Másodszor kezdek bele, mert az előbb valami miatt elszállt, pedig már tök sokat írtam!
SZóval először is nagyon örülök, hogy Mírával minden rendben és remélem ez Kristóffal is így lesz. A nem alváshoz pedig sajnos nem tudok hozzászólni.
A nagy érdeklődére való tekintettel, gyors élménybeszámoló:
A gyerekek sokkal jobban vették a london akadályokat, mint reméltem. A legtöbb gondot az utazás okozta, ennek a kultúráját még tanulniuk kell egy kicsit. De ha arra gonodlok, hogy mi felnőttek is nezen viseljük az egész napos zötykölődést, akkor viszont semmi meglepő nincs a dologban.
A családok, akiknél laktak változó lelekesedéssel tették a dolgukat. Voltak akik alküdték volna már első reggel egyedül a gyerekeket a találkozási pontra. Ezért el kellett nekik magyarázni, hogy ők még talán kicsik ehez és otthon sem mehetnek jóformán sehova egyedül, max a szomszédba, hát még egy idegen országban, ahol minden ház egyformának tűnik és még az autók sem onnan jönnek, ahonnan megszoktuk. Meglepő módon a szülők sem hívogattak hisztizve, sőt kifejezetten jól kezelték ezeket a dolgokat is. Kaptam pl. olyan smst, hogy beszéltek ugyan a gyerekeikkel, de én ne idegeskedjek semmin, mert tudják, hogy vigyázok rájuk.
A városnézésekbe amit csak lehetett belesűrítettünk. Minden nap másik negyedet néztünk meg. Jó kis infodömping volt, de ezt is egész jól vették a srácok, elég sok mindenre emlékeztek még hazafelé is. Persze azért majd még üllepednie kell a dolgoknak. Én naponta fél-egy órákat tudtam lopni magamnak a pihenésre, amíg ők múzeumoztak, vagy épp a csillagvizsgálóhoz másztak fel.
Azt hiszem egy egséz életere szóló élménnyel sikerült gazadagítanunk mindenkit és szuper "búcsúajándék"'is volt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy nem hallgattam a károgókra, akik mindenképp le akartak volna beszélni az utazásról. Mivel nem először jártam végig az útvonalat, tudtam, hogy mire vállalkozom. Persze jó volt azért hazaérni, mert az állandó gyerekzsivaj (42 gyerketől) már eléggé kezdett az agyamra menni és apa is hiányzott már.
Hát röviden ennyi.
A hétvégénk is mozgalmas lesz, Víz, zene virág fesztivál lesz Tatán (onnan származom), úghyogy ma már megyünk haza, de szombaton anyukám jönni szeretne a Santanara, így jövünk is vissza velük. Ma meg még rendbe kell kapnom a lakást egy kicsit - Apa egyedül volt egy hétig!
Szép napot mindenkinek!

[/ur]l]