A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Bodza!
Írtam neked privit, kicsit sok lett a kérdés benne, ezért előre is bocsi! :oops:

Szorítok neked, aztán ha már hazaértél HCG-ről akkor jelentkezz!

Moncsiga! Hajrá az ÁNTSZ ellen! Csak határozottan! Ügyes legyél! Mondd nekik, hogy "Ide a papírokkal, mert különben...."

Szép napot Mindenkinek!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok lányok!
Bbeti: Hatalmas gratula, igazi hős vagy!!!

Mi ma vagyunk 20 hetesek és 2 naposak! Most már biztosan fiúk, így hát a Csaba és a Bence nevek mellett döntöttünk! Nagyon várjuk már őket, főleg az apikájuk nagyon lelkes. Ha ő beszél nekik azonnal rugdosni kezdenek! Én belőttem magamnak a 38. heti szülést és Iron apám azt mondta, minden nagyon rendben van és a fizikai állapotom is kitűnő, így minden esélyem megvan erre. Ennek különösen örlök, mer állandó parám ez a koraszülés!
Én sem szeretném a császárt, mert azt hallottam az borzamas, de ott már csak az fog érdekelni, hogy ők biztonságban legynek!

Nagyon drukkolok mindenkinek és sokat gondolok rátok!
h
Ha valaki szertne Hurrá Ikrek könyvet, annak tudok adni, mert karácsonyra 3-at is kaptam!! :D

millió puszi és kitartás!!!! :lol:
csandi75

Csandi!
Gratula a kisfiúknak! Hogy "sikerültek" az ikrek? Lombik?
Kívánok Neked szép és problémamentes szülést!
A testvérem császárral szülte az első babát, most a másodikat várja, és azt mondta nem érdekelte, hogy császár, vagy sima, mert amikor a kisfiát a kezében tartotta az mindent elfelejtetett vele! Szerintem Te is így leszel!

Puszi

Kép

KépKép
ercsikati

Csandi!
Én még szerintem nem írtam, neked , de azért engedd meg, hogy gratuláljak! Én írtóra szeretném, ha már ebben az évben szükségem lenne a könyvre. :wink:
Szorítok a spontán szüléshez, és hogy minden rendben menjen a 38. hétig!
miciona

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha befogadtok! Még csak 1-2 oldalt olvastam vissza és sokmindent megtudtam, de kérdeznék is! Mi már sajnos rutinos lombikosok vagyunk és intézetet váltunk, így kerülünk a Dévaiba. Február elejére kaptam időpontot. Ha valaki tudja, hogy ilyen esetben mi az amit újra kell csináltatni, illetve ki kell-e kérni az előző helyről az anyagot, akkor megköszönném a segítséget! Amim van friss, az a méhtükrözés és egy 3. napi hormonsor, EKG, vérkép.

Előre is köszönöm a válaszokat!
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Csandi! Nagyon szép neveket választottatok! Remélem, én is eséllyel pályázom az egyik példányra a könyvből. :lol:

Képzeljétek, nem nagyon kellet háborogni a leletekért...
Az egomi kórházból (ott vették a vért) készségesen felhívták az ANTSZ-t és megérdeklődték a leletet. Azt mondták, az enyémet már 5-én postázták, a férjemét újra kell elemezni, mert valamit elszúrtak. Tíz perc múlva a férjem újra hívta őket , akkor egy másik laboros megtalálta az ő leletét is a gépben. Azt ígérte, holnap postázzák... Ha hétfőig nem ér ide, személyesen megyünk érte. DE! Mire hazajöttem, az enyém már a postaládában volt. :lol:
Ez már fél siker!

Timi, gyere csak! Minél többen vagyunk, annál többet tudunk...

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni Hozzátok, ha nem bánjátok :roll: :lol:
Intézet váltás után a Dévaiba kötöttünk ki, és úgy látom Nektek már van sok tapasztalatok arról, hogy is működnek ott a dolgok.

Szeretném kérdeztni Tőletek, hogy mindenkinek csinálnak ott méhszondázást? Az elöző intézetben én nem is hallottam ilyenről :shock: :oops:

Miciona
Miért lett leállítva 3 nap után a stimud? A méhpempő milyen formátumú, amit eszel? Én kapszulát és mézet eszek, de úgy értem, hgoy Ti vmi mást emlegettek.

Kati
Jól értem, akkor a stimu alatt, ha kell menni uh-ra, akkor nincs időpont, hanem érkezési sorrend van?

Bodza
Drukk a picilány szüléséhez, biztos ügyik lesztek mind a ketten :wink: Mindig jó olvasni, hogy csodák bizony vannak :lol:

Beti
Gratuálok a babákhoz, ikreket biztos nehéz rendesen szűlni, de nagyon jó, hgoy nem ragaszkodtak a császárhoz mindenképpen, csak azért, mert ikrek. Idővel megszépül a szülés :wink:
Vendég

Sziasztok!

Üdvözöllek Titeket Timi76 és Janka!
Janka: Szerencsére én még nem vagyok túl tapasztalt, bár már annyit olvastam a témáról, hogy lassan vizsgázhatnék belőle.
De itt gondolom mindenki így érez.Nem is beszélve Prof. Szimbáról :)
Nekem azért lett leállítva a stimu, mert csak egy tüszőm ért, ami nem sok eséllyel kecsegtetett. Nem akarta , hogy egy próbálkozást egyből ellőjjünk a semmire.
Remélem, most sikerül, és eljutok az első lombikos beültetésemig.
mi augusztusban voltunk először az Intézetben, tehát most egy-két leletet újra kellett csináltatni.Általános labor( vér, vizelet), lejárt a tüdőszűrős is, persze a hormont. Szerencsére volt amit elfogadott még ,igaz nagy duzzogva.
Méhpempőből tényleg nem a kapszulásat szedem, hanem méhészeti üzletben vettem igazit, ami írtó rossz ízű. A kis tégely, max 30 g lehet volt 4000 Ft. Remélem olyan hasznos, mint amilyen drága. :)
Moncsi: Jó lenne, ha egyidőben kezdenénk!
miciona

Miciona
Rossz lehet, ghoy mindig rákészültél, aztán meg se semmi. De majd most sikerül meglátod :wink: Én meg inkább túlstimus voltam mindig, de a sok dbszám a minőség rovására ment, mert 19-21 leszívásból csak 2-3 lett jó. Egyébként nekünk ez már a tesóproject, igy kicsit nyugodtabban vágunk bele. Az első lombik volt sikeres, szóval hajrá Neked is :lol: Igaz azóta volt 3 sikertelen :evil: , de még van 2 lehetőségünk, igy nem adjuk fel :lol: Tényleg jó drága a méhpempő :shock: Igaz a méz is nagyon kicsit tégelybe van. Én még eszek búzacsírát és lenmagpelyhet is. Eddig soha nem vetettem be semmi "csodaszert", de most aztán mindent amiről hallok :lol: , igy most tuti lesz a siker :roll: :? , legalábbis ebben hiszek most és ez akkor már talán fél siker :lol:
Vendég

Sziasztok,

Én szedtem méhpempőt, igaz aloe-at nem hatot semmit. Meg volt valami csepp amit minden reggel ugyanabban az időpontban kellett bevennem az sem hatot.

De azért ne adjátol fel, biztos fog sikerülni én a lombikban bízok. Most vagyok a 30.ik hétben. Nekem nem ott csinálták és janaka válaszára hivatkozva igazat adok neki, nekem csak 8.-at szivtak le abból kettőtt ülttettek vissza és egy babám lesz.
De azért a dokinak igaza van egynél tényleg nem érdemes elveszíteni az "ingyen" lehetőséget.
lili&ana

Sziasztok!
Nálam beindult a babagyár.:) Hihetetlen profizmussal adtam be ma reggel a stimu első Gonal-ját és a Merional-ját is (az utóbbit már majd egy éve gyakorlom, így az nem akkora dicsőség).

Hétfőn Apánk nekem se jósolt sok tüszőt, de majd kiderül...

Szia Janaka! Üdv a csapatban! Valójában kapunk időpontot, de mindig várni kell 1-2 órát.:)) Az időpontok a REND miatt vannak. Pl: stimus uh-k reggel, beállítás délután és még egy csomó minden, amiről nem is tudhatok.

Jók legyetek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi
Ügyesen a szurikkal :wink: Nem szokott belilulni a köldököd körül? Nekem kész térkép a sok szuri végére :lol:
Vendég

Néha én is "betalálok" egy-egy szurival. A legszebb olyan volt, hogy féltem, ha valaki meglátja, a férjemre uszítja a NANE-t. :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!
Két kislányom van, másfél évesek,.(persze gyönyörűek...), én 38. Negyedik próbálkozásra születtek meg. Hétfőn kezdhetnénk az új "gyerek-projektet". Még mindig nem tudtam eldönteni normális vagyok-e, ha belevágok?!Bocsánat, hogy ezzel zaklatlak Benneteket, tudom, hogy sokan egy gyerekért is mit adnátok (én is így éreztem annó).
szikra

Szikra
Mi is szeretnénk tesót és sokan tényleg nem értik, hgoy ha már van egy, akkor miért vágunk újra és újra bele :roll: :? Ha elsőre ikrek lettek volna, akkor mondjuk nem hiszem, ghoy próbálkoznánk még, de simán benne van, hogy most ikrek leszenek nekünk is és akkor a végeredmény nálunk is 3 lesz :lol: Szóval hajrá, csak biztatni tudlak :wink: Igaz Ti akár 4-en is lehettek majd :lol: :lol:
Vendég

Bodza! Nagyon eltűntél! Ugye nincs baj?!

Csandi! Te is hanyagolsz minket! Hogy vagy? A fiúk hagynak azért aludni néha?

Puszi Mindenkinek!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Üdv az Újaknak!:-))) Végre nem csak olvasó üzemmódban vagytok!:-)))))

Szikra, szerintem teljesen normális a dolog. Ha egyszer az ember lányának csak így születhet az imádott férfival együtt gyereke...miért ne lenne normális?:-))) S az az igazság...neked már van "biztonsági tartalékod", a két pici, akiket már magad mellett tudhatsz fizikai valójukban is:-)

...és igen, irigylünk...de azért személy szerint drukkolok is, mert ugye tudjuk, mit vállalsz ezzel be újra.:-)
modrooka

Még olyan kérdésem lenne, hogy ha vizsgálatokra küldenek akkor minden vizsgálatot ott a helyszínen - a Dévai-ban - végeznek?
Mikor mennyit kell fizetni?

Kép

KépKép
ercsikati

Üdv. mindenkinek! Bocsi, hogy mostanában ritkán járok errefelé, de szolgáltatóváltás (net) és egyéb "apróságok" miatt mostanában elég kevés lehetőségem van követni az eseményeket és akkor is leginkább csak olvasó üzemmódban.

Moncsiga: sajnálom, hogy ennyire megszenvedted a szondát, de gondolj arra, hogy soha többé nem lesz rá szükség. Újból elolvasva a házidokiddal kapcsolatos, vérlázító történetedet sajnos be kell vallanom, ennek alászaladtam. Nem vettem észre, hogy ez nem a "rendes" dokitok, bár megjegyezném, az egyik korábbi hozzászólásodban arról a mukiról sem írtál sokkal szebbeket, talán éppen emiatt gondoltam azt, hogy ekkora kreténből csak egy lehet. Tévedtem. Pech, hogy a helyettes pont ugyanolyan balfék, mint a másik, de azt is mondhatnám, hogy tökéletesen tudja helyettesíteni. :) (Ugye, hogy ez mennyivel szebben hangzik?)
Úgy látszik, most a Gonal-Merional kettős az új sláger. :) Nálunk ez már a 3. kombináció 4 stimu alatt.

Kislibus: jól emlékszel, a FER14-ről nincs valami jó véleményem. Hogy miért van ez, azt a 645.-646. oldalon már részletesen kifejtettem. A lényeg az, hogy a benne levő vitaminmennyiségek nem terápiás adagok, én legfeljebb csak egészségmegőrzés céljából javasolhatnám, de az ára miatt még akkor sem érné meg. Gondolj bele, ha a gondokat tényleg az ásványi anyagok/vitaminok hiánya okozza, akkor hogy a búbánatba lenne elég a "gyógyuláshoz" ezekből alig több, mint amennyit az egészségeseknek ajánlanak? Sajnos az RDA manapság már nem jelent semmit. Az ajánlott, napi 60 mg C-vitamin legfeljebb annyit jelent, hogy elkerül a skorbut. :) Ha a szervezetünk valamiből már jó ideje hiányt szenved, akkor nem elég a napi szükséglet megduplázása, vagy éppen megtriplázása, mert a megnövelt vitaminmennyiségre a test minden porcikájának szüksége lesz és ezt az amúgy sem nagy mennyiségű többletet sajnos nem fogja egy belső közlekedési rendőr automatikusan a herékbe irányítani. Én a magam részéről az emberek betegségében érdekelt, kilóra megvett orvosok által gyűlölt Lenkei-féle alapvitamint eszem továbbra is (ennyi tablettánál ez már szinte tényleg egy külön étkezésnek minősül), kiegészítve más, olyan anyagokkal, amelyeket hangyabokányi mennyiségben a FER14 is tartalmaz. Mindkét esetben kb. 10 rugó a havi adag, de nem mindegy, hogy ezért a pénzért mennyit vihetünk be. Nem mondom, hogy a FER 14 nem jó kombinációja a szükséges anyagoknak, csak azt mondom, hogy szerintem kevés. Az már csak hab a tortán, hogy arányaiban még nagyon drága is. Szerintem érdemes lenne körülnéznetek egy vitaminokkal foglalkozó üzletben (pl. Delibo), akár egyenként "levadászva" a FER14 alkotóelemeit. Én ezt javasolnám, de a döntés a Tiétek.

Timi76: az a legegyszerűbb, ha az intézet honlapján átnézed a szükséges vizsgálatok (nem éppen rövid) listáját. A méhtükrözés eredményét feltétlenül vidd magaddal, bár ezt a "kezdőktől" alaphelyzetben nem kéri. A harmadik sikertelen lombik után viszont ő maga szokta ezt javasolni, így mindenképpen hasznos, ha ezzel már egyáltalán nem kell foglalkoznotok. 8)

Janaka: a méhszodát minden olyan esetben alkalmazza, amikor méhen kívüli megtermékenyítés történik. Akkor is csak egyszer, az első stimuláció előtt, a beállításnál (2.-4. ciklusnap).
A 19-21 tüsző... :shock: Mi ennyiről álmodni sem mernénk, bár lehet valami abban, hogy a mennyiség itt (is) a minőség rovására megy. Nálunk a legtöbb, leszívott pete 7 volt, abból végül csak kettő került beültetésre és azok sem voltak túl jó minőségűek. A legkevésbé sikeres stimunál csak kettő pete lett, de azok a legjobb minőségűek és mindkettőt be is lehetett ültetni. (Mindkettőnél ugyanazokat a hormonkészítményeket kértük.) A doki erre persze mindig azt mondja, hogy "minden nő és minden ciklus más"... Lehet, szerintem viszont elgondolkodtató a dolog... :roll:
Tény, hogy mindenki ugyanakkor csődül a reggeli UH-ra a stimuláció alatt, viszont nem is lenne értelme időpontot osztogatnia. Eltekintve a nyári szabadságolás, illetve a karácsonyi időszak előtti és utáni 1 héttől, állandóan el van havazva, mivel rengeteget vállal. Sebaj, ha ő képes napi 12-14 órát dolgozni, akkor nincs jogunk sírni 1-2 óra várakozás miatt. Csoda, hogy bírja energiával... 8)
szimba

Szimba
Köszi az infót a méhszondát illtően, akkor gondolom fog csinálni nekem is. Elég kellemetlen lehet mensi alatt, de ha igy jobb helyre kerülhet odabent a babuci, akkor a cél érdekében mindent :lol:
Az elöző intézetben soha nem emlegettek nekem pcos-t, a Dévai meg egyből mondta, hogy azmiatt lehettek ezek a túlstimuk :twisted: Igaz csak párszor voltunk még Nála, de sokkal nagyobb odafigyelést tapasztalok, mint a másik helyen. Legyen inkább csak 6, de jobb minőségű. 1 fagyis beültim volt, akkor a 4-ből 1 olvadt ki rendesen. Persze tudom 1-ből is leeht baba, de azért elkedvetlenített akkor.
Érthető a várakozás az uh-nál, is való igaz, hgoy mi az az idő, az Ő általa dolgozotthoz.
Bocsi, de még nem nagyon vagyok képben :oops: , Veled mi újság? Stimuzol? Vagy kezdésre vársz? Vagy pocakos vagy már? :oops: :lol:
Vendég

Nem szoktatok vonalzót csinálni, hogy ki hol tart?
Vendég

Kata! Köszönöm az aggódást, hála Istennek, minden rendben, csak alig maradt idő és pár dolgot még intéznünk kell + CTG és társai. :D
Többiek! Köszönöm szépen, h szorítotok!!!! Drágák vagytok!!!
Feltétlenül írok Moncsinak, ha megérkezik a kicsiLányunk. :D
Csandi! Gratula! Szép neveket választottatok!
Nagyon köszönöm a kedves privát üzeneteket, törődést, igazán tündérek vagytok!
Hétfőtől szerintünk bármikor megérkezhet Esztink, ha a két legesélyesebb időponthoz számoljuk a 266. napot, bár Anyukám azt mondja, mi a 269. napon bújtunk elő a Húgommal, az 22-e lenne vagy 24-e. Apánk 22-re várja, mi is, mert akkor biztosan Nála születhet!!!!! Szóval hajrá csütörtök! Megbeszéltük a Pocaklakónkkal is. :wink:
Szívből szorítok Értetek én is!!!!!!!
Moncsiga! Ölellek!

Kép
bodza2005

Bodza!
Örülök, hogy minden rendben van! Szorítok Neked! A név nagyon szép! Nekem tetszik! :) Vigyázz magadra, és feltétlenül értesítést kérünk, ha megérkezik az ifjú lányzó! :)
Ja és persze, ha lesz még időd akkor a privire a választ is várom ám! :P :P :P

Puszi Neked!

Kép

KépKép
ercsikati

Kata! Részletes válasz ment! :D
Köszönöm szépen!!!! Aranyos vagy!!!
Puszillak

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Most látom el sem ment de a hozzászólásom:((

Szikra:Neked írtam, hogy persze, hogy normális, ha még szeretnél babát. Az a nem normális, aki a nagyobb anyagi haszon reményében a karriert választja.Az igazi hosszútávú befektetés gyereket nevelni. Én szorkolok neked! Amúgy sem jó egykének lenni. (tapasztalat)

Szimba: Ti mikor kezdtek újra? Vagy már el is indultatok? Az még nem lehet aktuális, ha jól számolom.Vagy?

Bodza: szorítok én is a csütörtöknek! Elvileg másnap, esetleg pénteken kell mennem. Rákérdeznék , hogy megszületett-e Eszti ,biztos furin nézne rám :)
miciona

Bodza!
Köszönöm a pontos válaszokat! Írok holnap privit, most nem tudok, mert még 1000 a dolgom, most értem haza a munkából, de ígérem holnap írok!

Nagyon vigyázz magadra!

Puszi Mindenkinek!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Jó rég nem voltam gép előt, a jövő héten se nagyon leszek.

Betti! Sok egészséget nektek, köszönjük a szüléstörténetet!

Ercsikati! Már biztos minden infót megkaptál, nálunk is az alapvizsgálatok voltak meg.

Simba! Értem amit irsz és egyet is értek vele (Én is olvastam a cenzúrázott egészséget), de hogy őszinte legyek, a férjem nem tudom megenne -e egy ebédnyi vitamint... Merthogy az sem volt kis tortúra amíg idáig eljutottunk. Én meg félek a lombiktól még, asszem ehhez lelkiekben erősödnöm kell. Meghát az a baj, hogy még nem veszitettem el a reményemet a spontán babára. Szóval nem tudom. Megpróbáljuk ezt a vitamint, bár a férjem el is döntötte, hogy ez nem fog használni. Ez is jó hozzáállás, na mindegy. Majd átnézem, hogy ebben a Ferben miből-mennyi van. Nálunk mondjuk életviteli gondok is vannak. Néha fel kéne állni a számítógép elől és mozogni és még sorolhatnám....

Moncsiga! Nagyon ügyes vagy, hogy beadtad magadnak a gyogyikat!

Szikra! Én is igy tennék a te helyedben, már csak azért is, mert még a békeidőkben mi négy gyereket terveztünk....Persze mára lejjebb adtuk, de ettől még megpróbálnánk tesót is.

Elgondolkodtam ma, hogy a családnak mondjunk-e valamit erről az egészről. Mert például anyámnak annyi fogalma van a lombikról, hogy elmész és belédteszik a gyereket. Bocsánat, ez sarkított, de sajnos tényleg az van, hogy fogalma nincs róla, hogy mit jelent egy lombikprogram. És eddig nem avattunk be senkit, de egyre az az érzés erősödik bennem, hogy nem is fogunk... Ti hogy álltok ezzel???
kislibus

Betti! Gratulálok! Nem semmi vagy hallod, ez a szülés nem volt 1xű, de te már rutinos vagy, úgy rémlik az első sem volt nálad leányálom! Nah, de a lényeg a végeredmény!
Bodzám, jó még az éjszaka is és a hétvége is, úgyhogy nyugi, valamelyik bejön meglásd Dévainál szülsz majd ás meglátod nagyon klassz lesz! Én alig vártam és úgy is volt, még szülni is jó volt nála, komolyan 8) . Nem veszít a humorából a szülőszobán sem :wink: :lol:
Kislibus, nálunk mindenki tudta, de minden helyzet és szülőkkel való kapcsolat meg habitus más és más.
beber77

Drága Bodza!
Bocsáss meg, tudom én azt, hogy Esztike nem lombikos baba :oops: csak mindig elfelejtem...

Nagyon sokat gondolunk Rátok! 24-e nagyon közel van :)

Egy nő életében nincs szebb annál a pillanatnál, amikor fölsír először a gyermeke. Nem lehet leírni, érezni kell. Kívánom mindannyiótoknak!

Üdv az újaknak!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Drága Albika! Ez egyáltalán nem fontos, nem szerettem volna, hogy bárki számára úgy jöjjön ki, hogy én ezt fennen hangoztatom, különben nem maradtam volna az Intézetben, ha ez számítana. Magamtól mondom el mindenkinek az utunkat, mert úgy gondolom, hitet, reményt adhat másoknak, valamint semmi nem véletlen, ha nem tettünk volna meg mindent és bármit Érte, ki tudja, h ilyen boldogságban valaha részesülünk-e. Amúgy, a veszélyeket és "könnyeket" leszámítva sem csinálnánk vissza az elmúlt évet, ha előre tudjuk, h spontán is sikerül, mert rengeteg jó dolgot ennek köszönhetünk! Azt, hogy Esztink beelőzött, a beavatkozást illetően, csak arra írtam, amit a tapasztalatról Te írtál, szóval nem lehet tudni, h siet-e, de ez úgysem ettől függ szerintem.
Remélem, Apánkat megvárja az érkezésével. :D
Köszönöm, hogy a 9 hónap alatt végig gondoltál ránk, a kedves mailekkel, hasznos infókkal! Nagyon kedves volt Tőled!!! :D

Aranyos Beber! Köszönöm!!!!! Várom a nagy találkozást!!:D

Moncsim! Köszönöm, amit írtál (most olvastam)!!! Olyan nagyon drága vagy!!!! :D

Kép
bodza2005

Kedves Modorka, Miciona, Kislibus!
Köszönöm a biztatást! Két dolog aggaszt. Egyrészt a két kislány megsínylené az eljárást, és az esetleges terhességemet, a másik, hogy én hogy bírnám fizikailag. De biztosan kárpótolná őket - egy idő után - a kistesó.
MÉg töröm a fejem, van még néhány napom...
(JA, és a méhtükrözést újra át kell élni a szülés után, ha új babát szeretnél.- valaki érdeklődött ezzel kapcsolatban. Bár tényleg nem vészes.)

Kisliba! Én nem nagyon titkoltam el ezt a lombikozást. Úgy gondolom, hogy inkább büszkének kell lenni, hogy vállalod ezt az eljárást, ami nem túl egyszerű sem fizikailag, sem lelkileg. Azt gondolom,nagyon szerencsés az a nő, aki megteheti, hogy belevág, akinek olyan párja van, aki vállalja ezt az eljárást, és van elegendő anyagi fedezet is a háttérben, hogy végig tudják csinálni. Pláne, ha még ott a gyönyörű eredmény is!!!
Aki tudta annak idején, mindenkitől csak biztatást kaptam.

Jó éjt mindenkinek!
szikra

Lányok és Fiú! :D
Szeretném, ha tudnátok, hogy a jövőben is bármikor, bármiben, számíthattok rám!!!
Ha mostanában nem is lesz alkalmam gyakran jönni, az első időkben főként, nyugodtan hívjatok, írjatok, segítek mindenben, amiben csak tudok és természetesen nagyon-nagyon drukkolok Értetek!!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Kedves Janaka!
Most olvastam a leveled -valahogy kiesett a látószögemből. Hát igen ez is aggaszt, hogy mi lesz, ha négy? Nagyon-nagyon jó egyébként, hogy kettő egyszerre nevelődik (és itt nem a magam könnyebbítésére gondolok), de az is biztos, hogy eddig minden napom, csak őértük szólt. De azért négy gyerek...?

Remélem hamarosan valóra válnak álmaitok, és semmiképpen se aggódj, ha netán-tán kettő foganna, mert hihetetlen nagy élvezet és boldogság a két gyerek fejlődését végigélni, s ez kárpótol minden fáradtságot!

Szia Bodza! NAgyon-nagyon szurkolok Neked, hogy minden jó legyen!!!!
szikra

Szikra
A férjem is mindig azt mondja, ha már úgy döntöttünk, ghoy belevágunk, akkor inkább legyen két tesója, mint egyse :lol: Igazából én azon aggódok az ikreknél, hogy nem tudom megadni azt a max. figyelmet a kettőnek, amit a kisfiamnak adtam és ami nagyon sokat számít. Persze ezt csak elképzelni nehéz biztos :lol:
Szerintem kezdjétek el, mert ahol egy felnő, ott kettő is....és igy tovább, akár négyig :lol: :wink:
Hétfőn kezded a szurikat?
Vendég

Albi
Tényleg nagyon csodás dolog a szülés, még ha nehéz is (nem mindenkinek), akkor is idővel megszépül :lol:
Te kaptál progiszurit beülti után?
Nagyon aranyos a picukád a képen :wink:

Mennyire gyakori D.nál a progiszuri? Én eddig egyiknél se kaptam, és minden újba csak reménykedni tudok, szóval hátha felír nekem is majd :lol:
Vendég

[quote="janaka"]S írta:janakazimba...
Vagy pocakos vagy már? :oops: :lol:

Csak egy egész picit... :D
szimbáné

Szimbáné
Bocsi, de mentségemre szolgáljon, hogy eddig nem írtam ide és hát honnan is kéne tudnom :roll: :?
Akkor drukk majd a szüléshez :lol: :wink:
Vendég

Janaka és Szimba asszonya! Itt vihogok, ez egyre jobb!!! :D :D :D

Kép
bodza2005

Janaka! Szimbának 1x elküdtem egy progis "gyűjtésemet", nagyon érdekes és hasznos anyagok szerintem. Ha jól emlékszem, egy hsz.-ben Ő írt is erről egy jó kis összefoglalót + véleményt. Azt nézd meg. Ha nem találod, elküldöm Neked, amit akkor Neki, nagyon érdekes és tanulságos. Kutatások, tapasztalatok, vélemények stb.

Szikra! Írtam privit. :D

Kép
bodza2005

Szimba: lebuktáááááááááál

még Te írtad, hogy fussak. :lol: :lol: :lol:
Szóval: napi 3x min.15 perc

Bodza: Esztinek lesz második neve? Nekem tetszik a Bodza.
miciona

Sziasztok!

Ezzel a tesó projekt dologgal még az jutott eszembe, hogy ilyenkor TB által finanszirozott öt alkalom ugyanúgy jár??? Vagy le kell számolni belőle azokat a póbélkozásokat amik a nagytesóhoz kellettek???

Szikra! Négy gyerek? simán :!: Főleg, hogy gyakorlott anyuka vagy!
A szerencsét illetően teljesen egyet értek veled. Jó, hogy van ez a lehetőség, és legfőképp, hogy ki is tudjuk használni!!!
Még nem tudom, ha belefogtunk, talán elmondom anyunak. Most még azért sem akarom, mert biztos az érdekelné elsőnek, hogy "melyikőnk miatt" és nem az, hogy "mikor kezditek, hogy vagytok, miből áll, segítsek-e valamit stb.".

Szóval Bebber, neked van igazad, habitus kérdése is.

Dévais látogatásom meg megint csúszik. Azt mondta akkor menjek vissza, ha a férjem végzett az andrológiával. Egy hete vettek tőle vért genetikai vizsgálatra, meg minden kutyafülére, és valamit csináltak a vérrel, mert mehet újra jövő héten. Még egy hónap mire megjön az eredmény.

A méhszondához nem lehet altatást kérni??? Bár nekem az se jelentene semmit... :?

Megoszom veletek a mai viccet: Mérem a hőmet minden nap, görbét vezetek. Ma visszaaludtam a hőmérővel a számba. Fél óra műlva keltem fel. :lol:
Tisztára mint egy cumis baba....
kislibus

Bodza
Köszi, igyekszek megkeresni, bár van néhány oldal :shock: , de nekem meg sok időm :lol:

Kislibus
Tesóba beleszámít a korábbi lombik is. Nekünk az első volt sikeres, aztán 3 sikertelen, de abból az egyik fagyis volt, amit fizettünk, igy most még 2 lehetőségünk van. Mondhatnám, ghoy kár, ghoy nem indul újra az 5 lehetőség, de már az is vmi, ghoy legalább a tesót támogatják :roll: :?
Sajnálom, hgoy csúszik a kezdésetek :evil:

Szimbáné, Miciona
Miért jó a futás? Én futottam korábban, de a stimu elött mindig abbahagytam, mert azt gondoltam biztos nem jó :roll:
Vendég

Szia JAnaka!
Holnap majd próbálok írni, de most már le kellene feküdnöm!

Szép napot holnapra Mindenkinek!
szikra

Jó reggelt és szép napot kívánok mindenkinek!

Janaka: a futásnak számtalan életteni és lelki hatása van.
Ami miatt a stimu előtt és alatt számunkra fontos, az az, hogy azzal, hogy javítja a vérkeringést, gyorsítja az anyagcserét, növeli a keringést a hormonok szállításét is elősegíti. Tehát hatékonyabbá teszi a stimulációt. Nem utolsó sorban oldja a feszültséget, endorfint szabadít fel, ami segít ellazulni, jobban érzed magad utána (vagy úgy kifáradsz, hogy nem fogsz agyalni , hogy sikerül-nem sikerül:) )
A hormonrendszer ugye szorosan együtt működik az idegrendszerrel, tehát , ha te pszichésen kiegyensúlyozott vagy sok hormonális probléma is helyrebillen.
Az Arwen tornát én azért csinálom plusszban, mert azok a gyakorlatok, pedig speciálisan a csípő körüli izmok, és a kismedence egészében fokozza a vérellátást.
Van benne egy gyakorlat ami engem a párzó gorillára emlékeztet, szerintem annak tuti tüszőnövelő hatása van :))))))

Kislibus: Nálunk az én szüleim tudják a lombikot. Nem kérdezték ki a hibás. Úgyis az lesz nekik a fontos, hogy sikerüljön, ne aggódj emiatt szerintem.Jobban fognak drukkolni, és jobban odafigyelnek, hogy mit segíthetnek, mert mielőbb unokát szeretnének kényeztetni.
miciona

Miciona
Köszönöm a részletes leírást, és tényleg igazad van :wink: 3*15 percet írtatok. Három részletben fútjátok egész nap elosztva a 15 percet vagy egy futás alkalmával, csak pihentek a 15 percek között vmennyit. 15 perc az 2,5 km-az nem vészes. Igazából én azért hagytam abba a futást, mert nekem a stimuknál mindig fájt a hasam a túlstimú miatt és már ezért inkább elötte leálltam vele. Két éve kezdtem futni, mert elég sok felesleg volt rajtam és azt hallottam (amit az akkor dokim megerősített), hgoy a túlsúly csökkenti az esélyeket. Akkor gondoltam, hgoy a következő próba elött lefogyok és elkezdtem funti és tornázni itthon. Lement 14 kiló, amit azóta is tartok, de azért még egy 5-6 igy is van rajtam :oops: :evil: Persze nem sikerült a lombik fogyás után, de legalább jobban érzem magam :lol: Hétfőtől viszon ismét elkezdem :lol: Meg görkorizni is szeretek nagyon, csak most csúszik.

Kislibus
Nálunk is tudják a szülők és nagyon támogatnak. Mondhatom az eddigi próbálkozásokat ők fizették. Anyukámmal már a 8. napon sumákba szoktunk tesztelni :lol: Nálunk nagyon jó a viszony és támogatnak mindenben és szeretnének még egy unokát :lol:

Szikra
Kis éjjeli bagoly :lol: Ilyen sokáig fent maradni :lol: Én már a másodikat álmodtam éjfélkor :lol:

Most viszont megyek tenni-venni, mert fiúk lementek én meg azért maradtam itthon :lol:
Vendég

Vagy heti 3-szor 15 perc :roll: :? :lol:
Vendég

Napi, természetesen!!!

De Szimbának azért írtam, mert ugye volt egy kis félreértés, hogy
azt hitted ,Ő lány. Erre írta Szimbáné, hogy igen egy kicsit már
Szimba is pocakos.Ezért írtam, neki, amit ő javasolt előzőleg,
hogy akkor neki sem árt a futás.
De viccen kívül, tényleg jó.
Te szerdán mész Dévaihoz?
miciona

Miciona
Upsz :oops: Na most már értem a Szimba esetet :lol:
Igen, szerdán kell mennünk, elvileg megvan minden eredményünk, kiváncsi vagyok kezdhetün-e majd :roll: A hormonost nem tudom, mert ugye azt úgy küldték át. Abban lehet bibi, ami miatt elmaradhat a kezdés, de erre nem is szeretnék gondolni :lol:

Jön vki még szerdán?
Vendég

Sziasztok!

Janaka én biztos megyek szerdán. Hétfőn is megyek...

Képzeljétek beindult a lustábbik petefészkem! Hihetetlen, de most ott 5! tüsző érik, míg a jobban 4. Bezzeg, amíg az inszemeknél rá lett volna szükségem, addig sztrájkolt a drága. Apánk szerint biztos valami pszichés gátat alakítottam ki magamnak. (Szimbáné most fogja a fejét... :lol: )
Rutinosak! Szerintetek elég lehet ez a 9 így, a kezdésnél? Ha jól rémlik, ebből még le-lemarad néhány... jaj, csak maradjon elég a végére! Apánk elégedettnek tűnt. Ezzel nyugtatom magam. Ha már ő sem aggódik, akkor biztos minden jól alakul.

Ez a Szimba-Janaka "süketsógór" beszélgetés nekem is tetszik. Ne haragudj Janaka, de jót mulattunk rajta. Nyugtasson, hogy nem te vagy az első, aki Szimbáék csapdájába esik. :lol:

Az én véleményem, hogy tesó mindenképp kell! Az egyetlen dolog, amit csak te adhatsz a gyerekednek, egy testvér. Arról a kötelékről nem beszélve, ami testvérek között jön létre. Semmilyen más kapcsolathoz nem fogható.

Az én családom pontosan tud mindenről. Én szívesen beszélek róla. Semmi szégyellni, titkolni valót nem érzek ebben. SŐT! Büszke vagyok magunkra, hogy ennyi megpróbáltatást kiállunk a közös boldogságunkért, vágyunkért. Aki ezt nem érti, magára vessen...

Szép 7végét!
Puszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Hú, itt mindenki nagyon szerencsés ami a családot illeti! Igy is van/volna ez jól. Én semazért titkolnám, mert szégyenlem, erről szó sincs. A barátnőm tudja, kolleganőmék tudják, de anyumat meg ismerem, és jobban járunk vele, ha még nem mondjuk meg neki. A párom anyukájának meg akkor lehet elmondani, ha a párom is rábólint. Egyébként anyósom sokkal megértőbb lenne. Ő az örökbefogadásra sem mondja azt, hogy az nem a mi gyerekünk lenne (ez édesanyám szájából hangzott el).

Tesóprojekt: Jó, hogy támogatják, csak az ember ilyenkor meg parázhat, hogy jaj, csak sikerüljön a maradék alkalmakból. Dehát monjuk miért ne sikerülne, igaz?

Moncsiga! Mindenre van remény, lehet, hogy a "lusti" jó munkához idő kell alapon dolgozik!!! :D

Futás: Nem lehet kiváltani biciklizéssel-úszással- túrázással??? Futni utálok! :roll:

No szép hétvégét és hetet mindenkinek, jövő héten nem vagyok, párommal Magyarországi körutat teszünk. Első állomás Debrecen, onnan majd meglátjuk! :D
kislibus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?