A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Jóeste,

Orsi,
én is aztat mondom, ne marcangolódjál. Egy motoros vadnő mégsem ihat tejet...(Flórka is hasonlóképp mindent kinéz a szánkból, illetve kivesz a kezünkből, ha eléri...le sem merem írni, hogy ma milyen mennyiséget evett meg, szerintem többet eszik, mint Kisjankó...)

Merci,
nem tudom, hogy épp milyen néven fut, Kiss Attila vonal(ha még egyáltalán ő az ig. :roll: ). Mikuláson voltunk, májusban gyereknap esetleg?

Steffi,
erre a nyaki redőre semmi nem rímel, úgyhogy csak annyi, hogy szipi-szupi!(Amúgy ilyesmit gondoltam ki, hogy Steffinek azt mondta Vida, nyaki redőn nincsen hiba, de inkább nem erőlködőm... :) )Mi lesz velem,ha cukorterhelésre mész, vagy ctg-re?!

Tünde,
óvodás rémsztorit nekem is...tájékozódni akarék.

Vica,
Kisjankó nálunk is kemény korszakát éli, bár tudom, hogy ez nem vigasztaló. Tudod: Hányszor monggyam, hányszor monggyam,hányszor monggyam??!! De úgyis újra próbálkozik... :roll: :D

Kép
Kép
paklincs

Bori,
mért kell fertőtleníteni? Én olyat sose... :oops: Csak mosok 40 C-on, meg vasalok. Nehogy most derüljön ki, hogy valamit rosszul csináltam...

Kép
Kép
paklincs

Még azt akartam megkérdezni, hogy mi a felhasznlónév alatt ez a státuszjelentés, felhasználó, haladó felhasználó, stb? (Mennyi hozzászólás után adnak pénzjutalmat, tárgynyereményt?)

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Ne tessék ám eltemetni engem!!! :lol: :lol: Jó-jó rég voltam, na de nem annyira! Szombat este írtam, és Lénáról is kaptatok 3 képet!!! Szóval itt vagyunk élünk-virulunk!

Barbi és Bori! Nagyon boldog szülinapot nektek!!!

Steffi! Örülök, hogy minden oké a nyakiredővel! Nem semmi, hogy 2 óra alatt értetek be!

Merci! De jó, hogy te is megint itt! Remélem hamar elfelejtitek a Jánosos rémségeket!

Györgyi! Te se tűnj el megint! És várjuk a képeket Jázminról!

Veronikusz! Vigyázzatok magatokra! Ma én is megnéztem magamnak a jelzőtáblákat és mind ott volt a helyén!

Kriszta! Melyik tanfolyam volt ma? Én 6kor voltam ott, de a rendelőintézetben...

Bori! Léna még mindig imádja a kölesgolyót, majd meglátod, biztos Boginak is bejön majd! Nagyon szép neve lesz! Szerintem bőven elég fertőtlenítésnek a vasalás!!! Én mindent 40 fokon mosok Lénának, kivéve a textilpelusokat, amíg még használtunk! Én vittem be szoptatós melltartót a kórházba, és nagyon jól jött! Nem tudom, mi a márkája, de jó olcsó, és az általam csak "bolond bácsinak" nevezett pasitól vettem a Széna térnél, most nem jut eszembe az utca neve. De lehet kapni ugyanezt a Máriában is, a Visegrádi utcában (bebibolt.hu).

Emese! Nagyon jók ám a versek! Várjuk a következőt!

Az összes oviba-bölcsibe iratkozónak mennek a drukkok, hogy sikerüljön oda, ahova akarjátok! Én csak nagyon figyelek, hogy majd jövőre okos legyek!

Orsi! Tök jó, hogy mostanáig tudtál szoptatni, az meg szerintem különösen, hogy Emma döntött így! Léna se kap se tejet, se tápszert mióta nem szopizik, eszik viszont helyette rengeteg kefírt, joghurtot, túrót. Szerintem az elég.

Zsu! Hogy Mica mekkorát nőtt!!!

Barbi! Dani is írtó cuki!!!! Köhögésre én most a Stodal szirupot szedtem, azt kaphatják már ők is, mert homeopátiás! Gyógyuljon meg gyorsan Danca!

Andi! Drukkok mennek a hitelhez! Aztán meg hajrá lakásfelújítás!

Tünde! Tényleg meséld el, hogy mi nem tetszett az óvónőkben, hadd gyűjtsünk tapasztalatokat!

Rólunk: ma voltam este Tóth dokinál, minden oké Babócával! Csinált egy gyórs UH-t is, csak, hogy megnézzük a szívverését, én is láttam, annyira jó volt! Aztán megmutatta az egyik kezén mind az 5 ujját, láttam az összes ki ujjpercet. Tóth doki szerint vagy integetett vagy az ujját szopta! :lol:
Ja, és legközelebb 28-án hétfőn megyek a kórház 5. emeletére a genetikai UH-ra. Jön akkor valaki?
Léna egy tündér, néha kis hisztikkel fűszerezve, de különben nem is lenne az igazi... :wink: Már mond rövid mondatokat, ragoz, táncol és egy akkora méretű babával alszik az ágyban, mint ő maga... Nemtom hogy fér el... :shock:

Hát, ennyi, most majd megpróbálok gyakrabban jönni, már nem alszom el minden délután Lénával, szóval javul a helyzet...

Jóéjt mindenkinek, és csak nyugisan holnap!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Emano!
Boldog návnapot kívánunk!

Zsófi!
tegnap csecsemőgondozás, szoptatás volt. Mondjuk nekem még van 3 hónap, de sógornő már nagyon a finisben van, miatta mentünk most. az osztályra már nem tudtunk felmenni, mert apák lent türelmetlenkedtek, nekünk meg Panka anyósnál tombolt, így is fél kilencre értünk haza.

Borsika!
Én is 40 fokon mostam ki mindent, aztán vasalás visszájáról. csak textilpelusoknak adtam néha, mert azok ki bírtak nézni... Egy ideig külön mostam Panka összes cucccát, aztán összeraktam a mienkkel, kb. másfél éves korában. Ja, és az elején használtam babamosóport, de aztán, amikor már mienkkel mostam, nem.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Emese!
Én jövő héten megyek terheléses cukorra, úgyhogy légyszi, légyszi... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Andi
Boldog névnapot kívánunk!

Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Andi!
sok boldogságot!!!

Zsófi!
:D irigylem a mozizást!!! :lol: ez az integetés nagyon tetszik! :lol: én is megyek majd vmikor, de remélem az már jövő héten lesz!!!!
lehet hogy már pótolták a táblát, de biztos a parkoló legfelső (azaz 3.) kijárata feletti gyalogosátkelő felső szigetét nézted???? (ott kezd el lassan kanyarodni az út balra)

Borsika!
hajrá Bogi!!!! :D :D :D nagyon tetszik :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok

csak gyosan mert Enci nyúúúúúúz, virslit eszik, és mustáros lett a keze :evil: azt nem szereti,ugyhogy le kell nyalnom :D

Györgyi!! de jó h jöttél... már biztos úton vagytok, és nincs dugó...úgy látszik emberek inkább otthon maradatak, és szabit vettek kki erre a napra, mondjuk jobban jártak...
szóval várjuk a Jázminos képeket :D jó pihenést!!

Borsa! na látod, ami izlik neki úgyis betolja :D azért mondtam neked h Enci sem iszik se tejet,se kakaót - de tejterméket viszont eszik, és az elég. méga mackó sajtot is komálja. (bár most kente szét azt is)

Steffi! úgy örülök h minden rendben, (de ezt eddig is tudtuk :wink: )mostmár pihenjél!!! :lol:

Emano/Andi! Isten éltessen sokáig neved napja alkalmából!!

Kép
Vendég

Andi, boldog névnapot kívánunk!!!
hitelhez drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

Orsinak és Dorottyának boldog hófordulót kívánunk!!

Borsika,
tessék csak jönni!!
szopis melltartó: én bevittem, de nem használtam még bent, mondjuk nagyon meleg is volt, meg összevissza 75/b-ről indultam, csúcsformában 80/c, úgyhogy "tartani" nem kellett :lol:
jól esett, hogy szárad a tejcsi a bőrömön meg levegőzik, de ettől még bent volt
én Brendon-fan, oda jártam tornázni, sokat próbáltam fel, amibe még befér egy gyűrt zokni a jelenlegi cickó mellé, az tuti jó lesz :lol: :lol:
merevítő nélkülit ajánlok, nekem van olyan torna top szerű is, imádom..

Zsófi,
de jóó, integet/szopizik!!! Léna meg igazi csaj, no!!

Gabi,
rocker csaj nagyon szuper!! a méteres kilónövelőről nem is beszélve!! :lol: gólya-gólya gilice, minden nap mormoljuk Nektek!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MSE,
alakul a rím :lol: , a cétégére csak rappet fogadunk el! :wink:
küldött üzi alapján sorol be: 5-600 körül van egy ugrás, haladóra asszem, úgyhogy tessék lelkesen írogatni! :wink:

Merci,
atyagatya!! borzongok a kórházi sztoritoktól... annyira jó, hogy jó lett a vége!!!!!!!

Steffi,
de jóóó!! Vida édespofa volt!!!! Martin meg már nagyfiú, UH-ra megy a mamával!!!

Györgyi,
sokat gondolunk ám Rátok is! remélem, sikerült kijutnotok a városból és jól sikerül a hétvége!! fotókat várjuk!!

Reni,
mindenképp kipróbáljuk a mosódiót, én még a www.mosodio.hu-n olvasgattam, csak az emberem 1 hónapja vett mosószert, azt még párhuzamosan elhasználjuk..
tippeket jegyzetelem!! jó, hogy ontod magadból!!!

Kriszta,
terheléses cukorhoz gyűjtjük a rímeket MSE-nek!! :wink:

Tünde,
óóó, rossz hallani, hogy az óvoda-keresés első köre nem sikerült.. írd meg lécci a szempontokat vagy az érzéseidet!!

Orsi,
Emma nagy lány már, hol érdekli őt már a cici meg a csőrös pohárban "babatej".. ügyik voltatok eddig is!!!

Barbi,
Danca nagyon vagesz!!! csak az arca épp nem láccik, na de majd legközelebb!!!

Mi jól vagyunk, tegnap jól eláztunk, de a kacsák szeretik a vizet! :lol: (István szerint én egy hápikacsa vagyok, fenék-pocak ki, hápiszáj ... :lol: )
uszi szuper volt, kezdi újra élvezni, az úszódeszkát meg imádja, kis szörfös gyerek!
majd Dorkáékkal együtt edzenek, gondolom, ott sem úszhatják meg a gyerkőcök extrém sportok nélkül! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Zsófi! jó h te is jöttél... jó mindig ilyen jó híreket olvasni... :D
rólatok is kérünk majd fotót, pocakosat is!!!

Linocs-mama???????? gyere ha tudsz, ha Fruzsi baba enged :lol:

Memme??
Vali??
Vendég

sziasztok lányok
futok a játszóra, csak azért ugrottam be hogy kérjek egy kis segítséget. Tudnátok küldeni egy kórházi listát az eszesmerci@freemail.hu-ra nekem?
köszi
m

Kép

Képurl]
eszesmerci

Gyuzso AZt hiszem jól gondolod, hogy nem ússzák meg a gyerekek extrém sportok nélkül.Igaz én nem igazán szeretnék eröltetni semmit sem.Majd úgíis fogja/fogják tudni, hogy mi az ami tetszik nekik.A wakeboard (mi igazából azzal foglalkozunk) elég féloldalas megterhelés a testnek ami nem biztos, hogy jó.....majd látjuk....
Nálatok a szörf megy ugye?????MOndjuk az én párom is szörfözött annak idején évekig.....csak az itthon eléggé időjárás-függő.
A kacsa-sztori aranyos :D

Borsa én vittem be szopis melltartót és fel is vettem. MOndjuk nekem nem volt kicsi a cicim és hasznos volt.Szerintem vigyél abból baj nem lehet ha ott van...max nem veszed fel...Kezd izgalmas lenni a helyzet, közeledik a nyga nap...irígykedek kicsit , olyan jó Neked!!!

Andi!Boldog névnapot kívánok!

KépKépKépKép
vdorka3

Köszi lányok!!
Kép

majd jövök még később

emano/Andi
KépKép
emano

SZiasztok!

Paklincs!
4 :oops: :oops: :oops: :oops:
Flórka miket eszik már?????????????

emano!
Boldog névnapot kívánunk Neked!!!!!!!

Borsa!
Nálatok most mi a napirend?????? Mikot mit kap Emmus?????
Dani semhajlandó meginni semmi mást...nem is tudom mit adjak neki...tejecském igen csak megcsappant vérzés óta :cry: már nagyon nem elég neki...max éjszakai visszaalvósszopira elég...

Szép napot...

Kép

Kép
cukipofa

Még azt szerettem volna kérdezni,hogy manók mikortól ehetik azt amit mi??(persze nem körömpörköltre gondoltam :lol: :lol: )

Cukipofa
én gyümiteákat adok Balunak

emano/Andi
KépKép
emano

emano!
Dani vizet iszik a gondom az, hogy pl eddig felébredt reggel 5kor és szopizott egy nagy adagot és aludt tovább. Mostmár nem alszik vissza, mert kevés a tej...jó lenne a tászer de azt nem issza meg...
Amúgy Balu mikor mit kap???????
Ebédre Dani azt eszi amit mi!!!!!
Rakott krumpli, krumpis tészta, paradicsomos gombóc, zöldborsófőzelék,bolognai makaróni, stb...nem eszi már meg a bébicuccot...

Kép

Kép
cukipofa

Andi,
nagyon boldog névnapot!Épp néztem a vonalzódat, nálatok is mingyá börzdéjparti!

Kriszta,
mivel az én költészetem ugye nem kicsit magasröptű, sajnos nem megy megrendelésre, erős ihlet kell már ilyen szintű művészethez(persze néhány piros pöttyös sokat lendíthet a dolgon :roll: ).Na de mivel te is Martos, megpróbálom összeszedni magam a kedvedért... :wink: Csak nyomaszt a határidő(mikor is mész?)

Kati,
mondtam én:5 :oops: :D Minden ment elsőre, de ennél nem tom mi volt... :D (dehogynem, iszonyat béna vagyok).
Flórka fogyasztás:Tápszer, tejpép, főzelék, gyümölcs, tejtermék(joghurt,túró, sajt) kifli, kenyér(kis katonák margarinnal, reszelt sajttal)+ amit a földön talál, amikor Kisjankó eszik. Igazából kóstolgat mindent tőlünk, amit össze tudok törni(még csak kb. egyhatod foga van),mert mikor eszünk felcsimpaszkodik a lábunkhoz és ordítva követeli a kaját akár 3 dl főzelék után is. :roll:

Még Berke anyuka hasfotójához akartam írni, hogy úgy látom,ő is a negyvenvalahánykilósok táborát erősíti. És még a haja is dús...mindegy, nem csüggedek, nekem meg a szemöldököm.

Kép
Kép
paklincs

Kati,
Flórka sem ette-itta a tápot, azóta iszik meg kb. két dl-t reggel, hogy beadom neki az ágyba, és élvezi, hogy ő eteti saját magát(egyébként csak pohárból hajlandó inni, csak ez megy cumisüvegből). Előtte próbáltam úgy, hogy kis kakaóport tettem bele, de elsírta magát(nyilván nem értette, hogy mért más ízű, mint eddig), de hátha nektek bejön ez a változat. Első étkezésre általában tejpépet adok neki-így van meg nagyjából a napi 4 dl táp. És emellett kap kis sajtot, túrót gyümölccsel, vagy joghurtot gyümölccsel,mikor mit.

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok lányok,

Gabi, annyira drága vagy, hogy mindig hiányolsz! :lol: Egy csokor illatos tulipán neked!
Én is szoktam ám általában zugolvasni, csak nem reagálok, mert ahogy ideülök, Beni húz le a székről. ( most alszik a drága)

Steffi: szuper, hogy minden rendben!
Vica: az én férjemnek kevésbé jön be kedvenc doktobáncsink ( velem ellentétben ) - éppen ezért... a részleteket hagyjuk...... :lol:

Mi megvagyunk, de mindig van valami. Most épp a kertünk van feltúrva, benne áll egy bobcat, amiért Beni meg van őrülve, ha dolgoznak vele, ablaktól ablakig rohan, még bele is kellett ültetni. Szandus kicsit betegeskedik, szerintem nem gyógyult ki a múltkori húgyuti nyavalyából ( csípett neki amikor pisilt ) azóta fájlalja a hasát és kicsi láza is van. Ma voltunk dokinál, meg a Jánosba vizeletet leadni ( no comment..... :twisted: ) de már szedi az antibiotikumot, remélem nem lesz nagyobb baj. Múlt hét előtt meg Benusnak volt tüszős mandulagyuszija.....

Én néha egy kicsit depisnek érzem magam, valahogy nem találom a helyemet. Kicsit besokalltam itthon, annak ellenére, hogy van segítségem, szabadidőm, de az agyamat kéne egy kicsit lekötni illetve feltölteni....... Nagyon gondolkodom, hogy ősztől beiratkozom suliba ( természetgyógyász) , csak Szandi is akkor kezdi a sulit..... Benust meg lehet beiratom egy héten 3x magán-bölcsibe, úgy veszem észre jól érzené magát.

Múlt héten voltunk állatkertbe, a simogató nagy sikert aratott. Néhány kép rólunk...... ( persze ha nem bánjátok, hogy önző módon rólunk szól most minden ), de mindjárt megpróbálok kicsit visszaolvasni.

Kép Kép Kép Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

…most hívtak az oviból, Olicska különdíjas lett a Föld Napja rajzpályázaton, a kanalas gémjével… én olyan büszke vagyok :lol: , csak pont akkor kell gerinc rtg-re mennem amikor a díjátadó van jövő héten… :roll:

Borsa, Benike sem iszik-eszik semmit amit tejszerű. Februárban abbahagytuk a cicizést és engem is idegesít a dokinéni. Azért néha a tejpép, kizárólag natúr ízben lecsúszik, de ő is csak azt hajlandó megenni, amit mi. Délben OK, a meleg étel, de este reggel csakis kézzel és leginkább sonkát kígyóubival, mellé egy falat kenyeret és sajtot. Már a joghurtot sem szereti, nagyon válogatós lett… :cry:

Phadri, köszi szépen jövő héten már okosabbak leszünk.

Renáta, köszi megpróbálom.

Kriszta, örülök hogy jobban eszik a kislányod, és a súlya is remek. Sztem nagyon változik az étvágyuk hétről-hétre, pl az ovi nagyon sokat rontott, ugye azt esszük, amit a többiek, rimánkodnom kell hogy megkóstoljon valamit, aztán mikor sikerül vigyorog és azt mondja finom :o .

Borsika, a vasalás abszolút elég én max 3 hónaposk oráig vasaltam azóta se semmit, nincs rá idő, meg személyzet :) . Benike életének 2 napján majd leszakadt a cicim és vetettem az akkori méretemnél jóval nagyobbat 100 D-st (84 kg-al) aztán egy-két hét múlva már a régi 90 E-t (kb 72-73 kg-val) hordtam, most meg, hogy 2 hónapja nem szoptatok 85 C-t (67 kg). Van még rajtam 6-7 kiló és ha az lemegy jó kell hogy legyen majd a 85 B, ezzel indultam 60 kilósan. Na ebből nehéz valamit is kiokoskodni, de változik folyamatosan sajnos a méret…ja és a Brendonban tényleg nagy a választék az 1500 Ft-ostól a 7-8000 ft-ig. Azt az olasz vékony anyagú, madeira (lukacsos) imitációt ne vedd meg mert annyira szúr a karikája, hogy nem tudod felvenni.

Paklincs már kaptál meghívót? Megyünk biztosan! Azt hiszem nincs már ő ott, vagy az igazgatóság. Mit csináltál és mióta? Küldhetnél képet magadról :wink:

Zsófi, nagyon szép kislány lett Léna és irigyellek nagyon :roll: . Én annyira szerettem terhesgondozásra járni. Már most látszanak az ujjacskák!Nyilván Tóth doki miatt is, de annyira megnyugtatott mindig. Sőt még most is az egyéves kontrollon minden nyavalyámat elmondtam neki és annyira kedves volt és kicsit le is higgadtam, mert nagyon paráztam a gerinc rtg miatt, még az ekcémámról is beszéltünk.

Andi, Boldog névnapot neked! :) :)

Kép

Képurl]
eszesmerci

na, ezt a rap - rímet nem értem, de ugye aki sak néha jön, ne jártassa a száját ha lemarad........

Nem lesz lassan szigetes tali? Ha igazi jó idő lesz ( már végre )? Bár, most már a csemeték nagy része fut-szalad, érdekes lesz megszervezni :lol:

Veronikusz: mikor mész uh-ra? Olyan kíváncsi vagyok már........... Mészi csinál genetikait? Vagy "Vidánkhoz" mész?

Andi: sok boldogságot névnapod alkalmából!

Zsófi: Ti tudjátok már ki lakik a pocakban?

Eni nagyon eltűnt...... :cry:

mennem kell, mert odaég a meggyes süti.................................

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni! de jó!végre!!! nagyon jók a képek!!! látszik h jól éreztétek magatokat!!! ez az állatsimogató Encinek is bejött nagyon tavaly.
most is megyünk majd ZOO-ba hónap végén, mert egyik ismerősünk kisfia 3 éves lesz, és ott talizunk. Ligetes party lesz. :D Remélem akkor gyerkőcök gyógyulnak!!!!
és igen .- neked is ki kell kapcsolódni!!!hiába van segítség, attól még az ember néha úgy érzi,magára is kell időt szánni . Vagy csak egyszerűen mással foglalkozni mint a napi rutin. az iskola tuti jó lesz!

Jaj csajok, azt hittem megzabálom Encit.. :D rosszalkodott, rászóltam többször is (fel-le ugrált a kandalló ülökéjéről,amiről már leesett ), ebéd közben direkt kiöntötte a tányér levest....
hoztam magamnaka kávét, abba beledobált gyurmát...
szóval volt minden... én meg már 10 ig elszámoltam stb,.
akkor odajön - megpuszil: ANYA szeretlek!
hát én ott elolvadtam...meg sírtam. Erre azt mondja: semmi baj!
úgy imádom! és ha még több gyereke van az embernek, gondolom annyiszor sokszorozódik ez az érzés!!

hamarosan anyák napja:nem baj ha felteszem ezt a verset?olyan érzelgős hangulatban vagyok....most találtam a neten

A legszebb szó
Születünk, s meghalunk ez az élet sora,
Ám a világunk legszebb szava mindig ez lesz: édesanya.
Örökké így volt nem lesz másként soha,
Életünk legszebb szava az, hogy édesanya.

Ő az egyetlen ki mindig vár haza,
Sohasem haragszik, ő az édesanya.
Időnként megdorgál, ám szeretni nem szűnik soha,
Míg csak él, mindig reszket érted, ő az édesanya.

Akármilyen jól, vagy rosszul megy életed sora,
Hozzá mindig oda bújhatsz, ő az édesanya.
Szólíthatod bárhogy, anyu vagy anya,
Mégis így, a legszebb: édesanya.

Van úgy, hogy az élet hozzá is mostoha,
Akkor te öleld át, mert neked ő az édesanya.
Ha majd megöregszik, tudd hogy úgy vár haza,
Mint tán soha senki, mert ő édesanya.

Köszönd meg hogy élhetsz, s ne bántsd meg őt soha,
Csókold, szeresd mindig, mert ő az édesanya.
Míg ember él a földön, ne haljon ki szava,
Mert a világon a legszebb szó mindig ez lesz: édesanya.
Turoczi Katalin
Vendég

Merci! gratulálok Olicskának!! nagyon ügyes!!!!
nem fotóztad le a rajzot??
és mi lesz a díj? és otthon hogy ünnepeltek?

Vali??
Vendég

Jaj, Gabi, ne írkáljatok ilyen verseket, mert már egybe a gyomrom , 30-án lesz az óvódai anyáknapja....... Egyik nap hallottam, ahogy titokban elmondta Szandi az apjának az egyik verset, már nyeldestem a könnyeimet.
Tavaly "megúsztam" a bőgetést, mert akkor volt bárányhímlős.
Soha nem értettem, amikor annak idején az anyáink bőgtek ezeken a műsorokon. Most már értem........

Ja, zoo még mindig feltúrva, átépítés-költöztetés, lezárások, megint csak kevés állatot láttunk, szerintem kicsit húzzátok még.

Heni

Kép

Kép
cancan

Steffi itt a kerülőút:

Szóval ha Pestről az Erzsébet hídon vagy Dél-Budáról vagy a Déli pu. környékéről jössz, akkor ezzel ki lehet kerülni a hegyen át a Moszkva teret és a Szilágyi Erzsébet fasort.

Erzsébet híd - Bah csomópont felől: Jagelló út, Németvölgyi út vagy Déli pu felől Nagyenyed utcán fel, majd:
Istenhegyi úton felfelé sokáig, Orbán tér előtt az Abos utcába jobbra be, kanyarogva végig le a Határőr útra. Miután a Határőr éles bal kanyart vesz lefelé jobbra befordulsz az Alma utcába, azzal lemész a Városmajor utcára. Ott balra fordulsz, s a fogaskerekű felüljárórja után balra felkanyarodsz a Diósárokra. Mész felfelé és 2. buszmegálló után jobbra a Józsa Béla utcába kanyarodsz és mész végig, míg elfogy. Ott jobbra majd rögtön balra és az a főútvonal, amire a kanyarban érsz már a Kútvölgyi út. Ott jobbra le és mindjárt a kórháznál vagy.

Kicsit bonyolultnak tűnik, zegzugos és jobbkezes utcás, meg az út sem olyan klassz, de ha egyszer megtanulod nem mész többet másfelé :lol:

Kép

Képurl]
eszesmerci

Emano, Isten éltessen! (És intéződjön a lakás minél előbb). :)

Borsa, Emmát meg holnap puszild meg helyettünk, :) holnap biztos nem lesz időm bejönni.

Gabi, TILOS ilyen süti-képeket feltenni. :roll: Ez a gitár meg... :D

Steffi, na látod! Örülök. :) A hír többi részének is... :)

Már mennem is kell.

Kép

Kép

Kép
memme

eltünt a vonalzóm ...beakartam állítani vmit...
meg az avatar is-.. :evil:
Vendég

itt vagyok.. de vmi elszállt az előbb...
gablaty

hitelről még semmi,pedig azt kértem a névnapomra :lol: (tudok élni,mi??? :lol: )

Cukipofa
Bali reggel tápszert eszik oan 1,5-2 dl+a szenvicsemből "kunyizik"
10óra körül gyümi
12-fél1 ebéd
fél5 körül krémtúró, sinlac, tejpép,jó éjt papi mikor mit
amikor Bálinttalvacsizunk akkor abból is kap
9 fele 3dl tápszer

én még nem nagyon mertem neki adni olyan kaját amit mi eszünk csak krumpli és zölbabfőzit!De akkor ezekszerint már adhatok neki olyan kaját, amit eszünk!!
Mit ne adjak neki??Gombát nem szabad azt tudom, meg nagyon zsíros fűszeres kaját(én nem is tudok úgy főzni :oops: )

Gabi
te vagy a Névtelen :?

Emese
bizony nemsokára heppibörzdéjtújú Balázs lesz :lol:

Eniről mit tudtok???
Valiék jól vannak :lol: Ma meglepett egy kis csokival :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Emano! itt vagyok,csak másképp :?
mindjárt csinálok vonalzót... minden elszállt teljesen :?
gablaty

ez nem igaz.. :evil: hiába teszem a profilba a vonalzót, nem adja ki...vmi nem stimmel most nekem..
na megpróbálom újra...hátha

Emano! megvan a hitel??

Kép
gablaty

nem telefonáltak ma, remélem majd a hét elején!!
pedig naon jó lenne már

emano/Andi
KépKép
emano

Emano! mit tudsz Valiékról,??taliztatok??? mármint a csokiból kiindulva :D

Kép
gablaty

Átszaladt ma 5 percre és hozott Nekem csokit :lol:
Jól vannak :lol: csak rohantak tovább úgyhogy sokat nem beszéltünk

emano/Andi
KépKép
emano

most is alig tudtam feljönni... mindig jelszót kér a babanet... :evil:

az jó ha jól vannak, csak kiváncsi lettem volna,hogy találtak-e dokit és az mit mondott?

ANdi ,kapsz még egy kis virágot névnapodra :D
Kép

Kép
gablaty

Paklincs igazán kedves vagy , hogy negyvenvalaháynkilósnak nézel de távol állok tőle....sajnos.Mindg is dagi lány voltam , vagyis pontosabban 23-24 éves koromig 70 kg körül voltam, aztán lefogytam 56 kg körülire.Mind akét terhességemet 58 kg-ról kezdtem.Messze a 40.....
EGyébként kikérem magamnak, mert a szemöldököm kozmetikai rásegítés nélkül erősen hasonlít a megboldogult Körmendiére :lol:

Tápszer kérdés.....:Berke 13 hónapos koráig nem ivott tápszert , mert addig szopizott.Azóta naponta egyzser iszik tápszert reggelente.Azzal indul a nap....felébred és kiabál ki a szobájából, hogy "anyaaaa isziiiii" és akkor gyorsan összedobom neki.
Egyébként kb 1 éves kora óta eszi azt amit mi, már ős sem hajlandó megenni a bébikaját.Egyébként én sokat főztem neki krumplit, répát, husit, cukkinit meg egyéb zöldésgeket....azt is szerette.

Rég hallottunk Linocsékról :(

KépKépKépKép
vdorka3

Heni!
nagyon jóóók a ZOO-s képek! nagyon szépek vagytok!! :D
hétfőn tudom meg, hogy mikor megyek UH-ra. :D

Gabi!
Enci nagyon cukkancs lehetett. :lol:
jaj! az egyik kedvenc virágom!!!!! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!

ha jól emlékszem multkor te raktál föl egy máktorta receptet...
lehetne még1er???

Kép
gablaty

kérésed számomra parancs! :D

MÁKTORTA

Hozzávalók: 25 dkg darált mák
20 dkg cukor
4 tojás
25 dkg Ráma
lekvár (meggy, vagy hasonló savanykás)
tortabevonó

A 4 tojás sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzámorzsolom a Rámát majd a darált mákot. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd villával óvatosan a masszához keverem. Kivajazott, sütőpapíros őzgerinc formában 170-180 fokon megsütöm (kb. 40 perc villanysütőben, alsó felsőn). Mikor kihűlt és már nem törik, (mikróban folyóssá melegített) lekvárral megkenem. Ízlés szerint ét vagy tej tortabevonóval (tortabevonó + víz + pici olaj hogy fényes legyen) beborítom, hogy ne száradjon ki.

HŰTVE FOGYSZTANDÓ!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Már megint eszünk.......nyálelválasztással nincs gond :lol: A máktorta az egyik gyengém...Én is szoktam csinálni. A múltkor nem volt itthon csokibevonóm csak marcipános és azt tettem rá...azzal is nagyon fincsi lett........

KépKépKépKép
vdorka3

Veronikusz!!! köszike, és csodálkozom hogy miért hízom??? :wink:
de megcsinálom.....nálunk Apa kedvence a máktorta.
(csináltam már én is, de emlékeztem rá,hogy neked egyszerűbb recepted van :wink: )

Ancsa? Linocs?

Kép
gablaty

Bori
Én mindenképp azt ajánlom, hogy már szülés előtt szerezd be a szopis melltartót! Utána nem nagyon lesz erre időd és sztem melltartót nem lehet próba nélkül venni... Elvileg 1 kosárral nagyobb méret kell, mint most, de valóban sokat változik a dolog. Mikor már nagyobb, akkor nem igazán kell szopis. Én úgy 9 hónapos kora óta nem használom, csak éjszakára. Nekem muszáj :? Bár tudom, sokan ölni tudnának ezért a méretért... Szóval ha már nem szopiból áll a napod, akkor bármilyen melltartóval kényelmes szoptatni, kivéve szivacsos, mert azt nem tudod legyűrni.
Kettő minimum kell, hogy merevítős vagy sem, az szokás és persze méret kérdése. Én azért azt mondom, hoyg nem érdemes a legolcsóbbat venni, mert hamar megnyúlik és akkor semmit nem ér, pedig ezen áll vagy bukik, hogy milyenek lesznek a cickók utána!
Ajánlom az Anita márkát, mert ugyan nem olcsó, de olyan a kialakítása, hogy jól illeszkedik a méretváltozásokhoz!

Zsu
Köszi a linket! Örülök, hogy örülsz a tippjeimnek :lol:
Dugulásra: 1ek mosószóda (szódabikarbóna) rá 1/2 dl ecet és 5 perc múlva 1/2 l hideg víz
Mosogatógéppbe: Fél tabletta, vagy a mosószer fele és 1ek mosószóda
Mára ennyi:D

Andi
Én még most sem adok mindent Ivánnak, amit mi eszünk :oops: Kolbászos, virslis kaját, felvágottat, mirelit panírozott husikat, túl cukros dolgokat... Persze ezen kívűl mást igen. Fűszerezés meg...zöldfűszerből már bármit adhatsz! Ha van feles bébikajád, amit nem eszik meg, akkor javítsd fel! Csinálj úgy, mintha valamilyen üveges szósz lenne. Egy kis husi, só, hagyma, fokhagyma, zöldfűszer, mihez mi, de mindjárt más íze lesz, vagyis lesz neki :D Nálunk ez bevált... mellesleg az egy adgaból mindjárt 2 lesz :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Ancsa
Köszi mégegyszer! :D Nagyon jó lett, holnap dióval csinálom, mert olyat rendeltek. :wink:

Merci
Gratula Olinak! :D :D :D A kis művész képét esetleg láthatnánk?

Gabi
Ezekért a pillanatokért érdemes! :D Édes Enci nagyon.
Elfelejtettem a múltkori kérdésedre válaszolni. :cry: A kutya már nem morog Matyira, sőt vmelyik nap elesett, a kutya azonnal ott termett és felnyalta a földről. :lol:

Heni
Szépek vagytok! Állatkerti program mindig jó! A felújítással végeztek már?

Zsófi
Köszi a helyzetjelentést! :wink:

Borsika
Szép nevet választottatok! :D :D :D

Veronikusz
Nem ér ilyen receptekkel bombázni a fogyni vágyókat! :lol:

Andi
Nyolc napon belül érvényes a köszöntés és az ajándék! :wink:
Matyi is sokszor azt eszi, amit mi, bár ő még szopik is. (egyébként a körömpörköltet is megkóstolta már, úgy láttam ízlett neki.)

Gyuzsó
Szóval ezért hiányoltad a tavamról a kacsákat! :wink:

Most ennyire futotta. Majd jövök.
Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Csak beugrottunk Andinak
Nagyon Boldog NévnapoT kívánni!!!!! :D

Kép
hanna09

és Bori BogiPapának Nagyon Boldog Szülinpot!!!
akár a 35.-hez, akár a 36.-hoz!!! :lol:

Hanna

Kép
hanna09

Sziasztok Lánykák! ;)

Eltűntem, de olvaslak ám benneteket, mert kiváncsi vagyok, kivel mi van - úgyhogy látom, hogy van lakás, hitel, UH, nyakiredő, szoptatós melltartó, kutya/nagymamasétáltatás, fütyis/vagy nem fütyis, karambol :(, kutya, receptek (máktorta lementve), sütik, mosódió stb., stb. - szóval pörögtök, én viszont még nem tudom felvenni ezt a tempót... Habár még mindig egy angyal/tündér/csodavirág/csodanő stb. a mi kis lánylánk, de inkább vele töltöm az időm, és jó nagyokat sétálunk, és szalad az idő...
Szóval a gyermek jelenlegi paraméterei:
kb. 2 hete végigalussza az éjszakát (10-től 5-ig, 6-ig) aztán eszik egyet, és még ráhúz olyan 3-4 órát (például ma is, pedig kellett volna Mészihez mennem a hathetes kontrollra... a Kedvessel itt ültünk tűkön, hogy most már akkor indulnánk, de a kisasszony úgy gondolta, hogy most jól kialussza magát, és 11-kor kelt 6 körül aludt el.... - az más kérdés, hogy végül a biztonság kedvéért felhívtam Mészit, és kiderült, hogy mégsem rendel a sztrájk miatt, majd megyek hétfőn)
aztán még a lánykáról: nagyokat vigyorog, "eljátszik" a játszószőnyegén a lógósokkal, a játék inkább egyelőre az önkéntelen lökdösés, és vigyorgást jelent, volt hasi/koponya UH-n és minden okés - ott megmérték 5560 gr meztelenül :roll: , imád autózni, sétálni és persze enni, enni, enni :)

Ha még visszafogadtok, akkor valamelyik közös sétában benne vagyok - habár Fruzska, ha eszik, akkor az egy egyórás program, és mivel cumit nem nagyon kap, ezért csak a cici nyugtatja meg, ha éhes... szóval valahogy kisakkozzuk...

Addig is két kép:
Kép
Kép
linocs

Sziasztok!

Bocsi, tegnap már nem jöttem, és látom, Manóka ma ment volna beíratni,, aztán nem látta a tapasztalataimat... :(

Szóval a gyerekek összetétele volt az első: elég sok nehéz eset volt. Ebből persze még az óvónő csodát tud tenni, de sajnos nem néztem ki ezt belőlük. A vezető óvónő kicsit olyan bunkó volt. 2 óvónő elég alkeszfejű volt. Figyeltek a gyerekekre (udvaron volt az egész ovi - összesen 3 csoport), de nem győztek meg, hogy jó helyen lenne Bene. Higgyétel el, nem vágyom elitoviba vinni Benét, tanár lévén azért hiszek az integrációban, stb. DE sajnos ez Magyarországon módszertanilag és amúgy is olyan gyerekcipőben jár, hogy nem akarom a saját gyerekemet szívatni. Szóval nekem az elég, ha az óvónéni megbízható, figyelmes, kedves, a gyerek elfogadja, és ő is a gyerekemet, és a gyerek fejlődik az oviban, nem visszafejlődik. Ezt itt a körzetes oviban nem láttam biztosítva.
Nálunk a kerületben van vagy 10-12 ovi, de 1-hez tartozunk körzetileg. Szerencsére apósom és barátnőm is a kerületben lakik, más ovihoz tartoznak, mindkettő nagyon szimpatikus: odafigyelő óvónénik, kedvesek, szimpatikusak, az egyikben kifejezetten aktívak? kirándulás, és nagyon rugalmasal: pl nem tilos a cumi az alváskor... szóval van lehetőségünk másra, mert átjelentkezhetünk valamelyikükhöz.

Steffi
, még nem is örültem az eredménynek! Tök jó! Megkönnyebbültél, mi?

Borsa, én a hiperlaza anyukákhoz tartozom: egyetléenegyszer vasaltam, szülés előtt, azóta mindent együtt mosok a mienkkel, és olyan hőfokon, ahogyan azt lehet. (40-60 fok) Én cumit cumisüveget, fejőgépet sem fertőtlenítek, mert nem érintkezik semmivel rajtam és a babán kívül.

Kaja: Bene is elég hamar érdeklődött a mi ételünk iránt, adtunk is neki, szereti, és szívesen eszik. Mai napig azt eszi szívesen, amit mi.

Tejügy. Eddig nem ittam-ettem tejserkentőt, mert elég tejem volt fejve is majdnem. Tudjátok, a költöztetés miatt csökkent valamit (600 ml-ről 450-500-ra) közben meg Villő étvűgya 800 küröl van (ez kb, ha emlékezetből összeadom, nem mérem én, meg nem centizem, csakhát látom...) szóval szerintetek tudok segíteni azzal, ha veszek mondjuk MoreMilket? vagy valami ilyesmit? A laktoherb féel teákat ne mondjátok, mert így is nagyon sokat pukizunk (Villlő és én is) tudom, hoyg 2 óránként kéne fejni, de ez megoldhatatlan, max 3 óra fér bele, az sem egész nap... :oops:

Ja és ha már a pukinál tartunk, bocsi, de muszáj tanácsot kérnem. Tudom, hogy terhesen van bélrenyheség, és könnyebben kiszalad a gáz... De nekem szülés után is ilyen maradt még mindig. Még mindig levegős a bélrendszer? nem eszem olyat, hogy indokolt lenne... Vagy ez más, és menjek el orvoshoz? Bocsi a kényes kérdésért, de hátha megúszom a kivizsgálást...

mtunde

Linocs :) Nagyon szép!!! Sétát biztos megoldjuk valahogyan, hoyg jó legyen nektek is!

Manóka
, nálatok milyen volt az ovi?

Ja és melltartó: a merevítő nélküli azért is jó, mert ugyan nekem merevítős kell, de éjszaka is kell hordanom a tejfojás miatt, és a merevítő nagyon megnyomja a mellem, és az eléggé fájdalmasam bedagadt egyszer... :( De nekem nincs is szoptatós, csak a sima melltartót hajtom a mellem alá fejéskor.

mtunde

Borsika: hozzád azért külön szólnék, hiszen nem olyan soká nektek is eljön a Nagy Nap ;) Szép nevet választottatok!
Először is olvastam, hogy írtad, megnőttem a szemedben... Ne hülyéskedj: azért elég lassan mentem melletted, mikor mentünk ki a Szigetről - habár az igaz, hogy egészen végig tele voltam energiával...
Szoptatós melltartó: én vittem, és végig használtam a kórházban, még éjszaka is... Én 85D-ről indultam, és 90/95D-s lettem, különösebben nem nőttek meg a cickóim, viszont jó volt, hogy tartotta a melltartó.
Ami nagyon hasznos a kórházba: minimum 4 hálóing (én izzadtam, mint a nyű - de nem csak én a többiek is), hálós bugyi, nagy betét, ásványvíz, két papucs (egy a zuhanyzáshoz)

Amúgy pedig hidd el, nagyon jó a babázás :) :) :)

Na megyek, szólít a gyermek...

Ja, boldog szülinapot!
linocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?