A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sajóék! Drukkolok, hogy a következő piri ne jöjjön túl korán, hogy addigra elteljen a három hónap! És nagyon szorítok én is, hogy sok-sok tüszővel indulhassatok! De leginkább egy olyan csodáért drukkolok nálatok, mint Zandikáéknál! :D
loreena

Krisztoooooo! Gratula a laptetőhöz :lol: :lol: :lol:

Sajó, de jó,h jelentkeztél :lol: hajrá kezdés!!! Azért a sok meló mellett pihenjetek is ;)

Lor, neked mikor kell majd tesztelned?

Melcsi, már csak egy nap a szívhangokig :lol:

Csuti, ahogy piri jelentkezik indulunk ;) Ma reggel már jött a hőhullám, úghyogy nemsokára piri is itt lesz :lol: Azt hiszem soha nem vártam még ennyire....

Szép napot mindenkinek!

bari6

Lor!
Felezzük a laptetőt, jóóóó? :wink:

Bari! Kitartás már csak pár nap... onnantól gyorsabban telik ám! De csak a transzerig! utána viszont.... :wink: :D

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Csuti,

igen, mi most kezdtük, egyből "belecsaptunk a lecsóba" - módon rögtön lombikkal, mivel csak ICSI-re vagyunk alkalmasak :?
leeda

Kriszto! OK! :D Én is felezem Veled a múltkori laptetőmet! (Akkor a nagy izgalmak közepette el is felejtettem írni!) Na, meg SMóninak is küldünk belőle egy adaggal! :arrow:

Bari! Hivatalosan csak szept. 8-án kell majd tesztelnem, de biztos, hogy jóval előbb fogok, mert ha csak elindult valami, én azt is nagyon szeretném tudni! Nekem már az is nagyon nagy öröm lenne! És mivel SMóni írta a múltkor, hogy neki 5 negatív teszt után pontosan azon a napon lett pozitív a teszt, amit Apánk megjelölt, így szept. 8-ig semmiképpen sem fogok elkeseredni! :D
Lehet, hogy már holnap mehetsz beállításra? Vagy legkésőbb hétfőn! De jó! :D
loreena

Kriszto köszi a bíztatást és a tanácsot. :D
Nem dugjuk a fejünket a homokba, ha valami gond van jobb minél előbb megtudni.
De nem lesz. :wink:

Csuti, hát megtörtént :oops: :lol:
Nem volt még lombikunk, és más sem...
Egyből lombikkal kezdtünk volna.
4 éve próbálkozunk.
Megkérdeztem Dévai dokit h.ez most hogy történhetett? :D Azt mondta megnyugodtunk h. most már minden rendben nem sokára kezdünk...:D

Andi köszi a gratulációt.

Mindenkinek drukk :D :D :D
zandika

Sziasztok!
Üdvözletem Mindenkinek!

Ma reggel találtam rátok, és szerintem nagyon szuper, ahogy támogatjátok, segítitek egymást!

Megengeditek, hogy csatlakozzam hozzátok?

Röviden ról(am)unk: Július 20-án volt az első konzultációnk Dévai dokival.
Azóta az általa kért vizsgálatokat megcsináltattuk, 1 kivételével az összes lelet meg van.
Ami még függőben az az andrológus. A sperm. vizsgálat eredménye nagyon rossz lett. A biológus ICSI-t javasolt (nem újdonság, 5 éve tudjuk, hogy ez van)
Férjem vizsgálata után megkaptuk Dr. Kopa elérhetőségeit, aki leghamarabb október 6-án tud a magánrendelőjében fogadni,
az Üllői úti korházban pedig még később. Felhívtam Dévai dokit, hogy esetleg mehetnénk-e másik orvoshoz, vagy kizárólag a Kopa papírját fogadja el.
Azt a választ kaptam, hogy mehetünk máshoz is, de akkor 9 hónapot kell várnunk arra, hogy elkezdjük az eljárást. De a Kopa papírjával is min. 3 hónap a várakozási idő!!!
Ezt nem értem, mire kell még várni?
Egy oldallal előrébb írtátok, hogy több andrológus szakvéleményét is elfogadja; szóval nem értem.

Tudtok erről valamit? Tényleg van valamilyen „várakozási idő” miután minden lelet, szakvélemény meg van, és „csak” a férfitaggal van probléma?
Nagyon szeretnénk minél előbb kezdeni, és ez a 1,5 hónap várakozás egy papírra, nagyon hosszúnak tűnik.

Előre is köszi a válaszokat!

Sok sikert és további szép napot mindenkinek!

(bocsi hogy túl hosszúra sikerült)
csibi79

üdv köztünk csibi

hát mi többen is dr.Rózsahegyinél voltunk (mármint az apa) és simán elfogadta. fura ez a várakozási idő, mivel a papírok érvényessége is véges (ált. 1év)
én simán bepróbálkoznék egy Rózsahegyis papírral, lényeg rajta legyen, hogy IVF vagy ICSI javasolt.
Vitalorg magánrendelőként megtalálod őket a neten. Kérj időpontot, csak kedd du. van ilyen vizsgálat. Hátha nyáron kevesebben mennek, mi kb. két hétre kaptunk időpontot.
momelcsi

Szia Csibi!
Üdv köztünk. :lol:
A legjobb helyre jöttél.
Én még nem nagyon tudok hozzászólni a problémátokhoz, bár nekünk is apa-bajunk van, de még mi is a vizsgálatok eredményeire várunk. De biztos mindenki megosztja Veled a tapasztalatait.
Az én vesszőparipám épp a HIV, Hepa, Toxopl. vizsgálat.
Ti hol csináltattátok? Kellett érte fizetnetek?
szélkisasszony

Üdv Csibi :lol:

Dr Erdei Edit javaslatát is elfogadja, hozzá is elég hamar be lehet kerülni, több helyen is rendel ;)
Szerintem egy próbát megér,h összeszedtek minden papírt (andrológust is), kértek Dévisztől időpontot és akkor majd kiderül,h mit mond. Úgy tudom,h év vége fele szokott várólista lenni, de erről pontos infót nem tudok sajna...talán majd a többiek!

Lor, én sem hiszem,h kibírnám tesztelés nélkül....Dévisz ugye 21. napra írja ki a tesztet?,mert van ismerős BMC, Ciris, Róbert klinikán, ott 14. napon van a tesztelés. Igaz Déviszt is megértem a 21. nappal kapcsolatban....

Melcsi, holnap hányra mész UHU-ra?A munkahelyeden már tudják?

Pusztik,
Bari

bari6

Csibi!

üdv, persze, hogy csatlakozhatsz, ugyan jó lenne, ha kevesebben lennénk itt, mert akkor többeknek sikerülne orvosi segítség nélkül, de ha már itt vagyunk, akkor szívesen hallgatunk, segítünk amiben csak tudunk egymásnak, neked!
Vitalorg szintén a javaslatom, amikor mi voltunk, januárban, akkor két nap múlvára (szép magyar szó) kapott a férjem időpontot, és én úgy emlékszem, hogy kedd és csütörtök a két nap, amikor van rendelése Rózsahegyinek, de ezen Melcsivel nem veszünk össze :wink: , egyszerűbb ha felhívod őket!

Lányok! Esetleg nem lehet, hogy a kerete van fogyóban Dévainak, lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha valaki írta volna ezt, hogy az év második felében már várólista is lehet, mert hogy szokott lenni...
Nem tudom, de az nem lenne jó, ugyanakkor érthető is....
Csak akit érint azzal meg kitolás...
Viszont vannak intézetek, ahol pedig alapból van....

Csibi! Én gyorsan elintézném azt az andrológus-papírt és simán bepróbálkoznék mégegyszer, ha nem szorongatják nagyon Dévait, lehet, hogy nem is fog emlékezni, hogy mondott ilyet, vagy ha tényleg visszább kell vennie, akkor meg egy próbát akkor is megért!
Volt már valamilyen próbálkozásotok, vagy "csak" spontán?

kriszto

kriszto82

holnap 10,30-ra van időpontunk, mikor két hete beírt minket, már totál tele volt a napja, és minket írt legelőre. De már előbb odamegyünk, mert a férjemnek dolgozni kéne mennie, és hátha....
ha meg azt látom, hogy 10,30-kor se kerülünk sorra, akkor elmegy dolgozni én meg várok és visszajön, szerencsére negyed órára van a munkahelye.
ma délelőtt megint 3 órát aludtam, de este éfjél előtt így sosem kerülök ágyba. picit fölborult az alvási rendem, de majd jövő héten visszarendezem, ha megyek dolgozni.
Két főnököm tudja, az egész lombikot, elég sokat mentem később.
ezen kívül ketten helyettesítenek, nekik sem akartam hazudni, de még várok a bejelentéssel. főleg, hogy szeptemberben még szeretnék egy félévre tanulmányi szerződést kötni.
momelcsi

sajó

Szia már hiányoltunk :)

cs.andi

Puszi nektek Peti már 15 hónapos! hogy telik az idő :)

csibi

Szia,üdv itt közöttünk.

bari

A többi intézet úgy tudom a leszívás napjától számol,ezért mennek a 14-ik napon hcg-re.vagy az utolsó mensi első napjához ad 7 napot. Így állapítják meg a terhesség idejét is..Dévai meg a beültitől.
Én is csodálkoztam és a progeszteron injekciót is teljesen másképp rendelik el mint a Dévai. :roll:

szurikáta
szurikáta56

Sziasztok! Nagyon köszönöm a tippeket!
Lehet, hogy bepróbálkozunk egy Vitalorgos papírral! :)

Szélkisasszony

Mi a Mária u-ban voltunk a hepa C+B (5500 ft fejenként) + HIV+szifi szűrésen.

A tox + rubeola szűrésem pedig a Vitalorgban volt. = 11ezer

Kriszto

1 évig próbálkoztunk spontán, sikertelenül, aztán jöttek a kivizsgálások, kiderült, hogy apa gondok (ez 5 éve volt).
Eddig az egyetem + munka miatt nem tudtuk elkezdeni komolyabban a baba projektet.

Most viszont minél előbb szeretnénk bele fogni!
Remélem, hogy még bele férünk az idei keretbe és nem kell jövő évig várnunk! :roll:
csibi79

Jó reggelt Topiklakók!

SZIMBA, ha esetleg erre jársz és van egy kis időd, írtam neked privit, válaszolnál nekünk? Köszi!

Melcsi, mára két gyönyörű dobogó kis szívecskét kívánok neked!!! :lol:

Lor, Kriszto nektek megy a babaragacs! :wink:

Bari, hozzád küldök vörösöket. Milyen fura nem, régen mindig bosszankodtunk, hogy na már megint, most meg tűkön ülünk, hogy mikor jön már...

Szurika, nekem is megírod, hogy miért kell a kismamiknak progi?

Csibi, én is úgy tudom, hogy Dévai több andrológiai véleményt elfogad, csak rá kell írni, hogy IVF vagy ICSI-re alkalmas. Illetve egy tapasztalat, mi voltunk Kopánál is, de tegnap Erdei doktornőnél volt a férjem, és sokkal jobb tapasztalataink vannak...
kkata23

Köszi Kata!!!!
Remélem így lesz.
Lenne egy kérdésem, több kismama is olvassa, így fel merem tenni.
Mi is pontosan a reggeli rosszullét? Azt hiszem ma reggel volt az első nekem, eddig csak kis vacak émelygések.
Picit megijedtem.
momelcsi

Melcsi, ehhez sajnos én nem tudok hozzászólni, de szerintem megijedni semmiképp nem kell. A rosszulét csak jó jel, hogy ott vannak és jól érzik magukat a babuk!

Nyuszika, téged kifelejtettelek!!! Mi volt tegnap? Mit mondott a doktornő?
kkata23

Kata, írtam privit
nyuszika85

Nyuszika, én is én is :lol: szeretném tudni,h mi volt :wink: ha nem baj ;)

Melcsi, drukk a szívhangokért ;)

Kata, örülök,h a férjedre jó benyomást tett Erdei doktornő ;) mit mondott neki?

Lor, Kriszto merre vagytok?

bari6

Momelcsi! Izgatottan várjuk a beszámolót a szívhangokról! :D

Leeda! Tőled meg a tüszőcskékről a helyzetjelentést!

Nyuszika! Én is nagyon kíváncsi vagyok! Ha nem írod le ide, elküldöd nekem is priviben?

Puszi mindenkinek!
loreena

Sziasztok,
megjöttem a 2. UH-ról+vérvételről. Most már 8 helyett 11 tüsző volt( 10x11, 12, 8, 10, stb.), mondta is a doki, hogy ez a 3 felesleges, de reméli, hogy nem lesz gond. Én is remélem... A Clostyt el is hagyjuk ezentúl, a Merionalt meg felezzük. Holnap este kapom viszont az elsőt a Certotide-ből. Azt mondták, maradjunk ott a Jánosban a beadás után kb. 3/4 órát, mert szoktak lenni mellékhatások: tenyérnyi folt a szúrás körül, émelygés, szédülés, stb. Van ezzel kapcsolatosan valamilyen tapasztalatotok?? Kicsit megijedtem :shock:
Köszönöm!!
leeda

sziasztok, megjöttünk, mind a négyen. Remek szívhangokat produkáltak mind a ketten. Férjem is látta az ultrahangot, Dévai nagyon fel volt dobódva, tök aranyos volt.
17-én megyünk újra.
Szerencsére nem híztam semmit, de nagyon szigorúan 14-et lehet csak. Kiveri belőlem, azt mondta.
Ismét felvetette, hogy hárman voltak az elején, ami kicsit érdekes két embrióbeültetés után. Úgyhogy akár lehetnek egypetéjűek is :lol:
bár én a fiú-lány kombinációra szavaznék.
Kisgaby, mikor mész legközelebb? talán már nemeket is tud mondani.
Nagyon el kell gondolkodnunk a köv. alkalomra, hogy milyen szűréseket akarunk elvégeztetni. Hát ennek utána kell néznem, mert ültünk ott mind a ketten kukán, fogalmunk sincs az egészről.
Ha jól emlékszem, ma még megy valaki Dévaihoz?
Kriszto, Lor, hogy vagytok? bírjátok a meleget?
momelcsi

leeda, nyugi, még senkitől se hallottam, hogy probléma lett volna. pici vörös folt, viszketés és ennyi. én a tétényiben voltam, ott baromi rendesek voltak a Főnixesek.
11 tüsző tök jó!!!! akkor lassan eljutsz a punkcióig.
Bari lassan kezd, meglesz a folytonosság.
momelcsi

Sziasztok!

Melcsi, HATALMAS GRATULA, MOST MÁR TÉNYLEG :!: Huh, de jóóóó, bízom benne,ha nem is ikrekkel, de követem a példádat úgymint Kriszto és Lor :lol:

Leeda, na csak bejött a tüszőnövesztő drukkom :lol: Egyed a husit,meg a igyál nagyon sokat. Amúgy a vv-en kiderül majd,h mennyi az ösztradiolod. Ugye elküldik e-mailben neked is?
Ami a Certotidet illeti, engem Battán kinevettek,h ott kell maradnom.... :? , de mondtam nekik,h Dévisz erre utasított. Nekem kb. tenyérnyi piros foltom lett és hangya/pók csípésre hasonlító csípésnyom(huh ezt jól leírtam :oops: ) viszketett, de nem volt vészes ;) Ne izgulj, nem lesz semmi gond :lol:

Ma beszéltem én is Dévisszel a kenet miatt, szerencsére negatív lett :lol:

Szép napot!

Kép

Bari

bari6

Momelcsi,
nagyon örülök hogy jó hírt kaptatok ma! Gratulálok!
Köszönöm a megnyugtatást! Apánk inkább a 8 tüszőt preferálná, azt mondta, hogy a vékony testalkatúak, mint én (50 kg) hajlamosabbak a túltimura, mert nehezebb beállítani őket. De remélem, minden o.k lesz! :)
leeda

Figyuljatok, én egy dolgot még mindig nem értek.... :oops: :oops: :oops:
Mondja már el valaki,h h lehetnek lombiknál egy petéjű ikrek? Ugye csak IVFnél van rá sansz?

bari6

2 embrióból az egyik osztódott magától, így lehet három.
Aztán az egyik elhalt, fogalmunk nincs még, hogy az osztódott közül, vagy az egyik sima beültetett. így van esély hogy az egyik beültettből lesznek ikrek, akik egypetéjűek.
momelcsi

Közben rájöttem, h akár mikor bekövetkezhet az osztódás. Nem csak IVF-nél. Csak olyan fura......
Nálatok vannak ikrek a családban?

bari6

Momelcsi!

:lol: Én is gratulálok!
Szuper hírek.
Kíváncsi vagyok a szűréssel kapcsolatban hogy fogtok dönteni.

Én is néztem amikor mondta Dévai :shock: (férj sajnos nem volt velem) :cry:
Nekünk 8-án kell menni és addigra dönteni.
zandika

igen, bari, pl. nekem is van egy fiú ikertestvérem. ill. még az unokatesóim is ikrek, ők lányok, de inszeminációs eljárással sikerült.
Mi 33 éve ilyenkor még természetes úton készültünk. most olvastam, hogy az ikerre való hajlam a női ágon öröklődik. hát egy kis segítséggel, de sikerült.
zandi, mi állítólag a rengeteg papír között aláírtuk, hogy megyünk ilyen vizsgálatra. ezért is szégyeltük magunkat, hogy fogalmunk se volt róla, dehát annyi papírt irattak akkor alá.
de ha dűlőre jutsz, légyszi írd meg nekem. köszi
momelcsi

Bari,
köszönöm! :lol: igen, bejöttek a tüszőnövesztő drukkjaid :D Remélem, nekem is csak max. ennyi tünetem lesz az injekciótól.
Eszem a húst, meg iszom a folyadékot is. Mondjuk vérvétel előtt ma nem ittam túl sokat, remélem ez nem lesz gond. Nem ajánlották fel, hogy elküldik e-mailben az eredményt, annyit mondtak, hogy majd Dévainak küldik...szóval még hétfőig várnom kell az eredményre. Ha magas, akkor félbe kell szakítanunk a kezelést?
:shock:
köszönöm!
leeda

sajnos a sok tüszőnél az 50kg és csinos alkat problémás.
Nekem is sok volt a tüszőm (kb.25db), de legalább 80kg-ot nyomok, így még egyszerűbb a helyzet. de egyél húst, amennyi beléd fér és akkor minden rendben lesz. többen fehérjeport is ittunk, ha gondolod keress vissza július elejére, ott beszéltünk erről.
momelcsi

Momelcsi,
gondolkodtam már a fehérjeporon, lehet hogy veszek, kiegészítőnek nem lehet rossz. Este megyek vissza a gyógyszertárba kiváltani a recepteket, akkor majd megkérdem, van-e nekik vmilyen húspótló anyag, köszi!
Nálunk mindenki ilyen vékony alkatú a családban, nem is nagyon tudunk hízni. Ha meg mozgok, mint pl. ez a napi 3x15 perc, pillanatok alatt lemegy minden, ami esetleg feljött... :?
leeda

Leeda, nekem a melóhylemnél levő patikában ezt ajánlották: http://www.pirulapatika.hu/230045642/adatlap állítólag a Róbert klinikások szokták ezt venni.
Melcsi, te melyiket ittad?HUH, akkor nálatok vannak ikrek bőven :lol:

Kriszto, Lor ti is isztok fehérjét?

bari6

de jó neked általában... bár én ehetnék bármit és mozgás mellett még szálkás is lennék. én nem ehetek semmit és halálra kéne mozognom magam,hogy 70kg alá menjek és megfeszülnöm életem végéig, hogy így is maradjon.
mi nem gyógyszertárban vettük a port, hanem body building boltban. lényeg, szójamentes legyen és csak természetes!!!
momelcsi

ultra whey pro csokis
momelcsi

2 hét után már kevésbbé, de üditő színfolt a sok hús között. Többféle ízben is van, de a banánost vagy eprest mégúgy sem tudtam elképzelni hosszú távon.
én mindig este ittam 8-9 óra a felszívódása. alvás közben meg csak nem eszem húst :lol:
transzfer után rámijesztett Dévisz, hogy vigyázzak magamra nagyon, akkor reggel és este ittam.
momelcsi

Sziasztok!

Melcsi!
Ez igen! csodás szívhangok, nagyon jóóóóóó! :D :D
De jó, hogy ennyi iker van a családotokban, bár nálunk lenne.... Most milyen izgi lesz, hogy vajon egypetéjűek vagy kettő!
Vigyázz nagyon magatokr! Puszillak és szorítok továbbra is, bár nagyon-nagyon megnyugtató híreket írtál ma! Úgy örülök Nektek!

Bari!
Ugyanazt ittam mint Melcsi, tőle kértem el én is a nevét. Egész finom és Dévai azt mondta lehet, max. kétszer egy nap... de azért a hús maradt 4 szelet....
Hogy állsz? Alakulgat piri?

Leeda! De jó, hogy ilyen sok tüsződ van, akkor szerda körül várható a punkció, ha minden jól megy... Nagyon jó lesz már ott tartani meglátod! Sok husi!!!! Ne felejtsd!

Csibi! Kaptatok időpontot a vitalorgnál?

kriszto

kriszto82

és mellette etted u.úgy a fél kg húst vagy kevesebbet?

Bocsi a sok kérdés miatt, de most még jobban szeretnék felkészülni :oops:

bari6

Kriszto, neked is köszi :) a 4 szelet hússal nem lenne bajom.... :lol: de úgye én az előző stimunál benéztem az adagot :oops:

bari6

olyan íze van mint a kakaónak, csak nem édes annyira, egyébként egy az egyben ízesített tojásfehérje ízű... Egy jó tanács, nagyon-nagyon turmixold össze, akkor fincsibb, jó habos lesz... én turmixgépben csináltam és rögtön ittam....
egyébként abban osztom Melcsi véleményét, hogy egy idő után uncsi, de kibírható

kriszto

kriszto82

Bari,
felhívtam a labort, és e-mailben megkértem az ösztradiol eredményemet: 2451,7 pmo/l. Ez milyennek számít??
:shock: Köszi!!
leeda

Huh, köszi! Remélem, így is marad :)
leeda

Lor-nak mondta Dévai, hogy az eredményt 3,6-tal kell osztani (de pontosan Lor tudja, azt hiszem 3,6) és az a valós ösztradiol, ha az 4000 illetve 6000 felett van akkor kell elkezdeni pánikolni... Mert akkor nincs punkció, vagy csak az van, illetve 6000 felett nincs transzfer sem. Azt hiszem.

kriszto

kriszto82

Sziasztok!

Par dolog:

momelcsi, nagy drukk nektek! :-)

leeda, enyem volt a szerencse, hogy az asszonyt hasba szurhattam joparszor, soha semmi problema nem volt, max. 20 forintos meretu pirosodas, de semmi tobb. Valoszinu a gepesz vegzettsegemnek tudhato be :D

Magunkrol: vegyes paros lakik kisgaby hasaban, es a fiamat elnyomja kisgaby lanya :-)
garfield007

Garfield!! :lol: :lol:

Tudod ám, hogy az úgy szokott lenni, hogy most a te fiad és az anyuka lánya, de néhány év múlva apuci pici lánya lesz, akit mindenkitől óvni fogsz, míg a fiad anyuci pici fia lesz, aki mint egy igazi vérszomjas szörnyeteg óvja, védi és féltékeny lesz majd az összes csajra aki a kisfiát megkörnyékezi!!!!
Ez nagyon szupi hír!!! Gratulálok!
Kisgaby jól van? Jól viseli? Pont most emlegettük valamelyik nap!

kriszto

kriszto82

Kriszto,
ha ezt elosztom 3.6-al, akkor még kevesebb jön ki, 680. Az meg már túl kevés, nem?
leeda

olyan nincs, hogy túl kevés....
pont jó, ahogy Bari is írta!
:wink:

kriszto

kriszto82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?