A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Momóka! Tényleg ne félj, ez nagyon gyakori ebben a korai időszakban és Te szépen ki fogsz jönni belőle!!! A pihenés most nagyon fontos és a fent említett segítségek is!! Nem fog leválni a méhlepényed és a hematóma nyomtalanul fel fog szívódni!!! Így lesz!!!

Kép
bodza2005

Gmelcsi1: tényleg sokat kérdezel, de egyáltalán nem baj. :D A Kopa véleményem szerint nem egy előre bebiflázott protokoll szerint kezel minket, hanem a spermakép függvényében vizsgál, illetve kér egyéb vizsgálatokat. Tőlem pl. nem is kért vizeletet, inkább a "seregszemle" érdekelte, ami a kórokozók keresése szempontjából sokkal eredményesebb, mivel a vizeletből nem lehet kitenyészteni a hugycső előtti szakaszban éldegélő dinoszauruszokat, tehát ha van benne valami, akkor nem biztos, hogy az onnan van, ahonnan a minta jött, ha meg nincs benne semmi, akkor ez még nem jelenti azt, hogy valóban nincs semmi. A sereg viszont mindenhonnan biztosít mintát, tehát ha a kellő számban van benne valami, akkor abban látni fogják. Az sem mellékes, hogy a mintát elég volt itthonról bevinni ahelyett, hogy ott kellett volna produkálni, ami (higgyétek el), egyáltalán nem kellemes. A kihelyezett "szakirodalom" úgy 15 éves korig talán használna, de a körülmények miatt ez nem sokat jelent. Amikor annak idején panaszkodtam egy kicsit emiatt Apátoknál, ő azt mondta, hogy máshol sokkal rosszabb a helyzet. Erre én azt mondom, hogy nyilván kellemesebb egy háztetőn szerelmeskedni, mint egy villanypóznán, de ettől még nem jó a háztetőn... :) Amúgy meg, őszintén, ki a fene szeretne más katonáival beállítani? :o Visszatérve Kopára: nálam semmi magyarázatot nem talált a jelenlegi állapotomra (mert egy visszér önmagában nem okoz ekkora romlást), de ami a legmegdöbbentőbb volt, állítása szerint a páciensek kb. 30 %-ánál nem derül ki, hogy mi a baj oka és ez eléggé ijesztő... :roll:
igyi, én olyat nem írtam, hogy nálam volt morfológiai eltérés. :) Ez az egyetlen, ami tulajdonképpen már eredetileg is jó volt. Ami a minőséget illeti, a katonák mozgékonyságával és fejlettségével van baj. Ezeken a vitaminok nem segítettek, de összességében mégis javult a helyzet, mivel a 100-szor több katonából hasonló arányok mellett 100-szor több jó katona nyerhető, tehát a helyzet relatíve jobb lett. Az más, hogy ez még mindig kevés. Az említett vitaminokat elsősorban minőségi problémák esetén szokták javasolni, tehát érdemes szedni őket. Mivel nálam a morfológia előtte is és utána is jó volt, nem tudhatom, hogy ebben az esetben mennyire hatásosak, de minden szakember ajánlja őket, ezért érdemes kipróbálni. A sejtvédő anyagok (antioxidánsok) biztosan kellenek, tehát a C- és az E-vitamin, Béta-karotin, Q10, ezen kívül a folsav, B12 és B6 vitaminok szükségesek, de ezen kívül a szelén és a cink is. A Fer14 nevű, orvosok által kifejlesztett tablettában ezek mind megvannak, de az ár/érték arány miatt én inkább a Lenkei-féle vitaminbombát eszegetem (5000 Ft/hó) kiegészítve folsavval, cinkkel, szelénnel, stb. A Fer 14-ben található mennyiségek szerintem komolytalanok, ha valóban a hiányos táplálkozás áll a problémák hátterében. Van egy Ferulant nevezetű készítmény is, ami elvileg szintén erre való, most már kapható is a gyógyszertárakban, de erről nincs több infóm. Czeizel szerint jó, de valamiért azt gondolom, hogy a korábban felsorolt anyagokat tartalmazza kis mennyiségekben, viszont jó drágán. :)
Ha már így rákérdeztél: a 3. lombik (ICSI) jön. Az első - mint általában - csak puhatolózás jellegű volt, de rendkívül tanulságos. A másodikkal összejött egy méhenkívüli, ami szerencsésen megoldódott, tehát a szerencsével hadilábon állunk, de a "csomag" működik. 8)

Baboca03: a próféta szóljon belőled! :D

Bodza2005: köszi, megkaptam! 8)
szimba

Sziasztok! Most munkahelyen vagyok és nincs semmi, ugyhogy olvasgattam a hozzászólásokat. Azért jó sok baba született itt 3-4 év alatt. :D Nekem közben meglett a hormon vizsgálat eredménye.Szerencsére a prolaktin helyreállt, és a progeszteron is ok., tehát volt peteérés. Az andrológushoz 21.-én kell menni az UH, és a vvétel eredményével. Azt nem tudom , hogy utána már kezdi is a lombikot ? Vagy van még valami? Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Nagyon kedvesek vagytok! Moncsiga! Esetleg Te vagy a Hoxán is :?: :)
miciona

Sziasztok,

Szimba, először is nagyon szorítok, hogy a harmadik összejöjjön.
Az előző kettő gyakorlás volt a tökéletes harmadikhoz. :D
Bocsi, hogy félreértettem a morfológiát. :?
Csak azért kellett a férejmenek vizeletmintát adni, mert előtte voltunk a kötelező laboron és magas lett a vörösvértest a vizeletében. Kopa megnézi, hogy milyen gyulladás vagy felfázás miatt lehet.
Egyébként azért izgulunk ezen a fejdeformáltságon, mert az mondta a Dévisz és a Kopa is, hogy biztos nem olyan nagy gond, de mégsem adott Apánk beutalót hormonra nekem, mert ha a Kopa azt mondja lombik, akkor ez már ingyenes. Tehát akkor mégis baj.
Látom Te nagyon jártas vagy a kérdésben, sajnos. Gondolom jobba szeretnél inkább semmit sem tudni róla. A párod egyébként teljesen rendben van?

Minden babásnak szívből gratulálok és nagyon vigyázzatok magatokra. :D

Kép
gmelcsi1

Miciona: Az intézet honlapján fel vannak sorolva a kötelező vizsgálatok, ezt a listát fusd át! 8) Ezeken kívül lehet még más is. Ha például a Kopa az ICSI-t javasolja, akkor alighanem kérni fog kromoszóma vizsgálatot, esetleg Y-krom. deléció vizsgálatot is, aminek az eredményére 2-3 hetet várni kell. (Legalábbis akkor, ha postai úton jön a végeredmény, személyesen nyilván hamarabb is át lehet venni.) Ha a leletek kiértékelése után K. áldását adja az ICSI-re és neked már minden vizsgálat megvan, akkor elvileg semmi akadálya belevágni a lombikozásba.

Gmelcsi1: Köszönöm (köszönjük) a drukkolást, ránk is fér. 8)
A páromnál alapvetően nincs gond, mert pl. a picit magas prolaktin-szint önmagában nem baj, csak a hormonok "kölcsönhatása" miatt előnyös, ha a szintjét sikerül levinni. Szerintem nem sok olyan Kollegina van itt, aki emiatt még sohasem kapott Bromót.
Szerintem Apátok nem csak emiatt nem adott beutalót hormonvizsgálatra. Ha a K. talál valamit a párodnál (nem a vizeletben, hanem a mintában), akkor hetekig tartó kezelés következhet, a változás mértékét megállapítani hivatott "seregszemlére" meg legalább 3 hónapot várni kell. Ebben az esetben értelmetlen most megcsináltatni nálad a vérvételt, hiszen hónapokkal később mindenképpen friss eredmény kéne. Ha a K. mégis rábólint az ICSI-re, akkor is ráérsz az első beállítás idején arra a hormonszint ellenőrzésre (pár óra alatt megvan az eredmény), tehát felesleges a dolgot siettetni.

Ezzel kapcsolatban egy jó tanács: két ember van a Nyírőben, akit vérvételnél el kell kerülni. (Vagy inkább elkergetni?) Az egyik egy szakállas, első ránézésre (és másodikra is) alkesz muki, akinek úgy remeg a keze, hogy hirtelen nehéz megállapítani azt, hogy tetovál, vagy pedig vért vesz. Ijesztő, amit csinál. Úgy jár a keze, hogy csoda, ha ugyanabból a vénából húzza ki a tűt, amelyikbe az elején beszúrta. Az ő feltűnésére leginkább olyan napokon lehet számítani, amikor nem teljes létszámmal megy a labor. A másik, messziről elkerülendő "vérszívó" egy nagyon fiatal, barna hajú csaj szőke tincsekkel. (Én csak fürtöskének hívom.) Az ő módszere is iszonyú: indokolatlanul olyan mélyen beszúrja a tűt, hogy a végén (ferdén tartva a tűt!) garantáltan végigkarcolja az eret. :evil: Ha ezekkel találkoztok, akkor nyugodtan kérjetek valaki mást. Éreztetni kell velük, hogy bénák. A többiek nagyon profik, ezt el kell ismerni. 8)
szimba

Sziasztok!

Kösz Bodza a bíztatást, jól esett!
Igaz ezeket a gyógyszereket írta, Te már elmehetsz segédnek a Déviszhez!!!!(legalább nem kéne annyit rendelnie szegénykémnek) Ez már 2 hete szerdán volt és 5 nap után leállította az antibiotikumot, viszont tegnap este végleg elfogyott az utróm, erre azt mondta, azt is abba kell hagyni valamikor! Hát pedig még pénteken éjjel is volt egy kis barnázásom! Ez van! Remélem tényleg minden rendben lesz!

Üdv mindenkinek! Momóka
momóka

Kedves Babóca!
Bizony rohan az idő, valahogy most sokkal gyorsabban, majd megtapasztapalod...Talán a boldogság teszi :) Kívánom mindőtöknek!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!

Picit bejelentkezem!

Látom haladnak az események.
Bodzi már 25. hét! Tök jóóóóóóóóó!

Momóka ne aggój hematómám nekem is volt, pőihenj sokat, és nem lesz gond. Én még enni is az ágyban ettem akkor. Sőt Placentaleválásom is volt, és az is rendbejött. Úgyhogy kitartás.

Mi jól vagyunk. Viktor már pörög forog, sőt szerintem lassan mászni is elkezd. A többiek még csak próbálkoznak a pörgéssel. Krisztián még nem jött rá, hogy a válla van rossz helyen,. és e miatt nem tuid átfordulni. Niki meg lusta inkább. Néha átfordul, aztán opár napig semmi. Ja és már 6 kilósak vagyunk.

További szép napokat.

Pussssssssszzzzzzzzz

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok lanykak

Csutortok ota en is fekvesre vagyok itelve szerdaig, szinten barnazas miatt. Ma vagyok 8. heten. Ez csak ket napig tartott de nagyon megijedtunk. Szerdan megyunk a babakkal ultrahangra, remelem ott minden rendben lesz. Mindent jol birok, csak allandoan hanyok, vagy hanyingerem van. Iron apam azt mondta, ne izguljak minden rendben van. En is erzem , de azert megijedtem.

Monci. Nagyon drukkolok

Mindenkinek millio puszi es kitartas
csandi75

Sziasztok!

Bodza! Kösz a jó tanácsokat! Tegnap megszereztem amiről beszéltünk és most nyugodtabb vagyok!

Csandi! Neked folyamatos volt a barnázás? Nekem néha egy kicsike, de mire megijedtünk volna az elsőnél is és elindultunk volna a kórházba (kezdők vagyunk és ez hétvégén volt) arra elmúlt és azóta is így jelentkezik, néha egy kicsike! 2-3 naponta.

Amúgy remélem a pénteki ultrahangon minden rendben lesz, mert az éjjel úgy görcsöltem, hogy még aludni sem tudtam tőle. Csak most reggel kezdett elmúlni a görcsölés! Remélem csak a méhem nő!
Már jó lenne, ha elérnénk a 12.hetet, nem gondoltam volna, hogy ez ennyi izgulással jár!
Ezekhez az izgalmakhoz képest a szurkálódás semmi sem volt, pedig attól féltem a legjobban! Azt hittem, hogy utána minden haway lesz!!!

De azért látom mindent át lehet vészelni!
Bozi: biztos jó a 25. héten, mert akkor már régóta érzed, hogy mozog!

Ági! Neked külön gratula a 3 gyerkőchoz! Amikor Dévisz nekem először azt mondta 3 lesz, akkor az összes hozzászólásodat elolvastam, gondoltam, ha más nem lesz Te leszel a pédakép és végigcsinálom, ahogy TE! Aztán látod ezérrt az egyért is mennnyit kell izgulnom, hogy minden rendben legyen!

Üdv mindenkinek: Momó
momóka

Sziasztok!
Hát, nincs még vége... A harmadik inszem sem sikerült.

Nem vagyok elkenődve nagyon, végül is most járunk az inszemeket tekintve félúton. Még vannak esélyek...

Kismamik! Vigyázzatok magatokra! No para!
Leendő kismamik (kispapik) hajrá!

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!
Moncsiga! szorítok, hogy legyen ilyen erőd, ahogy ezt a hozzászolást is írtad! Úgyis lesz babátok és kész!
Szimba ! le tudnád nekem pontosan írni a Lenkei-féle vitamin gyógyszertári nevét, egy helyen kérdeztem, de így nem ismerték .... Nagyon ksözönöm!
Momóka! tudom könnyen mondom, de tényleg próbálj másra gondolni, olvasni valami nyugisat vagy hímezni.... Minden rendben kell, hogy legyen!
casndi! pihenj, amenyit csak tudsz.
Ja és barnáézós lányok, nézzétek meg Ági hozzászólásait ha neki 3 babóval sikerült végigvinni hematómával megspékelve, akkor remélem erőt merítetek Ti is belőle!!!
Gmelcsi! Nekünk morfológiailag nagyon gáz volt és még az is sztem az "anyag", ennek ellenére ICSIvel , harmadikra gyöngyörű babánk lett.(az egy dolog, hogy kb 1 milla a hímivarsejt, de ennek 90 %-a renyhén mozó és deformált volt......)Remélem ez bíztat egy kicsit, ja és mi sem tudjuk, hogy mitől van kevés, csak azt tudjuk, hog ykevés. Kopa megcsinált minden létező vizsgálatot, ami hozzáférhető volt.
Bodzi! Írtam, mert mást nem tudok....
Ági! Albi! Csak most tűnt fel, hogy egy hónap van a gyerkőceitek között.... Tök jó, hog ymár ilyan mozgásokat produkál ez a kislegény!
Vigyázzatok Magatokra! Akciózók hajrá! Kismamik pihi!
baboca03

Köszi Baboca!

Én hamarabb jöttem, tudok segíteni Lenkei ügyben.
Én is szedtem 2 hónapig, de ahogy belevágtunk a dolgokba már nem mertem tovább. Én a Lenkei oldaláról rendeltem, futárszolgálattal küldték.
Gyógyszertárban nem forgalmazzák, csak a saját üzleteikben. Mostanában mintha lett volna valami balhé körülötte. Úgy rémlik, hogy visszavontak tőle valamiféle engedélyt, de nem biztos.
Nem lebeszélni akarlak, csak eszembe jutott. (vagy mégsem...???)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok! Kaptam egy lánytól üzit, akik szintén a Kopánál jártak, aztán voltak a Czeizel dr.-nál is , aki szerint a párja eredményeit megismételtette ,mert szerinte azok nem lehetnek valósak. Amúgy állitólag nagyon lombik ellenes a czeizel. De mit tud helyette csinálni vajon?
Minden kismaminak minden jót, nekünk várakozóknak sok erőt!
miciona

Sziasztok,

Baboca, nagyon aranyos vagy, köszi a biztatást. Még nem 100% az ICSI, meg kell várni a Kopa véleményét, de Apánk szerint ez lesz. A Férjemnek 50M a koncentráció és 200M az össz, de viszon 15% csak normál alakú, ráadásul állítólag fejükkel van baj. Ezt hívják teratozoospermiának. Kicsit ledöbbentünk, mert nem gondoltuk, hogy ergyből ez lesz. Főleg, hogy 3 éve már vizsgálták párszor a párom és még senki nem mondta, hogy ez a baj.
Legalább tudjuk, mi a probléma és van rá megoldás.
Azért kicsit félek a lombiktól, de már várom is. :)

Moncsiga, nektek, akkor még nagyon sok lehetőségetek van és ez jó. Én is reméltem, hogy az inszemmel kezdünk.

Czeizelről én nem hallottam semmi extrát, pedig az ismerőseink voltak nála.

Apropó, képzeljétek a barátaink egy másik meddőségibe járnak, nem akarom nevesíteni. Természetesen magán az egész. Minden alkalommal a fizetendő összeg mellé még zsebbe is adnak a dokiknak. És nem csak ők, hanem mindenki, aki odajár.
Most én vagyok naiv, de ez kicsit durva, nem?
Vagy Ti is szoktatok még pluszban adni. Bocsi, hogy feszegetem a témát, de én kiakadtam.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Melcsi, én még nem adtam. Ráadásul úgy tudom, hogy kifejezetten tiltva van a hálapénz dugdosás az intézetnél...
modrooka

Modrooka,

Én is így gondoltam és ezért is vagyok büszke magamra, hogy a Dévai mellett döntöttünk, mert sokkal másabb, mint a többi klinika. :lol:

Kép
gmelcsi1

Momóka nyugi, én véreztem a 12-16. hétig, nem barnáztam. Itt szinte nincs is olyan sztem aki ne barnázott, de inkább vérzett volna. Na igen, háváj nem lesz, majd csak ha megszültél :lol: Utána meg kezdődik előlről élted végéig :lol:

én sem adtam "zsebpénzt". Az nem szokás itt.

Megyek én is hétfőn Dévaihoz, igaz csak rákszűrésre, nem tudjátok most mennyibe kerül? Gondolom az sem "csak" 10ezer már :cry:

Férjemnek is csak 1 milla volt az összes spermája, annak is csak 30%-a ép morfológiailag.De mint a mellékelt "ábra2 mutatja 1 is elég :) Puszi mindenkinek, továbbra is drukkolunk Pistikével olvasóban :)
http://kepfeltoltes.hu/081016/DSC01386_ ... es.hu_.jpg
beber77

Hali!
Én sem borítékoztam még. Nem is próbálnám meg. Valahogy nekem az egész légkör azt sugallja, hogy nem várják el. Talán még meg is sértődnének...
Apánk is annyira szív-lélek ember, nem hinném, hogy az én dugipénzem tenné boldoggá...
Én épp azért választottam magánklinikát, hogy ne kelljen azon törnöm az agyam, hogy szemlesütve kinek mennyit dugjak a zsebébe... valahogy ez nekem sohasem ment. Én szégyellem magam minden ilyen alkalommal. Megdöbbent, hogy van olyan magánintézet, ahol ezt elvárják!

Puszi!

Pistike változatlanul cukipofi!:)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Igen Melcsi, én is örülök, hogy végig kell járnom minden lépcsőfokot. Több lehetőség, több esély...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Beber, szerintem most már 12-13 körül van a rákszűrés, de nem biztos.
Gyönyörű szép a kisfiatok, gratulálok. :)

Most nagyon megnyugodtam, mert én is pont így gondolom, hogy azért mentem magánklinikára, hogy mindennek megmondják az árát. És én sem éreztem egy pillanatig sem, hogy ezen felül adni kéne.
Sajnos van ma olyan magánklinika, akiknek van egy tarifájuk, nem is kevés és mellette zsebbe kell adni.
Én többet be sem tenném a lábam egy ilyen helyre többet.

Moncsiga, én is még reménykedem, hátha Kopa azt mondja, hogy inszemezhetünk, bár Dévai doki nem sok esélyt látott rá.

Kép
gmelcsi1

Beber, el se hiszem, hogy ilyen nagy fiatok van már!:-)))))))))))))

Szerintem nagyon kellemetlen, ha nem tudod, hogy mennyi a tarifa, vagy azt se tudod, hogy van-e tarifa:-/ Itt meg tiszta lappal játszanak. megvan mindennek az ára. elég kényelmetlenség és izgulás van másmiatt is, nem "fűszerezik" még jobban.
modrooka

Bodza,

köszi, jól vagyok:-) Gyüjtögetjük szorgalmasan a leleteket. :-)
modrooka

Baboca03: Lenkei vitaminjait általában a saját bolthálózatában lehet megvenni (ilyen üzlet van például a Blahánál, vagy éppen a Lurdyban is), de korábban más, általában amerikai vitaminkészítmények forgalmazásával foglalatoskodó üzletben is láttam már Lenkei-féle készítményt.
Moncsigának igaza van. Volt, van és lesz is balhé Dr. Lenkei körül, de ilyen a mai magyar valóság. Az ő egyetlen "bűne" az, hogy rátapintott a lényegre és ezzel bizonyos érdekek sérültek. Nem kicsit, nagyon. Ő egy olyan orvos, akinek meggyőződése, hogy a betegségek többsége a hiányos táplálkozás következménye, ezért foglalkozik ilyen készítményekkel. A kilóra megvett orvosok, illetve az egészségügyön élősködő gazdasági, politikai befolyással űzérkedő emberkék ott tesznek neki keresztbe, ahol csak tudnak (ahogy ezt annak idején Béres Józsefnek is meg kellett tapasztalnia). Ha a készítményeit gyógyszerként forgalmazná, akkor az baj, mert csak élelmiszer. Ha élelmiszerként forgalmazza, akkor meg azt mondják, hogy már majdnem gyógyszer, tehát nagyjából úgy járt, mint a nyuszika a sapkával. Tény: a közismerten, röhejesen alacsony RDA értékekhez képest ő jóval több, közel terápiás mennyiségű vitaminokat tartalmazó készítményeket forgalmaz (nagyon jó áron), tehát nem az ilyen Centrum-féle népbutítást követi, hogy tegyünk bele minél kevesebbet és lehetőleg azt is olyan formában, hogy a szervezet ne tudja felhasználni, mindezt minél drágábban. A nemrég lezárult per alanyait már évek óta nem árulja (sajnos), tehát a jelenleg a nevével ellátott termékek támadhatatlanok, minimális odafigyeléssel (sok folyadékot kell közben fogyasztani) biztonsággal használhatók. 8) Én pl. másfél grammnál is több C-vitamint eszem naponta, tehát kb. a hatszorosát annak, amitől a közhiedelem szerint pár hónap alatt már vesekőnek kellett volna képződnie. Jelentem, nincs kövem, pedig már közel 1 éve tartom ezt a szintet. A Lenkei-féle perben volt egy érdekes momentum: kérte, hogy egyetlen(!) olyan esetről számoljanak már be neki, amikor az A-vitamin mérgezést okozott. A válasz hallgatás volt. Ez számomra mindennél meggyőzőbb. Ja, én a Lenkeiben található A-vitaminnak a kétszeresét fogyasztom naponta. Ugye, milyen jól tartom magam ennyi betegség és mérgezés közepette? :lol: (Érdemes a honlapját olvasgatni, nagyságrendekkel informatívabb, mint én. :) )

Gmelcsi1: a "zsebpénzes" intézmény meg sem érdemli, hogy nem írod le a nevét. Ha ott tényleg így működik a rendszer, akkor ez nem lejáratás, hanem a szomorú tények egyszerű ismertetése. Ne akkor szégyenkezzenek, ha ezt az emberek olvassák, hanem akkor, amikor elteszik a borítékot. Szerintem... :roll:
szimba

Szimba! Éppen ezt mondtam volna én is, ha lett volna kedvem ilyen szép hosszú hsz-t írni.:) Nekem sincsenek kétségeim a Lenkei elveivel kapcsolatban. Olvastam a könyvét is, meggyőzött. Én azért hagytam abba, mert a saját szervezetemmel jogom volt kísérletezni, hogy vajon elbírja-e a "vitaminterhelést", de ha sikerül egy Babócát összekalapálnia Apánknak, az Ő egészségét nem kockáztatnám..

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsiga! Köszi az infót.
Szimba! kimertő választ kaptam. Akkor lehet, hogy rábeszélem a Zuramat....
Hálapénz. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni: Mi Dévainak soha egyetlen fillér plusszot nem adtunk,mégis olyan volt velünk, mintha milliókat tömtünk volna a zsebébe. Miután a lányunk nagyobbacska lett és szállíthattuk, akkor felvittük megmutatni és próbáltunk egy ajándékcsomagot összeállítani az Intézet Dolgozóinak. Tudtam, hogy Apánk szeret horgászni, így pecás cuccot is tettünk bele,, egyébként meg nasik voltak a csomagban, Ennyi volt a "hálapénz" Mégis, mikor újra indultunk semmiféle megkülönböztetést nem tapasztaltam. Ugyanaz az ember volt, m int előtte. Nekünk így is elég húzos volt a gyerekgyártás, mai áron meg sem tudom becsülni, hogy mennyi 1999 őszétől 2003 júliusáig, amíg össze nem jött, 1 millát ranyomtunk (ebben minden benne van, az első nőgyógyvizsg+útiköltség+gyógyszerek) ja és Apánkhoz, csak 2001 novemberétől jártunk.
Akciózók! Minden bele!
Kismamik! Pihenjetek!
baboca03

Sziasztok,

Jó reggelt mindenkinek.
Arról a meddőségi központról beszélek, aminek több intézménye is van az országban. K-val kezdődik és li-val végződik. :lol: :lol:
Igazad van Szimba, szégyen.

Lenkei féle dologról még nem hallottam, de utánna nézek.

Babóca, nem semmi költsége van ennek az egésznek.

Kép
gmelcsi1

Melcsi! Ha jók az ismereteim, annak az Intézetnek a tulaja nem is él Magyaro.-on. Ez minden cégnél igy van , ha nem vagy közvetlenül érdekelté tévé ,akkor az emberek azt nézik, ők hogy tudnak jól járni.Vagyis amit kifizetsz ott pénzt, az nem a dokié, hanem az Intézeté, tehát, ha azt szeretnéd, hogy a Te dokid odafigyeljen rád jobban, akkor még hálapénzt is adhatsz. Persze mindenhol van becsületes, emberséges ,tisztességes doki,aki akkor is odafigyel, ha nem kap semmit.A mai világban nehéz ellenállni, hogy ne fogadd el a pénzt, ha meg már elvetted kénytelen megkülönböztetett figyelemmel bánni azzal a páciensel. Szerencsére itt nem ez a helyzet.
miciona

Igazad van. Csak sajnos így, folyamatosan lehet agyalni azon, hogy ha több pénzt adtak volna, akkor sikerült volna? Legalábbis a barátaink fejében megfordult ez is. Ráadásul mindennek megfizették az árát, és még pluszban is.
Na mindegy, szerintem ez akkor is felháborító. És nem kellenne a honlapjukon úgy hirdetni magukat, hogy náluk tilos a hálapénz.

Kép
gmelcsi1

Sziasztok.

Régebben írtam ide.Nem vagyok Dévais hanem az a bizonyos Kaális.Ahova én járok ott nem fogadnak el hálapénzt.Papíron ezt aláíratják.
Na de nem ezért írok nektek.Hanem azért mert érdekelne hogy a Dévainál miért és mennyit kell fizetni?
Ja és minden férfit elküld andrológushoz? Nálunk sem jó az eredmény. 7. stimut kezdem hétfőn de ebből csak 2 beültim volt.Még ezt megpróbáljuk aztán ha nem sikerül akkor szünet és megyünk Dévaihoz.Ezért érdekelne hogy kb pénzügyileg mennyibe gondolkodjunk.

Moncsiga:sajnálom hogy nem sikerült!!!! Inszem lesz továbbra is vagy lombikot nem javasolja a doki?
Szoktalak olvasgatni titeket. :oops:

Kép
Kép
melánia

Moncsiga sajnálom. A jó a bajban , hogy tényleg még "sok", vagy inkább egy csak lombikozóhoz képest több lehetőséged van.

Szimba! Én Elevitet szedtem minden nap, de köszvényem lett, /sok húgysav a vérben/, nem biztos, hogy attól, de azóta csak felet szedek / nap.

Beber! Pistike milyen nagy legényke már! :o

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Atyavilág Albi!!! Te mit csinálsz itt hajnali fél négykor? :shock: :lol:

Köszi Lányok! Ölelés, puszi!

Nagyon jó kedvem van, mert tegnap Apánk nem talált cisztát. Nekiugrunk a 4. inszemnek is. Mondtam is neki, hogy ne szomorkodjon, a négyes jó szám, most sikerülni fog. :wink:

Megint szupercuki volt! Hogy mennyire imádom én ezt az embert! Rendesem meghatódom, mikor puszival köszön el. (másodszor érdemeltem ki) Abban a két cuppanósban benne van minden együttérzése, vigasztaló szándéka, igyekezete, embersége... Annyit jelent nekem, mintha egy hosszút beszélgettünk volna.
Én még "idegenben" így nem bíztam...

Melánia! Szia!!! Szerintem, csak akinél gond van, azoknak kell andrológushoz menniük. Minket legalábbis nem küldött.
Nagyon sajnálom, hogy ennyire nem sikerülnek a stimulációid...
Kívánom, hogy most nagyon jól menjen minden, és költözzön baba a pocakodba!
Ha mégsem, gyere bátran! Tuti jó helyen leszel.
A lombik anyagi vonzatairól nem sok infóm van, a lányok pontosabban fogják tudni mint én.
Szerintem csak az első konziért kell fizetni egy tízest, a többit a TB fizeti. No meg ugye a gyogyik-szurik...

Erről jut eszembe: új szurit kaptam, hátha a Merionalhoz már hozzászoktam és azért növögetnek a tüszőim olyan lassacskán. Menopur a neve. (dobtam egy hátast a gyogyitárban, mikor fizettem :lol: , remélem annyival tényleg jobb is!) Van tapasztalatotok? Azt kiderítettem, hogy ezt is szúrhatom magamnak, meg látom hogy mixelni kell, mint a Merionalt.
Egyéb, amit tudnom kell róla?

Na, puszi! Megyek dolgozni...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Szia Melánia! Nekem még nem kezdődött el az akció csak az előzetes vizsgálatok vannak meg. Nem kevés az az összeg sem amit eddig kifizettünk. De ebből amit az Intézetben fizettünk az nem sok.Sőt a 2. konzultáción csinált rákszűrést , UH-t és annyit sem fizettem mint az első konzultáción.Tehát inkább az volt sok, hogy nem TB alapon végezték a hormonvizsgálatot a Jánosban, az AIDS szűrést, plussz az andrológus is privát rendelés keretében történt. Andrológushoz csak azt küldi akinek nem jó a spermakép.
Mindenkinek sok erőt, kitartást. Aki már babázik annak sok boldogságot!
miciona

Sziasztok!

Albi, szemedfénye korán kelt?:-)))

Melánia, üdv itt!:-) Moncsiga jól írta, egy tizes és semmi más a gyógyszereken kívül. Ha andrológushoz küld, az meg már egy másik mese... Mi most majdnem 50 E-t hagytunk ott Kopánál. Kicsit égnek állt a hajunk, de ez van. Viszont ebben benne van a citológiai vizsgálat, ami ugye magában egy tizes.
modrooka

Sziasztok! Ezt ma olvastam az Index-en: Ma Magyaro.-on a mesterséges megtermékenyitéssel foglakozó orvosok a pénzre hajtanak ,ezért direkt sikertelen és drága lombikbébi próbálkozásokkal keserítik a pánciesek életét.Ezt Somody Imre mondta, aki a Ciris Reprodukciós Intézet tulaja.A szakmát felbőszítette a kijelentés. :evil:
Én a mi dokibácsinkról nem tudnám ezt elképzelni! Sőt!!
Ráadásul minden sikertelen próbálkozás ronthatja a hírnevét, és fordítva minden baba növeli, ami ugye még több pácienst vonz.
miciona

Sziasztok.

Moncsi:a stimukkal nem volt gond hanem az osztódással sajnos.Donort ajánlott a doki de mi nem akarjuk.Csak így vállaljuk.Meg szerintem azért van esély így is mert nem olyan kevés a spermaszám.Csak lehet hogy itt nem sikerül valamiért.

mondrooka:mi került olyan sokba? Bár mi is fizettünk már ennyit szuriért a páromnak.Pont 50.000ft volt.De nem lett jobb az eredmény.Ez a doki is ott van a Dévai intézetben? Mi nem vagyunk Budapestiek.Valami szálláshelyet is néznünk kell majd.De majd csak jövőre v. utánna.Szükségem lesz egy kis szünetre meg pénzre ha ez sem sikerül.

miciona:nekünk már rengeteg vizsgálatunk megvan.Csak azt nem tudom hogy mindezt hogy fogom kikérni a Kaáliból.Persze sokmindent lefénymásolnak aztán visszaadják de akkor is.
Ja és mikor kezdesz?

mondrooka:te hol tartasz? Nehari de nem emlékszem rád. :oops:

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!
Melánia-remélem jövő héten kiderül mikor kezdhetünk. Az andrológus nem az Intézetben , hanem a magánrendelője a Szent István Körúton van ( Nyugatinál). Mi is már 22.000Ft-ot hagytunk nála, és még kedden megy vissza a párom.Hát nem ajánlom neki, hogy kizsebelje :twisted:
A leleteidet szerintem kötelesek kiadni, főleg, ha fizettél is értük.Mi amúgy mindig mindent fénymásolunk.
miciona

Melánia: Az előttem szólók a lényeget már leírták, de valamit nem igazán értek. A párodat ugyebár csak akkor küldi el a nődoki andrológushoz, ha az eredmény rossz, de elvileg nálatok már kell lennie egy ilyen szakorvosi véleménynek, mert a törvény szerint a lombikhoz ez feltétlenül szükséges és ahogy írtad, már volt két beültetés. Mivel ezt a véleményt nem kell határozott időközönként automatikusan megújítani (mint pl. a rákszűrés eredményét), egy 6 hónapnál nem régebbi spermakép + a korábbi, andrológus által kiállított papír elvileg elég kéne, hogy legyen.
Azt sem értem, hogy a doki miért javasolt donort. Ha lehet, mindig a "hozott anyagból" kell a legjobbat kihoznia. Ha egy vizsgálati eredmény (pl. az Y krom. delécióvizsgálata) mutat olyan eltérést, ami alapján nagy gáz van, akkor persze szükség lehet donorra, de Te nem írtál ilyet. Minket az andrológus elküldött genetikai vizsgálatra és a kettőnk krom. vizsgálataiért ott is hagytunk több, mint 50 ezret, de legalább tudjuk, hogy ilyen probléma nincs. Ezzel együtt az andrológust letudtuk kb. 75 ezerből, mert csak két konzultáció és a tenyésztés ára jött még a drága, genetikai vizsgálatokhoz (a hormonvizsgálat ingyen volt). Egyébként azért is jó, ha először a férfi esetleges problémáját vizsgálják, mert ezzel elkerülhető egy-két, a nőket érintő, az orvosok által kellemetlennek hazudott, valójában fájdalmas vizsgálat is, hiszen pl. ha a férfi miatt csak az ICSI jöhet szóba, akkor a petevezeték átjárhatósági vizsgálata ugyanolyan felesleges, mint a pápa nemi szerve.

Albi2000: arra a köszvényre van egy sokkal kézenfekvőbb magyarázat: a sok hús. Ennek ellenére (a hormonok miatt) falni kell, nincs mese. Az Elevitben amúgy sem terápiás adagok vannak, tehát nyugodtan szedhető belőle napi 2-3 db is anélkül, hogy bármiféle mellékhatástól kéne tartani.

Moncsiga: a vitaminnal kapcsolatban igazad van, valóban nem lehet a majdani baba egészségével kísérletezni, de ne felejtsük el, hogy a mama szervezete többé-kevésbé szűri a bevitt dolgokat, ezért nem minden anyag jut el azonos koncentrációban a babához. Ennek ellenére én sem ajánlanám a páromnak, hogy áldott állapotban szedje. Szorítok a 4. inszemhez, de a Ti problémátokra igazándiból a lombik jelentené a biztos megoldást, csak hát az a fránya törvény... :evil: Azok a tüszőszámok, amiket korábban leírtál, irigylésre méltóak. 8)

Miciona: ez a Somody Imre "véletlenül" nem a Pharmavit korábbi vezére? Csak mert ha igen, akkor kb. annyit ért a reprodukciós eljárásokhoz, mint a macskám. Nem csoda, hogy a szakmánál ez a kijelentése kiverte a biztosítékot... :evil:
szimba

Szimba!
Ez az a Somody!! Ráadásul még az előző Miniszter Asszony (H.Á) regnálása alatt lett bejegyezve a cég szuper gyorsasággal :roll:
miciona

Horváth Ágnes utalt erre a baromságra burkoltan anno azzal, hogy vajon miért roszabb nálunk a sikerességi ráta Mo-n mint a környező országokban, mert ott elsőre-másodikra sikerül és itthon vajon miért nem (amikor az 5 támogatottat redukálni akarták).
Kösz a dícséreteket Pke nevében :)
beber77

Sziasztok.

szimba:a genetikai vizsgálaton kiderült hogy én vérrögképződésre hajlamos vagyok.Erre kapom a Clexant.Egyéb gond nincs genetikailag.De ezt vérből vizsgálták mindkettőnknél.
Sperma genetikai vizsgálat az még nem volt.Erről még csak hallottam.Itt nincs ilyen vizsgálat.Szegeden.
Andrológus küldött minket a Kaáliba.De ilyen nincs rajta hogy Icsi javasolt.De ennek ellenére mindig ICSI-t alkalmaznak.Persze a Kaáliba is mindig nézik az eredményét.
Nekem volt már Hsg.m,Laparom,hormon,2inszem,és 6 stimu abból 2beülti.
Úgy döntöttünk hogy ezt még megpróbáljuk itt de titeket olvasva már nagyon kételkedek ebben a döntésünkben.Ma veszem be az utolsó fogigátlót,holnap uh.Long protokollom lesz.Még ilyenem soha nem volt.Ennél a dokinál még fogigátlót se szedtem.Ő ugyanis a 2. dokim már a Kaáliba.

Kép
Kép
melánia

SZIA ÁGI!!!!
:D :D :D
Még nem írtunk egymásnak itt soha, de ma derült ki, hogy én már láttalak :!: :!:
Együtt feküdtél a Baross utcában egy kollegnőmmel.Ritának hívják és akkor várta a második kisfiát, Botondot.Én meg voltam bent nála többször is ,mivel szegény több hetet feküdt bent.
Milyen kicsi a világ... :) :) :)
miciona

[quote="melánia"]. írta:melánia..De ezt vérből vizsgálták mindkettőnknél.
Sperma genetikai vizsgálat az még nem volt.Erről még csak hallottam.Itt nincs ilyen vizsgálat.Szegeden.
Andrológus küldött minket a Kaáliba.De ilyen nincs rajta hogy Icsi javasolt.De ennek ellenére mindig ICSI-t alkalmaznak.Persze a Kaáliba is mindig nézik az eredményét...

Ez érdekes. Az andrológus javaslata nélkül elvileg nem lehet ICSI-t végezni, tehát ha ez nincs rajta a papíron, akkor nem tudom, mit mondjak. :roll: Az Y-krom. delécióvizsgálat ugyanúgy vérből történik, mint a "hagyományos" genetikai vizsgálat. Ez a dolog annyira új, hogy 5 évvel ezelőtt még nem is létezett, de a Kopa szerint még ezzel is csak kb. a 10 %-át tudják ellenőrizni a vizsgálandó állománynak. Nekünk az Istenhegyi Klinikán csinálták ("laza" 33 ezerért) és könnyen el tudom képzelni, hogy Szegeden még nincs erre mód.

[quote="melánia"]. írta:melánia..Nekem volt már Hsg.m,Laparom,hormon,2inszem,és 6 stimu abból 2beülti....

Hát igen, erről beszéltem. Ha az elején eldőlt volna, hogy csak az ICSI működik, akkor ezeknek a felét megúszhattad volna. Én pont ezért szeretem ezt a helyet: nem az a lényeg, hogy mindenkin mindent kipróbáljanak csak azért, hogy éppen a kedves kollégának is legyen munkája. Egy jó andrológus is ugyanígy kell, hogy gondolkodjon. Egyszer valahol olvastam olyat, hogy egy jó(!) férfidokinak pl. a nő életkorát is figyelembe kell vennie a döntésénél, mert a biológiai óra ketyeg és egy esetlegesen évekig tartó kezelgetés már nem alaposság, hanem felelőtlenség. Volt olyan, hogy egy andrológus 2(!) évig kezelgetett egy olyan palit hormonnal, antibiotikumokkal, stb., akinek már az első alkalommal megadhatta volna az ICSI-re az engedélyt. A rossz eredmény természetesen megmaradt, a két év viszont elveszett és mindannyian tudjuk, hogy az idő itt nagyon drága lehet.

Nyugodtan vessetek a mókusok elé, de meggyőződésem szerint H.Á.-nek részben(!) igaza van. Máshol sokkal engedékenyebb a rendszer és ez a sikerességi rátában is megnyilvánul. Nálunk persze mindig olyan példákat említenek, ahol még nálunk is szigorúbb szabályok vannak pl. a beültetett embriókra vonatkozóan, de az nem hangzik el, hogy az USA-ban mindenféle szívfájdalom nélkül betesznek akár 8 embriót is. Ez nem jelenti azt, hogy életveszélynek teszik ki a leendő anyukákat és magzataikat, hanem csak annyit jelent, hogy lesz 2, esetleg 3. Nálunk betesznek 2-t és lesz 0. Persze ott a hormonkezelésnél sem szívbajosak, ami a későbbiekben visszaüthet. A sikongató lábrázás kerülget, amikor azt hallom valamelyik "nagy tudásútól", hogy egyszerre csak egy embrió beültetését kellene engedélyezni. Egyrészt idiótaság félni attól, hogy bejön a 3-as terhesség alig néhány %-ban előforduló valószínűsége, másrészt mindannyian tudjuk, hogy a sikeresség a beültetett embriók számával növekszik és a szokásos 20-30 %-os arány mellett egyetlen embrióval bohóckodni felelőtlenség. Azt is kifelejtik a számításból, hogy az OEP csak 5 alkalmat finanszíroz, tehát nem csak a sikertelenség garantált így, hanem az anyagi csőd is. Most csak különleges esetekben lehet 4-et visszaültetni, így általában 3 a maximum, tehát számolhatunk úgy, hogy az OEP max. 15 embriót támogat. Ha egyesével lehet majd csak próbálkozni, akkor meg 5-öt, ami igazságtalan lenne, mert a legtöbb esetben kevésnek bizonyulna az az 5 alkalom és önköltségi alapon a párok túlnyomó többsége nem lenne képes finanszírozni a további próbálkozásokat, nem is beszélve a nagyobb gyógyszerköltségről, no meg a rengeteg időről, ami a biológiai órának köszönhetően nem áll korlátlanul a rendelkezésünkre.
(Bocsánat, hogy ennyire hosszúra sikeredett ez az eszmefuttatás, de legalább kibeszélhettem magamból.)
szimba

Sziasztok Lányok!

Moncsi nagyon sajnálom, de ne add fel és, ahogy olvasom a hozzászólásidat, nagyon erős csajszi vagy!!!

Tőlem a Vass soha semilyen formában + pénzt nem fogadott el!!! szerintem egy ilyen helyen ahol rengeteg költséggel terhelik a családokat, nem is illdomos! Én is hallottam, hogy máshol elfogadják.

Lombik árak: ezek csak a saját tapasztalataim

- férjemnek spema vizsgálat az intézetben: 10.000.-
- szexuális betegségekre vonatkozó vérvétel: 2X8.000.-
- egy darab hasi ultrahang 12.000.-
- hormonok, peterepesztő a beültetés előtt, és utrogesztán a beülteés után: mivel én csak pár napig kaptam hormont ezért ez az összeg mindenkinél más : kb 100.000.-
- a beültetés és az azt megelőző vizsgálatok a rendelőben, amit már a TB fizet: 278.000.-(4 beültetésig az állam fizeti)

Pl nekem nem voltak előtte vizsgálatok, amik esetleg + ktg-el jártak volna, mert a februári ciszta műtétem során volt átjárhatósági vizsgálat is és ezért egyből mehettem a lombikra!

Egyébként nekem nincs okom panaszra, de én is tudom, hogy más országokban sikeresebek a beültetések, és kevesebb az ikres terhesség, és vannak országok ahol még a baba nemét is meghatározhatod. Apám elmondta, hogy nálunk is lehetne, csak 5 év jár érte neki is és nekem is!

Ma vagyunk 8. hetesek és a hányáson kivűl nincsen semmi bajunk!!!
csandi75

Ma reggel volt a párom UH-on nincs visszér problémája. Holnap megy vissza Kopához. REmélem már nem küldi sehová :!: :!: :!:
Ja ez a mai kirándulás :8000.,
miciona

Sziasztok,

Mi még ezek előtt állunk, de sokkot kaptam, hogy mennyibe fog kerülni.
Mi is 30-án megyünk a Kopához vissza, eddig 13.000 fizettünk, de még spermavizsgálat nem volt. Gondolom mennyi lesz vége.

Szimba, mi is erről beszéltünk otthon, hogy nagyon nem szeretnénk, ha most valamelyikünknél elkezdenének egy éves kezelést, csak azért mert 30 alatt vagyunk.
Mire az ember eljut egy meddőségibe, addigra csak várni nincs türelme már. Tudjuk, hogy valamennyi időt muszály, de nem éveket vagy hosszú hónapokat. Téged kezelt a Kopa valamilyen gyógyszerrel?

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Mi is voltunk a Kopánál, Dévai Klinikás sperma eredménnyel....
A férjemnél is bepróbálkozott, több, drága vizsgálattal....
Mivel a férjem szakmabeli, mondta neki, hogy semmi értelme a vizsgálatnak, mert nem segít, hogy több spermája legyen... Akkor leállította magát a doki, és azon nyomban megírta az ICSI-re a javaslatot! 10.000 FT-ért.
Más helyen nekem is volt már két lombikom, mindkettő sikeres volt, de mindig elhaltak.....

A férjemet már az is felháborította, hogy csak a magánrendelésére adott időpotot.....

Szerintem nem korekt, kicsit lehúzós. De ez a mi magánvéleményünk. Szerencsére minket nem tudott megvezetni.

Sok sikert mindenkinek!!!!
izmael

Sziasztok!

Én csak ámulok és bámulok amit erről a Kopáról írtok. A páromnak annak idején Apánk Sára Györgyöt javasolta. Ő ott rendel a Nyugatitól nem messze a Skála mellett. Egy vizsgálaton volt, ahol uh-t csinált. Kaptunk egy papírt a véleményéről, miszerint valószínűleg genetikai ok miatt vagy a heresérve miatt kevés a spermaszám. Ez kb. 5 éve volt 8 E Ft. Elvittük az igazolást Apánknak és már kezdhettük is az ICSI-s lombikot.

Kép
Kép
bbeti

Ja Betti, nálunk is ue. volt 2 éve. Elment a férjem a Sárához, megkapta a papírját és kezdtük. :roll:
Voltam ma rákszűrésen, fura volt megint az Intézetben, de örültem, hogy találkoztunk, megmutattam Pistikét is :)
beber77

BBeti, először mi is Sára Györgynél voltunk, de már lejártak a leleteink, mert ugye Apa eredményei is csak egy évig érvényesek, ugyanúgy, mint az enyémek.
Nagyon remélem, ha visszamegy Apa az eredményeiért, nem talál ki valami hülyeséget, és kiadja az ICSIre az igazolást. Amúgy szerintünk is Kopa elég lehúzós. (mert pl. hormonvizsgálatra mire volt szükség, mikor 32 múltam, apa meg 42, tehát kezelgetésre semmi szükség meg idő)
Iron doki viszont azt mondta, hogy Sára György már nem ad ki igazolásokat. (pontosan fogalmazva, ő már nem játszik...)
modrooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?