A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Aranyos vagy Moncsiga :D

Bodza, Zel! Néha egy kis hangulatjelentést adhatnátok. Éppen minek örültök stb.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok Lányok!
Reményeim ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett a tegnapi felhozatallal.
Sok tüsző mocorog, de a bal oldaliak megint sokkal kisebbek (6db 6mm nagy), mint a jobbosok (2db 10mm, 3 db 8mm). Azt mondta Apánk, hogy TALÁN meglódulhat még 1-2 balos is, de nem nagy az esélye.
Folytatom a talpmasszázst, hátha javít kicsit a bal pf-m vérellátásán.
Leállítani semmiképp nem akarja a stimulációt, hogy meneteljünk a lombik felé, mert abban viszont jól nyomnám. Akkor ugye már a jobbosokra is lehetne támaszkodni.
Kicsit elkettyentem, de tudom, nem szabad elfelejtenem, hogy vannak csodák. . .
Puszi Mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Moncsi! Te ennyi tüszővel inszemre mész? Vagy mit jelent, hogy menetelni a lombik felé?
Csak azért kérdezem, mert ha inszemre, akkor nagyon is jó eredmények, szinte túl sok. Ha meg lombik, akkor is tutti a helyzet! A beülti, vagy inszem után állítólag nem túl jó a talpmasszázs!
Tudod, egyél sok húst, meg igyáááá sok vizet! Csodák vannak! Én tudom! Ráadásul Apánk "diétájával" még lehet rajta kicsit segíteni is!

Amikor kezdtük júniusban a programot, akkor momdta Apánk és Ágika is, hogy nagyon jó a sikerrátájuk! Kb 60%-os!

Látom a széria folytatódik! Gratulálok minden új kismaminak!

Kép
Kép
Kép
zel

Sziasztok!

Hú mennyi baba! Tök jó! Ugye emlékszünk még a mondatra, hogy apánk mindenkinek csinál babaát! :-)

Moncsiga nyugi nekem sincs baba a hasamba, csak egy külömbség van kettőnk között, én reménykedem most, hogy egy jó darabig ne is legyen! Mármibnt az enyémben! Nekd meg tuti nemsokára ott fog ficeregni a babszem.. :-) (bár Bodzi a jósnő!)

Ja képzeljétek a nővérem is babaás. Tegnap volt UH-n, és 6 hetes terhes, spontán ugyan. Szóval anyukám egycsapásra nagycsaládos nagymama lesz!

Na megyek mert kiabál az egyik csemete!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Köszönöm a biztatást lányok! Annyira jó "hallani"...

Zel, az a nagy helyzet, hogy hiába nő az a rengeteg tüszőm a jobb oldalon, sajnos az a petevezetőm nem átjárható (bár Apánk szerint a HSG eredményt mindig fenntartásokkal kell kezelni). Bal oldalon meg hiába vagyok kiválóan átjárható, nem igazán jó a petefészkem vérellátása, és nagyon nehezen nőnek ott a tüszőim.
Összegezve: van egy tök jó petefészkem, meg egy kiváló petevezetőm, csak sajnos nem egy csapatban játszanak...
De ez még mindig nem elég ok arra, hogy átugorjuk a kötelező 6 inszemet, ezért trappolna velük Apánk gyorsan-gyorsan.
Most készülünk a 3.-ra.
Köszi a talpmasszázsos intelmet! Hallottam én is róla. Most annak érdekében vetném be, hogy hátha fölélénkíti a lusta bal oldalam.

Ági, gratulálok a nővérednek! Nem baj, ha spontán :lol: , így is örülünk! :D :D

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!:-)

Moncsiga, hátha Apátoknak lesz igaza, és mégis megembereli magát az a petevezető....

Ági, gratula nővéredéknek, meg az újdonsült nagycsaládos nagyszülöknek is:-)))) (Mert ugyi a kispapák és a nagypapák is kellenek...:-)))) )

Mi ma mgkezdtük a leletbeszerzési procedúrát - a Mária utcában. Hát mit mondjak, nem volt túl jó tapasztalatom idáig ott. Éjjel már nem nagyon ludtam mélyen, mert még így majd két év után is emlékezetemben van, hogyan vágta bele a kezembe a nyanya a tűt, és mennyire bunkón bántak ott velünk... erre ma kellemesen csalódtam:-) a banya eltünt, és egy kedves nővérke fogadott az üvegajtón túl, sőt az időközben beérkezett asszisztens hölgy is fergeteges humorról tett tanúbizonyságot:-))) Ő vette le a vért, mivel a nővérkét valamiért elhívták, s ha már ott volt ő, akkor mondta, haladjunk...hát szegényem, mikor meglátta az én "csodálatos" vénáimat, közölte...reggel, álmosan, nulla vénával, na jól kezdődik a nap....mindezt jópofán, és egyáltalán nem sértőn...vérvételen én még nem rötyögtem, de most igen. persze ott volt édes férjem, ült a "kanapén". Mikor már nagyon kereste az asszisztens a megsúrható eret, rá szóltam édes férjemre, ugyan menjen mán ki, de az asszisztens marasztalta, hogy hát a káröröm a legszebb öröm. Miután velem végzett és édes férjem került sorra, vele közölte, hogy "ne nevessen, mert hiába olyan vastagok a vénái, mint karom, nem biztos, hogy eltalálom...így korán reggel"...

Asszem kicsit hosszúr sikeredtem:-)
modrooka

Sziasztok!

Mi történt? Annyira megrémísztettem mindenkit a hosszú hozzászólássommal....hogy megkukultatok?
modrooka

ja!!ja!!! Sokkot kaptunk! :lol:

Én nem voltam túl jó passzban a múlt napokban, azért nem is írtam. Nem nagyon akartak nőni a tüszőim :( vagyis tömegesen nőttek, de nem elég rohamosan. Most is van egy "vagonnal", de még picik az inszemhez. Szerdán újra megyek kukkoltatni őket, és ha addig alakulnak valahová, még aznap találkozhatnak a "kisfickókkal". (ma is ilyen lehetőséggel vonultam oda reggel)
Már szurikát se kaptam, önerőből kell megoldaniuk ezt a komoly feladatot. Ez egy picit aggaszt, mert szuri nélkül mindig ledermednek, és nem nőnek tovább. Már 2X kipróbáltuk ezt a változatot! De Apánk azt mondta akkor sem adhat már többet.Gondolom a magas létszám miatt...

Nálatok mizujs?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi! Most nem tudok visszaolvasni, de ezt az utsót látom és még remélem, időben írom, hogy a futás használ!!!! Fuss Forest, fuss! :wink:
Napi 15perc! Komolyan! Déviszünk mondta és többeknek bevált már!
Neked is használni fog, tuti! :D

Modrooka! :lol: :lol:

Szorítok Csajok!!!!!

Kép
bodza2005

Ágica! Gratula a tesókádnak!!! :D :D
Bébikéket pusziljuk + Titeket is! :D

Angyal! Ha erre jársz, várjuk ám a fotókat... :D

Kép
bodza2005

Sziasztok lánykák!

Votunk tegnap Uh-on és 2 baba van a pocakomban! 2 hét múlva megyük megint és akkor már lesz szívhang is. Nagyon boldog vagyok illetve vagyunk, még el sem hisszük igazán!!

Bodrienn!!! Minen drukkom a tiéd!!!!!!!!!

Millió puszi nektek!!!!!!
csandi75

De jó Csandi!!! :D :D :D Gratulálok!!!

Kép
bodza2005

Édes Bodzám!
Köszönöm a jótanácsot, legközelebb (ha lesz legközelebb egyáltalán) meg is tartom. Most ugyanis nemhogy futni, de lépni sem bírok.
Iszonyatosan fáj a hasam:(( Olyan, mintha megint túlstimu lenne. Vagy tüszőrepi, csak olyan sokan vannak, hogy amiatt fáj ennyire? Nem bírok lépni, hajolni, de még ülni sem, annyira nyomódnak, szúródnak a pf-im meg az egész alhasam. Még jó, hogy holnap a dokinál kezdek reggel, mert elég ijesztő. . .
Tiszta szerencse, hogy nem adott több szurit hiába kérleltem! Tán szét is robbannék holnapig! Ezért igaz, amit szoktak írni: Ne foglalkozzunk azzal, mit ad, vagy mond a doki. Nem is kell értenünk, mit miért tesz. Csak higgyünk benne!
Remélem, holnap azért az inszemet meg tudja csinálni!

Csandi! Szívből gratulálok!

Vigyázzatok magatokra!
Puszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Csandi! Gratula!

Moncsiga! Remélem holnap meglesz és hatásos lesz az inszem!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Moncsi! Edd a húst nagyon-nagyon becsületesen!!!!!!!!!!
Ha betartod, nem lesz semmi baj!!!
Holnap nagyon szorítunk!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Most csak azt szeretném megkérdezni, ogy a Dévai Intézetben a sima lombik mennyibe kerül? Annyiba ami a pult melletti kis táblán szerepel? Kb. milyen költségre lehet számítani?
Ha válaszoltok, nagyon megköszönném? :oops:

Mocmo, aki már ikreket vár....
mocmo

Sziasztok!

Na, csak lett eredménye a noszogatásnak:-)

Csandi, GRATULA!:-))))))))))

Mocmo, ha még nem használtad fel a 5 lehetőséget, akkor maga az eljárás nem kerül semmibe. "Csak" a gyógyszereket kell fizetni...az meg elég széles skálán mozog.... Van egy egyszeri konzultációs díj, az fixen 10 ropi.
modrooka

Modrooka!

Tényleg nagyon köszönöm az infót, most ez a nap jó híre....

És vigyorgok itt mint egy tejbetök...

:lol: ráadásul tegnap nem jött meg... úgyhogy hátha-hátha ....

Mocmo, aki már ikreket vár....
mocmo

Mocmo! De szuper!!!! Akkor jól drukkoltam? :wink:
Azonnal ki kell javítanod az aláírást, amint megtudod a biztos jó hírt!!! :D :D +++++++++++

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Hát szerintem én ilyen ritka leszek, mint a fehér holló!
Azóta mégegyszer voltam Dévisznél és 1 bébyt látott, annak már a szíve is vert! Remélem ő marad nekünk! Mindenestre nagyon vigyázunk rá!
Férjem szerint "megettem a másik kettőt", szerintem meg hozzánk 1 béby akart jönni! Ennek is nagyon örülünk, már mióta vártunk rá!

Üdv: Momóka
momóka

Gratula Momó!

Moncsiga! Remélem túl vagy már az inszrmen, és drukkolo, hogy teljesüljön az álmod!

Kép
albi2000

Annyira Drágák vagytok! :oops: Köszönöm a jótanácsokat, meg a rámgondolást!

Igen, megcsinálta Apánk az inszemet! :lol:
Tegnap tényleg megrepedezett néhány tüsző, de még a blablaizében voltak (nem értettem hol, de jó helyen :? ), meg maradtak még egyben is nagyocskák, így állítólag jók az esélyeink. Apánk szokás szerint többes ikerterhességgel is fenyegetett, és Ági is megjegyezte, hogy ebből szoktak lenni a négyes ikrek... Azt azért mégsem kívánom magunknak...

Édes Istenem, ha csak csak egy babát adnál, én már nagyon-nagyon hálás volnék. (azt nem ígérem,hogy később nem zaklatnálak még egyért...)

Momókának gratuláció hegyek!
Mocmónak meg drukkok halma!

Mindenki másnak, akinek már ezekre nincs szüksége: puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

De édes vagy Moncsicsi!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
A Jóistenke Veled/Veletek lesz, meglátod!!!
++++++++++++++++++++++++
Úgy örülök!!!!!!!! :D

Momóka! Én is ezt gondolom és így lesz csodás minden!!!!!!!!! Hatalmas gratula a szívecskéhez!!! :D :D :D
Egyenként is "gyűjtheted" a babákat, nem kell olyan mohónak lenni. :oops: :D

Kép
bodza2005

Szijjja Albika! Petikétek hogy van??? :D :D

A mi édes kislánykánk nagyon aranyosan mocorog, már olyan jól lehet érezni. :D :D

Kép
bodza2005

Sziasztok!

A végén még mindenki bebabásodik:-) hálistennek:-)))))))) De jó!:-))))
modrooka

Moncsi!!!

Nagyon, nagyon drukkolok nektek, minden rendben lesz csak pihizz sokat és edd a husit és told a vizet!!!

Nagyon szorítok, és sok sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++ energiát küldök!!!!!!
csandi75

Sziasztok!

moncsiga
megy a drukk ezerrel :lol:

Momóka
gratulálok a bébihez. a tesó még lehet iker. :lol:

Csandi
ez nem semmi, kettő baba. gratulálok. :lol: majd meglátod milyen jó, ha kettő bébi rugdos egyszerre. :lol:

Mi jól vagyunk, pihengetek. Az amnio eredménye jó lett, egészségesek a bébik és már biztos, hogy mind a kettő fiú. Kedden megyünk újra Apánkhoz, remélem azt fogja mondani, hogy a méhszáj nem nyílt tovább.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a drukkokat!

Bodzácska! Nagyon-nagyon örülök, hogy jól vagytok! Puszi Esztinek is!

Csandi, Bbeti gyertek máskor is a beszámolókkal! A ti örömötök nekem is az.

Puszi Mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kedves Bodza!
NAgyon jó érzés a mocorgás. NAgyon megnyugtató. Rakhatnál fel képet pici Esztikédről, aki már nem is oplyan pici. Milyen nagy is mostmár?

Kedves Moncsiga!
Örülök és drukkolok. :D

Kép
albi2000

Sziasztok!

Voltam ma Apánknál. A méhszáj nagyon minimálisat nyílt, és sejtek is képződtek ott, hogy egy kicsit segítsenek elfedni a nyílást. Továbbra is pihennem kell. A 32. hétig ki kell húzni, mert akkor már nem kell őket lélegeztetni, DE cél a 36. hét.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok! Most találtam meg ezt a fórumot, ahol ha minden igaz mindenki Dévais. Próbállak visszaolvasni Titeteket. Én aug.27-én voltam először Dévainál. Tul vagyok minden vizsgálaton, már csak a párom van hátra. ICSI-t javasolt , de az andrológus dönti majd el ha meg lesz a vérvétel és UH. Nálatok a vizsgálatok és a lombik elkezdéséig mennyi idő telt el? köszi a válaszokat
miciona

Sziasztok Lányok,

Én is múlt hónapban voltam először a dokinknál. Most a vizsgálatokat és a papírokat szerezzük be. A férjem spermaeredményével tovább küldött minket egy andrológushoz, hogy az véleményezze. Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mindenki az általa javasolt andrológushoz ment? Vagy tudtok ajánlani valaki jót?

Miciona, nektek miért kellett egyből lombik? Vagy már túl vagytok az inszemeken?

Kép
gmelcsi1

gmelcsi1
szia! Üdv köztünk. Mi is az ő általa javasolt dokihoz mentünk. Akit ő ajánl az jó szokott lenni. Mi eddig így tapasztaltuk.

miciona
Neked is üdv.
Ha minden eredményed megvan, akkor hívd fel és ad időpontot, akkor tudjátok újra megbeszélni, hogy mikor is kezdjetek. Az eltelt idő elég változó, attól függ mikor ad időponot és neked mikor fog megjönni.

Kép
Kép
bbeti

Szia Melcsi! Nálunk is rossz volt a sperma vizsgálat eredménye és az általa javasolt andrológushoz ment a párom tegnap. Nekem is magas a volt a prolaktin szintem, bár azt már levittük gyógyszerrel, de kevés a tüszőm is, igaz van peteérésem.Igy most kettőnknek ebben az állapotban spontán 1% esélyt adott. Nem tudom az andrológus " változtat-e" ezen vagy marad az ICSI. Mi nem is tudnák más andrológust csak , ha bemennénk a házidr-hez és Ő beutalna.Na de az hosszú hónapokat venne el :( . Ezt már tapasztaltuk Dévai előtt, milyen az, ha Tb alapon megyünk bárhová.
miciona

Szia Bbeti! Köszi a segitséget! Próbállak visszaolvasni Titeket! Látom Te már ott vagy a finisben. Gratulálok!!
miciona

miciona
nem akarlak elkeseríteni de az andrológus nem fog ezen változtatni. nálunk is kicsi a spermaszám, nekem is baj volt a prolaktinnal. páromnak volt heresérve is megműtötték de az sem emelte a spermaszámot. ne félj az ICSI-től, nekünk a 3 bébi is azzal van. persze azt mondják így nagyobb az esélye, hogy a bébi beteg lehet. Csináltattam amniot és persze mind a 3 egészséges.

Remélem nem rémísztettelek el, csak tárgyilagos akartam lenni. Sok sikert nektek és írj, ha történik veletek valami.

Kép
Kép
bbeti

Gmelcsi1! Ha a Kopát javasolta a doki, akkor felesleges mást választani. Egyrészt összesen 12(!) olyan andrológus van jelenleg Mo-on, akinek a pecsétjével engedélyezhető a lombik programban való részvétel, tehát amúgy sem nagy a választék, másrészt a Kopa talán a legjobb, akihez a párod kerülhetett. 8) Kíméletes, rendes, nem csinál felesleges vizsgálatokat, mégis alapos. Én már csak tudom, ugyanis a "sereggel" kapcsolatos gondok miatt engem is hozzá küldött "apátok".

Miciona! Hiába remek orvos a Kopa, csodát azért ne várjatok tőle! Ha Dévisz eleve ICSI-t javasolt, akkor szinte kizárt, hogy akkora javulás következzen be, amelynek köszönhetően a spontán teherbeesés, vagy akár csak az inszemináció lehetősége komolyan felmerülhet. Visszér, vagy vízsérv esetén lehet műteni, alacsony hormonszint esetén lehet injekciózni, gyulladás esetén lehet antibiotikumokat falni, de ezek a kezelések csak ritkán okoznak csodaszámba menő változásokat. Egy herevisszér-műtét után ráadásul 10%(!) esély van arra, hogy a here elhaljon, aminél rosszabbat elképzelni sem tudok... Dévisz nem is valamiféle csodában hitt, amikor elküldte a párodat andrológushoz, egyszerűen csak egy aláírás kell neki, amit a törvény szigora megkövetel. Ahogy BBetti is írta, nem olyan szörnyű dolog az az ICSI, ráadásul kevés petesejt esetén egyes helyeken automatikusan ezt alkalmazzák. Persze az is lehet, hogy sikerül a párod katonáit legalább annyira feljavítani, hogy a hagyományos IVF is működjön. A legvalószínűbb az, hogy valamelyik lombik eljárás fog csak működni nálatok, ezért a lényeg az lesz, hogy a tüszőid száma gyarapodjon. Ezzel kapcsolatban apátok majd bővebben is felhomályosít, addig is vedd elő a szekrény mélyéről a futócipődet... :wink: :D

U.i.: Remélem, nem baj, hogy a "teremtés koronái" közül szinte egyedüliként én is hozzászóltam, de az andrológus-téma miatt már-már megszólítva éreztem magam.
szimba

Sziasztok,

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :D

Szimba, nálunk a férjem spermaszáma nagyon jó, "csak" a morfológiával van baj. A spermiumok fej deformáltsága több, mint 70%-ban. Tudom, hogy a Kopa nagyon jó, csak kicsit felidegesítettük magunkat, hogy 2 hete adott időpontot keddre, és ott közölte a férjemmel, hogy majd hónap végén megvizsgálja. :twisted: Nem éretettük, hogy akkor miért kellett odamennie egyáltalán addig.
Egyenlőre mi még nem nem tudjuk, hogy lombik vagy inszem, egyenlőre a Dokink nem mondott semmit.
Szimba nálatok mi a helyzet lombikoztok?

Miciona, tudjátok már mikor kezdtek?
Akkor nálatok is mindkettőtöknél van gond. Nálunk is. :(

Kép
gmelcsi1

Szimba! Köszi a felvilásositást! A párom sem nagyon nem örült volna, ha műteni kell. Nála is visszér probléma van. (Amúgy neki van egy lánya az előző házasságából.) Persze , hogy nem szeretném, ha feleslegessen műtenék.A béby után is szükségem van még rá :wink: Amúgy viccen kivül:24 évig sportoltam, most semmit szinte, tuti segitene a hormonjaimon. Bbeti! Nem félek a ICSI-től, csak hát azért milyen jó lett volna egy spontán terhesség :( Gmelcsi! Igen mindkettőnknél van gond, ahogy Dévai mondta: "zsák a foltját".De biztos vagyok benne, hogy lesz gyerekünk, már álmodtam is vele :) Ma megyek a Jánosba a vérvétel eredményért( prolaktin lement-e, + progeszteron 22.napi), aztán hivom Dévait. Köszönöm a válaszokat és szép napot mindenkinek!!
miciona

Gmelcsi1: Érdekes, amit a Kopáról írtál... A kórházban előfordulhat ilyesmi, ott állandóan rohangál és nincs sok ideje, de ha a magánrendelésére adta az időpontot és ott nem csinált semmit, akkor ez eléggé dühítő lehet. Nem adott beutalókat? Csak azért kérdezem, mert feleslegesen nem végez fizikális vizsgálatot. Én azt vártam (várta a halál), hogy hátulról elveszi a szűzességemet, de azt mondta, hogy csak akkor kerül rá sor, ha feltétlenül szükséges. A következő találkozásunkkor a kezünkbe nyomta a leleteket, megkaptuk az aláírását és ennyi volt a történet. Lehetőségként feldobta ugyan a műtétet, de a romlás 10%-os valószínűsége eléggé elrettentett, így ő sem forszírozta tovább a dolgot. Arra viszont jól emlékszem, hogy bár a "katonák" számánál nem tudott javulást garantálni, a "sereg" minősége viszont az esetek 75%-ában javul, tehát nálatok lehet értelme az operációnak. Hátrány az, hogy így minimum 3-4 hónap fog eltelni előrelépés nélkül, de ha a műtét utáni 6 hónapos kontrollt is megvárja, akkor ez egy örökkévalóságnak fog tűnni a számotokra. Valamennyit segíthettek a dolgon, ha táplálékkiegészítőket szed a párod ugyanis ezek a "sereg" létszámát és minőségét is előnyösen befolyásolhatják. A C-, B- és E-vitamin, cink, szelén, L-Arginin, folsav, Q10 mindenképpen szükséges, de sokan esküsznek például a Maca Vibe nevű tablettára is. Persze az eredmény csak kb. 3 hónappal később jelentkezik (75 napig érik egy "katona"), de ezek garantáltan javítanak a helyzeten. Én a Lenkei-féle multivitamint is tudom javasolni, mert az árát és a benne lévő mennyiségeket tekintve nagyon megéri, csak arra kell ügyelni, hogy sok folyadékot fogyasszunk mellé, különben az 1 g C-vitamin miatt idővel kőbányát nyithatunk a veséinkben. Nálam a sereg összlétszáma ezeknek a segítségével a 100-szorosára nőtt, de a morfológia nem igazán változott. Mivel az előző eredmény katasztrofális volt, így azóta is csak az ICSI jöhet szóba, tehát a kérdésedre válaszolva: igen, lombikozunk.

Miciona: Szívesen! :D A visszér-műtéttel kapcsolatban azt is mérlegeljétek, hogy 5-10 %-ban vízsérv is kialakul, ami már fájdalmas is, ezért újabb műtéti beavatkozásra lehet szükség. Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak Titeket, csak elmondom azt, ami máskor csupán az "apróbetűs részben" szerepel. Van olyan eset, amikor megéri kockázatot vállani. Ha a visszér már permanens fájdalmat okoz, vagy a spermavizsgálat eredménye nem áll nagyon messze az ideálistól akkor mindenképpen érdemes belevágni.

A testmozgással nem is igazán a hormonokon kell segíteni, mert abból annyit kapsz, amennyit a Doki felír. Te két dologgal segíthetsz magadon: rengeteg fehérjét eszel, ami a bevitt hormonok szállításához szükséges, illetve sokat mozogsz, hogy a keringés javításával ezt a szállítást elő tudd segíteni. (Hiába van bent a hormon, ha nem jut el oda, ahol hasznosulnia kell.)

Igazad van, nyilván jobb lenne egy spontán terhesség, de ez sajnos nem kívánságműsor, a legkevésbé sem az. A siker nagyobb részben az aktuális ciklustól, kisebb részben pedig a szerencsétől függ. (Ha a pozitív hozzáállás lenne a lényeg, mindannyian régóta a gyerekeinket terelgetnénk, az abortusz meg ismeretlen fogalom lenne...) Az esetek túlnyomó többségében a siker garantált, csak idő kérdése az egész. Mindig reálisan kell gondolkodni és arra kell koncentrálni, hogy az adott ciklusban a lehető legjobb legyen a helyzet. Irreális elvárásokkal nem érdemes ezt az amúgy is rögös utat még nehezebbé tenni. Szvsz a lényeg az, hogy figyeljünk oda egymásra és mindenben támogassuk a másikat. Mi az első pillanattól fogva együtt csinálunk mindent, az összes vizsgálat alatt fogtuk egymás kezét. Egy pillanatra sem engedtük, hogy a problémáink feszültséget gerjesszenek közöttünk, inkább mindenki másra haragszunk. A végén nekünk is sikerülni fog, csak ki kell várni. Dévisznél a lehető legjobb kezekben vagyunk. Hihetetlen ez az ember. 8) Képes volt a rendelés 13. órájában (majdnem 21 óra volt már ekkor) úgy megcsinálni a méhszondázást, hogy nem okozott említésre méltó fájdalmat. Én, "hős" férfiként jobban kikészültem tőle, mint a párom, de legalább sokadszorra is azt láttam, hogy a dokinak arany keze van. Hihetetlen, mennyit dolgozik... :o A teherbírása rendkívül figyelemreméltó, le a kalappal előtte! Egy pillanatig sem bántuk meg, hogy annak idején őt választottuk. 8)

Az egyetlen furcsa tulajdonsága az, hogy szereti beijeszteni a pácienseit. Mi már megszoktuk, hogy egy nagyon-nagyon rossz hír hallatán előbb abból gyököt vonunk, majd pedig elosztjuk kettővel és akkor kapunk reális képet az adott problémáról. Sebaj, ezt is meg lehet szokni... :)
szimba

Köszi Szimba a sok infot! Reagálok is , csak most rohanásban vagyunk. Egy gyors kérdés mindenkinek : SOS tud valaki segiteni, miért nem tudom ma hivni az Intézetet???????? :?: :?: :?:
miciona

miciona!

Csütörtökön nincs rendelés, az a "szabadnap", nincs bent senki.
s.mónika

Köszi Mónika! Ezt benéztem! Mindketten változó munkarendben dolgozunk és igy sokszor keverjük a napokat :)
miciona

Kedves Szimba,

Nagyon köszönöm az infókat, mi is már gondolkodtuk valami vitamin félén, de most megerősítettél.
Nálad milyen morfológiai eltérés van? Tehát ezek a létszámon tudnak igazán segíteni, nem a fej deformáltságon?
Egyébként a K. semmilyen beutalót nem adott, egyedül vizeletmintát adott a férjem, majd közölte, hogy 30-án tud majd spermamintát adni, mert most nincs ideje. És ezt 13000-ért. Na ez a bosszantó .
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek. :?
Most kezditek a lombikozást, vagy már volt?

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!
Juhéj! éljenek az új kismamik!
bbetti! pihip,ihi. és szorítok a babókért, hogy még maradjanak csak bent amíg kell!
Gmelcsi!
Kopával nekünk is jó tapasztalataink vannak. De az biztos, hogy dühítő, ha egy pillanatért annyi pénzt ki kell fizetni. Nekünk is nézte apát, de sajna nálunk is ICSI kellett a minőség és a mynniség miatt is, ja és ehhez jött az én PCO-s petefészekem. De van egy nagy 4,5 éves lányunk Dévisz segítségével.
Bodzi! SZOMJAS VAGYOK MÁR DE NAGYON!!!! Viogyázz Eszterre és magadra is! 13-án fent leszek Pesten.....
Ági! Gyögyörűek a gyerekek (most néztem vissza a képeket)
Albi! Rajtatok vesze észre az idő múlását már 5 hónapos.... Istenem...
Szimba4 Tényleg sok minden jót írtál. És ha jól értelmeztem Te apuka vagy (vagyis leszel)
Miciona! Hajrá!Nálunk volt visszérműtét, 6 hónap múlva 15 millára nőtt a szám, de aztán rosszabb lett, mint előtte, ennek ellenére az ICSI meghozta az eredményt
baboca03

Csandi! éljen vigyázz magadra!
Zel! Jó látni, hogy Te is a finis felé tartogatsz... Vigyázz Magatora!
Moncsiga! asszem kapisgálom, hogy hogy is lehetsz. Nem tudok okosat mondani. De nézd meg előbb utóbb mindenki babás lesz! És még akár Bodzis módon is! (Amúgy én is erre hajtok....)
momóka! ha egy akkor egy! tudom, könnyen kiabálok a pálya széléről. De vigyázz akkor az egyre, aztán majd a tesók....
örülök, hogy ott van a kis szívveréses babátok!
Modrooka! jót nevettem a vérvételen. Írj még ilyeneket.
Február!
Nóczi!
Cyprus!
vagytok még valahol? Akit most kihagytam, attól elnézést kérek!
Tudjátok! Apánk úgyis gyermekhez juttat minket!
(Ja én most pihizek, mert dolgozni kezdtem egy évet, de aztán jövőre remélem nagycsaládos lehetek)
baboca03

Babóm! De jóóóó! Akkor fussunk össze egy ölelésre és a könyvet is adaadom! :-)

Szimba! Nagyon jó, hogy írtál, az pláne, amiket és ahogy :-) + tényleg szuper, hogy vagy a topiknak! :-) (Válasz ment. :-)

Moncsika! Köszi a cuppokat, átadtam! :-)
Hogy vagyol?

Modrooka! Te hogy vagy?

Miciona és Gmelcsi! Drukkkkkkkkkkkkok!

S.Mónika! Hogy van Fannika??? Köszönöm szépen, h gondoltál ránk! :D

Kép
bodza2005

Puszik Mindenkinek!

Bodzikám, mostanában csökkentett várakozó-megfigyelő-olvasó üzemmódban voltam.
Hogyan vagyok? Nem is tudom... Valahogy most nem izgulok annyira. Rá tudtam bízni a dolgot egy felsőbb erőre nevezzük azt bárhogyan is (Isten, szerencse, stb.). Ez a lelki része. Fizikailag meg elég érdekes. Az inszem óta (9 napja) érzem a jobb pf-em. Annyira nem fáj, mint a múltkor, de nagyon nem kell nyomogatni a hasam, mert attól csillagokat látok. Pedig tolom a husit...
...és ma már éreztem az ismerős tompa nyomást az alhasamban, ami általában semmi jót nem jelez...

Örülök, hogy Ti jól vagytok! Puszi!

Baboca! Nagyon köszi a biztatást, Sokat jelent minden kedves szó. Persze, épp itt nem kell ezt magyaráznom...
"Illegális" gyerek, mint Bodzi Esztere? De szép is volna!

Mindenkit ölelek,akivel még eddig nem találkoztam. Jó, hogy jöttetek.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Mi már a 9. hétben járunk, de sajna múlt héten kicsit megijedtünk, mert barnázásom volt!
Elmentem Déviszhez, aki azt mondta, hogy egy hematoma van a méhen belül, és valószínűleg elkezdett leválni a még csak épp működésbe lépő méhlepény?!? (Szerintem a másik babaóca is okozhatja, aki először látott, utána meg 1 lett belőle)
Nektek is volt már barnázástok? Mit tudtok erről? Én kicsit beparáztam, de sokat pihenek és most már kedd óta nem volt! Remélem minden rendben lesz!!!

Üdv: Momóka

Kösz a gratulákat! Meg a biztatást, hogy következőre ikrek is lehetnek!!!!!
momóka

Momóka! Ne ijedj meg, csak szépen tarts be mindent! Feküdj sokat és szedd a MagneB6 (3x2), Rutascorbin (3x2), Utro orálisan (3x2) koktélt. Lehet, hogy Augmentint is ír (ez utóbbit 5napig kell szedni) Apánk. Ezekkel majd szépen helyreáll a rend, meglátod!!!

Moncsikám! Írtam privit! Pussssssz!

Szép 7végét Mindenkinek!!!

Kép
bodza2005

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?