A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

szerdán viszont Györgyi nem tud jönni...

nem hajlandó szopizni az én ciciőrült lánykám :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Barbi, ha jól vagyunk már, mi szívesen értetek megyünk kocsival, csak szerintem csak 1 babakocsi fér be a csomagtartóba (yaris)

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Meg Barbi is, csak egyszerre írtunk, így nem tudtam említeni... :D
vbea

Sziasztok!

Zsófi!
Dorcsinak is volt 3 napos láza (kb. 10 hónaposan), és ő is pöttyösödött rendesen, még az arcán, homlokán is volt de a legtöbb a hasán és a hátán. A láz 3 napig tartott, 38 alá nem ment, inkább a 39-hez volt közel, a 4. napon jöttek a pöttyök (a láz teljesen elmúlt mintha elvágták volna) amik kb. 4 után múltak el.
Kíváncsi vagyok mit mond a doki, mi van Lénával.

Kép
tikó

zsófi!
szerintem csak a betegség miatt! bizti nem most fogja elválasztani magát!!!! drukk-drukk!!!

köszi a spenci recept tippeket mindenkinek martin uuutáljaaa :lol: :lol: sebaj, majd apja megeszi :lol:

nekem szerda is jó, ha masninak is, de ha két tali lesz akkor, ha masni visz mindkettőre akkor mi megyünk. jó lenne mindenkivel talizni!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Zsófi, ez biztos csak átmeneti a betegsége miatt, amint meggyógyul, megint ciciőrült lesz, hidd el!!

Jaj, Györgyinek nem jó a szerda? Akkor legyen két találkozó, nem? Aki a legmenőbb, az mind a kettőn ott lesz :D 8) De én még megpróbálom akkor a szerdát intézni, hátha...

KépKép
barimami

Zsófi, egyszerre írtunk, juuuj, de jóóó, köszi a felajánlást, aranyos vagy, esetleg elfogadom, ha nincs más megoldás és mi kenguruval jövünk akkor, én úgyis leterítek egy pokrócot és ott elengedjük a gyerekeket, nem? na de majd meglátjuk, elsősorban gyógyuljatok meg!!! lassan indulsz a dokihoz, nem? remélem jó hírekkel térsz vissza!

KépKép
barimami

Barbinak, és mindenkinek, akit érdekel!

A HIPP babiételek nagyon jó árban, akciósan kaphatók a DM-ben!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Lehet az is, hogy most hétfőn taliztok és aztán következő hétre megint megbezsélünk valamit. Így aki mindkettőre menne, az is jobban elosztva tud menni, és jövé héten meg azok állapodnak meg az időpontban, akik most kimaradtak? Nos?

Zsófi, szerintem is csak azért nem eszik, mert lázas. Bene ilyenkor alig volt hajlandó enni, és sajnos inni is :( De azért így sem száradt ki. Ha elmúlik a láz, bepótolja majd. Egyébként lázasan nekem sincs étvágyam...

mtunde

Balázs nem akar szopizni :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:
10 kor evett utóljára :cry: :cry: :cry: :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

emano, nyugi, az még csak 3 óra, front is jön....

mtunde

oké, de lehet,hogy álmos is!!!jajjjjj :evil:

emano/Andi
KépKép
emano

Emano, ne idegeskedj, mert azt is megérzi és nyűgösebb lesz! Ákos ma reggel 7-kor kelt, akkor evett, s délben kezdett gügyörészni, nem is sírt. Majd szól Balázs is, ha éhes, azért ő is 3 hónapos elmúlt, már nem eszik olyan sűrün. S tudja Ő jól sztem, hogy mennyit kell ennie, majd reklamál, ha éhes! :-)

Kép
Kép
Kép
v30

Nekem mindegy, hogy melyik nap találkozunk, egy héten kétszer sztem nem megy. Vonatozunk :cry: , s kétszer nem lenne jó egymás után túlpörgetni Ádámot.

Zsófi, mit mondott az orvos?

Szofi javulgat?

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vali!
igen, már sokat javult. Étvágya a régi. Ma délben annyit evett mint Kata :lol: és a nyelvén lévő hólyagok is kezdenek eltünni. Az inye duzzadt még, ami nem akar eddig javulni. :oops:

Lányok!
én nem tudom mi van ma, de egyszerüen nem bírom elviselni saját magam. :oops: akkora bennem a feszültség :oops: talán érzem, hogy jó az esőfront :?: :idea:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

VEronikusz, nekem már tegnap óta menstruációs jellegű enyhe fájdalmam van (mondjuk nálam nem csoda már, ha megint megjön :? , s csak tengek-lengek a lakásban, értelmes dolgot a gyerekezésen kívül ma még nem csináltam. Biztos a front...
Táncolj egyet a lányokkal, hátha le tudod vezetni a feszkót... :)

Kép
Kép
Kép
v30

Persze a lényeget kihagytam, örülök, hogy Szofi ismét a régi! :D Hamarosan biztos a szája is rendben lesz, de hát regenerálódnia kell, nem kicsit volt sebes.

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Nagyon jó ötlet a tali!! Bár nem tudom egyenlőre, hogy mi tudunk-e menni, mert Petyával még nem egyszerű elindulni. Ráadásul, ha a férjem nem tud elvinni, akkor én nem vállalom egyedül a ligetet, mert félek, hogy nem tudok leparkolni. na majd meglátjuk...

Nekünk katasztrófa volt az éjszakánk és a mai déleőttünk. Este 9 körül értünk haza anyóséktól, megfürdettük Petyát, megetettem, el is aludt, de hajnali 1-kor kelt evett nehezen aludt vissza, majd kelt fél 6 körül, megint cirkusz volt a visszaaltatás, ismét kelt olyan 9 körl, na ettől kezdve nem volt hajlandó aludni. Most fél 2-kor sikerült elaltatnom, de úgy, hogy cici volt a szájában. Remélem nem szokik rá, hogy csak így hajlandó aludni?

Csatlakozom a csapathoz, akik nem végeznek házimunkát. Nekem is szalad a lakás, de semmi kedvem semmihez...

Bari: Hogy bírod Dani mellett a szigetet? Én anno még fiatal koromban csináltam olyat, hogy egész éjszaka kint voltam és onnan mentem dolgozni, de mostmár nem bírnám.. Attól kivagyok, ha Petya nem alszik vissza éjjel és sétálni kell vele.

Veronikusz: Örülök, hogy jobban van Szofi.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Hahó lányok!

Zsófi,
jobbulást Léna babának, ha a 3napos láz, akkor nemoskára vége :-)

Ancsa,
köszi a tippet, megyek és megnézem, mi is HIPPet szoktunk venni!

Veronikusz,
de jó, hogy gyógyul Szofi! pusza neki!

TALI
Lehet szerdán még egy :-) Sőt, ha van kedvetek, akkor találjunk ki a héten egy napot amikor összejövünk, előbb-utóbb mindenkinek belefér az idejébe, mit szóltok? Jó lenne valami hagyományt teremteni :-)

Képzeljétek el, amíg ma dolgoztam apa elvitte Mátét az Állatkerti játszóházba, oda mentem érte!
SZUPER HELY!!! Nem is gondltam, hogy ilyen jó!
Van Baba-mama szoba meg van egy kis büfé, ahol tök normál árakon lehet venni mindenfélét, babakaját is és ott meg lehet etetni a manókat, vagy lehet kávézgatni, míg ők játszanak. Egy csomó lehetőség van, dzsungelvár meg csúzda meg ugrándozó a nagyobbaknak, de Máté is talált magának játékot bőven.
Szóval nagyon ajánlom és hétfő szerintem akinek van kedve, jöjjön megnézni, mert tényleg érdemes!

Tali ügyben akkor mindenki tud mindent?

Masni
masni

emano!

Tényleg ne stresszelj :-)
Dani is általában 80akat eszik...és általában 2,5-3 óránként.
Ha kiszámolod, hogy reggel 7kor eszik elösször és este fél 9kor utoljára még akkor sincs meg az a mennyiség amit köteleződokielőírás szerint ennie kéne.
Nyűgös????? Vagy nyugis??????
Én egyszer cumisüvegből adtam Dnainak amibe 150et raktam, csak azért, hogy lássam azért eszik e keveset, mert lusta lesz már a végére és inkább megelégyszik azzal amit kiszopizott.
De így is csak 90et evett meg :-)

Üdv.

Kati

Kép

Kép
cukipofa

Bocsánat, de az előbb lemaradt, hogy szuperek a képek amiket felraktatok!!

Ancsa: Mi a baja az anyukádnak?

KépKép

KépKép
cukorfalat

KAti!
Nem nyűgös!!!!Evés után alszik 2órákat!!!Cumisüveget én is kipróbáltam, de ő becsápolta a 120-at :shock:
De ma nem is nagyon akart még enni :cry: :cry: Reggel evett "rendesen" 80at aztán azóta nem nagyon :cry: :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

SZiasztok csajok!

ELindulunk Tatára!!!

VEronikusz

Dettó. Már ami a feszültséget illeti. Nem is tudom mi van ma velem.... :twisted:

Nekem sajna a hétfő jó, de majd ha megjöttünk akkor megnézem, hogy mit is beszéltetek meg, mert már mindenféle időpontokat olvastam. Vagy majd felhívlak ADri. Jó hétvégét mindenkinek.

Kép
gyorgyi33

Györgyi, de jó nektek, jó utat, ti nagy utazók!! :wink:

Cukorfalat, jól bírom, eddig csak egy éjszaka maradtam ki úgy rendesen, tegnap csak 3 órát voltam kint, de Dani még napközben alszik úgy 3 órát, szóval akkor bepótolom az alvást. Igazából csak annyi, h olyankor nem takarítok, nem főzök, csak Danizom egész nap, meg pihizek. De nekem könnyű, Dani kb. egész nap szinte eljátszogat magába, tisztába teszem, ha már nyűgi, ha továbbra is az, akkor irány az ágy, kelés után meg evés, 3-4 óránként, nálunk így van a rend és jól működik szerencsére!

Zsófi, mi hír a dokitól???

Emano, sztem hétfőn hívd fel a dokit vagy a védőnőt és menj el valamelyikőjükhöz, majd ők megnyugtatnak!!! Addig pedig írd, h mikor mennyit eszik-alszik, h el tudd majd mondani a dokinak! és tényleg ne aggódj, minden rendben lesz, ők is ezt fogják mondani, csak néha jobb a szakember szájából hallani szerintem!! :roll:

KépKép
barimami

Igen, írjátok meg lécci a hétfői konkrétumokat, mert úgy kell vonatot néznem.
Köszi!

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Hát, megjártuk a doki(ka)t...
Lénával semmi komoly, piros és kicsit hólyagos a torka, vírus, úgyhogy csak a lázát kell csillapítani. Elvileg hétfőn már nem szabad lázasnak lennie...
Azért sajnos nem volt ilyen egyszerű a dolog... Jól kiakadtam a saját dokinkra, nem megyek hozzá többet, ezt a diagnózist végül egy Tűzoltó utcai gyerekorvos hozta, aki az anyósom kollégája, és sebtiben szerezte nekünk.

Baromira felhúztam magam a dokin, emberileg már eddig sem értettem vele mindig egyet, de most már szakmailag is egy nullának tartom. Ott kezdődött, hogy múlt héten, amikor piros volt a szeme a Lénának, elvittem hozzá, közölte, hogy vírus és nem kell antibiotikum, majd felírt egy antibiotikumos szemcseppet, de ezt csak az anyósóm mondta, miután már adtam neki egy ideje. De ezt már leírtam.
Mindig is mondogatta, hogy minek "rángatjuk" magunkkal mindenhová a kiscsajt, egy "ekkora" gyereknek otthon a helye, stb. Valahonnan a fejébe vette, hogy hátihordóval cipeljük magunkkal mindenhova, már többször mondtam neki, hogy nincs is hátihordónk, mégis újra elővette a témát.
Ma, mikor mentem, megint azzal kezdte, hogy már megint merre jártunk. Mondtam, hogy sehol nem voltunk. Erre ő, hogy valahol azért biztos. Mondtam, hogy igen, a Margitszigeten meg a Normafán. Mire ő: "Na látja!"
Én: "Csak nem ülhetek egész nap otthon?"
Ő: "Miért ne lehetne egész nap otthon egy 1 év alatti gyerekkel?"
Én: "Mert akkor ő is, meg én is bediliznénk."
Ő: "Akkor ehhez nincs több hozzáfűznivalóm."

Itt baromira kiakadtam, de még nem adta oda a recepteket. Megvizsgálta a Lénát, aki üvöltött, mert lázas volt és nyűgös, a torokvizsgálat végképp betett, majd hozzáért a füléhez, és (szerintem természetes módon) elrántotta a fejét. Diagnózis: piros a torka és fáj a füle... Antibiotikum kell. (előtte a telefonban azt mondta, hogy ilyen magas lázat csak vírus tud okozni). Megkérdezte, hogy van-e penicillinérzékeny a családban. Mondtam, igen, az öcsém (és az anyám is, de ezt akkor még nem tudtam). Mondta, hogy akkor nem olyan antibiotikumot kap. Eljöttünk (szabályosan kitessékelt a rendelőből, pedig nem várt senki), tudtam, hogy meg akarom mutatni másnak is, mert egy ilyen baromnak nem bízom a diagnózisában. Telefon anyósnak, 10 percen belül volt új doki. Vett vért, hosszasan vizsgálgatta a Lénát, végighallgatott rendesen, nem tett megjegyzéseket, majd közölte, hogy vírus, nem kell az antibiotikum, és különben is, amit felírt a házi gyerekorvos, abban van penicillin.... No comment...

Hazajöttünk, több embernek is kidühöngtem magam, Léna aludt 3 órát, aminek részben a nyugtatós Germicid (most már nem olyat vettem), részben a délutáni megpróbáltatások az oka...

És most nektek is kifakadtam, bocsánat, de gondolom nem bánjátok, már annyi mindenkinek segítettünk, meg hát érdeklődtetek is.

Úgyhogy most háziorvos keresésben vagyunk. És mivel ősszel/télen költözünk a Mom parkhoz, inkább azon a környéken.

Veronikusz! Te mondtad, hogy nagyon meg vagy elégedve a dokitokkal, ő merrefelé rendel?

Találka: hát, mi asszem hétfőn még inkább nem megyünk, de majd meglátom, játszóházba biztos nem. Szerda már jó lesz, viszont utána 19-26 között megyünk nyaralni a Balcsira.

Nyugodt estét mindenkinek, és még egyszer köszi a drukkokat!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Akkor végleges BABA-MAMA TALÁLKOZó
részletei:

Helyszín: Városliget, először Állatkerti Játszóház, aztán játszótér a Ligetben

Időpont: hétfő
kb 1-3 között játszóház
3-tól játszótér a ligetben

Írjatok ha bármi kérdés van, vagy küldjem el a számomat :-)
bár szerintem a gyerekekről egymásra ismerünk :)

Emano,
ma beszéltem egy lánnyal, a barátnőjének a kislánya 1 éves és 6,5 kg (!!!) Semmi baja, jólfejlett, aranyos baba, csak épp keveset eszik. Nem értem mi a védőnő gondja veletek!

Masni
masni

Hu, jó sokat írtatok ma, nagyjából át is néztem.
De. rohangáltam, du. meg Tordason barátnőztem a kölkökkel. :lol:
ZsófI. nem csoda ha váltasz, ez a szemlélet nekem sem tetszene. Remélem hamar meggyógyul Léna.
Szuper, hogy Szofi is napról napra javul.

Ha semmi nagyon fontos avagy betegség nem jön közbe én hétfőn ott leszek a játszóházban a rosszcsontjaimmal. :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Zsófi,
tök igazad van a váltással, nem érdemes erőltetni ami sem emberileg, sem szakmailag nem áll meg a lábán..
Ne idegeld magad, küldünk sok gyógyenergiát a kisasszonynak!!

Györgyi, jó pihit!

octenisept elvileg bármelyik gyógyszertárban kapható, max rendelik másnapra..

Úgy örülök, hogy Szofi gyógyul!!

Emano,
3300 g-mal született, de már hazajövetelkor 3260 volt, úgyhogy jó az evőkéje. Szerintem se izgulj, az éhség nagy úr a törpéknél!!! és az idegeskedés viszi a tejet!!!

Szép hétvégét!!

KépKép
Kép
gyuzso

zsófi!
hát bocs, de ez a doki tiszta hülye! a mi háziorvosunk tök jó, dehát ő neked messze van... léna amúgy jobban van?

gyuzso!
ez az octenisept, ez az a fújós micsoda? holnap megyünk beszerző körútra.

heni!
olyan aloe verás sprayt honnan szerezhetek?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 15:22-kor.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Zsófi!

Többet ne vidd ahoz a szerencsétlenhez Lénát...
A mi gyerekorvosunk sem koplett sztem ami itt van a közleben, már csak azért járok mert receptekért meg a kötelező oltásokért ide egyszerűbb és ha valami baj van akkor egy másikhoz megyünk.
Bár neki magánrendelője van, de asszem megéri az a 4ezer forint.
Orsinak 6 hetesen tüdőgyulladása volt, persze a háziorvos nem vette észre...csak ez a másik doki és elintézett nekünk egy gyors röngtgent a 11. kerületi sztk-ba (péntek délután, húsvét elött).
És nem engedett minket be a korházba pedig simán befektettek volna minket a madarászba...hanem inkább ő pátyolgatta még húsvét hétvégén is...állandó telefonos kapcsolat, ránézett többször és így itthon kikúráltuk...
A mi háziorvosunk meg orosz és nem is értjük a felét amit mond, mert iszonyat nehezen beszél magyarul.

emano!
Hogy álltok szopi ügyben????? Azt még esetleg megpróbálhatnád, hogy rárakod cicire és pontosan 4 perc után átrakod a másikra :) ezt Orsival kellett anno csinálni és így evett rendesen.
Állitólag kb ennyi ideig szopiznak csak hatékonyan, a többi az csak nyamnyogás...meg még lenyelik a csurran-cseppen :D

Cukorfalat!
Azért az más ha nem alszik a gyerek és sétálni kell mintha szigeten tombolnál egész éjszaka :D Asszem én kipróbálnám a szigetet így is, de megint lemaradok mindenről :?
Utoljára 2000ben voltam, mert olyan szerelmes voltam egy fiúba és tudtam, hogy ott lesz, így muszály volt ott lennem nekem is :D
Irigylem is Barit ezért.... :wink:

Kép

Kép
cukipofa

Zsófi, örülök, hogy kiderült Léna nem is olyan nagy baja, és igenis váltani kell! Ez valami komcsi nyanya vagy tata doki :? ?
Merthogy a 70-es években volt ez az "otthonkellmaradniapicivel" szemlélet. Elfelejtett továbbképzésekre járni?
Egyébként nekem van egy tuti jófej, kedves, szakmailag is szuper gyerekorvos a "tarsolyomban"! Amíg Pesten laktunk, képes voltam a 16.ker-ből hozzájárni a 3.ker.-be, és én is úgy kerestem meg őt, hogy a régit cseréltem le. Azt nem tudom, ugyanott rendel-e még, de ezt gyorsan ki lehet deríteni, ugyanis ő Vidadokink jócimborája, ami egyben ugyebár kitűnő referencia is :lol: !!!

Emano, hogy eszik a bébi? Tudom, hogy tényleg nehéz elhinni, hogy valószínűleg tényleg semmi baja, csak alkalomadtán épp nem úgy éhes, ahogy máskor, de hidd el, be fog állni egy körülbelüli napirend. Ez a 3 óránkénti 'tömködés' :D (bocs) engem mindig is idegesített. Hidd el szól, ha éhes, és enni is fog. Ha Sári bömbölt, akárhány óra is telt el (lehet, hogy csak fél, de lehet, hogy 4ésfél) én először mindig a szopit próbáltam, mint lehetséges bajforrást, úgyhogy éhes soha nem maradt. Nyugodj meg, mert valóban megérzik, ha idegesek vagyunk! Minden oké lesz!
Rita, ha a közelben vagy, help! Te nagyon értesz a megnyugtatásunkhoz!!! :D :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Jó reggelt!
Hát tegnap leraktam délután 1kor, mert ugye elvileg enni kellett volna, de nem evett, és fél 5 kor kelt fel!!!!Akkor is evett "rendesen" 80at meg este is ja és persze éjszaka is!!!!De most reggel 7kor kb 10perc után nem akart szopizni :cry: 60at evett!!!és utána üvöltött, ha a cicit a szájába raktam :cry: :cry: Aztán még 50et lefejtem
Na nem baj hétfő reggel 8kor megyek a védőnőhöz :evil:
Örülök, hogy LÉna jobban van!!!Ezek az orvosok........

emano/Andi
KépKép
emano

A tegnap esti gyors bejelentkezésemből kifelejtettem, hogy délután Szandi a barátnőméknél elesett a bicajjal. Bukósisak volt rajta(!), de valahogy olyan szerencsétlenül esett,- ráadásul nagyon köves volt az útszéle - hogy elmozdult és jól beverte a fejét. Először észre sem vettem, hogy az is vérzik, csak a kezét és a térdét. Nem is vérzett annyira nagyon, s nem is hagyta megnézni, hogy milyen a seb. Én meg nem akartam ott piszkálni mert a véres haja eltakarta, gondoltam este fürdésnél lemossuk. Úgy gondoltam nagyobb az ijedtség, mint a baj.
Etse 9 körül amikor zuhanyoztunk és mostam le ott a haját előbukkant a kis seb is. Egy gombostűfejnyi lyuk (!) személyében. Szó szerint hiányzott egy kis bőr és egy csepp formájú lyuk volt a gyerekem fején és ráadául amennyire láttam mélyen. egyik lábamról a másikra álltam, hoyg oké, hogy alig vérzett, meg nem fáj a gyerek feje, nem szédül, nem hány - de csak nem tetszett. Felhívtam az ügyeletet, aki persze látatlanban - jogosan - nem tudott megnyugtatni, biztos ami biztos alapon, ügyeletes a János, gyermektraumatológia......Este majdenm 10 volt. Hívom anyukámat telefonon ( 5 házzal laknak lejjeb, mint mi ) azt mondja nem tűnik vészesnek, de inkább menjünk be. 2 óra várakozás után - gyerek lefog, össze kell varrni, ráadásul a nő öltött egyet, hogy kész és akkor kiderült kevés, mert nagyon mély a seb. Utána közli, hogy bent kéne maradnunk megfigyelésre. Szandi egyre jobban sírt ( nagyon ksi érzékeny a lelkem mindenre, görcsbe volt a gyerek, ott szorított, sírt a szívem majd leszakadt ) . Végülis saját felelősségre hazahoztuk. De előtte kapott mégegy tetanuszt és mennünk kellett röntgenre is. Szegéynkém már teljesen kivolt, mindentől félt, hiába mondtuk, hogy az csak egy fénykép. Úgy szorított, mintha az élete múlna ezen. Zuhogó esőben nagy nehezen megtaláltuk a röntgent, megyünk be apukám, anyukám én a gyerekkel, mindhárman "Jó estét" az ügyeletes faszi meg sem mukkan, csak veszi el a kezünkből a papírt. Majd mikor beértünk a "barátságos" helységbe, kérdi, hogy mi történt? Modnom, elesett a bisiklivel. Mikor történt? Délután 5 kor. És most hajnalban kell ideérni? ( 12 múlt akkor ) Mondnom, nem de órák óta várakozunk. Válasz: az az orvos egy barom aki ott van..... Ezt mind olyan stílusban és hangnemben...... Visszavittem a felvétel a tarumatológiára, újabb 15 perces várakozás - már senki nem volt ott..... majd kijön a nő és mondja, hogy nem lát semmi kóros elváltozást. Kérdem tőle, mit tegyek ha rosszul lesz, meddig maradjon a kötés a fején stb...... "Mindjárt mindent le fogok írni".... de ezt megint olyan hangsúlyban.......Persze mondanom sem kell, hogy a seb ellátása volt a papíron és hogy hétfőn kötözésre vissza kell mennünk.... Fasza.. megint egy fél napos program.... És ma fehérjét egyáltalán nem ehet a tetanusz miatt!
Na, ennyit a magyar eü-ről. No comment! :evil: :evil: :evil:

Heni

Kép

Kép
cancan

FÚÚÚÚ HENI!
nem irigyellek! Millió gyógypuszi Szandinak! Szegényke! MEgértem hogy sírta a sok vizsgálattól. :oops: :cry:
(lehet hogy eddig nekem mákom volt, de én eddig kétszer vittem a gyerekeket ügyeletre, de mindig a Budai Gyerekkórházba és ott tök humánus a hozzáállásuk.)

Zsófi!
Lénénak is millió gyógypuszi. Hihetetlen a dokitok. :oops: Segbe kéne rugni. :oops:
És igen, én írtam hogy nagyon meg vagyok elégedve a dokimmal: soha nem lekezelő, mindig végighallgat, anyukákat mindig megdícséri, hogy milyen ügyesek és minimum 40 év tapasztalata van. Ő a Kútvölgyi úti rendelőben rendel, azaz XII. kerületi, mint ahogy ti is azok lesztek ősztől. :D Dr Berend Katalinnak hívják 375-1649 a gyerek betegirányító száma. Egyszer menj el hozzá és utána meglátod, hogy hogy teteszett. Egy alkalom még nem jelent semmit. Döntsd el te magad! :D Mi - a testvéreimmel - is hozzá jártunk anno. 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jézusom, micsoda orvosok vannak, ez őrület!!!! Ezeket tényleg seggbe kellene rúgni mind!!!!! Zsófi, tényleg válts azonnal!! Te egyébként melyik gyerekrendelőbe jársz? Nekem a védőnőm nagyon jó fej és ő ajánlgatta nagyon a 3. kerületi rendelő dokiját, szerinte jó nagyon és homeopatás a nőci, de nekem az én volt gyerekdokim közelebb van, meg én őt már ismerem ezer éve, aztán rá esett inkább a választás, mint az ismeretlenre...

Heni, nektek meg jobbulást, szegény Szandi, borzasztó élmény lehetett neki, meg persze neked is!! :( :(

Berend Katalinról nekem is mindenki ódákat zeng, ugyan én nem hozzájárok, de ha megbolondulna a dokim és váltani kellene, tuti hozzá mennék, sokan ajánlották nekem!!

Emano, szerintem ha eszik 80at, csak nem mindig, akkor nincs gond, ezt nem lehet erőltetni, majd ha éhes, akkor nem löki el a cicit...szájpadlásán nincs egyébként semmi fehér folt, ugye? (arra a fehér, szájpenész szerű dologra gondolok, ami miatt nem kell a babáknak a cici, mert fáj, ha eszik, nem jut eszembe a neve) De tényleg az a legjobb, ha megnézi a védőnő és akkor majd ő megnyugtat!

Hétfői tali akkor nekem még nem biztos, de a szerdai tuti jó, majd meglátom, mit tehetek az ügy érdekében....

KépKép
barimami

most olvastam csak a jó hirt Durcáékról. nagyon nagyon gratulálok Borókának, és hajrá nekik, csak igy tovább!!!!!!!!!!!! :D :D

Kép
Kép
Kép
manóka28

Kedves Rita! Bemásoltam ide a prividet, köszi, hogy reagáltál!

Rita írta nekünk, lányok:

Szia Gabbóka,

újratelepítették a gépünket, mert totál összezuhant, és most valamiért privát üzenetet tudok írni, de hozzászólni nem. Már megírtam egyet a láz-ügyben, de az a két gomb, hogy előnézet ill. elküld, nem jelenik meg az írásom alján. Úgyhogy olvaslak benneteket és ha kérdés van, írjatok privátot addig, amíg meggyógyul a gép.
Szeretettel: Rita

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Heni, remélem jobban van Szandi! Tényleg, csak orvoshoz ne kerüljön az ember!

Köszi mindenkinek az orvostippeket, valószínűleg először megnézem a leendő körzeti dokinkat, mert az a legegyszerűbb, ha nem szimpi, akkor jöhet a Kútvölgyi! :lol:
Azóta még többször átrágtam magam a tegnapi dokilátogatáson többekkel, és mindig újra és újra kiakadok. A fura a dologban, hogy eddig, ha beteg volt a Léna, mindig megkérdeztem, hogy mehetünk-e sétálni, és mondta, hogy persze. Most meg közli, hogy 1 éves koráig ne mozduljak ki... Ez fura volt, mintha velem lenne baja, és csak cseszegtni akarna. Meg az is fura volt, hogy szabályosan kitessékelt a rendelőből, pedig nem várt senki, és nem is a rendelési idő végén mentünk. Ráadásul a Lénán keresztül. Nyúlt egy plüss játék után, és mondta neki, hogy most már nem adja oda, mert már megyünk, és pápá. Pedig még ültem a széken a Lénával az ölemben, és öltöztettem. És ezt többször elmondta neki, hogy már mentek, pápá.
Párom, és nagymamám szerint (aki gyerekorvos volt), az a baja velem, hogy nem fizetek neki.

Úgyhogy körkérdés: szerintetek tényleg kéne fizetnem a körzeti gyerekorvosnak, ha elviszem a hivatalos rendelési időben hozzá a Lénát, és nem magánrendelés???? Ti fizettek??? Lehet, hogy én vagyok a naiv, de eszembe sem jutna...

Léna egyébként javul, fél12-kor kapott utoljára kúpot, és estére "csak" 8,4-re ment fel (levonás után 7,9), ami azért már jobb, mint a 9,6... És a hangulata is jobb szerencsére...

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi!
én eddig egyszer adtam a dokinak karácsonykor (és most karácsonykor is fogok). Én úgy éreztem, hogy maximálisan megérdemli. Viszont előtte ugyanolyan aranyos és szívélyes volt mint utána. Ő nem egy "rang-kórságban" szenvedő, orrát magasan hordó orvos, aki drága kocsival rohangál. Sőt! zsákkal a hátán BKV-zik haza (pedig több mint 60 éves lehet). Szerintem tök jó-fej nő. Látszik rajta, hogy csak a gyerekekért csinálja. Nekünk ő már olyan mint egy családtag. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi Zsófi, Szandi teljesen rendben van, nem volt vele semmi gond. Péntek este sem volt semmi baja, csak ugye az a lyuk ott a fején, csak nem normális.
Holnap kéne átkötözésre mennünk - tegnap óta semmi nincs a fején. Azt mondta a férjem a Jánosba nem megyünk vissza, úgyhogy holnap valami "normális" helyre bejelentkezünk és akkor remélem kedden el tudjuk intézni úgy, hogy kiszedik neki a varratot. Nem fogok fél napot a Jánosban ülni átkötözésre várva, amikor amúgy is csak egy gézlap volt a seben neki és azzal a rugalmas fehér pánttal volt lefogatva.
Viszont Benus taknyos lett. :cry: :cry:
Ha nem rosszabbodik és a kedve is jó marad akkor megyünk játszóházazni, ha nem , akkor megint lemaradunk. :cry:
Gondolom még holnap délelőtt megbeszéljük ki az aki egyáltalán jön, mikor és hova. Én délelőtt nem biztos, hogy leszek, mert randim lesz a lakberendezőnkkel, de igyekszem jelt adni magamról, hogy mi a helyzet.

Rita,
de jó, hogy itt vagy nekünk!!!!! :lol: :lol: :lol: Mi a helyzet az osztállyal? Majd ha tudsz, írj egy pár sort légyszi! Köszi!

Heni

Kép

Kép
cancan

Szép napot mindenkinek!

Itthon vagyunk, végigfutottam a hetet, hát látom, sok dráma volt.
De Durca, nagyon örülök, hogy itt vagytok. :) Sok-sok puszi "Miss Survivornak". Csodálatos kis nő.
Andry,, téged is üdvözöllek, mi még nem találkoztunk, te régebbi versenyző vagy itt. Mekkora a picid? Kép?
Veronikusz, azt gondoltam, hogy mire visszajövünk, már nem is lesz téma Szofi betegsége, hát remélem ma már tényleg nem az.
Heni, és remélem Szandi feje is rendben.
Zsófi - de hát szerintem ezzel te is így vagy - régen rossz, ha egy orvos, ráadásul gyerekorvos csak pénzért áll szóba az emberrel. Úgy hagynám ot mint a huzat. Hát ha úgysem segít!
Ancsa, nem tudtam, hogy veletek ez volt. Úgyhogy Lara kétszeresen is ajándék. Vagy ki tudja hányszorosan.
Többiek, majd szépen visszajövök a képbe.
Ezt elküldöm, majd jövök, türelmetlen a család.

Kép

Kép

Kép
memme

Hahóó Lányok!

Tudom, hogy a hányinger, meg a rossz közérzet a terhesség velejárója, de hátha akad valamelyiketeknek valami jó praktikája, ami nálam is beválhat.

Kép Kép Kép
fanetta

SZiasztok!

Megérkeztünk Tatáról. NAgyon nagyon jó volt. Én utoljára általános iskolás koromban jártam ott. Fantasztikus hely, mindenkinek ajánlom! Persze a szállásunkat nem annyira, mert az nem volt jó, még egy szék sem volt, guggolva melegítettem Jázmin kajáját egy rezsón. :lol: :lol: Na mindegy, kicsit nomád volt, pedig azt mondták van konyha.

Zsófi

Tényleg érdekes a volt dokinőd. A miénk csak az első 3 hónapban mondta, hogy vigyázzunk, és ne nagyon vigyük túl sokat, de mi szeritnem most mindig utazunk mindfen héten és Jázmin egyszer volt egy picit taknyos 2 és fél hónaposan, azóta semmi lekopogom...Pedig most is hihetetlen nomád körülmények között voltunk. Nem mondhatnám, hogy bababarát helyekre járunk. :roll: Remélem Léna jobban van! Ja és nehogy már fizess!!!!!! Bár én könynen modom, mert magándokihoz járok és fizetek, de ha az ittenihezh járnék, akkor tutira nem fizetnék. De egyáltalán miért várja el? ÉN nem hanlottam iylesmiről. Vagy naív vagyok?

Heni

Inkább nem is kommentálok, de tényleg. :twisted: :twisted:

Fanetta

SZia! Sajnos nem tudok ebben segíteni, nekem a dokim adott homeós bogyókat, de azt nem tudom nekedmi kellene. Van aki a citromos vízre esküszik. De a pocisok majd biztosan segítenek.

BArbi

Gyere holnap!!!!!!!!! Én is csak 3-ra érek ki a Ligetbe.

Eni

Jöszz?

Memme

Kár hogy ti nem tudtok jönni, kellene valami repcsi. :lol: Milyen volt a nyaralás? Milyen idő volt?

Masni

DÉlután hívlak titeket, hogy merre jártok. :lol: Remélem nem lesz eső.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Lehet, hogy mégis sikerül találkoznunk veletek holnap, de ez még nem száz%, viszont 50-nél már több. :lol: Azt nem ígérem, hogy a játszóházba is odaérünk, de a ligetbe biztosan (ha tudunk menni)

Heni, mély együttérzésem a seggfej dokikkal kapcsolatban! :twisted: Szegény Szandi! Gyógyuljon gyorsan az a fejecske!

Zsófi, naneeeemár! Nehogy fizess neki! Nagyon gyorsan menj át másik dokihoz! Ha Vidadoki cimborája érdekel, priv-ben leírom, ki ő.

Ja igen, eső ne legyen holnap, imádkozzatok!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Ja, valami csemegéket viszünk magunkkal? Csoki, süti, inni?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Beszélgetéseteket olvasva úgy tűnik, én vagyok az egyetlen - közeljövőben szülő - kismami errefelé. Vagy tévedek? Van valaki, aki szept. közepére van kiírva? Bár reményeim szerint előbb érkezik Gergő, talán már 2-3 hét múlva. Már vannak jóslófájások, bár még csak elvétve, a hasam tegnap óta szépen ereszkedik lefelé, és az egész alsó fertály fájogat: szeméremcsont, combtövek, stb. Egyre kevesebbet és behatároltabban mozgolódik a kistökös, alul pedig nyom a (valószínűleg és remélhetőleg) buksija. :)
Ugyan nem vagyok oszlopos tagja a topiknak, de azért kérnék drukkokat, hogy legkésőbb szept. 8-ig, - megérkezzen Gergő, ugyanis akkortól Mészáros doki egy hét szabin lesz, 16-ig. A terminus 17.-e...

Mindenkinek gratula a bűbáj gyerkőcökhöz, babákhoz. Betegeknek jobbulást kívánok, főleg a kis Lénának.

emano: Szopikérdésben szerintem se idegesítsd magad, Alexával átmentem én is minden krízisen, de a végeredmény mégis 26 hónap szopizás lett. Már a pocakomban volt Gergő, mire abbahagyta, idén május vége környékén. :) Szóval kitartás, és nyugalom, valamint sok folyadék...

Mindenkinek további szép napot!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

én is feltennék egy-két - a közelmúltban készült - képet rólunk, ha nem bánjátok.

Kép

Kép

Kép

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsu, én aug vége - szept elején fogok ott szülni. És az én dokim ma este jön vissza a szabadságáról. :)
zill

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?