A lombikprogramosok nagyobb támogatást kapnak, de még így is előfordulhat, hogy 100-150-200 ezer forintba kerülnek a gyógyszerek.
Én kiváltottam két hete a decát Vasikáé a tanúm, hogy 43 ezret fizettem és még a stimuk csak most jönnek, meg a tüszőrepesztő, utrogestan és társai.
Na most elmondom nektek, hogy megnyugodjatok, nálam nagyobb paraolimpiás nincs a földön szuri-ügyben. Akár fogászaton akár egy mezei vérvételen tűvel hozzám értek a következő mozdulattal már kanalazhattak is fel a földről, mert szó szerint elájultam, kb. úgy 10 alkalomból 9x.
Amikor megtudtam, hogy az inszemek előtt kb. 10 alkalommal kell szúrni kétségbe voltam esve. A szomszédasszonyom szülésznő a gynevac beadásánál is az ő segítségét kértem, de azt hetente egyszer kellett csak használni, a stimukat meg ugye mindennap és tök égő volt, hogy minden áldott este kopogtam be hozzájuk volt hogy a vacsora asztal mellől állítottam fel. Nagyon égett a fejem, bármennyire is mondhatta hogy őt nem zavarja és szívesen beadja a szurit, nekem akkor is kellemetlen volt és elhatároztam, hogy megtanulom magamnak beadni. Az első alkalom igencsak emlékezetes volt, mert az én kezem nem gyakorlott és egy nagyobb tűvel képtelen voltam beadni, már amikor megláttam hogy mekkora majdnem elájultam, de megpróbáltam a lehetetlent. Össze-vissza böködtem magam - nem ment - gondoltam mégiscsak átmegyek mert már egy csomó anyagot kifröcsköltem a fecskendőből és kár lett volna még a maradékot is elpazarolni eleve a fostimon inj, majdnem duplája a merionalnak. Szóval már mentem volna át a szülésznőhöz és a konyhakövön elcsattantam ....

(persze annyi eszem sincs hogy akkor adjam be amikor itthon van a férjem)

a földön arra gondoltam, hogy ennél lejjebb már nem kerülhetek beadom bármi is legyen ami megmaradt, ki akartam nyomni egy buborékot a fecskendőből erre úgy meg sikerült nyomni hogy az egész kiment.

Akkor már kész voltam mint a mateklecke. De egyszerűen nem adhattam fel. Amikor kikerültem a kómából felhívtam a férjemet hogy jöjjön értem és vigyen fel a kórházba, hogy be tudjanak adni egy másikat. Ott megkértem a nővérkét, hogy vegyük át a leckét, kis segítséggel be tudtam adni, de hozzá kell tegyem olyan pici és vékony tűt adott, hogy alig lehetett látni, majdhogynem gyerekjáték volt azzal a tűvel beadni. Biztonság kedvéért még egyszer elmentem és akkor teljesen egyedül adtam be magamnak a nővérke előtt. A 6 inszemem alatt meg aztán már sikerült tökélyre fejleszteni a műveletet úgyhogy most már akár vérbeli drogos is lehetnék!
A decára is mondták, hogy csípni és fájni fog, hát nekem az első kettő egy kicsit kellemetlenebb volt, de most már meg sem érzem, és a merional vagy a fostimonnál sem éreztem semmit.
A dokim nem is tudta egy ideig hogy én adom be a szurit magamnak csak amikor kérdezte a nővérke egy ultrahang után, hogy nem hoztam a szurit? én meg néztem rá hogy miért kellett volna hoznom, hisz este adom be magamnak akkor a dokker akkorát nézett, és mondta, hogy nagyon kevesen merik bevállalni ezt otthon, hát neki is elmondtam a fenti történetet, először nevetett kicsit, de aztán közölte hogy ezekután még büszkébb lehetek magamra ha ennyire írtóztam a tűktől.
bocsi ha egy kicsit hosszúra sikeredett..........