A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ja és Votiv,
ne ostorozd magad, nem a játszóház a ludas. Mi ki sem tettük a lábunkat, úgy lettünk betegek. Ezek a vackok hazajönnek zapáink ruháin vagy a bóti csomagokon, bármin, sajnos.
neet
neet

Pgabi,
Kép Kép Kép
Ezt fogadjunk, h te állítottad be így, és épp pislog, azért látszik úgy, mintha aludna. Kép
örökké bizalmatlan neet
neet

nem akar aludni és lefejelt...KépKép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Gabi!

Ez nagyon édes kép!

Neet!

megjártam ma bartók Bélát,képzeld és nem kellet várnom egy percet sem.

ÉS én ha betegséges valaki nálunk,nem azt találgatom,hogy kitől,mitől lehet hanem hogy mi a baj és orvosoljuk.A találgatás csak bosszantja az embert.Vagyis engem.Lehet,hogy ez az azért van mert van egy ismerősőm és ha betegek akkor állandóan megpróbálja magyarázni,hogy innen-onnan,meg itt és ott ragadt rájuk.De valami olyan elánnal teszi ezt,hogy idegesítő.
Tényleg az a lényeg,hogy jobban van Isti és ha iszik akkor már nem lesz semmi baj!Kép

Jucakiunatkozik mert P még mindig alszik
20170114224602

Sziasztok!

Én is itt vagyok!!! Kép Nagyon jó volt a "torna"! Bár én is sajnáltam picit, h nem mozgunk, mert nagyon készültem, mivel múlt héten nem voltam Vince vírusa miatt. Kép Viszont nagyon jó volt találkozni a csajokkal, Petra nagyot nőtt és nagyon aranyos volt, LizaHanna csodás, szépszemű még mindig, és már sokfogú is, Ada és Bogárka nagyon csinosak, nekik nem is hiányzik úgy a torna, mint az én úszógumimnak. Kép De azért mindhárman "extrafogyis" túrótortát ettünk, aminek a tetejéről a csokit Petra ette meg. Kép Jót beszélgettünk.

Tőlük hallottam, h Istók milyen beteg, és nagyon sajnálom ezt a kedves süsüsárkánymosolyú Kép kisfiút, és sokat gondolok Rá, h gyógyuljon meg nagyon-nagyon gyorsan, legyen újra minden olyan jó, mint korábban! Votivnak meg sok-sok türelmet és energiát, és ne aggódj, mert minden rendben lesz!!! Kép

Még azt is akartam mondani, h nem igaz ám, h Bálint szétszedte a lakást, csak játszott! Kép Tök nyugisan, teljesen rendben volt minden tényleg. Na jó, egyedül annyi, h a nagy jukkánk cserepéből kikanalazott a füstölőtartóval némi virágföldet, dehát ezért sem haragszom, hiányzik neki egy jó kis homokozás! Kép

Szóval: GIGI, gyertek máskor is!!!! Kép Valóban érdekes volt őket együtt látni, hogy egy év és 18 nap milyen különbség ... nagyon aranyosak voltak, örültek egymásnak, Bálint puszilgatta is Vincét, és nagyon szerette volna, h Vincsenzó valahogy felüljön vagy felálljon, és játsszon vele. Kép

Délután még Dóra is felugrott Katával, és ő is nagyon aranyos, sokat fejlődött, nagyon ügyesen játszik már. Nagyon örülnék, ha tudnánk segíteni nekik az éjszakákra valamilyen megoldást találni, én töröm is az agyam.

Vitatkozni meg semmi kedvem semmiről, mert nem tartom magam szakértőnek, ezért inkább megkérdem a nálam okosabbakat és egyébként meg figyelem a gyerekem, és azt csinálom - csöndben-, ami neki jó és punktum. Kép Lehet, h azért gondolom, mert a kínai horoszkóp szerint nyúl vagyok, h fő a nyugalom, de tényleg azt gondolom, h ennek a topiknak nem az a célja, h vitázzunk, hanem h segítsünk egymásnak, persze ha valaki kéri. Irgum és burgum.
Kép Na jó, nem ragozom tovább!

Lényeg, hogy a beteg babók gyógyuljanak meg gyorsan, és PEACE!

cupp,
fic.
ficánka

Macs!
MIlyen Cseperke???? Csak nem ez lett a neve Fülinek??? Mikor augban szültem, akkor is született egy Cseperke! Nekem is tetszett a név, mert tesómat Csepkének becézzük.

Votiv!
Istók valódi influenzás volt? Erről nem is tudtam! és doki mondta, hogy csak cseppenként itasd? mert oké, hogy nem hányhat, de ha egy pohárral iszik, mindet kihányja? annakidején engem itattak a kórházban, mint a lovat, és úgy voltak vele, ha jönnie kell, hát jöjjön, de menjen befelé is. persze az régen volt, és bénák is voltak.

Dóra!
tök jó látnom,hogy majd mit kell látnom Lencsi szájában Kép
ti már előrébb tartotok Kép
Kati már forog?

Soosoo!
de rossz volt olvasni a sztorit Kép

Juc!
ha ennyire unatkozol, hát süss olyan finom szalonnás izét, mint múltkor, de a képét be ne tedd!

ancsipancsi

Juc,
én is szeretlek! ma kaptam kika katalógust, mindenféle ágyneműk meg függönyök meg lámpák is vannak akciósan, de a paplanról rögtön beugrottál! Kép

Na L, jön anycim, pletyizésre fel!
ficánka

Jajj, tök édesek a Kata-babáról, meg a Dorkáról készült képek Kép

Doktornéni most ment el, Fülit fel köllött ébreszteni, úgyhogy ordított csórikám, mint a sakál, de most talán sikerült megnyugtatni Kép

Ancsi, Kép
Fülöpének a Kisangyalkától a Büdöskölkéig rengeteg neve van Kép Cseperke csak úgy jött, mert hogy olyan piciri még Kép de ő azért Fülöpke Kép Kép

beteg babóknak, meg anyáiknak jó bulást ezerrel
macskanyu

HITETLEN NEET:
ha Te csak ennyire megállítod,az örökké pörgő Dorkámat, egy évre való akciós popsitörlőt kapsz tőlemKép

petergabi

Ketszer ment...

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ancsi, mi ez a legorbulo szajszel? Mi az hogy elorebb tartunk?Kép Azert mert kinott a foga?Kép Es?Kép Kati meg nem forog, de Lencsi mar igen, vagy nem?Kép Na akkor ki van lemaradva?Kép

SoosooKép, remelem mar jobban van a kicsi fiad!

Fic, kedves vagy!Kép Amikor olvasom, hogy milyen beteg Ezsvan, akkor az en nem alvasomat toportyu gondnak erzekelem. De tenyleg, csak beteg ne legyen a gyerek, akkor inkabb nem alszom...
Nem is gondoltam volna, hogy Bogarkaek is szenvednek az alvassal.
Nalunk szinte egesz nap megy a parasito es most is 38%-ot mutat a nyavajas merokenk.Kép

Petergabi, kep csucs!Kép

Juc, paplant en Metroban neztem multkor.
Folyamatosan nezem a MaxiCosi sorsat a Vateran, mar 30ezernel tartanak, de a min. arat meg nem ertek el. Asszem mi nagyon jol jartunk a 28ezres arra.Kép

Aaa, nincs meg az elozo oldal!Kép Az archivban 20-a az uccso.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

ezt fel kell raknom, annyira tetszik:
Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és én egy háládatlan Green Bay fanatik vagyok:
Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Igit meg lefejeltem...Kép
most nem mozog.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
ez tényleg jó! Kép vajon mi járhat a fejében?

Pgabi,
na jó, elhiszem, most az egyszer. Kép
neet
neet

Zsan:
szegény Igi?Kép
A felső képen annyira hasonlít rád,legalább is amennyire "ismerlek"KépAz alsó kép is édes,de a férjemnek nem mutatom inkább meg,nagyot csalódna bennedKépPedig már nyúzott,hogy kérdezzem meg,nincs valami erekjéd,ONNAN!Na de ezek után tárgytalanKép

petergabi

Neet:
na jól van,ezt megúsztamKép

petergabi

Mi az a Green BAY? Én csak Green Dayt ismerek. Kép
neet
neet

Sziasztok!

Ancsi: igen, leharapom a fejed......olvass utána ennek is....és a lányod nem valószínű, hogy azalatt az 5 perc alatt fázott meg....hacsak nem ruha nélkül vitted ki....

Azért lett ez a csomó allergiás gyerek, meg azért lehet már csak 1,5 éves kortól bevezetni a málnát (epret, paradicsomot, minden aprómagvas, bogyós gyümit, stb.), mert a kedves anyukák turmixot, meg botmixert (ez még a jobbik) használnak a jó öreg passzírozás, meg villás összenyomkodás helyett....ezért ez a nagy hozzátáplálásos para (persze lesarkítva)....
És most természetesen nem azt mondom, hogy a pipicicit kézzel kellene összetépkedni mikromilliméternyi darabokra, de ezeknél a bébimennyiségeknél....
Nem mindegy, hogy milyen és mennyi rostot, emészthetőt v. nem emészthetőt nyel be a gyerkőc. És akkor még nem beszéltem pl. a paradicsomról, meg a...áhh, mindegy.

Tudjátok mit? Olvassátok el:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=329 ;BXID=92859C3B-8B80E0F0-726EADB4-20701663

Gabi: öcsikémről is van ilyen kép, igaz az már vagy 20 éves, de imádtam amikor így beájult otthon az ágynál Kép

Soosoo: és Zsombi teljesen jól van már?

Zsan: Igi még mindig nem mozog? Kép nyugi, én meg bunkósbottal altatok Kép

Neet: egyszer mondtad, hogy én soha nem vagyok rosszkedvű, meg dühös....hát, most nem túl jó a kedvem....és részben Te is ludas vagy.....Te felelőtlen Föld-pusztító....de azért bírlak, csak ebben nem értünk egyet Kép

Zsan a képek jók Kép

Dora: Panadol? Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk ugyanez megy közel 3 hónapja, és a fogak a ludasak, egyértelműen....ez van, ezt nyertük...de hozzá lehet ám szokni Kép

Pocak: nyelőcsőbénulás???????? tudom, tudom létezik.....de az én lányo még lélegzik Kép
Nagylányod hogy viseli a skarlátot?

Ígérem, hogy holnapra visszanyerem a lelki egyensúlyomat és nagyon vicces meg vidám leszek megint, de ma még durroghatnékom van, oké?

Hopp, most mennem kell....

Ada
ada007

Funny!
Bocs, de csak most látom, hogy az előző hsz-em előtt kérdeztél Tőlem....de Zsanci már válaszolt is...sajna tényleg nem tud képet adni a dokikánk Kép...dehát majd adnak a Bártfaiban Kép

Manó!
Nagy nehezen rájöttünk Adával, hogy ki az a GMZS Kép
És láttam kerestél, csak nem voltam gép előtt...de majd dumáljunk, én is akarok Veled beszélni...Adával merényletünk van ellened Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

AdaKép ha majd visszajössz, én igényt tartanék a táplákozástudományi szakértelmedre... + MacsKép a te agrár-ismereteidre is lécciiii Akár mélben is. Mert én ugye hiába tudom a meggyet meg barackot, ha az ott nincs, ahol majd én fogok hozzátáplálni, van viszont mindenféle egyéb növény... És én egyébként is még tudatlan vagyok a hozzátápival kapcsolatban... Engem tessék nyugodtan kioktatni! Velem mérgelődni is lehet Kép

ZsanciKép ez a kép címlapra kívánkozik Kép

PetergabiKép mennyi ideig képes a fürtöske ilyen pozitúrában aludni? Valld be, hogy pillanatragasztó volt az ágyra kenve pocaktájékon Kép

BogárkaKép Mi az összefüggés a marcipán és a földhözverés között? Hisztizett csak, vagy rosszul lett a nyámnyámtól? Kép

indianyo

Neet:
a G.B. az egy amerikai focicsapatKép

petergabi

Indi:
ja-ja,alig bírtam a fotó után lefejteni az ágyrólKép

petergabi

Indi!
Petra hisztis lesz a cukortól Kép Épp ezért mi már pár hónapja itthon nem is használunk egyáltalán...de azért ilyen esetekben engedékeny vagyok...de annak mindig meg is lesz a következménye Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ennek a marha webmesternek hogy jutott eszebe, hogy forditott sorrendbe tegye az archivokat? Arrol nem is beszelve, hogy tobb, mint ket honapja varok az account-om javitasara... Kép Kép

En sem akarok vitatkozni, de en akkorsem viszem ki a gyereket ilyen hidegben, mert az a tapasztalatom, hogy +2 fok alatt nem erzi kinn jol magat. Es akarhogyan feloltoztetem (marpedig en egyebkent is agyon szoktam oltoztetni, nemcsak telen), akkoris hideg a keze meg a laba, mikor hazaerunk, meg rovid ido utan is (meg az enyem is, pedig en mozgok kozben egy csomot). Es ha nagy szel van (nem is kell, hogy hideg legyen), akkor meg sirni is szokott lenn. Szoval ez van. Mi nem birjuk az ilyen idot es kesz.

Viszont voltunk ma uj dokineninel es nagyon szimpatikus (meg online tanacsadasa is van es homeos is, tokjo). Kép

Szegeny Isti, ez iszonyu ez a korsag! Es Zsombi is! Huh! Kép En nem is tudom, milyen vegso ketsegekbe esnek, ha a gyerkoc igy megbetegedne! Talan meg nem keso elmennem valami szulofelkeszito tanfolyamra... Kép

Gabi, hozzad meg beiratom a lanyomat, hogy megtanulja, hogy kell barhol, barmikor elaludni! Szolj, mikor kezdodik a kovetkezo kurzus! Kép

Indi, koszi a linket, de tenyleg hol lehet ilyet kapni?

Gigi, Juc, irtam melet.

Zs, micsoda szempillak...

Ja, Bogarka, megint baromsagokat almodom, sokszor korhazzal, de sosem szulest. Ma peldaul B.Zs. ugyelt valami vilagvege koszfeszekben es megnezte a szemem, amibe belement valami Kép meg olyat is almodtam, hogy a korhazban takaritok (nem en voltam a takarito, es nem tudom, hogy tudtak ravenni) es jon az egyik doki es magyarazza, hogy most lemaradtam errol a tokjo eloadasrol, ami itt meg ott volt es mikor es mirol... meg olyat is almodtam, hogy valami hulye kezilabdameccset nezek es mindket csapatbol beleestem egy-egy jatekosba, de ahogy lefujtak a merkozest, maris elvittek a katonak (mert en is az voltam, ugyhogy mennem kellett)... na mitaszondsz, nagyon sulyos eset vagyok? Kép Kép vagy jovan, csak mostmar a tobbit ne meseljem majd el? Kép Kép
moose

Gabi!
A férjem szülei Esztergomban laknak, a kertvárosban. hétvégenként sokszor vagyunk ott. Anyósnak virágboltja van a kp-ban, a Bástya(?)áruházzal szemben, nem az árkád alatt, a másik. Asszem Marika virágsziget, vagy valami ilyesmi. Sógornőm 3 hónapos terhes. Tudnál ajánlani valami jó kis társaságot neki, babákkal, pocakosokkal? Kislányod gyönyörű. Bárcsak nálunk is ilyen könnyen menne az elalvásKép

Zsan! Igi milyen szép!

Ada, köszi a passzírozós tanácsot, akkor ezek szerint érdemes utánaolvasni!

Kép
Kép
zuzmo1

na, végre találtam 4 olyan képet 4ünkről, ami nagyjából egy idős korban készült, és nagyjából hasonló helyzetben Kép

Ím:
KépKépKépKép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sztem most sokkal könnyebb már kitalálni, hogy ki kicsoda, mint anno azokon a 2 hós képeken Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Moose!
Nem akarsz elmenni, a Bálint-féle relax-csoportba??? Kép
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogarka, dehat en nem felek a szulestol! Csak a szoptatastol, meg a kialvatlansagtol, meg hogy mi lesz a nagyobbal, amig a Hban vagyok, meg attol, hogy megbetegednek, meg hogy el akarnak majd menni bulizni... Egyebkentmeg Doni, Apa, Petra, Anya (=Bogarka). Na eltalaltam? Kép Kép
moose

Doni, Gergő, Petra, Bogárka
ada007

Pgabi,
amerikai focicsapat, vagy amerikaifoci-csapat? Szóval rögbiznek vagy amcsi emberek? Kép

Ada,
az allergiás, hideg levegős hozzászólásoddal maximalistán egyetértek. Eszter 8 hós kora óta kap szinte mindent és érdekes módon semmire sem állerdzsik.
Viszont a felelőtlen Földpusztító kijelentéseddel abszolútli nem értek egyet, azaz nincs igazad, mert most konkrétan a pelenka az egyetlen, amivel pusztítok (by the way, te mosod és főzöd a kakis pelust?), üvegeket visszaviszek, újságot nem veszek (net rulez), és mindig azt a terméket választom, amelyiken a legkevesebb a csomagolás. És ez csak pár pl a sok közül. Én csak azon vagyok kiakadva, hogy MINDENÉRT én (mi, kisemberek) vagyok/unk a felelősek, és a nagy multik, akik gyártják a sok szemetet, nyugodt lelkiismerettel alszanak és dörzsölgetik kőgazdag markukat. A felelősséget pedig ránk, egyszerű emberekre hárítják. Ennyi, és nem is akarok ezzel a témával tovább foglalkozni.
Olyan ez, mint kitenni a 12es karikát vasárnap délelőtt 10 órakor a műsorokra. Vagyis az anyuka lesz a hibás, ha a gyereke szemetet néz, nem a tv (szerkesztői) akik nem figyelnek arra, hogy a szemetet éjjel adják, amikor csak a felnőttek nézik, és nekik már úgyis mindegy.
Ettől függetlenül továbbra is odafigyelek, hmit veszek meg, mit szemetelek és mit nézhet majd a gyerekem, és csak magamban füstölgök, hogy miért mindig én???? Tudom, hogy ha mindenki úgy gondolkozna,... és tudom, hogy kisemberből van a többség.... s az összes kérdésre tudom a választ. De akkoris!!!
neet (továbbiakban csendben lázadó)
neet

És még....
KépKép

(ez nem találós kérdés, csak úgy Kép)

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ez utóbbin is épp egyidősek vagyunk Kép

Találatok okésak Kép

Moose!
Sztem ott nem csak arról van szó, hogy nem kell félni a szüléstől, hanem, hogy egyszerűen lazíts, relaxálj, hangolódj rá a babára a szülésre meg ilyenek, nem? Az álmokból gondoltam, hogy kicsit feszült lehetsz, hát ezért kérdeztem....
De majd Manóka megmondja milyen, ő járt aszem...

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Neet: Kép
Oké.Megdumáltuk.
Pusszantalak.

Zsu: édes Kép
ada007

Bogárka! Ez hihetetlen!!! Doni tiszta apja, Petra meg teljesen olyan mint TE! Még a hajak is...

Ada: én is csak olvastam valahol!!! És -25 fok azért ritkán vanKép
Azt mondod, ha passzírozunk, meg villával nyomkodunk, akkor az jobb? Ezt jó tudni, szerencsére Marcinál elég hamar így csináltuk, de nem tudatosan, hanem lustaságbólKép Viszont Balunál már akkor tudatos lesz!
Lányka gyógyul, láz, hányás nincs, kiütés is múlóban!

Pussz: Pocak
pocakpacni

Moose!
Én is jártam relaxációra a Bálint dokihoz. Tényleg nem a szüléstől való félelem a lényeg. A relaxáció közben automatikusan úgy lélegzünk, hogy sokkal több oxigénhez jut a szervezet, és így a baba is. Nekem mindig olyan volt, mintha egy jót aludtam volna! Próbáld ki, teljesen ellazul az ember!

Kép
Kép
zuzmo1

1. Petra 2. Bogarka Es ez tul konnyu volt! Kép Kép Es multkor ki akartam probalni, de elkestem... es most viszont nemtom... gyereket meg ugye itthon kene hagynom addig.

Neet, most jolmegaszontad! csatlakozom is!
moose

Ada!
Elolvastam, amit ajánlottál. De a hámozott gyümölcsöket is passzírozni kell? Mert az almánál nekem csak a leve jön ki úgy. A Kismamában olvastam, hogy ezek miatt a keményebb rostok miatt egy kicsit meg kell főzni a gyümölcsöket, zöldségeket. Igaz ez?

Kép
Kép
zuzmo1

Bogárka! Anyja lánya!

Kép
Kép
zuzmo1

Ada,
cikk rulez, majd ha Fülecske nagyobb lesz, vegzállak jóól, hogy mikortól mit-hogy lehet adni, nekem még van a déditől igazi szitám Kép

Indi,
szívesen segítek akár mélben is, de igazából csak egy buta állattenyésztő agráros vok, a többi részéhez csak amúgy fakultatíve.. Kép tej témában viszont bármikor, bármiről, bármennyit Kép

Bogárka,
tök jók a családi fotók.Sajna a szavazásról lemaradtam.. Kép Jut is eszembe, a honlappal most mi a helyzet??

Moose,
az álmaid kissé zaklatottak. Nem kéne többet pihenned? Már ha Nyuszi hagy..

Pocak,
Bendinek is gyors gyógyulást
macskanyu

Ada,
az almareszelő nem jó, ha a héja nem kerül bele?
macskanyu

Macs, mostanaban sokat pihenek pedig. Mar ha Nyuszi hagy... ha hagy, akkor en pihenek. Mert sok hazimunkat mar tudok akkor intezni, amikor ebren van (mert mar jobban eljatszik nelkulem, de altalaban inkabb figyel vagy "segit" is).

Tudtatok, hogy bimbovedokbol ket meret van? (Avent, Medela stb.) Masfel eve nem tunt fel... Es honnan tudom, hogy az en bimbom S vagy M? Ha megmutatom az eladonak, akkor o megmondja? Kép Merjem meg? Vagy mi? Most komolyan!! HELP!!
moose

Sziasztok,

elmerészkedtünk boltig meg vissza, Bendi sétálós tempójában ez épp elég volt. Zsombi, úgy néz ki, teljesen rendben van, hihetetlen, hogy milyen gyorsan helyre bírnak jönni a gyerekek. Különben nem volt nehéz ma keveset sétálni, mivel én se kedvelem a hideget, a szubtrópusi éghajlat valahogy jobban tetszik Kép Bár ahhoz is kell valami lököttség, hogy valaki a monszunt szeresse KépKépKép A telet én legfeljebb valami jó alpesi sípályán élvezem, de ilyen helyre már évek óta nem jutottunk el Kép

Moose, én meg pont szülésről szoktam álmodni, hogy csak úgy kipottyan belőlem a gyerek.
Bogárka, akkor én meg túl nyugodt vagyok? Kép

Macs, nekem lenne kérdésem tej ügyben: létezik olyan cég, amelyik házi tejet házhoz is szállít Budapesten? Az általam ismert termelői tejet árusító helyek túl messze vannak ahhoz, hogy két gyerekkel mondjuk kétnaponta lemenjek tejért. Különben a boltban kapható, dobozos, zacskós, hőkezelt stb. tejek közül melyik a "legigazibb"?
soosoo

Moose!
Nem is feltétlenül a pihenés a lényeg...mert gondolom ha le is dőlsz otthon, miközben Nyuszi ott játszik melletted ezerrel jár az agyad mindenfélén...a relaxáción meg kikerülsz az otthoni közegből, ellazulsz, és mivel ott gondolom folyamatos "instrukciók" vannak a relaxra, talán nem kúsznak be az egyéb gondolataid, hanem tényleg el tudsz lazulni, és pihenni....Sztem egy próbát megér, nem?
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Soosoo,
sajnos úgy tudom, ilyen már nincs, hogy házhozszállítás Kép
legigazibb.. a bolti tejek meg többé-kevésbé egyformák, ami a feldolgozásukat illeti. a dobozosak a legkevésbé igaziak és mennél nagyobb a zsírtartalma, annál közelebb vannak az igazi tejhez. Bioboltokban kapni néha olyan tehén és kecsketejet, ami 'tej'. De ha kb.megmondod, merre laksz, talán tudok egy közeli tejbeszerzési lehetőséget mondani..
macskanyu

Bazsó kiköpködte a meggy-banántKép még a hideg is kirázta! pedig mondtam neki, hogy egy egész tanácsadó-team munkája van benneKép

Kép
Kép
zuzmo1

Macs,
köszi, bárKép Az egyébként igaz, hogy a bolti tejet tejporból készítik - vagyis először "szétszedik" a tejet, aztán megint előállítanak belőle valami fehér levet, persze sokkal kevésbé értékes alkotóelemekkel? Nekem csak az tűnik fel, hogy forralok most itthon tejet kefírkészítéshez, s bármilyet is veszek, alig lesz föle. Gyerekkoromban még a zacskós tejnek is egész vastag föle volt forralás után. Nyáron meg próbáltam joghurtot készíteni, de hol sikerült, hol nem (még azonos márkájú tejekkel is), aztán feladtam.
Egyébként a Svábhegy tetején lakunk, a legközelebbi termelői tejet árusító boltot a Királyhágó térnél, a Mészáros utcában láttam. Meg van a Fény utcai piacon is, de ezek mind kicsit messze vannak.
soosoo

nyavaLYa

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Moos: én is jártam relaxációra, azóta vagyok olyan laza, mint a Riga-lánc Kép
Komolyra fordítva; ha meg tudod oldani, érdekes élmény ott lenni.
ada007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?