A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Dr.Spánik Gábor-OGYIK

Zsani, én a hálapénznek más okát is látom, mivel sokan megkérdőjelezik, hogy szükség van-e egyáltalán dokira a szüléskor. Ha minden jól megy, akkor nem, gyakorlatilag nincs dolga. De ha valami adódik????????? Én ezt fizetem meg vele, ill. azt is, hogy a 9 hónap alatt figyelt ránk, sőt, ugye nálunk a megelőző kivizsgálást is ő csinálta.

Hát, bevallom, a 10-szeres pénzt már én is sokallom... Olyant is hallottam, hogy gyakorta az anyasági támogatás összegét adják oda. Tényleg, erről jut eszembe, kérdezzetek majd utána, hogy a helyi önkormányzat ad-e nálatok születési támogatást! Minden pénz jól jön szülés után. Itt Bp-en kerületenként változó, mennyit adnak, nálunk Borival is és most is 10 ezret. Nem egy gazdag kerület...

Pocakok:
Kép 24 hét 4 nap

Kép 37 hét 4 nap
ktc

Sziasztok!

Még mindig nincs internetünk, megint a tesóméktól írok.

Lenne egy kérésem, a legjobb barátunk kislánya rajzára kellene szavazni, ha esetleg valakinek lenne 2 perce. Nem kell regisztrálni, de egy gépről csak egyszer lehet szavazni. Ha esetleg időtök engedi légyszi szavazzatok a képére.
Az email cím ahol lehet: trendiko.hu
21. oldalon van a kép és Martinkó Dórinának hívják.
Köszönöm a segítséget.

Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

ktc: milyen igazad van!!! köszönöm a pocakképeket :) látom Te szerencsés alkat vagy, csak a pocakod nőtt!
Az önkormányzatról még nem is hallottam, majd megkérdezzük (bár ez sem egy gazdag környék)!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés:
Kedden voltam a védőnőnél, ahova teljesen elkeseredve mentem, mert az itthoni mérlegen azt mértem, hogy 6kg-t híztam 4hónap alatt és vizesedik is a lábam... Ott megmért ruhástól és képzeljétek 2,5kg-t híztam összesen a 4hónap alatt!!!! Nem hittem a szememnek!!! Nagyon megdicsért,és azt mondta ez a mérleg megbízható, ne idegesítsem magam az otthonival. A vérnyomásom jó volt aránylag, csak a pulzus volt magas. Ismét! Meglett a pajzsmirigy leletem és minden tökéletes hála Istennek. Minden más leletem is jó lett, mert csináltatott a körzeti doki megint teljes vérképet és vizeletet is. No, örök titok marad miért (vagy kiért /no azt tudom!!!/) dobog ennyire a szivem. A védőnő kérdezte, h mozog e már Pöttöm, mondtam, hogy már 1hónapja is mondtam. Erre: persze lehet hogy már mozgott, hisz tudja hogy mit kell érezni... Pompás, gondoltam, akkor miért oktatott ki múltkor, hogy még nem érezhetem... No problem! Ja és szerencsére a vizeletben sem volt fehérje. Most elmételileg teljesen sószegényen kéne ennem,semmi szénhidrát, hogy ne legyen vizesebb a lábam. De nem megy. És mondta hogy nyugodtan tarthatok gyümölcsnapokat, mintha fogyóznék... Ezen kicsit meglepődtem... Biztos elájulnék... Na ennyi volt a védőnőnél. Szerdán meg voltam Doki bácsinknál. Ezt majd mindjárt, mert vár a család! Pusz

Sáfri

ui.: Amint rájövök hogy kelll teszek fel képet Zizuról!!!

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Kriszta: hogy sikerült a műtét? Minden okés volt?

Nálunk az önkormányzat akkor is ad pénzt, ha babakötvényhez számlát nyit az ember, annyi a kritérium, hogy 1éve legalább a kerületben kell lakni és max. a baba 1éves koráig kell kérni a szociális osztályon. Érdemes minden önkormányzatnál rákérdezni. A startszámlára utalnak pénzt (megjegyzem, gyorsabban mint az állam!).

Kép
Kép
cosmopolita

Sáfri! Ügyes vagy, hogy ilyen kevés jött fel! Gyümölcsnap terhesen??? Érdekes! A doki mit mondott? Ha írsz, akkor az ablak alatt van melléklet feltöltése és ott tudod csatolni a képet, de csak kis méretet engedélyez (600X600).

toldikriszti: ment a szavazás, drukkolunk! nem a 21.oldalon van a rajz, de a kereséssel a név alapján megtalálható!

ktc: hogy vagytok? bírjátok még?

nagyon nagy a csend.... :(

Kép
zsani78

Sziasztok,

valóban nagy a csend :(

Teszek fel pocakfotót, lássátok miről is beszéltem :D

Tegnap készült, pont 28. hét.
Kép

Kép
pronny

Sziasztok!

Épp szunyál a család, úh bejelentkezek. Mostanság nem nagyon volt időm a géphez ülni. A srácok 2 óránként esznek, bár a hasuk már nem nagyon fáj, de ez a sok szoptatás eléggé lefoglal. A lányok meg hihetetlenül rosszak tudnak lenni. :? Folyton az asztal tetejére másznak, és ki-be kapcsolgatják a tv-t, verekednek vagy épp kergetik egymást és sikítoznak... Szóval áll a bál minálunk :lol: :lol: :lol:

Mindenki egyben még???

ZSANI: amit írtál arról, hogy hát a dokinak némiképp áldozat, ha nála szülsz, azzal persze egyet értek. De vannak dokik akik ezt azért nem is veszik olyan komolyan.
Előző dokim a terhesség alatt 2x ment el szabira - ami persze érthető, hisz épp olyan ember egy orvos is mint más - de máig nem tudom biztosan, hogy a beindult szülésem vajon tényleg szülést eredményezett volna, vagy sem, mert épp azon a héten pénteken utazott el, amikor én kedden végül megszültem kislányunkat. A fájásaim nem voltak erősek, sőt, gyengültek és el el maradoztak, de mivel két ujjnyira kinyílt a méhszáj, burkot repesztett, ami persze két órán belül babát eredményezett. Pedig a szülésznő mondogatta, hogy szerinte ebből ma még nem lesz baba.
Persze nem értek hozzá, de talán azért vannak helyzetek, amikor egy doki is sietteti a dolgokat, vagy mondhatnám úgy némiképp a saját programjához igazítja a szüléseket. Sokan az oxitocin infúziót, a burokrepesztést, az ujjal való méhszáj tágítást... stb. a természet rendjébe való beavatkozásnak tekintik.
Persze most nem Spánikról beszélek, hisz nekem épp ellenkezőleg, inkább bent akarta tartani a srácokat, minthogy kitessékelje őket :D és tudom, hogy elsősorban az ő érdekükben tette ezt. Hely sem volt a PIC-en, és nem akarta, hogy esetleg elvigyék őket tőlem. Mindemellett elviselte a nyavalygásaimat is, mert én már akkor szülni akartam, mikor először beindult. De sose volt bántó, vagy nem szólt be, hogy ne hisztizzek már.
De sajnos vannak dokik bizony nem kis elvárásokkal.
Sógorom lányának a dokija pl kijelentette, hogy biza ő X ezer Huf-ot kér, ha azt akarja, hogy ő vezesse le a szülését annak ellenére, hogy a csaj magánrendelésre járt, és meg se kérdezte, hogy mennyit adjon szüléskor. Aztán persze másnál szült inkább.
Mindemellett van aki mivel az illető a magánrendelésére jár, a kérdésre, hogy "Mennyiért vállalja a szülést?" azt válaszolja, hogy inkább a szülésznőnek adjon pénzt.
No nekem jobban tetszik az, aki nem támaszt elvárásokat. Mert nem tudni kinek mennyi van a pénztárcájában, mennyit engedhet meg magának. De azért mert épp valaki nem gazdag, miért kellene épp egy rossz orvost választania??? Ezért tisztelem pl Spánikot is, mert nem turkál mások zsebében.
Én egyébként többet is adtam volna neki, de sajnos nálunk a tél kegyetlen. A férjem már lassan két hónapja nem tudott dolgozni, úh lassan feléljük a tartalékainkat :(

Hálapéntz egyébként szerintem épp azért hívják így, mert azért kapják, ha hálára érdemlegesen foglalkoztak velünk. A hálapénz pedig nem egy előre meghatározott összeg kell hogy legyen.

Katica: nahát mekkora pocak :) Olyan hirtelen nőtt. Én épp most akarok pocaknövekedésemből egy kis filmet összedobni. De majd ha több időm lesz!

Pronny: tényleg hatalmas hasad van a 28. héthez képest. :shock: :D

A hét vége felé telefonálok majd a dokinak az eredmények miatt. Remélem semmi,d e azért majd lehet hogy valakinél kopogtatok segítség kérés miatt!

Cupp

Kata
labkat

pronny: hűűűűűűűűűűűű de szép pocid van!!!!!!!!!!!!!!! irígylésre méltó! nagyon csini kismami vagy!

labkat: azt hiszem nem véletlen kerültem ajánlással épp Spánik dokihoz! nyilván az ember ha hálás, akkor meghálálja :) de hadd tehesse ezt lehetőségeihez képest, saját életviteléhez, pénztárcájához mérten !
igen, sajnos én is sokaknál hallottam, h beindíják a szülést.... nem kívánom minősíteni az orvosokat! jó, hogy mostanra Ti is idekerültetek a dokihoz :)
Te egy hős vagy, nem lehet könnyű... alapvetően le a kalappal az ikres anyukák előtt, Nálatok pedig két másik gyerkőc is virgonckodik... mekkorák a fiúk? sokat nőttek? raksz majd képet????????? vigyázz magadra! nem lesz semmi!!!!!!! (ha mégis, nyugodtan szólj receptügyben!)

Katica? hogy vagytok? tud Róluk valaki?

Kép
zsani78

Sziasztok!

Zsani,
aranyos vagy, még egyben, ha nem így lesz, Katával küldöm a híreket. Sajnos megint ránk jár a rúd, Bori tegnap estére megint belázasodott, s persze jött a hasmenés is. Karácsony óta már hatodszor!!!!!!!!!!!!!!!!! Most elviszem orr-fül-gégészhez, mert már ötletem sincs, mi baja lehet. 1 hete laktózmentes diétán van, attól kicsit jobb lett, erre tessék! Biztosan a lelki dolgok is benne vannak (pont karácsony körül kezdtük átalakítani a lakást, s azóta is folyamatosan módosítunk ezt-azt. Nem nagy dolgok már, de hát érzékeny auti lévén lehet, hogy ez okozza nála.) Már nem tudom. Tanácstalan vagyok és tehetetlennek érzem magam, a szülés közeli időpontja miatt már a gasztróra sem viszem el. Egyébként csak az maradt ki az életéből, tavaly nyáron akartam vinni, csak a légzéskimaradás keresztbetett, inkább annak jártunk a "végére". Grátiszként ráadásul én sem vagyok jól, fáj a torkom, arcüregeim, náthás is vagyok, kóvályog a fejem. Tök jó. Mi jön még? Magamat is megnézetem a füldokival, nehogy valami kezeletlen nyavajám legyen... Majd jelentkezem, mi volt. Éjjel voltak megint jóslóim. Eredetileg holnap akartam szülni (ezt próbáltam Emővel beszélni), de most jobb lenne, ha pár napot még várnánk, amíg kikúrálom magam. És persze Borit is jó lenne végre rendbe kapni!
ktc

Sziasztok!

Vumenke - Így már értelek. Azt nem tudom,h goy az én tudat alattimban mi játszódott akkor, de, hogy már nagyon vágytam rá, hogy Szabi kibújjon, az egészen biztos! Rettentő kellemetlen volt, ahogy beékelte a kis lábár a rekszizmom és a bordáim környékére. Minden levegővétel fájt.

Ktc - Hű, ezt nevemez pocaknak! :wink:

Sáfri - Örülök, hogy jól vagytok!

Kriszta - Szavaztunk!

Cosmo - Az állam mikor utal a stratszámlára? Mert nekem nem dereng, hogy jött volna pénz Szabinak. :roll:

Pronny - Aha, szép méret! Nekem is hasonló volt Szabival! Alig vártam a végét! :lol:

Labkat - Teljesen egyet értek hálapénz ügyben. Csütörtökön megyek uh-ra, utána keresem a dokit. Ha kell postázni vmit, szólj bátran!!!

Ktc - Jaj, jobbulást Nektek!!!!!

Szabi végre kilábalt a 15 hós oltásból és a közvetlen utána begyűjtött vírusos torokgyusziból! Ennek köszönhetően január eleje óta először újra a saját ágyában aludt éjjel. Hurrá!
Holnap megyünk kiskönyvért. :)

Pepitanna merre vagy?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Ne haragudjatok, szorgalmasan olvaslak Titeket, de arra nincs időm, hogy írjak a hsz.-kre, amiket írtok. Nem bunkó vagyok, érdekel, hogy mi van Veletek, de nem fér bele, örülök, ha néha írni tudok magunkról.

Szerdán voltunk a Dokinál. Előtte készen lettek a leleteim -pajzsmirig, újabb vérkép, vizelet a gyors pulzus miatt- amik mind tökéletesek. Így igazából nincs tipp mitől ver ilyen gyorsan a szivem. Doki bácsinak mondtam, hogy sok kis rossz dolog van, mert ugye rosszul vagyok sokat a szívverés miatt -igaz mitóa iszok naponta egy grépfutot, azóta jobb- , sokat görcsöl a hasam , és néha halvány rózsaszín folyásom van. Csinált ultrahangot -magánban voltunk- és majd frászt kaptam, mert Pöttöm meg se moccant, Doki elmélyülten, hosszasan, szó nélkül nézte a képernyőt. Én hamarabb észrevettem, hogy ver a kicsi szive, de a férjem azt mondta, azt hitte ott ájul el. A végeredmény az lett, hogy a kis Pöttömünk teljesen jól van, 17dkg, és 10cm körül van. Uh-n és vizsgálattal is megnézte, a méhszáj zárva, az is rendben van. - nekem is mondta, hogy csak akkor vizsgál, ha muszáj, nálunk ugye a vérzés miatt kellett és még kenetet is vett.- A kenet jövő hétre lesz meg, abból talán kiderül,mitől van a vérezgetés... Kicsit ijesztő! Zizuval nem volt ilyen. A hasam meg azért fájt sokat mert a lepény még nagyon lent vanés nő, valami ilyesmit mondott legalábbis. Kaptam rá Magne B6-t, ami már most pár nap után sokat segített. Emelett sokat kellene feküdnöm, pihenni... Na egy másfél éves mellett elég bajos! Bár a délelőtti 2órás sétáink után a délutáni játék alatt lefekszem a kanapéra és úgy játszom Zitával, elég jól viseli. Hétvégén férjecském tök sokat segített, takarított, Zizuzott, akkor tényleg sokat pihentem. A hétre megkértem Apumat, h jöjjön át hozzánk amilyen sűrűn tud, hátha rendbejön minden. A többi nagyszülő, tesók dolgoznak, így nem tudnak segíteni. Akire mindig biztosan számíthatok és csodálatos, hogy van: az a barátnőm, akinek ugyanannyi idős kislánya van, mint Zita. Itt laknak pár utcával alrébb és babamasszázson ismerkedtünk meg, mikor a lányok 3-4hónaposak voltak,azóta sülve-főve együtt vagyunk. Egyébként lehet hogy ő is feltünik itt, mert elvittem Spánik dokihoz és szimpi volt neki. Igaz nem árultam el neki, hogy fiatal és jóképű a doki bácsi, mert akkor biztos nem tudom rávenni, hogy eljöjjön... :))) Gonosz vagyok, mi? Azt mondta jövök neki eggyel... Sebaj, de legalább lett egy jó dokija. :))) És amit számoltam, hogy Spánik doki, akár még a gyerkeink dokija is lehet, mikor ők szülnek majd -jajjjj ebbe belegondolni is nehéz- hisz akkor még simán dolgozhat. :))) Annyira aranyos volt Dokink, mert kérdeztem, hogy hogy megy a császár, mert félek ha megint beleélem magam a természetes szülésbe és megint valami miatt császár lesz, akkor teljesen kiborulok. Mopndta hogy koncentráljunk arra, hogy simén megy majd minden és természetes lesz,de elmesélte teljesen részletesen hogy van a császár a MÁVban,utána mire számítsak, milyen a kórház stb. Teljesen megnyugodtam, akár császár akár nem. Még múltkor felajánlotta, hogy ha egyszer ügyel menjünk be és szívesen megmutat mindent. Abba maradtunk, hogy 2hét múlva úgyis megyek a 18.heti Uh-ra és akkor keressük meg utána és akkor megbeszéljük hogyan tovább. Ja a pulzusra azt mondta, hogy jó lenne 110alatt tartani, mert ha fölé megy akkor elküld neurológushoz és gyógyszert kell szedni rá valószínű. Így mosr szugerálom magam, hogy ne legyen több 110nál. Mérni kell rendesen a vérnyomást. A fogyókúrát nem mondtam neki, szerintem hülyeség, de a sótlan evésre azt mondta, az mehet... Egyelőre kevesebb sóval eszek mindent, de teljesen sótlanul még nem megy. Egyébként se voltam egy nagy sózós....
Amíg a barátnőm bent volt nála az asszisztense levett a vért az AFP-hez, meg egy másiknak, ami nem lett jó múltkor -azt hiszem a macskás micsoda- és férjecském megkérdezte tőle, hogy a Dokinak van e fix ára a szülést illetően. Azt mondta, hogy Spánik doki nagyon nem szereti, ha ilyeneket kérdeznek tőle, mert nagyon zavarba jön és ő nem ezért csinálja és nincsen fix ára. Meg az asszisztense se szereti, ha tőle ezt kérdezik... Na ezt is vártam Spánik Gábortól, :)tökre örülök és remélem, hogy ilyen marad egész praktizálása alatt öreg koráig... :))) Szombaton beszéltem vele telefonon, akkor lett kész az AFP és 1,14lett, ami teljesen jó. A többi leletem még nincs kész, talán szerdán. Szombaton megint volt rózsaszín folyás, ami miatt kicsit ideges vagyok, de remélem nem lesz komoly... Most viszont megyek ledőlök kicsit én is, amíg Zita alszik, nehogy emiatt legyen baja Pöttömnek majd.

Mindenkinek jó babavárást, babázást és drukkdrukk a finiselőknek!!!! :)

Az én pocim is nagy, pedig 17hetes vagyok, de egyedül laknak odabent! :))))

Puszi

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Sziasztok,

ktc: gyógyuljatok meg minél hamarabb. A szülésnél biztos nem jönne jól, ha beteg vagy. Egyébként nem kérdezted a dokit, hogy a betegség nem befolyásol-e valamit?

sz.bettyna: megkérdezhetem, hogy mekkorák voltak Szabi méretei születésekor? Már én is alig várom a végét, elég nehézkes már most is a mozgás ekkora pocakkal, s mi lesz még később.... bele sem merek gondolni :)

sáfri: tényleg próbálj meg minél többet pihenni. Elhiszem, hogy egy másfél éves gyerkőc mellett ezt nehéz megtenni, de a pici érdekében valahogy próbáld meg.
Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a "szülés ára" kényes kérdésre kapott választ. Mi is jövő héten szerdán megyünk dokibácsihoz (magánba) és pont meg akartam kérdezni ezt a dolgot, de így már nem fogom megtenni.
Jobb az, ha az ember nem hoz kínos helyzetbe senkit.
Valóban nagyon tiszteletre méltő, hogy ilyen dokibácsink van :D Azt kell mondjam kevés az ilyen.
Pocakfotót nem teszel fel?

Kép
pronny

Ktc: jobbulást Borinak és Neked! Remélem, mindenki rendbe jön szülésre!!! Drukkolok.

Bettyna: időben mikor utalnak? Vagy milyen esetben? Ha időben kérdezed: október 27-én nyitottam a számlát és december 18-án került át rá a babakötvény összege.

Sáfri: drukkolok, hogy elmúljon a vérzés és a magas pulzus!

Aviubi: mi újság nálatok? Fiúk? Élvezik a havat? Munka?

Kép
Kép
cosmopolita

Éjszakai bagoly jelentkezik. Szinte semmit nem aludtam az éjjel. :? Ma megjártam a CTG-t meg az UH-t, uh-n Kocsisné mondta, nagyon lent van a feje, alig tudja mérni. Így doki megvizsgált, nekem egyáltalán nem fájt. Méhnyak kissé megrövidült, de méhszáj zárt (nem is nagyon érte el a doki), és a feje kimozdítható. Péntekre újabb CTG és vizsgálat van előirányozva. Jóslóknak örülünk, ezt mondta. Viszont zárt méhszájjal szóba sem jön az indítás, így várunk. Most nem is baj, nem vagyok még jól. Boriról ne is beszéljünk. Délelőtt kiakasztotta az apját, nem lehetett vele bírni, még a gyerekorvoshoz is elvitte, mert nagyon megijedt. Amikor hazaértem, akkor feküdtek le, de persze hiába volt hót fáradt a gyerek, nem akart aludni. Odafeküdtem melléjük, bevackolódott hozzám, s még javában fennhangon meséltük egymásnak apával, hogy mi volt, erre hallom, egyenletesen szuszog. Anyahiány, de ijesztő a mérete.
Ja, még annyit, hogy a kórházban a gyerekorvosok már kérdezgették a dokit, hogy mi van Bori-hugival, jön-e már? Tök jó, hogy számítanak rá és várják! Uh-n súlytipp: bő 3 kg. 8) :shock:
ktc

Én ma megjártam a 18 hets genetikait, 3 órát vártam!!! :shock: :evil:
Ráadásul vittük Alizt is, mert anyós nem tudott jönni vigyázni rá, ne mondjam, 20 perc után tiszta zizi volt. Úgyhogy elmentek az apjával az állatkerti játszóházba. Vagyis mentek volna, de pechjükre épp valami forgatás volt , úgyhogy végül bementek az állatkertbe. Aliz annak ellenére, hogy reggel fél 6-kor kelt ("jó" szokása mostanában ), nem aludt csak oda és vissza az autóban, szóval egy hulla fáradt lányunk lett a végére...

Nekem sem volt sétagalopp: megkaptam az afp eredményét és alacsony (0,65), de állítólag a ßHCG 0,37 MoM-ja kompenzálja és így minden ok. remélem...
Uh-n is ért meglepetés: menzesz szerint 19 hetes vagyok, 12. heti uh szerint 18 hetes, ma meg közölték, hogy az értékek egy 17 hetes várandósságnak felelnek meg. Fa**a. Remélem ez nem azt jelenti, hogy rosszul (lassan) fejlődik a picurkánk... persze mire végeztem, a doki bement egy nagyműtétre és utána már absz. nem tudtam elérni, pedig nagyon sok mindent akartam vele beszélni a szüléssel kapcsolatban...
Fáradt vagyok és most nem tudom, mi van!? Legközelebb meg ha jól tudom, csak 3 hónap múlva találkozom vele (a vércukros vizsgálatot Kméten csináltatom), addig idegeskedhetek :roll:
vumenke

Sziasztok!

Ma délután Johanna belázasodott :( Remélem semmi komoly. Utálom, ha beteg, mert a gyógyszer allergiája miatt nem kaphat akármit :(
Na és bízok benne, hogy a srácok nem kapják el! Jövő héten lenne esedékes a kéthónapos oltás, nem szeretném, ha lecsúsznának róla, mert akkor minden tolódik...

Katica: ha hiszed, ha nem, naponta többször sasolom a telefonomat, hátha jön tőled az üzi, hogy szülsz :D Már nagyon szurkolok nektek. Borit sajnálom. Remélem semmi komoly. Bár lehet csak egy folyton visszatérő vírus az oka, vagy ahogy írtad, megviselik őt az átalakítások. Örülök, hogy Emő ilyen ügyesen gyarapszik :)

Sáfri: Én is filóztam már azon, hogy lánykáink dokija is lehet Spánik. Igazán ha a szülést nem is vállalná, de pl az első vizsgálatokra simán mehetnek hozzá. Bár olyan sok a változás. Ő meg még ugye fiatal, simán elpályázhat másik kórházba, ha szakmai karrierje ezt diktálja, vagy más országba... Megérteném, amilyen helyzet uralkodik kis országunkban, de igazán sajnálnám is :(
Próbálj meg pihenni, ne legyen baj a babóval. Rózsaszínezgetés azért mégse jó. Én is biztos megijedtem volna a férjed helyében az uhunál! Nem semmi ez a kis lurkó, hogy már most hogy rátok hozza a frászt :D
De jó, hogy rákérdezett az urad a pénzre az asszisztensnél. Jó tudni, hogy így gondolkozik a doki. Én is úgy gondoltam, hogy ő inkább az az igazi doki típus, aki nem a pénzért lett orvos, hanem hivatástudatból. Hát remélem, hogy az is marad, mármint lelkiismeretes doki mindvégig :)

Zsani: sajnos védőnő váltás van felénk, és az új még nem tolta ide a képét :( Én pedig két babóval nem akarok a hóban méretésre menni, mert túl közel van ahhoz, hogy felöltöztessem, levetkőztessem, ismét felöltöztessem majd levetkőztessem őket. Ez sok lenne még nekik :( Szóval anyu régi konyhai mérlegén a kenguruban mértem őket ruhástól. Gergő így lett 5700g, Bálint pedig 5100g. Kb 20-30dkg-ot leszámítva úgy híztak, ahogy eddig, 500-600g-ot hetente :D Gergő igazi haspók, és nagyon kis dundus, döncikének hívjuk :D Bálint meg inkább nyúlánk, nevezhetnénk hosszú puskának :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:45-kor.

Kata
labkat

Sziasztok!

Most látom, h a múltkori levelem nem került be! Már megint eltűnt, de nem emlékszem akkor mit írtam :(

ktc: remélem már jobban vagytok múlt héthez képest! már csak pár nap és négyen lesztek! olyan jó nektek, már én is nagyon a kezemben tartanám a fiatalurat :) tudom még messze van, de nagyon izgulok, már vettünk Neki pár ruhácskát és nézegetjük az ágyakat, babakocsikat... akkor apának egy kicsit nehéz lesz, ha pár napig nem leszel otthon, Bori nagyon hiányolni fog. azért remélem minden rendben lesz!

lakbakt: köszönöm a képeket, még mindíg tündériek :) nem csodálom, ha nem szívesen mászkálsz... mire felöltözteted a piciket és eléred a célállomást, szinte már ismét szoptatás, ahogy írtad 2óránként. nem lehet egyszerű! de a fontos, hogy szépen fejlődnek! Johannának jobbulást! most nézem, ahogy a lánykáid közvetlen egymás mellett vannak, h ők is mennyire hasonlítanak egymásra :) kis tündérek :)

sáfri: remélem jobban vagytok! tessék pihenni, néha egy kis segítséget kérni anyutól, tesótól, anyóstól..... h legyen időd magadra, a pocaklakóra!

vumenke: ne ijedj meg az afp-től. ezek szerint lehet, h nem is pontosan a 16.héten készült, így ez is okozhat eltérést. de az uh-n mindent rendben találtak és ez a fontos! nekem van egy ismerős, akinek egész terhessége alatt folyamatosan heteket "ugráltak" a korával, így szegénykém kb 5héten keresztül folyamatosan készült a szülésre... sajnos gyógyszert szedett előtte, amitől néha hónapokig nem volt mensese, aztán meg folyamatosan.... így nem volt miből kiindulniuk. de pénteken természetes úton megszületett pici lánya, makk egészséges :) azt hiszem a jóslatok között kb félúton volt az igazság! dokinkat mindenképp hívd fel, h legalább a mostani állapotokat megbeszéld vele. a szülésről még biztos ráérsz 3hét múlva is.

Mi jól vagyunk, a rosszullétek már csak 3-4naponta jönnek. A pocakom már látványos, kezdem élvezni a terhességet! Most már apa is érzi a mozgásokat, így esténként szoktunk játszani Manócskával :) Már Ő is nagyon várja, de sajnos addig még nagyon sok dolgunk van: építkezés, bővítés........

Szép napot mindnekinek!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Ma voltam uh-n komoly 29 mm-es mérettel rendelkezik már tesó. A vérképem, rákszűrésem stb rendben. Legözelebb március első hetében kell mennem genetikai uh-ra. Annyira durva, hogy két hét és vége az első trimeszternek!!!!
Képzeljétek uh után hívtam a dokit. Mondta, menjek fel a szülőszobára. Hű, de fura volt megint ott lenni! Mondtam is neki, hogy nem gondoltam, hogy ilyen hatással van rám a hely szelleme. :lol: Kedves volt, mint mindig, megbeszéltük amit megkellett.

Vumenke - Hű, de durva, hgoy ilyen sokan voltak! Nem irigyellek! Próbálj nem idegeskedni, mert az biztos nem használ. Inkább hívd fel valamikor a dokit és beszéld meg vele, amit szeretnél!

Sáfri - Átérzem a "pihenj sokat!!" reménytelenségét. Nem könnyű, de úgy tűnik neked tényleg kéne! Vigyázz magatokra!

Lakbat - Nagyon helyesek a képek!!!!!

Cosmo - Köszi, megnézem most már Szabi számláját is, mi a helyzet.

Ktc - Helyzet? Jobban vagytok? Kóros anyahiány - édesem!

Pronny - A pocakméret és a babaméret nem mindig van összefüggésben. Szabi 3850 g és 54 cm volt. Szóval nem kicsi, de nem is olyan gigantikusan nagy, mint a közvetlenül előtte születő kislány, aki 4,5 kilós volt az anyukája pedig nálam vékonyabb. Nekem kényelmetlenül feküdt, azért volt kellemetlen a vége.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Írtam egy csomót és elszállt! :twisted:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Én is olvasó üzemben voltam, mert mindig meni kellett játszani vagy főzni. stb...

Mi jól vagyunk. Bár elkezdtem vizesedni és a vizelet fehérjém sem lett jó. Holnap hívom , hogy milyen lett a mostani eredmény. Pénteken voltam a dokinknál. És képzeljétek előrébb került az időpontom. Megnéztük az összes UH leletet. A 12. heti szerint és a 8. heti szerint is április 4. Ó mondom az húsvét hétfő. Persze hozátettem, hogy Mátét is 10 nappal hordtam túl. Még azt nem tudom, hogy itt meddig engedik túlhordani a kismamikat. Március elsején megyek az első CTG-re.
Megkérdeztem, hogy elválall-e? És mosolygott az orra alatt. :-) Persze igent mondott.

Egyébbként örültem neki, hogy felhívtak a kórházból hétfőn, hogy elmarad a rendelése. Csak pehes voltam a buszos kirándulás miatt. Ennyi.

Ktc,

szép a pocakod. Borinak jobbulást kívánunk. Te pedig pihizz többet! Mennek a drukkok+++ Én sem tudok aludni mostanában. Most Máté szüliapján agyalok, hogy mit hogyan fogok elkészíteni. Én is igyekszem mostmér feltenni pocak fotót.

Vumenke,

nekem is alacsony volt az AFP-m, de a másik értékem szintén ilyen alacsonyra sikerült, mint a tiéd. +UH, De azért elmentünk még eg yUH-ra másová is. A védőnőm megakarta szúratni a hasamat, hogy ez veszélyes meg ilyenek. Szóval beparáztatott. De szerencsére minden a helyére került. Mondjuk nem vagyok megelégedve vele. A másik jobb volt, csak mivel ide költöztünk váltani kellett.
Tényleg nem lehet még tudni, hogy kisfiú vagy kislány?

Sáfri,

sajnálom, hogy a pulzusod em akar rendeződni. Remélem azért lesz esély a sima szülésre. +++ zorítok. Ez így klassz, hogy pihizel. Ügyi vagy, hogy teszel azért, hogy jobb legyen a helyzet. Sok olyan kismama van a környezetmben akik nem pihennek pedig kéne nekik.
Azt szerettem volan még kérni tőled, de csak akkor a van időd, hogy priviben elküldenéd nekem amit a dokival beszéltetek. Mármint a császár és nem császáros szülés menetét a Mávban. én is a simára pályázok. Mátét is úgy szültem meg. 4180 grammal. :-)Nem volt könnyű de remélem a második szülés már könnyebb lesz.

Labkat,

nagyon szép gyermekeid vannak. A kislányok kis tündérkék. A két kisfiú pedig kis cuki. Máté itt nézegette őket, ezért sem tudtam nagyon írni.
Jobbulást Johannának!

Zsani,

örülök, hogy jól vagytok.

Betti,

repül az idő bizony. Örülök, hogy minden eredményed jó lett. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

KTC?????

Izgulok én is, hogy mi helyzet veletek!

Kata!
Hát milyen hatalmasra növeszted a srácokat!! Lassan utólérik Esztert! Ő most kb 7,5 kg. És egyébként is itt figyel nálam egy csomag mini pelus, amelyet neked gondoltam ajándékozni, mert mi is akkor kaptuk Eszternek, mikor már kinőtte.(Emese mindig igérgeti, hogy megy meglátogat titeket...Szívem szerint én is csatlakoznék, de nálunk mindig beteg egy kicsit valaki. Nem vészesen, de azér mégsem adnék át egy kis orrfolyást sem.)

Minden tiszteletem a Tiéd, nem semmi egyszerre két picurral, akik ugye hozzád vannak nőve. Nem tudom hogy oldanám meg...Eszter annyira anyamániás, hogy képes volt a múltkor 50 percig :roll: folyamatosan üvölteni anyukámnak, mikor elmentem Csengével zeneiskolába és Benedekért oviba. Pedig anyukám mindent bevetett és van is türelme a gyerekekhez. De hát legkisebb lányunk egy ilyen csaj. Úgyhogy egyelőre marad az állandó hurcolászás, ami jó időben nem baj.(A havat is szeretjük), De ma pl. szakad az eső. Szegény dédimamija is mondja, hogy szívesen elvigyázna Eszterre, de vele is csak addig van el, amíg pl. elsöpröm a havat a járdáról.

A testvéreit viszont nagyon szereti.Ahogy hallja az ajtócsukódást, és a nagyok hangját, mikor megérkeznek a suliból -Gergő szavaival élve-Ferrari sebességgel mászikeléjük a folyosóra.

Mindenkinek minden szépet és jót!

Bettyna gratulálok a másodikhoz. Mikor"megismertelek" még Szabi sem született meg! Emlékszel, te ajánlottad Spánik dokit!

Betti

Kép
becsengo

Sziasztok csajok!

Én még nagyon friss kismama vagyok és jövő héten megyek Spánik dokihoz először az ÁEK-ba. Beleolvasgattam az eddigi levelezéseitekbe és úgy tűnik, hogy jól választottam.
Van valami tanácsotok, hogy az első vizsgálatra hogy készüljek? Mit kell vinni? Még sose találkoztam a dokival, egy nagyon jó barátom, ott dolgozó orvos javasolta. Ja és ti tegezitek? Olyan fiatalnak tűnik. Én az állami rendelésére szeretnék járni terhesgondozásra. Van olyan aki ott is adott neki pénzt? Vagy csak a szüléskor? Tudom, hogy ez nagyon kellemetlen kérdés de nem akarom a dokit már az első alkalommal kellemetlen helyzetbe hozni.
Segítsetek nekem. Köszi
Vendég

Sziasztok!

Vicky - Nem tudom, meddig hagynak túlhordani. Nekem Szabi 2 héttel hamarabb jött. REmélem nem lesz gond az eredményeiddel.

Becsengő - Igen, emlékszem. Tényleg hogy rohan az idő és ESzter is milyen nagylány már! Köszi a gratulációt! :wink:

Lina - Üdv a csapatban! Gratula a babóhoz! Az első vizsgáltara semmit sem kell vinned magadon kívül. Fogja kérni, hogy jelentkezz majd be uh-ra. Kapsz beutalót vérvételre, Ekg-ra és megcsinálja a rákszűrést. Kb ennyi. Bár valóban fiatal mi magázódunk. Eszembe se jutott tegezni. Mindig nagyon udvarias és figyelmes. Nem igazán szereti a pénzes kérdéseket, én sem, ettől függetlenül én mindkét esetben már az elején megbeszéltem vele, van-e vmi anyagi vonzata a gonodzásnak. Természetesen nemet mondott. Mert ő ilyen. Én kínosnak érezném, ha a találkozók után dugdosnék neki pénzt, így a szülés után vittünk ajándékot benne a borítékkal.
Sok sikert és boldog babavárást kívánok.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok! Még itt! :lol:

Ma voltam CTG-n, kisasszony hozta a formáját, előtte a metróban hullámzott a hasam, odaérve bealudt. Pedig ettem csokis tekercset, mielőtt rámtették a kütyüt. Negyed óra után hajlandó volt mozgolódni is. A szülésznő 18 perc után lekapcsolta, mondván ez épp elég lesz, akkor vártam még bő fél órát a dokira (nagyüzem volt, csomó kismami volt a szülőszobán, 2 babasírást is hallottam kintről), aki elnézve a ctg-t, megkérdezte, hogy ráérek-e még egy kicsit, mert ő biza még egyszer gépre tenne, csak egy picit hosszabb időre. CTG tökéletes lett, bár amíg vártam a dokira, megint akkor volt buli, ott meg ugye lapítás. De a végére ott is kaptunk egy kis mocorgást. :D "Fájás"max. 12-ig ment, viszont ma sokat keményedek, szinte egyfolytában, és a hátam, derekam is gyakorta le akar szakadni. Vasárnap újra ctg. Vizsgálat nem volt. Ja , és kedden megegyezünk a végleges dátumban, ha addig nem moccanna a dolog, valószínűleg 23-a lesz belőle. Oh.

Kellett nekem a 9. hónap! (Bizony, kellett!) Elő is jött tegnap az aranyerem, meg a szeméremajki visszerem is nagyon bedurvult. Már ülni sem tudok. Pocak számomra hatalmas. Ma Emő meglepett kicsit, ctg-n eddig balra volt a szívhanghallgató, ma átkerült jobbra. És eddig jobb fent dugta a lábát, most meg az egész méhem teteje mozog, ha mocorog. Remélem, ez a sok dolog mind azt jelzi, hogy beilleszkedett végre.

Vumenke, lehet, hogy kedden dél körül te hívtad a dokit, hogy fél 9 óta vártok a genetikán s még nem jutottatok be?

Lina,
üdv. közöttünk! Valóban jól döntöttél a dokival, de majd úgyis meglátod! Mi elfogultak vagyunk. :wink: Én is magázom, pedig mindössze 1 évvel idősebb nálam. Én is az állami rendelésére járok, pénzt csak szülés után akarok neki adni. Minket mondjuk közvetítő útján, s olyan kikötés mellett vállalt el szívesen, hogy magánba nem tudunk járni. Szóval szerintem ebből ne csinálj gondot. Várjuk jövő héten a beszámolódat!

Na, megyek uzsonnáztatni a királykisasszonyt.
ktc

Sziasztok!

Tegnap hívtam dokinkat, másodszorra el is értem, de sajnos nem volt gépközelben, úh hétfőn megint hívom, hogy mi van az eredményekkel. Pedig reménykedtem, hogy esetleg ügyeletes. De jó ez így is, legalább tudja hogy keresni fogom!

Hasfájás amúgy javulóban, és már a tejtermékek sem viselik meg a srácokat. Bár citrusfélékkel nem merek kísérletezni, mert amiatt volt már rémes esténk a közelmúltban.

Kezdenek dumálgatin, bár még inkább csak Gergő. Bálint most kezd érdeklődni a környezete iránt. Már mindketten teli szájjal mosolyognak rám, de persze még csak ritkán, úh meg sem tudjuk örökíteni ezen emlékezetes pillanatokat. De csuda édesek :)

Örülök, hogy aránylag minden kismami rendben. VIKCI azért remélem nálad sincs semmi gond. Hívtad a dokit tegnap?

Becsengő: a Mini pelsut már lehet hogy mi se tudjuk majd elhasználni. Alig várom, hogy elfogyjon az itthoni fél csomag, és akkor sztem nagyobbra váltunk, mert ebből már gyakran kivándorol a kaki. Főleg Gergőnek!
Egyébkét szívesen látunk titeket, ha épp kifogtok egy egészséges szériát. De ismerős a helyzet. 4 gyerekkel még nehezebb lesz kilábalni egy- egy nyavalyából. Bár most talán megússzuk Johanna torokgyusziját. Azt se tudom ő hol kapta el. No és az is sokat segít, hogy most nem jár Vera se oviba. Legalább nem hoz haza semmit. Szeptembertől meg már Johival együtt mennek :)

Katica: csak egy évvel? Akkor épp mint a férjem, 77-es lenne? Te ezt honnan tudod? Egyébként én is magázom. Nekem ez valahogy így kerek egy dokival szemben!
Hú, nagyon izgin hangzik mindaz amit leírtál. Tegnap amúgy majdnem felcsörgettelek, hogy nem e találkozol a dokival. Meg akartalak kérni, hogy kérd el tőle az eredményemet, és ha akar írni valami receptet, azt is írja el, te majd átadod az infót. De végül elértem, majd hétfőn hívom megint - de ezt már fent ecsetetlem.
Lehet hogy nem is húzod ki 23-ig! Főleg hogy már keményedgetsz is! Akkor már nagy esély van rá, hogy a méhszáj is elkezdett nyílni. Gondolom kedden erre is ránéz.
Lehet hogy akkor meg is beszélem vele hétfőn, hogy kedden adja majd neked oda a leleteimet, és ha kell bmi mást. Jó ez így neked? Aztán majd priviben megírom a címemet.

Szép napot mindenkinek

Kata
labkat

Jó reggelt!

bettyna: örülünk, h minden rendben Nálatok!

vikci: bosszantó, velem is rendszeresen előfordul, h írok-írok és hussss. kezdheted előlről. sikerült elérned a dokit? mit mondott? jól vagytok?

lina: üdv közöttünk! tegezni?????? hát, szerintem bármilyen fiatal, nem illik! nekem eszembe sem jutna! (nekem is egy ott dolgozó barátom mutatta be, de sztem ez nem jogosít fel rá) én is a kórházi rendelésére járok, pénz kérdés nem szokott felmerülni. én pont karácsonykor találkoztam vele, akkor egy kis csomagban egy minimális összeget adtam neki, de úgy vettem észre olyna "suta" volt az egész szitu......

ktc: Emő is viccelődős baba, szeret játszani :)

Kép
zsani78

Sziasztok!

Lina: Üdv. itt nálunk :D Én is magázom a dokit, és én is a kórházba jártam hozzá terhesgondozásra (még a Szabolcs u-ban). Nagyon kedves és segítőkész így is :wink:

Labkat: 76-os a doki. Még nagyon régen fent volt iwiw-en. Rákattintottam a "Kit ismerhetek"-re, és ott volt a kupacban :D Az egyik barátnőm az ismerősei között volt.

Mi jól vagyunk, a héten megvolt a farsang az oviban és a bölcsiben. Niki felvette Vivi tavalyi tűzoltó jelmezét, Vivi pedig gyertya volt :) Nagyon aranyosak voltak :D
lamme

Kata, persze, jó lesz úgy, én is felírom, hogy kedden ne felejtsem el elkérni. De édesek lehetnek a fiúk! És a lányok is olyan szépek! Büszke lehetsz rájuk!

Doki most is fent van az iwiw-en, de nem aktív, mindössze 1 ismerőse van. 95-ben érettségizett, én 96-ban, innen tudtam, hogy nem nagy a korkülönbség. Egyébként a gimis kémiatanárnője kedves ismerősöm. :D

Keményedések folyamatosak, meg a derékfájás is, de már nem merek reménykedni. Nincs akkora fájdalom, hogy komolyan merjem venni. Egyre élesebben látom magam előtt a csaszi lehetőségét. De így legalább nem fog váratlanul érinteni. Kedden vinnem kell a Bori születéséről kapott zárót, azon rajta kell lennie, hogy a méhem milyen irányban vágták, ezt fontos tudnia a dokinak, mielőtt szikéhez nyúl. Bár valószínűleg azt is vízszintesen, mert csak a nagyon koráknál vágnak függőlegesen. Hát majd kiderül.
ktc

Katica: Csaszi? Ugyan miért? Nekem se voltak erős fájásaim még Johival sem, és két ujjnyira kinyílt így a méhszáj. Aztán már lehet burkot repeszteni, és szülni természetesen. Ha Emő befészkeli magát, bizony simán szülhetsz normálisan :) Ne gondolkodj már csasziban. Indítás csak oxy infúziót jelent első körben. Aztán simán segíthet az annyiban, hogy minden menjen a maga medrében!
Előre is köszi a segítséget :)

Lamme: hát fiatal, azt tudtuk :)

Kata
labkat

Kata, az idő előrehaladta miatt. Ha addig nem jön Emő, valószínűleg 23-án műt. De majd kedden pontosítunk. 21-re vagyok kiírva, max. 2 napot várnak az előző csaszi miatt.
ktc

Sziasztok!

Köszönöm a kérdéseket. :-)
Túl vagyunk a kisfiam szülinapi buliján. Az egész hetet végig idegeskedtem, szédültem stb.. de a vérnyomim jó volt. . És erre ma egész nap szédültem már. A vérnyomim is 138-ra ment ami nekem magas. Sose szokott ekkora lenni. Remélem most minden helyre jön, mert nem szeretnék toxémiás lenni.
Tegap a nagy készülődés közepette elfelejtettem felhívni a dokit, de majd hétfőn észben tartom. :-) A védőnő mondta, hogy napi 3X mérjem magam. Pénteken talákozom vele is.

Ktc,

nagyon izgi a helyzet. Sajnálom, hogy kijött az aranyered meg a viszerek. Így nehéz nyomni is. Egyik ismerősöm alig bírt szülni miatta. Szorítok, hogy azért megúszd a csaszit. +++

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Labkat: Már megint elfelejtettem leírni, hogy milyen gyönyörűek a gyerkőceid! :wink: Büszke lehetsz rájuk!! :lol: Régebben írtad, hogy a fiúk születésekor felcserélték a nevüket. Sikerült az anyakönyveket úgy megkapni, ahogy ti szerettétek volna?

Ktc: A babavárós vonalzód nem jó :shock: Ma azt írja, hogy 39+3 vagy, és még 3 nap van hátra. Ez azért nem jó, mert akkor még csak 39+6 lennél, és 40+0-ig kéne számolnia a vonalzónak. Másrészt, ha meg onnan számolom, hogy ma 13-a van + 3 nap az 16-a. Te meg pont írtad, hogy 21-re vagy kiírva. Szóval valami nem stimmel :D
lamme

Katica: értem. Szóval akkor előző csaszi miatt vagy beszabályozva. Hát azért még én remélem, hogy minden jól alakul, és tudsz normálisan szülni. De persze legyen úgy, ahogy mindkettőtöknek a legjobb! :)

Vikci: vigyázz magadra. A toxémiára azért jó odafigyelni. Persze majd dokink megmondja a teendőket... A lényeg, hogy pihenj és ne idegeskedj - bár tudom ennek semmi köze a habitushoz. :?

Lamme: nevekkel persze minden rendben. Amúgy a férjem cserélte fel a neveket. Az volt, hogy ugye gyorsan kellett beérnie, mert a nővérkéket ahogy kérdezgettem, mindig csak azt mondták, hogy ráérek szólni. Aztán jött a doki, és közölte, hogy üres a műtő, úh fél óra múlva akár kezdhetjük is a csaszit... ugye ekkor sos hívtam a férjemet, aki szabályosan közlekedve autópályán beért fel a szülőszobáig úgy 40 perc alatt. Éppp csak lepakolt és már toltak is be. Aztán hirtelen ott voltak a srácok, és ugye tőle kérdezték, hogy az A baba neve mi legyen. Ő meg hirtelen azt monda, hogy Bálint. Mikor kitoltak a műtőből, akkor kérdezte, hogy az A baba ugye Bálint volt? Én meg mondtam, hogy nem. Ő hagyta volna annyiban, de én nem véletlen adtam így a neveket. Sőt korábban meg is állapodtunk, hogy az első baba lesz Gergő. És ugye első baba mindig az A baba! Aztán a szülésznőnek szóltunk, aki rögtön feltelefonált a csecsemősökhöz, és átcserélték a srácok neveit. Én már jó névvel ellátva láttam őket. Szóval úgy kb fél órát lehetett elcserélődve a nevük. :)
Amúgy férjem ilyen helyzetekben szeret bakizni. Pl esküvőnkkor a pap elrontotta az eskü szövegét, és azt mondta "ismételd utánam... feleségül megyek hozzád" ő meg bár hezitált egy pillanatra, de végül feleségül jött hozzám :lol: :lol: :lol: Jót röhögött mindenki :lol: :lol: :lol:
Egyébként én vonalzóm is zizi mert fiúk hétfordulójuk szerdánként van!

cupp mert lemerülök!

Kata
labkat

Lamme, köszi az észrevételt, szerintem igazán jó vonalzót még nem láttam sehol... Dátumok: a 21-e a védőnős számítás, ez van a kiskönyvben, tehát hivatalosan ehhez kell igazodni. A doki annak idején 19-t számolt, az ő várandós kereke azt dobta ki, az enyém 17-t, s az első uh alapján 15-re kalibrálják. Szóval igazodjak ki... :lol: A vonalzót a 19-hez próbáltam belőni...
ktc

Sziasztok!

Ktc - Nagyon izgi ez a várakozás! Bár én megőrültem volna, az tuti! :lol: Végig azt mondogattam, hgoy inkább 2 héttel előbb jöjjön Szabi, mint 1 nappal később, mert rettentő türelemtlen voltam. :oops: Hát, nem szót fogadott? Ez a számítás is egy olyan bizonytalan dolog, hogy csak na! Nekem mensi alapján szeptember 10, ez első uh szerint 9, a védőnő szerint 11, a doki meg semmit sem mondott még. :) Aztán majd megint a természet eldönti, mi legyen.
Ne, haragudj, lehet, hogy már meséltél róla, csak lemaradtam vagy szita az agyam, nem emlészem mi történt Borival. Szülés közben volt komlpikáció, vagy később derült ki, hogy probléma van?

Lamme - Képek a csajokról?

Labkat - Ez annyira jó, amikor már mosolyognak!!!! Gratula!!!! Névcsere :wink:

Vicki - Vigyázz magadra!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Labkat: nagyon cukik a fiúk és a csajaid is nagyon hasonlítanak egymásra! :lol: Ők hány évesek?

Zsani Ti is felújítotok, huhh, úgy látszik, ez ilyen várandóssági "hobby" :D

Köszi a megnyugtatást az AFP-vel kapcsolatban. Úgy döntöttem én is, h nem túráztatom magam rajta, már előtte is sokat olvastam ennek a vizsgálatnak a fölöslegességéről, meg hogy x db rossz AFP eredmény miatt végzett abortusz UTÁN kiderült, hogy a babáknak csupán 20%-a volt beteg, 80%-ban egészséges babáknak vették el az életét. :roll: :(

Betty: gratula a méretkhez és a jó eredményekhez! Genetikaira ha tudsz, menj oda már fél 7-7-re, talán hamarabb szabadulsz, mint én.

Vicki kösz Neked is!! :) A vérnyomásod is magasabb, mint eddig? Remélhetőleg nem toxémia, nézesd gyakran a vizeletet (lehet gyógyszertárban kapni vizelet-tesztet, így Te is tudod nézni) és méress vérnyomást. Egy ismerősömnek "Hellp-szindrómája" van, mérgezi a lepény, szinte mindig 180 körül van a vérnyomása és fehérje van a vizeleétben. Most már 2 kg-s a babója, szóval már nem annyira parázik, de azért szörnyű lehet.
Az amniot én sem szívesen vállaltam volna be, nagyon veszélyes.
Lányunk lesz ismét, de ezt már a teherbeesésés előtt is tudtuk :D

Lina grat. a pocaklakódhoz! Első alkalomra egy listát vigyél a kérdéseiddel :)
Én tegeződöm a dokival a szülésem óta :lol:

Ktc: Hú, ez már célegyenes, izgi!! nagy lehet már a picurkád :) Jó, hogy ismételtétek a ctg-t, így Te is megnyugodtál legalább. Kedden igen, én telóztam a dokinak. Kicsit kétségbe estem a kb. 60 kismami láttán nyűglődő gyerekkel az oldalamon...

Lamme: kösz a blogcímet, olyan édesek a lányok! És az "egyenágyak" nagyon tetszenek! Könnyű őket tisztítani? Niki mióta alszik nagy ágyban?
Szívesen csevegek a háborítatlan szülésről, most megint belebújtam pár könyvbe a témával kapcsolatban :)

Nevek: Írországban most szült egy ismerősöm pár napja. Ott a babaágyra és a karszalagra anyuka nevét írják, mert van 2 hét gondolkodási idő a neveket illetően. Ez szerintem tök jó! Mi az elsőnél is tudtuk, h lány lesz, mégis kérdeztek fiúnevet is a szülés előtt és alig tudtunk valamit kinyögni :D

Múlt heti pocakfotó:
Kép
vumenke

Sziasztok!

Ma eszembe jutott, hogy felhívjam a dokit. És elsőre felvette. Már ezt hittem, hogy műt és lehetetlen lesz ma elérni. Szóval a vizeletemben ismét van fehérje 0,5, és 0,25 az optimális. Azt mosndta, hogy holnap reggeltől gyűjtsem a vizeletet csüt. reggeléig majd menjek be hozzá a szülőszobára ott csengessek be és az egész napiból vigyek valamenyni mintát. Vért is vesznek rögtön. Nem kell éhgyomori, de azt is megnézik. Nagyon rendi volt. valaki írta, hogy becsöngetett a szülőstobára és tök ciki volt. Most nem tudom, mit csináljak, de a dokink ezt kérte. :-) Szerintetek? Ha van valakinek ilyen tapasztalata írja meg nekem légyszi. Előre is köszönöm.

Vumenke,

szép a pocid. Csini kismami vagy. A vérnyomi 117 körül van álltalában. Ez most szédüléssel is társult és ahhoz képest magas volt, mint szokott. A 180-tól megijedenék azért nagyon. Reméljük, hogy az ismerősödnek nem lesz semmi baja.
Én most a fiú nevekkel bajlódom, jó lenne ha nekünk is lenne még szülés után is időnk. Mert szerintem is a baba arcára rá van írva mi állna neki jól. :-)

KTC,

Mi van veletek? Mennek a drukkok!+++

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Mindenek előtt KATICA, nagyon köszönöm, hogy elhoztad a leleteimet és a postázást is előre köszi :) Örülök, hogy végül semmi nem volt a tenyésztésben, már azt hittem megint találnak valamit... egész furi, hogy minden ok volt :D Na most jó sokáig nem lesz dogom a dokival...

Ma őrültek háza van nálunk. Férjem munka híján nekilátott a másik nagyszoba csinálásának, mert oda akarjuk majd átköltöztetni a lányokat. Hátha nem cuccolnak majd ki folyton a nappaliba. Lesz nekik tv is, persze gyerekzárral, hogy csak azt és akkor nézhessék, amit én megengedek! A mi hálónkat majd nyáron újítjuk fel (csak festés) és az lesz a srácok szobája. A lányok mostani picike szobája pedig lesz a mi hálónk. Ez volt lány koromban az én szobám. Szerettem mindig ezt a kis kuckót :D
A srácokat most nem rég oltotta be a doktor nő, hát nem semmi volt. Végül pontos mérlegelés alapján Gergő (születési 2890g és 51cm) 5390g és 59cm, Bálint (születési 2480g és 50cm) pedig 4700g és 56cm. Gergő már jó nehéz. Ráadásul mérlegeltem egy szopizást, amikor 100 ill 80ml-t cuppogtak ki maguknak :) Ennek örülhetünk :)

VIKCI: nyugodtan csöngess be, ha doki ezt mondta. Én máskor is becsöngettem, mikor egyszer megnéztük apuval a szülőszobákat, nem voltak taplók! Egyszerűen csöngess be, és mondd, hogy Spánik doktorhoz jöttél. Ha nincs ott, akkor meg csörgesd meg telefonon. Ezt tettem mikor varratszedésen voltam, és pár percen belül ott is termett :D Ne aggódj emiatt.
Sajnálom a vizeletet. Remélem nem lesz semmi gond emiatt.
Én kiválasztva a kedves neveket a jelentésüket is nézve, úgy döntöttem el, hogy végül melyik baba melyik legyen, amelyikre a jelentés jobban illett. Gergő (éberen őrködő) folyton ficánkolt, rugdosott. Míg Bálint (erős, egészséges) sokat aludt, de mégis többször megfordult a méhben. Erősnek kellett lennie ilyen mutatványhoz. Lehet hogy buta elgondolás, de mi így döntöttünk. Egyébként meg férjemnek soha semmi nem tetszett, épp hogy kettőt ki tudtunk választani :roll:

VUMENKE: eszméletlenül ismerős vagy, de nem tudom honnan. Nem hiszem, hogy dokinál összefutottunk, mert én már úgy 11 hete nem voltam nála rendelésen. Azaz a hathetesen, de ott tutira nem taliztunk. Csini vagy, igazán! A pocakod is szépen domborodik már :D
Lánykáink: Veronika 4 éves múlt január 22-én, Johanna pedig 3 éves lesz szeptember 18-án!

KATICA: még csak annyit, hogy türelem, eljön az időtök. Szerintem élvezd ki minden utolsó percét az állapotodnak :wink:

Kata
labkat

Voltam CTG-n meg UH-n, minden tökéletesen rendben van, kiscsaj jól van a pocakban. Uh-n most azt mondták, rendesen nyomja a burkot a kobakjával, de nincs lent a fejecskéje. Doki nem vizsgált, továbbra is várunk, hiszen minden érték azt mutatja, hogy jól vagyunk. Csütörtökön újabb CTG, aztán megbeszéljük, hogy keddre hány órára kell bemenni a csaszihoz. Már nem bánom, tényleg jobb, ha nem görcsölök rajta, hogy meginduljon magától. Végül is jól vagyunk, egész jól bírom, végre elmondhatom, hogy megadatott a 9 hónap, s addig is többet tudok lenni Borival. Szóval úgy vagyok, hogy tudom, legkésőbb 1 hét múlva babázok!!!!!!!!!!!! Juhéjjjjjjjj!!!!!!!!!

Kata!
Bálintnak utólag is boldogságos névnapot kívánunk! Gergő mikor tartja?

Vikci,
nyugodtan csengess be, vagy kijön valaki, vagy hallod, hogy kattan az ajtó zárja, akkor nyiss be bátran. Mondd, hogy adokit keresed, meg van beszélve. Ha épp nincs ott, s nagyon ráérnek a szülésznők, megcsengetik neked mobilon. Ők azon mindig elérik. Nekem ma legalábbis ez volt. :)
ktc

Bettyna, neked még nem válaszoltam, bocsi. Szóval lepényi probléma volt Borival, a lepény 1/3-a volt annak, amekkorának kellett volna lennie, s nem látta el jól Borit, sőt, a végére már olyan tápanyag- és oxigénhiánya volt, hogy fogyott méhen belül. Így született 35 hetesen mindössze 1100g-mal és 37cm-rel. Nem volt vajúdás, sürgős, életmentő császár volt. Mivel Bori pici volt, elég nagyot vágtak. Így nem tudhatom, hogyan viselkedne a testem hüvelyi szülés közben, de az jó, hogy nem a testem miatt kellett a csaszi, tehát elvileg jó esélyem van rá, hogy sikerül. Csak az idő korlátoz be minket.
ktc

Vikcy: remélem, nem lesz semmi gond a 24 h-s vizelettel! Ha doki mondta a szülőszobás csöngetést, akkor mondd ezt amikor beszólsz. Tuti, nem harapják le a fejed :)
Ha jól tudom, kell ugyan nevet mondani, de 2 (?) napos korában jön a kh-i védődő, aki lefixálja a nevet, akkor még lehet módosítani. Bár nem 2 hét :(

Labkat: ismerős vagyok? Ha nem a dokitól, akkor passz. Veszprémhez-Kecskeméthez van valami kötődésed? Vagy az angolhoz (tanár, vagy tanuló vagy?) Más ötletem nincs :)

Ktc: max. 1 hét, fúúú :)
Borival mi lehetett ez a lepény-gond, kiderült azóta?
vumenke

Sziasztok!

Mindenkienk köszönöm a bíztatást. :-) Akkor így fogok tenni. És remékem én is, hogy nem lesz semmi gond. :-)

Ktc,

azta de furi volt olvasni, hogy egy hét múlva megszületik a babucid. Bár tudom bármikor jöhet magától is. :-)

Labkat,

Boldog névnapot Bálintnak így utólag is! Mi akkor születtünk azon a szép napon. Mármint Mátéka. :-) Köszönöm a tippet lehet, hogy így fogok tenni. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci, tényleg! Máténak nagyon boldogságos szülinapot kívánok utólag is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vumenke,
csak tipp van, hogy egy kora terhességi vírusfertőzés húzódott rá a lepényre. De van olyan feltételezés is, hogy még éretlen volt a méhem. :oops: Szóval pontosan nem tudni. Azért is figyelt most ránk ennyire a doki.
ktc

Köszönjük Ktc. :-)

Hoztam néhány képet. A tortát és rá a marcipánt sk. készítettem. Egész héten ezzel keltem és feküdtem, hogy hogy fogom megcsinálni. Hát nem lett valami nagy szám, lett amilyen lett. :-)

Kép
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Katica: Már én is akartam kérdezni pontosan hogy is volt Borival. Amúgy én szívesen hallanék róla. Már hogy milyen kislány, és miket csináltok napközben, meg ilyenek :wink:
Akkor neked előző csaszi az hosszába vágott seb? Azt nem értem, hogy miért nem vették ki előbb a babát??? Látták, hogy mi a helyzet, vagy elsiklottak felette? Bocs ha ez rossz emlékeket ébreszt, nem muszáj válaszolnod!
Már csak egy hét WOW, remélem minden a legjobban alakul. Azért jó lenne az is, ha megtapasztalhatnád a szülés örömét... csak én mint aki már többet kipróbált, ajánlani tudom, minden fájdalmával együtt :)

Vumenke: hát angolt tanultam jó pár tanárnál... de nem hinném hogy itt a kötődés. Bár még kötődhetünk, mert egyszer még szeretnék dolgozni, és kéne majd egy jó tanár... Bár Kecsó messze van. Egyébként bátyóm járt oda fősulira. Én is jelentkeztem oda, fel is vettek volna, ha az első helyre nem futok be, de jobb hogy így lett. Minden álmom a PSZF volt, hát most meg már nem az álmom :X túltelítődött a közgazdász szakma... Ráadásul valahogy nem megy nekem az angol, hiába van papírom róla, egyszerűen rossz élmények miatt nem szívesen használom. Na ehhez van valami ötleted? Már hogy hogy lehetne megszerettetni valakivel, aki nem szereti? Jó lenne igazán jól tudni angolul, de még nem találtam meg azt a módszert, ami nekem bevált volna. (Egyébként rigó utcai középfokúm van, és egy szakmai angolból szigorlatom) De szerintem én képtelen vagyok megtanulni angolul!
Még Kecsóhoz annyiban fűződtem, hogy volt ott egy közgáz, ahová elmentünk, mármint az akkori közgáz suliból páran valami rendezvényre. De az már eszméletlen rég volt!

Kata
labkat

Bálint nevében köszönöm a köszöntéseket, és Vikci Mátéjának boldog születésnapot kívánok én is! Szép torta :D Édes kispasi ez a Máté.

Egyébként sose állt hozzám közel, hogy fiaim legyenek. Valahogy lányos anyuka típusnak gondoltam magamat. De örülök, hogy ezt is megtapasztalhatom, és már meg is szerettem ezt a gondolatot :) Minap majdnem lefiamoztam Johannát :D bár eleinte fura volt azt mondani, hogy kisfiam a srácoknak, de már kiváncsian várom milyen helyes pasik lesznek belőlük. No és hogy mennyire lesznek egyformák felnőttként :D

Kata
labkat

Sziasztok!

Boldog név-és szülinapot mindenkinek! :lol: :lol: :lol: :lol:

vumenke: nagyon csinos kismami vagy :wink: bocs, biztos írtadd, most hirtelen nem tudom mennyi idős kismami vagy?
sajna mi nem felújítunk, bővítjük a házat! ma hozta a kész terveket a tervező, holnap megyünk a tulajdoni lapért, utána beadhatjuk a hivatalnak engedélyezésre. sajnos jelenleg olyan pici a házikónk, hogy max. a kutyakenelbe tudnék költözni a kisággyal :shock: muszáj megcsinálnunk, remélhetőleg júni elejére kész leszünk.

vikci: hűűűűűűűűű, de ügyes vagy! csodálatos torta, biztos nagyon-nagyon örült neki csemetéd!!!! sajnos én nem vagyok ilyen ügyes, kreatív! nyugodtan csengess be! én már többször voltam ott Nála (uh után is mindíg oda rendel magához), soha nem okozott gondot. nagyon kedvesek és segítőkészek voltak mindíg, pár percen belül jött a doki! van egy csengő, amit meg kell nyomni és vagy kijönnek, vagy kinyitják az ajtót. elmondod kit keresel, h meg van beszélve és ha nincs is ott, szólnak neki!

ktc: nagyon szurkolunk Nektek! én egy kicsit irigykedem, de nemsoká itt a mi időnk is :) Bori jól van, meggyógyult már? remélem Te is kiheverted a megfázást!

labkat: nőnek, mint a gomba :) amilyen szépek a lánykáid, biztos nagyon helyes pasik lesznek, csak győzzétek majd hesegetni a lányokat :)
én leendő kisfiús anyaként leginkább a fütyijétől félek! lehet, h buta vagyok, de van bennem tartás, h miként kell vele bánni - fürdetés, krémezés....

sáfri: hogy vagytok?

lányok lenne egy körkérdésem: többeknél olvastam már, h megbeszéltétek a dokival a szüléstervet. ez mit jelent? mivel kell készülni? ha nem bánja valamelyikőtök megosztja velem a sajátját? vagy ha elmegyek majd szülőszobalátogatásra, akkor elmondják, h mivel és hogyan készüljek? vagy a doki? vagy csak arra válaszolnak, amit én kérdezek? szeretnék majd én is időben felkészülni, de egyenlőre fogalmam sincs, h mit kell átgondolni, megtervezni! :oops:

mi nagyon jól vagyunk, már csak 3-4 naponta látogat rókakoma, így egyre jobban viselem és a pocim már terhes-pocak! Manócska egyre többet és erősebben mocorog és apa is egyre szívesebben foglalkozik vele. már naponta beszélget vele, simizi, keresi a pociban, ami nekem is nagy boldogságot okoz! vettünk pár ruhácskát is (nem vagyok hajlandó babonával foglalkozni, h mi lesz ha...... velünk-nálunk minden rendben és punktum!!!!), ill. nézelődünk bútor, babakocsi... ügyben. ettől ugyan el vagyunk keseredve, mert borzasztó drága minden, de majd lesz valahogy, mindent megoldunk :lol:

Szép napot mindenkinek!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Utólag is boldog név- és születésnapot kívánok az érintetteknek :D

Zsani: Szüléstervem nekem nem volt, simán lehet szülni enélkül is. Én úgy tudom, hogy az a lényege, hogy leírod, hogy miként képzeled el a szülésedet, milyen vizsgálatokat szeretnél mellőzni, tervezel-e fájdalomcsillapítást, és ha igen, milyet, stb. Szerintem a babaholmik esetében nézz körül több helyen, mert hatalmas árkülönbségek vannak! Kiságyban pl. nézd meg a Bergon kínálatát. Mi 5 éve 16 e-ért vettünk vadiújat, három állásba tehetőt, három fokot ki lehet szedni, és nagyon stabil. Szerintem nagyon szép is :) A natúr meg még ennél is olcsóbb volt, 14 e. Babaruháknál sem kell túlzásba esni, felesleges 3 e-ért body-t venni a Brendonban :wink: A babakocsit is meg lehet úszni relatíve olcsón, csak rá kell szánni egy kis kutatómunkát :wink:

Vumenke: Köszi a dicsiket :) December elejétől alszik Nikkancs benne, vagyis két éves + 1 hónapos korától. Vivi 19 hónaposan került át :D Niki egyik napról a másikra, Vivinek volt egy hónap hozzászokási ideje (két hétig csak játszott rajta, aztán két hétig nappal ott aludt). Hát sajna Vivi ágya már megélt egy-két hányást és bepisilést, de egy nedves ronggyal párszor áttörölgetve szépen ki tudtuk tisztítani, se folt, se büdi szag nincs. Szerintem a tisztíthatósága nagyban függ a szövet fajtájától. Amúgy azt szoktuk csinálni, hogyha valamelyikük beteg (hányósan), akkor a lepedő alá teszünk egy gumilepedőt (úgy hívják?), és az megóvja az ágyat. A kiságyban is így csináltuk. Vivinél akkor is volt ilyen, amikor próbálkoztunk az éjszakai szobatisztasággal. Amúgy mi úgy kértük, hogy a frontoldali lapok levehetők.

Vikci: Szuper tortát csináltál :wink: Nagyon jók a képek is :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.02.17 17:08-kor.
lamme

Sziasztok!

Labkat,

látod én kisfiús anyuka leszek, pedig mindig is lányosnak gondoltam magam. De most, hogy benne vagyok látom, hogy kisfiús anyuci vagyok. Bár a kocsik nem érdekelnek, de valahogy azért elautózunk egész nap. :-)
És azért látom, hogy Mátéért már most odavannak a csajok. :-) Persze annyit változnak. Remélem ilyen kis szép fiú marad. :-)

Zsani,

nekünk mondjuk szerencsénk volt a cuccokkal, de szinte mindent használtan veszek. Jó az első pár hónapban kellenek az új cuccok, de aztán használtan is annyi jó cuccot lehet kapni a neten is. Mondjuk én csak valakitől kaott rucit adtam Mátéra. :-) Vagy amit én vettem, és nem lett beteg tőle Máté. Ezt csak azért írtam le, mert vannak olyan anyukák akiknek fontos, hogy csak új ruhában járjon a gyermeke. Nem tudom te hogy állsz vele. Leírtam az én álláspontomat is. :-)
Ajánlom a köv. oldalt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9025595 De a vatera és a teszvesz is jó oldal.
Én itt is vettem már jópár dolgot. Most is vannak fent babaruhák. És lehet azért alkudni is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?