A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Na azért! Reméltem hogy hatni fognak a szavaim! :) Puszi Fanninak! Ha esetleg úgy gondolod dobhatsz fel pár képet nekünk, hogy megnézzük az aprócska lányzódat! :) De a laptető most Neked jutott! Átruházhatnád rám igazán! :):):):)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata:Mi az a laptető?
kitti4

Aki laptetőre ír, annak lesz szerencséje! Hát ennyi!
Bár nem tudom, hogy mennyire jön be, mert nekem a múlt hónapban 2x is volt, aztán mégsem lett szerencsém, most is volt már 1x.... Hát ki tudja...... Majd elválik! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Íme egy link: http://norc.hu/ akit érdekel megnézheti a panoráma fényképeket, melyeket egy autóra rögzített gép készített szerte a városban! A kék pontokkal jelölt helyeken járt az autó. Keresni is tudtok! :) Szerintem klassz!

Kép

KépKép
ercsikati

ercsikati
na kezdem kibogózni mi a helyzet veled.
szóval jövő héten tellik le a harmadik heted a beültetés óta és mész uh-ra a dokihoz, persze miután pozitivat teszteltél :wink:
oké, értem

nekem múlt héten volt a beültetésem, nem tudom medddig maradjak itthon, lassan nekem is be kéne mennem dolgozni, mondjuk jövő hét hétfőn, kocsiba kellene ülnöm, de itt gondolkozom, hogy mi a jó.
voltak csajok akikkel bent voltam ők csak hétvégén tudtak otthon maradni hétfőtől már mentek melózni én ezen a héten itthon maradtam, igaz csak az első 3 napot eküldtem végig , utánna már főzőcskéztem meg ilyenek, de valamennyit azért pihentem is.
Kiváncsi vagyok veled mi újság? Mennyi picit tettek vissza? Te otthon maradtál az elején , vagy nem?
Minden érdekel, mert jó tudni, hogy más , hogy csinálja.
Amúgy a tüneteim nekem is ugyanazok, hol az egyik hol a másik petefészkem fáj, úgy,aztán hip-hop elmúllik, igaz a cicim nem feszül, csak érzékeny.
Remélem mindketten babásak vagyunk, azért egyformák a tünetek. :lol: :wink:
Ja még egy kérdésem van, már bocs :P , szóval te idáig kibirtad, hogy ne tesztelj??!!!! Én elméletileg köv szerdán már csinálhatok tesztet, úgy tudom az lesz a beágyazódás utáni 10.nap, de nem biztos, hogy kibirom addig lehet már megcsinálom hétvégén, szerinted? :roll: :wink:
chilike1

Chilike!
Aranyos vagy, de valamit félre értettél! Nekem nem beültetésem volt, hanem "csak" ovuláció indukció! Szóval én azért járok dolgozni! Ha beültim lett volna akkor itthon nyomnám az ágyat és a munkahely közelébe sem mennék! A 30 napom holnap lesz a mensi elő napjától számítva. Magyarul nekem 30 napra szokott megjönni, de Apánk mondta, hogy 31-32 napra várjam! A 11. nap pedig az amikor szerinte Tesztelnem kéne egy pozitívat és menni hozzá délután, mert akkor kb. 5 hetes terhes leszek! :) Remélem így már teljesen tiszta a kép! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata:Oké!Köszi!
kitti4

[quote="vjulcsi"]L írta:vjulcsiÁnyok, valamit nem értek. Ugye csinál Apánk kenetvételt, mielőtt a leszívás lesz? Most ugye nem tudott, mert itt vannak a vörösök.
Ha viszont csak jövő héten csinál, mondjuk hétfőn, és ha neadjisten baj van, akkor hiába nyomtam magamba az adddigi hormonokat, le kell állítani?
Februárban csinált egyet, az negatív lett, most megnézte, csóválta a fejét, és mondta hogy na jó, majd csinálunk egyet. Kicsit félek, mi lesz ha nem lesz negatív?

Emiatt ne aggódj! Dévisz az ilyen esetekre be szokta magát biztosítani. A punkció előtti két estén, lefekvés előtt kapsz majd hüvelykúp formájában antibiotikumot, így ha van is valami, utána már nem lesz. 8) Ha a stimu alatt lenne kenetvétel, széles spektrumú antibiotikummal 1 nap alatt is meg lehetne oldani a problémát, pl. Sumameddel. Nálunk is mondott már olyat, hogy lesz még egy ellenőrzés, mégsem lett, a két hüvelykúp viszont menetrendszerűen "beszaladt". 8)

Emerenc: nem egy értelmező szótárban láttam már a konzervatív szinonimájaként azt, hogy "maradi". Ebben nincs semmi olyan, amiért meg kellene sértődni. Amúgy is, az egyik ember ilyen, a másik meg olyan. Baj csak akkor van, ha egy tulajdonság alapján szépen "szétválasztjuk" az emberkéket jókra és rosszakra, mert a világ ennél jóval bonyolultabb. (A nagyapám egyébként katolikus papnak készült, de az élet közbeszólt.)
Korábbi, fórumos tapasztalataim alapján két olyan téma van, ami tökéletesen alkalmas felesleges vitákra és ez a vallás, valamint a politika. Én ezért (is) hiszem azt, hogy ezek a legszemélyesebb magánügyek közé tartozó dolgok. Nyilván mindenkinek megvan a véleménye ezekkel kapcsolatban, de kétszer is meg kell gondolni, hogy érdemes-e ezt bővebben kifejteni olyan emberek előtt, akiket a legkevésbé sem szeretnénk megbántani. Mi itt egy és ugyanazon problémával küzdünk, ezzel kapcsolatban igyekszünk segíteni egymásnak, közben meg 1000 különféle dologban hiszünk, de ez így is van rendjén... 8)
szimba

óóóóóóóóóóó. akkor már mindent értek :lol:
Habár nekem soha nem volt ovuláció indukcióm-az mi pontosan, olya, mint az inszemináció?
Szóval akkor te is azzal értessz egyet, hogy ne menjek még jövő héten dolgozni? Irodába dolgozom egyébként, csak kocsival kéne mennem.
Ki meddig szokott otthon maradni beültetés után?
chilike1

Még annó volt nekem is egy kérdésem!
Tud valaki rá válaszolni?
"Egy kérdésem azért nekem is van! Mi van akkor ha valaki a Merionalt nem reggel, hanem délután szúrja? Van valami jelentősége a reggeli szúrásnak!? " :?: :?:

Kép

KépKép
ercsikati

Chilike!
Én akit ismerek lányokat mindenki kivárta a 3 hetet azzal, hogy ne menjen dolgozni! Szerintem mindennél fontosabb a baba. Vagy te nem így látod? Szerintem mindenki azt fogja mondani, hogy pihenj amennyit csak tudsz, és ne nagyon fáraszd magad! :)

Kép

KépKép
ercsikati

valamit elfelejtettem
ki hogy áll ehhez a húsevéshez, ti megeszitek a napi 3 szelet húst.
Ha például én eszem mindennap 3x húst, reggelire sonkát a szendvicsbe, ebédre csirkepörkölt vacsira sült csirke comb-az úgy jó, szerintetek?
De , hha ezeket összeraknám nem jönne ki mondjuk 3 nagy szelet karaj belőle :shock:
szóval?
chilike1

Én például hiszek abban, hogy a Dévai intézetben jó kezekben vagyunk és hogy valóra fog válni az álmunk, csak ki kell várni. Hiszek abban is, hogy a tudomány fejlődésével csak nőnek az esélyeink. Azt is vallom, hogy egy ilyen fórum nagyon fontos és hogy az informálódásnak ez a legjobb módja. Sokminden másban is hiszek még, de ezek azok, amelyekben alighanem teljes a konszenzus itt, a mi kis topicunkban. 8)
szimba

Szimba!
Teljesen egyet értek veled! Minden szavad igaz! Én is így vagyok vele! Ez a topik tényleg jó, és én nagyon örültem, hogy rá találtam, igaz teljesen véletlen volt, de tudom, hogy mire mentem első konzira Apánkhoz már teljesen képben voltam szinte mindennel! Hála Nektek! És én is azt mondom, hogy a Dévai Intézetben mindenki nagyon-nagyon jó kezekben van, és ott mindenki arra törekszik, hogy a Mi álmunk valóra váljon, és valóra is fog! Ebben szinte 100%-ig biztos vagyok! :)

Kép

KépKép
ercsikati

[quote="ercsikati"]M írta:ercsikatiég annó volt nekem is egy kérdésem!
Tud valaki rá válaszolni?
"Egy kérdésem azért nekem is van! Mi van akkor ha valaki a Merionalt nem reggel, hanem délután szúrja? Van valami jelentősége a reggeli szúrásnak!? " :?: :?:

Annak idején mi is rákérdeztünk erre és Dévisz kb. ezt mondta: elvileg mindegy lenne, hogy mikor, mert a rendszeresség a fontos, viszont a többi injekció (Cetrotide, Ovitrell) időzítése miatt a reggeli időpontot érdemes tartani.
szimba

Kata
szerintem a hormont meghatározott időnként kell szúrni, hogy egyforma adagokban jusson be egyforma időtartam alatt.
Mivel a kukcska reggel van Dévainál , így reggelre van időzítve.
Nekem volt mikor az utcsó pillanatban derült ki, hogy kezdünk mégis és ezért este kellett az elsőt szúrni, aztán folyamatosan reggel.
miciona

Szimba beelőzött!
Látod Kata ugrunk Neked vélaszolni!!
miciona

Igen! Látom! Édesek vagytok! :) Ezért Imádlak Benneteket! :)

Csak azért kérdeztem ezt a szuri dolgot, mert én - ha most nem sikerül - akkor csak délután tudnám beadatni magamnak mert én már reggel 5:20-kor indulok itthonról! Majd megbeszélem Apánkkal! Bár lehet nem is lesz rá szükség! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Hahóó
valaki nekem is tud mondani valamit a pihenés-fekvés-húsevés téméhoz?
Mármint ki, hogy csinálja, mit jelent a pihenés nálatok, ki mennyit fekszik a szó szoros értelmében, illetve ki mit eszik ?
köszi más kérdésem nincs :lol:
amúgy én is ugy gondolom, hogy csak az a lényeg a szuriknál, hogy ugyanabban az időben legyen beadva, habár amikor itthon beadtam magamnak általában 8-9 körül, ha mentem uh-ra akkor mire végeztem akkor kaptam meg 12 körül, szóval szerintem nem gáz, ha délután adod be.

A topikhoz kapcsolódóan én is örülök, hogy van kivel megosztani a tapasztalatokat, és tényleg a tudomány fejlődik, habár én ezt nem tudom kivárni, most mindenképp sikerülnie kell, mert már 4 lehetőséget ellőttem szóval nincs túl sok lehetőségem, :cry:
chilike1

Sziasztok!

Hűha, durván termeltek :D :D
Ma egész nap rohangáltam, körzeti, védőnő és tapéta után, mert festés tapétázás lesz nálunk és mire megjöttem, már alig tudom utolérni magam! :D

Szimba,
köszi, hogy megnézted ezt a érzéstelenítős témát, szerintem az is közre játszott a "halasztásban", hogy szegénynek pár percenként el kellett ugrania, le ne h.......am, gondolom egy gyökér kezelés meg nem egy rövid művelet. Az biztos, hogy nem húzom sokáig.

Chilike,

én nagyon sokat pihentem, feküdtem főleg az első héten szinte ki sem kelltem az ágyból, nem ültem kocsiba stb. Aztán szépen lassan fokozatosan tértem vissza a rendes kerékvágásba.

A húsevést nagyon betartottam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor álltam át kb. arra a mennyiségre amit te írtál és a következő uh-on már rögtön "gáz" volt. Folyadék volt a hasüregben, apánk rögtön nekem szegezte a kérdést, hogy MÁR NEM ESZI AZ ELŐÍRT HÚSADAGOT???? Pedig kb 2-3 napig voltam "rossz" Így aztán elkezdtem ezerrel nyomatni újból, amíg el nem indult a hányásos időszak.

egyébként Apánk azt mondta, amikor én is a reggeli sonkával próbálkoztam, hogy az felejtős, az nem hús.....

Nem szabad úgy hozzáállni, hogy nincs több lehetőséged, most sikerülnie kell, mert a görcsösség nagyon rosszat tesz. Sikerülni fog és kész!

Elindult végre valami, sorba mindenki babásodni fog! :wink:

Julcsi,
ugyanez a félelmem volt nekem is a fertőzésekkel kapcsolatban, de ugyanezt a megnyugtató választ kaptam én is anno :D

Hát nevünk még sehol, egyetlen név sincs ami mind a kettőnknek tetszene.... :cry: :cry: Sőt igazából olyan sincs amire azt mondanám, hogy nekem annyira bejön, hogy ez legyen tuti.
Babások, ti hogy választottatok? nekem annyira nehéz eldönteni, hogy mi legyen az a név, amit a kicsikém egész életéban viselni fog.......

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert vendégek vannak.

Voltam ma vérvételen: béta hcg: 29,29. Ez ugye nagyon kevés ET+15. napon. Úgyhogy volt baba, nincs baba. Ez van. (A teszt egyébként erősebb volt még ma is.)

Majd holnap jövök!
Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Rencsi!
A vonalzód változatlanul rosszalkodik! Szerintem készíts egy újat, és azt illeszd be! :) A névvel kapcsolatban, én ha kismama leszek, biztos, hogy olyan nevet választok majd ami nem "top 10" és mindenképpen megnézem, hogy mit jelent. Mert szerintem a név jelentése tükrözi az egyéniségünket! :) Bár ez az én véleményem! És igen az sem utolsó szempont, hogy egész életében azt fogja viselni, na meg arra is kell figyelni, hogy a vezeték névhez passzoljon! :) Tudom, hogy jól fogtok dönteni! :) Azért annyira ne rohangálj, nehogy valami baja legyen a csöppségnek! :)

Chilike!
Bár én nem vagyok lombikos, én a napi 3 szelet húst simán be tudom tartani, sőt van hogy többet is eszem, és néha még egy kis hallal is felturbózom! Próbáld meg beosztani magadnak, hogy mindig egy kicsit egyél, és fel sem fog tűnni, hogy már a 3 szeleten túl vagy! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Csomee!
Ez már egészen biztos? Mennyinek kéne lennie, hogy "jó" legyen? :cry: :cry: :?

Kép

KépKép
ercsikati

Csomee!

Azért várjuk ki a végét!
agnyes

Csomee,
de hát erősebb a teszt!!! akkor ezt most nem értem :cry: :cry: :cry:

Katám,
hát igen, tökéletesen összefoglaltad miért nem találok nevet, mert ennyi mindent akarok én is figyelmbe venni, ja meg még azt, hogy ne télen legyen a névnapja, mert szegénynek így is esélyes az hogy nagyon közel születik a karácsonyhoz.
Nekem pl. tetszik a Bálint, Bence, Patrik, Marci, de ezek annyira felkapottak mostanság, hogy azt meg nem szeretném, hogy majd 5 legyen az oviban. Neked mik a favoritok?

Kép
rencsi79

Csomee:
Nagyon sajnálom! Virtuális ölelés neked!!!
Én is csak azt tudom kérdezni, mint Kata. Mennyire biztos? :cry:

Kép
s.mónika

Rencsi:
Mi úgy választottunk, hogy mássalhangzóval kezdődjön, mivel Apa családnevének vége ....ai. Aztán figyeltük, hogy ne essen augusztushoz közel (Fanni szülinapja). Ötleteltünk, de a másiknak az sosem tetszett. És így teltek a hetek.
Aztán megmakacsoltam magam. Mivel akkor már beszélgettem pocaklakóval és szerettem volna a nevén szólítani, ezért közöltem a férjemmel, hogy addig nem fekszünk le aludni, amíg nincs neve a kislányunknak. 5 percen belül megszületett a név: Fanni Sára. :D

(Kisfiú névben nem tudtunk megegyezni...)

Kép
s.mónika

Szimba:

"Elküldve: 2009 Június 18 Csütörtök - 18:25"
Minden szavaddal egyet értek! :!:

Kép
s.mónika

chilike1:
Apánk szerint az igazi hús a 4lábúak húsa. Nálam sem örült, amikor pulykamellről, meg csirkéről meséltem neki. Azt mondta, hogy marhát egyek.
Ja, és a felvágott fogyasztását nem kedveli, pl. várandósság alatt tiltólistán is van.

Az ovu.ind. azt jelenti, hogy ugyanúgy indul minden, de nem befecskendezik a katonákat, hanem Apánk UH-n követi a dolgokat és ő mondja meg, hogy mikor kell házaséletet élni és hány napon keresztül. Vagyis "beavatkozás" nélkül történik.
Nálam pl. péntek reggel 10-kor nézett UH-t és azonnal haza lettünk zavarva, hogy MOST szex. És aztán még 5 napig. :lol:
És ebből született Fanni. :D

Kép
s.mónika

Bocsánat, hogy sok kicsi üzenetet írok, de Fanni vmiért nyugtalanul alszik és attól tarok, hogy esetleg hirtelen mennem kell. Akkor viszont a hosszú levél írását abba kellene hagynom és elszállna minden.

Jól sejtettem, amint ezt leírtam, felsírt, úgyhogy még szoptattam picit...

[/b]Kata:
Szerintem ne figyeld ennyire a tüneteket! Inkább lazulj el, próbálj másra gondolni! Tudom, nehéz, de nem biztos, hogy jó, ha ennyire erre koncentrálsz! Drukkolok!+++++++++++
Délre mentünk Apánkhoz hétfőn, fél2-kor hívott be. Addig Fanni a váróban mászkált négykézláb, bevizsgálta és kifűzte a cipőket. :lol:
Nagyon rendes volt, végig jókedvű volt, nem unta a várakozást.
Apánk nagyon aranyos volt. Bementünk, letettem Fannit az asztalára, mert még tele volt a kezünk. Ott aggódott, hogy le ne essen a kiscsaj. Mondtam is neki, hogy ő is olyan túlaggódó, mint a 2 nagymama.

Majd holnap folytatom, megint felsírt Fanni. :(

Kép
s.mónika

s.monika
húúúú, de jó neked, kicsit irigykedem :oops: :P
sokkal jobb lehet igy gyereket "csinálni", mint ahogy én próbálom :lol: :lol:
na mindegy, azért csak ez is bevállik.
Pont mondtam a dokinak, hogy ezekszerint nekem egy férfi nem elég a gyerekcsináláshoz, többre vágyom :D :lol: :lol: :lol:
Nem is gondoltam volna , hogy nem jó a csirke, pedig azt úgy tudtam, hogy szin fehérje.
rencsi79
édes teher ez a névválasztás, mi? :) én szivesen gondolkodnék rajta :wink:
Holnaptól megpróbálok több húst enni, remélem azért nem szúrtam el a hetet, hogy nem ettem meg minden nap a húsadagomat. :roll:
Amúgy fáj a hasam, ezelőtt sosem fájt, lehet, hogy emiatt?

Egyébként tudjátok miért kell ennyi hús?
Én úgy tudom , hogy ez jobban szállitja a hormonokat, de elképzelhetetlennek tartom, hogy az a sok gyógyszer amit kapunk ne hatna hús nélkül is. Szerintetek?
És mi van azzal aki vegetériánus?
Nem tudom hogy a terhességet is befolyásolja-e a húsevés, de ha valaki spontán lesz terhes, ne is tud róla, esetleg az elején, nem hiszem, hogy több húst eszik. Habár ezt biztos össze se lehet hasonlitani, mi? Mármint a spontán terhességet meg ezt amin keresztül megyünk most.-mármint én.

Halljátok csajok. Ma disznotoros volt a vacsora, ettem májas és véres hurkát is-akkor az sem hús, mi? :cry:
chilike1

csomee
nagyon sajnálom :(
tudom mit érzel, pont ugyanigy jártam az elsőnél.
úgy tudom zt biokémiai terhességnek hivják.
de ne keseredj el, hallottam már olyanról amikor a vége mégis happy end lett-szóval később feljebb ment a hcg.
mikor méz uh-ra-az a tuti
chilike1

Lányok! Még mindig az lenne a kérdésem, hogy Apánk vállal a Jánosban műtét is?

Zsu
uzsuzs

Csomee, nem olyan kevés az! Sőt! Ismerve a ß-hCG növekedési ütemét, ez még jó lehet!
Kellene még egy eredmény 2-3 nap különbséggel, az már informatív.
szimbáné

zsu
hát sajnos ebben nem tudok segiteni, de szerintem nem adja át a Dévai másnak a pácienseit, szóval, ha szépen megkéred biztos megcsinálja a műtéted. :wink:
Na mostmár megyek, jó éjt mindenkinek
chilike1

Csomee!
Puszilgasd meg gyönyörű kicsilányod... Most nem jött el a testvérke, de megérkezik hamarosan...

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Kedves Emerenc, Sajó, Szimba!

Elolvastam újra a hozzászólásaitokat. Leírtátok a véleményeteket és azt is, hogy nem akartok ezzel megbántani senkit.
NEM IS BÁNTOTTATOK MEG SENKIT! HAHÓ!
Azt hiszem kicsit elbeszéltetek egymás mellett. Szimbával kicsit vitatkoznék.

[quote]N írta:yilván mindenkinek megvan a véleménye ezekkel kapcsolatban, de kétszer is meg kell gondolni, hogy érdemes-e ezt bővebben kifejteni olyan emberek előtt, akiket a legkevésbé sem szeretnénk megbántani.

Mindannyian hiszünk valakiben, valamiben. Ez nem maradiság, vagy diploma kérdése. Mindannyiunknak a saját világképünk a valóság. Ha visszatérnénk az eredeti gondolathoz, melyet történetesen egy pap mondott ki és Miciona közvetített nekünk, azt hiszem nagyon is helye van itt ebben a topikban ennek a kérdéskörnek. Mint ahogy helye lenne a gyászainkról is beszélni, mégha talán azért nem beszélünk róla, mert ebben már úgy gondoljuk nem segíthet nekünk senki.
Ne rekesszünk ki témákat /mondom én ,aki már rekesztettem ki innen témát sajnos/! Nem csak tényekről, pusztán információ megosztásból áll egy fórum. Érzéseink is vannak, lelkünk is van, ami nagyon is sérül, minden egyes sikertelen próbálkozásnál. Én ezentúl is örömmel veszem és köszönöm a különböző bátorításokat, legyen az a tudomány nyelvén megfogalmazva, vagy egy pap mondja ki.
Nekem megnyugtatóbb azt gondolni, hogy azért kell várni a gyermekáldást, mert valamiben még "okulásra" szorulok. Ebben a remény is benne van, hisz tudok magamon javítani /kár hogy csak nagyon ritkán tudok ilyen mélyen magamba nézni és tényleg javítani valamit/, mintha azt gondolnám, pusztán valószínűségszámítás az egész. Fej vagy írás.
Fontos, hogy nem bűnösebb vagyok mint a többi. Nekem magamhoz képest kell jobbnak lennem. Fontos az a a gondolat is, amit a pszichiáter mondott nekem. "Maga nagyon jó Édesanya lesz." Ebben is hinni kell, vagy inkább ezt is el kell hinni magunkról, de nemcsak a felszínen. Talán azt is meg kell érteni, hogy nem leszünk, vagyunk tökéletesek. Nem mi leszünk a legjobb szülők a világon. De megteszünk majd minden tőlünk telhetőt, úgy fogunk szeretni, ahogy csak bírunk, és az pont elég is lesz.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Chili!
Azt hiszem nincsen recept, mert ha volna, akkor mind egyformán csinálnánk. Én spec, egyformán csináltam 6 sikertelen és 1 sikeres stimu után is, azaz nem hiszem, hogy ezen múlt volna.
Feküdtem a beültetés után, csak a mosdóba keltem föl, még a kaját is az ágyba kaptam kb. két hétig, aztán a harmadik héten, már egy kis sétát engedélyeztem magamnak.
Amit az utolsó két stimunál /ill. azok előtt is már jóval/ másképp csináltam: nem értem semmilyen háztartási vegyszerbe kézzel, csak kesztyűben /mosogatás stb./,biotejet ittam /bár nagy átvágásnak tartom ezt a biobizniszt, de ki tudja mi segít alapon ráálltunk erre/ nem néztem a tv-ben híreket, vagy egyéb idegborzoló filmet, gyakorlatilag két sorozatot néztem, House-t és a Csillagkaput. /Sorozatfüggő vagyok és scifi kedvelő/ Nem ültem gép elé a stimuk és a terhesség alatt egyáltalán, férjemnek is nagyon le kellett ezt korlátoznia. Ő a mobiltelefonját nem hordta magánál, hanem áttette egy táskába, az övéről. Szedtünk vitaminokat, többet mozogtunk /a stimu előtt/, rendszeresebben étkeztünk, este azt hiszem 7 után már nem ettünk semmit. /Férjem bioszelént és cinket és Supradynt, én Elevitet. (Férjem még kb. egy hétig egy flavionokat tartalmazó írtó drága lekvárt is fogyasztott)/. Egy rövid háromhetes szénhidrátszegény diétán estem túl az utolsó stimu előtt, mert túlsúlyos vagyok, és a leendő terhességgel már mázsás súlyú lettem. Megcsináltattam minden vizsgálatot, amit csak szükségesnek gondoltunk. Volt hiszteroszkópiám is, és ott ki is derült, hogy összenövés van, így ha korábban lett volna baba, lehet ki sem tudom hordani. Lelkileg: pszichiátert megkerestünk /ajánlotta egyébként, hogy gondoljunk sokat arra, milyen lesz a babánk, hol fog aludni, mondogassam magamnak miért ne lehetnék terhes /ez olyannyira sikerült, hogy még a spontán hónapokban is elkezdtem újra hinni/, örökbefogadói procedúrát végigcsináltuk, munkahelyen gyakorlatilag az állandó hiányzások miatt /hist. aztán op. hist, beültik /az egyik főnököm nagyon megutált, bár előre jeleztem a hosszantartó betegállományt és az okot is, hogy most nekünk ezek az utolsó beavatkozások, nekünk most ez mindennél fontosabb, kevesebb munkát is kaptam, viszont a kollégák, akik helyettem dolgoztak, mindvégig bátorítottak /nélkülük nem sikerült volna/. Elkészültünk arra is, hogyha kirúgnak emiatt, akkor is így csináljuk. Az izomba adandó szurikat egy nagyon kedves nővérke adta be, aki házhoz jött /szerintem Ő a másik oka a sikernek./
Férjem otthon maradt velem, úgy éltük meg az utolsónak tervezett stimulációt, majd terhességet, mintha valami hosszú hosszú és nagyon boldog nyaralás lenne /Azért a stimu előtt közvetlen voltunk nyaralni is, és valahogy már akkor is, befészkelte a fejembe magát a gondolat, hogy most sikerülni fog, nem jöhet jobbkor a baba/. Tényleg minimalizáltuk a minket érő rossz hatásokat.
Ha valamelyőtök meg tudja oldani, hogy a férj, a jövendő apuka is otthon lehessen, nemcsak a lombik alatt, hanem a terhesség alatt is és utána is, akkor próbáljátok meg úgy csinálni, nem bánjátok meg. Ha nem tudjátok, a védőnőnk szerint, sőt Vekerdy szerint is /Vekerdy Tamás: Gyerekek, óvodák, iskolák/ a baba érzi, sőt valahol mélyen, tökéletesen meg is érti. Ha viszont tudnátok, de mégsem, azt is...

Kép
albi2000

Jó reggelt!

Még nem tudtam mindent visszaolvasni, de igyekszem!
Köszi mindenkinek, hogy szorítotok, de valószínűleg ez a hajó elment. Kittivel ilyenkor már 100 felett volt a hcg, és az is lenne a normális. Nem kicsit ért ez az eredmény hidegzuhanyként mindkettőnket. A férjem már nagyon beleélte magát a tesztek miatt, és ez óriási pofára esés volt neki is és nekem is. Januárban legalább minden nap halványodott a teszt, úgyhogy nem ért meglepetés. (Ráadásul a tegnapi teszt még erősebb, mint az azelőtti.) Mindegy….megbeszéltük, hogy hétfőn még elmegyünk vérvételre. Ennek valamiért megint így kellett lenni, de azt hiszem, erre az évre befejeztem. Két ilyen eset után pihennem kell - ha egyáltalán még visszamegyük az 5-re!

Majd még jövök!

Szép napot!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Jó reggelt mindenkinek!

Az idő kint már most csodás! A kedvem is szuper, mert már péntek van! Alig várom, hogy menjek haza! :)

Csomee!
Szerintem még azért ne írd le ennyire! Én szorítok, és nagyon-nagyon bízom benne, hogy SIKERÜLT! :) Ne idegesítsd most magad, mert lehet hogy nem használna! Szóval amit Szimbáné írt, lehet úgy kéne tenned! Pár nap múlva megismételni azt a vizsgálatot. Apánkhoz mikor mész? Mert szerintem úgyis az lesz a mérvadó amit ő mond! :) Szóval nem keseregni!!!!!

S.Mónika!
Nem figyelem a tüneteket, csak amikor kérdezik a lányok akkor kezdek el gondolkodni, hogy most mi is van!???? Egyébként mára már semmit nem érezek, csak a cicimet! De őt nagyon!

Rencsi!
Hogy nálunk mik a favorit nevek? Hát nem is tudom! Kislány névben gondolkodom inkább - már évek óta - Abigél! Nekem nagyon tetszik. De tetszik még a Kolett, a Carmen, és a Kloé is. Fiú névvel gondban lennénk, mert én úgy érzem nekem csak lányom lehet. Mondjuk tetszik fiúban a Zétény és a Barnabás is. Hát nálunk ezek a nevek mennek. De én úgy érzem még ráérek gondolkodni! :)

Albi!
Klassz volt olvasni, hogy így leírtad, hogy mikor miket csináltál! Chilike kíváncsiságát remélem enyhítetted vele! :)

Majd még jövök! :)
Szép napot Mindenkinek!

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati: Aranyos vagy! Nem kesergek, Kitti mellett ezt nem nagyon tudom megtenni. Hétfőn még megyek vérvételre, aztán szerdán apánkhoz! Aztán meglátjuk mit mond! Neked pedig egy kalappal! Mikor tesztelsz már?

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Csomee!
Nem tesztelek, mert még csak a 30. napon vagyok! Apánk azt mondta ez a ciklus 31-32 napos lesz! Szóval legkorábban vasárnap teszelek majd, ha a reggeli hőm megfelelő lesz! :) Én bízom benne, hogy van ott valaki még mindig! ++++++++++++++++++++

Kép

KépKép
ercsikati

Katás! Abigél nagyon édes név, 1 hónapja találkoztunk az utcán, Esztit sétáltatva egy kis szöszi Abigéllel, gyönyörű volt és édes, bár szerintem kisfiad lesz. :wink:
Csome! Jaj, annyira szeretném, ha nem lenne igazad!!!!!! Már annyira beleéltük mi is magunkat... :oops:
Hűűűűűűű, de sokat írtatok tegnap. Még éjjel elolvastam, nagyon érdekes volt, szeretem, ha ennyit írtok.

Kép
bodza2005

Hahóó mindenki

csomee
egyet értek veled és ercsikatival is , nem szabad keseregni, az sajnos úgysem változtat a tényeken.-ettől függetlenül tényleg nagyon sajnálom, de én már nem reménykednék-persze, lehet, hogy túl pesszimista vagyok.-vagy csak reális.
ezekszerint te is túl vagy 4 probálkozáson, ahogy olvasom soraidat ott van még az 5.-és ami ennél is fontosabb, hogy van már egy egészséges gyönyörű picurkád, szóval, mindenképpen boldog ember lehetsz!!!-nekem speciál még egy babám sincs és ugyanott tartok ahol te-mármint a próbálkozások tekintetében.
Erre most egyenlőre nem gondolok, mert jelenleg beleélem magam , abba, hogy szerdán pozitivat tesztelek, de valószinűleg én sem mennék vissza az 5.-re. Vagy legalábbis egy jó darabig...
Persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie ki mennyire erős lelkileg-. de egy kis pihenő nem árt sztem.
Mindenesetre minden jót kivánok neked. tudod a reményt soha ne add fel :lol:

ercsikati
na akkor már nem kell sokáig várni , már csak 2 alszunk és.... :wink: jössz a jóhirekkel, mi?

albi
nagyon aranyos és figyelmes vagy, hogy igy leirtad a saját tapasztalataidat, köszönöm
hááát én mindent másképp csinálok, egy csomó dolog nekem eszembe nem jut, hogy ne csináljam.
például itt ülök a laptop előtt, ha csöng a mobilom felveszem és nem utolsó sorban én nem birnék ennyi programon végig menni, mint te. Persze én is nagyon szeretnék babát, de el sem tudom képzelni, hogy lehet lelkileg ennyi kudarcot elviselni, mint amin te keresztül mentél.. :cry:
Én a negyedik beültetés alatt állok most, és már most úgy érzem, hogy teljesen kizsákmányoltam a lelki erő tartalékaimat, nem hiszem, hogy visszamennék a 5.-re, ha úgy alakulna.
Valószinűleg elveszteném a hitem az egészben, és úgy gondolnám, hogy számomra nem ez a kijelölt út.
Igaz, nekem eleve nehéz egy kicsit ebbe belerázódni, tekintettel arra, hogy voltam már spontán terhes( úgy, hogy közben vendéglátóztam, emeltem, lépcsőztem, cigiztem, idegeskedtem, párom meleg vizes fürdőbe járt, szóval minden meg volt -ami elméletileg gátolja a teherbe esést) és mégis összejött-úgy, hogy nem tudtam semmiről, csak miútán nem jött meg, mentem dokihoz, hogy mi a helyzet. Páromnak van egy gyermeke, az előző kapcsolatából,akit mi nevelünk, szóval elméletben semmi nem akadályozná, hogy jöjjön nálunk is a pici és látod, mégis itt tartunk.
Amúgy én hiszem-illetve tudom, hogy jó anya vagyok, komolyan, látom mennyi mindent megteszek a párom gyermekéért-többet , mint a saját anyukája-, de hát a sors ilyen. Vagyunk mi akik ki tudja mióta vágynak babára és , hogy meg kell szenvednünk érte, van akinek , meg nem is kell(ene) gyerek és hip-hopsz mégis szül párat.
Szerintem ezért nem érdemes ezt a sors kérdést boncolgatni, mert úgysem találjuk meg rá a választ, mi miért történik, úgy ahogy.Egyszerűen csak bele kell törödni, hogy igy van és kész.

Injekciót én is kapok, nekem is fel jön a doki beadni, egyébként én csak az első 3 napot feküdtem végig, azóta járok-kelek a lakásban, de nem csinálok semmi megerőltetőt. Remélem nekem ez is bevállik azért! Drukkoljatok! :P :wink:
te mikor csináltál tesztet előszőr? a beültetést követő hányadik napon? és végig a Dévaihoz jártál vagy váltottál orvost?

Tényleg ki mennyire gondolja úgy, hogy végig egy orvosnál maradni jó, vagy jobb váltani? És hány esélyt adnátok egy orvosnak?
chilike1

Chilike: Nagyon aranyos vagy. Még a hétfői vv-t és szerdán apánk véleményét megvárom, de semmi újra nem számítok. De nagyon-nagyon boldog vagyok így is, hogy van egy szerető és csodálatos férjem, aki már adott nekem egy gyönyörűséges pici lánykát. Én mindig erre vágytam. Úgyhogy panaszra aztán végképp nincs okom! :lol: A legfontosabb...szerdára + tesztet kívánok!

Bodzika: Köszi, de nagyon kicsi az esély,hogy ebből még baba lesz, de semmi nem lehetetlen. Majd apánk megmondja szerdán a tutit! :lol:

Majd mindenkinek írok személyesen, ha lesz időm, de most Kittizek egy kicsit!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Csomee!
Adjon Nektek erőt csoda szép babácskátok!

Chili!
Jól csinálod ahogy csinálod ezt a pihenés dolgot. Írtam, hogy nekem 6-szor nem jött be. Nem tudom, melyik a rosszabb, mikor tudjuk miért nem lehet, vagy amikor nem.

[quote]t írta:e mikor csináltál tesztet előszőr? a beültetést követő hányadik napon? és végig a Dévaihoz jártál vagy váltottál orvost?

Tényleg ki mennyire gondolja úgy, hogy végig egy orvosnál maradni jó, vagy jobb váltani? És hány esélyt adnátok egy orvosnak?

Nekem "barnázásom" volt amikor meg kellett volna jönnie, így elszaladtunk a Nyírőbe vérvételre.
Végig Vass dokihoz jártam, nagyon megbíztam/megbízom Benne. De azt is tudom, hogy van akinek jót tesz az intézet/orvosváltás. Nekem soha nem jutott eszembe.

Kép
albi2000

Most beszéltem apánkkal, hogy szurassam-e még magam progri injekcióval. Elmondtam, hogy mi lett a vv eredménye. Azt mondta, hogy mindenképpen, hiszen ez lehet még egy későn megtapadt élő terhesség. De nem nagyon hiszek a csodákban!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Sziasztok.

csomee:épp azt akartam írni hogy hívd fel apánkat.Még ne keseredj el kérlek!!!! MÉG NE!!!! PÁr nap és erősödnie kell!!!

Kata,Moncsi:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

Hú lányok, fiúk, de szépen termeltetek :)

Hát nekem ma sem volt semmi a napom: reggel 3/4 7-kor már ott áltam az Intézet előtt, 3.-ként kerültem sorra. Már gyanús volt, hogy sok lánynál kis hűtőtáskát láttam, hát megkérdeztem az egyik lányt, hogy ugyan mire való ez? :) És persze mondta, hogy a hűtőben tartandó gyógyszerek szállítására... én emg persze otthon hagytam a Gonal-F-emet, mert gondoltam, ilyen melegben nem szállítom, majd biztos van ottani készlet, abból adnak, ha kell...
Persze nincs, úgyhogy haza kellett mennem, de még előtte a Nyirőbe, a kenetemet elvinni, hogy minél hamarabb legyen eredmény. Én Kelet-Pesten lakom, szóval nem kis út volt. Majd a patikában vártam egy fél órát, és most értem be dolgozni :(

A lényeg: rengeteg tüszőm van, de Apánk szerint még nem mocorognak, mindegyik kivétel nélkül 5-ös vagy 6-os (az egyik oldalon kb. 5 van, a másikon olyan 10-15, már nem is számoltam, olnya rengeteg). Sajnos már most van folyadék a hasüregemben, pedig nagyon betartom a napi 3 szelet vöröshúst... és Apánk azt mondta, egyelőre nem is kell növelnem az adagot. Azt hiszem, annyit meg fogok tenni, hogy jobban elosztom, nem csak délben és este eszem, hanem reggelire is megpróbálok.
Ugyanazok maradtak a gyógyszerek, hétfőn újra UH és vérvétel, remélem akkor már mozgolódnak majd.

Szimba,
Nagyon szépen köszönöm a választ! Szuper, hogy akkor nem kell abbahagyni, most nagyon megkönnyebbültem. Ha jól sejtem, csak a clamidiakor kéne abbahagyni, de nagyon remélem, hogy az nincs. Apánk azt mondta, 10 nap, mire meglesz az eredménye, de szerintem addigra én már túlleszek a punkción...

Chili,
Én amúgy vegetáriánus vagyok, nem elvből, de sosem szerettem a húst. Igy nekem nem kis tortúra megenni a napi 3 szelet husit, pláne, ha majd számításaim szerint jövő héten akár napi 500g-ot kell ennem. Sokáig tart, mig egy-egy szeletet lenyomok, de hát ez van. Én csak vörös húst eszem, szárnyast még kevésbé szeretem, meg abból még többet kéne enni, hogy ugyanazt a hatást elérd. Szerintem, az amit te most eszel, nem éri el a napi 3 szelet vörös husi mennyiséget... a felvágottakat, hurkát felejtsd el, illetve ne számold bele ebbe a mennyiségbe, mert az nem sok húst látott.

Én úgy tervezem, hogy beülti után 2 hétig fekvés lesz, szigorúan. Talán annyit megteszek, hogy néha kimegyek a teraszra, és ott fetrengek, de talán még azt sem. És nagyon nagyon nagyon sokat akarok aludni, mert arra mostanában nincs sok időm!

Comee,
Sajnálom, hogy ilyen bizonytalan lett az eredmény, de még mindig jobb, mintha totál negatív lenne. Még van remény, és én nagyon drukkolok!

Kata,
Nagyon várom már a vasárnapot miattad! :) Drukkolok!

Az intézet témához: én nagyon szeretem Apánkat, olyan jó érzés hozzá bemenni, teljes mértékben megbízom benne, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy elsőre megtaláltuk Őt, pedig véletlen volt (ő van legközelebb a munkahelyünkhöz). Ma is olyan ideges voltam, ő meg olyan nyugodt, meg a köszönéskor kaptam a két puszit, és máris jobb kedvem lett...Azt hiszem én már nagyon elfogult vagyok vele kapcsolatban...

Albi,
Ti aztán tényleg jó sok mindent megtettetek a babáért :) Azt hiszem, az tényleg nagyon fontos, hogy az ember semmin se idegesítse magát a beülti utáni időszakban, és hogy a lelke rendben legyen.
vjulcsi

Sokat írtam, de még egy dolgot szeretnék elmesélni: tegnap barátnőimmel vacsoráztam (3 legjobb barátnőm), és egyikükre jellemző, hogy nem nagyon gondolja végig azt, amit mond. Kérdezték, hogy az egész folyamat hogy zajlik, és meséltem, már a végén voltam, kérdezték, hogy mi van, ha sokkal több termékenyül mkeg, mint amennyit visszakérünk? Meséltem a fagyasztásról, mire az egyik barátnőm azt mondta, hogy jézusom, szerencsétlen, abból milyen gyerek lesz, hogy így kezdődik az élete...
Nagyon szíven ütött ez a mondat, mert az ember a barátaitól nem számít arra, hogy ilyet hall.
Akármilyen régóta vagyunk jó barátnők, sajnos meg fogom kérni arra, hogy az elkövetkező hetekben ne hívjon fel, nem akarok az ilyen beszólásokon idegeskedni.

Azért volt fura ez nekem, mert ez volt az első kritikus mondat, amit a lombikkal kapcsolatban kaptam (eddig mindenki nagyon drukkolt és pozitív volt), és pont olyan helyről jött, ahonnan nem számítottam. Biztos érzékenyebb is vagyok most...
vjulcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?