A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Gyuzso: a szép idő nagyon ránk férne, kb. 16 fok van és zuhog az eső :twisted: :twisted: :cry: úyhogy szobafogágban vagyunk, de holnap elmegyünk Kehidára az élményfürdőbe és tőlem szakadhat..... :twisted:

Györgyi: Szandi már 5 éves elmúlt, de ezt még nem hallottam. Persze azt tudom, hogy minket lányokat mindenhol fenyeget ez a veszély, de Szandit anno babakorában is simán pancsoltattam, szerencsére nem volt eddig semmi baj.
Megjegyzem, kissebbek és lányok is pancsiztak a Balcsiban, de persze ezt mindenki maga dönti el.

Benő nagyon édes. :lol:

Most csak ennyi, mennem kell 4 gyerkőc örjöng itt. :twisted: :x

Heni

Kép

Kép
cancan

Eni, hát igen, már én is beletörődtem, hogy elképzelhető, hogy férfiuralom lesz itthon és 3 pasit kell majd kiszolgálnom! Vagy ők szolgálnak majd ki engem? :lol: :wink:

KépKép
barimami

Tündi, köszi a táblázatot. :)
Kislányt szeretnél? Úgy legyen! De tényleg lesz, ami lesz. Én pl. Melindát kezdettől fogva pontosan éreztem, hogy lány. De Kicsinél nincs ilyen határozott érzésem.

Nekem egy kicsit az agyamra mennek a nagyszülők, akik állandóan azzal nyaggatnak, hogy mi lesz. Azt meg elfelejtik megkérdezni, hogy egyébként hogy vagyunk Kicsivel. Már arra is gondoltam, hogy megkérem Vidadoktort, hogy ne mondja meg, mit lát. Csak hát a párom mégis szeretné tudni, vele meg nem akarok kitolni, bár ő külön megkérdezheti a doktort. De a család úgyis kikotyogná.

Eni, most épp Palya Beát, Szalóki Ágit hallgatunk, múlt héten U2 ment, Cranberries, de hát Melinda kedvence a Gryllus Vilmos meg a Kaláka. De olyan szinten, hogy rögtön felismeri és ha énekelem neki, megnyugszik tőle. Pl. ha este már nyűgös.

Emano, biztos az van, hogy mostmár a szemünkbe néz a fényképről is és más a tekintete mint a régi képeken. Kismanócska. :)

No, további szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

ja Eni, vana Tükrös zenekarnak a Vígan legyünk és a Hegyen völgyön c. albuma. Ezek mondókák, mesék, énekek, nem gügyögősek, hanem gyerekeknek valók. Mi nagyon szeretjük.

Kép

Kép

Kép
memme

És a Grylluson is de a Tükrösön szinte végig GYEREKEK ÉNEKELNEK.

Kép

Kép

Kép
memme

Barbi

Röhögni fogsz, kapott még Olaszországból is. :lol: :lol: Nem pakolok. :( Útálom!!!! Mármint ki be pakolni. Te tudom szeretsz. Nem pakolsz be nekünk is??? :) :)

Eni, Emano

NAgyon jók a képek! Benő úgy nő, minha húznák!!

Veronikusz

A múltkor el is felejtettem válaszolni, hogy hány centi Jázmin. Nem tudom. :lol: :lol: :lol: Elfelejtettem elmenni a kötelező méricskélésre, de majd lehet hogy szombaton elmegyek. 74-eseket hord, meg egy-két 80-as. Azt mondják, hosszú...Szóval jól megválaszoltam? :lol: :lol:

Memme

JAj de jó hogy írtad, ezt én is megveszem. Nekünk van egy könyvünk, még az enyém volt, abból mondókázok Jázminnak, hát inkább kevesebb, mint több sikerrel. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Memme, nagyon köszi. Megnézem, bevallom, még a Tükrös zenekarról nem is hallottam. :oops: :oops: :oops: De nyilván.

Györgyi, Jázmin nagyon hosszú lesz, de mit várjunk, ha ránézünk férjedre és Rád??? :shock: :lol:
Ja, a mondókázást úgy kezdtem, hogy a "hóc,hóc katonáig" eljutottam. Meg addig, hogy "bóbita, bóbita"... De utóbbit végül megtanultam, mind a 4 versszakot.

Heni, nektek jobb időt. Jöhetne valami, mert nekem tegnap este óta veszett fejfájásom és szédelgésem van.
vbea

Györgyi, akkor beletenyereltem, tudtam, h a kislányod született celeb! :lol: Ja, és szivesen bepakolok nektek, csak majd ne csodálkozz, ha találsz egy héthónap körüli kisfiút is a bőröndben! :lol: Ez az ár szerintem túl drága, ne vállald be! :lol: :lol:

KépKép
barimami

Na jó, én bőgök 5 perce, csak nálam tombolnak még a hormonok vagy ez tényleg iszonyat megható?
Tünde, kislányt akaroook!!

http://www.youtube.com/watch?v=En0A8KGM ... ed&search=

KépKép
barimami

Bibibí!!!! Nekem van!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Ja, de biztos nem lesz ilyen hangja, mert inkább olyan kis Oláh Ibolyás. Apával így is hívjuk. :) :) :)

Kép
gyorgyi33

De vicces, tényleg egy picit Ibcis Jázminod! :D
Megnéztem harmadszorra, még mindig bőgök, ez kész.... :roll: :shock:

KépKép
barimami

Sziasztok,

senkivel nem akarok ellenkezni, csak egy plusz véleményt mondok strand kontra punci ügyben. A kislányoknak a nagyajkak fedik a bejáratot. A hüvelyük gyakorlatilag zárva van, a lábukat nem rúgkapálnak annyira, hogy oda teljes alvázmosást végezhessen a víz. A Balaton amúgy bakteriológiailag elfogadhatóan tiszta, a gombáknak nem kedvez a hűvösebb víz, nomeg nem is fogékonyak a gyerekek ilyen korban, különben a gyereknőgyógyászati rendelők tele lennének apró babákkal, akik mégis fürödtek a balcsiban. Tele lenne vele a sajtó stb. A szabad víz az én véleményem szerint sokkal biztonságosabb, nem a Dunára gondolok az alsó rakparton, mint egy medence vize. És nem lehet állandóan mindentől óvni a gyerekeket, mert akkor homokozni sem szabadna őket engedni, szinte mindegyik homokozó fertőzött.
Az én összes gyerekem pindurka kora óta fürdik minddenhol és soha ilyen bajuk nem volt, de a Gödi strandtól már hánytak-hasmentek nemegyszer. Terhesen és is sokat balatonoztam, de én nem vagyok, sohasem voltam fogékony semmilyen nyavalyára.
Ez egy vélemény a többihez. Szeretettel: Rita
nováky_rita

Köszi Rita!! Aranyos vagy!!!! Én is így gondolnám magamtól, de akkor mondjuk nem minden nap, de egyszer-kétszer belevisszük, ha meleg lesz! :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Barbi!!!

Én is hormonzavaros vagyok! Nem ért ez a videó!
Ilyet akarok. Na jó, énekelnie nem kell tudni :D

Rita! Köszi, hogy leírtad, ugyanezt gondolom! Magamat sem voltam hajlandó mindentől óvni.

mtunde

Sziasztok!

Tünde,
igazad volt, felesleges a sok habtapi, Máté mindenhová eljut már és állandóan elesik :-( Pontosabban elfárad, feldől aztán jön a sírás :-(

Én is egyetértek Ritával, bár nekem kisfiam van, de nem lehet a gyereket mindentől óvni. Mi pl. hagyjuk hogy mindent a kezébe vegyen, aztán meg a szájába és nem fertőtlenítgetünk. Így is úgy is megeszi a koszt :-)

Masni
masni

SZiasztok!

Én sem fertőtlenítgetek, csak olyan sokan mondogatták, hogy ne vigyem be, hogy teljesen elbizonytalanodtam. De már nem! :lol: :lol: :lol: :lol: Amennyi koszt megeszik, az amúgy is durva. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Ja és megvan az első igazi nagy-nagy durva kék-zöld púpunk a homlokunkon. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Halihó!!

megoldódni látszik a hasfájás/kakinemakarjönni gondunk, hiphip-hurrá!!
Tegnap este 2 őszibarackból csináltam turmixot magamnak, először én rohantam gyors a mellékesre, aztán a fiam is az éjjel folyamán 3!!! db kakit produkált és azóta még 2!!!-t.
De már a szilvalekvár is be volt készítve :lol:
Emlékeztem, hogy a székelős főzelékes manóknak is ezt ajánlottátok és úgy tűnik, bevált!! :lol:
De a porszívót már régebben is próbáltuk, tanultam a korábbi ötleteitekből, ha fáradt sírás, működik, ha nagyon fáj a pocim sírás, sajna nem annyira..
De ezer köszönet a tuti tippekért!!!!!

Györgyi,
kérünk puklis fotót is, tuti vagány vele Jázmin!! :D

Megnéztük családilag a videót (többször is).. Nagyon drága!! Persze a párom is szeretne kislányt, de próbálom fékezni, hogy legalább egy picit várjunk!! :lol: :lol:

Memme,
Tükrös zenekar nekem is új, köszi a tippet!! Az én hangom sajna alternatív dzseszre alkalmas csak, mély és nem túl szép.. :) Miklósnak ez jutott, hátha az oviig nem tűnik fel, hogy másnak szebb az énekhangja :lol:

Heni,
küldeném innen a jó időt, de a szokásos durva ÉNy-i szél fúj nálunk, ez tuti nem hiányzik Nektek! Remélem a beltéri pancsi jól sikerül!! :lol:

Nekem ma 2 nagymama jutott, Édesanyám szopmbatig marad, Anyósom beugrott. Elvitték Micát sétizni, azzal, hogy jó pihenést nekem.. Hát én végig izgulok, mikor fogják a bömbölő gyerekemet visszahozni, mert Anyós szerint hadd sírjon, tágul a tüdeje.. Csak Anyában bízom, hogy ő tartja magát a szabályainkhoz..
Persze gyorsan nekiálltam ebédet készíteni pihenésképpen.. :)

KépKép
Kép
gyuzso

Bocsi a vastag betűkért, valahogy nem így akartam.. :)

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso, te szegény, ne hagyd magad, te gyerekedet te neveled, szóval mások is jobb, ha alkalmazkodnak a te szabályaidhoz!! Remélem anyukád megfékezi anyósodat!! és pihizz is!! na, örülök, h bevált a gyümölcs-kúra!! :D

Tünde, juhé, örvendek, hogy nem vagyok hormonzavaros!! Vagy most csak az bizonyosodott be, hogy mindketten azok vagyunk??? :shock: :lol:

Györgyi, jaj, szegény Jázminka (tényleg, szoktátok becézni valahogy, Jázmi? :) ), Daninak is megvolt az első piros homlok múlt vas., amíg aludtam és anya vigyázott rá..amikor felkeltem, mondta, h szörnyű dolog történt, beverte a fejét az ágytámlába és nagyon sírt, mire én: de felkaptad, elterelted a figyelmét egy kis dobálással és abbahgyta, nem? mire anya: nem, felvettem és én is sírtam vele :? :roll: :lol:

Az előzőleg elhangzottak alapján Danit mi is bevisszük egyszer a Balcsiba, h megnézze milyen is az! :D

Masni, átérzem a helyzetedet, danca ugyan még ne mszabályosan mászik négykézláb, hanem inkább "kukacozva", de hihetetlen távokat képes így is megtenni, 2 métert simán lekúszik pár perc alatt, aaztán ha hirtelen fordul hátra, akkor jön a síriii :roll:

Dani ma megint paradicsomos krumplit kap, kiváncsi vagyok, ettől csak picit volt rosszul, mikor legutoljára próbálkoztam vele, nálunk még mindig a répa és a sütőtök a sláger, ha főzelékről van szó, valami tipp esetleg, h mivel próbálkozzak (borsó, cékla, spenót volt már terítéken, de csak megevtő pillantásokat mért rám és öklendezett tőle :lol: )

KépKép
barimami

SZiasztok!

Barimami! Főzeléktipp: tök,cukkini,sóska,spárga,...
a "k" betűsök nem emlékszem mikortól lehet? talán 8-9 hótól? bár akkor már húst is ehetnek! (kelkápi,karalábé,stb.)

Az előbb kimentünka kertbe, de elkezdett szakadni az eső....
Ez az időjárás kikészít, vagy 40 fok van és azért nem lehet kimozdulni, vagy zuhog és 15 fok. Miért nincs egy kis átmenet? mondjuk 25 fok? GYerekkoromban nem ilyen nyarakra emlékszem...

Tegnap voltam a védőnőnél, megmérte a vérnyomásom 90/60. Mondom tuti rossz a ketyere mert nekem soha nem alacsony. megmérte 3or és mindig ilyen alacsony jött ki. Mondtam nem baj, majd hazajövök anyósom úgyis felidegesít. :D és egyből fölmegy.
itthon mértem már 114 volt. ..

Fogorvoshoz is mentem,de csak a fogkövet szedettem le, mert a töméshez injekciót akart adni. mondom köszi inkább kihagyom, majd akkor később. Szerintetek ártana a babának?
Majd jövöhéten megkérdezem Tóth dokit...

JA, még a Balcsi témához: biztos gyereke válogatja azt is, hogy ki kap el nyavalyákat. Az biztos,hogy mi tavaly is,idén is bevittük, és csak egy bugyi volt rajta.Hál Istennek nem lett baja... szerintem egy strandon ahol több ezer ember bemegy (ki tudja mennyire ápolt?) a vízbe, sokkal több bajt összeszedhetnek.
SZóval szerintem nyugodtan be lehet vinni. Előtte bekrémezed, és ráadsz egy kis bugyit. AZ iszapban ugysem fog ücsörögni...
Vendég

Sziasztok lányok,

csak néha ugrom be, de olvasgatlak benneteket. Az én fiam imádja a Tükröst, Palya Beát és a Kolompost. Na és persze elmaradhatatlan Gryllus és a Kaláka is. A Kolompost nagyon tudom ajánlani és ha már nagyobbacskák a gyerekek a koncertek-táncházak is élvezhetőek, persze a gyerkőcök időkorlátjain belül.
Ami még nagyon jó és egyes helyeken, például a Kaláka zeneboltban, lehet is kapni, gyerekkorunk zenéi, meséi, így például a Cimbora Sebő Ferenctől, nálunk állandó vendég a lejátszóban. Ha már kicsit nagyobbak, vannak a Zenekeres (wwww.zeneker.hu) cd-k, például az Óvodások-iskolások aranyalbumai, amelyeken magyar gyerekdalok vannak a Bújj, bújj zöldágtól kezdve a Brumm, brumm Brúnóig.
És nagyon jó még a Ghymes két gyerekalbuma is.

Ildi

Ha lehet jelentkezni a táblázatba, a fiam Attila Zoltán, 2003.05.03-án született Vida doktor és Ferenci Erzsike segédletével. A tesóról még nincsen túl pontos adatunk, majd talán kedden kiderül, nagy valószínűséggel 2008. február 17-18 lesz a kiírt időpont, aztán meglátjuk.
ildibaba

Sziasztok lányok,

csak néha ugrom be, de olvasgatlak benneteket. Az én fiam imádja a Tükröst, Palya Beát és a Kolompost. Na és persze elmaradhatatlan Gryllus és a Kaláka is. A Kolompost nagyon tudom ajánlani és ha már nagyobbacskák a gyerekek a koncertek-táncházak is élvezhetőek, persze a gyerkőcök időkorlátjain belül.
Ami még nagyon jó és egyes helyeken, például a Kaláka zeneboltban, lehet is kapni, gyerekkorunk zenéi, meséi, így például a Cimbora Sebő Ferenctől, nálunk állandó vendég a lejátszóban. Ha már kicsit nagyobbak, vannak a Zenekeres (wwww.zeneker.hu) cd-k, például az Óvodások-iskolások aranyalbumai, amelyeken magyar gyerekdalok vannak a Bújj, bújj zöldágtól kezdve a Brumm, brumm Brúnóig.
És nagyon jó még a Ghymes két gyerekalbuma is.

Ildi

Ha lehet jelentkezni a táblázatba, a fiam Attila Zoltán, 2003.05.03-án született Vida doktor és Ferenci Erzsike segédletével. A tesóról még nincsen túl pontos adatunk, majd talán kedden kiderül, nagy valószínűséggel 2008. február 17-18 lesz a kiírt időpont, aztán meglátjuk.
ildibaba

no, ezt sikerült megdupláznom. Egyébként nagyon tudom ajánlani a ringató foglalkozásokat, igaz most nyári szünet van, de a honlapot meg lehet kukkantani, ott láthatjátok, hogy hol és ki tart foglalkozásokat. Mi a fonóba járunk és mindketten imádjuk. a honlap: www.ringato.hu

Ildi
ildibaba

ez az angol kislány fantasztikus!!!!!
most keresem, hogy mi lett ennek a versenynek a vége, tudja valaki?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Ildi! Nagyon köszi így külön. Nekem nagy segítség. Semmiképp nem akartam bébi einstein és babazene cédéket. (És ezzel most semmiképp nem kritizálok senkit és senkinek az ízlését. Remélem.)
Manó, nekem úgy esett le, hogy Paul Potts vagy valaki hasonló. Fiatal pasi, áriázott, elég jól...
vbea

Hali!
ildi, beírtalak, még kéne a te születési időpontod és a lakhely (kerület).

barbi, az előbb nem válaszoltam, igen csaszis voltam, de a második kimeneteléről még nem beszéltünk, úgy tudom, ez a 32-heti uh körül szokott felmerülni, a doki elmondja érveit-ellenérveit, és rámbízza a döntést, de szeretnek ilyenkor a császárra beszélni... Persze nem zárják egyértelműen ki a természetes szülést, de sok a HA: nem hordhtaod túl, mindennek spontán kell mennie, stb...

mtunde

Na itt a kis sebesült, merthogy azóta beszerzett mégegyet. ez meg is maradt, az állán! :lol: A másikat bekentem feketenadáyltővel, el is múlt majdnem.

Kép bibi

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
szerencsére a bibik nem nagyon látszanak. Jázmin viszont nagyon édes! :D hogy Eni Benije is! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Barbi,
nálunk bejött nagyon a borsó is meg az újkrumpli répával. Esetleg kezdd el keverni a sütőtököt valamivel. Nagyon finom a cukkini, padlizsán, brokkoli is, én ezeket is szoktam mixelni.

Györgyi,
Jázmin nagyon édes, már várom, hogy jóóól megdögönyözzem!

Zene:
köszönöm én is a tippeket, mi is épp zenekeresőben voltunk :-)

Masni
masni

Autósülés kérdéske:

Tudom, hogy egyszer már volt szó róla, de akkor nem mentettem el az okos hozzászólásokat :-(

Milyen autósülést vettetek és miért???

Mi a jövőhéten szeretnénk venni, a Maxi Cosi Tobi, Römer és Bébé Confort között gondolkodom, de nem tudom eldönteni...

Masni
masni

Hú de jó hogy kérdezted MAsni!!! Már nekünk is aktuális lesz, már alig fér a hordozóba!:

Steffi :?: :?: :?:

Kép
gyorgyi33

sziasztok!
györgyi!
drága vagy! írtam privit! nagyon édes a kislányod, tiszta te! de hol a pukli? vagy csak én nem látom? :oops:

eni!
benőd tényleg nagyon cuka! olyan fejkendőnk nekünk is van! benő nem szedi le a fejéről?

nagyjából átolvastam titeket, remélem a kismamák jól vannak a babák és a gyakorló anyukák is!

én azért nem jöttem mert ezen a héten már megint iszonyatok az éjszakák tegnap hajnali 4kor ébredt rettentő sírásra martin alig bírtam lenyugtatni persze én már nem aludtam vissza... a mai egy fokkal jobb volt, de a héten az éjszakák nagyon nyugtalanok. talán az idő, talán a foga, nem tudom, sajnos nem mondja el mi fáj, mi baja.
velünk annyi történés van, hogy most már fél perceket is megáll egyedül, kapaszkodás nélkül, vmelyik nap egy tétova lépést is tett, de még nincs elég bátorsága. éppen ezért megvettük neki tegnap az első kis cipőt :D

szép napot mindenkinek, próbálok jobban bekapcsolódni, nem csak hetente 1x, mert ez ciki.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

gyerülés: asszem a maxi cosi a legjobb minősítésű, de Römer is jó nagyon.
Próbáljátok ki, hogy kényelmes-e neki, egy barátnőm megjárta :(

Steffi :(

Ja, zene!!! Alma Zenekar. Nagyon tuti. www.almazenekar.hu bele is tudtok hallgatni, és nekik is van havonat koncertjük, amit imádnak a kisgyerekek-ovisok.

mtunde

Sziasztok!

A zene témához még: MAKÁM: Szinbád. Gyönyörűséges zene, meseséges, fülbemászó, kedves.

Ildibaba :) , mikor voltál a Kútvölgyiben?

Steffi, brrrrrr.... :x . Egyébként én is minden reggel szentségelek pár napja, mert a kisasszony öt (!) órakor ébred és vigyorog a képembe. És mivel a papucsaink meg a virág levele a kedvenc játéka és már nem korlátozódik a szobán belülre a hatósugara, hát nemigen pihengethetek mellette.

és az is milyen, hogy vettünk neki a vásárba egy felfújhatós Micimackót, mert múltkor kapott a nagymamától egy szörnyű neonszínű méhecskét és imádta. A méhecske megadta magát Melinda fogain, ebből a maciból viszont csak a szelep érdekli. gyakorlatilag vettünk nyolcszáz forintért egy műanyag szelepet... :roll:

Hogy csináljátok a tökfőzeléket pl.? Úgy mint rendesen felnőtteknek?

Továbbis szép napot mindenkinek, megyek nagytakarítani.

Kép

Kép

Kép
memme

Masni, Györgyi, gyerekülésből mi Maxi Cosit kaptunk kölcsön, de mi is utána érdeklődtünk és több helyen is mondták, hogy ez a típus a legmodernebb és a legbiztonságosabb, mivel oldalról is maximális védelmet biztosít, szóval mi biztos olyat veszünk, ha Dani ezt kinövi!! (basszus, miért nem kérek ezért az ingyen marketingért pénzt?? :lol: )

Sajna nem a kislány nyert, de eljutott a döntőig, nekem az operaénekes pasi nem tetszett annyira, mint ő (ő lett a nyertes).

Steffi :( :( biztos pár napon belül megint felbukkan egy fogacska, nem? jaj, ez szörnyű lehet, őszintén sajnálom... :(
Ennek fényében én már csak halkan jegyzem meg, hgy ma megvolt életünk első, rendes átaludt éjszakája este 3/4 10től fél 8ig egy mukkanás nélkül... :oops:

Memme, főzeléket mi úgy csináljuk mindig, hogy rántás helyett főtt krumplit bele, aztán minden mást ugyanúgy, persze fűszer nélkül!

Lányok, én most olvasom, hogy elvileg kéne beletenni kis olajat a babakajcsiba, ti szoktatok?

Jaj, tegnap elszabadultam itthonról, be a Váci utcába és vettem magamnak pár ruhát, de annnyira jókat, Promod és Zara, többibe el se jutottam, pedig nagyon akartam volna még nézelődni, de így is alig értem haza :roll: Hiába, ha megjön a GYED, nem bírok magammal :D

Györgyi, Jázmin édi-bédi, mint mindig, de puklit én se látok, csak az állacskájána foltot, ezek szerint az tényleg egy csodaszer! :D Daninak egyébként a homlokán lévő piros folt magától eltűnt másnapra, gondolom náluk az ilyenek amúgyis extragyorsan gyógyulnak...

KépKép
barimami

Memme,
érdekes, Mátét is a papucs és a virág levelei érdeklik a legjobban :-) Nesze neked készségfejlesztő játék :-)

Megnéztem a gyerekülés-teszteket, a legjobb minősítést idén ez a 4 kapta:
HTS BeSafe iZi (itthon nem lehet kapni, én leglaábbis nem találtam)
Kiddy Infinity Pro (a Bababirodalomban lehet kapni, 40.000 Ft, nekem tetszik kép alapján, mert van kis tálcája.)
Maxi Cosi Priori (BabyPalnetnél van 43.000. Ez is jónak tűnik, van belőle világosabb színű is, nemcsak ronda fekete. Ja, és a Maxi Cosi Toby, ami drágább, nem szerepelt valami jól a teszten!)
Römer Duo Plus (a Brendonban 80.000 körül vesztegetik)

Sajnos a leírások igencsak rövidek, nem tudtam mindegyikből kihámozni, hogy a rögzítés milyen, lehet-e menet közben dönteni, stb.

Masni
masni

Masni!
BeSafe ülést lehet kapni a mini manóban többek közt! a kismama újság utolsó oldalán van.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Növény levelei, ill. főleg muskátli virágok nálunk is játszanak, Dani IMÁDJA őket, de nem csak kézzel, hanem lábbal is imád bennük turkálni, mi csak úgy nevezzük, ha visszük ki a kertbe, hogy megyünk kertészkedni :lol:

Masni, érdemes elmenni egy bababoltba és ott részletesen kikérdezni az eladót, mi mondjuk a Minimanóban voltunk anno és akkor kikérdeztük az emberkét (40 percig faggattuk az autósülésekről és a babakocsikról, úgy, hogy tudta, hogy semmit nem fogunk venni, szóval jó fej volt :) ) és ő is azt mondta, h Maxi Cosi a best, de persze ez majdnem háromnegyed éve volt, azóta már ki tudja...

Ancsa??

KépKép
barimami

Sziasztok!

Autósülés vásárlás elött javaslom a www.adac.de oldalt. Ott minden használható ülést vizsgálnak és táblábaszedve vannak az értékelések, hogy össze lehessen hasonlítani.
Eladóra nem feltétlenül szabad hallgatni, persze vannak kivételek.

Réka
Vendég

Sziasztok,

Tünde: a születési évem: 1976.03.05 (bár nem tudom, kell-e a ilyen pontosan) és a XI. kerületben lakunk, Albertfalván...

Memme: két hete pénteken voltunk, azért is kérdeztem, hogy esetleg nem benneteket láttalak-e egy picilánnyal, ui volt ott egy pár, éppen akkor etteték bébipapival a kicsit, mielőtt bementem volna UH-ra. Egyébként kedden megyünk és már nagyon várom...

Amikor elküldtem a levelet, jutott eszembe egy nagy kedvenc (mármint az enyém volt gyerekként, de a fiam is imádja), a Bors néni Dajka Margittal. Ezt is lehet kapni cd-n és fantasztikus jó, a versek, a dalok, az egész...

Ildi
ildibaba

Hali!

Anyummal a Pólusban jártunk, és vett nekem terhesnacit, halászgatyát, és pólókat, meg egy ruhát. Olyan jó!!! Nem csak a régiket kell hordanom, meg kölcsönkérnem :)))

Barbi! Ezek az ülések asszem mind menet közben hátradönthetőek. A miénk egy korábbi maxi-cosi, nem tudom, pontosan melyik típus, és az nem. Mondjuk nekünk nincs autónk, rövid utakon nem alszik le, de hosszabb távra, meg rendszeres autókázóként már nem ilyet vennék.
És ha kinéztéteka márkákat, érdemes megnézni használtan, mert van, hogy feleáron megkapod. És ezek nem kopnak olyan gyorsan el :)

Tökfőzelék, és minden más: rántás és tejfölös habarás nélkül, de ugyanúgy kell csinálni. Fűszerezni is lehet már a zöldfőűszerekkel: újhagyma, baszalikom, kapor, petrezselyem, stb. Imádni fogja! És igen, kell egy csepp olaj, mert a zsírban oldódó vitaminok csak így tudnak benne felszívódni.
Bene nem szerette a krumplis sűrítést, én vettem bioboltban Helle gabonapelyheket, amik akár esti pépnek is jók, nem ízesítettek, stb, és azzal sűrítettem, meg dúsítottam kalóriailag :) Gyümölccsel is szerette...

Ja, és kb 9-10 hónapos kortól, meg főzelék és leves ügyben már a mienket ette.... Lassan 1 éves korára meg mindent. Őtnagyon érdekelte a mi tányérunk, muszáj volt neki adni :) Persze pl tojással, nyers tejjel vártunk. De így is annnyi mindent ehetett már.

mtunde

Köszönöm a főzelék tippet.

Autósülés: nekünk egyí Chicco van, de nagyon nehézkes a bekapcsolója (az ülésen belüli biztonsági övé). De hát akkor azt vettük, mert arra volt pénzünk.

Ildibaba,
Bors néni.... ó igen. :)
Viszont a kislányt etető pár mi voltunk. De én sajnos nem emlékszem, de biztos összefutunk majd. :) Üdvözlöm kedvenc doktorbácsinkat. :)

Képzeljétek, sikerült az egyik szobát kitakarítani, anyukám itt volt és pesztrálta Melindát meg főzött. A férje meg kitakarította a padlószőnyeget. Milyen jó lenne ez az üzemmód! Legalább hetente egyszer. É sbár nem sok erőm van hozzá, ha hazaér a párom, elmegyünk vásárolni, és most veszünk Melindának játékot - meg talán leesik egyéb valami is, mert kaptunk vissza az adóból.

No további szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Lányok,
köszönöm a tippeket! A jövőhéten megpróbálom rávenni apát, hogy hármasban menjünk el és válasszuk ki a megfelelő autósülést.
A barátnőm közben még a Concord-ot ajánlotta, úgyogy már 5 féle van, amit élőben szeretnék megnézni!

Steffi,
jó, hogy írtad, megnézem!

Jó hétvégét mindenkinek!

Masni
masni

Sziasztok Lányok!

Olvasom a babaüléses verziókat. nekünk chicco van. Mit ne mondjak ez sem volt olcsó. 50e Ft volt a KenguruGoldban.
De nagyon megvagyok vele elégedve. Könnyű használni, bekötni a babucit. Dönthető, ami szerintem nagyon fontos! ha elalszik a babuci... :D és 3 éves koráig használható, mert akkora. Állítható a fejtámla annak megfelelően ahogy nő..
Szóval szerintem ez az egyik legfontosabb dolog amire (ha van rá mód) nem szabad sajnálni a pénzt! :!:
Egyik ismerősünk Römer-t vett,(100e Ft!) azt az alvázhoz rögzítették! na az nekünk nem lenne jó, mert egyik kocsiból a másikba rakosgatjuk az ülést.
Szóval mint mindenből ebből is hatalmas a választék, ki kell választani a legjobbat, ami minden szempontból megfelelő.
Egyébként használtakat is elég jó állapotban lehet kapni a www.tesz-vesz.hu oldalon....

Most mennem kell mert fő a kaja... majd később még benézek...

VkBrigi! nagy a csönd... Csak nem?????? HURRÁ :D :D
Vendég

Tényleg Brigi! Már bent biztos, mert minden nap szokott írni.

mtunde

Helló Mindenki!
Hú hétvégén pörög itt az élet :lol: Na jó gondolom mindenki családozik... én is, csak gondolom bekukk.

Brigi!
Tényleg merre?? És minket senki nem értesít a családból?

Gabi!
Te már a 16. héten vagy? AFP-n voltál?

Na szép hétvégét mindenkinek!

Györgyi, Barbi most válaszolok az e-mailre!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jesszus, hát tényleg nagyon nagy itt a csend, mindenki nyaral, meg családozik, meg babázik?? :D

Brigi, húúú, izgiiii!!!!

Steffi, még nem írtam vissza, de fogok!

Györgyi, te már el is utaztál 2 hétre nem??? Jó nyaralást, ha még ezt esetleg olvasnád!!!

Masni, majd számolj be, hogy mire jutottál, mert nagyon érdekel, hogy végül mi mellett döntöttél és miért ( lehet, h mi már a te kutatási eredményeidre fogunk csak támaszkodni később :D )
Nekünk egyébként erre a Maxi Cosi Cabrio hordozóra az van írva, hogy kb. 13 hónapos korig jó, asszem 11 kilóig, szóval nekünk még bőven van időnk...

Memme, hát igen, ilyenkor nagyon jól jönnek a nagyszülők, meg persze amúgy is :wink:

Cinicini, igazad van, eladókkal vigyázni kell, de ez a pasi tényleg tök jó fej volt és őszintén elmondta mindegyiknek a hátrányait is, nem kertelt (mondjuk lehet, h azért is, mert tudta, h nem fogunk venni semmit :roll: )

Jaj, ez a sok zene tipp, annyira jó, hoyg írtátok, nem nagyon tudtam megjegyezni, még egyszer végig megyek a fórumon papírral, meg tollal, nekünk még nincs semmilyen babazenénk, de akarunk venni, mi Petőfi Rádiót hallgatunk, Danca azt is szereti :lol:

Ancsa, most, hogy ilyen vacak idők voltak, olyankor is kint van a babaúszás vagy akkor automatikusan bent? Daninak szinte már teljesen elmúltak a kiütései, szóval jövő hét második felében lehet, h lenézünk valamikor...

Na jó, és még felrakok egy nemrég készült képet, bár apa azt mondta, h ez neki már túl giccses, mindenki döntse el maga :lol:

Kép Kincsekre leltem a szivárvány tövében :D

KépKép
barimami

Sziasztok!!

Barbi jó a kép. HAtáreset. :lol: :lol:

Holnap utazunk, minden pocakosnak sok pihenést, vigyázzatok magatokra!!!! Meg persze mindenki!! Puszi!!!

Kép
gyorgyi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?