A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi,
joKép akkor leisszuk magunkat?Kép

Deni,
semmi esetre semKép Lacinak ilyet ne is emlitsKép

Sztem azok a nöcik a korhazban nem igazan szerethetik a hivatasukat...

KépKép
fibi

Kicsit hosszú lett, bocsi. Meg van benne olyan dolog, ami nektek egyértelmű, de eredetileg nem ide szántam:

Liza születése.

Kicsit korábbról kezdem, hogy minden részlet érthető legyen.
Balu problémamentes terhesség után 5 nap túlhordásban 5 óra alatt született meg. Zsoma 33. hétre, infúzió segítségével 4 óra alatt. Harmadik terhességem nagy része azzal telt, hogy programoztam magamban, márciusban szülünk...
39. héten már többször éreztem erős jóslófájásokat, de aztán mindig sikerült belealudnom. 11-én hajnalban is hasonlóan indult. Későn kerültem ágyba, fél 1-kor még olvasgattam.., aztán 1-kor jött egy fájás, majd még egy... Még mindig feküdtem, olvastam, aztán fél kettőkor kiültem a nappaliba, elkezdtem mérni. 3-5 percesek voltak, zuhanyra sem csillapodtak, úgyhogy áthívtuk a barátnőméket, mi meg elindultunk a kórházba. Rögtön kiderült, hogy a dokim már bent van, mert egy másik kismamája is szül (már a kitolásnál tartottak). Negyed 4-kor megvizsgált a szülésznő, 2 ujjnyinál tartottam ekkor. Majd 4-kor a dokim is megvizsgált, ő azt mondta, 3 ujjnyi. Ettől teljesen fellelkesültem. Lépcsőztünk Lacival stb. Fájások 4-5 percenként, de időnként egy-egy kimaradt. 8-kor csinált egy gyors nst-t a szülésznő, meg megvizsgált, és közölte, bő 2 ujjnyi. Ekkor eltört a mécses. 4 óra vajúdás azért, hogy csökkenjen a tágulás? Kaptam beöntést, hátha az segít ellazulni. Majd a doki ismét megvizsgált, és fény derült a "titokra". Fájás közben 3 ujjnyi, de fájáson kivül csak 2, méhszáj merev, valszeg ezért nem tágulok, úgyhogy kaptam egy nospa injekciót, hátha. Ezután kettesben maradtunk Lacival a szülőszobában. Fájások jöttek-mentek. Szülésznőváltás volt, az új felajánlotta, hogy álljak be a zuhany alá, hátha segít a víz is. Ott álltam kb fél órát. Nagyon jól esett, de nagyon fáradt voltam már így, a lábaim nem bírták. Szerencsére időközben felszabadult az alternatívszülőszoba, és becsobbanhattam a kádba. 2-3 órát ültem a vízben, időnként aludtam két fájás között. 1-kor ismét megvizsgált a szülésznő, de csak annyi változás történt, hogy már fájásszünetben is 3 ujjnyi volt. Elmondta, milyen lehetőségek vannak a továbbiakra: homeopátia, illóolajok, esetleg burokrepesztés, és ha egyik sem jön be, akkor még mindig ott van a teljes orvostudomány. Az illóolajok mellett döntöttem, mert a homeopátia mellett nem ehettem volna, és ekkor a kekszem nélkül már nem bírtam volna. Bekente a karomat, pocakomat a szülésznő. Nagyon jól esett, a hatására már nem emlékszem. Majd jött a doki 2 körül, és megegyeztünk, hogy megpróbálkozunk egy burokrepesztéssel, hátha attól végre rendeződnek a fájásaim. Megvizsgált, és simán repedt is a burok azonnal, úgyhogy valószínűleg már nem sok hiányzott volna hozzá egyébként sem. Innentől 2 perces fájásaim voltak, de ha úgy döntöttem, hogy most több pihenésre van szükségem két fájás között, még mindig ki bírt maradni egy-egy fájás. Fél 3 körül elkezdtem keresni a helyem, hogy hogy lehetne kitolni majd, de az alternatív szülőszobában valahogy nem találtam a helyem. Azt tudtam, hogy fekve nem akarok szülni, a négykézlábazás valahogy nem volt kényelmes, a szülősámli nem az én fenékméretemre van kitalálva, úgyhogy végül átmentünk egy hagyományos szülőszobába, ahol a szülőszék átalakítható úgy, hogy ülve szülök, de a perem, amin a fenekem van, szélesebb, mint a sámlinál. A folyosón ért 2 fájás, már lépni nem tudtam közben, majd nagy nehezen felmásztam a székre, átalakították, és jöhetett a kitolás. Mivel itt mindenkinél alapból gátvédelemmel próbálkoznak (első szülőknél is), így kérték, hogy direktbe ne nyomjak rá, csak annyit, amennyit a méhem és a baba kíván. Így 4. fájásra bújt ki a kisasszony. Döbbenetes volt érezni, hogy a méhem, a tolófájás, és Liza ennyire tudják nélkülem is dolgukat. Így megúsztam mindenféle sérülés nélkül. Rögtön megkaptam a pocakomra. Mellkasomig nem tudták felrakni, mert nem volt túl hosszú a köldökzsinór, megvárták, hogy abbamaradjon a lüktetés, hogy a lepény magától elinduljon kifelé... Ekkor jött csak egy csecsemős nővér, aki ott, mellettem megfürdette, lemérte, felöltöztette, majd azonnal odaadta Lacinak. Eközben a doki megnézett engem kb 3 perc alatt, hogy nem történt semmi sérülés, és utána már mehettünk is vissza az alternatív szülőszobába a megfigyelés idejére. Mivel ekkor már mindenki megszült, nem volt gond, hogy a következő 3 órát a franciaágyon heverészve töltöttük. Illetve Liza rámcsatlakoztunk, és bealudtunk mindketten.

Észrevételek: nagyon hálás vagyok az orvosomnak és a szülésznőnek (nem fogadott volt), hogy nem sürgettek, nem nyúltak bele feleslegesen a folyamatba, sőt, végig tartották bennem a lelket, és azt erősítették bennem, hogy a babának időre van szüksége, és várjuk ki, míg ő is úgy dönt, eljött az idő a kibújásra. A vajúdás alatt végig ettem, ittam (Zsománál 24 óráig innom sem lehetett), és erre folyamatosan bíztattak is, hogy legyen erőm a végén is. Tudom, sok más kórházban, már réges-régen infúziót kötöttek volna be, és még az is lehet, hogy a császár is felmerült volna.
Ott volt bennem folyamatosan, hogy vajon, miért alakult így a szülés, hisz volt két gyors szülésem. Mindketten egybehangzóan azt mondták, hogy a tapasztalat szerint a 3. vagy a 4. szülés szokott a legnehezebb lenni. Mindemellett az orvosom szerint nem engedtem el agyban a babát. Talán a koraszülés miatt volt bennem, hogy maradjon még, persze ez csak találgatás. De állítólag a kitolás is onnantól ment simán, hogy nem próbáltam agyilag irányítani az eseményeket, hanem csak ösztönből csináltam mindent.

Bent töltött napokról: szombaton 15.35-kor született meg Liza, fél 7-re kerültem fel az osztályra. Laci hozott nekem még enni, úgyhogy fél 8-kor maradtam ott a szobában magamban. Eredetileg úgy voltam vele, hogy nem hagyom a babámat egy pillanatra sem a csecsemősökre, de a kihagyott éjszaka után nem volt erőm elhozni, és megvívni a csecsemősökkel (az első éjszakára alapból bent tartják a babákat). Éjszaka elég szaggatottan tudtam aludni, mert rém kényelmetlen volt az ágy. Vasárnap reggel 6-kor hozták ki hozzám, innentől 10-ig folyamatosan szopizott. Ekkor futottak be a fiúk, megmutattam nekik, és betoltam a csecsemősökhöz, hogy kimehessek Baluhoz és Zsomához. Mikor elmentek, megkértem a csecsemősöket, mutassák már meg, hogy kell tisztába rakni a gyerkőt. Elég furcsán néztek rám, hogy de hát nem harmadik baba? Persze-persze, de az előző kettő nem ilyen szerkezetet tart a pelusban Kép. Vasárnap délutáni látogatóimhoz már nem adtam le Lizát, ha felébredt, otthagytam őket. Szopizott lelkesen egész nap, majd egész éjjel is. Alig aludtam, mert ő vagy cicire csatlakozva, vagy az ágyam közepén elterülve tudott csak aludni, de nekem egyik sem volt valahogy ideális az alvásra. Fél 4-kor sikerült végre becsempésznem a kiskocsibe, de fél 6-kor már jött hozzám egy ápolónő vért venni. Vasárnap este még benézett hozzám a szülésznő, és meggyőzött, ki kell használni a gyerekdokis papíromat, és menjek simán haza, ha tényleg minden oké.
Hétfő délelőtt jött egy csecsemős megnézni minket. A szobatársam és én is mondtuk, hogy mennénk ma haza. Először csodálkozott, majd hivatkoztam az igazolásunkra, így már minden okésnak tűnt. Persze Lacinak nem mertem még szólni, hisz a végső döntést a gyerekorvos hozza meg. Persze jól elfelejtkeztek rólunk (talán a 13-as szoba átka? Kép), 11 körül kerültünk oda a vizitre, utolsóként. Gyerekorvos megvizsgálta, minden oké, bár még fogyásban van, de hát ez 1,5 nappal a születés után tök normális, és nem is fogyott kórosan (2990g volt ekkor), megkérdezte, hogy a fiúk meddig szopiztak. Mikor bemondtam, hogy 44 és 25 hóig, akkor csak hátraszólt egy csecsemősnek mosolyogva, hogy akkor mit is keresünk még itt Kép Felhívtam Lacit, hogy jöjjenek, megkerestem a dokimat, megvizsgált, minden ok, öltözés..., és 2-kor már indultunk is Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
gratula. Ebből egyet fogtam fel igazán, azaz kettőt: hosszú volt, de megérte, másik: 44 hónap szopi??? AZ közel 4 év??? Mondjuk a 25 se piskóta.. Eszter 10 hósan szó szerint ellökött magától... így utólag örülök, hogy nem kellett elgondolkodni az elválasztáson (tudom, hogy sokan küzdenek ezzel, akiknek a többéves gyerekük nem akar leválni, és már esetleg nyűg lehet), bár nincs még egy olyan intim és édes emlékem, mint az a 10 hónap volt. Kép És közben lettél terhes és szültél is és tovább szoptattál kettőt? Vagy hogy is van ez? Mennyi van köztük? A tej ugye úgy alakul, ahogy a baba kívánja, az összetétele, mennyisége stb, a nagykönyv szerint, de akkor hogy lehet egyszerre kiszolgálni egy kb 3évest meg egy csecsemőt? Vagy a cicik a csecsemőhöz igazodnak, a nagy meg eszi nem eszi nem kap mást alapon "kénytelen" ezt kapni? Kép
neet
neet

Neet: a két fiú közt 2 év van. Balu végigszopizta a terhességemet, és utána még 1,5 évig együtt szopiztak. A terhesség 4. hónapja körül drasztikusan csappan a tej, és akkortájt vált előtejre. Szóval onnantól a picinek való tejre készül a test. Szülés után Balu megint csak anyatejet fogadott el, és 2 hét alatt 1kg-t hízott. Zsoma meg abbahagyta a szopit, amikor Lizával 16 hetes terhes voltam.
Én kivártam mindkét fiúnál, hogy maguktól hagyják abba. Ha kellemetlen volt, akkor megbeszéltem velük, hogy most ne, vagy ritkábban... De hát egy 2-3 évessel ezek már simán megdumálhatók Kép

cory
Budapest

Sziasztok,

Szegény Indi, tényleg miért ilyen ritka nagy taplók ott vele az emberek?

hajhúúúúúzás: nálunk is megy ezerrel, meg karmolás, ha kicsit nem figyelek és nem vágjuk a körmét, akkor nagy károkat tud tenni magában, bennünk és bármiben. De hát vessenek magukra a hülyes szülők, miért nem vágják le időben.

Indivel beszéltem: a kedve egész jó volt. Nagyon aranyosan mosolygott a telcsóban, csak hááááááát szar a hely, hülyék az alkalmazottak és már nagyon várja a végét. Remélem most már jól alakul vele minden. drukkok mennek neki ezerrel.

Szép borongós az idő, ennek ellenére szépséges napot mindenkinek.

Kép
Kép
johanna1975

Johi,
kérhetek tőled gfmag kivonatot? Bármikor jöhet!Kép

Indi,
hajrá!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Cory,
szép szülésed volt, irigyellek a semmi repedésért isKép Ki volt a szülésznö? nagyon szimpi nekem az illoolajávalKép csak nem Nyulas Joli?Kép

KépKép
fibi

Fic, megváltozhatott az unokatesód férjének (villanyszerelő) a telefonszáma? mert hiába hívom 2 napjaKép
mert hogy egyszer csak pukk! és azóta nincs világításunk/konnektorok 1 része is kaputtKép
fejemre dől egyszer még ez a ház
ráadásul a karnist se tudom felrakni, már 2 fúróhegyet elfüstöltem, vagy vasalás vagy beton lehet a falban ott, ahol nekem a luk kéne. pedig muszáj mélyre fúrnom, különben Isti egyszer belekap a függönybe és letépi az egészet

de ma fel se kellett volna kelnem, ez a kettős front megöl engemKépKép

votiv 8)
votiv

Fibi: nem, Molnár Gabi Kép

cory
Budapest

Cory,
hu, de mázlid volt vele, róla csak jot hallottam eddigKép

Votiv,
hagyd a furást a férjedreKép

KépKép
fibi

Ancsi! Pajikám szerencsére makk egészségesKép És jó fej vagy, hogy klubbot alakítasz nekünkKép

Indiről semmi új? Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez történik vele. Hogy lehetnek ilyen taplók! Valószínűleg az a nővér is tisztában van vele, hogy Indi nem úri jókedvében döntött úgy, gogy eltölt náluk néhány napot. Mért kell még bele is rúgni? Fel nem foghatom! Na, ezt pl nem tudná megoldani az sem, ha több pénzt kapnának az eü dolgozók!!!!

Cory! Hidd el nekem, nem is volt hosszú szülésedKép De nagyon klassz volt olvasni, és azt is, hogy ilyen jó szülésznőt fogtál ki. Egyébként én nem éreztem úgy, hogy annyira természetes lenne a gátvédelem...........

Kép
Kép
zuzmo1

Csajok,
milyen ruhát kell most a kölkökre adni????hamarosan ki kell mozdulnunk...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hű de jó, babanetem újra működik! Indinek továbbra is drukk-hegyek!

Cory Kép
Én is gratulálok a szülésedhez! Tényleg nem volt rövid, de gyönyörű kislány lett az eredmény Kép És tök jó, hogy ilyen hamar hazajöhettetek a kórházból! A 44 hós szopi nem semmi, először azt hittem elírás Kép de persze a 25 hó sem semmi! Liza is ilyen nagy szopifan? Együtt alszol vele? Tesói bizti rajonganak érte Kép

Fibi Kép
Köszi a mélt! Nagyon drukkolok, hogy jönni tudjatok!!!

Votiv Kép
Te egy igazi fúró-terminátor vagy Kép

Kép
Kép
denizsa

Zsanci: persze, hogy kérhecccccccc. Holnap megyek sasadiút környékére. valahol tali?

Votiv: pihizzzzz.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Zsan,
én a téli overált adtam V-re, amikor délelőtt sétáltunk, itt nálunk NAGYON hideg van Kép

Köszönjük mindenkinek a névnapi köszöntéseket!!! Igazándiból még nem döntöttük el, hogy most vagy januárban ünnepljük-e, szóval volt fülhúzás nálunk tegnap is! Kép

Indivel én is beszéltem, mert holnap lesz ügyeletes az a kedves orvos, akit én ismerek a klinikán, és mondtam neki, hogy meg fogja keresni a dr, és ha úgy állnak a dogok, akkor le is vezeti a szülést és hogy nagyon drukkolunk nekik mi is!!!

Ha valakinek kell a Kismamából kedvezményes bababörze-belépőjegy, szívesen elküldöm, mert mi vsz nem megyünk...

És sajnos hétfőn sem tudunk menni a játszóházba, mert jönnek hozzánk vendégek, de remélem, majd legközelebb mi is ott leszünk.

Blaye
blaye

Zuz,
ja, ezt én sem éreztem természetesnek... mondjuk nálam a vákuum miatt alapból vágtak, nem is mondták, csak gyorsan csináltákKép

KépKép
fibi

Zsan Kép
Én is a téli overált szedtem elő, mint Blaye, pedig már elpakoltam, olyan optimista voltam az időt illetően Kép

Blaye Kép
De jó, hogy tudtál dokit "szerezni" Indinek! Remélem most már minden okés lesz!

Kép
Kép
denizsa

Zsan,
vastag pulcsi+esökabát.

KépKép
fibi

Zsan,
vastag pulcsi+esökabát. Mi majdnem szarrá áztunk, amig a kocsitol a postáig betotyogott Bálint.

KépKép
fibi

Ancsi! és Lencséd meggyógyult? Régen találkoztunkKép

Kép
Kép
zuzmo1

Zsan:
bocsi,de most esset le,hogy írtálKép
Szóval a füle...,de talán ha kicsit"piros",akkor hamar túl is lesz rajta!Drukkolok,mert szörnyű egy elhúzódó fülgyulladás.A doki hozzáállása valóban szimpi,pont mint a miénk.Kép
És Ti jól vagytok már?

Votiv:
együttérzek veled,2 napja leesik a fejem a helyérőlKép
Ráadásként Dorka exrta hisztije tegnap,áááááááááááááááááááááááááááááááááá

Cory:
én is gratulálok a szép szülésedhez,na meg a gyermekeidhez!
Szintén M.Gabi volt a szülésznőmKép

Én is beszéltem az Indivel,sokkal jobb kedved volt már,mert beszélt egy rendes dokival,aki elmagyarázta neki,hogy semmi gond az nst-vel,gyagyák a nővérek...De szerinte már ne menjen haza,mert végül is minden órás.Ja és nagyon hálás BlaynekKép

petergabi

Zuzmo: én abból éreztem, hogy megkérdeztem Gabit, hogy megpróbáljuk-e a gátvédelmet, és tök határozottan rávágta, hogy persze, mindenképpen.
Nem volt vészesen hosszú, csak hát az első kettő után nem erre készültem lelkileg.

Denizsa: egyelőre kis cicifüggő Liza, aztán meglátjuk mi lesz. Zsománál pl az elején azt hittem, max 1 évig fogja kérni, annyira csak táplálkozásra "használta" a cicit. Úgy alszunk együtt, hogy első ébredésig a saját ágyában alszik, aztán jön be közénk. Másképp nem bírnám a nappalokat, rettentő nagy az alvásigényem Kép
Egyelőre imádják a hugukat, de hát még nem veszi el a játékaikat Kép

Votiv: mi a hintával jártunk így, hogy mindig vasba ütköztünk. Végül ferdén fúrtuk be, és így simán bírt mindent.

Nekem is van egy bababörze belépőm. Ha kell valakinek, szívesen odaadom.

cory
Budapest

Blaye,
én a bababörze-jegyre szívesen lecsapnék, ha lehet Kép küldjem a címem mélben?

Cory,
szép szülés volt a hossz ellenére, főleg, hogy semmi repedés Kép és szerintem ha most imádják a hugukat, akkor ez később csak fokozódni fog Kép

Indinek továbbra is drukkhegyek!!!! Kép

Votiv,
nézd meg, hogy a fúrón van-e ütve-fúró üzemmód, az egy kicsit ráerősítene, és ha csak egy keményebb falrész, esetleg elviszi Kép

vera
kisün

Votiv,
én csak kóválygok ebben az időben, és semmidesemmi kedvem nincs kidugni az orromat...

Cory,
én is kiváncsi vagyok, és kicsit félek is, hogy milyen lesz a 2. szülésem, mert az első nagyon gyors volt (4,5 óra burokrepedéstől, és csak 2,5 óra fájások) Kép nem akarok most is ilyen gyorsra készülni, aztán majd meglátjuk Kép

v
kisün

Kisün, ütvefúrokKép

Fibi, nincs férjem, csak egy kétbalkezes pasim, aki még egy villanyszerelőt se tud szerezni, telefonon! nem fogy fúrni...Kép

de kicsit csaltam (tipli vége levág) és most 4ből 2 karnis már fenn van, ill. a hálóban szerencsére nem volt akadály a falban... István meg ül az ajtajában, és 2 órája nyivákol, ahelyett, hogy jáccana. csak akkor hallgat el, ha fúrok. úgyhogy fúrok továbbKép

votiv 8)
votiv

Votiv,
Kép tipli levág jó ötlet Kép
kisün

Votiv,
lehet, hogy nálatok kőműveskelemen módra asszony helyett egy kis vasbetonpanel-maradványt kevertek a falba, hogy sokáig álljon és ne lehessen csak úgy szétfúrni Kép
kisün

20170114224602

Fibi! Most hogy már esteledik hogy van Bálint?

Cory! Nagyon jó volt olvasni a történeted Kép

Den Kép
Ancsi Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Kisün,
igen, küldd el a címed és akkor én postán feladom Kép ! (korevera kukac yahoo pont com)

Blaye
blaye

Blaye,
mél ment, és köszi!!!! Kép
kisün

Barbi,
köszi, kicsit jobban van, azaz nem köhög annyit, mint tegnap. de az orra folyik néhaKép

KépKép
fibi

Cory,
engem az érdekel igazán, HOGY LEHET két fijjú után egy lányra szert tenni????KépKép
csak elméletben érdekel a dolog...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv,
ja ténylegKép

KépKép
fibi

Sziasztok!
Cory- Olyan jooo volt olvasni a szules sztorid! Nagy gratul a csajszihoz! Milyennek latod az eletet harommal? Eroteljesen filozom en is a kisteso projekten (picit kesobb!) ,de mindenki csak riogat Kép

Ja engem a ket csaj utan egy pasi gyartasi mod erdekelne,ha valaki ert hozza Kép

Bogarka- kepzeld itt a korzetis oviban azt mondtak,hogy a keruletben most iszonyuan ramennek arra,hogy csak az oda tartozo gyerekeket vewgyekfel, igy inkabb felvesznek egy gyerkocot akinek az anyukaja otthon logatja a labat, mint egy pl. diosdi dolgozo anyuka gyerkocet. Per. pill. ez igen jol jon!!! Kép

Ma volt nalunk gyogytornasz, erooosen megmozgatta a labam es vegre kicsit tudom hajlitani! Kép Talan-talan nem kell meg 1(2?) mutet! Kép

Szegeny Indinek sok puszit kuldok en is, ha valaki megy hozza! asszem emlekezetes marad ez a szules...

Lanyok! Nem tudtok a XXII.ker kornyeken borzet, ahova be is lehetne jutni arulni?? a KUSZAba sajna csak torzskozonseg arulhat Kép Bruhuhuuu es van egy csomo rucink, kiszornam nagyon.

Norka
norkini

Bogárka!

Szerdán megyünk és kipróbáljuk a Csiri-birit!
Egy pár szót írsz róla?!

Köszi:
Jucus
20170114224602

Sziasztok lányok!

Végre van számítógépem.

Votív! Kölcsönadjam a férjem? Ma olyan rendes volt, egész nap itthon volt, és fúrt faragott. A mai leltár: 2 ajtórács felszerelése extra profi módon (majdnem sikerült a harmadik is, de hiányzik belőle valami rugó, úgyhogy holnap ismér Ikeázunk), 2 db függönypálca felfúrása, és a számítógép összerakása extra hiper szuper módon, azaz úgy, hogy a zsinórok nem a földön vannak, hanem az asztal alá szerelt valami vezeték tartót, meg még az elosztót is, így simán lehet az asztal alatt takarítani.

Tiszta hulla vagyok, 1 hete csak pakolok és takarítok, de mára már eltüntettem az összes dobozt és csillog villog az egész lakás.

Ma jön unokatesóm, itt is alszik és holnap egész délelőtt ő vigyáz Grétire, mi meg csavargunk apjukkal.

Sőt, hétvégén megyünk 2 napra Mezőkövesdre, és Grétit most először lepasszoljuk anyukáméknak Szolnokra, ami azzal jár, hogy kimarad neki a péntek esti szopi és a szombat reggeli. Remélem nem veszi majd nagyon zokon. Sajna fagyi tejem már nincs, meg egyébként sem inná meg cumisüvegből.
Mielőtt rámilletnétek az érzéketlen anya jelzőt, csak azért merészelem ezt megtenni, mert már egy csomószor úgy kell kierőszakolni a szopit, mert a kisasszony van, hogy el is felejtené.

Bogárka! Remélem azért május 5 előtt is átjutunk hozzátok Kép

Norkini! Hozd el Bogárkáékhoz a rucikat, engem érdekelnek csajszi rucik. (meg szerintem sokmindenki mást)

KépKép
KépKép
lindicita

Zsancikant: mi ezzel próbálkoztunk: http://www.napfenyes.hu/index.php?i=1027 Aztán hogy ettől, vagy nem, azt nem tudom, de lányunk lett Kép

Mutatok nektek egy mai képet Kép
Kép

cory
Budapest

Norkini: nekem nagyon bejött a három gyerkőc Kép Sok szempontból semmi nem változott a kettőhöz képest, csak most sokszor csak egy kezem van a másik kettőhöz Kép De egyelőre értem, hogy miért mondták azt sokan korábban, hogy kettő vagy három, az már mindegy Kép

cory
Budapest

Cory! Gyönyörű kislányod van Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Cory Kép Liza gyönyörűséges!!!

Norka Kép Tök jó, hogy javult a lábad!!

Kép
Kép
denizsa

Cory,
köszi!! és lányod igen ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉDES!!!!!!!!KépKép azaz gyönyörű!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Norka,
mi is akarunk majd Jucussal biznicelni (azaz ruhát eladni...) majd jössz velünk te is!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lindi,
már kezdtelek hiányolniKép De jo Nektek, hogy kettesben is leszel a férjeddelKép És ha már ugy kell kieröszakolni néha a szopit, akkor miért adod? Érzed, hogy duzzad a cicid?

Cory,
jaaj, de drágaKép És milyen jol elvan a kádbanKép Emléxem, Bálint hetekig csak üvölteni volt hajlando fürdetés alatt... aztán "megusztattuk", és azota szeret pancsolniKép

KépKép
fibi

Fibi! Azért, mert olyan hihetetlennek tűnik, hogy nem akar szopizni, 14 hónapja ezt csinálja.
A cicim nem bánja már, van amikor csak az egyik kell neki, és akkor sem történik semmi.
Azért a biztonság kedvéért viszek magammal mellszívót, nehogy úgy járjak, mint Bogárka. Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Cory!
Nagyon édes a kiscsaj!!! Kép
Amit Zsomáról írtál ismerős Kép Az elején én is azt hittem, hogy jó ha 1 évig fog szopizni a fiam, annyira csak táplálékfelvétel volt neki a szopi (nemúgy, mint a mindig is cicimán nővérének, aki csak azért hagyta abba 18 hósan, mert 4 hós pocakos voltam már)...és erre most pár hete (9 hós), annyira átfordult minden...szinte alig akar megválni a cicitől...Zsománál mikor változott meg?

Zuz, és sokan mások!
Harapás, hajhúzás szerintem kikerülhetetlen dolog...csak azt tudom mondani bíztatásképp, hogy egyszer ennek is vége lesz Kép

Norka!
Jó hírek az oviról!!! Kép Én is ezt hallottam!!! De ha abból is sok van, akkor mi még mindig hátrányban vagyunk Kép

És a rucikat tényleg hozd majd el a talira!!! Kép
Apropó tali: akkor május 5??? Kép

Juc!
Csiri-biri: kis tornázással indul, olyan mutogatós mondókák, énekek vannak, utána van egy futkározós rész, ami vagy versenyfutás(szerűség Kép), vagy zenére futás össze-vissza és ha kikapcs akkor leülni/hasalni. Aztán jön a nagymozgásos rész, előkerülnek a szekrényből mindenféle cuccok: olyasmik pl., mint az ikeja játszórészében, meg nagy labda, meg trambulin, csúszda, meg bukfenctanuló-matrac Kép...persze ez helyszínenként változik. Ez teljesen szabad játék. Utána kerül elő a nagy "ejtőernyő", amiben van zsip-zsup, van "labdavándorúton", mag van golyórázás (mindegyikhez a megfelelő énekkel/mondókával)...aztán a végén ülve, amolyan levezetásként mutogatós énekecskék.
Elég részletes voltam? Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Lindi!
Kedden mentünk arrafelé, de ránéztem az órámra, negyed 4 volt, gondoltam Gréti biztos alszik..na meg Doninak is ezt kellett volna tennie, ezért is volt a séta...persze hiába...
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Lindi!
végre, h van géped. ezek szerint már ágynemű huzatot is vettél, ha uncsitesód ott alszik.

Cory!
a lányod igazi lány! nagyon szép!

Zuzi!
Lencsi még betegeskedik, de csak köhörészget. majd áprilisban menjünk méricskélni megint! de lehet, h jövőhéten elviszem ell-re dokihoz

HÉTVÉGÉRE ELUTAZOM! óóóóóóójaj! vajon Indinek lesz ereje írni, ha megvan Domika? hogy fogom tudni követni az eseményeket?? Kép

ancsipancsi

TEJCSI KÉRDÉS:
lassan ott tartunk, hogy már nincs 1 deci tejem se naponta. vajon mikor kell abbahagynom a fejést, és mi van, ha ilyenkor benn marad még pár milli? vagyis egyik napról a másikra hagyjam abba (még nem akarom azért Kép ), vagy még azért naponta fejjek 1-2x, vagy hogy csináljam? kitartó voltam, de most, hogy elég kevés jön, napi 3x nyúzom a mellemet. vagy más is van így, hogy csak ennyi van neki?
a lényeg, hogy mi van a benn maradó tejjel? nem lesz baj belőle? vagy hogy csináljam? tanácstalan vagyok!

ancsipancsi

Bogárka! Igen, Gréti olyankor alszik.

Ancsi! Még nem vettem, hanem kaptam kölcsön nagynénémtől. Szolnokon fogok csak ágyneműt venni, mert ott tudok egy boltot, ahol lehet spec. méretűket is venni. A lábam lejártam érte, mire találtam egyforma ksi méretű és nagy méretű huzatokat, erre rittig ellopják.

HOVA UTAZOL??????

KépKép
KépKép
lindicita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?