A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok!

Tegnap én is nagyon kerestem Julcsit és a babáson meg is találtam. Szonja nem siet! De hova is sietnek, amikor jó neki anyu pocijában :-)
Holnap megy vissza azt hiszem Dévaihoz.

Julcsi!
Ha jársz erre, írj nekünk is, hogy minden rendben nálatok!

Loreena!
Hogy vagy? Minden ok? Sokat gondolok rád, remélem odabent minden szépen alakul :wink:

Durva amit a János kórházról írtatok, mi még sosem voltunk ott, igaz eddig 4-szer voltam vérvételen, de mindig a Nyírőbe, ahol a parkolás és besétálás több idő volt, mint maga a várakozás és vérvétel.

Mindenkinek szép napot!

Szerintetek is vánszorog az idő? :) :roll:

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Sziasztok!

Jó hírrel jöttem: Ma hajnalban 4 óra 10 perckor 3200gmal és 56cmrel megszületett Szonja :D :D :D
Julcsika nagyon ügyes volt és mindketten jól vannak!

jövő héten majd biztos jön és beszámol a részletekről.

puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rencsi79 2010.03.18 10:17-kor.

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Julcsikám! Szívből gratulálok! Isten hozott kicsi Szonja! Ez aztán villám szülés volt... A többieknek annyi kulisszatitkot elárulok, hogy 11-kor mentek be. Látod Julkcsika, már most egy tündér ez a kiscsaj... :lol: :lol: :lol: Szépen kivárta az idejét, aztán még arra is gondolt, hogy talán szerda este már mozgolódhat, hogy éjjel Apánkkal megszülethessen... Nagyon jól nevelt kislány már most! Tényleg, akkor remélem összejött, hogy Apánkkal szülj! Várunk majd képpel és beszámolóval!

Szimbáék, jó hogy újra itt! Akkor lehet, hogy megint egyszerre várakozunk majd?! :wink:

Sajó, szerintem is jól döntöttetek! Tavasszal az embernek is jobb kedve van, hátha a babák is érzik a pozitav energiákat!

Loreena, már csak nagyon kicsit kell várni... Egyébként semmi különös a torna, én csak asszonytornának hívom, talán zsírégető a neve, de szeretem nagyon. Jó kis zene van, a társaság is jó, jó lefárasztós torna... Ja és most szerepel a tanár gyerek a Barátok Köztben, ő a Zsófi új-régi ismerőse... :wink:
Írok neked privit.

Kriszto, holnap még Apánkhoz? Nagyon várom, hogy már örülhessünk...

Micike, kíváncsi vagyok erre a paleolit diétára.

Muki, nagyon eltűntél... Hogy vagy?

hildácska, neked is mennek a drukkok! Elég zűrös ez a munkahely dolog, jó lenne, ha hamar megoldódna.
kkata23

Ismét kérdéssel fordulnék hozzátok:
bocsánat,ha egy kicsit nyersen fogalmazok, nem túl kellemes dolgokról írok.
Na, tehát, akkor szép az élet, ha zajlik, mondják. Én azért jobban örülnék, ha unalmas és egyhangú lenne.
Pár napja észrevettem hogy lehet összeszedtem valami gombát vagy vírust. De ilyennel még nem találkoztam. Jó, eddig azt se tudtam, hogy van gombám, és ugye a múltkor is volt, amint Apánk kikezelt. De most megint olyan érdekes ott lent a helyzet. Olyan mintha hámlana a bőröm belülről kifele irányban. Ott ahol már úgy látom lezajlott a hámlás, ott egy kicsit piros a bőr, és néha még fáj is. Főleg ha pisilek, de még a vizet se szereti, az ilyen intim mosakodókról már nem is beszélve. Néha talán még viszket is, de már nem tudom mit érzek. (Igaz volt egy hibám: mikor a múltkor volt az a fertőzéses dolog, akkor vettem egy Lactacyd mosakodónak egy extra fajtáját, ami direkt erősebb és ilyen fertőzésekre van, és rá is volt írva csak rövid ideig használjuk, én pedig egészen mostanáig azt használtam) Annyira kellemetlen ez az egész, és olyan ciki is nem tudom mitévő legyek. Hívjam fel Apánkat, de mit mondjak neki, ő biztos behívna, de akkor megint szólni a főnökömnek hogy el kell mennem, és gondolom két nap múlva az eredményért újra felmenni, hogy fel tudjon írni esetleg gyógyszert. És máris ott tartunk hogy 30-40.000 Ft + a gyógyszer+ a munkahely. Vagy menjek el itteni orvoshoz? Itt is vannak érvek is és ellenérvek is, de annyira kellemetlen ilyennel felkeresni egy orvost. És ha esetleg olyant ír fel, ami Apánk szerint nem jó... Emellett olyan szinten fáj a mellem, hogy már kezd elviselhetetlen lenni. Nekem ilyen mellfájás-dolog eddig nem szokott lenni, inkább csak mielőtt megjön egy pár nappal, kicsit érzékenyebb(de csak a menzes előtti két nap), de most úgy ég, mintha lángolna és már 3-4 napja.
Ennyi hülye női gondot. Mennyivel egyszerűbb a pasiknak... Na jó, azért nem gondoltam teljesen komolyan.
hildácska

Jaj, most olvasom vissza a hozzászólásokat

szívből gratulálok Julcsinak, hogy végre életet adott a kis Szonjának. Remélem mindketten nagyon jól vagytok, és nagyon sok boldogságot kívánok mindkettőtöknek.
hildácska

Sziasztok!

Hildácska!
Esetleg nem lehet az utrogesztántól? Vagy már régebben is használtad? Nem tudom lehet-e, de esetleg valami allergia.
Mellfeszülés: :lol: :lol: :lol: :lol: ...hmmmmmm.... ki tudja.... nálam is így kezdődött és most vannak pozitív tesztjeim :roll:

Julcsinak puszi! Igazán gyors volt! Nagyon sok boldogságot kívánok Nekik a kis Hercegnőhöz!

Mukit én is hiányolom!

Kata!
Sajnos csak hétfőn megyek Apánkhoz. Azt mondta annak idején, hogy 21-22.-én hívjam, így nem merek korábban bejeletkezni, mert még morci lesz, hogy nem ez volt megbeszélve. Így csak bízom benne, hogy hétfőn be is hív, de úgy hallottam úgy szokott menni a dolog.

kriszto

kriszto82

Kriszto, korábban is szedtem utrogestant, de nem emlékszem hogy ilyen lett volna. Igaz már jó rég használtam, még az első inszemeknél. És mielőtt elkezdtem az utrot előtte nap már észrevettem ezt a dolgot. Így azt talán kizárnám. Én a Lactacyd Femina+ -ra gyanakszom, mert az lehet olyan, amire rá is van írva, hogy csak rövid ideig lehet használni, a simát kellett volna helyette. Gondolom az ilyenek bőrirritációt okoznak. És mióta nem használom úgy kb. kedd óta, mintha nem terjedne tovább a hámlás, sőt mintah kezdene elmúlni, de lehet csak be beszélem magamnak. Persze fertőzés is lehet, ha nem javul a hétvégéig, akkor jövő hét elején lehet felkeresem a nődokimat itt Győrbe, ő úgyis csak hétfőként rendel.

Egyébként Nálad mikor kezdődtek a mellfeszüléses dolgok?

Remélem hétfőn megerősíti Apánk Nálad a dolgot, és akkor már nem kell magunkban mosolyogni...
hildácska

Sziasztok!

NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT JULCSIÉKNAK!!! SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK SZONJÁCSKÁT EBBEN A VILÁGBAN!!!!!
KÜLÖN GRATULÁLUNK AZ ÖSSZEHNAGOLT SZÜLÉSHEZ!!! MINDEN ÍGY SIKERÜLJÖN NEKTEK AZ ÉLETBEN!!!

Hildácska!
A helyedben sürgősen felkeresném a helyi bőr- és nemibeteg szakrendelést! Ez nem szégyen és kellemetlen, hanem nagyon fontos lépés amit nem szabad halogatni!
A fiúk (lásd jómagam) is járnak hasonló cipőben. Nekem egy évvel ezelőtt prosztata gyulladásom volt herevezeték gyulladással egybekötve. Egy percig sem tétováztam, rögtön orvoshoz fordultam, igaz magas lázam is volt. Sokáig több antibiotikumot is kellett szednem.
Kérlek ne tétovázz, sürgősen fordulj orvoshoz a további lehetséges szövődmények elkerülése érdekében! A mellfeszülésről is számolj be az orvosnak!
Jobb félni, mint megijedni!

Sajo
sajo

Először is óriási gratula Julcsinak! 8) Ezt az időzítést... :D

Hildácska: a mellfeszülés jó jel, bár a magas progeszteron-szint is okozhatja, nem csak a ß-hCG. Én a helyedben mindenképpen szólnék Dévisznek, két okból is. A jelek mindenképpen bíztatóak, ezért nem mindegy, hogy milyen kezelést kapsz (ha kapsz). A másik probléma az Utro. Át kellene térni a szájon át szedhető verzióra, mert ha valóban csiperkéd van, akkor az Utro kellemes, nedves környezetet biztosít a dögöknek. Tekintettel arra, hogy az utazgatás ebben az időszakban egyébként sem nyerő, viszont a problémáról Dévisznek tudnia kéne, egy telefont mindenképpen meg kéne eresztened neki holnap. Ha ő aggódni fog, akkor érdemes akár utazni is, ha viszont nem, akkor megnyugtató lesz a számodra a válasza. 8)

Miciona: a korábbi programok nem kerültek szóba, inkább előre tekintettünk. Az IVF-et azért hoztam szóba, mert ha valóban a genetika miatt aggódik, akkor ez segíthetne, legalábbis most. (Nyáron, a visszér miatt a katonák hadrafoghatósága lehetetlenné válik.) Beszélgettünk a rendszerben történő változásokról is, ezért tudjuk, hogy már megint csökkentették a finanszírozást, ezáltal már most is az áprilisi "számla" terhére dolgozik az intézet. (Mi lesz év végén? :roll: )
A Jánosra visszatérve: én megértem, hogy amikor hegyekben állnak a páciensek, akkor mindenki türelmetlen és a kedvességet senkitől sem lehet elvárni, az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy ekkora különbségek vannak két kórház azonos osztályánál a leterheltség tekintetében. Vajon hány olyan várólista van az országban, ami fele olyan hosszú se lenne, ha valaki egy kicsit összefésülné a feladatokat és a kapacitásokat?

Sajó: hidd el, szívesen átköltöznénk már oda... 8)
szimba

Hildácska! Én sem halogatnám a helyedben az orvoslátogatást...

Szimba! Örülök hogy irtál, várom nagyon a további fejleményeket! Gondolom Szimbáné most is fut ezerrel, hogy minnél jobb legyen a tüszőhelyzet.

Kriszto! Alig várom a hétfőt!

Muki! Én is szeretném tudni hogy vagy!

Sajo! Április nagyon szép hónap, magabiztosak legyetek az a lényeg!

Kép
kislibus

Sziasztok! :D

Julcsikám! Nagy Gratula! Sonja Isten hozott! Nagyon ügyes kislány Sonja, így hallgatni anyucira! A szavam is állt! Egyszerűen fantasztikus! Majd nagyon várunk az "élmény beszámolóval" és képeket is kérünk szépen! :D

Bocsánat, hogy így elmaradtam, de nem sok időm van, elkezdtem én is futni és ráedzeni a kezdésre ami talán áprilisban lesz. Már volt kenetlevétel ami negatív.

Szimba: Örülök, hogy Ti is startra készen álltok, nem lenne nagy baj ha elmaradna az a hülye műtét.
Sajo: lehet, hogy együtt izgulhatunk a kispadon Jucussal. :wink:
Szerintem is jó, hogy inkább most hallasztottatok egy hónapot, mint esetleg késöbb hármat.

KKata: nagyon ügyes vagy, hogy eltudtad múlasztani a cisztát. Szerintem még ilyen nem volt. Ez az asszony torna engem is felcsigázott rendesen...van több helyen is vajon? Budán valahol?
emerenc

Libuska: Ez a kertészkedés nagyon jó dolog. Én is elképzeltellek pocakoddal ahogy ülteted a növényeid....nagyon édes lehet. :D
Én csak a cserepes növénnyeimmel szeretek játszani, átültetem őket, köréjük ültetek virágzókat, majd ki a teraszra. Van nekem is kis kertem, de oda is csak cserepestül teszem a növényeket. Férjem szokott gereblyézni meg locsolni, az már kicsit uncsi nekem. :D Láttam a 4d felvételeket, nagyon szép kislány az Anna. De majd kinti képeken jobban fog érvényesülni. :D

Hildácska: Ez nagyon kellemetlen lehet. Osztom Sajo véleményét, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ez nem játék.
emerenc

Loreena, Kriszto ezerrel drukkolok Nektek! :D ++++++++++++

Miciona: Most már nem sokára mi is sorra kerülünk.... :wink: :D

Bodzikám: Jól vagytok? Eszti meggyógyult teljesen? Bocs, ha írtad volna, de teljesen nem tudtam vissza olvasni és az agyam UFO. :D :D Nagyon Drága vagy, hogy érdeklödtél utánam, nagyon jó volt a síelés még friss hó is esett, teljes volt az élvezet! A gyerekek tündériek és égetni valók voltak! Mellettem a buszon ült egy 9 éves kislány, nevetgéltünk, marháskodtunk, majd nagy komolyan rám néz és megkérdi: Te már felnött vagy? :lol:
Nagyon sok kis barátra tettem szert, igazi élmény volt!
emerenc

A babaoldalon még teljes a lemaradásom, de innen is nagyon sok puszi az én Kedvenc Kismamáimnak, Anyukáknak!
emerenc

Emerenc!
[quote]M írta:ellettem a buszon ült egy 9 éves kislány, nevetgéltünk, marháskodtunk, majd nagy komolyan rám néz és megkérdi: Te már felnött vagy? Laughing

Ezen olyan jót nevettem!!! :lol:
Köszönöm, remélem nemsokára te is megutatod a 4D-s fotótokat! :wink:
Nekem szegény bennti virágaim sinylik meg, mert rájuk nem marad idő. Kéne átültetni szegényeket...
Locsolást, gereblyézést, kapálást nálunk is a férjem végzi alap esetben, csak most ő ugye dolgozik, meg a házat csinálják, igy a kertre nem marad ideje. Úgyhogy most én fogom csinálni szép apránként, vagy lemondhatok a kertről. A veteményest mindenképp rendbe akarom hozni, mert Anna télen lesz olyan idős, hogy kell adni neki főzeléket, akkor jobban szeretném, ha a saját zöldséget tudnám neki elővenni.

Kép
kislibus

Szimba! Na végre már. :D :D
Megagigadrukkok a tervhez. :wink: :wink:

Emerenc! :D :D

Puszilok Mindenkit!!!

Loreena és Kriszto! +++++++++++++++

Kép
bodza2005

Micike! Amiket Bodzi írt a TSH csökkenésről, az nagyon bíztató! Remélem, a Te szervezeted is ilyen gyorsan reagál! :) Lehet, hogy nem is érdemes az áprilist megvárni a vérvétellel! Azért hihetetlen, hogy ezen a pajzsmirigy alulműködésen mennyi minden múlik... (Bodzi, milyen szerencse, hogy írtál annak a dokinak!) A paleolit táplálkozás egyébként engem is elkezdett foglalkoztatni, főleg azért, mert állítólag a liszt-(pontosabban glutén)érzékenység is okozhat meddőséget, főleg akkor, ha semmiféle tünete nincs és ezért tulajdonképpen fel sem ismerik! Nekem a húgom lisztérzékeny, így genetikailag bennem is megvan rá a hajlam, bár még nem jött elő… De azért az utóbbi időben elkezdtem jelentősen minimalizálni a búzaliszt-fogyasztást, hátha ez is segít!

Jucus, Sajó! Szerintem jól döntöttetek! Jucus, ha nem szívesen futsz (én is utálok futni :wink: ), keress bármilyen más mozgást, amit élvezel (torna, úszás vagy tánc)! Biztos, hogy másfajta mozgás is nagyon hasznos, nemcsak a futás!

Szimba család! De jó, hogy jelentkeztetek! :D Rendben, szelíd oroszlánoktól legközelebb nem fogok „megijedni” – főleg oroszlán-létemre! :) Nagyon drukkolok Nektek egy jövő heti nagyon bíztató induláshoz!

Kriszto! Szerintem, holnap már nyugodtan felhívhatod Apánkat! Ha jól emlékszem, szeptemberben Ercsikati is korábban telefonált, és Apánk nagyon örült neki, még aznap estére be is hívta. De ha Téged esetleg nem holnapra hív be, akkor is legalább ad időpontot hétfőre! Egy telefont megér! :) Nagyon drukkolok!

Julcsikám! Nagyon sok boldogságot Nektek! :D Nagyon várjuk majd jövő héten a beszámolót! :)

Kislibus! De jó, hogy Anna Katinka az általad nevelt zöldségekből eheti majd az első ételeit!

Kata! Este küldöm majd, amit kértél! Puszi! :)

Emerenc! Jó felkészülést az áprilisi babásodásra! :)

Hildácska! Remélem, hogy a Lactacyd szárította ki a bőröd ennyire! Remélem, már javul! Neked is fáj a melled? Nekem is elviselhetetlenül fájt, de tegnapra elmúlt. Nemcsak feszült, mert mióta a Bromocriptin szedem (szeptember óta) azóta feszül (pontosabban azóta van minek feszülnie :oops: ), de most az elmúlt napokban eszméletlenül fájt. Nem tudom, azóta miért múlt el… :?

Nekem egyébként mára minden korai kismami-tünetem elmúlt, úgyhogy úgy döntöttem, nem idegesítem magam még egy negatív teszttel is. Ha korábban tesztelnék és negatív lenne, akkor nagyon nehéz lenne erőt öntenem magamba, hogy azért még jövő szerdáig reménykedjek! Így meg egyelőre – leszámítva persze a tünetek eltűnését – még minden okom megvan a reménykedésre...
Már szépen legyártottam magamban az elméleteimet, hogy miért is nem baj, ha esetleg most nem sikerült, úgyhogy türelmesen megvárom a szerda reggelt, és legfeljebb szerda délelőtt előadom majd Nektek az elméleteimet, hogy végülis jobb is így…
A párom azt mondja, hogy ő annyira élvezi ezeket a reménykedős-bizakodós napokat, igyekszem én is élvezni, amennyire lehet… :roll:
loreena

Sziasztok!

Emerenc!
Nagyon jó lenne együtt ülni a kispadon áprilisban!

Lorena!
Minden okod megvan a reménykedésre! Az elméleteidet remélem nem fogod előadni nekünk szerda délelőtt! :D

Kislibus!
Anna Katinka nagyon szép! Én ugyan csak a vonlzódon látom, de így is nagyon édes kiscsaj! Aranyos a pofikája! Szerintem mindkettőtökre hasonlít. A Katinka név nekem nagyon tetszik, és Ő tényleg olyan Katinkás.

Ezt a" te már felnőtt vagy" effektust Sáránál is többször átéltem. Néha önfeledten felkiált: te már tudsz ezt, vagy azt! Ügyes vagy! Olyan ennivalóak!

Sajo
sajo

Sziasztok!

Az az igazság, hogy Loreena nagyon beültette a fülembe a bogarat, hogy hívjam fel ma Apánkat. De mondjátok, hogy tartsak ki!!!! Sokkal rosszabbul esne, ha elküldene melegebb éghajlatra, mert "nem ez volt megbeszélve, és miért nem bírom ki a hétvégét!"
Ki kell bírnom!
De egyébként olyan rossz, mert jönnek a szüleim hozzánk a hétvégén, kb.3-4 hetente látjuk őket, és tudják, hogy mi van teszt-ügyben, viszont, most együtt leszünk két napig és folyamatosan mondanom kell nekik, hogy "de még nem örülünk!, csak bizakodunk!"
Hát nem lesz egyszerű. Na nem nyávogok itt nektek. :)

Loreena! Én még nagyon bízom ám benned! Megbeszéltük a márciusvégi vigyorgást!!! Szóval ehhez tartsd magad! :wink: :oops: Az egyáltalán nem gond, ha nincsenek korai-kismami tüneteid! Nekem is pár napja nyugi van, néha pár percre elkezd fájni a hasam, majd fél napig semmi. Remélem nem jelent rosszat, de a teszt szerint nem. Szóval ne izgulj, minden a legnagyobb rendben lesz.

Mindenkinek szép napot!

Jaj és egy kis történet, ami a "te már felnőtt vagy"sztoriról jutott eszembe:
Kollegám unokája és a szülei vásárolni mentek (még nem volt két évesa kislány)
Anyuka mondja a férjének: "Nem is tudom, majd megkérezzük a faszitól, hogy van-e belőle más színben!"
Odasétálnak az eladóhoz, a kislány odafordul: "Akkor te vagy a faszi?" :lol:

kriszto

kriszto82

Sziasztok,

Kriszto, tarts ki!!!
Bár lehet, hogy tényleg fogadna ma is. Ha pozitív az a teszt, már pedig már nem egy alkalommal nézted (ugye?) ,akkor hétfőig is az marad. Viszont a kiváncsiság már engem is furdalna.....
ajjaj :shock:
Mi lenne ,ha felhívnád, hogy tudod, hogy csak hétfőn kell jelentkezned , de már napok óta csíkos tesztjeid vannak. Max. azt mondja, hogy akkor :" jöjjön hétfőn x-re" .
Tudod ilyen korai szakaszban nehezebb biztosra mondani , hogy van is bent vki, mégha az embriozsák ki is vehető, azért sem szereti, ha ideje korán tesztelünk. Egy telefont megér azért.

Loreena,
kitartás!! Ha eddig kibírtad , hogy nem tesztelsz, akkor most nehogy azon agyalj, hogy mi lesz , ha nem sikerült. Ez most nem jó taktika!! Majd , ha szükség lesz rá , akkor kell gondolkozni , addig csak azt szabad sugalni, hogy sikerült!!! Ha ennyire bizonytalan vagy a sikerben akkor inkább csinálj egy tesztet és akkor nem kell idegeskedni. Csak úgy szabad betartani a "nem tesztelek" elhatározást, ha ki tudod kapcsolni, hogy ne is gondolj a dologra.

Emerenc,
feltöltödtél teljesen? Igen most már tényleg mi kell, hogy következzünk :)))
miciona

Kriszto! Szerintem tényleg érdemes lenne telefonálnod Apánknak! Nem kell felhívnod a figyelmét arra, hogy nem ez volt megbeszélve, szerintem ő úgysem emlékszik rá! Nagyon-nagyon fog örülni, hidd el! De ha mégis úgy reagálna, hogy miért telefonáltál korábban, akkor mondd, hogy Te csak szerettél volna előre bejelentkezni hétfőre!
Lehet, hogy azt fogja mondani, hogy most még nem biztos, hogy egyértelműen lehetne látni az ultrahangon, de egy telefont szerintem akkor is megér!!!
Sok puszi! És nagyon drukkolok! :D
(Készülök a vigyorgós randira! :D)
loreena

Most nézem, hogy Micike pont azt javasolta, hogy tarts ki. Hát, nem tudom... :?
loreena

Micike! Egyáltalán nem idegeskedek! Ha idegeskednék, akkor tuti, hogy nem bírnám ki, hogy ne teszteljek! Inkább olyan "semmi különös" érzésem van...
loreena

Loreena,
igazából én sem voltam egyértelmű , mert azt írtam Krisztonak,hogy tartson ki, de aztán azt is, hogy telefonáljon.
nem tudom, hogy én kibírnám-e a jövőhétig ,ezért nem is adhatok egyértelmű választ.
Az jó, ha nem idegeskedsz! A semmi különös meg úgysem jelent semmit ahogy a nevében is van. Más lenne a helyzet, ha már lenne 5 gyerekünk és mindig ugyanúgy jelentkeznének a terhességi tünetek, akkor mondhatnánk, hogy most nem érzek semmit , de így nem is tudjuk mit kéne érezni.
Nekem egy szomszédasszonyom mondta, hogy neki mind2 terhessége alkalmával tudta , hogy történt vmi , mert a mensi előtti napon már úgy kelt fel ,hogy a ciciei majd le szakadtak. És ezt azért mesélte, hogy miről ismerhetem fel a terhességet. Aztán teljesen leforráztam mikor közöltem, hogy nekem minden hónapban ez van. Ő normál esetben soha nem érezte ezt, és azt gondolta , hogy ez csak terhesség alkalmával van, arra nem gondolt , hogy van olyan nő aki minden ciklusban átéli ezt. Na ennyit a jelekről. Ami nekünk megszokott az másnak lehet jel és fordítva.
Viszont végre itt a tavasz ,úgyhogy élvezd a tavaszt!! tényleg otthon vagy??
miciona

No, megoldottam a helyzetet! Micike, Loreena köszi! Csak még jobban lázba jöttem és felhívtam! :lol: Hát nem a kitartásomról leszek híres!!!! :lol:
Szóval mondta, hogy huh, az jó, de nem 21-én kellene telefonálnia, ja mert h azt mondtam, hogy 1-jén volt transzfer. "De, de, de nem tudtam, hogy szóljak-e és nem bírtam ki".... Erre olyan aranyos volt.... "Persze, ne is mondja el nekem, mert még véletlenül elbízom magam!!!" Nagyon aranyos volt! És hétfőn fél 10-re kell mennem, azt mondta, addig üljek a fenekemen nyugodtan!
Szóval hétfő... végülis ez volt az eredeti terv is...
:lol:
Lorree irigyellek, hogy otthon vagy! Ilyen csodás időben én is tudnék otthon mit csinálni, irigyelem is Kislibust, hogy kertészkedik, nekem is lenne mit, de még el vagyok tiltva (a férjem által)
Aki dolgozik, ne vigye túlzásba, aki pedig nem annak nagyon jó pihit!

kriszto

kriszto82

Kriszto! De jó, hogy felhivtad! No látod, nem szedte le a fejed! Egyébként anno én is korábban hivtam, mert a pozitiv tesztek mellett véreztem (a korábbi vetélésből kiindulva nagyon féltem, nehogy megint elveszitsem a babát).
Ami a kertészkedést illeti, tavaj nem nagyon mertem csinálni semmit szeptember-októberben, épp csak a virághagymákat szedtem fel. Igazából kb. a 12. hétig semmit nem csináltam, mert folyamatosan voltak görcseim. Nekem bejött, szoval most szerintem te se akarj ugrálni! :wink:

Loreena! Az első 12 hétben egy kósza hányingerem sem volt.... Meg semmi, de semmi tünetem. Se mellfeszülés, se semmi, csak a félig-meddig elmaradt mensi, meg én vezettem hőgörbét, ami nem esett le a ciklus végén, abbol tudtam, hogy van valami. :wink:
Pedig az elején ugye még ikrek is voltak-ilyenkor a hormonális változások is nagyobbak, mégse lett semmi tünetem.
Már csak pár napot kell kibirnod, ha eddig birtad, ne add fel! A babátok ott lesz pár nap múlva is!
(Fennti tanács alól kivételt képez, ha úgy jársz, mint én, hogy félig-meddig megjön, akkor teszt és Dévai azonnal.)

Sajo! Jól látod, mindkettőnkből van benne! (Az orra apukájáé :lol: ) Egyébként, ahogy igy nézem, nekem is inkább Katinka, mint Anna, de a férjemnek meg ponnt a Katinka nem tetszik. Úgyhogy patthelyzet, de majd szülés után megoldjuk. :D
Jucusnak üenem, hogy egyet értek Loreenaval, bármilyen mozgás megteszi ami kellően dinamikus! (Mondom én, akinek a relaxos jóga vált be :lol: ).

Kép
kislibus

Sziasztok,

Kriszto, látom végül lekéstem rólad, te én is ezt javasoltam volna, hogy azért hívd fel, max már hétfőre meglesz az időpontod! Nagyon vigyorgok, aztán majd hétfőn örülök is, jó? :lol:

Loreena, kösziiiiiiiiiiii :lol: Egyébként most már tudom, hogy mi miért vagyunk ennyire egy hullámon... :wink: Én is oroszlán... Ja, és szerintem inkább kezd el azokat az elméleteket gyártani, hogy most miért is sikerült!!!! :lol: :lol: :lol: A többit a boszi megoldja...

emerenc, ez a tornázó hely Budán van! Nincs kedved jönni? Tök jó lenne!!! Nézd meg www.litewellness.hu Éna XI. kerületi járok, csak egy baj van vele, a férjem szerinte egy hős vagyok, mert szombat vasárnap 9-től járok...

Micike, neked hogy megy a futkorászás? Most már csodás idő is van hozzá! Olyan jó, IMÁDOM!!! Ma majdnem meggyőztem az uram, hogy vegyünk ki egy nap szabit, de aztán erős voltam, és nem akartam elherdálni egy napon, mert úgyis olyan kevés van...

hildácska, szerintem ez a mosakodó izétől lehet. Én a helyedben felhívnám Apánkat, hogy tudjon róla, és akár vele is meg tudod beszélni, hogy ha kell is doki, most hadd menj el otthon, és esetleg visszahívod az eredménnyel, hogy véleményezze.

Bodzácska, én nem emlékszem, hogy Esztiliről láttam volna képet. Azt szabad kérni? Vagy esetleg emailben?

kislibus, hogy áll a kert? :wink:

Sajóék, Szimbáék, akárhogy is, de hajrá április!!!

Én már úgy várom az áprilisi kezdést! :lol: Olyan jó sokan gyűltünk össze!!!

Na szép tavaszt mindenkinek, megyek termelni a GDP-t...
kkata23

Hildácska!
az Utrot én nem bírtam, nagyon irritált anélkül, hogy bármi baci vagy gomba lett volna ezért szájon át kellett szednem.Remélem hamar elmúlik..Viszont az új progi zselé semmi panaszt nem okozott..
én próbálom az MR-t intézni még április előtt, de sz.tem április 11 előtt jön meg és akkor a kezdés átcsúszik májusra. A kenetet azt hétfőn veszi le. Mikorra érdemes szerintetek odamennem?Mikor lesz eredmény?
Mit lehet tenni a futáson, húsfaláson kívül a tüszők egy egy méretre hozására a tapasztalatotok szerint?
Megint attól félek, hogy hiába lesz 5-7 tüsző, a vezető tüsző miatt a többi nem érik be a leszívás napjára.....

Kriszto82 Nagyon izgalmasan, szépen alakul a történeted, végre valami jó hír...

Sajó, Szimba, kitartás, nemsokára Ti jöttök....Sajó, szerintem jó döntést hoztatok...
Egy hónapon már semmi nem múlik.

Miciona!Most már remélem minden renben lesz és a hormonok is megfelelő szintre kerülnek...

MukikámJelentkezz, hogyan lesz tovább?
zsuzska69

Sziasztok!

Csajocskák! A hívjam vagy ne hívjam dilemmáról egy vicc jutott az eszembe.
- Doktor úr, én olyan bizonytalan vagyok! Vagy nem?!

Imádni valók vagytok! :lol:

Kislibus!
Igen, én is úgy látom, az orra teljesen apjáé. A pofija olyan édes. Párodnak miért nem tetszik a Katinka. Nem szokványos név, azért? Ilyen pofi láttán a Katinka mellett döntenék.
Sajnos még nem futottunk (ill. én igen), mert Jucus nagyon elfoglalt, rendszeresen éjjel egykor kerülünk ágyba. Kettőnk közül ő az elfoglaltabb most.

Zsuzska!
A futáson és a húsfaláson kívül még a felülések is hasznosak lehetnek, valamint a súlycsökkentés nagyon eredményre vezető, mert a hormonoknak kevesebb testtömegre kell eloszlaniuk. Ajánlják még a cickafarkfű és palástfű teák 1:1 arányú keverékét. Én ennél több lehetőségről nem hallottam.

További szép napot!

Sajo[/b]
sajo

Sajó,
zsuzskának nincs szüksége súlycsökkentésre. Szerencsés 8)

Jucus mindig csak dolgozik, most már kivehetnéd a munkát a kezéből, bár szerintem nem lenne könnyű, mert ő szerintem szereti is a munkáját.

Kkata,
most 3 napja újra futok ,ahogy megjött a jó idő újra belevágtam. Kicsit fáj az egyik sarkam, azon kívül jól birom.
Kérdezted a paleolit táplálkozást. Megvettem a könyvet, mert Szendi Gábor oldalait a Tények és Tévhitek-et szoktam olvasgatni a neten és tetszik amikről ír.Ráadásul Apánk is híve ennek ez még inkább arra sarkalt, hogy elolvassam. Még nem értem a végére ,tegnap vettem meg , de az említett honlapon tudsz infokat szerezni a lényegről.
Érdekes. Anyukám szerint csak megint lelkesedek aztán úgysem birom végig csinálni. Hát ezt írja is, hogy nem könnyű betartani. Viszont írja ő is amit SZIMBA már Lenkei vitaminok kapcsán írt egy párszor, hogy a vitaminokra nem olyan csekély mennyiségben lenne szükségünk( C és E főleg), ahogy azt a hivatalos szervek állítják.
LOREENA számodra is érdekes lehet ez a könyv , főként azért mert említetted a lisztérzékenységet. És a paleo hívők legnagyobb ellensége a gabona, a cukor , a tej.
Na jó nem akarok én reklámot csinálni neki , (mégha küldene egy kis jutalélot talán :wink: ) csak hogy Apánk is mindig ezt mondja azért is írtam róla.
miciona

Ja és azon gondolkodtam, hogy mennyivel könnyebb lenne betartani ezt a féle táplálkozást, ha gyerekként így nőttem volna fel. Akkor ritkábban jutna eszembe egy finom süti, egy jó kis tészta vagy egy friss kenyér illata .Hmm
miciona

Miciona! Jelentem kenyér és tészta nélkül marha jól el lehet lenni. Hááát a süti már más kérdés, pláne, ha az embernek még szülinapja is van... :lol: A tejet viszont én nem tudom kivonni, annyira szeretem. Mondjuk a gabonafélék elhagyásához annyi nehézségem volt, hogy a bélrendszeremnek alkalmazkodni kellett hozzá. Na az a pár hét nem volt kellemes emésztés ügyileg.
Egyébként ugy könnyebb csinálni, ha a párod is veled csinálja. Erre van remény?

Kata! Kert ugyanúgy áll, mint tegnap, mert ma tortát sütöttem. Meg a házimunkát is el kell végezni valamikor.
Április mindjárt itt van ám, alig 2 hét. :wink:

Sajo! Igen, azért nem tetszik neki, mert nem szokványos. De még meglátjuk.
Jucusnak muszály ilyen sokat dolgoznia? Egyáltalán mikor jut idő kikapcsolódásra??? Házimunkában azért segitesz neki ugye? :wink:

Kép
kislibus

Micike!
No jó, én aztat nem tudhatom, hogy Zsuzskának nem kell súlycsökkentés! Én csak írtam, mint lehetséges módszert.
Jucus szereti is a munkáját, meg nagyon jól is csinálja, ezért aztán szétszedik. A munkát úgy sem tudnám kivenni a kezéből, ő az erősebb (akaratú). :lol:
Szerintem az ember ízlése, étvágya változik. Nem vagyok benne biztos, hogyha így nőttél volna fel, később nem váltasz-e a sütis megoldásra. :D Vannak ismerőseink, akik vegák. A gyerekeiket is próbálták a vegetáriánus étkezésre szoktatni, de ez sehogy sem sikerült Nekik. :lol:

Sajo
sajo

Micikém! Bocs, tényleg félreértettem, nem volt időm végigolvasni a hozzászólásodat, csak az elejét…
A lényeg, hogy minden jól alakult! Szerintem, nagyon jó, hogy telefonáltál, Kriszto! Így biztos könnyebb lesz türelmesnek lenni hétfőig! És szerintem nyugodtan örüljetek, hiszen örülni már ennek a sok pozitív tesztnek is nagyon lehet! :D
A vigyorgós folytatásban pedig továbbra is bizakodni… :D

Egyébként honnan vettétek, hogy itthon vagyok? 9-re kellett volna beérnem dolgozni, de mivel úgy éreztem, muszáj Krisztot rábeszélnem, hogy telefonáljon, így negyed 9-kor még itt ültem a gép előtt pizsiben, úgyhogy aztán szépen el is késtem… :oops:

Kislibus! Nekem nagyon megnyugtató, amiket írtál! :) A ház-átalakításos dolgokkal hogy álltok? Miket csináltok pontosan?

Katám! (Én is már a novemberi hajnali beszélgetéseknél úgy éreztem, hogy nagyon egy hullámhosszon vagyunk! :) )
A „MIÉRT JOBB, HA NEM MOST” elméleteimen kívül egyébként ezerszer :!: több „MIÉRT ÉPPEN MOST KELLETT SIKERÜLNIE” elméletem van… :)
A többit Rád bízom, Kata-boszi! :wink:

Zsuzska! Nekem is ugyanez a problémám, hogy mindig egy domináns tüszőm van. Apánk mindig mondja is, hogy én semmiben sem úgy működök, ahogy kellene: egyetlen tüsző, aztán meg egy ciszta… De a mostani inszeminációnál beújítottunk. Már a 9. napra volt a jobb oldalon egy kb. 17-es tüsző, a bal oldalon pedig 6 db, de kisebb. A 11. napra aztán a jobb oldali tüsző eltűnt, (gondolom megrepedt), a 6 kisebb (akkor már 10 körüli) meg még mindig ott volt a bal oldalon, így Apánk azt mondta, hogy próbáljuk meg, hátha a 6-ból még néhány beindul a további injekciók hatására. Aztán a 16. napra (amikor az inszem volt) a bal oldalon lett két (!) szép teljesen egyforma tüsző! Nekem ez egy kicsit fura, hogy ezek szerint két tüszőrepedésem volt ebben a ciklusban majdnem 1 hét különbséggel… :shock:
Nem tudom lombiknál lehet-e csinálni ilyesmit a több egyforma tüsző érdekében… (Szimba szerinted?)

A fogyókúrával meg tényleg óvatosan kell bánni!!! Egy idézet:
„Az alultápláltság az agy számára olyan táplálékhiányos környezetről ad hírt, amelybe nem szabad utódot világra hozni. Egy vizsgálat arra mutatott rá, hogy az alultápláltság meglehetősen individuális fogalom: meddő nőkből álló csoportot fokozott táplálékfelvételre kértek fel, s pár hónap elteltével a nők fele sikeres terhességről számolt be. A meglepő az volt, hogy a csoportban voltak túlsúlyosnak számító nők is, akiknél a további hízás szintén megoldotta az addig kezelhetetlennek tűnő meddőséget. A szerző szerint mindenkinek van egy "biológiai súlya", és ha ettől eltér, meddőség alakulhat ki. A túlzott súlyfelesleg azonban, egy másik vizsgálat tanúsága szerint, szintén meddőséget okozhat.”
Nekem például csak az utolsó pár hónapban sikerült elérnem, hogy végre rendszeresen egyek. Nem fogyókúráztam, csak ha sok munkám volt, akkor nem volt időm enni, ha pedig a párom nem itthon ebédelt, magamnak lusta voltam főzni. Sokszor volt olyan, hogy reggel 6-kor reggeliztem egy kicsit, és utána csak este 7-8 körül ettem valamit. Az utóbbi 10 évben ez jellemezte az étkezési szokásaimat. Gondolom, ezek az éhezések (bár nem éheztem, mert egyáltalán nem voltam éhes) nem igazán segítették elő a babásodási törekvéseimet. Január óta viszont szoktam enni rendszeresen (zöldségeket főleg, egyre több húst és egyre kevesebb kenyeret, tésztát), és végre híztam is néhány kilót. És nagyon reménykedek benne, hogy ez a hízás most segíteni fog!
Egyébként a paleolit diétáról azt írja Szendi Gábor (a fenti idézet is tőle van), hogy ezzel a táplálkozással akinek híznia kell, hízni fog, de akinek fogynia kellene, az pedig fogyni…
A szüleim megvették a könyvét és múlt hétvégén, amikor otthon voltunk, akkor elolvastam az engem érintő részeket (pajzsmirigy-alulműködés, gluténérzékenység), és nagyon elgondolkodtatott, hogy lehet, hogy igaza van! És lehet, hogy ez a rejtett gluténérzékenység is sokkal több embert érint, mint gondolnánk. Tulajdonképpen én szerencsés vagyok, hogy nálam nem jöttek elő a lisztérzékenység tünetei, de mivel tudom, hogy a hajlamom megvan rá, így legalább nagyobb az ösztönző erő a diéta betartására!
(Micike, hajtsuk be a jutalékot! :wink: )

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de hátha van olyan, akinek hasonló problémái vannak, és ezek hasznos információk…

Puszi Mindenkinek!
loreena

[quote="zsuzska69"]. írta:zsuzska69..Megint attól félek, hogy hiába lesz 5-7 tüsző, a vezető tüsző miatt a többi nem érik be a leszívás napjára...

A vezető tüsző is csak egy tüsző, nem érdemes miatta elbukni egy programot. Mi már kétszer is úgy csináltuk, hogy lemondtunk a nagyról a picik érdekében. Sosem pukkant szét a nagy, viszont túlérett, így pete sem lett belőle. Cserébe viszont mindkét alkalommal legalább 2 kicsit sikerült még felhozni, amelyekből jó petéket sikerült kinyerni. Az egyik alkalommal 35 mm-es lett a nagy tüsző, de Szimbáné még a leszívás előtti napon is futott, mert nem volt veszítenivalónk. Ha a nagy megérik, de egyedül van, nagyon csekély az esély a sikerre. Ha a nagy eldurran, a picik meg még nem elég jók, akkor is felesleges lett volna a stimu, így viszont a picik kb. 16-osak lettek és két naposan vissza is kaptuk őket. Tudom, hogy Dévisz menetrendszerűen aggódik a tüszők eldurranásától, de a Cetrotide/Orgalutran 90%-ban meg tudja gátolni az idő előtti tüszőrepit. 8)

Loreena: két tüszőrepedés nem lehet egy normális ciklusban, mert amikor az első eldurran, olyan hormonális változások történnek, amitől a többi már nem nő tovább. Stimulált ciklusban Te valószínűleg annyi hormont vittél be kívülről, hogy ez határozta meg a "menetrendet". A történeted tanulságos, mivel nálad is a domináns tüsző "feláldozásával" sikerült jobb eredményt elérni. 8)

Mici: igazság szerint sosem kérdeztem meg Dévisztől, hogy miért nincs lehetőség az intézetben vérvételre. Szerintem sokszor amúgy sem lenne rá alkalom, mert pl. amikor este 11-kor végeztünk, amúgy is csak a másnap lett volna alkalmas a csapolásra, akkor meg már mindegy, hogy hova megyünk. Mivel a páciensek többségénél nem biztosítható, hogy a minták mondjuk délután 2-re a laborba kerüljenek, így nem sok értelme van annak, hogy mondjuk 13 óráig csapolnak, utána meg elküldenek valahová, esetleg másnap délelőtt visszahívnak az intézetbe.
Az sem mellékes, hogy az asszisztensek sokszor már így is nagyon leterheltek. Ha sok a műtét, délelőtt állandóan el vannak havazva, délután meg jellemzően csak egyetlen asszisztens van, aki így is ide-oda szaladgál. Délelőtt kényelmes lenne, ha nem kéne átfurikázni a híresen jól közlekedhető fővárosunkon, de engem megnyugtat, hogy a csapolás után akár már egyből megy a minta a gépbe és az eredmény is hamar megvan, ráadásul a Nyírőben gyorsan végzünk. 8)
szimba

Olvastam a neten, hogyha valaki lombik programban vesz részt, akkor a kezelés időtartama alatt megilleti a táppénz. Ti ezt hogy oldjátok meg? Táppénzzel vagy szabival? és ha táppénz, akkor ennek mi a menete?

Loreena, neked mikor kell tesztelned? Már nemsokára itt az idő, ugye? Szerda, ha jól emlékszem. És remélem nem kerül sor a miért is nem sikerült elmélet kifejtésére. Sokkal szívesebben hallgatnám azt, hogy miért pont most sikerült. Folytatnod kell a sort, így nincs semmi lehetőséged nem így cselekedni...

Kriszto, annyira jó, hogy hétfőn már fény derül a titokra, és nem kell magunkban mosolyogni. Annyira várom már, hogy mit is lát Apánk, Hány kis babucid van.

Miciona, mi ez a dolog, amit a táplálkozásról írtál? Elmondanád nekem néhány szóval, hogy mit is jelent? Kicsit felkeltetted az érdeklődésem. Ha jól vettem ki, akkor kerülni kell a gabonaféléket, kenyér és tésztaféléket, meg a tejet is. Ezek helyett van valami?

Muki, mi van veled, olyan rég hallottam már rólatok. Remélem nincs semmi baj. Gondolom biztos nehéz feldolgoznod a történteket, de a te pozitív hozzáállásoddal biztosan sikerülni fog.
hildácska

Sziasztok,

Hildácska,
néhány szóval nehéz elmondani, mert azt Te le is írtad. Bár még csak a könyv felénél tartok. Tegnap nem voltam otthon , így pénteken még nem jutottam el maga a paleo táplálkozás leírásáig. A bevezető rész: evolúciós megfontolás-azaz a modern ember 2-2,5 millió éve fejlődik ,őseink vadászó-halászó-gyüjtögető életmódot folytattak, vagyis a paleolit étrendben nyoma sem volt a gabonaféléknek. A földművelésre áttérés a növekvő népességre való válasz volt, nem a táplálkozásban lévő fejlődés. Tehát 2,5 millió évig az emberi anyagcsere nem a földművelő- állattenyésztő életmódra volt "beállítva". (gabonafélék, tej). Itt leírja részletessen a földrajzi elterjedését a gabonaféléknek. Nyilván ahol előbb terjedt el( Közel-Keletről északfelé) ott előbb alkalmazkodtak a gabonafélék emésztéséhez az emberek. Vagyis a szív és rákos-halálozás mértéke összefügg az adott térség lakossága mennyire adaptálódott a szénhidrátfogyasztáshoz.
Kutatási eredményeket ír le ezután, a különböző betegségekről , amiket sokáig tévesen kezeltek , mert nem kötötték össze a szénhidrát fogysztással.
Ami minket is érinthet itt ezen a topikon: meddőség, pajzsmirigy alulműködés, inzulinrezisztancia-PCO, mellrák.
Persze számos más főként anyagcsere betegségek mellett ezek azok ami minket közvetlen érinthetnek.
Egy rész a meddőség kapcsán: A gluténérzékeny nők 25%-ban a hiperprolaktémia a meddőség közvetlen oka. Vashiány, ismeretleneredetű testi panaszok , nehezített teherbe esés oka lehet, hogy vértesztet végeztessünk. Sokszor csak a sokadik kezelés után ellenőrzik az inzulinrezisztanciát. Ám a glutén érzékenységről sajnos sem a nők sem a meddőségi centrumok és a nőgyógyászok sem tudnak, így ki tudjahány nő kullog el 5 sikertelen beültetés után azzal a bélyeggel, hogy őneki nem lehet gyereke, holott egy gluténérzékenységi vizsgálat megoldotta volna a problémáját.
most itt tartok :))
ezután jön: tej, a koleszterinmítosz, sómitosz, Omega3, D vitamin és csak utána maga a táplálkozás.
Van egy táblázat, ahol a ma élő még nyomokban meglelhető civilizáció menetes törzseknél mennyi a növényi és állati eredetű táplálék aránya. És ezt összehasonlítja a nyugati étrenddel.Jóval magasabb az állati eredetű a természeti népeknél ahhoz a szinthez képest amit a nyugati étrend ma ajánl. És ugye nem ők betegesek, hanem mi. A gabonák által idegen fehérjékkel és hormonokkal találkozott az emberi szervezet , amelyekhez nem tudott alkalmazkodni.
Az ősi ember nem fogyasztott:
-gabonaféléket
-tejet (csak a szopási időszakban rendelkeztek a tejcukrot lebontani tudó laktáz enzimmel.)
-nem sózta az ételét
-fehérjefogyasztása jóval nagyobb volt
-ami szénhidrátot evett abbannem szerepelt nagy keményítőtartalmú( burgonya, gabonaf)
-kevesebb telített zsirt, sok egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokat fogyasztott (omega3)
összetételben: zöldség-gyümölcs 22-40%, húsok, tojás, fehérje (sajt jó, többi tej nem) 19-35%, zsírok ,olajok 28-47%
hüvelyesek nem jók, de a dió, mogyoró, kesu igen. Méz jöhet!!
A glután és gliadin tartalmú gabonafélék módosítják az immunrendszer működését.-autoimmun betegségek. (mellesleg az én közvetlen környezetemben is van nem egy ember aki súlyos gluténérzékeny, kolleganőm tejcuki, és elgondolkodtatott engem is az alulműködő pajzsmirigy-emelkedett májfunkció (amire nincs magyarázat+ meddőség- lehet, hogy engem is érint???)
Azt írja, hogy senki nem fogja tudni egyből elhagyni az eddigi táplálékait. Csak fokozatosan lehet változtatni, hagyni hogy megszokjuk.Úgyse fogjuk tudni betartani az összes szabályt , de próbáljuk meg megközelíteni.
Én úgy gondolom, hogy ha hozzásegít a pajzsmirigyem normál működéséhez és ezáltal egy babához, akkor miért ne ?? Azt nem hiszem , hogy soha nem szegem meg , de ha jobban érzem magam ettől az étrendtől akkor úgyis követni fogom. Mondjuk én 0-ás vércsoportú vagyok ami amúgy is az ősi vércsoport, és nekünk amúgy is a hús-növény kombinációt ajánlják. Nekem nem okoz gondot a hús fogyasztása!!
Ja sütihez, reggelihez a zabkorpa használható, mert az glutén mentes. Sőt! Szendi bevallja, hogy a kávéjába mindig önt egy kis tejet. Tehát be lehet tartani az alapelveket , de nem kell bigott hitszerűen követni!!
miciona

Micike
Elolvastam amit írtál.Én ugy tudom hogy a gluténérzékenységnek vannak látható tünetei.Az nem marad rejtve.Hányás,hasmenés,haspuffadás,izomzat elkezd sorvadni. Egyébként lehet egy gyorstesztet kapni ami a vércukor teszthez hasonlóan egy csepp ujjbegyvérből kimutatja ha gond van.Kb 2500 ft ba kerül.Annyi a hátránya hogy egy teszt egy alkalom,utána az egész eldobandó.

szurikáta
szurikáta56

Szurika,
igazából nem gondoltam volna én sem , hogy a gabonafélékkel lehet gondom. A finomított cukorral igen , a túlzott szénhidrát fogyasztássával is , de ilyen szinten nem gondoltam végig , ahogy Szendi leírja.
Képzeld el egy barátnőmnek 2 év orvoshoz járás után derült ki, hogy glutén érzékeny. Addigra annyira leromlott az állapota, hogy egymás után 2x kapott tüdőgyuszit. Óvónő + 2 kisfia van állandó bacihadjáratnak volt kitéve. Tavaly ősztől most áprilisig lesz betegállományban. Havonta jár kezelésre a szigorú étrend betartása mellett, mert már hiányzik az immunrendszeréből az az anyag , ami megvédhetné a bacik ellen , így havi 1x kap vérszérumot. Úgy kezdődött , hogy szülés után csúnya folyása lett , és nem tudták kikezelni, pedig szerettek volna még egy kislányt is a 2 fiú után. Aztán mindig jött vmi gond, de 2 év kellett mire az első tüdőgyulladással kórházba került és ott derült ki a glutén érzékenység. Tehát még annál sem gondoltak egyből erre akinek súlyos panaszai voltak. Pedig tényleg csak egy teszttel kimutatható lett volna. Aztán kiderült ,hogy a fiúk is örökölték. A nagyobbik mindig is makk egészséges volt, az Ő immunrendszere még bírja a gyűrődést. A kicsinél már a mamának elkezdődhetett a gond, csak még nem volt tünete, de a kicsi úgy született, hogy 0 immunrendszerrel. Ennek van vmi orvosi neve annyira nem vagyok tájékozott , hogy mi, de lehet mérni az immunrendszer szintjét és neki 2,5 év alatt sikerült egy kicsit elérni, hogy emelkedjen.
miciona

Nem azért írtam ám ennyit a paleos témáról, mert bárkit is meg akarnék győzni, csak , mert Apánk említette és én is pont most találkoztam a könyvvel.
Nehogy félreértés legyen belőle!!!!
miciona

Kriszto,
holnap jelentkezz , ha hazaértél, hogy veled örülhessünk mi is!!!

Loreena,
neked meg sok babatapi indul+++++++++++++++++++++
miciona

Miciona! A paleos diétáról majd a sófogyasztással foglalkozó részt ird le légyszi! Ami főleg érdekelne, az az, hogy ugye az ősember nem sózott, de nem is sütötte meg a húst-nyersen ette. Mi ugye már sütünk, ami a hús esetében sóvesztéshez vezet. (Sütés után kevesebb só van az ételben, mint előtte). Ezt hogyan oldja fel?
Még érdekelne a jódfogyaszás is. Manapság ugye jódozott konyhasót használnak sokan (én is). Hogyan pótold a jódot jódhiányos területen? Ezekre kiváncsi lennák mit ir, légyszi ird majd le! Egyébként én is 0-ás vagyok és a husit én is minden mennyiségben meg tudom enni. :D

Kép
kislibus

Miciona, köszönöm szépen hogy leírtad, hogy eddig mit olvastál. Engem is elkezdett érdekelni ez a dolog. Bár azt tudom magamról, hogy eléggé nincs kitartásom végigcsinálni az ilyeneket, de kezdetnek talán az is segíthetne, hogy ezekből kevesebbet ennék(mármint, ami nem túl jó a szervezetnek) és többet pedig abból ami jó. Én B-s vagyok, de a húst én is tudom minden mennyiségben fogyasztani. Viszont tejből is nagyon sokat iszom, akkor ezt ezek szerint csökkentenem kellene.
Még egyszer nagyon köszönöm hogy leírtad, amit eddig megtudtál. Ha a többieket nem zavarja, és örülnék neki, ha beszámolnák a későbbi témákról is. :D
hildácska

Libus,
végig olvastam a sóról szóló részt :
Az élet a sós tengerekben keletkezett, ezért az élőlények testnedvei sósak. Sok dolog utal arrra is,hogy volt egy 1-2 millió éves vizi kalandja is az emberiségnek.
A szervezet sótartalmát a vese szabályozza.
Alap élettani gyakorlat az orvosin,hogy sóinfúzió hatására a patkánynak felszökik a vérnyomása.
A test önszabályozásának ismeretében azt gondolhatjuk,hogy a vese kiválasztja a felesleget.
Itt jönnek kutatási eredmények ,aminek a vége:
-a vérnyomás minden társadalomban az életkorral nő
-az adott kultúrában a sófogyasztás nincs kapcsolatban a sófogyasztással!!!!!
Az emebri faj genetikailag nem egységes , egy adott égövhöz alkalmazkodott emberek között adaptív genetikai mutációk terjedtek el. Az Egyenlítőtől távolodva egyre csökken a sóvisszatartó gének gyakorisága. Így a sókorlátozás csak a sóvisszatartó génekkel megátkozottaknak kell követniük. Szendi szerint mi magyarok kevésbé vagyunk sóérzékenyek.
Paleolit étrend szempontjából gyakori érv, hogy a természeti népek kevés sót fogyasztottak.
A kálium-nátrium fontosabb kérdés Szendi szerint , és igazából az olvasó bízza , hogy eldöntse sóérzékeny sem.
Abban igazad van , hogy nem lehet teljesen az ősember étrendjét alapul venni. Márcsak azért sem, mert akkor ki kéne költözni messze a civilizációtól és csak vadhúst enni. De pl. a multinál megvett paradicsom sem tartalmaz annyi vitamint, úgyhogy nekünk már muszáj kapszulába zárt vitaminnal kiegészíteni az étrendünket.
Visszatérve a sóra, az ártó hatása is látod egy mitosz csak a lakosság egy töredékére helytálló.Legjobb az aranyközépút : használd a jód tartalmút , de ne vidd túlzásba :)))
miciona

Miciona
Igen sajnos a glutén intolerancia nagyon sunyi betegség.Elsőkézből tudom mert az én egyik uncsim ebben szenved.És egy életre szól neki.Ezzel kell együtt élnie.Hát mit mondjak,nem könnyű... Állandóan beteg ,az immunitása nagyon gyenge. De mivel hamar diagnosztizálták így időben volt és semmi károsodása nem lett,gyönyörű,korának megfelelően fejlett és okos is.Most megy ősszel iskolába.

szurikáta
szurikáta56

Szurikáta, hát ez nem lehet kellemes. És hogy vettétek észre? Nem ismerem ezt a betegséget, a későbbiekben még kezelésre szorul? Vagy ebből ki lehet gyógyulni? Bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek, csak kíváncsi vagyok.
hildácska

Hildácska

A gyerek 15 hónapos korában hasmenéses lett,hányt,megnőtt a hasa.Szalmonellás lett,kórházba vittük és ott tovább vizsgálták mert nem fertőzésből kapta.Így derült ki. Ki nem gyógyul,ezzel kell élnie.Kezelni nem kell,a diéta van.De az szigorúan.Amikor kijött a kórházból még ráadásul 3 hónapig plusz tejmentes diéta.Hát elképzelheted milyen nehéz volt etetni. Egy évig semmilyen csokit nem ehetett. Ezért nehéz a közösségben is neki mert vagy nem eszik ott,vagy azt eszi amit az anyja oda készít. Speciális lisztkészítményeket és termékeket kap és leginkább olyanokat főznek amibe egyáltalán nem kell liszt. Hát nem könnyü.És borzalmas rossz íze van a glutenmentes termékeknek.
Egyébként az első lisztes ételek,kiflicsücsök,piskóta stb amikor bekerül az étrendbe attól számítva kb 3 hónap alatt telítődik a szervezetben és jelennek meg az első tünetek.Tehát mondhatjuk hogy a lappangási ideje 3 hónap. Nálunk ez időben teljesen pontosan így is volt.
Azt olvastam hogy az utóbbi időben meg sokszorozódott a gluténérzékeny gyerekek száma. És felnőtt korban is kialakulhat.

szurikáta
szurikáta56

Szurikáta, hihetetlen hogy ilyenek vannak, és ennyire gyakorivá vált. Sem a szülőnek, sem a gyermeknek nem lehet könnyű ezzel együtt élnie. Biztosan nagyon jól nevelt kisgyerek, hogy képes megállni az ilyen dolgokat. Nem is tudom mit mondjak, tiszta szívvel kívánom, hogy legyen erőtök ezt végigcsinálni, és hogy ne jöjjön elő többet. Gondolom, ha sikerül a diétát betartani, akkor a pici tünetmentes maradhat. Nagyon kívánom, hogy ne legyen többet baj.
hildácska

Muki,
merre vagytok? Mi van veletek? Gyerek és meséljetek! Nagyon hiányoztok már nekünk!!!

Loreena,
neked vannak még tüneteid? Hogy állsz a teszteléssel, kifogod még bírni szerdáig? Én biztos nagyon türelmetlen lennék, főleg az utolsó napokban. Szerintem én biztos csinálnék egyet előtte is.

Kislibus,
te még emlékszel milyen tüneteid voltak mikor terhes lettél? Én most minden ismerősömet végigkérdezem, aki volt már terhes, hogy miben különbözött a mensi előtti időszak, attól amikor terhesek lettek. A barátnőmmel tegnap este beszélgettem, neki a mensi előtt mindig 3-4 napig szokott fájni a melle, majd 2-3 nap szünet, és utána jött neki meg. Azt mondta mikor terhes lett, akkor viszont folyton fájt. Bocsi, hogy már megint ezzel jövök, de nem tudok túltenni a mellfájásomon. Nekem korábban soha nem fájtak, csak érzékenyek voltak. És most már vasárnap óta hol erősebben hol gyengébben, de folyamatosan érzem, hogy feszül.
A terhességben nem nagyon hiszek, de már kezdek kételkedni.

Kriszto,
veled mi újság? Csináltál még teszteket? Tünetek?
hildácska

Ajaj, laptető....
Akkor már kezdek még inkább elbizonytalanodni...
hildácska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?