Igen jövő héten megyünk feltétlen! Én már nem ismerem az alvás szót... Most a gyermeknek egyébként hasmenése is van már egy ideje, ma már harmadjára kakilt be :D És fogzási láza is van. Daninak? A képet elnézve annyire nem jött be neki az alma :lol: Almalével kezdted végülis?

Gabi!
Azt hiszem te kérdezted az orrcseppet. A neve: nasogutta argentum prot. Fogalmam sincs mit jelent, ez van ráírva.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Igen, almelével, a bion vettem neki jégalmalevet, pedig extra édes szerintem!!
Daninak nincs láza, azaz nem mérem, de nem látom jelét láznak...
Szegény kisfiad! Hasmenés? ez a betegségének az egyik tünete vagy a fogzással jár??

KépKép
barimami

Fogzási hasmenés. Viszont tegnap is ma is egész jókat aludz napközben.
Jégalmalé???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sok fórumon írtak Horváth csaba nyilatkozatáról. sajnos nem a súlyponti státuszt akarja átadni a Jánosból, hanem a kútvölgyi épületét elvenni, hogy a János kórház értékes hegyi részét ledózerolva eladhassák. gondolom lakóparknak vagy szállodának. döntés a hónap utolsó csütörtökén a közgyűlésen.. Mi elvileg szerdára vagyunk kiírva.. Izgi lesz a vége, már látom.

Mikor lesz pontosan a bababörze?

A vers nagyon találó, köszönjük szépen!! Mindenkinek szép ünnepet!!

Nálunk is munkával telik a hétvége, az esőtől csak a gaz nőtt térdig. :) Egy kis kapálás még egy kismamának sem ártott :))

Nem is volt hatalmas a fúújj :)) Szerintem szereti! :))

Hordozókendőt próbált valaki? Mi kaptunk egyet, de nincs hozzá használati, kíváncsi lennék, mikortól lehet használni és hogy vált be nektek?

Várjuk a hétfői híreket.. Mostmár bármilyen hírnek örülök :)) mi szerdára vagyunk behívva az első ctg-re, de nagy a béke idebent. :))

Szép estét és nyugodt éjszakát mindenkinek!!

Szép estét!

KépKép
Kép
gyuzso

A múltkor felraktam egy origos linket a horvátcsabás megszólalásról. De annak a végén az van, hogy a SOTE nem akarja odaadni a kútvölgyit, mert oktatókórház, és nemzetközi szerződések kötik őket.

Pankának a délutáni alvás után 39,6 volt a láza :( , most meg nincs neki (Nurofen), és rosszalkodik. :D Holnaptól itthon maradunk.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Jesszus 39.6??????

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hahó mindenki!

Megérkeztünk a nagy kirándulásról! Kiruccanásnak jó volt, egyébként semmit nem vettünk :-)
A Shopping City Südben kezdtünk, mint kiderült végzetes hiba volt, őrült tömeg, mint nálunk dec.23-án. Ami tetszett, hogy mindenki hozta a gyereket a babakocsiban, ami nem tetszett, hogy bárhol lehet dohányozni. Meg is beszéltük, hogy mi biztos, hogy nem visszük oda Mátét.
A H&Mben meg a C&Aban nem vettünk semmit, pedig úgy emlékeztem, hogy sokkal nagyobb a választék mint itthon - ez igaz is, de semmi aranyosat nem láttunk :-(
Aztán átrobogtunk Parndorfba, ott már volt néhány jópofa cucc, igaz ami tetszett az ott is elég borsos áron van, még szerencse, hogy Máténak van elég ruhája.
Este 8ra értünk haza, fél8-kor telefonált anyukám, hogy alszik a gyerek, minden rendben ment. Reggel 7ig aludt, már 8kor ott voltam érte :-) Úgy hiányzott!!! Azt hittük, hogy csapunk egy görbe estét gyerek nélkül, ehelyett siettünk haza, beestünk az ágyba és nem tudtunk elaludni mert nem szuszogott a Manó a másik szobában :-)

Ancsa,
kérdésedre válaszolva Máté egyáltalán nem hiányolt! Mikor felébredt a reggeli plusz alvásából (szokott még egy félórácskát szuszogni reggeli után) vigyorgott, magyarázott anyámnak, aztán nyugtázta hogy én is ott vagyok és magyarázott tovább. Bezzeg mikor az apját meglátta!!!!!
Fuvart pedig bármikor :-)

Cancan,
a híradóban én is hallottam, hogy a főpolgármester-helyettes javasolta, hogy dobják ki az egész János kórházat és adják el a területet. A mostani "elit" kórházat pedig bővítsék. Nem értem az elit-kórház kifejezést, azt sugallja, hogy ide csak a kiválasztottak jöhetnek...

Barbi,
tündéri Danca, milyen kis huncut már most!!!

Mindenkinek sok pusza anyáknapja alkalmából! olyan furcsa, hogy már mi is idetartozunk, nem?
Engem a ksifiam és az apukája meghívott ma ebédelni a jeles napra tekintettel :-)))

Masni
masni

Steffi!
Igen, 39,6. De lehet, hogy az alvás is benne volt, mert jól be tud melegedni alvás alatt. Szerencsére hamar lement. Azóta sincs semmi - kop-kop - benyomott másfél pohár joghurtot, meg egy negyed őszibarackbefőttet.

MAsni!
Akkor nem is érdemes kimenni Parndorfba? Pedig mi is gondoltunk már rá.

Még 1x a link. A vége érdekes.
http://www.origo.hu/itthon/20070504ledozeroltatnak.html

Kép
Kép
kriszta36

Szép Anyáknapját mindenkinek!!!!!!!!!

Voltunk a parkban, de nagy pangás volt a bábatalálkozón. A Japán gyereknap meg tök uncsi volt...
Szóval megjártuk inkább a csodák palotáját 120szor is :-)

Szerdán megyek elösszőr ctg-re és elötte át kell mennem vérvételre, de nem tudom pontosan, hogy éhgyomorra kell-e mennem...esetleg nem tudjátok??????
Reménykedem, hogy ehetek még itthon :-)

Kép

Kép
cukipofa

Steffi

Hajrá fogak! Szurkolok hogy végre kijöjjön az amelyik jönni akar, hogy aztán aludjatok egy jót!!!! Ja és a múltkor Jázminnak is hasmenése volt (ami nála nagy szó!!) amikor a foga bedurrant.

Zsófi

Nagyon édes Léna. Persze hogy ügyes!!!!!

Barbi

Jók a fotók! JA és nagyon nagyot nőtt Dani! Egészen máshogy néz ki a képeken, már igazi nagyfiú!! :lol: Hova jársz biopiacra? Úgy tudom tőlünk jó messze van. :(

Gyuzso

Én nem használtam ilyen kendőt, de úgy tudom lehet használni egészen pici kortól. De azért még kérdezz meg mást is. :roll:

Masni

Azért biztosan jó volt. NEm tudom mikor tudom rávenni magam, hogy egy kicsit kimozduljak. A férjem rám parancsolt, hogy márpedig jövő héten elmegyünk moziba. Végülis simán megoldható, anyós szomszéd utcában, Jázmin alszik 7 után, hát szerintem végigizgulom majd a filmet. :lol: :lol: :lol:

Kriszta

Jobbulást, szegénykének!!!!!

Minden pocakosnak szurkolok!!!

Két napig nem leszek, mert elutazunk barátainkhoz Zirc mellé, Hajmáskérre. Gondoltam majd jókat kirándulunk az erdőben meg minden. Hát ez biztos nem fog összejönni, a szar idő miatt. :( Na mindegy! :roll:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Gyuzsó!
Mi Léna 2 hetes kora óta kendőzünk, először lehet fektetni benne a babákat, bár mi soha nem fektettük Lénát, mert nem szerette. Van egy oldal: hordozokendo.lap.hu, ott sok mindent találsz, kötözési módokat is! Mi nagyon szerettük, Léna 3 hós koráig csak így jártunk sétálni. Ehhez persze az is hozzátartozott, hogy a 3. emeleten lakunk lift nélkül...

Masni!
Sajnálom, hogy nem vettetek semmit, de tök jó, hogy Máté jól elvan a nagymamájánál!

Steffi!
Léna már megbarátkozott a kanállal, bár még mindig a szopi a fő táplálék, naponta 1-2-szer kap enni, ebédre mindig valami főzeléket, és vagy tízóraira vagy uzsira gyümölcsöt. Eddig ma ette a legtöbbet, 70 grammot! :) És én úgy érzem, hogy jobban szereti a zöldségeket, mint a gyümölcsöket.
Szerintem mi is megyünk jövő héten a biopiacra, bár ruha nem nagyon kell, de szívesen találkozunk veletek. Árulni is lehet? Vagy csak venni?

Barbi!
Örülök, hogy jobban van a nagymamád, és kár, hogy elkerültük egymást! Majd belejön Dani az evésbe, ha láttad a blogot, akkor biztos láttad azt is, hogy milyen képet vágott Léna az első almához...

Györgyi!
Jó utat nektek, azért hátha nem fog végig esni... A biopiac a Mom parknál van, azért hátha el tudtok jönni, kocsival annyira talán nincs messze.

Kriszta!
Jobbulást Pannának!

Emano!
Akkor még mindig drukkolok, nem lesz anyák napi baba?

Szép, nyugis estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Kriszta,
szerintem ettől még érdemes kinézni Parndorfba, ki lehet fogni jó dolgokat. Meg programnak is jó :-)

Györgyi,
teljesen megértelek, nem egyszerű otthagyni ezeket a kis manókat. De a férjednek is igaza van, ki kell mozdulni néha!

Masni
masni

Sziasztok!

Gyuzsó!
Mi Léna 2 hetes kora óta kendőzünk, először lehet fektetni benne a babákat, bár mi soha nem fektettük Lénát, mert nem szerette. Van egy oldal: hordozokendo.lap.hu, ott sok mindent találsz, kötözési módokat is! Mi nagyon szerettük, Léna 3 hós koráig csak így jártunk sétálni. Ehhez persze az is hozzátartozott, hogy a 3. emeleten lakunk lift nélkül...

Masni!
Sajnálom, hogy nem vettetek semmit, de tök jó, hogy Máté jól elvan a nagymamájánál!

Steffi!
Léna már megbarátkozott a kanállal, bár még mindig a szopi a fő táplálék, naponta 1-2-szer kap enni, ebédre mindig valami főzeléket, és vagy tízóraira vagy uzsira gyümölcsöt. Eddig ma ette a legtöbbet, 70 grammot! :) És én úgy érzem, hogy jobban szereti a zöldségeket, mint a gyümölcsöket.
Szerintem mi is megyünk jövő héten a biopiacra, bár ruha nem nagyon kell, de szívesen találkozunk veletek. Árulni is lehet? Vagy csak venni?

Barbi!
Örülök, hogy jobban van a nagymamád, és kár, hogy elkerültük egymást! Majd belejön Dani az evésbe, ha láttad a blogot, akkor biztos láttad azt is, hogy milyen képet vágott Léna az első almához...

Györgyi!
Jó utat nektek, azért hátha nem fog végig esni... A biopiac a Mom parknál van, azért hátha el tudtok jönni, kocsival annyira talán nincs messze.

Kriszta!
Jobbulást Pannának!

Emano!
Akkor még mindig drukkolok, nem lesz anyák napi baba?

Szép, nyugis estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Györgyi!
Hát ezen a héten az 5. fogacska fog kibújni, legalábbis remélem, hogy a héten meglesz. Napközben egész sokat aludt össz-vissz 5órát!
Érezzétek azért jól magatokat és vigyázzatok a kullancsokkal!

Zsófi!
Jujj, de jó akkor találkozunk veletek is! Mi szerintem legkésőbb 10kor ott leszünk, bár ez a fönöktől függ, de tényleg legkésőbb akkor. Mi még benézünk majd a MOM-ba is nekem cipőért. Meg DM-be is kéne menni. Van ott DM?

Eni-Gabi!
Apukák és Zsombi beleegyezett a képek felrakásába?

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta!
Hú nagyon sok az a 39.6 remélem, hogy nem is megy feljebb, mert az még egy felnőttnek is sok! Most este mértétek neki?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

És Kriszta: én jó voltam, raksz fel képet a pocakos Krisztáról? :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta: minden előjel nélkül lett ilyen magas láza???? Reméljük, semmi komoly, de azért ez nagyon sok lenne csak a bemelegedéstől.....

Steffi: hajrá fogacskák! Martin nagyon belehúzott..... mindenhogy.

Györgyi: jó pihit nektek! És ki kell mozdulni néha! Az első pár alkalom ilyen lesz, hogy percenként telefonálnál, aztán majd belejössz. Hidd el, nagyon jót fog tenni Mindkettőtöknek!!!!!

Lányok, Beni egyszerűen nem akarja elfogadni csak az édes kajákat. Semmi zöldség, ma krumplipürét próbáltam adni neki - ebből evett 4-5 (fél) kanállal, de utána szabályosan rázkódott és öklendezett tőle. A tápszerek sem aratnak mostanában nagy sikert ( 160akat eszik, holott 220 körül lenne az adagja) pedig 2féle van itthon és felváltva kapja, általában csak reggel és este, de van, hogy többször. ÍA tejpépek mennek, meg a gyümölcsök. Ennyi..... Van valami ötletetk?????? Ja, persze kenyérsarkát, kiflit imád csócsálni. :lol:

Szandus jól van, úgy néz ki túl vagyunk a bárányhímlőn és elég lazán megúsztuk. Ma már mentünk korizni is, bár holnap még nem megy oviba. Most lesem Benust, hogy vajon elkapta-e. Még kb. max. 10 nap és kiderül. Ha addig nem jön ki rajta, akkor megúsztuk....

Emano: nem tudok mit írni - drukkos szmájli....... Csak kijön az a kis Tökike már!!!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni
Nem peóbáltad még keverni? Pl. a krumplit valami édessel, almával vagy répával? Majd holnap nézek még kombinációkat a babaszakácskönyvemből, ha gondolod!

Györgyi
Egy mozi hidd el, h simán belefér, mi is kb. már 4-5x lepasszoltuk Dancát anyukámnak egy-egy bevásárlás vagy grillezés kedvéért. Szükség van néha arra, h a baba nélkül legyél, igaza van a párodnak!

Gyuzsó
Zsófi már mindent leírt a kendőről, nekem csak annyi, h Dani a kengurut szerette, a kendőt nem :( de sztem szoktatás kérdése, én lehet, h túl későn kezdtem el!
Börze a biopiac mögött játszótérnél lesz és legfőlépp használt ruhákat lehet venni, múltkor kb. 15 stand volt.

Györgyi
Igen, igen, Mom park mögött van, tőletek picit messze :(

Zsófi
Szerintem áruln is lehet, d enem vagyok benne biztos, sztem keresd meg a számukat a neten és hívd fel őket!

Steffi
5 fog?? :shock: nem semmi!!
Ez a jégalamlé valami speciális eljárással készül, mivel lefagyasztják az almát és abból csinálják utána a levet, így megmarad benne az összes hasznos tartalom! Nagyon profi! Plusz finiii! De most mondta egy ismerősöm tippként, h higítsam fel vízzel és akkor nem fog annyira fintorogni tőle, szerintem jó ötlet!

Masni
Azért jó, h kimozdultatok! A magyar budaörsi outletet nem próbáltátok? Mondjuk gyerekcuccok nem nagyon vannak, de sztem az Adidas, meg a Mango nagggyon jó!
Még azt akartam mondani, h nálunk sajnos Dani nem ülhet előre, mert nem lehet kikapcsolni a légzsákot, így csak hátul ülhet! De most már én is adom neki a műsort, pár napja imádja, ha mindenféle arcokat vágok neki, meg beatboxolnom kell, képzelheted... :roll: :lol:

KépKép
barimami

De próbáltam( alma, répa, sütőtök ) .... Addig amíg az édes íz az erőteljesebb addig oké, ha már kicsit csalok - akkor nem kell neki.......

Én a H&Mben és C&A ban nincs olyan , hogy nem tudok költekezni..... :oops:

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni!
Nekem mondod? Nagyon aktív a gyermek, nincs egy szabad pillanatom, csak ha esetleg alszik. Holnap Nimi már megy dolgozni, hát nem tudom mi lesz velem...

Barbi!
Igen 5 fog. Alul kettő már rég, fent az első kettőből a jobb félig kint van a bal negyedig és az 5. most töri magának az utat a bal mellett. De már látom a hatodikat is a jobb felső mellett :roll:
Hú én imádom az almalét! Jól hangzik hétvégén mi is veszünk! Martin ma banán almát kapott frutapásat, de a héten akarok adni neki gesztenyét, meg van még itthon cékla azt is meg akarom csinálni. A céklát főzni kell, mint mondjuk a krumplit? Almát is lehet így főzni?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Emano!
Babucid nagyon mamás lesz! nem akar tőled megválni! :D

ha megkésve is, de én is sok boldogságot szeretnék mindenkinek kívánni anyáknapja alkalmából!

Mi jól vagyunk. A tegnapi 2-szer 240 km-t megjártam a lányokkal. A legnagyobb probléma az az álmossággal volt. Egyzser meg is kellett állnom kávézni, mert már kétszer leragadt a szemem. :oops: A csajok viszonylag jól bírták. Az útközben való itatás-etetés már megy, így csak 3-szor álltam meg egy-egy percre. Hazafelé ömlött az eső, alig lehetett látni, viszont mind a kettő jót eludt. :D

gyönyörűek a képek! nagyon édesek a babák!

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
csütörtökön vagy pénteken megindítja a dokibá!De lehet hogy császár lesz belőle,mert holnap megyek ekg-ra (műtéti rutinosra)!!!
Azt mondta a leleteim alapján esélytelen, hogy meginduljon magától!!
El vagyok kenődve

emano/Andi
KépKép
emano

Köszönöm szépen a kendős tippeket! Tök jó az oldal, amit ajánlottatok, gyorsan rá is kukkoltam.. :))

Emano,
mondani könnyű és egyéb blablaszöveg helyett: nem könnyű elfogadni, hogy az esély a természetes szülésre napról-napra csökken. De hát ha a Babóca ennyire bekucorgott :))
Imád Veled lenni és kisajátítja a kuckot, amíg ki nem pakolja a doktor bácsi a kényelmes bőrfotelkájából!
Az a lényeg, hogy van kitűzött cél és a hét végére már bizti a kezed közé kerül a pocaklakód!

Veronikusz,
le a kalappal, közel 500 km egy napon belül még edzetteknek, babák nélkül is embert próbáló! a 36-os út meg egyébként is túlélőtúraként fogható fel a bakhátak meg a kamionok miatt..

Steffi,
szegény Nimi, reméljük jól sikerül az első nap táppénz után. Az otthon maradt családkájának bizti nagyon hiányzik! :)
Már 5 fog?? Mivel fogja szórakoztatni anyáékat éjszaka, ha ilyen hamar túlesik a "fognövesztésen"..? :)))

Lányok! Szoktak bent a kórházban körbevezetést tartani a még első pocakosoknak (szülőszoba, vajúdó helyiségek, segédeszközök, szobák)? Szülésznővel kell egyeztetni? Vagy tanfolyamot a papákkal? Kell vinni be spec. ruhát Apának, ha papás szülés lesz?

Szép napot, mindenki élvezze ki a napocska minden percét!!

KépKép
Kép
gyuzso

Hali mindenkinek!
Ahhoz képest, hogy rossz időt mondtak hétágra süt a nap! Kitettem Mátét a teraszra járkókástul, azóta megbűvölve nézi a lámpát.

Barbi,
képzelem az előadást :-)) Mi is szoktunk Máténak bohóckodni...:-)

Steffi,
a céklát főzni kell, én legalábbis pont úgy csináltam, mint a krumplit. Az almát párolni kell (ha akarod), végülis ugyanígy. Mintha almakompótot csinálnál.

Gyuzso,
úgy tudom a tanfolyamok alkalmával körbevezetnek, megmutatják a szülőszobát meg a többi helyet. Nem kell külön ruha a papának, kap köpenyt.

Masni
masni

Sziasztok,

én uj vagyok itt és még bébi nélkül, azaz bébivel a pocakban... most készülünk szülni júniusban a Kútvölgyiben Dr Tóth Ferencnél és szeretnék kérdezni tőletek pár dolgot, remélem tudok és van is kedvetek segíteni ...

megpróbálom felsorolás szerüen elirni ami érdekelne:

- szült vki Tóthnál? ha igen milyen volt? hogy áll a pénzkérdéshez?
nekem eddig nagyon jók a tapasztalataim vele, normális, emberként kezel és nem tünik anyagiasnak, mindig korházi rendelésre mentem hozzá- oda egyszerübb kijutni a munkahelyről -és nem éreztette, h pénzt akarna bármiért is. nekem nagyon korrektnek tünik ...

- melyik szülésznőt ajánljátok a leginkább?
én még egyet sem ismerek, most vagyok a 33 héten, és azt tervezem, h a 36 heti vizsgálatkor körbeszimatolok ezügyben. vagy érdemesebb lenne már korábban ?

én gátvédelemmel szeretnék szülni, jó lenne megúszni a vágást - ezzel kapcsolatban mi a tapasztalatotok?
- málnalevél tea? olajos gátmasszázs? - használtatok ilyet? ha igen segitett?

beleszólnak milyen testhelyzetben szüljünk, vagy békénhagynak?

a kisbabák az anya mellett maradhatnak vagy elviszik őket éjszakára? lehet rendesen szoptatni vagy belenyomják a tápot és a cumit is a kicsikbe?
én egyiket sem szeretném, mert utána állitólag nehezebb szoptatni...

örülnék ha leírnátok nektek hogy alakultak a dolgaitok, előre is köszi a segítséget és hasznos tanácsokat stb.
üdv, Chili
fchili

Steffi, a babaszakácskönyvben az van írva, h próbáljuk meg sütni is a cuccokat, úgy teljesen más lesz az íze és kevésbé tűnnek el belőle a hasznos alapanyagok! Pl. alufóliába csomagolva ajánlja a répát sütni, meg tököt, plusz almát is sütőben!

Heni, hát, lehet, h édes szájú lesz a kicsi!! :D

Gyuzsó, van szülőszoba látogatás, meg csecsemőosztálty is meg lehet nézni, apukákkal együtt persze, vannak mindenféle tanfolyamok, ki vannak téve a szülészeten az asztalra!

Chili, dokival kapcsoltaban nem tudok tájékoztatást adni, de azt tudom, h én Zachár Erikával szültem és mindenkinek bátran ajánlom! Babát be lehet vinni éjszakára magadhoz és a csecsemősök abszolút szoptatáspártiak, max. egy kicsi vizet adnak, de azt se cumiból, ha nagyon fogy a baba és nem indul be a tejcsi, de ha nem kéred, akkor sztem azt se adnak!

KépKép
barimami

Sziasztok,

bocsánat, esélytelen, hogy így két nap után mindent lereagáljak, ugye nem baj. Tegnap is csak az anyák napja miatt ugrottam be.

Barbi,
olyan kis szép ez a legény, még az almaevés se tudta elrontani.

Györgyi,
ez igen. :)

Steffi,
sikerült valamit aludnod? Nálunk mintha normalizálódna a helyzet, de el is csúszott a lefekvés ideje későbbre és végre áttöri az ínyét a felső metszőfoga. Az gyötörhette.

Kriszta,
lement a láz?

Emano,
hát nem is tudom. Biztos?

Bábanapon nem jártunk, esküvőn voltunk. Elbúcsúztattuk az utolsó "öreg" (az alapítók küzül való) lányt az együttesből. Mindnyájan lebabáztunk-férjhez mentünk a régiek közül, ketten vannak, akik pocakosok, de nekik se sok van hátra. Az utóbbi két évben már negyedévenként jelentünk meg viseletben a polgármesteri hivatalban és búcsúztattuk énekszóval a menyasszonyt, a járókelők azt hiszik, valami rendszeres idegenforgalmi látványosság. Aztán pár hónap múlva babanézőbe indultunk. :)

Kíváncsi leszek, mit hoz ez az év kórház ügyben és így azén szülésem ügyében is. Csütörtökön megyünk tiszteletünket tenni az ötödik emeletre.

TIGRIÉK!
Hogy s mint?

Mindenkinek további szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Hol van mindenki???

Emano!
Figyi az a lényeg, hogy te és a baba rendben legyetek! Ki a dokid? Mondjuk ezt nem nagyon értem, hogy ha nem indul meg magától akkor egyrészt miért kell indítani másrészt meg miért kéne császár???
Mondott valamit a baba méreteiről? Ha vigasztal engem is elküldtek ilyen ekg-s izére és hüvelyi úton született a babám.

Gyuzso!
Hogy te milyen aranyos vagy! :D Nagyon hiányzik nekünk apa bizony! De azt ígérte negyed 7 körül itthon lesz, majd megyünk elé a buszhoz szerintem. Remélem ha kijön ez a sok fog akkor végre hagy aludni engem is egy kicsit :D Én úgy tudom hogy vannak tanfolyamok amiken részt lehet venni apával együtt és apá sszüléshez nem kell semmi ruci, majd kap egy köpenyt mi mondjuk vittünk saját papucsot neki így nem kellett azt a nejlon lábvédő izét ráhúzni a cipőjére.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Steffi, milyen jó a megfigyelőkéd. :wink: Ahan, PC még megvan, de helyette már ezt használjuk. Ez is travel system, szóval az elv ugyanaz, de a babakocsi feleakkora, szóval amolyan 2; sportkocsinak tökéletes lesz... :roll: Amúgy meg ez a graco mosaic, mindig is kedvencem volt. (Ja, ez is second hand.) Én férjem diszkréten Gabbó férjére "vár" fotófelrakás ügyben. :shock: Hogy megy/ment a mai nap?
Masni, gratula. Benő is épp a teraszon "heverészik", feljöttünk sétából, én meg azzal a lendülettel át a hatalmas lakáson, kitoltam, nehogy felébredjen. Most szuszi. :wink:
Szeva, Chili. Vannak itt bőven "tóthdokisok". Tulajdonképpen a Kútvölgyi szakmai gárdája úgy ahogy van fantasztikus CSAPAT, mindenki csak jót fog mondani Tóth dokiról is. Ehhez kapcsolódik, hogy tulajdonképpen mindegy, kit választasz szülésznődnek, AKI NEKED szimpatikus. Az, hogy milyen a testhelyzet, gátvédelem avagy nem... szerintem nagyjából helyzettől függ. Mármint hogy éppen akkor hogy alakulnak a dolgok. Én pl gátvédelemmel, oldalt fekve szültem... és nekem mindegy lett volna: OTT ÉS AKKOR. Így volt akkor tökéletes, de ehhez partnerek is kellettek. :idea:

Mikorra várod a babócát? Fiú vagy kislány?
vbea

Barbi, Memme!
Hát nem egyszerre írtunk???

Barbi!
Neked is a kismama babakonyhája van meg? Már sütöttem abból krumplit meg almát meg répát. Most majd a gesztenyéhez fogok egy kis alma kompótot, meg majd a céklát.

Memme!
Képzeld éjjel csak 2x kellett kelnem! Sőt 2x mert az első 11kor volt és akkor még fent voltam. Ma is napközben egész jókat aludt, kiegyensúlyozott, boldog, nevetgél, játszik. Remélem az este is jól alakul! Hogy vagy kismama?

Tigriéket én is akartam már kérdezni!

És Mercit!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Eni!
Hát veled is egyszerre írtam :D Ugye milyen jó szemem van? Hát igen PC tényleg bazi nagy és milyen nehéz! :shock: Martin már 3x is aludt ma, játszik, adtam neki délben alma-banánt, elvagyunk. Közben 3 hősők részt is meg tudtam nézni :lol: Már a 20-nál tartok :lol: Tök izgiii! Nem is tudtam, hogy gátvédelemmel szültél! Most nézem, hogy te kisfiad is lassan már 3,5 hónapos? Atya gatya!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi :D :D :D
Ne is mondd, akkora nagy cula már... :shock: Szerdán megyünk tanácsadásra (egyúttal oltásra :cry: ), az én mérlegem szerint már 6 és fél kiló körül van... :lol:
vbea

Sziasztok megint,

köszi az eddigi válaszokat.. közben olvasgattam az első pár oldalról is és egész megrémültem annyi szörnyűséget irtak még 2001 - 2003 környékén...
föleg a csecsemős nővéreket szidták, cukros vizezték és tápozták a bébiket, undokok voltak stb...

remélem most már sokkal jobb a helyzet, 352 oldalt sajna nem tudok végigböngészni ...

mi ugy tünik kislányt várunk, most a 33. héten vagyunk, szóval a hivatalos időpont juni vége - remélem addig nem kavar be nagyon ez a "remek" reformnak nevezett egészségügyi átszervezősdi. füzögetem a bébit, h jöjjön inkább kicsit korábban, jó lenne már a 38 hét környékén túllenni a dolgokon, de persze mesterségesen siettetni nem akarom, inkább csak próbálom rábeszélni :)

ti mikor szültetek? és hány bébitek van? egyelőre nem birtam még mindenkit beazonositani..
fchili

Steffi, de, de, nekem is az van meg!!:) az almakompótot szerinted hogy érti? mármint az rendes kompót? vettél valahol?

KépKép
barimami

Eni, oké, itt vannak a papák és a gyerekeink:

Kép

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

:lol: :lol: :lol:
vbea

Úgy mondta a dokibácsi,hogy megindítja,de nem fog sokat várni és megcsászároz!!!!
Amúgy valamelyikőtök szült császárral????Kicsit parázok tőle?

emano/Andi
KépKép
emano

Emano, én azzal szültem és ne parázz, nem volt gáz egyáltalán, nyugodtan kérdezz, akár priviben is és szivesen válaszolok! :wink:

KépKép
barimami

:lol: :lol: :lol:

Sári műsorszáma miatt voltam a kép mellett olyan szűkszavú. Most egy megmaradt húsvéti nyuszicsomaggal bíbelődik reményeim szerint 3 percnél tovább...

Steffi, orrcseppet nem ismerem, de az argentum az ezüstöt jelent, nem?

Heni, Ancsa köszöni Zsombi, hogy gondoltatok rá!
Heni, a verset én külön köszönöm! :cry: :lol:

Barimami, Dani nagyon hódító a kék szemeivel! Mi az, hogy JÉGalmalé? :oops:

Fchili, szia, itt mindenki csak jót fog tudni mondani a kórházról, a szülésznőkről, és a dokikról is. Egyedül a 'reform' lehet az, ami belepiszkít ebbe az idillikus hangulatú kórházi hangulatba.

Merci, te nagyon el vagy tűnve! Annyiszor meg akartam már kérdezni, hogy a bababölcső, amit szerkesztettél, hogy vált be Benjáminnál?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Eni!
Hát nekem pedig olyan kis pici édesnek tűnik! Na ja a 8,5 kilós dagi Martin mellett :lol: :lol: :lol: Nagyon kipofásodott a kicsinyünk :lol:

Eni-Gabi!
Szépek a fiúk és a babák!!!!!!! De tééényleeeg!!!! :wink:

Barbi!
Szerintem tutti nem bolti kompót, mert az cukros. Szerintem egy sima vizben az almát meg kell főzni és az. De lehet, hogy tévedek :shock:

Gabi!
Fogalmam sincs mi az az argentum :oops: :D De elhiszem neked, hogy ezüst, ezt sosem tudtam megjegyezni :oops:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

bocs, de rövid leszek mert rohanok. Most jöttünk haza a papámtól. Ott vígasztalódtunk. Elvittem Katát reggel a bölcsibe, 10kor már hívtak, hogy ne ijedjek meg, de Kata elesett a motorra és kiesett a fog. Volt nagy rohanás. Vittem a Szentkirályi utcába, de nem tudták neki visszarakni, mert nagyon vérzett és nem volt száraz hozzá a többi fog, hogy sinbe tudták volna egy hétre rakni, míg visszaforr a helyére a kis foga. Horror volt ez a mai nap. 10-15 percig tudtuk lefogni hárman, de nem jött össze. A végén már én is sírtam. Taknya-nyála-vére összefolyt. Szegénynek mind a két ajka fel van dagadva. Rossz ránézni. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Emano!
Ahogyan a többiek is írták ne aggódj biztosan azt teszik majd ami a legjobb nektek, és minden rendben lesz!

Cukipofa!
Igen az a vérvétel sajna éhgyomorra lesz :( én múlt szerdán voltam.

Gyuzsó!
Börze május 20. hungexpó.

Ma voltam uh meg ctg n és minden rendben!
Emmus növekszik anya tágulgat... Csak ezeken a ctg en nem akarja aktivizálni magát... Azt kérdeztem a dokitól hogy beleférünk e még ebbe a kútvölgyis szülésbe és azt mondta hogy szerinte a végső dátum ha lesz ilyen júli 1 de ezt ne vegyem biztosnak... senkit nem akarok áltatni még feleslegesen!
Ma megint a tablót nézegettem és nagyon aranyos, tök jó volt ennyi ismerőst találni rajta :D

Holnap megyek megint vizsgázni de már olyan nehézkes a mozgás pedig próbálom kondiban tartani magam... :D Séta, bevásárlás stb...
Jövőhéttől kezdhetem a homeobogyókat és nagyon remélem hogy időben kibújunk...

Mindenkinek nagyin szép napot kívánok!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!
Köszi a kérdéseket, meg az aggódást. A tegnapi horrorisztikusérték után ma egész nap semmi, egy kis reggeli hőemelkedéstől eltekintve. Evés nincs. :(
Előzmény köhögés volt, meg szombaton hőemelkedés.

Steffi:
Kép

(Alig vártam, hogy valaki kérje... :D )

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?