A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Éljen Katócka!

Na jópofák vagytok,de még mindig nem tudom mi a franc legyen a jelmez :roll: :roll:

Eddig nem akartam írni, akinek nincs lelkiereje ne olvassa el, de vigasznak is fel lehet fogni h van rosszabb mint lombikkal teherbe esni:angyalokszülei.hu

bea
öreganyu

Sziasztok!!!!

Jó sokat körmöltetek-:))

Katóc: Hajrááááááá, végre Ti is kezdhettek!!!! Próbálok nyugodt lenni, nem a sokadik c.nap izgat, hanem, hogy nőjenek.

Köszönöm a +++++++ energiákat mindenkitől

:lol: :lol: :lol: :lol:

Szépem: nemcsoda, h kikészültél tegnap, a lány akit kérdeztél...tegnap volt a leszívása, közben 37,4 volt a hőemelkedése, de Apánk megcsinálta neki.

Jajjj, engem is a túlstimuval riogatott, h ha lesz nem lesz leszívás és visszaülti

Kagyló:
Timmermann doki a Péterfybe szülész, mivel régi orvosom felszívódott keresni kell vkit, v. maradok Apánknál......jaj, bárcsak már ezen főne a fejem.

A szülés körülményei engem sem izgatnak, lényeg a jó orvos és szülésznő, asszem nekünk akinek ilyen nehezen jön össze a baba a gyertyafény és zene mellékesek!!!!!!!!!!!!

Hanyi és PlümI: de jóóóó lesz, pénteken majd talizunk reggel :lol: :lol:

Zel: nem vagy semmi, varratszedés SK :lol: :lol:

Bodzi: én sajna nemtudom megjósolni, h fiú vagy lány lesz a bébi, de bababoltba nagyon szíííííííííívesen Veletek tartok, csak már tartsak ott én is..........

Beus: köszi, Tatuapu mosmár OK

Sajna vetélés és egyéb bármely terhességi korban előfordul :roll: :cry: :roll: , angyalokszülei oldalt ismerem, megrázó nagyon :shock: :roll: :shock: esküszöm ezt kellene megmutatni olyanoknak akik panaszkodnak, h kevés a gyes, segély, stb...... :roll: :roll:

:cry: :cry: :cry:

Beber: szegény PKE, 2 hétig nem tette tele a pelenkát, nem fájt a hasa közben???

Yamita: kivégezted már a vizsgáidat????

Pussszzz mindenkinek

Anikó
tatulány

Öreganyu, ezt hallani ma mindenhol, úgyhogy nem újdonság amit írtál, ettől függetlenül mégis maradok a klasszikusnál. Tejet én sem itatok vele pohárból egy éves koráig, de főzni főzök vele neki :lol: És azt sem hinném, hogy a babapiskótától asztmarohamai lesznek. Meg a málnától meg a mindentől. Meg a máj sem jó mert méregtelenítő szerv mondják sokan, holott azt elsők között lehet. Mint újabban hallom banánt sem, mert tele van mindenféle biokémai anyaggal mert előérlelik. Sajtot, túrót vajat sem lehetne 1 éves koráig. Én csak azt nem tudom, akkor mit lehet a zöldségen és annak főzővizén kívül ha az anyatej nem elég neki. Mondjuk nem vagyok érintett, de érdekes, hogy manapság semmi nem jó ami 30 éve az volt :roll:

Póci, de gyönyörű vagy!!! Nagyon szép!!!! Meg vagyok döbbenve az árán még mindig :roll:
beber77

Ma egésznap Cseka és Danibaba jár a fejemben.
Ki tud róluk valamit!

Olyan jó lenne egy kép a kis drágáról! A legjobb lenne közös anyuci és Danibaba. :D :D

Beber szerintem azért van ez az óvatoskodás a gyereketetéssel kapcsolatban manapság, mert napjainkban még több vegyi anyag kerül a kajákba, akár a tejbe is, mint 30 éve.
A keresztfiamnál is óvatoskodtak a szülők jó ideig, pedig majd megveszett szegény gyerek, hogy azt egye, amit anya meg apa. Mondjuk Ő a tejtől pöttyös lett. :?

Eccerűen nincs kedvem dolgozni. Segítség!! Pedig kell. Úgy itt lennék veletek beszélgetni.
:oops:
andi67

Katóc!
Már rég betettünk!!! :D

Olvasok vissza, de annyit már láttam, micsoda farsangi felvonulás volt ma itt! Haláliak a sztorik!!!!!!:lol:

Kép
bodza2005

Emlékszem vagy 20 éve egyik rokonunk a nem egész 1 éve s babának tejbe turmixolt bele babapistótát és azt adta neki. Kutya baja nem lett.

Póci: nagyon szép volt az esküvőtök, mi ott lakunk nemmessze ahol a ruhádat varrattad, csak nem Ti is ott és szomszédok vagyunk????

Öreganyu: 1 emékezetes jelmez maradt meg bennem, (kéretik nem röhögni), talán 6 évesen lepkének öltöztettek, fehér harisnya, valamilyen arany-fekete -tül anyagból póló és drótra tüllt kifeszítve...- ezek a voltak a szárnyaim, fotó nem készült róla.

Anikó
tatulány

Jaaaj Bodzi, nem tudom megnyitni a táblát. A nagy szürke semmi néz vissza. :( Azért köszönöm, hogy betettetek! :D

Beszélgettem Zsuzsa nővérrel, sokat rötyögtünk. Említette Csekát, hogy tudunk-e valami bővebbet.
Te is szóba kerültél Bodzi, meséltem neki a teraszos hűs limonádét. Csak hát én még le vagyok maradva. :D :D

Azt mondta, hogy 'Jönnek sorra a pirossapkás lányok!'. :lol: :lol:
katóc

Jól van, látom le vagyok szavazva az óvatos etetés stratégiámmal, persze mindenki azt csinál amit akar.....

bea
öreganyu

Katóc!
De jó, hogy végre elkezdheted!!! Nagyon szorítunk és minden rendben is lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
Felírtam a jóslatodat! Úgy élvezem, hogy megtudhatom, vajon melyikőtök mit érez erről! :D Erkély-jelenet :lol::lol:

Andikám!
De édes vagy!!! :D

Tatus!
Bababolt megbeszélve!!:D

Anyus!
Tudtam, hogy Beus üzenete után nem bírod megállni, hogy angyalkázz!:-)

Kép
bodza2005

Anyus!
Én is óvatos leszek, ne aggódj! :lol::lol:

Katóc!
Tényleg? De cuki ez a Zsuzsa nővér!!!:D
Jönnek a pirossapkás lányok! Ez jó! :lol:

Senki!
Ahogy ezt a pattogatottat előadtad, azóta is vigyorgok!:lol:

Kép
bodza2005

Csajok, lehet, hogy most meg fogtok kövezni :oops: , de 'etetéssel' kapcsolatban nem árt az óvatosság. Szerintem.
Igaz, hogy mi másképp ettünk babakorunkban, 30 éve, de már semmi sem az, ami 30 éve volt.
Már nincs olyan babapiskóta, amit én kaptam. Legtöbbször valami cukrozott izét lehet kapni, ami finom s biztosan ellenőrzött, csak mi a francnak rá a cukor. A tej sem ugyanaz. Tele vannak a készítmények adalékanyagokkal, vegyszerekkel, stb.
Mi idénygyümölcsöt ettünk anno, amit aktuálisan a piacon lehetett kapni. Ma minden évszakban minden van, legyen az zöldség, gyümölcs, bármi. Vajon honnan jönnek, mivel vannak tartósítva?
katóc

Katócka! Nincs kövezés, igazad van. Már nagyon meg kell nézni mit eszel.
Lassan E... akárhányat..sza...unk is, ha nem nézzük meg.
De jó kis téma ez. :)
andi67

Sziasztok!
Köszönöm a kedves válaszaitokat! Igyekszem elébe menni a dolgoknak, és mihamarabb elintézni, amit a házidokival lehetséges.
Annyira fölbátorodtam, hogy ma bejelentkeztem a kedvenc dokibácsitokhoz, és hétfőre (15.00) már kaptam is időpontot egy konzultációra. Nagyon izgatott vagyok! Remélem nem lesznek nagy gondjaim(eddig semelyik doki sem talált semmi problémát nálunk), és mielőbb baba költözik a pocakomba.
Rajtatok kívül nem sokan értik (hiszen honnan is tudnák),mit jelentene ez nekünk...
Biztos fogok jönni butaságokat kérdezni,de kérlek titeket, nézzétek el nekem! Majd figyelek,és én is kiokosodom.
Mindenkinek a várható legjobbakat kívánom!
Moncsi (de a Csigát is szeretem)
moncsiga

Én, ha valakit érdekel, maximálisan anyatej-párti vagyok, ameddig csak lehet.:D Amikor már hozzátáplálásra lesz szükség, megpróbálom majd elkerülni az egyértelműen allergizáló dolgokat, de igaza van Bebernek, ma már mi nem az...?
Véleményem szerint ahány ember, annyi féle meggyőződés, mindenki hisz valamiben, a legjobbat szeretné a gyermekének, de alapvetően senki nem tudhatja, mi az igazság, mi az egyértelműen üdvözítő, mi a legjobb ebben a világban, ettől függetlenül szerintem sem árt némi prevenció.
Bocsánat, ha kicsit hosszú lesz, amit felteszek...
Az alábbi gondolatsort a Jánosos Anyukák topikban találtam, egy Zizi nevű lány írta a napokban. Ott is pont ebben a témában ment az építő vita, beszélgetés. Én egy barátnőm miatt néztem be, mert feltett néhány édes képet a csemetéiről, ekkor láttam meg ezeket a gondolatokat.
Szóval bemásolom:
"Anyatej:
A tudomány mai állása szerint az anyatejben található immunanyagok nem állíthatók elő mesterségesen. De ettől még nem kell rögtön beleugrani a Dunába, ha valaminek kevés van, vagy nincs. Ha kevés, akkor szerintem az a legfontosabb, hogy senkinek ne higgyétek el, hogy tehettek róla (mert ettől csak ideges lesz az ember, és még kevesebb teje lesz). Ez genetikai dolog. Egy kedves orvos ismerős véleménye szerint, ha már napi 1 étkezést meg lehet oldani anyatejjel, azzal a baba megszerzi a szükséges védettséget. Érdemes összehasonlítani a mama és a baba tömegét, és megnyugszunk. Ha pedig egyáltanlán nincs, vagy nem kaphat a baba anyatejet (pl. galaktóz-érzékenység...), az sem a mama hibája. Ilyenkor egy picit jobban kell vigyázni a picire, mert van azért neki saját immunrendszere is, csak még "nem tapasztalt" annyi mindent, mint a mamájáé. Emiatt picit könnyebben támadható a vírusok meg bacik számára. Célszerűen a "beteges" időszakokban, pl. enyhe ősz, enyhe tél kicsit korlátozni kell a látogatók számát, és ha lehet, a jogait is: mindenképp kézmosás, és ne puszilgassák, vagy legalább a kezét ne, amit a szájába vesz. Nekem megnyugtatóbb a túlzott óvatosság, még ha az ismerősök egy része esetleg meg is sértődik. (Így jártak...)
Normális élelmiszer:
Nem tudom, mikor lehet elkezdeni. Botonddal úgy történt, hogy feküdt a babakocsiban, én pedig álltam mellette, és simogattam a fejét, közben egy banánt ettem. Nem tudom konkrétan, milyen gesztussal, de látszott rajta, hogy megkívánta. Természetesen megkínáltam. Az ujjam hegyéről lenyalta, és nagyokat cuppogott. Ez valamikor decemberben lehetett - azaz nem volt 3 hónapos... Hát bocs. Többet persze nem mertem adni neki, de legközelebb megkérdeztem a doktornőt, hogy el lehet-e esetleg kezdeni, és meséltem neki a sztorit. Onnan vagyok benne biztos, hogy ez decmber volt, mert még nevetett is, hogy Szilveszterkor nagy bulit csap majd Botond almából. Nos, a buliból -mint már írtam- nem lett semmi, mivel a fiatalember utálja az almát, azóta se vette a szájába. Sőt. Annyira nem, hogy mostmár semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg. Eleinte nagyon bejöttek a narancssárga dolgok, pl. a sütőtök, és a sárgabarack. Meg persze a banán. Aztán egyik napról a másikra csak banán, aztán hirtelen az se. De olyan hirtelen, hogy egyik nap evett másfelet, aztán soha többet egy karikát se. Namost lehetne éheztetni egy pár napig, miközben inni is csak vizet kap, és biztosan megenné a gyümölcsöt (vagy bármit). Ezzel viszont szerintem olyan folt esne a kapcsolatunkon, amit nem kívánok magunknak. Így marad a 100%os gyümölcslé. Nem verem át. A fasírozottat zsömle helyett kelkáposztával csinálom és ez nem titok, látja, mikor beleteszem. Nagyon szereti. Ha magában kínálom, pl főzelékként, hajlandó megnyalni, ha megkérem, de nem eszi meg. Lehet, hogy csak faxni. Nem tudom. Mindenesetre ez van. Hozzá kell tenni, hogy ha gyógyszert kell bevenni, akkor sem kell bűvészkednem. Arról is megmondjuk neki, hogy nagyon vacak, és nagyon keserű, de szeretnénk, ha meggyógyulna. Sose ellenkezett, maximálisan bízik bennünk. Így, ha valakinek köpköd otthon a gyerkőc, annak leginkább azt javasolnám, hogy másféle étellel próbálkozzon. Vagy ahogy írtátok, "felhigítva" az ízt egy már ismerősebb ízzel. Persze, ez magánvélemény.
Bio zöldség:
A mai értelemben használt bioélelmiszer szó hitkérdés. Bocsánat, akinek a lelkébe gázolok. Megintcsak magánvélemény, de a "bioélelmiszer" fikció. Véleményem szerint földi körülmények között nem lehet előállítani. Igen, lehet, hogy nem locsolják vgyszerekkel. De pl. mi számít ebben az értelemben vegyszernek? A konyhasó? Vagy ha az nem, akkor a réz-szulfát miért? Vagy ha tényleg nem is nyúlunk hozzá a növényhez, akkor is marad a kérdés, hogy mi van a talajban? És az esővízben? És a levegőben? Ha én biogazdaságot csinálnék, akkor szükség volna egy minden oldalról (azaz 6!!! mert alulról is!) zárt üvegházra, egy artézi kútra a locsoláshoz, és nagyon komoly automatikára, ami vezérli a locsolást (hogy ne kelljen bemenni), és akár a levegőt is cseréli - leginkább vegyi úton. Na püff. Jó, a tisztító egység akkor legyen kívül, úgy OK. Ekkor már csak egy problémám marad: honnan szerzek vegyszermentes földet(ami nem látott még piszkos esővizet, meg levegőt) ? Hacsak nem tisztítom azt is vegyi úton, hihihi...
Bio hús:
Elvileg olyan állat kellene legyen, ami nem ehet mást, csak vegyszermentes növényt. És vizet se, csak valahonnan a FÖld gyomrából származót. Ez sem annyira kivihető.
Hamisítás:
Mivel van egy elég jelentős fogyasztói réteg, aki bármit megad azért, hogy ne etessék mindenfélével, amiről azt se tudja, mi: sokan akarnak ezen meggazdagodni. Így nagyon magas áron sokszor ugyanazt az élelmiszert lehet megvásárolni. Hátrányt jelenthet még, hogy nem akkora a kereslete pl. a bio tojásnak 100Ft-ért, mint a normálisnak 20ért, így kapásból állott, romlott kaját vehetünk, ha nem figyelünk nagyon.
"Bio" cuccok előnyei:
Leginkább az a biztos, ha tudjuk, milyen körülmények között élt, amit meg akarunk enni - akár állat, akár növény. Ha a kertben nő a karfiol, még akkor sem lehet kivédeni az esőt, meg a talajba máshonnan belemosódó vegyszert. De hátha kevesebb... A vegyszerek közül én egyébként nem is a növényvédő szerektől félek a legjobban, hanem a növesztő hormonoktól. Látta már valaki a Bábolnás csirketápok reklámját? Tojásból vágnivaló csirke 5 hét alatt? Nonsense. A szerencse, hogy ezek a vegyületek kiürülnek a szervezetből egy idő után, úgy, hogy még nyomokban sem mutathatók ki - gondoljunk csak a doppingoló sportolókra! Mindenki szed ugyanis un. "vitaminkészítményeket", a kérdés csak az, hogy el tudják-e találni azt a pillanatot, amikor a teljesítményük még jobb a többiekénél, a szer pedig már nem mutatható ki. Én ezért azt találtam ki, hogy igyekszem ellenőrizni, mi kerül bele a csirkébe, amit utána meg akarok enni. Húsként már nem tudok vele mit csinálni, de ha vágnivaló csirkét veszek élve, és nem vágom le, hanem tartom még 2-3 hétig, akkor ezek az anyagok már nagyrészt kikerülhetők. (Akit érdekel: az átlagos felezési idő 5-10 nap körül van.) Nem tökéletes megoldás, de egy kicsivel mégis jobb, mint a közel- és távolkeletről importált, nagyáruházakban beszerezhető hús. Ne is említsük az un. "tanyasi tojást", aminek a sárgája olyan narancssárga, mint a felmosóvödrünk, és még az sem biztos, hogy nem ugyanattól a vegyülettől...
Mindenesetre reményeimet szeretném kifejezni, hogy a "bio" élelmiszer legalább kevesebb káros anyagot tartalmaz. Ellenőrizni sajnos nem áll módunkban. Így mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyit tud áldozni arra, hogy legalább nyugodtan aludjon.
Csapvíz:
A problémám a víztisztítás technológiájával van, ami nagyrészt üllepítést jelent. Jajj... na, ma sem vacsorázom... inkább ne gondoljatok bele. Azért a végén még nekiuszítanak pár baktériumtörzset, hogy szerves anyag hátha nem marad benne, meg egy kis klórt valamilyen formában. Mi meg jól megisszuk... Ugyanakkor egyre több allergiás ember van, meg sok nő, aki nem tud teherbe esni, vagy még a legelején rögtön el is vetél. Meg egy csomó impotens pasi. Bocs, ez tény, és egyre többen vannak... Hát erről nekem a teljesen magánvéleményem, amit semmilyen kutatási eredménnyel nem tudok alátámasztani a következő: az ok a fogamzásgátlókban keresendő, amit a társadalomnak jelentős hányada szed, és pisil ki. Én ugyan csak 6 évig tanultam kémiát, de ezalatt az idő alatt azt a benyomást szereztem, hogy oldott anyagok üllepítéssel nem szedhetők ki az oldószerből (vízből). És mint már említettem: mi meg jól megisszuk...
Vízszűrők:
nagyon sokféle rendszerű van, legtöbbjét úgy kell elképzelni, mint pl. egy rendes teaszűrőt, csak kicsit kisebbek a "lyukak". Hogy mit szűr ki, vagy mit nem ,nem tudom, de nem vagyok nagyon optimista. Számomra nagyobb kérdés hogy mennyit ártanak a víznek azzal, hogy a "csap" részén, ahol kijön a víz, mennyire marad ott egy vízcsepp, esetleg egy kis kosszal együtt, ami már kiváló táptalaj valami bacinak... amit aztán megintcsak jól megiszunk, pedig nem akartam magam ismételni. A bölcsiben volt üveges víz, meg PI-víz. Én megtiltottam, hogy adjanak belőle a gyerekemnek, fenti meggondolások alapján. A PI-vizet ugyanis hozták valahonnan, kannából üvegekbe, üvegből kancsóba öntötték, meg tudomisén, mit pancsoltak még vele össze-vissza... nem volt bizalmam a dologhoz.
Bolti babatápok:
valaki azt kérdezte, hogy annyi mindent tesznek-e beléjük. Nem. Nem tehetik meg. A nagy márkáknál tutira az van benne, amit az apróbetűben leírnak. Muszáj ugyanis ráírja, és annyit, és azt, ami tényleg. Gond itt csak 2 lehet: mi van benne eredetileg is a kajában, amiből csinálják (lásd feljebb) vagy ha mégse írják rá. Utóbbi eset márkás termékeknél nem állhat fenn, mert nem kockáztatnak, inkább csak nagyon olcsó noname cuccoknál, vagy külföldről (román, szlovák, lengyel, ukrán, stb...) származó szintén noname cuccoknál fordulhat elő. (Bár hallottam már Nestlés bébikaja botrányról, viszont renoméjukat féltve azt a TVben is bemondták, és be is vonták azt a szállítmányt. Kérdés, hogy előtte suttyomban már mennyit adtak el belőle, míg kiderült... Persze erről nincsenek adatok, és nem biztos, hogy úgy volt, de én nagyon-nagyon rosszindulatú vagyok...)
CSAK vélemény!
Fentiekben a legjobb indulat mellett írott véleményem szerepel. Nagyon szívesen vitázom ezekről a dolgokról bárkivel, de nem szeretném, ha a vitát összetévesztenénk a veszekedéssel. Győzzetek meg másról, ha akartok, nyitott vagyok, és gondolkodom... néha kicsit túlzottan sokat is... bocs."
Érdekes gondolatok ezek is, ugye? :oops:

Kép
bodza2005

Szia Moncsi, aki a csigát is szereti!

Gyere bátran a kérdésekkel, és segítünk, amiben csak tudunk.

Hú, de ügyi vagy, hogy ilyen gyorsan kaptál időpontot. :D Szokatlan.
Általában hosszú heteket kell várni.

Már teljesen elszaboltáltam magamat és a munkát! Képtelen vagyok összpontosítani. Vááá. :shock:
andi67

Aranyos kis Csigánk! Moncsigánk! ;-)
Gyere csak bátran!!!:D
Szuper, majd mesélj!!!!!:-)

Kép
bodza2005

Andusom!
Jobb is így!!!!:D

Kép
bodza2005

Remélem, nem értettük félre egymást, és ő nem febr. 21-re gondolt! :D

Próbállak titeket tanulgatni, hogy ki-ki, merre, és hol tart, és miért kell izguli érte.Remélem belejövök. A táblátokat letöltöttem ismerkedésképp. Kicsit megnyugodtam tőle, mert azt hittem a 33 és 3/4 évemmel veterán leszek, és reménytelenül elkéstem mindennel, de látom vagyunk néhányan egyidősek.
moncsiga

Gondolod jobb ez így! :D
Na majd holnap fájni fog ez nekem! hihi

Nagyon jó kis írás ez a kajákról és a bennelevőkről való eszmefuttatásról.
andi67

Bodzi, nagyon is megszívlelendő, amit a csaj írt. Én sem hiszek a 100 % 'bio'-ban, csak mondjuk lehet, hogy kevesebb benne a vegyszer. Én pl. igyekszem magyar terméket választani, ha van rá mód.
Nyáron könnyebb dolgom van, mert Apukám kertjéből jön a viszonylag vegyszermentes zöldség, legalábbis részben. :D
katóc

Most egy kis dolgom akadt, el kell köszönnöm. További jó beszélgetést és szép estét Neketek!
...és...tényleg fogok majd jönni...azt hiszem, gyakran.
moncsiga

Moncsika meg öregebbek :lol: :lol: mint én pl. De ez titok
:lol: :lol:

Nem hiszem, hogy elértetted, akkor mondta volna, hogy február.

Látod milyen szerencsés vagy! Jó indítás! :D :D
andi67

Andim!
Mi... :lol:

Katóc és Andi!
Ugye, érdekes eszmefuttatás!:-)
Nekem is tetszett.

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, és látom főleg kajáról, mint mindig! :lol:

Én az evéssel kapcsolatban jó vagyok, főzés és társai nem mennek :( 10 éve kitiltott a konyhából a férjem :D

Úgy volt, hogy jövő héten kedden megyek Apánkhoz, de közbejött egy tárgyalásom, ezért hétfőre átraktuk. Olyan drága volt a doki, semmi rosszkedv, segítőkész volt, szóval tündéri!!

Bodza: szerintem fiad lesz! A nagy számok törvénye alapján! A nyári babák közül jelenleg kb. 20 lányból 3-nak lesz lánya, a többieknek kisfia, úgyhogy fiús szezon van :D

Na megyek vacsizni, mert apa hív, megint főzött valami fincsit!
kiscsiko1

Bodzikám :lol: :lol: fájni fog, hogy nem dolgoztam ma rendesen!
Mert olyan jó itt nyüzsögni :D

Jaj Katóc (B a köbön vagyok )büdös bunkó bogár vagyak nem is fejeztem ki a gratulációmat a kezdéshez :oops:

De tudod az én koromban már az olvasás nem olyan eccerű :lol: :lol:

Kiscsikó majd írj róla mi finomat ettél???

Bodzikám szerintem akkor is puncisod lesz. Nagyon-nagyon érzem ezt!
andi67

Kiscsikó!
Tényleg állandóan eszünk még virtuálisan is!:lol:
Kitiltott? Ez kész!:lol:.lol:
Ok, benne vagyok! Beírtalak a kis noteszembe... :lol:
Lyó étvágyat! :-) ;-)

Kép
bodza2005

Andikám!
Csak, hogy alliteráljon, igaz? A BBB. :-)
Ez a variáció is nagyon megfelel! :D:D

Kép
bodza2005

Itt vagyooook!!!:)
hanyatka

Hazaértem végre de sajna a porszívó már az előszobában ugrándozik :)
Szóval ti csak csacsogjatok,majd 2 porszívózás között bekkukantok.Jó,??

Kiscsikó!Megkaptam a privit,kicsit később reagálok is rá.Köszike!

Pusszanat
hanyatka

Boszi,Andi!Smacc
hanyatka

Ma lesznek a Szülik :)
hanyatka

Szijjjjjjja Hanyim!!!:D:D:D

Kép
bodza2005

na lépek...
hanyatka

na végre...
hanyatka

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hanyatka

jól vagy Bodzijja Hanyinak???
hanyatka

Andi ne viccelj már. :D Puszillak!!!!

Tök aranyosak vagytok Csajok, hogy így drukkoltok nekem. :D

Hanyikám, látom, begyújtottad a rakétáidat! :lol: :lol: :lol: Hozzánk is jöhetnél, mert én ma olllyan de ollllyan lusta voltam. :oops: És lekvár is. A randa időre fogtam.
katóc

Igen Bébikém! Te is???:-)
Begyújtottad a rakétáidat... :lol::lo:
Katóc!:-)

Kép
bodza2005

Naná, hogy drukkolunk!!!!!!!!:D

Tatus hogy vagy? Ugye nem idegeskedsz?!!!

Szépem!
Te hogi vagi drágaság?

Fincsike!
Kis elfoglalt nőcikénk!:-)

Kép
bodza2005

Kép

bekukksizom még egyet. :lol: :lol:
Aztán megyek Apát megszeretgetni és agyon puszilgatni.

Katócom én is puszikállak és küldöm az angyalsereget neked.

Hanyatkám édesem! Porcívózás, na nee ilyenkor???
Nagyon házias vagy és rendszerető tündér.
Egész nap dolgozol, most meg a lakáspuca. Hogy bírod, de tényleg!
andi67

Sziasztok Lánykák, végre!
Na hát jó sokáig nem jöttem, de már nagyon hiányoztatok.
Bodzikám, hát mit mondjak, én is lányt látok a varázsgömbömben! Nem tudom, ez amolyan megérzés. Majd meglátjuk. Mi újság? Jól vagy? Pocód térfogata változik? Hihi.
Szépem, úgy sajnálom. Miért történnek ilyesmik?
Lányok, mindenkinek megy a drukk, aki most indul, vagy már folyamatban van. Hanyikám, látom te is. Amúgy én is az előbb takarítottam ki, mert a kutyumtól minden vacskamati volt. Hihi
Lányok, bevallom, én az elmúlt napokban teljesen lemondtam arról, hogy most január végén induljunk. Valahogy teljesen negatív lettem, és nem tudtam, hogy mi is lenne a jó megoldás. Mert megmondom őszintén annyira nem volt kedvem kezdeni.
Aztán tegnap torna után a barátosném lelket öntött belém, ráadásul az autóutat hazafelé végigbőgtem, itthon pedig a drága párommal is átbeszéltük újra. Szóval mégis kezdek.
Valószínűnek ebben benne volt az előző napok munkahelyi hajtása is, teljesen kikészítettem magam idegileg. De most már jobb lesz. Úgyhogy ha pénteken megjön, és Apánk is úgy gondolja, akkor kezdek én is szerintem a jövő hét elején.
finch

Jaj, mozizásban én is benne vagyok!
finch

Jaj, Dórikám akkora üvöltést levágott elalvás előtt, pedig már rég csinált ilyent. Húhhh, teljesen kivagyok.
Katócka, jó lesz hétfőn megint dumálni, majd ne siess jó!
na megyek Születetteket nézni, most kezdjük a 2. évadot.

Ja, babakaja: ha megpróbálsz 5-6 hónapig csak szoptatni, aztán szépen fokozatosan gyümi és gyökérzöldségek, aztán rizs, bajt nem csinálsz. A gyereket baromira nem érdekli ha hetekig uazt kap, elvan búzafehérje nélkül rizzsel, meg kukoricaliszten is,csak a hülye szülők akarják állandóan "változatosan" táplálni, mit kell még egy 6-8 hónapos gyereknek változatosság, akinek 1 éves (!) koráig az anyatej a fő tápláléka, a többi csak mellétáplálás és lehet h nem is kell neki más. Dóri még 8 hónaposan is csak szopni akart, Domi meg már akkor 250g főzelékeket megevett, szóval minden kölök más.

bea
öreganyu

Ó Finchike, de jó, hogy kijöttél az elkeseredés gödréből.
Sajnos az ember átmegy időnként ilyen nehéz és reménytelennek látszó időszakon. Remélem a negatív érzések legyőzése csak megsokszorzta az erődet. A sírás meg időnként nagyon hasznos, legalább kiment belőled a gőz.

Ugyis van, tessék lendületből folytatni a projektet, csak úgy lehet siker.

Na az én büdipofám (ez a macsekom) itt zabálta a sósmogyorót kétpofával. Vén korára megeszik ez már mindent. Vén macska is megnyalja a sót :lol: :lol: :lol:
Most meg itt fekszik a kanapén égnek álló lábakkal teljes megelégedettségben. Olyan kis édes!

Drága lánykák, kicsi bagolyok további szép estét nektek és jó íccakát!
Holnap biztos nem nagyon leszek meló, torna, zsúfolt nap!
andi67

Kedves Bodza!

Azt mondják, mostanában nagyon sok fiű születik. Én fiúra szavazok. Nálunk a házban most az utobbi 6 hónapban 4 kisfiű született. De lehet, hogy Nálad már megfordul. De igazad van a legfontosabb, hogy egészséges kisbaba legyen.

Kedves Beus, Öreganyu!

Én az a fajta fórumozó vagyok, aki minden linket szorgalmasan elolvas, hátha van benne hasznos infó. Többnyire van is. De azt szeretném kérni, hogy írjátok meg, főleg Beus, ha egy vadidegennel valami tragédia történik, és a cikkben azt sem lehet megtudni, hogy mire vigyázzak, hogy kerüljem el stb... Szóval szabad ország, meg szólásszabadság, azt írtok, amit akartok, de azt szeretném kérni, írjátok az én kedvemért oda, hogy ez a link mivel kapcsolatos, hogy el tudjam dönteni, számomra az most fontos vagy sem. Tudopm hogy az élet nemcsak jóhírekből áll, de egy celebbel történik valami rossz, azt hiszem nem erre a hírre van most szükségünk.

Ma egyébként agresszív kismalac vagyopk, voltam terheléses vércukor mérésen. A végén találkoztam egy normál nővérrel is , aki megjegyezte, hogy kicsit sápadt vagyok, hozna vízet, mire én NEM KELL-lel válaszoltam... :twisted:

"Egy szőke nő viszi az agresszív kismalacot a hóna alatt. Találkozik egy másikkal, aki így szól:
- Jaj de édes! Honnan van?
- VETTEM!!! - válaszolja az agresszív kismalac."

"Agresszív kismalac beleesik egy mély gödörbe. Arra jár a nyuszi.
- Várj malacka, segítek.
- NEM VÁROK! "

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Óóóó,hát ezek a Szülik teljes ismétlés...:(Úúúúgy utálom!!!
Na megyek és folytatom a takarítást,már csak az ágyat kell áthúzni és a hálót kipórszívózni,felmosni :)

Nektek meg jó éjt,gyönyörű álmokat!!!
hanyatka

Ja,Finchike!Sajnálom,hogy rossz kedved volt,de nem szabad kihagyni,folytatni kell.Meglásd jó lesz minden!!!
hanyatka

Albi kismalac!Aludj egy jót és holnap jobb lesz a kedv :)

Boszikám!Mit csinálsz éppen???
hanyatka

Köszi csajok az érdeklődést, teljesen rendben vagyok, tudjátok, csak megrázom magam! :lol:

Katóc, Hanyat, Fincsi - jó hogy kezdtek ti is végre! kellenek a bébik az országnak is, ki fizet különben elég adót? :lol: :lol:

Finch - ne csináld, hogy nincs kedved! de az igaz, hogy csak akkor és úgy, ahogy őszintén érzed! ha időre van szükség, az is érthető!! én is voltam így.

Hanyibaba - ne takaríts má annyit! úgyis megvár! :)

Póci - nagyon szép ruhád volt!!

Albi - egyet kell értsek, kismamaként amúgy is kerülni kell a netet, amennyire lehet, nem szabad híreket és sztorikat olvasni, de ehhez az kell, hogy tudd, mit tartalmazhat.

Yami - merre jársz? mikorra várod megint piroskát?
szépem

Senki - ez a pattogatott kukorica állati!

Öreganyu - jelmezt ajánlani én se tudok sajna, nincs benne gyakorlatom, s nem emlékszem, hogy mi is voltam anno. Babakaja témában sok okosat nem tudok, de én is óvatosabb leszek asszem. max biotej.

A mozival kapcsolatban van egy tippem, reagáljatok rá: ahogy olvasom zömében kelet-pesti népség nevez be rá, akkor meg a Sugárba is mehetnénk, talán közelebb van, de ahogy gondoljátok! én már nagyon várom!!
szépem

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?