A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Jaj csajok de irigykedem, hogy ilyen füllyukasztásos témákról beszélgettek!!! :D Olyan jó olvasni, nem is tudtam, hogy ilyen is van a kórházban. Remélem még lesz benne tapasztalatom. :lol:

Lara beájulós képei fantasztikusak!!! És az a fodros bugyi, vagy rövidnaci, vagy pelenkavédő... nem is tudom mi, de nagyon édes!
Hát pont erről beszélek... énisénisénis :lol:

Annácska első mosolygós képe az aranyérmes nálam... tökjóóó!

Kép
Kép
Kép
v30

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:40-kor.
Vendég

Lilluska,
Bocsi, :oops: a "LEGALÁBB" lemaradt..... :wink:
Örülök, hogy jól vagytok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok,

Steffi: Tünde is 3 naposan kapta a fülbevalót és tényleg volt választék, igaz ezek csak aranyozott fülbevalók voltak, így mi nem sokkal később kicseréltük aranyra, mert úgy tuti bírja a füle. Neki lőtték, mert már nem fúrnak azt mondták, de pici sírás, anyai vígasztalás és már kész is volt. Utána alkohollal kenegettem egy hétig és azóta is szép és nem zavarja.

Képek szuperek, nyaralósoknak jó nyaralást, Vicának drukkok!!!!

Rólunk: Tünde másfél hete bilizik, igaz csak a nagy dolgot kapjuk el, de azt a második nap óta mindig. Nagyon szereti, reggeli után már megy is és hozza a bilit. Nekem így egyszerűbb, mert nem kell sok popsitörlő. Majd több hónap múlva próbáljuk a folyékonyabb részt is elkapni... Addig meg próbálom hangazonosításra bírni, hogy jelezzen ügyesen.

Durca: semmi gond nincs, remélem egyszer találkozunk majd és arra majd jól emlékszünk is :) Szoktunk Szentendrére és a Corához is járni játszóterezni.

Reni: most itt a lakóparkban összedobtunk egy fa játszótérre, azaz hintaállvány, csúszdával, homokozóval és kisházzal a tetején, így most legtöbbet ide megyünk. De szoktam a Szőlő utcai Máltaira vagy az EuroCenterhez közel eső panelházak közötti kis játszótérre is menni. Tudsz valami tutit? Most ki akarom próbálni a Nagyszombat utcait, mert az elvileg 1-4 éves korig van, így ott jó dolgok lennének Tündének.

Tünde: ha majd nagyon sok időd lesz, bekerülhetek a pocakosok táblájába? Időpont: márc 24. nevek: Klára/Csaba a többi ua. és nagyon köszönöm!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

sziasztok!

csak gyorsan.. nem volt netem, vírust kapott a gépem :? újra kellett telepíteni...
most nem tudok olvasni...de hamarosan bepótolom,remélem

megvagyunk , Enci d.u.-ként nem akar aludni :? :evil:

most mennem kell,.

pocakosok hajrá!!!!!

Kép
gablaty

snowwhite
A Szőlő utcai Máltai az hivatalosan nem Solymár utcai? Mert mikor Anyunál vagyunk, mi is oda megyünk. Nekem a Kerék utcai jött be a legjobban. Van egy kis "labirintus" rajta, ezt imádják a kölkök, mert lehet kukucsozni, elbújni, ilyenek. A hintát leszámítva jó árnyékos a homokozó, csúszda. Mi legtöbbet a közeli kisjátszóra járunk (Fő térnél, a Nyudíjasház mögött). Jó, mert nagyon árnyas, ami fontos, az van (hinta, csuszi, homokozó, libikóka, rugós hinták) és a lényeg, hogy zárható a kapu és szeretem, hogy családias a hangulat. Máltaival az a bajom, hogy Iván szereti azt játszani, hogy meglóg, így gyakran a lent töltött idő azzal telik, hogy ő iszkiri ki a kapun motorral, százzal-gázzal én meg lobogok utána, hogy még időben megcsípjem :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

nagyon jók a képek!! :D :D :D

Kriszta boldog névnapot kívánok!!!
(és sok tejcit :D )

[b]Durca
!! tényleg írjál egy kicsit bővebben!!! mesélj ,hofgy vagytok???és képeket láthatunk a gyerköcökről??? :D

Ancsa! :D :D szupik a képek! Lara ahogy alszik....... :lol: [/b]

Barbi??? Györgyi????

Kép
gablaty

Emano/Andi!
Mi szedtünk Polivitaplexet, Vitacolant és Bérest is (+Cebion C-vitamint). A Poli-t étvágyra, de a Béres is nagyon jó. Mi inkább immunerősítésre használtuk ezeket, mert a bölcsiből folyton hazahordták a taknyit.

Judit!
Tündéri ez a lány!!! És ahogy ott alszik az öledben!!! :D:D:D:D:D kis zsivány! :D úgy látszik nagyon megnyugtatja a szívverésed. :D
Energia: szerintem itt vannak jó néhányan akik sokkal több energiával bírnak. :D

Ancsa!
Lara a földön a paplannal :lol: :lol: :lol: tök cuki! :D:D

Vica!
Sajnálom az éjszakákat! Nem akarlak cukkolni, de én meg az utóbbi 3-4 napban egész jól alszom. Viszont elkezdtek vizesedni a lábaim. :oops:
Lili biztos kinőtte a „lakását” :D:D bárcsak már Panni is nyugisabb lenne!!! :D
Férjem! No comment! Este 11 után ért haza a reptérről. Én meg addig vasaltam. :roll:

Durca!
:lol: jó megfigyelő vagy!
Gyere gyakrabban!!! És kicsit bővebben! :D olyan jókat mulatok! :D

Mi megvagyunk. Tegnap – hála az áramszünetnek – 2x voltunk játszótéren. DU több mint 2 órát. Igaz utána úgy kellett a lányokat a játszótéri csap alatt megfürdetni :lol:

Még annyi, hogy szó volt itt arról, hogy a 36. hét előtt nem fogad a Kútvölgyi. Nekem Mészáros azt mondta, hogy a 34. hét előtt nem fogad. Illetve fogad a 34. előtt is, ha már kitolási szakaszban van a mama, de akkor szülés után hívják a koraszülött mentőt. Ezt nem riogatás miatt írtam, hanem csak jó tudni! Nekem ez pont aktuális. :oops: Persze nem áll szándékomban most lebabázni! :D:D:D

most rohanok a dolgomra ...
szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket lányok! :D Tündéri a törpe szerintem is - á nem vagyok elfogult :D :D :D

Csak ma reggel kicsit megijesztett... Emlékszem, hogy úgy 2 hónapja volt szó a zöldes kakiról és írtátok, hogy normális, de ma reggel a leányzó némi erőlködés után egy adag teljesen zöld nyálkát produkált :shock: Ez mi lehet??

Dóri: gratula a bilizéshez!!! Tünde igazi tündérke :D

Veronikusz: igen, legjobban rajtam vagy az apján tud aludni :D Szomszédasszony már kölcsön is adta a hurcolókendőjét, hogy ne legyek helyhez szegezve egész nap :D Ma reggel is felsírt, átvittem magunkhoz (úgy 6 körül) és már szunyált is tovább... Bár biztos megviselte ez a kaki téma, azért is nyugodott meg közöttünk...

No ébredezik a törpe, mennem kell...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Dóri
, be is írlak, majd legközelebb, ha feltöltöm, már ott is leszel :) Még Aprookát is át kell írjam a babások közé :) Ugye jól emlékszem, hogy aug 1?

Vica
, itt volt már 2 mondat is. :) Jól vagyunk, várunk. Annyi kérdés van most az életünkben, amikre várjuk, hogy elrendeződjön, hiszen mi nem tudjuk befolyásolni: szobatisztaság, ovikezdés, Bene fejlesztése /nem fejlesztése, és társai. Meglepően jól bírom, hogy nem tudom, mi is lesz velünk ősszel, hogyan is kell majd szerveznem az életünket. :)

Megértem, hogy nagyon szeretnél már szülni. Azért ezek a jóslófájások valamit csak jelentenek. próbállak bíztatni. :)

Judy,
nagyon édes!

Vali, biztos lesz neked is egy csini kislányod!

mtunde

Sziasztok!

Nem volt időm visszaolvasni, csak pár hozzászólást.
Láttam, hogy a történetet már ismeritek, köszönöm a gratukat és Kriszta, Neked is minden jót.
Nagy mázlink volt a kis törpével, csak ez a 25 órás szülőszobai kiruccanás volt kicsit sok, bár tény, hogy az első 10-12 óra nem volt vészes, csak épp annyira, hogy aludni nem tudtam.

Mi 2. napja itthon, kicsit kipurcanva, mert tejci még nincs sok. Most bemorcosodtam és lefejtem, hogy legyen több, így jött össze szopi után kicsivel még 60. Hát nem túl fényes. Én vagyok türelmetlen?
Kicsit be is sárgult, ezért szeretném, ha hamizna.
A legnagyobb gond, hogy úgy minden 3. szopinál nem talál rá a megfelelő technikára, elkezd obégatni a kis türelmetlen és onnantól nagyon nehéz lelki békét lelnünk. :oops:

Sajna a császár miatt még nincs sok tejci, a kórházból úgy j9ttünk el, hogy 20-30-kat evett, itthon most 50-60 nál tartunk és nem tudom, hogy ez elég-e neki???
Emiatt a kevés szopimennyiség miatt pedig max 3 óránként eszik, sokszor fáj a pocika, így van, hogy a 3 órából 1 marad nyugis, kettőt végigordít.
Nyugtassatok meg, hogy ez nem tart örökké. :oops: :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Vica?!

Judy!
A kiscsaj tényleg nagyon cuki! Én nem tudok hozzászólni a zöld kakihoz, de engem is érdekelne mit mondanak a többiek!

Köszönöm mindenkinek a fülbevalós hozzászólásokat!

Tünde!
Minden rendben lesz, kialakul! Ha már tábla: beírnád kérlek, hogy kislányunk lesz, Myrtill és Bíró Zsuzsi a szülésznőm. Kösziiii

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Judit!
én úgy tudom, hogy ha az anyatej hosszabb ideig van a baba pocijában, akkor az ilyen zölden jön ki. De majd az okosabbak megmondják a tutit! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Aprooka!
Az 50-60 kevés? Nálunk most 50-eket eszik Petya, de állandóan keltegetni kell, mert nagy álomszuszék. Bár tegnap délután meg állandóan cicizni akart, akkor nem is eszik igazából, csak ott csüng.
Egyébként a gyerekorvosunk azt mondta, hogy egész napra egy hetes koráig 100-120 gramm kilónként az adag (ezt oszd el az etetések számával), egy hetes kortól pedig 150 gramm. De azt is mondta, hogy ha nem eszik ennyit, viszont hízik rendesen, akkor nem kell ennyit ennie. Úgyhogy no para, hidd el, eszik rendesen, amennyi kell neki, többet nem is tudna. És a pocakfájá meg valamennyire természetes, mert most indul be minden nála, most már érzi a mennyiségeket is, ameit megevtt.
Na, mondom ezt én, akit anyós állandóan paráztat az evés miatt. Most is megy a cirkusz, mert Peti jóval kevesebbet eszik, mint a szakkönyv szerinti, úgyhogy anyós macerál. Én meg ideges vagyok, meg attól is félek, hogy nem lesz elég tej, pedig így annyira kényelmes! :oops:

Vica!
Én is megértelek, ez a vége már elég terhes, én alig tudtam menni esténként, annyira nyomott a bébi.

Ancsa!
Lara nagyon édi a paplanjával.

Judit!
Nálatok is ari a lány nagyon!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
mit szól Panka öcsihez???? :wink: :D
Anyósod!!! :twisted: :twisted: :twisted: jobb lesz ha lecsapod! vagy megyek én!!! :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!

itt vagyok és még 2 in 1 állapotban :cry: Ne értsetek félre, imádom a pocakomat, de most már mindennek neki megyek, nem férek oda a mosogatóhoz, az éjszakáim borzalmasak.... NEm akarok panaszkodni, de a derekamat már nem érzem, sőt elmúlt minden jóslófájás :cry: :cry: Sehol semmi, pedig bíztam, hogy ma megajándékoz Lili minket magával, merthogy ma van a házassági évfordulónk.... De nagyon úgy fest, hogy nem szándékozik.... Ja és tegnap panaszkodtam, hogy kevesebbet mocorog, na ma ezt mind bepótolta. és a legjobb, hogy néha fogni kell a hasam alját, hogy nehogy elhagyam menetközben. :D

Egy kérdés: szerintetek mennyire érzi Réka, hogy valami változás lesz???? Ugyanis 3 napja nem lehet leszedni rólam.....

Veronikusz,
Nekem szerencsére ennél a terhességnél elmarad a vizesedés... :lol:
Ami a továbbküldést illeti: még jó múltkor én is rákérdeztem az egyik szülésznőre, hogy ez hogy is működik. Azt mondta, hogy csak akkor küldenek tovább, ha "akut" probléma van amúgy ha egészséges a baba és bőven 2 kg felett van, akkor marad... TEhát elvileg nincs meghatározva a terhességi hét, persze itt most nem egy 28. hetes kismamáról van szó..

Tünde,
Megértelek, de Te is nagyon ügyes vagy és megtudod ezeket a dolgokat oldani... Szerintem Benével nem lesz semmi gond, szeretni fogja az ovit és ráfog jönni, hogy pelus nélkül jobb... Kitartást :lol:

Aprooka,
Nyugi, Réka 3350grammal született és a kórházból 2780 grammal hoztuk haza... Sajna nekem az utolsó napon indult be a tejci (pedig nem voltam császáros)... Nekünk az első hónap úgy telt, hogy 30-40-ket evett, aztán szép lassan feltornázta... A lényeg, hogy ne idegeskedj, eszik Ő ha akar és lassan de biztosan a tejcid is megindul. Képet nem lehetne kérni???

Kriszta,
Nem lehetne összekötni az anyósainkat??? :roll: Szórakoztassák nyugodtan egymást.... Rékánál detto ezt csinálta anyósom :x , aztán jött hogy adjak neki tápszert... :evil: Folyamatosan ezzel idegesített, de olyan szinten hogy egész nap csak bőgtem, ettől tejci nuku... úgyhogy én most közöltem, hogy senki de senki az ég világon nem szólhat ebbe bele, ha nem tetszik le is út, fel is út!!!!!!!! Haza lehet menni és baromira nem érdekel ha ebből sértődés lesz :evil: Szóval állj a sarkadra és zárd be az ajtót!!! Én ezt fogom tenni azokkal akik ezzel fognak stresszelni..... :lol: :twisted:

vica10

Kép: nővérem telójában, nyaral, majd ha hazajött. Nekünk is van pár, de kábelhiány és persze időhiány. :oops:

Totális derírium, mert az éjszakák tényleg viccesek, szegény párom meg éjszaka egyszerűen kelthetetlen.

Szóval prróbálunk rendeződni, meg próbálok vmit összehozni.
Ma volt nyugis 3 óránk, de jött a védőnéni hozzánk, így ezzel elment az idő.
Délutántól meg megy a hiszti....

Majd jövök még.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

VAlamelyik nap írtam egész sokat, próbáltam visszakeresni de nem találtam :(
NO akkor újra:..........
Először is minden új pici babónak és a szüleinek jó egészséget és sok tejcsit kívánok :!:
Aprooka!
A szüléstörténeted megindító volt :oops:

KÖszönöm mindenkinek aki hiányolt!!!Eléggé sok a munka, nálunk ilyenkor van szezon....de ennek ellneére jól vagyok.Nem megy a lábfeltevős pihengetés.....
Berke 2-3 napja a bilibe pisil ha itthon vagyunk, úgyhogy nagy az öröm.
Remélem mindenki jól van és bírja ezt a nagy meleget :!: :!:
Minden babafotó nagyon cuki :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Vica!
Most megnyugtattál ezekkel a 30-40-ekkel, mert Peti úgy tűnik leragadt az 50-nél (aminél többet kellene :evil: ). És ma éjjel fel sem kelt, úgyhogy egy evés még ki is maradt. Fél ötkor kelt, én meg arra, és azt hittem, hogy három körül van. De tegnap délután totál kiütötte magát, mert semmit nem aludt, csak cicizett, meg itt volt a doktornéni. De az 50-et is úgy eszi, hogy beleöntöm pohárral a pótlást, lefejt tejet. És ráadásul látom is, hogy sok neki az 50, mert ha megeszi, vagy ciciből, vagy pohárból, teljesen kidől.
Most én is megnyugtatlak: Még lehet ma valami, tanulj az én példámból. Peti szülés előtti este szétrúgta a ház oldalát, már azt hittem soha nem hagyja abba. Ezt csinálta kb. este 10-ig, és háromnegyed 11-kor ment el a magzatvíz. De előtte semmi jele nem volt a szülésnek, ugyanaz a nyüglődés volt, mint minden este. És megkérdeztem Halász doktort, aki azt mondta, nincs összefüggés a mozgások mennyisége és a szülés időpontja között. Mert én is úgy tudtam, hogy van.
Réka meg lehet, hogy érzi, Panka az utolsó héten állandóan puszilgatta a hasam, és mondta neki, hogy "baba gyere ki".

Kép
Kép
kriszta36

Apróka,

a babádnak nem a pocakja fáj, valószínű, hanem éhes. Tedd még gyakrabban mellre. Akár óránként. Tényleg! Egy mellből szoptass! Ha egy órán belül újra mellre kívánkozik /sír/, akkor ugyanarra a cicire, különben pedig a másikra. Csak egy mellből szoptass. Akkor a hátsó tejhez is hozzájut. Abban sok a fehérje és a zsír, több vele a szervezete dolga, hogy lebontsa, beépítse, azzel kitolódik a következő szopi ideje is. Ha sír, akkor kapd mellre. Ez a hascsikarós-téma abszolút divat lett. Minden baba sír. Éretlen az idegrendszerük, kezük-lábuk jár, húzogatják a lábukat, de nem a hasuk fáj. Bármilyen diszkomfort-érzésre így reagálnak. Ha egy nap sokszor teszed mellre és MINDIG csak egy mellből szoptatsz, akkor a dolog elég hamar beáll, lesz elegendő tejed, ami hosszú ideig megmarad, nem fog csikarós lenni a két mellből szoptatás miatt attól, hogy mindig a hígabb tejet kapja, jobban fog így fejlődni.
Tényleg mondom, így van!Szeretettel
nováky_rita

Sziasztok!

Időm, energiám semennyi de múlt héten benéztem és láttam, hogy Aprooka is lassan.... És tessék.

APRÓKA-család!, nagyon ügyesek vagytok, örülök nektek, és Apróka, tényleg igaza van Ritának. Gondolom, nem könnyű türelmesnek lenni, de MAGADHOZ is légy kicsit megengedőbb. Nagy kalandon vagytok túl, kialakul ez. :)

Kriszta, jó volt a tiédet is olvasni. Én nem is tudom, mit léptem volna, egy utolsó pilanatban szülésznő-váltásra. Klasszak voltatok. Panka?

Hópihe! Én meg csak most látom hogy mi a szitu! :) A mindenit. nagyon tetszik! :)

Gabi, üdv itt nálunk!

Vica, te jössz... :) Teljesen meg tudom érteni, hogy jobb lenne már szétcuccolni, meglesz az is. :)
Második szülés milyen? Nem tudom, lehet hogy én kicsit kilógok a sorból, már a mi azt illeti, hogy a második rövidebb volna. Nekem ugyanannyi ideig tartott és ugyanazzal a köreográfiával. (Magzatvíz elfoly, semmi beavatkozás, órák múlva rendszeres fájások, , 12 óra múlva baba kibúj.) Csak érzésre nem volt ugyanaz, de egyébként igen - én nem tudtam másként elképzelni, mint az elsőt, (azt meg előtte még ugye sehogy) de folyton azt gondoltam, hogy úgy lesz Eszteré is mint Melindáé. Persze próbáltam nyitott maradni mindenre. Mint ahogy majd a harmadiknál is... :)

Puszi mindenkinek.
Jaj, nagyon tetszenek a képek, tudtam, hogy ezért se jövök hiába. :)

Ha ember szabin lesz, majd leszek többet. Talán.

üdv M.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Itt is szeretném megköszönni Nováky Ritának, Anna lányunk születésénél nyújtott segítségét, valamint Ferenci Erzsónak a jótanácsokat. Ezek hozzásegítettek ahhoz, hogy ismét pozitív szülésélménnyel gazdagodjunk.

Köszönöm,
Ktina

U.i.
Steffi: Olvastam a pü-det, igyekszem rá válaszolni, csak kis türelmet kérek :)
ktina

Vica!
Szerintem a gyerekeknek sokkal kifinomultabb radarjaik vannak. Biztos hogy érzi, hogy valami változás lesz. Szofi is sokat lóg rajtam. De Kata is megváltozott szerintem egy kicsit. A hasam meg nekem is fognom kell már néha. Ígérem, rakok fel majd képet, de előbb tőled is szeretnénk egyet!!!! :D:D
Vica! :D nagyon tetszik, hogy ilyen határozott vagy! :D:D:D Látom mi hárman (Te, Kriszta + én) egy cipőben járunk. :oops: Katánál nekem is a nagynéném INTÉZTE EL, hogy ne tudjak szoptatni. Szofinál sikerült is kizárnom. Kerek 6 hónapig be se tehette a lábát az ajtón. És láss csodát!!! 6 hónapig csak anyatejet kapott Szofi. Most is ez a szándékom. :D bár újabban kitalálta, hogy ha kirak az ablakára egy fehér papírt, akkor NEKEM FEL KELL HÍVNOM ŐT. :evil:
Krisztát pedig megerősítem. Tényleg lehet, hogy minden előzetes jel nélkül egyik pillanatban csak elindul. Igaz, hogy Katánál már este 11-kor voltak jóslók, de csak reggel 8-tól indultak a fájások és 10-kor bújt ki. Szofinál viszont a világon semmi nem volt előtte. :D
Réka mennyi eltéréssel bújt ki a kiírt időponthoz képest??? Nekem Kata 5, Szofi 1 nappal hamarabb. Félek ez a lány is nagyon pontos lesz. :D

Jut eszembe!

Baby sitter:
Van valaki,aki igénybe vesz baby sittert??? Kíváncsi lennék, hogy mennyibe kerül! Úgy tudom, hogy 2 gyerek esetén több a tarifa. Van esetleg olyan cég, akit ajánlanátok??? Nincs az a pénz, hogy én a nagynénémet hívjam át!!!! :evil:

Még annyi, hogy a lányok már napok óta 6, vagy 6 előtt ébrednek. :oops: :oops: :oops: Kivagyok. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vica!
hogy is kell inni ezt a málnalevél teát??? napi 2-3 csészével???

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszönöm a tanácsokat.
Mintha kicsit jobb lenne a dolog. Még ugyan nem állt be teljesen, de tegnap már volt egy 80-as, ma reggel meg egy 100-as kaja :oops: Érdekes hogy a 100 után már most, alig 2 óra után ébredezik. Kis éhenkórász.
Éjszaka viszont mintha kevesebb lenne a tejci, 50-60 volt a max.
Igaz, két ciciből, de megpróbálom Rita a taácsodat is betartani, csak ez eléggé nehézkes, mert valahogy felemás ez a cicitéma. A jobb kicsit gyengébb, viszont néha úgy érzem, kell mindkettőt adnom, mert különben leszakad rólam valamelyik. :lol:

Nos, majd csak beáll tényleg, ma éjszaka már aludtunk vagy 4-5 órát, ez az előzőekhez képest tiszta rekord.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka, nagyon nehéz az első pár hét, de jobb lesz lassan. Amikor ő alszik, te is azonnal vízszintesbe!!! És igyál-egyél.

Zöld kaki: most olvastam: ez az epefolyadék, amik akkor zöldíti be a kakit, amikor valami miatt gyorsabb a bélperisztartika, és nem szívódik közben fel a bélrendszerben. Semmi komoly, ez természetes. Villőnek még mindig van néha.

Vica
, tutira megérzik. Mindent. :)

[b]Steffi
, beírom. :)

Dorka[/b], üdv!

mtunde

Sziasztok!

Aprooka,
Légy üdvözölve!!!
Férjed története nagyon szép volt, de ha van egy kis időd, meghallgatjuk ám a Te szemszögedet is! :wink:

Judy
Mi a babaszigetre járunk úszni, ez a III.kerületben van a Királyok útján.
Nagyon szeretjük, Lara 4 hónapos kora óta járunk. Ha Annácska imádja a vizet akkor menjetek, mert nagyon jó lesz!!
Mi van a kakival?

Vali
Ha gondolod mondom, hol lehet ilyet beszerezni, szerintem van kicsit nagyobb méretben is. :wink: :lol:

Szia Lilluska,Én voltam, és már többször is!!!De a lényeg hogy jöttél! :wink:
Nagyon jó pihenést Nektek!! És vigyázz magatokra! És Balcsi után várjuk a képeket!

Dóri
Szép neve lesz a Picurnak!
És hogy vagy?

Veronikusz,

Örülök, hogy jól alszol. És sajnálom, hogy a lányok ilyen korán kelők. És akkor délután mit mikor alszanak? Lassan már neked sem lesz aktuális hogy fogad e a 36 hét előtt!
Mi csoda??? :twisted: :twisted: Fel kell hívnod??? :roll: :roll:
És ha nem?? :roll:

Dorka
Jó, hogy jöttél, vigyázz magatokra!!
Meg van már a fix név?
Gratula Berkének a bilizéshez!!! Nagyon ügye fiú!!!!

Memme,

Hogy vagytok?
Majd akkor gyere ha tudsz!!!

Mindenkinek szép napot és jó hétvégét!!!

puszi

ancsaboszi

Sziasztok!

Köszi a szobás tanácsokat!!!!!! Azt hiszem marad a normál szoba. Úgy is társaság kedvelő vagyok!

Steffi, aug.26-án megyek dokihoz, de nem a kórházba. Oda nem tudom mikor kell majd mennem.

Vica, drukk neked!!!!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Naggggyon régen nem voltam és most, hogy végre időt szakítottam az írásra egy gombnyomásra eltünt....pedig nagyon lelkiismeretsen jó hosszan írtam....

Először is köszönjük a hiányolást! :)
Most csak gyorsan mivel ebédidő van és Áron Emmushoz és Flórkához hasonlóan szereti a pociját, ha ebédidő, akkor enni kell mese nincs!!! :D
Egyébként gyönyörűek ám a lányok!!! :D

Továbbá GRATULÁLUNK minden babához! Nagyon sok tejcsit és átaludt éjszakát kívánunk!

Pocakosoknak kitartást!!!
Vica gondolunk Rátok nagyon! :D

Veronikusz a pocakfotó mellé lehetne a lányokról is képet? :roll:

Rólunk gyorsan...Áron 9 hónaposan felállt és kis segítséggel teper, ahogy bír. Pár napja már 1--2 lépést egydül is lépeget, de még nem nevezünk be a maratoni futásra :D
De teszek fel majd képeket, azok magukért beszélnek :D

Szépen lassan majd visszatérünk, de nem akarunk kihagyni senkit,így most csak ennyi...

Kitartást mindenkinek a meleg napokra!

Hajni

Kép
hanna09

KÉpzeljétek!!
anyukámnak teljesen jó lett a ct lelete!!!Tökéletes a hasnyálmirigye!!Ráknak nyoma sincs(azt mondta a doki, hogy ez persze nem azt jelenti,hogy nem fog visszatérni...)
most folyamatos kontroll alatt van,ami azt jelenti,hogy minden héten vérvétel!!

most rohanok tovább, próbálok estefele jönni,mert tartozok képekkel :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Áron képek
Kép

Kép

Kép

Kép

Az új jövevény: Fanni 12 hetes Labrador
Kép

Fanni és Áron
Kép

Kép
hanna09

Kicsit visszanézegettem, nagyon édes képeket tettetek fel, meg kell enni a kis lurkókat. :D
Sajnos hosszan nem tudok írni, mert babóka itt alszik és felébred a pötyögésre (régi billentyű)
Vigyázzatok magatokra, hajrá Vica, nagyon drukkolok!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Veronikusz!
Írtam Neked mailt......

Hanna!
Áron nagyon cuki :lol:

Képzeljétek Berke ma reggel belekakusolt a bilibe magától :lol: Meg 2x bele is pisilt.......nagyon boldog vagyok!!!!!

Ancsa !
A név a Borka lett....a Balázs választotta....én meg beletörődtem...végül is cuki...csak a Berke-Borka olyan fura együtt.NAgyon jók voltak az alvós képek Laráról :lol:

Andi!
Örülök, hogy jól van a MAmád!!!!ez nagyon jó hír!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Sziasztok,

Köszi a hozzászólásokat zöld kaki témához :) Megnyugtattatok.

Emano, örülök, hogy mamád jól van!!! Ez tényleg nagyon jó hír!!

Hanna, Áronos képek nagyon cukik!!!

Aprooka, nyugi, a szopiba bele kell jönnie még neki is...

Ancsa, köszi az infót, az nekünk picit messze van... :( De most beszéltem egy ismerőssel, ők Csömörre jártak és nagyon jónak találták. Majd elugrom megnézem azt. Anna úgy tűnik szereti a vizet (legalábbis az esti fürdésnél addig egy nyikkanása sincs, amíg vízbe lóg a popója, bezzeg utána :roll: ), úgyhogy mindenképpen akarom vinni :D
Kaki még mindig zöld, védőnő azt mondta hogy ettől még nem ijedünk meg, de adjak neki Normaflore-t biztos ami biztos alapon, azzal kárt nem csinálunk, és ha mégis fertőzés, akkor az majd rendet rak odabent... Ha meg más tünet is előjön (köhögés, láz, stb) akkor hétfőn délelőtt van a doktornő...

Amúgy a várakozásaim ellenére jól vagyunk, úgy látszik a hidegfront még nem ért ide... Most is épp alszik a csemete, igaz, megint rajtam :D

Kép Kép

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok Kútvölgyis Anyukák!

Úgy néz ki, jövő márc. elején én is a Kútvölgyiben hozom majd világra az első babócánkat. Dr. Mészáros Gáborhoz mentem magánrendelésre és elvállalt. Van vkinek tapasztalata a drúrral kapcsolatban?

Illetve abban kérném a segítségeteket, hogy az első vérvétel hogy zajlik? Mészáros dokitól kaptam egy előjegyzési számot. Azzal hova kell mennem? Nem világos még az egész.

Köszi előre is a segítséget!!!
csiperke79

sziasztok!

Veronikusz,
Hát sajna még sem bújt ki tegnap Lili :cry: Viszont ma reggelre úgy bedurrant a derekam, hogy még a kórházba csak- csak eltudtam menni, de hazafelé már a csillagos eget láttam.... Most vagy becsípődőtt vagy érzi a vihart :cry:
Réka csak 3 nappal jött hamarabb és ahogy a mai UH-ot elnéztem nem hiszem hogy Lili sokkal hamarabb jönne... Egyelőre nagyon jól érzi magát.
Szopi téma: én most kőkeményen betartom amit írtam, mert nincs szükségem arra, hogy a családom idegbeteg legyen köztük én is... Szóval tényleg csak és kizárólag a lányokra, férjemre és a szopira fogok koncentrálni.... :lol: Sajna baby sitter ügyben nincs semmi infom, de mintha anno valaki már írt volna róla :roll:

Málnalevél tea: én nem iszom, Gabi nem ajánlotta :? Kriszta viszont itta, ha jól emlékszem....

Aproka,
Örülök, hogy javul a helyzet... Kitartást, nagyon ügyesek vagytok!

Andi,
Örülök, hogy Anyukáddal minden rendben van!!! :D

Hanna,
Áron tündéri, jó sokat nőtt! Nem sokára 1 éves!! :lol:

Dorka,
Örülök, hogy jól vagy! Borka nagyon szép név! :D

Judit,
Annácska nem semmi :lol:

Csiperke,
Üdv itt köztünk... Én nem Mészihez járok, de majd jönnek a többiek és mesélnek.

Szóval mint írtam ma voltunk UH-on... Tóth doki volt, rákérdeztem hogy kb. mekkora Lili.... Rövid tömör válasz: jó nagy! :lol: Azt mondta, hogy most kb. 3400-3500 gramm között mozog... Szóval azt mondta, hogyha végig bírjuk a 40. hétig, akkor megközelítjük a 4 kg-ot! :shock: :shock: Hát azt hiszem, hogy felköthetem a gatyót! :lol:

vica10

Vica!
köszi, aranyos vagy!Sajnálom a derekad.....tudom ez a vége már sehogy sem jó.....de KITARTÁS!!!!!Berke is 3950g-mal született, nem mondom, hogy könnyű volt,de annyira nagyon nem is volt vészes(mondjuk nincs összehasonlítási alapom MÉG)......nagyon szorítok Értetek!!!!!

Mindenkinek jó hétévégét, és pihenést kívánok!!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Dori,
köszönjük a Bogi köszöntést!
Klára név nálunk is játszott, de drukkolok, hogy összejöjjön Nektek Csabi. Aztán hármaskának újra kislány?
Én örülnék, ha nálunk így lenne.
Trükköztetek valamit, hogy Csabi legyen most?

MSE,
Flórka képek megint tarolnak! Kis csibe csoki folt! :D

Ancsa,
Lara hogy alszik, jaj de édes!
Én is ilyen vagyok sajnos, még mikor 30 fok van a lakásban, akkor se tudok paplan nélkül…

Judy,
Annácska nagyon drága!

Minket is érdekelne, ki hová jár babaúszásra?
Ha már idén Boginak nem lesz Balcsi, legalább uszoda legyen.

Igen, a zöld kaki témát én vetettem fel és tényleg elmúlt hamar – bár nem láttunk összefüggést a hasfájással. De hogy a zöld nyálka mi lehet?! Nem tudom. Remélem, hamar elmúlik. De egyáltalán nem biztos, hogy baj van, tudod, mi kezdő anyuk mindig SOKKAL többet parázunk, mint kéne..

Aprooka,
én is azt hallottam, hogy ez az időszak nem tart örökké – és már alig várom, hogy lássam!!!!! :lol: :lol:
Lassú javulás van nálunk, de azért még gyakoriak a nyűgös napok. Kívánom, hogy nektek mielőbb megnyugodjon a babó!
Egyébként nekem is az utolsó napon indult be a tejcsi, de én tudtam, hogy ez még nem gáz, bár próbáltak paráztatni a kedves szobatársak… :twisted: És nekem is gyengébb az egyik (illetve mintha lassabban termelne..?) De azt is észrevettem, hogy TÉNYLEG gyorsabban és több termelődik, mikor szopi közben is iszom (nem előtte, nem utána, hanem közben!).

Vica,
hogy odavágtál anyósnak, ez tetszik!!! :lol:
Enyémre egész mostanáig egy szavam se lehetett, de valahogy a gyereknevelésről más véleményen vagyunk – ez várható volt… viszont ha keményen szólok, egyből beadja a derekát és utána én nagyon szégyellem magam, de hamar fel tudom magam húzni, ha valaki ötpercenként elmondja, hogy teáztassam, meg hogy biztos bélcsavarodása van, meg sárgasága, meg vagy 100 féle nyavalyát sorolt még fel nekem!! S mivel én amúgy is hipochonder vagyok, eléggé kiakadtam!
4 kilós Lili baba!! Kitartást kívánok hozzá!!
Réka mennyivel született?

Andi,
nagyon nagyon örülök anyukád jó leletéhez! További ilyen sikereket! De jó volt ezt olvasni!!!

Mi holnap lelépümk lagziba Debrecenbe, aztán vasárnap onnan Gyulára anyósékhoz. Legalább majd pesztrálgathatják Bogit, mi meg áztatjuk mgunkat a strandfürdőben.
Vendég

És pár kép rólunk:

[img] - Anyu, ma mit eszünk?

[img] Fröccsözgetés Apuval.

Na mostantól csak olvasó üzemmődban, mert megint bindult a hiszti. Gondolom a front. Délután óta óránként cicért sír..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.27 10:09-kor.
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok-ragyogok, és nagyon szégyellem magam, hogy így eltűntem... De sokat vagyunk a telkünkön, ez talán egy kis mentség...
És most jogosan fogok eltűnni 1 hétre, megyünk Balatonlellére nyaralni, sok baráti családdal, sok gyerekkel! Lesz valaki arrafele? Találkozhatnánk!!!

És akkor az elmaradásaim:

Kriszta és Potyka! Hatalmas gratula nektek, na meg azóta Aprookának is! Vica, most már te jössz!!!

Dóri, neked meg a pocakbabához gratula! Tök jó, hogy mindig vannak újabb pocakosaink!

Tünde! Szerintem se izgulj, minden rendben lesz Benével! A szobatisztaság is eljön majd!

Eni! Örülök, hogy veletek is minden oké! Léna lába is több, mint 1 cm-t nőtt 2 hónap alatt, mi is későn vettük észre, hogy kinőtte a cipőit, de mi dokiig nem jutottunk, csak a mérőszalagig... Pedig szegéyn mondta is, hogy pici a cipő...

Emano! Nagyon örülök anyukád leleteinek!

Az összes fénykép tündéri, ennyi lemaradás után még csak meg sem kísérlem felsorolni!

Pocakosoknak kitartás, én egyre inkább pingvinmozgásúnak érzem magam, Maja meg olyanokat művel odabent, mint Léna soha... Ha kint is ilyen kis izgága lesz, akkor nem tudom, hogyan bírom majd... :shock:

Még nagyon sok midnenkinek akartam írni, de kicsit már lyukas az agyam...
Most fejeztük be a pakolást, holnap indulunk, 1 hét múlva jelentkezem, és kaptok képeket is!

Addig is legyetek jók! :lol:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jó reggelt!

Ancsa!
Ha ilyen korán kelnek akkor 12-kor legkésőbb már az ágyban vannak. De tegnap is Kata 1,5 Szofi 2 órát aludt DU. Az nagyon kevés. Minimum kettőt szoktak, de inkább 3-at. Bár lehet most tértek át a rövidebb alvásra. Így viszont tegnap este 8-kor már ágyban voltak. Igaz Kata 9-kor még szónokolt az ágyában. :roll:
Nagynéném: nem tudom mi lenne ha nem hívnám fel. De szerintem szopi alatt majd megtudom. :D

Hanna!
De jó téged is „látni”!!!! :D gyere gyakrabban.
Áron fiú nagyon kis ügyes és még mindig meg kell zabálni, olyan édes. :D
Ok, ok! Lesz a lányokról is kép. :D

Andi!

Nagyon örülök a mamád szuper eredményeinek!!! :D:D:D

Aprooka!
Nagyon tuti a vonalzód! :lol: :lol:

Dorka!

WOW! Micsoda ügyes nagyfiú! :D
Kata is 1-2 hónapja teljesen szobatiszta. Éjjel is. :D Olyan jó! Főleg most hogy belép egy újabb pelenkafogyasztó. :D

Judit!
Hihetetlen milyen pózokban képes aludni :lol:

Vica!
Sajnálom a derekad. Lehet hogy nyom valami ideget? :oops: Kitartás! Már nincs sok hátra!
Szép méretei lesznek a lánynak. :D:D:D

Borsika!
Bogi nagyon édes :D

Zsófi!
Jó hogy jelentkeztél. Jó pihit és majd gyere!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszönjük továbbra is a gratukat! :D

Ancsaboszi, férjem tökéletesen leírta a történetet. Engem azért megviselt ez a 25 óra, bár tény, hogy az utolsó 10 óra volt nagyon gáz....de a többi is pont annyira volt szar, hogy pihizni ne tudjak.
De majd idővel biztos szépül a dolog. :wink:
Addig meg itt van "hangulatfokozónak" a mi kis édes Hercegünk!!

Na, azt hiszem tálalnom kell....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hanna
, üdv! Zsófi, te is! Dorka, jó a Borka név is! :)

mtunde

Benét megnézte az 1. fejlesztőpedagógus rendesen. Kb fél év elmaradást lát mozgás+beszédben. Ez a kettő összefügg. Nem tudni, hogy egyensúly-probléma, vagy hallás, vagy csak nagymozgásfejlődés. Kemény, módszeres foglalkozás kell, ami nekem nagyon furi, hiszen eddig nem így foglalkoztunk vele, most meg minden helyzetben meg kell találni,mi az ami fejlesztő is lehet. De persze van erre + szakember is.
Még egy hallásvizsgálat is hátra van azért, meg a nevelési tanácsadó is.
Ja,és kérdeztem, miért lehet ez. Azt mondta, valamikor, valamiért a nagymozgás helyét átvette nála a finommozgás. Tényleg nagyon korán szeretett már babrálni apró tárgyakkal, véletlenül sem vette a szájába, hanem ügyesen rakosgatta őket. Én ugyan nagymozgásban nem láttam, hogy háttérbe szorulna, mert mozgott ő, futott, motorozott, stb. De biztos bizonyos dolgokat nem csinált, amiről persze nem is tudtuk, hogy kéne. (pl soha nem bukfenceztünk, de sokat hemperegtünk, stb) Na, de nem is ez a lényeg, hanem hogy sok lehetőség van, és majd behozzuk.

A házban van egy 9 hónapos baba, anyukája állandóan járókában tartja, az udvaron sem mehet le a szőnyegről. Most vívódok, hogy ne szóljak-e neki, hogy ne csinálja ezt. (Bár Bene sokat mászott, nem ez volt a gond), de mégis, jobb mindent kivédeni.

mtunde

:lol:
Végre sikerült kicsikarnom mobilból képeket, nem a legjobb minőség, de így elsőre:

Pár percesen:
[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/SP_A0263-1.jpg[/img][/img]

Pár naposan:
[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/Kp005-1.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/Kp004.jpg[/img][/img]

[img][img]http://i205.photobucket.com/albums/bb299/aprooka/Kp002-1.jpg[/img][/img]

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Istenem. De szép. Melyik nevét használjátok gyakrabban Aprooka? Vagy mindegy?

Anna is kicsit megfáradt... :)

És én még Bogiról se láttam képet mostanában, Borsika, borzasztó aranyos ott az apafotelben. :)

Aron és Fanni nagyon jók, Kaposváron egyébként találkoztam egy Áronnal, hasonlítottak nagyon, rá is kérdeztem, de nem te voltál Hanna. Elég ostoba szitu volt, mert kérdeztem az anyukát, hogy nem Hannának hívják -e, mondta hogy nem, aztán megkérdeztem, hogy "Biztos"? Aztán persze kimagyaráztam magam, de hát... :oops:

Vica, rád gondolok.

M.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, köszike. :D
A második név édesapámé és Szt. László lesz a keresztelő védőszentje, de elsősorban ősmagyar nevekben utaztunk. Olyat kerestünk, ami illik a Lászlóhoz vagy az Antalhoz (após). Majd a 2. fiunknak.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Képek:
Kép
Menyecskésen
[/img] Kép
Asszonyosan[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Kép
Eszter
[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok Lányok!

én is újra itt!!!!!! Tegnap este értünk haza Horvátországból. Jól sikerült, igaz kicsit olaszsan, s nem volt izgalommentes sem. Odafele ugye egy nappal korábban indultunk, hogy elkerüljük a dugót. Este 7kor indultunk 11 kor már a horvát határon túl egy szállodában aludtunk ( végül nem nyomtuk le egyben, mert nagyon hullák lettünk volna) Az már más kérdés, hogy én 2 órát aludtam kb. az éjjel, mert dög meleg volt, Beni mellettem aludt és egyfolytában tekergett. Reggel fél8kor mentünk tovább, kb. 4 óra út lett volna hátra de csak du. 5re értünk a szállásra, mert nem egy dugóba belefutottunk, ugyanis újítják fel az utakat és jópár helyen egy sávosra van szűkítve és volt , hogy 2 órát álltunk a 38 fokban. És hogy még tetőzzem a dolgokat a kocsink majdnem bedobta az unalmast, mert felforrt a hűtővíze ( valamelyik ventillátor beszart) úgyhogy elakadásjelzővel mentünk néhol a leállósávban - közben cikáztak a rendőrök. A computer folyamatosa írta ki a hibát, nagyon be voltunk szarva, hogy leáll a kocsi, mert akkor csak vontatni lehet ( nem villogni akarok, csak hogy értsétek 7es bmwről van szó) , szervizelni csak itthon speckó helyen, még most sem merek belegondolni, mi lett volna ha ez történik....... Az vígasztalt egyedül, hogy sógórnőmékkel mentünk ( azaz két kocsival ) így ha valami gáz lett volna, onnan gyerekülés kiszed( 4en voltak ők is ) és valahogy bepaszíroztuk volna magunkat hozzájuk. Odaértünk hulla fáradtan, idegesen, leizzadva, ja merthogy a 38fokban még fűtöttünk ugye, hogy hűljön a víz....... rámolunk ki a kocsiból, B. telerakta Beni babakocsiját és amikor toltam eltört a vázánál a műanyag tartókapocs. Na, itt kiborult a bili, jól öszevesztünk, de másnap reggelre kibékültünk. Hazafele út: kb. indulás után 2 órával dugó, kocsi megint kiírta a hibát ( a campingben feltöltöttük a hűtővizet, csak ugye párolgott el foylamatosan ) Ha mentünk nem volt gond, mert kapta a hűtést csak állni nem szeretett a drága, gondolhatjátok mekkora volt a gyomrom. Folyamatosan töltöttük utána vizet, aztán hála az égnek túljutottunk a dugón és jött egy hatalmas zuhi és lehűlt 38 fokról 19 re a hőmérséklet , úgyhogy hatalmas mákunk volt és így egyben hazaértünk. De tiszta ideg voltam...... Meg akartuk nézni hazafelé a Plitvickei ( nem tudom így kell-e írni ) tavakat, vízesést, de nem tudtuk egyáltalán hazaérünk -e, úgyhogy elment a kedvünk. Sajnálom nagyon, mert álomszép lehet.

Ezektől eltekintve jó volt, szuper időnk volt, Benivel harmadannyi gond sem volt, mint a nagyokkal , le a kalappal ahogy a hosszú utat bírta. Viszont amin csodálkozom, nem hozta annyira izgalomba a tenger, nem is nagyon jött bele, inkább homokozott, meg a babakocsiból sasolt ( ja, összekötözték a fiúk a vázat valahogy, így óvatosan végül üzemképes lett) Voltunk egy napos hajókiránduláson is, de többnyire strandoltunk.

Válogatok nemsokára képeket is, jó sokat csináltam.

Nem igazán olvastam vissza, de a kéepeket megnéztem! Mint mindig tündériek, s nagyon nőnek ezek a babák!

Apróka, gratulálok tiszta szívemből, kitartás, lesz ez még így se!!!!!!!

Kriszta: Neked is sok boldogságot Petihez ( bár lehet, hogy már írtam? ) elhiszem, hogy az uccsó pillanatban traumaként ért, hogy se Vida, se Erzsike, de minden jó ha jó a vége.....

Vica: nekem első szülés kb. 5 óra, második 2,5. Elég bíztató??????? :lol:

Hát csajok ciki avagy sem, ennyire vagyok képben.........

Heni

Kép

Kép
cancan

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?