A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Szurikata!
Mint tudjuk vannak csodák! Ne menekülj a laptető elől! :D

Hildácska!
Örülünk, hogy újra kezdhetsz!
Munkahelyet nem hagyunk ott önszántunkból, mert nehéz másikat találni. A főnök ma így látja, holnap úgy, ezért ne higgy az ígéretnek! Amíg mesterséges megtermékenyítési programban veszel részt, véd a törvény, nem mondhatnak fel Neked! A munkáltatónak időt kell biztosítania a kezelések időtartamára, mely időtartamra fizetés nem jár, magyarul ez fizetés nélküli szabadságot jelent, amit a munkáltatónak ki kell adni. Egy jó háziorvos is jó megoldás!
HURRÁ KEZDÉS!!!!

Jaffával kapcsolatban:
(Jaffa narancs, vagy citrom? Azt hiszem inkább citrom.) :)
Az első pillanattól kezdve van egy olyan gyanum, hogy elriasztó szándékkal született meg az irománya. Nem számolt be arról, miért jött ide, járt-e már másik helyen, ott jobbak voltak-e a tapasztalatai, stb. . Mégis azt állítja, nem sikerült megértenünk az Ő helyzetét. Szerintem ez nehéz is így, ennyi iformációból. Tehát magáról keveset ír, másról (Dévai) viszont sokat, és csak negatív dolgokat. Egyértelmű számomra, hogy ártó szándékkal kereste fel a topikot. Nem tartom lehetetlennek, hogy az intézet egy régi orvosát, vagy annak szószólóját "tisztelhetjük" Benne.
Azt állítja privát üzenetben sok együttérző hozzászólást kapott. Milyen kár, hogy ezeket mi nem ismerhetjük, meg. Én arra kérnék mindenkit, bátran írjon nyíltan is, engem érdekelne bárki negatív véleménye! Pusztán tapasztalat szerzés céljából.
(Igaz, mi sem állítottuk, hogy az általa említett dolgok nem fordulhatnak elő, csak talán mi egy kicsit megértőbbek vagyunk.)
Ki kell jelentenem Jaffa írásából kifejezetten rosszindulat árad!
Ez azonban saját tapasztalatainkat nem befolyásolja és nem tudja befeketíteni a Dévai Intézetet, ahol nagyon sokunk rendkívül jó, szakképzett ellátást, emberséges bánásmódot és emberfeletti, együttérző erőfeszítéseket kap, a sikeres eredmény érdekében!

Jaffa!
Szívesen megismernélek közelebbről! :twisted:

Sajo
sajo

Sajó!
A Jaffa témában teljesen egyetértek Veled. Nekem is volt egy ilyen érzésem ahogy alakult a párbeszéd. Akadjunk le a témáról. Mondjuk az egyik hsz-a végén ugy köszönt "hogy további jó topikolást" én ezt ugy értettem hogy nem jön többet. De utána csak írt még.
A laptetővel kapcsolatban: ez a hajó már elment :D
Helyette vannak unokák.Ez az élet rendje.

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok,

na nekem ma megjött, úgyhogy holnap hívom Apánkat és kezdünk! :lol: :lol: :lol:
Szurikáta, jöhetnek azok a szurik, már úgyis olyan rég volt tűpárna a pocim! :lol:

miciona, örülök, hogy kaptál bogyót a TSH-ra! Én már egy csomó olyat hallottam, hogy amikor elkezdték szedni, utána tök hamar babásak lettek... Nem emlékszem, nálatok van katona gond is? Ja, és egyébként, asszem pont azon a honlapon olvastam, ahol te voltál, hogy ez egy tejesen természetes alapanyagú gyógyszer, tehát ha pl egy természetgyógyász ellenzi, akkor monnyon le! :wink: Nekem semmi bajom vele, hozzá kellett szokni, hogy felkelés után egyből még csukott szemmel beveszem, aztán minden megy a maga utján!
Ja, és képzeld egy ismerősömet korházba vitték ugyanolyan tünetekkel, mint te... Állítólag van valami vírus... Most épp kivizsgálják. :cry: Tényleg, te már jól vagy?

hildácska, szuper, hogy kezdtek! Akkor jövő héten hajnali randi? :wink:

Jaffa témával kapcsolatban. Szerintem pont erre van ez a fórum, hogy ha valakinek valami nem világos, nem érti, stb, akkor itt meg tudjuk beszélni, mert sajnos vagyunk itt páran, akik már sok mindenen túlestünk... Én pl szívesen hallgatnám meg a rossz tapasztalatokat is, mert egyrészt abból is tanul az ember, meg nem lehet, hogy ha itt feltesz valaki egy kérdést, egyből meg is kapja a választ. Én eddig még minden kérdésemre megkaptam a választ! Persze erre fogékonynak is kell lenni, és ezt nem látom Jaffában... Ő eldöntötte, hogy rossz a Dévai Intézet, és megingathatatlan...

Üdv a többieknek is, bocsi, hogy nem írok mindenkinek, de rohanok. Jelentkezem, ha van valami!
kkata23

Sziasztok!

Szurikata!
Olyan drága vagy!
Jaffával kapcsolatos bejegyzésemet én is lezárásnak tekintettem.

Kkata!
HURRÁ KEZDÉS!!!!!
Nagyon szurkolunk Nektek!(Szurikáta meg biztos szurkál Nektek.) :D

Sajo
sajo

Kkata!
Kép :D

szurikáta
szurikáta56

Sajo! En is igy ereztem a sorokbol es a reakciokbol, ahogy leirtad, valahogy nem stimmel az egesz. Nem is erdemel ez mar tobb "szot"!
Muki! Varunk am a masikban is! ;-)
Szimba! Tetszett amit irtal, az is, h vetted a faradtsagot es az egyenesseg is!
Szimbalany es Szimba! Karacsony elott egyutt vasaroltunk Esztivel a Coraban. Az volt az egyetlen ilyen alkalom.
A penztarhoz erve en kimentem Vele es ott vartuk meg Apat. O fizetett, osszepakolt es jott ki a kocsihoz. Itthon pakolom ki a dolgokat, erre mit latok, egy cumit. Kerdezem, ezt kinek vettuk? Mondja,h O is csodalkozott, mivel Eszti soha nem cumizott, gondolta, en vettem valakinek. Hat nem. Azota sem tudjuk, Eszti tette-e valahogy a kosarba vagy belesesett a babas polcoknal, de valamikeppen hozzank kellett kerulnie... Miert irom ezt? Azert, mert ezen a cumin,amugy szuper minoseg :D , egy OROSZLAN diszeleg!!!
Szoval varja nalunk a kis gazdajat :D , mert azonnal tudtam, h ez a cumi miattatok "ugrott be" a kosarunkba. ;-)
/Addig es azota sem lattam sehol oroszlanos cumit!/

Kép
bodza2005

Bodza!
De édes a kis bevásárlós Esztibébi!
Veheted neki a kis kosarat :D

Kép

szurikáta
szurikáta56

Bodza!

Remélem hamar lesz gazdija a kis cuminak, akár Szimbáknál köt ki vagy akár nálatok jön egy kis jövevény...
hildácska

Hildacska! Nagyon kis draga vagy!!! DE: Ez a cumi egy oroszlankolyoke!!! Ezt akkor is azonnal tudtam, amikor meglattam. Vigyazok ra Esztivel es remelem,hamarosan elkuldhetem a kismaminak. ;-)
Nagyon szoritok am Neked is!!!! +++++++

Szurikam! Irtam privit! Cupakollak!

Kata! Drukk!!!! +++++++

Kép
bodza2005

Bodzim !

nem kaptam privit :( :( :( :!: :!: :!:

szurikáta
szurikáta56

Jó reggelt!

Kkata,
mára sok szép egyforma méretű tüszőket !!!!!!
Gyere majd, ha tudsz beszámolni, mennyi, mit kapsz stb...
Te mióta szeded a pajzsmirigyes gyogyot? Éreztél vmi változást a szedés előtthöz képest? Akár tüszőszám, vagy csak az anyagcserédben. Nekem a bőrszárazság is megvan mint tünet.
Kiváncsi vagyok az ismerősödnek adnak-e valamit!
Én tegnap voltam fülészeten és a jobb oldalira fülemre 80 dB-es halláscsökkenésem van. +zug. Lehet, hogy kapok rá egy infúzió kúrát, de azt is mondták, hogy nem biztos, hogy elmúlik a zúgás :(

Bodza,
ez a cumi sztori :)
Akkor viszont Szimbáéknál ikrek lesznek...,bár erről már volt szó.
Igaz nekik ennyi minden után egy hármas iker pár dukálna!
miciona

Bodza! Ez a cumi!!! Nagyon jópofa, hogy becsempészte Eszti! :lol:

Miciona! Hogyhogy nem múlik el a zúgás? Úgy tudtam, fülzúgás, csak akkor marad tartósan, ha ott valami meszesedés van. De ha a virus okozta, akkor el kellene múnlnia nem? Ba füled már jó? Szédülés még megvan?

Kkata drukk mára!

Találkoztam egy lányal az Intézetben, aki csak olvasni szokott minket, de ezúton is üzenem neki, hogy gyere és irjál, főleg, hogy mi lett az eredmény! Izgulok ám nagyon, de ha irnál, hamarabb eltelne az a 3 hét, amit végig kell izgulni értetek! :wink: :D
Drukk hegyek! :D

Kép
kislibus

Sziasztok!

Már nagyon régóta olvaslak Titeket (konkrétan tavaly június óta), és már nagyon régóta tervezgetem, hogy én is írok Nektek, csak eddig nem tudtam rászánni magam.
De tegnapelőtt Apánknál megismerkedtem Kislibussal, amikor megláttam, biztos voltam benne, hogy az a tündéri kismami csakis ő lehet, és olyan kedvesen mosolygott rám, mintha ismerne, úgyhogy megszólítottam, beszélgettünk és megígértem neki, hogy most már írni is fogok. És végre írok... :)

Nekem olyan sok erőt adott az elmúlt hónapokban az, hogy olvastam, amiket írtatok, ahogy megosztottátok egymással (velünk) az érzéseiteket, reményeiteket és örömeiteket, és ahogy bíztattátok egymást, szóval úgy érzem, én már nagyon sokat kaptam ezzel Tőletek, és azt hiszem, itt lenne az ideje ezt viszonozni is egy kicsit…:)
Itt az ideje kikapcsolnom a zugolvasó-üzemmódot és átváltani valami aktívabbra! :)

Kislibus, Drága! Nagyon köszi az invitálást és a drukkokat! Sajnálom, hogy nem volt szerdán ultrahang! De a kép, amit mutattál Anna Katinkáról az annyira gyönyörű, olyan jó lehet nézegetni…

Chilike! Veled kezdem, mert a „babanet-függőségem” is Veled kezdődött… Tavaly júniusban, amikor a beülti után tervezgetted, hogy másnap már csinálsz tesztet, de aztán mégiscsak kivártad az eredetileg kitűzött napot, én úgy izgultam Érted, hogy mindennap amikor hazaértem, az volt az első, hogy megnéztem a fórumot, hogy megírtad-e mi lett az eredmény. És aztán úgy örültem a pozitív tesztednek, a magas hcg-eredményednek, aztán az ultrahangnak, és így tovább…! Olyan hihetetlen, hogy azóta már a kezedben tarthatod a két gyönyörűséges kislányodat!:) Sok-sok boldogságot Nektek!

Ági28! Nem tudom, szoktad-e még olvasni ezt a fórumot, de meg kell írnom Neked, hogy a Te történeted is annyi erőt adott nekem! Még tavaly nyáron, amikor sok időm volt, rákerestem a hozzászólásaidra, mert nagyon kíváncsi voltam a történetedre. Ahogy olvastam az egyes inszemek történetét, majd az első és a második lombikot, Veled izgultam minden egyes alkalommal, hogy vajon mikor költözött be a három babóca a pocakodba… A második lombikod történetén, a végén még sírtam is, pedig én ugye így utólag tudtam, hogy nincs miért izgulni, mert utána már nem kellett sokat várnotok! Ha erre jársz és van egy kis időd, írhatnál egy pár sort, hogy hogy vagytok, mi van mostanában Veletek!

Kkata! Mi elvileg ismerjük egymást…:) Novemberben jó néhány hajnalban együtt várakoztunk az Intézet előtt és sokat beszélgettünk! És nagyon szorítottam Nektek! Tudod, Szimba írta valamikor, hogy az első lombik ritkán sikerül (persze vannak kivételek, Hál’Istennek, ugye Julcsika :) ), de a második az annál inkább! Úgyhogy hajrá! Írj minél hamarabb, hogy mi volt tegnap Apánknál! Izgulunk Értetek!

Szimba és Szimbáné! Szerintem, biztosan lesz eredménye hamarosan annak a rengeteg pozitív energiának, amit kaptok! Nem csak a fórumozók, hanem szerintem a hozzám hasonló zugolvasók is nagyon-nagyon drukkolnak Nektek, ugyanis pl. Kkata is zugolvasó volt régebben, és novemberben, amikor együtt várakoztunk hajnalban az Intézet előtt (én mindig sokadiknak érkeztem, úgyhogy nem emlékezhettek rám), Kkatával mindig vívódtunk, hogy meg merjünk-e szólítani Titeket, megmondani, hogy mennyire drukkolunk Nektek! Egyébként, Szimba, nagyon jó a tanácsaidat olvasni ebben a fórumban, de én nagyon remélem, hogy hamarosan (minél előbb) a másik fórumban már a terhességgel, szüléssel, aztán a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalataitokat és tanácsaitokat fogjátok megosztani velünk! Biztos, hogy majd akkor is ilyen tájékozottak lesztek, amikor végre a drága Esztili által becsempészett cuminak már egy (vagy több) kisSzimba lesz a tulajdonosa! Milyen jó lesz! :)

Micike! Hidd el, nagyon jó úton vagy a TSH-csökkentéssel! Nekem azt mondta az endokrinológus dokinőm, hogy tavaly májusban volt egy azzal kapcsolatos konferencia, hogy a pajzsmirigy-működés és a teherbeesés hogyan függ össze, és beszámoltak olyan kutatásról, hogy kizárólag az a tény, hogy a TSH-szintet 2 alá csökkentették, kétszeresére növelte a teherbeesés valószínűségét! Nyugat-Európában egyébként a felső határértéket már általánosan levitték 4-ről 2,5-re, de a babaprojekthez állítólag 1 körüli szint lenne az ideális. A doktornővel megállapítottuk, hogy lehet, hogy ez az oka az ismeretlen eredetű meddőségek nagy részének, hiszen ha már a TSH a határérték alatt van, nem foglalkoznak vele, normálisnak tartják, és közben mégsem az…
Neked egyébként mennyi is volt a TSH-d, és hány mg Euthyroxot vagy Letroxot kapsz?

Szurikáta! Olyan jó, hogy mostanában ennyit írsz! Olyan szívmelengető dolog, hogy itt vagy és bíztatod a topiklakókat! :)

Kitti4! Elvileg mi is találkoztunk és beszélgettünk egy kicsit tavaly júniusban (nem tudom emlékszel-e rám), de azóta sajnos nagyon ritkán jössz a fórumra, pedig én nagyon szeretném tudni, hogy mi történt azóta Veletek, hol tartotok, mikor drukkoljak Nektek igazán!:)

Kriszto82! Azt hiszem, mi is beszélgettünk múlt hétfőn, szerdán és pénteken (az áramszünet után…) Izgultam Értetek a héten, hogy vajon hány csöppséget kaptatok vissza és aztán úgy örültem, amikor jelentkeztél, hogy két gyönyörű, egészséges 5-sejtes csöppséget…! Ne bánd, hogy hétfőn kaptátok vissza őket és nem szerdán, hidd el, jobb helyen vannak ott, ahol most vannak…:) Drukkolok, hogy erősen kapaszkodjanak!

Bodza! A Te írásaid és a pozitív személyiséged annyira áthatják az egész fórumot! Annyira jó hangulat, olyan pozitív légkör alakult ki itt (és a másik fórumon), és ez szerintem annak is köszönhető, hogy belőled csak úgy sugárzik a szeretet mindenki felé! Olyan jó olvasni, amiket Esztiről írsz, ő is egy tüneményes kis nő lesz, de hát volt kitől örökölnie… :wink:
A gyereknevelési, -ápolási, stb. tanácsaidat pedig egy jó ideje elkezdtem elmentegetni a gépemen egy „Bodza tanácsai” mappába, hogy ha eljön az ideje, könnyen megtalálhassam, és alkalmazhassam… Esztikének gyors gyógyulást kívánok!

Elnézést mindenkitől, hogy ilyen hosszúra sikerült a hozzászólásom… Rólunk egyébként annyit röviden, hogy szerdán volt a 3. inszeminációnk. Elvileg semmi komoly probléma nincs se nálam, se a páromnál, mégsem akartak eddig jönni a babócáink… De majd most! :)
Egyébként én igyekszem azt tudatosítani magamban, hogy ez az egész igazából nem rólunk, nem a mi életünkről szól. Ha egy kis lélek úgy dönt majd, hogy a mi gyerekünknek szeretne majd megszületni, az az ő élete lesz, és neki kell eldöntenie, hogy mikor szeretné elkezdeni! És ez óriási döntés szerintem, sokkal nagyobb, mint a mi döntésünk. A feltételeket persze meg kell teremtenünk az érkezésükhöz, és igyekeznünk kell minél jobb feltételeket teremteni, de nem dönthetünk helyettük.
Azt gondolom, később is a szülő-gyermek kapcsolatban a bizalom a legfontosabb (ezt látom Bodzin is és a többi fórumozó kismamán, hogy nagyon bíznak a gyerkőceikben!), és szerintem nekünk is (leendő kismamiknak) már most azt kell éreznünk, hogy nem döntethetünk ugyan helyettük, de maximálisan bíznunk kell abban, hogy jól fognak dönteni! Pillanatnyilag az életük első és legfontosabb kérdésében: hogy mikor szeretnék elkezdeni.
És egyébként is: „A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást.” /Coelho/ Csak aztán mi hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni, és állandóan sürgetnénk a találkozás időpontját.
És még egy utolsó, ehhez kapcsolódó csodálatos idézet drága Bodzánktól:
„…biztos vagyok benne, hogy a leendő Gyermekeitek is alig várják a pillanatot, amikor eljön az idő a nagy találkozásra.”
loreena

Loreena!
Szia,üdv közöttünk. A legjobb helyen vagy!!!!
Köszi nagyon kedves vagy.Sok sikert és mielőbbi babaáldást kívánok.Ha itt az ideje szólj és kapsz Te is szerencseszurit! :D :D

szurikáta
szurikáta56

TunderLoreena! Mar a neved is szep es az a sok jo, ami arad beloled, nagyon boldogga tettel, koszonom. :D Igaz, vegigbogtem az egesz hozzaszolast. :oops:
Orulok, h mar nem csak zugolvasol!!!
Tiszta szivbol kivanom, h most dontoson ugy a Ti kis Lelketek, h itt az ido!!! ++++++++++++
Annyira hasonloan kepzelem el en is, olyan szepen leirtad!!!
Koszonom, Esztili :D mar teljesen jol van a kis Dragasag.
Az is jo lenne, ha Szimba cumitulajdonoskent majd nem szaboltalna minket a babason. ;-) Jo, h erre biztatod Te is, mert nekem rossz erzes, h neheztel rank a masik topikert. Bar, azota talan megertette/elfogadta,h tenyleg igy jo ket szalon futva, megis egykent. :D
Szurika! Meeeer nem kaptad meg?
MicccM! eszre is vetted, h ennyivel kevesbe hallod azon az oldalon a vilagot? En ugy erzem, teljesen rendbe fogsz jonni, de kell egy jo doki hozza!!!!!
Hildacska! Kata! +++++++
Muki??????

Kép
bodza2005

Szurka! Ma kuldd Nekik, mert sejtrandi+beagyazodas es szerdan volt az inszem, legyen beizzitva az a szerencseszuri! ;-)

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Loreena!
Jó, hogy előbújtál zugiból! Egyáltalán nem voltál hosszú!

Sajo
sajo

Sziasztok!

Sajna, az én utam nem a babás topikba vezetett!
A 7. heti UH vizsgálaton az embrió ugyanakkora volt, mint az 5. héten, szívhangja sem volt, pedig már készítettem a fülem a zakatolásra. Másnap a hcg szint is alacsony volt, az időhöz képest.
Úgyhogy tegnap vákummal eltávolították az elhalt embrionális elemeket.
Dévai szerint kromoszóma hiba lehetett az oka. Ez nálunk az életkor miatt továbbra is nagyon nagy eséllyel fordulhat elő.
Az Istenhegyi Géndiagnosztika honlapján olvastam, hogy lombikprogramban van arra mód, hogy kb. 4 sejtes állapotban
kivegyenek egy sejtet kromoszóma vizsgálat céljából, a többiből sértetlen magzat fejlődik. Arról persze nem szól a fáma, hogy a gyakorlatban ezt hol csinálják. Lehet, hogy ez csak elméleti lehetőség.
Ti hallottatok valamit erről?

Hildácska!
Mindent bele!

Kata!
Mi volt pénteken?

Loreena!
Először én is csak olvasó voltam. Az izgalommal teli végtelen várakozások elviselését nagyban segítette gondolataim megosztása. Téged is erre bíztatlak!
muki2

Jaj,Muki....Nagyon sajnálom!!! :cry:
Sok erőt kívánok,fel a fejjel!
Ölelés és puszi!!!!

Kép
cs.andi

Bodzim
Tényleg nem kaptam meg a prividet.Elküldöd mégegyszer?
Pusssz!!!!!

szurikáta
szurikáta56

Jaj, Muki, drága! Úgy sajnálom! Nagyon beleélted már magad? Nem nagyon tudok mit mondani, mert még nem voltam ilyen helyzetben… De az mindenképpen pozitív, hogy elindult valami, nem? Felkészül a szervezeted, és a következő alkalommal már biztosan rendben lesz minden! Nálunk is fennáll a kromoszóma-probléma lehetősége, és én is olvastam az Istenhegyi Géndiagnosztika honlapján erről az eljárásról, de nem tudom elérhető-e ez Magyarországon. Mintha Szimba írt volna erről korábban valamit. Bizonyos dolgok (csecsemőhalálok + öröklődő betegség a párom és az én családomban) utalhatnak nálunk egy mutációra, amiről azt olvastam, hogy ha én is és a párom is pont a hibás génünket örökítjük tovább, akkor az embrió nem lesz életképes, és erre kb. 80% az esély. De akkor is ott van a többi 20%, amikor viszont tökéletesen egészséges baba fog születni! Mi most erre a 20%-ra játszunk, hogy most pont az egészséges gének találkoznak össze! Ha esetleg mégsem, akkor ezzel kapcsolatban alaposabban is kivizsgáltatjuk magunkat.
Egyébként szerintem mi is biztosan láttuk egymást az Intézetben, mert többször is kb. ugyanabban az időpontban voltunk ott! Nagyon drága vagy egyébként, hogy most ebben a helyzetben is van erőd engem bíztatni! Tényleg könnyebb lesz így kibírni ezt a várakozást. Neked nagyon sok lelkierőt és türelmet kívánok, és sok-sok puszit küldök!

Szurikáta! Igen, nagyon szeretnék szerencseszurit! Bár a mostani stimuláció injekció-sorozatán már túl vagyok, és nagyon remélem, hogy a későbbiekben már nem lesz szükségem ilyen injekciókra, de lombiknál, ha jól tudom, még a beülti után is adnak Ovitrelle-t, amit én nem kapok, úgyhogy helyette kérnék Tőled egy virtuális Ovitrelle injekciót…:)

Bodza! Köszönöm a jókívánságokat! :) Én egyébként Szimbát megértem, annak idején én is nagyon ki voltam akadva, hogy a babások külön akarnak válni... Abban az időben (nyár végén, ha jól emlékszem) már majdnem rászántam magam, hogy írjak, kizárólag azért, hogy megírjam, hogy ne váljatok külön! Így utólag már azt gondolom, nem volt ez olyan rossz ötlet. Talán így mindenki jobban le meri írni a problémáit, gondolatait! Másrészt így amikor nincs sok időm, akkor csak ezt a topikot olvasom, és aztán amikor van egy kicsit több időm, elolvasom, hogy a másikon mi a helyzet. Mert az ottani eseményekről sem szeretnék lemaradni! Ha egy helyen lenne a kettő, akkor biztos nem győzném…
Eszti nagyon cuki lehet a MeiTajban! (Nekem is olyan szimpatikus dolog a hordozás! Még évekkel ezelőtt gondolkoztam el ezen az egészen, amikor egy fotós boltban láttam egy anyukát, aki bejött, odaállította a babakocsit az ajtó mellé (a fallal szembe), és a kb. másfél éves kisgyerekét egyszerűen otthagyta, amíg ő a pultnál beszélgetett. Időnként, amikor a baba nyöszörgött, hátraszólt neki, hogy mindjárt indulnak. És amikor mentek, egy szó nélkül fogta, és kivitte. Mint amikor az ember bemegy egy helyre, leteszi az esernyőjét, mert bent nincs rá szükség, és amikor kimegy, felveszi. Ugyanez a szituáció lejátszódhatott volna úgy is, hogy az anyuka pl. hordozókendőben hozza be a gyerekét, és amíg a pultnál beszélget, a kisbaba is részese lehet az eladóval való kommunikációjának. Figyelheti az anyját, az eladót, a hanghordozásukat, találgathatja a kis fejecskéjében, hogy miről beszélgethetnek, de ami a legfontosabb, hogy az anyja közelében lehet. Egy kisgyerek szerintem így tud szépen fokozatosan fejlődni, szocializálódni, ha teljesen részese az emberi kapcsolatoknak, kommunikációknak!)

Sajó és Jucus! Én nagyon örülök, hogy előbújtam a zugiból :), köszi a kedves fogadtatást! :) Nektek is nagyon drukkoltam ám szeptemberben, (akkor Jucussal kb. egy időben jártunk az ultrahangokra), meg azóta is egy spontán babóért! De szerintem Nektek azért kell kivárnotok a következő lombikot, hogy egyszerre jöhessen majd a két tündéri kislányotok! :) Majd írjatok, hogy mikortól drukkoljunk!
loreena

JAJ, Muki!

Annyira sajnálom. Még nem volt ilyenben részem, de el tudom képzelni mennyire rossz lehet most nektek. Remélem sikerül gyorsan túl lennetek rajt. Nagyon sok erőt és kitartást kívánok hozzá. Sok kis gyógyító manót küldök, akik segítenek elviselni ezt a fájdalmat. Lehet azt tudni, hogy mostanában folytatjátok-e vagy ilyenkor pihentetni kell a dolgot?

Kata, mikor voltál pénteken ultrahangon, hétfőn is jössz ugye?
Apánk mit mondott?

Loreena, remélem sikerrel jártok ezúttal.
hildácska

Loreena

Drága, küldöm a szurit.Ez bármikor jól jöhet :)
Egyébként én mint nem egészen kívülálló egyfomán olvasom a két topikot de igazán nincs könnyű dolgom innen oda-onnan ide de nagyon érdekel mindenki sorsa és próbálom követni. Ennyi tiszta szív embert ilyen egyként összetartozni nagyon ritka.És nagyon jól érzem magam köztetek.Igaz hogy én nagymami vagyok,de nem számít. :) Kép

szurikáta
szurikáta56

Szurikáta! Nagyon köszönöm a szerencseszurit! :)
Egyébként éppen ez a legjobb, hogy nagymamiként vagy itt és így izgulsz értünk!

Hildácska! Sok-sok egyforma tüszőt a hétfői ultrahangra!
loreena

Jaj,Mukikam!Nagyon sajnalom!!!! Mi is igy jartunk Eszti elott, csak a 11.heten... :-( az mar majdnem 3honap,nagyon-nagyon nehez volt...
Megis,most,utolag, Esztit senkire nem cserelnem es mar tudom,miatta kellett igy tortennie, h O lehessen a mi kis csodank. Szoval semmi sem veletlen, csak ilyenkor ezt nem lehet meg latni, feldogozni. Kivanom,h 3honap mulva nagyon boldogan vard az egeszseges Kisbabadat!!!

Loreena! Feltetlenul probald majd ki,szenzacios erzes! :D
Elkepeszto,milyen ridegtartasban reszesitik egyesek a gyermekuket. :(

Szurika! Jo! Pusza

Kép
bodza2005

Sziasztok,

Muki, annyira, de annyira sajnálom... Talán ez még rosszabb, mintha kapásból negatív teszttel indultatok volna. :cry: De Bozdának teljesen igaza van, valamiért nem ő a ti csodátok, de a te pozitív hozzáállásoddal biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar kismama leszel!

Loreena, de jó, hogy jöttél!!! Annyit gondoltam ám rátok, hogy vajon mi lehet veletek...

Miciona, én kb most szedem egy éve az L-thyroxint. Én nagyon sok változás vettem észre azóta. Mondjuk nálam az IR miatt összetett a dolog, mert a pajzsmirigy alulműködés ennek a következménye. Mielőtt kiderült volna a pajzsmirigy gond, egy hónap alatt hirtelen meghíztam 6 kg!!!, úgy hogy semmin nem változtattam, elkezdett hullni a hajam. Ezek teljesen megszűntek, visszafogytam, már nem hull a hajam, a ciklusom rendeződött, de szerintem az nem emiatt volt, max csak közvetve.

Sajnos most én sem tudok jó híreket hozni... Nőtt egy cisztám, ráadásul nem is kicsi, mert tojás nagyságú, de Apánk szerint tankönyvi példány, bár ez sajnos engem nem boldogít...úgyhogy nem tudunk kezdeni... :cry: :cry: :cry: Ez most nagyon rosszul esett, mert tudtommal még sosem volt nekem (bár az is igaz, hogy nem uh-tak ennyit még sosem...), és nagyon bíztam a márciusban. Persze következő hónapra lejár a kenetem, vv, stb... Ugyhogy mi is áprilisra átcsúszunk, de akkor lehet, hogy Emerenc, Miciona, Zsuzska, Sajóék, esetleg Szimbáék együtt megyünk?! Topic lombik? :wink:

Szimba, a ciszta lehet a lombik hatása? Esetleg hormonok miatt? Tudok valamit ellene tenni? Kérdeztem Apánkat, de nem mondott semmit...
kkata23

Sziasztok,

Loreena,
Sajnálom, hogy előbb nem szántad rá magad az írásra! De majd meglátod innentől kezdve függő leszel :))
Mikor kell tesztelned? Dévai előtt jártál már másnál?
Tudsz most pihenni? Tudom inszemnél nem kell feküdni , de azért a nyugodt légkör az nem árt. Nagyon szorítok!!!
Kérdezted mit kaptam a pajzsmirigyre: Letrox 50, napi egy db
még nem szedtem egy egészet, mert azt mondta a doki, hogy fokozatossan kezdjem. Remélem hét elejére elküldi a szakvéleményt a lelet eredményével. A Nyírőben 6 valamennyi volt egy hónapja a TSH szint mikor kezdtem volna. Előtte néztem 4 körül. Az elmúlt 2 évben 3, 8 volt a legalacsonyabb , de többnyire 4 fölött volt.
Igen nekem is mondta a doki, hogy 2, 5 alá kell menjen a babaproject eredményességéhez.
Kár, hogy ezeket nem tudtuk előre. Most az jutott eszembe Jaffa írásához is passzol ez, hogy pl. a hormoneredmények akinek tökéletesek azoknak nem , de akinél már van egy kis eltérés azoknál én mindenképpen javasolnék egy endrokrinológiai kivizsgálást is. És ez is olyan ,ami plussz kiadás és időhúzás, de ugye csak pillanatnyi időhúzás , mert lehet, hogy tavalyi lombikom eredményes lett volna.
Kkata,
sajnálom , hogy nem kezdhetsz. Én is mindig azzal vigasztalom magam, hogy nem baj ,biztos jobb lesz a következő alkalom. Most pl. jobb idő lesz, lehet majd kint futni, úgy ,hogy nem fázok meg, jobbak lesznek a csillag állások :wink: , addigra ki lesz fizetve a lakáshitel stb....
A ciszta lehet a lombiktól persze. Elég sokan küzdöttek már vele.
Kata esetleg ,ha tudsz vmit arról az ismerősödről akinek hasonló fül -és egyensúly baja lett, mint nekem leírnád pü-ben mit kapott vagy mit mondtak neki. Köszi.

Muki,
Nagyon sajnálom!! Tudom, hogy az is nagy dolog nálunk, ha már elindul valami, de ilyenkor azt kívánja az ember inkább semmi, mint ez. De mikor olvastam régebbi fórumozókat azt tapasztaltam, hogy sok esetben az ilyen tragikus végű alkalmak után jött az egészséges baba. Lsd. Bodzi, Ági28 ...
Ölelés........
Hildácska,
jó sűrű hónapjaid vannak.... Mindjárt itt a következő inszem is. Neked is nagy drukk++++
miciona

Sziasztok!

Muki,
Nagyon sajnálom, ami történt:( Én is csak azt tudom vigasztalásul modani, hogy ilyen esetek után nagyon gyakran jön az egészésges baba... Szívből kívánom hogy veletek is így történjen!

Micikém,
Dolgozol ma ugye?
Drukkolok, hogy hasson a gyógyszer jó gyorsan, és lemenjen 2,5 alá a TSH-d!Most elvesztetettm a fonalat, mikor is mész vissza? Vagy mi a következő lépés?

Kata,
Sajnálom ezt a cisztát :( Sajnos tényleg elég gyakori, sok lánynál előfordult. Pl. Emerenc, Jucus.... ha jól emlékszem felüléseket kell csinálni, meg valamilyen teát kell inni, de nem tudom pontosan melyiket. Remélem jön valaki és leírja neked!

Loreena,
Üdv itt köztünk! Nahát, hogy meddig bírtad, hogy nem írtál :) Mi találkoztunk esetleg tavaly, vagy már nem? Nekem áprilisban és májusban volt 1-1 inszemem.
HIhetetlen mennyire összegyűjtötted magadban az infokat, és emlékszel mindenre! Meglátod, nagyon jó lesz, hogy írsz is. Amikor visszaolvasom a lombik körüli blogbejegyzéseimet, mindig elkezdek pityeregni.. annyira eszméletlen sokat számított nekem ennek a kis társaságnak a támogatása, tényleg úgy éreztem, hogy mindenki nekünk drukkol, és egyszerűen sikerülnie kell! Remélem te is hasonlóan érzel majd.
vjulcsi

Julcsika,
igen dolgozom:) Most váltunk szolgáltatót , remélem már a jövőhéten jönnek bekapcsolni és otthon sem maradok le semmiről!
pont írtam utánad a másikban!
Megvárom az endrokrin doki szakvéleményét (jövőhét). plussz holnap , ha írnak fel a fülészeten infúzió kúrát akkor azt is. Ha nem lenne ez a fül dolog akkor a szakvéleménnyel felhívnám Apánkat, hogy mennyi idő kell a gyógyszer szedése után , hogy kezdhessünk. Közben biztos lesz olyan lelet ,ami lejár ,szóval mindenképpen mennem kell.
De addig jó lenne, a fül dolog is rendbe jönne. Már arra gondoltam, hogy én hülye életemben először oltattam be magam és annak a szövődménye. JÁÁJ Libus ezt te ne olvasd!!!
miciona

Muki! Én az előző babámmal jártam igy (tudod, ő még spontán baba volt). Nekem nagyon nehéz volt feldolgozni, de sikerült. Viszont meg kellett gyászolnom, kvázi el kellett temetnem hozzá. Sokat sirtunk, én hónapokig nagyon ki voltam (főleg, hogy nem lettem terhes) aztán nem is tudom hogyan, de egyszer csak jobb lett. (Miután elbúcsúztattuk azt a babát.) És azóta már azt is értem, hogy igy volt jó, mert előbb le kellett zárni. Lezárni a gyászt, hogy ne feltétlen azt a babát "várjam vissza", hogy nyugodt legyek, hogy visszataláljak a belső békémhez.
Ami a kromoszóma rendellenességet illeti, nekünk is rögtön ezt mondta az orvos, meg később Dévai, hogy az a baba azért nem maradt meg, mert olyan ivarsejtek egyesültek, amikből nem lehet élő baba. Ez a biológiai magyarázat, akkoriban engem abszolúte nem vigasztalt.
A férjem segitett rengeteget. Neki volt belső tartása mikor én "összerogytam" és ez akkor mindennel felért! Sokat jártunk kirándulni, úgy valahoy könnyebb volt elviselni.
És ma már elfogadom, ennek igy kellett lennie.
Kivánom, hogy mielőbb fel tudjátok ti is dolgozni, hogy újra pozitivan, reménnyel telve várhassátok a babátokat!

Loreena! De örülök, hogy irtál!!!! :D Nagyon nagyon drukkolok!
Tényleg, te most azért pihenős üzemmódban dolgozol ugye?

Kata! Elhiszem, hogy nem vigasztal a tankönyvi cista, de nézd, legalább nem Guiness rekorder cisztáról van szó. Az már biztató. Remélem az április lesz a ti hónapotok (is), és ki tudja, talán a közös topik lombik majd arra készteti a babákat odafenn, hogy végre lejöjjenek közénk és megkezdjék az életet! Elvégre egyszerre nagyon-nagyon sok drukk-ima fog szólni az égbe! :)

Miciona! Hú, remélem akkor lemegy a TSH szinted 2,5 alá mindenképp! Mikor lesz kontroll vérvétel, amiből ezt meg tudják állapitani?
Nyugi, oltás már túl messze volt ahhoz, hogy gond legyen belőle!
Egyébként nem tudom nem olvasni, amit irsz, mert érdekel mi van veled! Remélem az az infúzió hatásos lesz és végre elmúlik a fülzúgás!

Kép
kislibus

Kkata! Én is állandóan cisztákkal küzdök! Állítólag a cickafark tea jó rá és a sok felülés. Bár a felülés helyett szerintem még jobb az Aviva vagy az Arwen torna, amiket én nem ismerek konkrétan, csak olvastam róla. De egyébként ezekben a tornákban (ha jól tudom) a mozdulatoknak ugyanaz lényege, mint a hastáncos mozdulatoknak, és – ami engem illet – én a hastáncot jobban élvezem. (Lehet kapni hastáncos oktató dvd-ket, amiről nagyon jól meg lehet tanulni azokat a mozdulatokat, amik a petefészkek környékét alaposan megmozgatják, és aztán a kedvenc zenédre akár főzés vagy mosogatás közben táncolni…) Sok ciszta-űző puszit küldök, és sok-sok türelmet a következő hónapig! Aztán az áprilisban várható lombikok végén most már tényleg jó lenne egy baba-eső!

Miciona! Hát, igen, már most érzem, hogy függő lettem! :) A TSH-val kapcsolatban nagyon örülök neki, hogy elkezdtél rá gyógyszert szedni! Ne értsd félre, de szerintem az, hogy egész magas (volt) a TSH-szinted, az egy nagyon jó jel olyan szempontból, hogy szerintem így a TSH-szint csökkenése jelentős változásokat fog eredményezni! :) Én minden vizsgálatnál reménykedtem benne, hogy kiderül valami egyszerű, könnyen kezelhető probléma, mert akkor végre megtudjuk az eddigi sikertelenségek okát, és tudunk ellene tenni. De nekem csak 2,9 volt a legmagasabb TSH-eredményem, ezért csak reménykedhetek, hogy talán ez volt a fő ok… Viszont (nem akarlak elkeseríteni, de) nekem nagyon lassan (kb. 3 hónap alatt) csökkent le a TSH-szintem 2 alá… (Az az elméletem erre, hogy ha jól tudom, amikor a pajzsmirigy kevés thyroxin nevű hormont termel, akkor az agyban több TSH (Thyroxin Stimuláló Hormon, valami ilyesmi a neve) termelődik, és ha mi elkezdünk erre gyógyszert szedni, ami tulajdonképpen magát a thyroxin hormont tartalmazza, akkor beletelik egy kis időbe, amíg az agyunk rájön, hogy elég thyroxin van a szervezetben, és már nem kell a pajzsmirigyet olyan nagyon stimulálnia.) De hogy egy kicsit bíztassalak is: amikor végre tavaly szeptemberre lecsökkent a TSH-szintem 1 körülire (és hozzá kell tennem, hogy akkor kezdtem el Bromocriptint is szedni), akkor végre lett két egészen halvány pozitív tesztem, amire Apánk azt mondta, hogy ez azért bíztató, mert így lehet, hogy tényleg ez a két hormon volt nálam eddig a probléma. Arra szoktam gondolni, hogy ha ez tényleg így van, akkor igazából szeptemberben volt az első olyan hónapunk, amikor ugyanolyan feltételekkel indultunk, mint egy normális „átlagos” egészséges pár, akkor ez nem is olyan rossz! És ha csak szeptembertől számoljuk, akkor azóta ez a félév várakozás még nem is sok… Úgyhogy szerintem, nagyon jó úton vagy!!! Drukkolok, hogy a lehető leggyorsabban csökkenjen le a TSH-d! :) Mondta a doki, ugye, hogy reggel, miután bevetted, fél óráig semmit nem szabad sem enni, sem inni! Én is kíváncsi vagyok, hogy mikor kell kontrollra menned?

Julcsi! Szerintem, mi is találkozhattunk júniusban Szonja-baba fogantatása előtt valamivel. :) Értetek is nagyon izgultam pont júniustól kezdve (azóta olvaslak Titeket rendszeresen)! Az az igazság kicsit szégyellem is magam, hogy eddig nem jelentkeztem, mert nekem jó ideje olyan érzésem van, mintha Ti (főleg akik gyakran írnak) már régi jó ismerőseim lennétek (ezért emlékszem úgy mindenre), miközben Ti rólam semmit nem tudhattok… Másrészt az is bánt, hogy eddig csak magamban küldözgettem felétek a pozitív energiákat, pedig igazán le is írhattam volna, hogy mennyire drukkolok! Ne haragudjatok, hogy eddig nem írtam… :oops:
Julcsikám, én tudom, hogy olyan lesz Szonja-baba megszületése, amilyennek képzeled, vagy még annál is szebb és csodálatosabb!

Kislibus, drága! Nagyon köszi még egyszer az invitálásodat! Pihenni sajnos nem sok időm van, de szerencsére nem túl stresszes a munkám. Bár én alapból elég izgulós vagyok, sajnos. Láthattad, amikor megismerkedtünk és beszélgettünk, akkor is szinte remegtem az izgatottságtól... De egyébként már most érzem, hogy sokat old a szorongásaimon, hogy végre írok Nektek!
:D
loreena

Loreena,
Jaj nehogy bocsánatot kérj, hogy eddig nem írtál :) Igy sokkal könyebb bekapcsolódni, hogy tudsz rólunk sokmindent :)
Aranyos, amit Szonja születéséről írtál, köszi! :)
Neked mikor kell drukkolni? Hogyan próbálsz lazítani?
Amiket elmondtál, azok alapján nagyon jó esélyeid vannak, fél év az semmi! :) Drukkolok!
vjulcsi

Kata, el se hiszem, hogy már megint falakba ütköztél. Együtt érzek veled, nálunk is mindig közbe jön valami, amire egyáltalán nem számítottunk, és emiatt csúsznak a dolgok. Remélem a felülés és a cickafark tea meghozza a hatását, és a következő ciklusra már nyoma sem lesz semminek. Annyira bosszantó hogy mindig akkor jön közbe valami, amikor már úgy néz ki, hogy minden jól alakul...

Miciona, remélem minden rendben lesz a szakvéleménnyel, és a kúra után gyorsan kezdhettek. Ti is nagyon sok mindenen mentek keresztül, hogy az a várva várt babó meglegyen. Nagyon szorítok hozzá, hogy a következő ciklusban már ti is kezdhessetek.

Rólam: már megint falak... Tegnap elkezdtem barnázni. Pedig pénteken volt már 4 db 14-es körüli tüszőm, azt hittem, jövőhéten gyorsan túl leszek az inszemen, aztán kezdődhet a lombik. De úgy néz ki, ez megint csak terv. Egészen mostanáig nagyon bizakodó voltam, hittem, hogy ha pozitív vagyok, akkor sikerülhet, de most már feladtam, átváltok pesszimista álláspontra. Így legalább nem érhet több csalódás... Komolyan mondom, gyakran úgy érzem, hogy ez az én sorsom, az állandó csalódás. De látom, hogy itt velem együtt mindenki küzd, és mindenki ugyanúgy szenved ahogy én. Nem értem, hogy olyanok mint mi, akik ennyit küzdünk a babáért, és annyira szeretnénk, hogy már gondoskodhassunk róla, nem sikerül ellentétben azokkal akikhez csak úgy potyog, és elvetetik, vagy kínozzák... Igazságtalan az élet.
hildácska

Hildácska! A 4 db 14-es tüsző nagyon jó! A barnázgatás meg nem attól van, hogy szép vastag kezd lenni a nyálkahártyád? Nem értek hozzá, lehet, hogy hülyeség, amit írtam, de amíg Apánk nem mond rá valamit, ne keseredj el! Szimba-szakértőnk, szerinted a Rutascorbin ilyenkor nem segíthetne? Az csak rutin és C-vitamin és csillapítja a vérzést! Egyébként megértem a pesszimizmusodat is, Hildácska! Egyrészt én is minél előbb szeretnék eljutni a lombikig, ha sikertelenek lesznek az inszemjeink, mert a lombik azért sokkal „kézzelfoghatóbb” dolog, hiszen ott mindenképpen biztosak lehetünk abban, hogy a megtermékenyülés megtörtént. Másrészt, ha már végig kell csinálni a 6 kötelező inszeminációt a lombik előtt, akkor tényleg olyan bosszantó, ha valami mindig közbejön. Mindig irigyeltem azokat, akik az inszeminációkat egymás utáni hónapokban csinálhatták, mert úgy egész más, hogy csalódik az ember, de aztán rögtön kezdhet is, új ciklus, új remények. Másrészt akkor a 6 inszemináció egymás után csak egy fél év. Én meg a tavaly januári petevezeték-átjárhatósági vizsgálatom után már több mint egy évvel még csak egy ovu indukción és két sikertelen inszemen vagyok túl, mert mindig közbejött valami… De most Neked talán mégsem jött közbe semmi! Lehet, hogy semmi baj nem lesz ezzel a barnázgatással, Apánk ad rá holnap valamit! Rendben, ne reménykedj ebben a hónapban, és aztán hogy meg fogsz lepődni azon, hogy a 4 tüszőből lesz mondjuk két szép kis babóca! :)
loreena

Libus,Julcsi! Ismeritek Thomas Gordon P.E.T. cimu konyvet? Nagyon jo! Nem tudom, hol lehet megszerezni...
Talan antikvariumban. Tetszene szerintem. Nagyon sok jo gondolat, illetve gondolat-ebreszto van benne szulok szamara. Hasznos konyv. Puszik!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bodza2005 2010.03.07 21:48-kor.

Kép
bodza2005

Bocsanat,ezt a masikba szantam.
Kata! A cickafark tea nagyon jo!!!
Kislibus biztosan tudja, napi hany bogre szukseges es a mozgas, amit a lanyok is irtak!!!!
Rohadek cisztak! Stimutol lett. Nekem soha nem volt, legalabbis nem tudtam rola, de a stimutol sikerult novesztenem anno.

Kép
bodza2005

Loreena! Te csak ne gyurj a kovetkezo actionra, mert meg megsertodik a Bebiked. ;-)

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Olvastam, hogy az Aviva és Arwen tornáról írtatok.
Én mindkettőért megfizettem a tanulópénzt. A gyakorlatokkal nincs is semmi gond, biztos, hogy mindkettő jó hatással van a kismedencei szervekre.
Az Avivánál viszont kapsz egy adagot vegetáriánus, sőt vegán étkezési tanácsokból, és rohadtul éreztetik magad, ha nem értesz egyet. A pontot az "i"-re az tette fel nálam, hogy ph-indikátor szalagot nyalattattak meg mindenkivel, és akinek az savas kémhatást mutatott, arra úgy néztek, mintha már meg lenne halva.
Arwen tornán egy kiváló, jól képzett gyógytornásznő arra vetemedik, hogy kitöltet egy adatlapot, ami alapján e-mailben, vagy jobb esetben személyesen diagnózisokat állít fel, mint pl. inzulin rezisztencia, vagy pajzsmirigy alulműködés. Természetesen táplálkozási tanácsokkal kívánja orvosolni a bajokat, ami a húsevés visszaszorításán alapul. Nem tudom honnan veszi ehhez a bátorságot, és a hatóságok miért engedik ezt neki, és főleg ki fogadja meg a tanácsait??
Miért nem marad meg mindenki a saját kaptafájánál?

A gyógyteákhoz annyi kiegészítést tennék, hogy a bükkszentkereszti Gyuri bácsi babaváró teakúráját ajánlom mindenkinek. Külön-külön is jó hatású a cickafark, palástfű stb., de aki bizonytalan, hogy mikor, melyiket igya, az kérdezze meg az "Öreget". Priviben megírom, aki kíváncsi, vagy nem találta meg a neten az elérhetőségét.
És van még egy trükk! Az ő teáiból napi 2,5 decit kell csak meginni, mert a természetben gyűjtik az alapanyagokat, így a hatóanyagtartalmuk nagyobb.
Ezeknél a forrázatoknál nem mindegy, hogy mennyit kell letuszakolni belőlük, mert nem kifejezetten ízletesek, 2,5 decit még le lehet húzni akár egyben is!

Bocs, hogy ma marketing tevékenységet folytattam, remélem, ezzel nem sértettem meg semmilyen törvényt. Szerettem volna, ha tudjátok, hogy én hol, mit tapasztaltam, nem kevés pénz kifizetéséért cserébe.

A torna minden formáját jobbnak tartom a semmilyen mozgásnál!

Lelkileg még nem elég jó a kisugárzásom, ha összeszedem magam nagyobb hasznomat vehetitek majd!
muki2

Muki! Döbbenetes, amit erről a két tornáról írtál! Pontosabban a két önjelölt természetgyógyászról! A torna az OK, de tényleg: milyen jogon mernek ők ilyen tanácsokat adni?! Amúgy egyetértek, hogy bármilyen mozgás jobb a semmilyen mozgásnál! A legfontosabb szerintem, hogy élvezzük is magát a mozgást! Ritu írta még régebben (ha jól emlékszem), hogy elkezdett táncolni és hogy mennyire élvezi! (Ritu, mikor jelentkezel már, hogy mi van Veletek?) Muki, Te pedig nyugodtan keseregj is még egy kicsit, leírhatod a bánatodat is nekünk, nem kell mindig pozitívnak lenni… Hidd el, még így is jó a kisugárzásod! :)

Bodzi! Köszi! Vigyázok, nehogy tényleg megsértődjön a Bébikém! (Vagy a Bébikéim… :oops: )

Julcsi! Jól emlékszem, hogy ma mentek a barátnőiddel az indiaiba? Jó étvágyat és utána mega-drukkok! :)

Emerenc! Bocs, hogy így „ismeretlenül” megszólítalak, de a síelés óta nem jelentkeztél, ugye, nincs semmi baj??? Hiányoznak a topikról a hozzászólásaid! :)
loreena

Sziasztok!

Muki,
De fura amit ezekről a tornákról írtál...
Nekem ezekben nincs tapasztalatom, de évekig jártam ún. női jógára, a vége felé Kata csatlakozott hozzám. (Kata, nincs esetkeg időd újra járni?:))
Ha valakit érdekel, itt nincsenek ilyen bakik, mint amiket Muki említett, és sok embernek segített már a babában önmagában ez a fajta jóga. Ahova mi jártunk, az Örs vezér téren van.

Loreena,
Nahát, neked aztán nagyon jó memóriád van! :)
Igen, ma megyünk este az indiaiba, nem bánnám, ha nálam is olyan hatással lenne, mint a barátnőmnél másfél éve :)

Neked mennyi időd van a tesztig, illetve inkább úgy kérdezem, melyik az a nap, amikor nem fog megjönni? :)
vjulcsi

Sziasztok!

Muki! Annyira sajnálom. Bele sem tudok gondolni mit érez ilyenkor az ember.... De azt kívánom neked, hogy csak az járjon a fejedbe, hogy ennek így kellett történnie, itt senki sem hibás, a természet úgy gondolta, hogy most Ő nem marad veletek. DE egészen biztosan nagyon hamar eljön egy tökéletes, szép, egészséges és nagyon-nagyon boldog terhesség ideje számotokra:-) És tudom, hogy egész életedben emlékezni fogsz erre a csöppségre, de csak azt kívánom, hogy a születendő sok-sok egészséges, okos, szép, gyönyörű gyermeked kárpótoljon ezért a veszteségért! Remélem nem voltam kemény a mondataimmal, nem mindig találom a megfelelő szavakat, főleg akkor nem ha ilyen nehéz helyzetekről van szó...
De egy ilyen helyzetben maximális támogatásra, a családodra, barátaidra van szükség és arra, hogy néhány nap, hét múlva felemeld a fejed és nézz előre!!!! Lásd azt, hogy hamarosan újra beköszönt ez az érzés, az anyaság érzése, melyre gondolom mindenki nevében szólok, hogy oly sokan vágyunk!
Kívánom neked, hogy légy nagyon erős és kitartó, és csak arra gondolj, hogy hamarosan....

Lányok! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam egy-egy ilyen történet és kész, bőgés... Valószínűleg a sok progeszterontól amit jelenleg szedek, de nagyon durva, nézem a tv-t és babás reklámon rendszerint elsírom magam, a fórum eseményeiről nem is beszélve. Nekem nem volt még cisztám és olvasni, hogy ez ennyire gyakran előfordul, elképesztő...

Loreena!
Igen, szerintem is taliztunk. Te jöttél azon a pénteken délután amikor az áramszünet volt, Egerből azt hiszem...
Remélem jól azonosítottalak:-)
Csak sikert tudok kívánni neked is! És ha nem is pihensz otthon, azért kímélő életmód!

Már egy hete volt a transzferünk, van valaki aki tud mondani valamit nekem, hogy mit kell éreznem, vagy mit nem? Normális, ha reggel picit fáj a hasam? Kb. szombat óta. Azt sem tudom követtem-e el hibát azzal, hogy nem feküdtem végig az első hetet, néha elmentem sétálni, vagy főztem valamit.
Néha azt érzem ha a baba(k) szeretnének velünk maradni akkor úgyis megmaradnak, néha meg azt, hogy de mi van ha én rontottam el valamit, ami miatt elmen(n/t)ek, de Apánk is azt mondta, hogy ő sosem mondta, hogy feküdni kell.... "Szóval mintha nyaralna!" Ja, hát kinek milyen a nyaralás:-)
Jó, hogy itt rágódok nektek ezeken a hülyeségeken:-)
De ha valakinek van tapasztalata, vagy tanácsa azt szívesen elolvasom.

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Sziasztok lányok,

most csak egy nagyon gyorsra tudok jönni, de majd este még próbálok.

A cickafark teát hogy kell inni? Ez van valahogy párban a palásfűvel nem? Kislibus esetleg? Cickafark van a ciklus elején?!

Julcsika, te arra esetleg nem emlékszel, hogy jogán melyik volt a cisztára gyakorlat? Tudom, hogy valamelyik pont arra volt jó, de már nem tudom melyik... :oops: Sajna most nem fér bele, hogy járjak, mert nagyon messze van...

Minednkinek nagy cuppantás!
kkata23

Sziasztok!

Költözködünk, ezért tűntem el, még a héten is tartani fog.
Úgy látszik szinte mindannyiunknak sok problémával kezdődött ez az év, de reménykedjünk, hogy a tavasz meghozza a szerencsénket és fordul a kocka.....Én március 16-án megyek a következő konzira és remélem áprilisban kezdek..

Muki!
Sajnálattal olvastam mi történt, de érzem még ebben az évben bebabásodsz, hiszen a megtapadás megtörtént, tehát alkalmas vagy a terhességre.Biztos nehéz most...
Nem nézték meg az embriót, milyen kromoszóma rendellenessége volt?

Úgy látszik szinte mindannyiunknak sok problémával kezdődött ez az év, de reménykedjünk, hogy a tavasz meghozza a szerencsénket...én március 16-án megyek a következő konzira és remélem áprilisban kezdek..

Szerintem itt jó tanácsok vannak a teákhoz...ezeket egy dúla ajánlja. Én is ittam a cickafark teát a lombik után és jó erős peteérésem volt és úgy érzem cisztám sincs..

http://www.wellnesscafe.hu/szakertok_4.php?szakertoid=20&PHPSESSID=a1aeac969ebdade

lényegében a menszesz után ajánlott a peteéréshez a cickafark, utána a progi.termeléshez és a méhnylkh.vastagításhoz a palástfű.

Kkkata!
Sajnálom a cisztát, nekem is gyakran van főleg a lombikprogramok óta, de szerencsére a menszesszel mindig felszívódik.volt már nekem 7 cm-es is...

Hildácska!
Mi újság, elmúlt a barnázás?Mit mondott Apánk?

Emerenc!
Te mikor kezdesz?
zsuzska69

Sz.tem itt a lényeg a gyógyteához...
várandósság

[quote]K írta:edves Anikó!
38 éves vagyok, túl 3 sikertelen beültetésen. A következő lombik július első hetében indul. Szeretném kérdezni, hogy jó minőségű peték érése és a megtapadás elősegítése érdekében milyen gyógyteákat és étrendkiegészítőket javasol, milyen adagolásban és milyen időzítéssel. Már beszereztem Barátcserje kapszulát, palástfű teát, mégpempő+ginzeng ampullát, maca vibe-t.
Várom szíves válaszát Köszönöm. Üdvözlettel: Zsana

Kotroczó Anikó Bori33 2009-04-30
Kedves Zsana!

A peteérést segítő keverék:

cickafarkfűvirág -100g, édeskömény, vagy ánizs -100g, komló -30g

Elkészítése: 1 evőkanálnyi mennyiséget 5 percig főzünk 2 dl vízben, 10percig áztatjuk, majd szűrjük. Naponta 2-szer fogyasztunk 2 dl teát a menstruáció befejezésétől számított 1. naptól a 14. napig.

A palástfű tea segíthet a megtapadásban, így a ciklus második felében javasolt fogyasztani.

Sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:
Anikó
[quote]< írta:/div>
[quote]< írta:/div>
zsuzska69

zsuzska69

Sziasztok!

Kriszto,
A legfontosabb, hogy ne aggódj, semmiképp ne idegesítsd magad ilyesmikkel előre, hogy mi ronthattál el! Hiszen simán lehet, hogy a babák már be is ágyazódtak!
Szerintem nem lehet amúgy semmit elrontani, ismerek olyat, aki végig dolgozott, és sikerült neki a lombik. Én 3 nap után sétáltam minden nap, mert nekem az esett jól... amúgy én pihentem sokat, mert amúgy is nagyon nehéz időszakon voltam túl, és jól esett a pihenés. Azt csináldt tényleg, ami jól esik, persze nehéz sport, emelgetés, stb. ne legyen, de ez úgyis egyértelmű.
Szerintem nagyon jók a jeleid... de nem lehet elmondani, mit 'kell' érezni, mert ez is mindenkinél más. Nekem a beágyazódáskor minden nap görcsölt a hasam, olyan 10 percre, de jó erősen, és amilyen hiretelen jött úgy el is múlt 10 perc után.
A transzfer +12 napon teszteltem, 5 napos beültinél, és halványan de teljesen határozottan lett csíkos a teszt.
Kitartás, már nincs sok, és tényleg, szerintem az a lényeg, hogy érezd jól magad, tényleg mintha nyaralnál, tedd azt amihez kedved van!

Katám,
Sajnos nem emlékszem.... de írj Gyöngyinek egy emailt, kérdezd meg tőle, egészen biztosan segít!
Én is úgy tudom, cicka a ciklus első felében, pé után meg palástfű. Drukkolok hogy hamar elmúljon az a tojás! :(
vjulcsi

Emerenc,

Remélem minden rendben veled, aggódom, hogy nem jelentkeztél a boardozás óta, ez nem jellemző rád :(
Nyugtass meg minket, hogy minden OK!

Puszi
vjulcsi

Kriszto! Lehet,h a beagyazodast erezted!!! Hu, nagyon szoritok!!! ++++++++++++
Julcsikam! Indiaiban mit fogsz enni? ;-)
Szonjus! Keszulodhetsz dragasag! ;-)
Loreena! Micsoda memoria, nem semmi!! :D

Kép
bodza2005

Kkata! Cickafarkkal azért vigyázni kell ciszta mellett, egyes szerzők szerint maga is provokálhat (egyes embereknél) cisztaképződést. Ha iszod, mindenképp kisebb mennyiségben (1-2 pohár naponta) a ciklus első felében. (és mindenképp meg kellene nézni, hogy nem provokál-e cisztát. ) Azért a többség szerint meg kifejezetten jó a cisztára.
De iható málnalevél is a ciklus első felében (ez is serkenti a peteérést), második felében meg a palástfű. Napi 2-3 pohár mindkettőből.
Jók még a teakeverékek is, de azt jobb, ha (szakvizsgával rendelkező) természetgyógyász állitja össze személyre szabva.
Cickafark barnára szinezheti a vizeletet.

Kriszto! Nagyon drukkolok! Tényleg ne agyalj ijesmin! A babók nagyon strammak, az én bébim még hőemelkedést-lázat hasmenést is kibirt. Igaz, nem beültis, hanem ovu indukciós, de hid el, a te babá(i)d is nagyon stramak! Bizz magadban és bennük! :wink:

Emerenc! Bizony, ilyet tényleg nem szoktál! Mi a helyzet???

Zsuzska! Jó zaklatott lehet akkor az élet, ha még költöztök is! Mire indultok, befejeződik a költözés ugye?

Kép
kislibus

Na jó, gyerekek, megint nem figyeltem... :cry: :cry: :cry:

Laptető átirányitás :arrow: Mindenkinek az áprilisi topik lombikhoz és Krisztonak a beágyazódáshoz!

Kép
kislibus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?